Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštukių mityba
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aurėja

i 
Tęsiame pokalbius apie nėščiųjų mitybą. Primename, kad daug naudingos informacijos jau turime sukaupę ankstesnėse 2-ose temose, kurias rasite čia:

I temą apie nėščiųjų mitybą (50 psl.) va čia:

II tema (50 psl.) spauskite čia:

Nerytė
kiekviena diena isgeriu po morku ir obuoliu svieziai spaustu sulciu.
Zinau, kad morku sulciu negalima padauginti nestumo pradzioje, o viduryje?
cuname
As ir suzinojau siand kad nestuke.gif bet dar tik 2savaites kokios.Nenutuokiu ka valgyti ka ne pirmais men.Buvau pas daktara siand.tai sake kavos galima per diena tik 3puodukus,vyno ir kitokio alkocholio isvis ne laso.
Gal kas gali patart kas geriausia pirmais men. ax.gif
Nerytė
3 puodeliai kavos per diena blink.gif , man atrodo tikrai perdaug to kofeino g.gif
Venk zalios mesos ir zuvies, o siaip viska gali valgyti, tik reikia zinoti saika biggrin.gif
zilile.c
Pacioj pradzioj kavos man paciai liepe visai atsisakyti, o kai ipusejus nestumui buvo labai zemas spaudimas, tai jos patare gerti po puodeli i diena. Valgyti siaip viska galima, tik va su gerimais tai jokio alkoholio ir stenkis vengti gazuotu gerimu. Nors as pati tai negaliu be ju. Tiesiog iki nuprotejimo noriu lomonado. blush2.gif
Roza_Liuksemburg
Dar girdejau, kad negalima zaliu kiasiniu ir patiekalu, kuriu sudetyje yra zaliu kiausiniu (pvz. tiramisu ar kokiu kitu desertu), nes yra salmoneliozes rizika, o salmonelioze- brrrr kokia bjauri liga schmoll.gif
Na ir siaip per visa nestuma geriausia rinktis produktus, kuriu sudetyje kuo maziau chemijos- pvz. ne desreles/desra, o siaip virta mesa, ne saldzius varskes surelius, o varske su vaisiais...Pasilepinti aisku kartais galima blush2.gif
O del zalios mesos ir zalios zuvies- visiska teisybe, gali isprovokuot toksoplazmoze.
Meina
O kaip su grybais? Dabar pats sezonas bigsmile.gif
Garbanele
nestumo pradzioje valgiau ir kiausiniu ir silkes...kazkaip nemanau, kad ligos kibs vien del to kad esi nescia...jei iki nestumo viska megai ir valgei, kodel per nestuma imsi ir susirgsi?? blink.gif Viska reikia valgyti...tik negalima apsistoti ties vienu kazkokiu maisto produktu, reikia keisti kiek tik imanoma savo mitybos raciona! Skanaus visoms! 4u.gif

QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 09 02, 14:14)
na, tame kad ligos kimba prie nesciosios, yra teisybes- juk susilpneja immunitetas. Aisku nereikia atsisakyti visko ko megai, pvz. ir pati valgiau ir valgau silke, nes tai vienintele zuvis, kuria toleruoju.
Garbanele, bet kiausinius turbut vis gi ne zalius valgei? lotuliukas.gif  As rasiau, kad zaliu negalima rolleyes.gif
*

