Kovas. Sauletos dienos su akinancia zydryne vis verte galvoti, kad terminas jau cia pat. Kiek kartu jau guleta ligoninej, kiek kartu klausytasi gydytojos lemtingu zodziu - gamta pasielgs kaip jai reikia. Pirmadienis, planinis guldymas, temperatura kaip tycia virs 38. Nieko, kaip nors istemsim, galvoju glostydama pilve zagsinti mazyli. Po penketos dienu gulejimo, konsiliumas nusprendzia - rytoj gimdom. Pagaliau. 6 ryto prasideda saremiai, 9 vel konsiliumas - i gimdykla. Taciau kaip tycia daug gimdanciu, tenka palaukti. Saremiai reguliarus, bet dar nedazni. Nutursuoju uzsirasyti vaiko sirdeles toniuku, pasigauna dakatriukas - paskirti skatinamieji. Pagaliau 13.30 atsilaisvina gimdykla. Saremiai dazni, siaip ne tai uzsiropsciu ant stalo  . Akusere klausia: du leliukai? As selmiskai atsakau - ne vienas. Ji vargse pagalvoja tikriausiai - reikejo cia mano pamainai dabar buti... Gretimoje gimdykloje rekia moteris. Dar skatina. Anesteziologe vis teiraujasi, gal nuskausminam, taciau aptarusi su savo dakariuke nusprendziam, kad be epiduro geriau vaikui. Velnioniskai skauda. Visalaik ant stalo, pastoviai sekama vaiko bukle. Pagaliau pilnas atsidarymas. Akusere pakaitom su daktare masazuoja nugara. Kazkas negerai - labai ilgai neisistato vaikucio galvyte, ilgai trunka bevandenis laikotarpis. Pasodina i kede, vel ant stalo. Nejuda. Duoda deguoni, ant pirsto uzdeda "antgali", dabar sekama ir mano bukle. Daktare snibzdasi su akusere, kad negali buti... Jau nelabai suprantu ko. Tik girdziu, kad ragina kvepuoti. Tarpais dingineja samone. Uz lango jau tamsu... Susirenka daugiau daktariuku. Vel ant kedes - gal suveiks zemes trauka, vel ant stalo. Pastoviai tiekiamas deguonis. Visi vis snibzdasi, kad kazkas blogai. Pagaliau pajudejo. Girdziu, kai namiskiai vis skambina daktarei nerimaudami, ji juos ramina - viskas bus gerai. Rietimu pagalba pagaliau isistate galvute. Jau lengviau, bent jauciu, kad kazkoks postumis. Iskvieciama naujagimiu brigada. Viskas vyksta automatiskai, paskutines stangos. 21.17 - pagaliau  Taciau vis nerodo mazylio. Ji perduodada apziurai - girziu, kad snabzdasi - parodom mamai ir vezam. Prinesa Tomuka - pameles, verkia, taciau vis taikosi nusnusti. Greit isnesa. Galva duzgia nuo minciu, taciau ten taip tuscia, viskas spengia. Daktare ramina - viskas bus gerai, jis tiesiog apsnudes. Po valandos siuvimu, paskambina ir pranesa - 4.400 kg, 55 cm. Pirmas sypsnys - didziulis mazulis. Tuoj vidurnaktis, veza i palata. Vis uzeidineja personalas, teiraujasi ar viskas gerai. Noriu pabuti viena. Nezinau kaip ten su Tomuku. Paryciais pranesa, kad jis paguldytas reanimacijoj. Niekaip neimontuoja manes i ratukus, vis nualpstu. Pagaliau namiskiai nuveza mane pas mazyli, aprengia steriliu chalatu, priveza. Pirma karta galiu apziureti ji, tarsi pajutes, kad as salia pradeda verkti. Pas mane asaros sruva upeliais. Mano mazutis. Mano vargsas maziukas - visur zondukai, tik kuplus zanziukai ir didelis zindukas lakstantis burnyteje - kazkaip graudziai juokinga. Kita diena jau geriau. Trecia diena atveza pas mane, pirma karta ikvepiu jo kvapa, galiu paglostyti. Zinau, kad jis dar nieko nemato, taciau pramerkia akutes ir vis nusistebedamas pasiziuri i mane - tarsi mintyse sakydamas - aaa, tai tu mano mama. Iskart uzmiega, mazas siltutis rysuliukas, su mazuteliais pirsciukais, svelnuciais plaukuciais... Zinoma, visur kateteriukai, taciau pagaliau mes kartu. Esu laiminga. Laikas tarsi isnyksta...
delfinas
2004 09 11, 00:01
Labai jausmingai ir graziai parasei savo istorija.
