Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki kokio amžiaus naudoti žvakutes
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Vaistai
mamse
Kažkada inirtingai diskutavome su kolegėmis iki kurio amžiaus etiška vaikus gydyti žvakutėmis. Viena papasakojo istorija, kaip josios sūnus paaugęs ir nepamiršęs tos procedūros kone priekaištavo kodėl mama ji taip gydžiusi. Taigi kokio amžiaus vaikučius dar gydyti žvakutėmis ir kada pereiti prie kitų vaistų priėmimo formų? maniškis 1,7 metų, bet pamatęs ką ketinu daryti sutraukia visus raumenis. Nors mano nuomone, gydymas yra gydymas. Ir suaugusieji gydosi toli gražu ne tik mikstūromis ir tabletėmis.
mama renata
maniskei 1,3 men. bet kai tik pamato kad ateinu su zvakute, tai nepagaunu lekia nuo manes kuo toliau spiegdama blink.gif
mamse
QUOTE(mama renata @ 2006 09 04, 20:46)
maniskei 1,3 men. bet kai tik pamato kad ateinu su zvakute, tai nepagaunu lekia nuo manes kuo toliau spiegdama  blink.gif
*

Tai va. maniskis pamates rodo pirstu i zvakute ir sako "ne ne ne". Galvoju gal jau baigti sias ceremonijas. Nors, tiesa sakant, ir sugirdyti vaistus jam tikras menas. Naudodavausi svirkstu. Svirksdavau i burnyte, bet ir sis metodas sunkiai beveikia. Telieka viltis maziau ligu.Arba jokiu.
Paradigma
O man gydytojas patarė neįsijausti su tom žvakutėm... mastau.gif
mamse
QUOTE(Kashmyra @ 2006 09 05, 21:01)
O man gydytojas patarė neįsijausti su tom žvakutėm... mastau.gif
*

Kuo jis argumentavo savo patarima?Kodel?
Vilusa
QUOTE(mamse @ 2006 09 06, 07:46)
Kuo jis argumentavo savo patarima?Kodel?
*

Na, šiaip jau žvakutės dirgina išeinamąją angą, gali atsirasti problemų (ir rimtų) su tuštinimusi... Gydytojai rekomenduoja žvakutes tik tokiais atvejais, kai nėra galimybės sugirdyti vaistus.
Juozelija
Palaikau, kad gydymas neprivalo būti malonus, o vaistai skanūs.
Mano dukrai 5, bet žvakutes dar kartais naudojam. Jei labai karščiuoja, tai ir temperatūrą matuoju rektalinę.
Serganti dukra dažniausiai bando vadovauti gydymui: ne tuo šaukštu vaistus girdyti ruošiuosi, ne į tą pažastį termometrą įstačiau ir pan. Kuo aukštesnė temperatūra (sunkesnė liga), tuo "ragai" didesni. Vaikas dažnai pajutęs, kad nerimaujat dėl jo, pradeda kaprizintis.
Maniškę dabar užtenka pagasdinti ligonine (kurioje be mamos gulės) bei lašalinėmis (nes žino kas tai), dauguma nemalonių procedūrų leidžia atlikti man.
Galvoju, kad žvakučių visiškai atsisakysiu tik tada, kai pasituštinusiai dukrai nereikės užpakaliuko šluostyt. Kol kas retai, bet dar tenka.
Rigedora
o man tos žvakutės nepatiko nuo pradžių schmoll.gif nenorėčiau sau jų-todėl ir vaikams stengiaus naudot kuo mažiau... dabar galvoju kada paskutinį kart jas naudojau?? g.gif ai, kai vyresnis vaikas buvo kokių 6 metų gal... jis tuo metu stipriai vėmė ir viską išvemdavo, tai turėjau vieną žvakutę nuo vėmimo ir jis pats sutiko, kad tik nustotų vemti. smile.gif o šiaip tai stengdavaus tik geriamus vartoti... nes nuo tų žvakučių vaikas susidirgina ir pirsčioja taukais į pampersus ar kelnes-nespėji keist jų, o jei dar ir nesuspėji pamatyt-tai ir iššunta paskui... schmoll.gif Temperatūros irgi niekad nematavau užpakaliuke-tik pažastytėj-nutaikydavau miegančiam ar šiaip ant rankų besūpuodama.
Juozelija
QUOTE(Rigedora @ 2006 09 07, 19:34)
o man tos žvakutės nepatiko nuo pradžių  schmoll.gif nenorėčiau sau jų-todėl ir vaikams stengiaus naudot kuo mažiau... dabar galvoju kada paskutinį kart jas naudojau??  g.gif ai, kai vyresnis vaikas buvo kokių 6 metų gal... jis tuo metu stipriai vėmė ir viską išvemdavo, tai turėjau vieną žvakutę nuo vėmimo ir jis pats sutiko, kad tik nustotų vemti.  smile.gif o šiaip tai stengdavaus tik geriamus vartoti... nes nuo tų žvakučių vaikas susidirgina ir pirsčioja taukais į pampersus ar kelnes-nespėji keist jų, o jei dar ir nesuspėji pamatyt-tai ir iššunta paskui... schmoll.gif Temperatūros irgi niekad nematavau užpakaliuke-tik pažastytėj-nutaikydavau miegančiam ar šiaip ant rankų besūpuodama.
*