Ne, tikrai ne zalius...bet kitos teigia, kad ir virtu negalima... smile.gif
Kas del imuniteto, tai kazkaip nelabai tikiu, kad jis nusilpsta. Tarkim as pastojau per Kaledas, pirmame ziemos menesyje, taigi mano pirmieji trys nestumo menesiai buvo paciu bjauriausiu ir labiausiai sergamiausiu laiku. Beje, pirmasis nestumo trimestras pats jautriausias musu organizmams... Na, o as net nusiciaudejus nebuvau, net slogos neturejau, nekalbu apie temperatura ir visokias kitokias baisias ligas per visa savo nestuma, nors kraujas pradejo silpti gana anksti. Visdelto pilnavertis maistas ir vitaminai issaugojo mano sveikata ir kas svarbiausia mano leliuko... smile.gif
Imunitetas nusilpsta, gal toms kurios labai nestumo pradzioje vemia...
Mrs Freken Bok
O kaip del tarkim saslyku? siaip su saviskiu labai megstam saslykus ir daznai kepames juos? gal jau kalbeta apie tai sioje temoje, bet neskaiciau blush2.gif ax.gif biggrin.gif
dorote
QUOTE(Jaklina @ 2006 09 02, 16:52)
O kaip del tarkim saslyku? siaip su saviskiu labai megstam saslykus ir daznai kepames juos? gal jau kalbeta apie tai sioje temoje, bet neskaiciau  blush2.gif    ax.gif    biggrin.gif
*

saslykai kiek zinau nieko blogo, svarbiausia, kad mesyte gerai iskeptu! nes toks baubas, kaip toxoplozmoze yra gali tunoti puszaleje, zalioje mesyteje. del tos pacios priezasties ruosdama saslus ju neragauk, tegu vyras patkrina, ar visko ten uztenka. skanaus mirksiukas.gif jau dabr seile istyso, begu i virtuve
Laikroduke
gal kas zino, kaip yra su medum ir nestumu? Ar patartina apskritai ji vartoti?
zilile.c
ankstesneje temoje (Nr. I) buvo daug diskutuota apie medu. Nu kad zinok jis tikrai nekenkia. Valgom visos kurios ji galim valgyt.
cuname
Ka manote apie nestuma ir rukytus gaminius???? ax.gif na pvz.rukytos kaimiskos desros,lasinukai,zuvis ir t.t as ju labai noriu tik kazi ar gerai g.gif
Macarena
QUOTE(Gabanne @ 2006 09 17, 19:03)
o ho 3 puodeliai kavos  ax.gif  gera gydytoja...as viena isgeriu, nes labai noriu ir tai sazine grauzia... doh.gif
*

Man daktaras irgi sake, kad per diena galima isgerti iki 3 puodeliu pupeliu kavos g.gif Viskas priklauso ir nuo puodeliu dydzio, ir nuo kavos stiprumo. Man pvz ryte butinai reikia didelio puodelio kavos, o po pietu retkarciais isgeriu nedideli puodeli kavos su pienu. Nematau cia nieko blogo. Taip kad cia, kaip ir su visu kitu maistu, visur reikia saika jausti mirksiukas.gif
Gabanne
QUOTE(Macarena @ 2006 09 17, 20:13)
Man daktaras irgi sake, kad per diena galima isgerti iki 3 puodeliu pupeliu kavos  g.gif  Viskas priklauso ir nuo puodeliu dydzio, ir nuo kavos stiprumo.  Man pvz ryte butinai reikia didelio puodelio kavos, o po pietu retkarciais isgeriu nedideli puodeli kavos su pienu. Nematau cia nieko blogo. Taip kad cia, kaip ir su visu kitu maistu, visur reikia saika jausti  mirksiukas.gif
*

Na pvz as geriu dideli puodeli...dedu viena su puse kavos. tai cia ar daug? as kava kakava ryte pakeiciau. bet giek girdejau kakava irgi turi kazkokiu negeru medziagu?
zilile.c
QUOTE(Gabanne @ 2006 09 18, 14:29)
Sakai nedaug...  thumbup.gif  man kazkodel daug atrodo... bet pas mane zemas spaudimas, as pastoviai mieguista jauciuosi, tai manu man kavos reikia  thumbup.gif
*

Tai tada tikrai reikia, nes man ja irgi patare gerti del per mazo spaudimo. Bet man ja buvo uzdraude gerti, nes migrena turiu. Dabar vistiek isgeriu, tik pieno dar isipilu ir visai gerai buna. thumbup.gif
Kentė
1.Nepiktnaudziauk saldumynais.
2.Saulegrazu alieju pakeisk i alyvuogiu.
3.Vietoj grietines padazam naudok alieju.
4.Venk astriu padazu,kepto riebaus maisto.
5.Kavos uztenka sunaudoti vieno puodelio per diena.
6.Maziau vartok val.druskos.
Nerytė
QUOTE(Gabanne @ 2006 09 21, 20:22)
Kaip gaminai ta brokoliu striubyte... thumbup.gif  ?