Ttiesiog  Net susigraudinau... Aukite sveikuciai
Vennera
2004 09 11, 10:18
Susigraudinau beskaitydama...labai jaudinanti istorija Aukit sveiki!
Auk mazyli didelis ir sveikas
o jei net apsiverkiau
Labai jautri istorija... skaiciau kazkaip ypatingai, nes mano pirmasis leliukas taip pat turi gimti kova, todel pagalvojau, kad su tomuku bus per metukus tik skirtumas Supratau, kad gimdymo skausmas yra niekis palyginus su baime netekti maziuko...
Graudinanti istorija.  Aukit diduciai ir sveikuciai!!!
Aciu visiems, mums jau puse metuku
Ramunita
2004 09 12, 17:24
tikiuosi dabar jauciates gerai...beje,gal turi savo leliaus foto?
Svarbiausia, kad viskas gerai begėsi. Būkit sveiki ir laimingi
labai graziai aprasei, Saunuole! Linkiu buti sveikiems ir stipriems, o tada ir laimingi patys busite!
Linkiu sveikateles ir ramybes Jums  Aukit diduciai.
labai graziai ir siltai parasyta istorija apie pati nuostabiausia pasaulyje ivyki!  aukit sveiki ir dideli
vilnele
2004 09 15, 21:49
NU labai jautriai parasei, vos naepsiverkiau LAIMES JUMS
Gabija L
2004 09 25, 10:20
Aukit sveikuciai  .
jausminga istorija, būkit laimingi
Zinau, cia beveik kaip mano pirmojo sunelio gimimas. Tik pridek dar tikrai bjauria gydytoju komanda ir nedovanotinas ju klaidas Bet kai viskas praeina, kai laiminga pabaiga, jautiesi kaip didziule dovana gavusi, ar ne? Linkiu visa ko geriausio tau ir tavo
Liudna istorija....  Kaip augat dabar? Stiprybes Jums
Aciu, mamukes. Vedeja, tai neliudna, tai tiesiog istorija. Su pradzia, veiksmu ir tikiuosi dar tolima, tolima, tolima pabaiga  Didelis dekui profesionaliems medikams. Na mes turime daugiau sveikatos problemeliu nei bendraamziai, bet augam ir keiciames kiekviena diena, valanda, minute... Siandien puse 6 ryte girdziu ati, ati, ati, atsisuku, o gi mano mazylis, kad sneka tai garsiau, tai tyliau - tikras ciauskutis.
super mama esi, saunuole, nes ir snausdama gali buti mama ir laikas gydo zaizdas, o jos pas tave tik auksines! sekmes ir mylek tai!
Apsiverkiau  Aukit sveiki ir laimingi
Labai jausminga istorija, susigraudinau beskaitydama
DODAITE
2005 01 20, 01:15
Skaičiau labai įsitempusi, o gale išliejau ir ne vieną ašarą. Gaila buvo jūsų abiejų, bet reikia tikėti geresnia ateitimi, nes jeigu prarasi tikėjimą ir viltį, pasaulis pasidarys nebemielas.  Žinant kad mūsų vaikučiai yra gimę vieną dieną, noras su tavim ir Tomučiu susipažinti didėja kasdien. Laimės jums ir stiprybės abiems.
Kaip gerai, kad viskas gerai..  ...sekmes ir stiprybes jums.
nneringa
2005 01 21, 14:20
labai graži istorija......... aukit sveiki ir dideli
Labai grazu  Tiek emociju uzpludo  Apsiverkiau  Pro shali ejo vyras, net staptelejo paskaityti kodel gi ash verliu
Volunge
2005 03 10, 17:58
Ilgu ir laimingu jums su Tomuku gyvenimo metu, esi puiki mamyte, labai stipri ir motiniskai svelni. Dideles, dideles jums abiems sveikatytes ir stiprybes.
Stiprybes Tau ir sveikatos Tavo Mazyliui
Susigraudinau, labai gražiai aprašyta Aukit dideli ir sveiki!
Aciu, mamukes
 labai nuosirdi ir iki sirdies gelmiu graudinanti istorija. labai jau silta.
millamia
2008 01 16, 23:55
Susigraudinau ir apsiverkiau...  Jau didelis vyras Tomukas yra...
mochito
2009 11 15, 22:05
 svarbiausia mamytes meile
liolia79
2009 11 17, 13:28
Be galo grazu  net susigraudinau  Sekmes ir sveikateles augant
Maikina
2009 11 21, 14:52
Labai grazi istorija  net susigraudinau
|
|