Dažniausiai mamos taip ir galvoja: nenorėčiau sau, todėl ir vaikui ne. Manau, kad su vaikais yra kitaip. Kūdikystė tai ir pastoviai nešiojamas pampersas (įsivaizduok, kaip malonu per karščius ir šalčius, dieną naktį nešioti sintetinį paketą tarp kojų- brrr- sau juk nebandai), arba valgant išsimozoti maistu (9 1/2 savaitės, bet per kiekvieną pavalgymą), pastovus darymas to, ko nori kiti (dabar laikas valgyti, o dabar miegoti, dabar žaisti, maudytis ar eiti į lauką - nes mamos nuomone tai pats laikas). Be to, užpakaliukas tokia tati vieta kaip ir burna (per kurią ryjame vaistus, ne visada skanius), nosis (kurią plauname jūros vandeniu), ausis. nereikia juo bjaurėtis. mirksiukas.gif

sotto
Jei vaikas vemia, ar neįmanoma sugirdyti- tai reikia pasinaudoti žvakute, bet jei puikiai galėtumėt sugirdyt, tai ir girdykit vaistukus. Žvakutės kišimas į užpakaliuką nemaloni procedūra, kurios esant galimybei reiktų išvengti. Kai kada mamos sako, kad girdant išspjaudo, bet nemokšiškai įkišus žvakutę, jei vaikas ramiai po to keletą minučių nepaguli- tai irgi dalis vaistų išteka lauk
knielita
Mums 3 m. Bet kai suserga gana daznai tenka gydytis ir zvakutemis nuo karscio. Taip greiciau numusama temperatura, o ir skrandukas maziau kencia. Nes dar geriam daziausiai papildomu vaistuku nuo gerkles ir pan. Nematau nieko bloga, nes vien apkrauti skranduka irgi kenkia rolleyes.gif
Vike
diskutuotina tema, man žvakutės patinka, nes tada vaikas neišvemia ir neišspjauna vaistų, bei skrandis nėra dirginamas. NEmalonu kol įkiši, o po to vėl viskas gerai. Va, iki kokio amžiaus tai net nesusimąsčiau naudosiu žvakutes. g.gif
lai
Mano dukra iki šių metų paniškai bijojo žvakučių nuo temperatūros. Visada gerdavo nuo temperatūros vaistukus sirupo pavidale. Šiemet kai susirgo, gydytoja liepė duoti Paracetamolio. Ir jai taip nepatiko skonis, kad kitą kartą pati paprašė žvakutės. Dabar reikalui esant aš jai leidžiu pasirinkti - tabletė ar žvakutė.
knielita
Mano sunus priprato prie zvakuciu, jam vaistai kad ir kokie skanus butu nepatinka. Gana daznai ji supykina. O jei karstis labai didelis jam jokiu vaistu nesuduosi. A uz zvakutes. Tik iki kokio amziaus jas naudosiu dar nezinau g.gif
kriskol
bigsmile.gif Va ir dabar dukra serga,3-čią dieną nekrenta tem.,tai nori nenori reikės naudot žvakute,ji greičiau numuša tem.,o sirupai prašau,jau 3 diena nė iš vietos.Mergičkai 4,5metai,bet mes sutarėm,jai atsibodo karščiuoti.Kiek tarsimės, tiek naudosim drinks_cheers.gif
Jersey
Na cia kaip paziuresi, manau zvakutes yra geriau nes jos nedirgina skranduko, kaip zinote skrandukui vaistai ne pats geriausias dalykas. Aisku ir kaip sakote iseinamai angai negerai zvakutes nes dirgina ir ttt. Taigi viskas blogai, bet man vis tik prieinamiausia zvakutes, nes kazkaip norisi apsaugoti skrandi nuo vaistu g.gif
Hermion@
Mano sūnus maždaug nuo pusantrų metų pradėjo kategoriškai protestuoti prieš žvakutes, nors prieš tai net nesusiraukdavo. Nežinau, kas jam "užplaukė", bet žvakučių nuo to laiko nenaudojam, gerbiam jo pasirinkimą irnesakyk.gif O sugirdyti vaistus - nematau problemų, dukrytei jau nuo 2 savaičių duodavau Espumisan iš šaukštelio, ir nieko, gėrė ax.gif
emanacija
Nors žvakučių seniai nenaudojam, bet jų turime nelaimės atvejui. Pakartosiu, ką sakė greitosios pagalbos gydytoja, kai niekaip nepavyko numušt temperatūros: jeigu vaikas vemia - žvakutė, jeigu viduriuoja - sirupas. O jeigu ir tas, ir tas ir dar karščiuoja - į ligoninę...