labai paprastai:
paimiau kelias bulves, supjausciusi kubeliais paviriau, tada sudejau brokolius, pakepintus svoguniukus, cesnako skiltele ir buljono kubeli (nes neturejau jokios vistienos, kad galeciau nuvirti sultini), baigiant virti sudejau prieskonius (juodus, baltus pipirus, druskytes) ir visa tai o to su blenderiu sutryniau, gavosi tokia kremine sriubyte thumbup.gif
bulves dejau del to, kad gautusi tirstumo daugiau, nes nemegstu tirstinti miltais, kuo naturaliau tuo skaniau, i lekste ipyliau sriubos ir idejau dar sauksteli grietines (grietineles neturejau) ir skanaus thumbup.gif
Sukirtau kelias lekstes, nes labai patinka tirstos sriubos ir sveika ir skanu, o maniskis nevalgo, nes jam vaikiskas tyreles primena
Saulės pūga
1.Nepiktnaudziauk saldumynais. Aš nepiktnaudžiauju, aš juos valgau...
2.Saulegrazu alieju pakeisk i alyvuogiu. Pakeičiau. Bet ar jis ne toks riebus?
3.Vietoj grietines padazam naudok alieju. Grietinė, vienintelis pieno produktas, kurį valgau... Ar ir jo atsisakyti? schmoll.gif
4.Venk astriu padazu,kepto riebaus maisto. Aštrių ir keptų kažkaip nebesinori. Ir ačiū Dievui...
5.Kavos uztenka sunaudoti vieno puodelio per diena. Taip.
6.Maziau vartok val.druskos. Niekuomet jos ir nenaudojau, išskyrus ten, kur jau nebeišimsi.

Rezultatas - mano svoris auga auga auga. Bandau nepavalgyti, tuomet tenka bandyti paeiti ne tik iki WC. Atsisakiau visokių gėrimų, išskyrus rytinę kavą ir vandenį. Nevalgau šokolado ir cukraus. Bet darbas sėdimas... Manau praverstų kokia dietologės konsultacija. SVARSTYKLĖMS protest.gif
zilile.c
anksciau man buvo kokia nesamone - sriubos! Bet kai vos pastojus, pradejo blogeti kraujas, gydytoja liepe tiesiog ryte ryti burokeliu salotas, sriubas ir t.t.
FDS

idomu ar nestukem nekenkia cinamonas, na prisivalgiau pyrago su obuoliais ir cinamonu, ir galvoju dabar skanu bet ar nekenkiu mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Fira
Tikrai nekenkia cinamonas smile.gif Kas pačiai skanu, žinok ir leliukui labai skanu biggrin.gif Pas mane irgi obuolių pyrago dienos. Dar labai arbūzus pamėgau. Anksčiau tas pats būdavo ar yra jo ar nėra. O dabar - labai labai noriu essen.gif
rozinee
kiek zinau, nelabai gerai valgyt sokolada, taip pat, kaip ir kavos nepatartina gert, nes gali alergija maziukui issivystyt nuo kakavos, kuri yra sudedamoji dalis mirksiukas.gif

Ir dar nezinau, kiek pakenkiau maziukui, gerdama ir pries nestuma ir nestumo metu morku sultis, per diena apie litra. Nezinojau, kad negalima. Daktare, kai suzinojom apie nestuma, tai buvo praeita savaite, kaip tik sake - dabar ruduo, metas, kai daug naturaliu vitaminu, tai viska valgyt reik: ir obuoliukus, ir morkyte pagrauzti.. g.gif O vakar forume perskaiciau, kad gali labai pakenkt vitaminas A.. unsure.gif
Tiske
QUOTE(rozinee @ 2006 10 05, 15:02)

