Na,o kaip gi su ta silke?Sako,apetitą gerina,bet vis tik sūdyta ir pan.Ar duodate savo mažiuliams ir nuo kada?Būtų įdomu sužinoti
Maniškis užvakar pirmąkart paragavo sūdytos kilkės. Labai prašė. Daviau. Džiaugiaus, kad nors ką valgo, nes yra nevalgiukas. Suvalgė kokias tris kilkutes. Vis kartojo, kad skanu. Jam 2.5 m.
Tai jau jūs dideli.Aš jau dabar suku galvą ,duoti ar ne.Jau bandžiau,bet nelabai valgė.
Atsimenu,kad musu gydytoja sake,kad galima nuo 10 men.,bet be jokiu actu ir priedu.Paprasta sudyta su bulvytem ir aisku nedaug.Nors visi skirtingai ziuri i maitinima.
mes kazkur metuku paragavom!labai patinka jam kartais!
Oho jau ir silkę valgot, mes tai dar bijom duoti
Na mes dar nebandėme valgyti nes retai perku gal reiks pabandyti
mes nuopusantrų metų kartais duodam silkės, ypač tada kai pradeda prastai valgyt
Atrodo, po truputį davėm 9 ar 10 mėn., patiko ir neišbėrė. Specialiai vaikučiui pirkdavau šviežią, silpnai sūdytą iš patikimos pardavėjos ( visada pasakydavo ar parokomenduodavo).
Mes pirma karta silkes paragavom beveik metai be keliu sav buvo, tikslaiu jau nepamenu, nes laibai nevalge vaikas, ir netikejau bet padejo, bent jau dvi dienas valge:)
o siaip kartais po labai nedaug ragaujam, nes vaikui patinka, jokiu salutiniu reakciju nera.Mum dabar 1,2.
Mano drauge dirbo "Norvelitoj" tai sake , kad i silkes tiek konservantu privaryta
Būtent.Kad jau privaryta tai visko į tas silkes
Mažiui truputį daviau.Tik kad mano protelis nelabai toli neša
Mano mažei 1.4 m ir mes jau ragavom silkės. Patiko. Manau svarbiausia kad būtų šviežia ir gerai paruošta.
Mes jau bandėme valgyti silkės bet nelabai patyko
QUOTE(adrija @ 2006 09 04, 22:17) o mes jau valgom, bet nedaznai, kai nuperku taip ir duodu
as dar nedaviau ir kolkas nesiruosiu.
QUOTE(Sandriuks @ 2006 10 24, 17:44) Tai mamos juk ir nesako, kad kiša. Aš saviškiui pirmą kartą jos daviau vėlai. Dabar kartais pasiūlau, bet jis valgo tik sūdytą kilkę. Kitokios nenori. Nematau nieko blogo, jei suvalgo kelias kilkutes.
daviau nesenai saviskiui paragauti silkes gabaleli,bet nepatiko
aš stengiuosi kuo naturalesnius produktus duoti, juk ir gasterenterologai rekomenduoja nesūdyti, nesaldyti maisto, išskyrus, kai verdu mėsytę idedu druskos ir naturalių prieskonių. o silkė.....na tikrai nevitamingas ar ten dar koks produktas, dar ir sūrus, dukrytei 1,5 dar neragavus, kai bus didesnė paragaus nesūrios, bet dabar tikrai per anksti.
Mus tai pediatrė prigrąsino jokiais būdais neduoti vaikučiui žuvies
na aš silkės sveiku maistu nelaikau, patys, tėveliai paragaujam jos tik per Kūčias. o šiaip čia rašau ką rekomenduoja PSO (pasaulinė sveikatos organizacija)
Mėsa, žuvis. Duodama, kai kūdikis pripranta prie daržovių. Žuvimi galima pradėti maitinti ankščiau, jei nėra alergijos.rekomenduojama nuo 8-10-12 mėnesių. Šis maistas svarbus, nes yra geležies šaltinis. Tinka: jautiena, veršiena, neriebi kiauliena. Alergiškiems kūdikiams: triušiena, nutrijos mėsa, kalakutiena. Mėsa ir žuvis turi būti virta, o ne kepta. Šis maistas taip pat turi visaverčių baltymų, vitamino A, cinko.
silkutes daviau kai buvo metukai ir menuo. Labai patiko
O apskritai zuvies daviau kai suejo 6 menesiukai, kaip pakaitala mesai kartais. Daktarai bijosi anafilaktinio soko nuo zuvies, bet manau, kad jei vaikiukas niekam nealergiskas, tai kodel turetu zuvis sukelti kokia nors reakcija?
asmeniškai aš pati žuvies negaminu, o nuperku HIPP maistuką. valgo vaikas pilnais žandukais. viską kitką gaminu pati. silkės duoti nebandžiau, vis abejoju ar sveika. o šiaip gamindama maistą dažnai pasižiūriu ką siūlo Hipp, Milupa, Semper ir nuo kokio amžiaus
Mano panele megsta silkute su juoda duona
As silkes pirma kart daviau savo panai kai suejo dvieju metuku.
As dar nebandziau silkes duot. Nors kas zino, gal galima duoti naturalia (t.y pirkta su galvomis sudyta silke)? Tik, aisku, ja pries tai gerai numirkius, kad nebutu labai suri.
As manau, kad daugiau zalos vaiko organizmui padarytu ne naturali silkute, o pvz. rukyta desra...
aš mėginau duoti saviškei silkės, bet paragavo ir griežtai atsisakė toliau valgyti.
Mano mergaite silkes dar neragavo.
nu man silkė tikrtai nevaikiškas maistas atrodo, iki 2m jos tikrai nemanau duoti
Sveikos
vyresnelis silkes ragavo gal nuo kokiu metu. daug aisku, neduodame. beda tik, jog po to labai troskina
As tai saviskiai nuo metu daviau paragaut, bet tik kelis kasniukus ir dabar teduodu. O tu kur iskart sutaisytos buna tai isvis neduodu ir stengiuos nepirkt.
Nes labai jau isbere buvo,kai per pienuka gavo, nors vos pora kasniuku pakandau.
Mano vaikinai labai mėgsta silkutę, tai aš ir duodu, aišku, kurią pati išdarinėju. Visi žino, kad geriausia silkė, kuri su galva, ją ir perku
as karta bandziau duoti paragauti bet pati nevalge tai ir neduodu
Kažkada siūliau,bet atsisakė,tai ir daugiau neragavom
Aš silkės daviau paragauti gal kokių 11mėn.,patiko,bet daug nedaviau
o as turejau daug juoko kai daviau paragauti silkes suneliui
Manau,vaikuciui nuo metuku jau galima duoti silpnai suditus silkutes paragauti,nes zuvis i maisto raciona ivedama apie 10men.
Saviskei kartais duodu,bet ji nelabai ja valgo
Mano sunui 1,7metukai kazkada neseniai daviau paragauti bet isspjove ir daugiau nedaviau o mano kriksto dukra nuo 2metuku silke kerta ir jai labai skanu
Ne taip kad valgo, bet ragauna
perkam sūdytą, išdarinėju ir sumariuoju, tai valgo kad net ausytės linksi ( 1,4 m.)
Mūsų šeimoje niekas išvis nevalgo silkės
mano labai prastai valgo mergina
Neduodu
Viska duodu ka patys valgom. Specialiai nieko vaikui negaminu. Jei valgysim silke su bulvem, tai ir vaikas ta pati. Maniske isvis labai gerai viska valgo, tai ir silkes neatsisako.
|