ingridukas
sunui metai ir 10 men.jei nepavyksta sugirdyti vaistu,dedu zvakute,nors ir labai klykia,nenori,bet o ka daryt kai temp 40.tenka...
Natalie
Man uzkliuvo zodis "etiska" blush2.gif ax.gif Tos zvakutes buna skirtos ne tik maziukams, bet ir suaugusiems. Pvz., nuo skausmo, kai per gimdyma reikejo kirpti ir uzsiuti, tai man labai skaudedavo ir tempdavo ta vieta, o zvakes greitai padedavo. Manajam irgi labai nepatinka, kai zvakute nuo temperaturos idedam, bet jau galiu jam paaiskinti, tai duodasi, nors ir nenoredamas. Nemanyciau, jog man vaikas veliau prisimindamas primins, jog zvakutemes ji gydziau schmoll.gif O jei dar buna vaikas ar suauges vemia, tai tik zvakute ir reikia ideti. O buna kad nuo tu geriamu vaistuku ir skrandukas streikuoja doh.gif Dar jei temperatura neilgam gali numusti, tai vistiek reikia kaitalioti su zvakutemis. Pries kelias savaites su 39 temp sirgome, tai 3 k/diena tik Ibufena duoti galima, o temperatura i vel kyla - tai jau zvakutes reikia ideti, bet kazkaip ziuriu, jog jos mums geriau ir padeda, bet duodame ir Ibufena, nes jis dar yra priesuzdegiminis. Gydant siuo budu estetiskumo klausimo nelabai izvalgau ax.gif 4u.gif
ramyra
Vaikui greit 4m, bet esant reikalui naudoju zvakutes nuo temperaturos. Beveik visada nuo kudikystes naudojom tik zvakutes. Bet kadangi retais atvejais ir juk del ligos, tai nemanau kad pakenkem. Juk jei yra tokia vaistu forma, reiskia esant reikalui naudoti galima.
Sirupo duoti negaliu, nes vaiko ir taip jautrus skrandis. O daznai temp musti reikia nakti, tai kaip duoti "ant tuscio" skarndzio to sirupo? Viena syki pasimokiau, kai prie ausu uzdegimo plius dar vemti eme ir skrandis sustojo unsure.gif
Nudosim zvakutes kol reikes, aisku ir dabar vaikui nepatinka, bet kai auksta temp, kuria reikai musti tai jau silpnas ir mieguistas ir taip buna, kas ten jo klauso biggrin.gif
*grazuolyte*
Gal ir blogai tos žvakutės, bet jų pagalba man pavyko numušti 40 temperatūra mano vyresnėliui. jam tada buvo 5metai
Tisan
mano maziui tuo bus 3 m bet zvakuciu jis bijo siaubingai siaubingiausiai ir taip buvo nuo pat pirmo karto vos pabandzius,jam tada buvo 1,5 m dabar nuo temp jam duodu panadolio sirupa arba ibufena,nor nei tas nei anas jam nelabai patinka bet uz zvekutes geriau smile.gif be to keista dalyka pastebejau,mano maziui zvakutes nemusa temperaturos g.gif kiek kartu jas dejau esant 39 ir daugiau temp nu nenumusa ir vsio g.gif gal zvake per mazos dozes buvo blink.gif
laumele
manau kol neima susitarti , kad isgers . nors mums siule viena karta zvakute , o kita karta geriamus vaistus pakaitomis .
Elenchik
Mano sunus nuo 1,5metu "nepasiraso"zvakutems doh.gif Tai geriam sirupus,ir jie kur kas greiciau numusa temp.
note
Mergaitei 3metukai. nakti pakilo temperatura, tai bandziau ikisti zvakute- labai priesinosi ir as ten tamsoj bandziau ikisti-bijau, kad be ten pataikiau. blink.gif
ar gali taip buti? ar numus temperatura? ar maksciai nepakenks?

ingrida1979
QUOTE(note @ 2009 05 01, 00:20)
Mergaitei 3metukai. nakti pakilo temperatura, tai bandziau ikisti zvakute- labai priesinosi ir as ten tamsoj bandziau ikisti-bijau, kad be ten pataikiau. blink.gif
ar gali taip buti? ar numus temperatura? ar maksciai nepakenks?
*