Man atrodo, kad jeigu ko nors labai nori - tai reikia ir valgyt, vadinasi organizmui to ar kito dalyko truksta...Nereikia visko ka perskaitai imt i shirdy wink.gif
Nerytė
QUOTE(rozinee @ 2006 10 05, 15:02)

Ir dar nezinau, kiek pakenkiau maziukui, gerdama ir pries nestuma ir nestumo metu morku sultis, per diena apie litra. Nezinojau, kad negalima. Daktare, kai suzinojom apie nestuma, tai buvo praeita savaite, kaip tik sake - dabar ruduo, metas, kai daug naturaliu vitaminu, tai viska valgyt reik: ir obuoliukus, ir morkyte pagrauzti..  g.gif O vakar forume perskaiciau, kad gali labai pakenkt vitaminas A..  unsure.gif
*

taip sveika ir obuoliuka suvalgyti ir morkyte sugriauzti, juk nepakenk, taciau jei pagalvosi kiek turi suvalgyti morku, kad gautum toki kieki vit.A kaip vienoj stiklinej sulciu blink.gif , pati darausi morku sultis tai zinau kiek tu morku reikia nuskusti doh.gif .... o jei po litra gerai tai jau tikrai nemazai, na tikekis, kad nieko nenutiko maziukui mirksiukas.gif
r@siukas
Merginos, kodel negalima nestuke.gif valgyti pelesiniu suriu dar suprantu, bet teko girdeti, kad nepatartina ir Fetos surio, kodel?
rozinee
QUOTE(r@siukas @ 2006 10 06, 11:19)
Merginos, kodel negalima  nestuke.gif valgyti pelesiniu suriu dar suprantu, bet teko girdeti, kad nepatartina ir Fetos surio, kodel?
*

negirdejau, kad fetos negalima g.gif tai juk tas pats, kas ozkos pieno suris, o varskes surius galima ir reikia gi valgyt
justme
QUOTE(Tiske @ 2006 10 05, 14:53)
Man atrodo, kad jeigu ko nors labai nori - tai reikia ir valgyt, vadinasi organizmui to ar kito dalyko truksta...Nereikia visko ka perskaitai imt i shirdy wink.gif
*

Visiskai pritariu! smile.gif Ash tai irgi nereali smalyze pasidariau.Tik, aishku, visur turetu buti saikas. O del kavos, tai savaime aisku - kofeinas...nepatartina.
dar, kas liechia saldumynus, zhinau tiek, kad negalima LABAI piktnaudziauti - nes nuo angliavandeniu greit priaugama svorio (ir ne tik mamytes priauga, baby irgi), o jei planuojate gimdyt vaika naturaliuoju budu (t.y. be cezario pjuvio) - rizikuojate, kad gimdymas bus sunkesnis, nes vaikas gali buti gan didokas... g.gif
Zorzeta1984

Cia kazkuri ziuriu labai megsta granatus tai va, jei ka, jie kietina vidurius, todel nepiktnaudziaukit jais. 4u.gif
baltė
... del kavos yra tokia be kofeino, bet nesu bandziusi, tik zinau, kad nescios ja geria, gal kuri ragavot, kuo skiriasi nuo eilines kavos?
Nerytė
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 10 10, 15:57)
... del kavos yra tokia be kofeino, bet nesu bandziusi, tik zinau, kad nescios ja geria, gal kuri ragavot, kuo skiriasi nuo eilines kavos?
*

manau su tokia nera ko prasideti biggrin.gif , tas pats kas gerti alkoholi be alkoholio cool.gif
lape_apykakle
susidomejau mityba. is perskaitytos informacijos supratau kad labai sveika valgyti pienuka ir varske, bet siuo metu gyvenu Belgijoje ir cia varskes nerasi su ziburiu , o pienas metais galioja.tai nezinau gal geriau toks pienas nei jokio bet vistiek noretusi suzinot.ir jei ne tai kuo tuos produktus pakeisti? Taip pat labai megstu valgyti astriai - ar galima?
Nerytė
astriai tai gal atsisakyk valgyti, nesakau, kad visai nevalgyti, bet apmazink dozes wink.gif

o del varskes tai gal gali pakeisti jogurtais kokiais, bet jie irgi turbut ten metais galioja doh.gif
Zlata
jau porą naktų atsibundu ir obuoliukus valgau. Nes kažkaip tai visai nepykinanuo jų tongue.gif
Ir dar duonos giros visada prie lovos turiu...vos tik kyla koks negerumas, gurgšteliu biški.., ( nors šiaip tai alaus norisi, bet kadangi negalima, tai gira visai skanu gurkštelėti pasirodo...) Daug bijau, nes ji vis tiek truputį gazuota, bet gal nepakenks.... g.gif
baltė
Kazkuri raset apie tai, kad geret daug morku sulciu ir bijot del A vitamino, tai va mano ginekologe sake, kad is naturaliu sulciu vit. A (+ betakarotinas) pasigamina organizme (tiek kiek reikia), nieko blogao negali nutikti. smile.gif
Truputi painiai cia paiskinau na zodziu ... gal supratot
Nerytė
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 10 12, 15:42)
Kazkuri raset apie tai, kad geret daug morku sulciu ir bijot del A vitamino, tai va mano ginekologe sake, kad is naturaliu sulciu vit. A (+ betakarotinas) pasigamina organizme (tiek kiek reikia), nieko blogao negali nutikti. smile.gif
Truputi painiai cia paiskinau na zodziu ... gal supratot

*

tai gal ir pasigamina pats organizams, bet as vis tiek manau, kad pradzioje nestumo galima perdozuoti vit. A ir tai gali issiaukti komplikacijas mazyliui cool.gif

Manau apsauga gedos nedaro mirksiukas.gif
GAJANA
siek tiek paskaiciau jusu skyreli ir nutariua laikytis tos nuostatos, jog valgyti viska tik saikingai, kol kas tai neiseina, nes edu, kaip nuo grandines nutrukus, gal prisideda tai, jog pries tai rukiau, o suzinojus apie nestuma, meciau ta pacia diena, ar is jusu buvo nors viena, kuri iki pastojant ruke?

ir ka manot apie kava is pakelio 2in 1?
gress
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 12, 17:16)
tai gal ir pasigamina pats organizams, bet as vis tiek manau, kad pradzioje nestumo galima perdozuoti vit. A ir tai gali issiaukti komplikacijas mazyliui  cool.gif 

Manau apsauga gedos nedaro  mirksiukas.gif
*

sveikos,
kad apsauga ir atsarga gedos nedaro pritariu drinks_cheers.gif ,bet del Avit. tai ir as girdejau kad kiek geri sulciu butent morku nera svarbu,organizmas pasisavina A vit. tiek kiek jam reikia bigsmile.gif
tik va as vistiek lieku prie tos nuomones,kad saikas yra geriausias draugas smile.gif ypac nestuke.gif
baltė
Zinau tik tiek, kad geriau valgyti maziais kiekiais daug kartu. (Ne 3 kartus per diena, o 5-6 po mazai) smile.gif
dorote
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 16, 10:00)
gal prisideda tai, jog pries tai rukiau, o suzinojus apie nestuma, meciau ta pacia diena,

as pries nestuma rukiau. sakyciau daug rukiau, bet tik suzinojusi meciau. bet alkio protrukiu man kazkodel nera. gal todel, kad masiskai slemsciu obuolius. gal ir tu pabandyk vietoj cigaretes ka nors kramsnoti, tik aisku, ne saldumynus ar cipsus biggrin.gif taciau gal tau valgyti norisi ne del to, kad metei rukyti, o del to, ad mazasis pilvelio gyventojas to NORI? g.gif
sarafea
Nu del rukymo tai nezinau,niekad nerukiau,bet su edimu tai ir nerukancios kankinasi...apetitas pas mane nuo pat pastojimo pradzios zveriskas mirksiukas.gif doh.gif Kad nieko negaliu su savim padaryt.