O tai kur jus ta zvakute kisote nelabai supratau?Beje mums sirupas nepadeda o ir vaikas alergiskas tai isviso tu visu sirupu reikia vengti.Jam jau 3 metukai daviau karta paracetamolio tabletes pusele atrodo tai taip supykino kad ir vel nusipirkau zvakuciu jei prireiktu.
note
issigandau, kad i maksti. bet atrodo, kad ne.
idomu kas butu, jei patekti i maksti? nes tamsoj, kai skubi ir vaikas muistosi, o zvakute tiesiog tirpsta rankose labai lengvai galima ne i ta skylute nustumti.

coromandel

kada pasirinkti zvakute,ar oralinius vaistus,priklauso nuo situacijos.Jeigu ligos eigoje vaikas vemia,geriausia ideti zvakute.bet jeigu viduriuoja,tai reiktu sugirdyti per burnyte mirksiukas.gif Zvakutes veikimas pasireiskia greiciau ir aplenkiamas virskinimo traktas 4u.gif
inguliukas24
As zvakutes dejau iki metu, tik dar viena karta dejau mazdaug pusantru metuku, kai veme, siaip visada kaip bebutu stengiames isgerti 4u.gif
jolax
O mujms jau 3 m. ir beveik 4 men., reikalui esant dar ikisu paracitamolio zvakute savo sunui. Nieko jis nesipriesina. O ant pakuotes juk parasyta iki 6 m. (atrodo). Na gal iki 6 m. nekisiu, bet kol kas nesuku sau galvos. 4u.gif
nesekme
dukrai 3ji,bet kol kas naudoju zvakutes.aisku turiu ir sirupo,bet jo dar ne karto nepavyko sugirdyt.kai vaikui auksta temparatura jis daug irzlesnis ir piktesnis tai naturalu ,kad vaistu negers.dar yra galimybe,kad gali supykint.tad ,kad ir kaip dukrai butu nemalonu kisu zvakutes.aisku is pradziu pasiulau sirupo sakydama,kad jei gersi vaistukus nekisiu zvakutes,bet kai vaikas su temperatura su juo menkos diskusijos doh.gif
Latia
Esant aukštai temperatūrai, kai kurie vaikai visus vaistus išvemia. Nieko kito nebelieka, tik sukišti tą nelemtą žvakutę. Mano duktė vis dar prisimena, kas buvo prieš pusę metų verysad.gif, ir kai tik suserga, prašo, kad neduočiau "tų vaistukų į užpakaliuką". Bet jei reikia, tai reikia
virsukalne
Mums du metukai, tai, nors ir labai retai, bet kol kas daugiau naudojame zvakutes, taciau vaikiukui tai labai nepatinka, bet vaistukus gerti dar labiau nepatinka! Taigi jau ka pavyksta "iskisti", tas ir gerai smile.gif
LaPassion
QUOTE(Latia @ 2009 06 09, 23:58)
Esant aukštai temperatūrai, kai kurie vaikai visus vaistus išvemia. Nieko kito nebelieka, tik sukišti tą nelemtą žvakutę. Mano duktė vis dar prisimena, kas buvo prieš pusę metų  verysad.gif, ir kai tik suserga, prašo, kad neduočiau "tų vaistukų į užpakaliuką". Bet jei reikia, tai reikia
*

drinks_cheers.gif maniskei, kai buvo auksta tempa, tai surupa tiesiog isveme. Teko deti zvakute. Nelabai jai tas patiko, bet kitos iseities nebuvo
juraciux
naudojom iki treju metu. Jei sirupo negerdavo tai pasakydavau kad desiu vaistuku i ruriuka ir gerdavo net neatsikalbinedamas biggrin.gif Dabar bedu del sirupo gerimo neturim.
simbarela
Sunui 4 metai kai turi temperaturos ir valgo tada duodu sirupa (po maisto), bet jei nenoriai valgo ant tuscio skranduko niekada neduodu sirupo ir dedu zvakute nors ir nelabai jam patinka, bet susitvarkom.
Terapankė
Kokia aktuali tema.Mano dvimetei pries keleta naktu sukilo temperatura.Ibuprofeno jai is vis negalima, to saldaus paracetamolio nemegsta spjauna.SUdejau zvakute ir ji koki pusvalandi mums pasakojo, kaip as ten jai padariau bam ( skauda)..Ir ryte pasakojo..Nesmagu labai, bandem pasakoti, kad cia tik tokie vaistukai(puikiai supranta kas jie yra, nes naudojame kiekviena diena), kad nebutu karsta galvytei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.