Daug nekaloringu produktu valgyk,svarbu tas grauzimo jausmas,buvo valgiau ir morku ir obuoliu ir siaip viska kas maziau koloriju turi,bet vis gryzdavau prie saldaus,tai ir pavariau 21 kila,kurie man dabar labai trukdo ir nepatogiai jauciuos.Bet numesiu kada nors ne tragedija biggrin.gif

O siaip viskas su saiku nekenkia,nu tik tu nedavirtu kiausiniu nevalgyk, del salmonelio bakterijos, nerizikuok, ir koki tai sushi (su žalia žuvim), ar siaip, kas neiskepta iki galo... o visa kita galima po truputi...

giedre777
Sveikutės,
kažkas klausė apie valgymą po metimo rūkyt... Aš pvz irgi rūkiau cir nemažai, kol nesužinojau, kad laukiuosi. O sužinojau paprastai - pradėjo pykint smile.gif šiaip man gin. patarė, kad galiu valgyt viską, bet po truputį. Tik reiktų atsisakyti kavos (jos niekad negėriau), alkoholio (visai nebetraukia), žalios mėsos ir žuvies, nevalyti katino dežutės turinio. Šokolado šiaip pataria mažint todėl, kad jis labai apkrauna kepenis. Dėl morkų - sakę niekad turbūt nesugebėsiu suvalgyt tiek, kad būtų viršyta dozė.
Šiaip patarimas visoms - kuo labiau džiaugsitės gyvenimu ir savo nėštumu - tuo mažiau problemėlių ir pavojų kils jums ir jūsų leliukams. Stresas - pats didžiausias nuodas mūsų organizmui.

FDS
Na, o kaip manot apie konservuotus vaisius, pvz.ananasus, mandarinus persikus ir t.t. galima juos nestuke.gif valgyti ar nelabai g.gif
novila
Va va, man irgi labai idomu g.gif kaip ten jie, ar nekenkia? nestuke.gif
Aurėja
Sveikos mielos nėštukės nestuke.gif ,

Primename Jums, kam skirta ši tema, ir ko čia neturėtų būti:

1. dalijamės naudinga informacija (sužinota jūsų gydytojų konsultacijose, perskaityta leidiniuose, skirtuose nėštukėms) - ko negalima, nepatariama valgyti nėščiosioms ir kaip reikėtų sveikai maitintis besilaukiančiai mamai.

2. klauskite konkrečių patarimų apie maisto produktus, patiekalus.

3. Šioje temoje neplepama apie tai, ką jūs labiausiai mėgstate/nemėgstate, ar šiandien valgėte. Palikime čia tik pačią svarbiausią ir vertingiausią informaciją apie mitybą, kuri būtų aktuali ilgą laiką ir greit pasiekiama toms besilaukiančioms, kurios trokšta žinių ir taupo savo laiką.
Bet kokie pasiplepėjimai ne į temą yra laikomi šiukšlėmis ir trinami be įspėjimo.

4. čia nekalbama apie nėščiosioms skirtus vitaminus bei maisto papildus, gėrimus - tam turime atskiras temas, todėl nedubliuokime patarimų.

Ačiū.

Moderatorė Aurėja
dilgelyti
Klausykite, o ka dazniausiai valgote pusryciams?
Vis ipratusi prie sumustinuku su kumpiuku... Ar galima? 4u.gif
baltė
QUOTE(dilgelyti @ 2006 10 27, 18:30)
Klausykite, o ka dazniausiai valgote pusryciams?
Vis ipratusi prie sumustinuku su kumpiuku... Ar galima?  4u.gif
*

Jei tik yra noro, tai galima smile.gif
Man gine minejo, kad galima rytais po truputuka valgyti tai, kas patinka, ko is tiesu norisi, nes kai pykina, atrodo, kad visai nieko nesinori.
Kazkurioje knygoje nestukems skaiciau, kad reiketu vengti kepto ir rukyto maisto - geriau troskiniai, darzoves, vaisiai.
Ir dar jei patinka sumustinukai, tai darykis ju kuo ivairesniu - ir su suriu, varske. T.y. sveikai ir ivairiai.
As pati rytais kol kas neitin apetito turiu, nors ir nevemiu, bet laaabai pykina. Suvalgau koki obuoliuka ar pan. net arbatos nesinori - tik sulciu arba vandens. Ir dar labai skanu kosytes, tik ne visada laiko joms yra. Bet sveika ir naudinga mirksiukas.gif
lawanda
Aš bent jau laikausi nuostatos valgyti kuo natūralesnį maistą, po truputi mažom dozėm ir dažniau. Iš pradžių buvo sunku susilaikyt nuo saldumynų ir kito kaloringo maisto, bet bėgant laikui pripratau, nes šiuo metu reikia labiau apie mažiuką galvot. Kuo daugiau daržovių, vaisių, kruopų, mėsos, ypač jautienos, pieno produktų ir nereikės jokių vitaminų. Nepiktnaudžiauju paukštiena ir citrusiniais vaisiais nes jie alergizuoja vaikutį, minkštai išvirtais ar visai nevirtais kiaušiniais (visai atsisakiau), šalto rūkymo mėsa, paštetu, nes tai nėra visisškai išdirbti produktai, jose gali būt salmanelių ir kitų pan. brudų. Ežerų ir upių žuvies irgi visai atsisakiau dėl jose gausaus fosforo, kartais tik jūrų žuvim pasmaguriauju smile.gif Na va taip stengiuosi maitintis. Laikui bėgant visai pripranti ax.gif
baltė
Lawanda, na, tu šaunuolė, maitiniesi kaip reikia thumbup.gif Taip dėl mažiuko reikia stengtis... Aš taip pat stengiuosi sveikai ir taip, kad būtų daugiau baltymų, o ne riebalų ar angliavandenių. Baltymai - satybinė medžiaga labai reikialinga mažuliukams. Labai džiaugiuosi, kad šalia darbovietės esanti kavinė irgi skaniai ir sveikai gamina... Juk visokių valgyklėlių pasitaiko, o čia visuomet šviežia ir saknu
smile.gif
neshtukee
Sveikos mergytes, as cia dar tik naujoke bet tikiuosi kad priimsite i savo gretas ir pasidalinsite savo patirtimi ir patarimais 4u.gif Mums dar tik 9.5sav nestuke.gif, ir iskilo klausimelis del mitybos: as labai megstu sudyta arba salto rukymo lasisa, ar galima? Diena jauciuosi labai mieguista ar nepakenktu leliukui 1 puodelis Lattes per diena? Ar galima valgyti kietai virta arba kepta kiausini? ar galima valgyti marinuota ar kitaip paruosta silke? ar galima valgyti fermentinius ir minkstus (ty to kius kaip Bourjour) surius? Viena mama buvo minejusi kad nevalgo salto rukymo mesos, tai vadinasi negalima ir kumpio ir saliamio?
Labai aciu uz jusu pagalba is anksto 4u.gif , kadangi gyvenu ne Lt tai pas mus tokios pagalbos is daktaru nesulauksi, nes tave pirma karta apziuri tik po 12sav blink.gif
Papildyta:
QUOTE(rozinee @ 2006 10 06, 21:05)
negirdejau, kad fetos negalima  g.gif  tai juk tas pats, kas ozkos pieno suris, o varskes surius galima ir reikia gi valgyt
*

Dar norejau paklausti gal kuri tiksliai \ino ar Fetos suri galima valgyti, o kaip del mozzarelos surio, nes as juos labai megstu, ypac feta su alyvuogem blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(BaltairJuoda @ 2006 10 10, 13:57)
*

Na man ta decafe kava tai labai patinka (nes tarp lates visai nesijaucia skirtumo) bet kol kas as bijau ja gerti, nes skaiciau kad merginos sake kad bealkoholiniai gerimai dar labaiu kenkia, tai bijau kad nebutu tas pats su sia kava. Idomu butu suzinoti kaip ten yra is tikruju. Siaip jei ne juoda geriate tai nejausite didelio skirtumo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.