Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada duodate vaikučiui silkę?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
adrija
Na,o kaip gi su ta silke?Sako,apetitą gerina,bet vis tik sūdyta ir pan.Ar duodate savo mažiuliams ir nuo kada?Būtų įdomu sužinoti 4u.gif
Nireglina
Maniškis užvakar pirmąkart paragavo sūdytos kilkės. Labai prašė. Daviau. Džiaugiaus, kad nors ką valgo, nes yra nevalgiukas. Suvalgė kokias tris kilkutes. Vis kartojo, kad skanu. Jam 2.5 m.
adrija
Tai jau jūs dideli.Aš jau dabar suku galvą ,duoti ar ne.Jau bandžiau,bet nelabai valgė.
Gulia
Atsimenu,kad musu gydytoja sake,kad galima nuo 10 men.,bet be jokiu actu ir priedu.Paprasta sudyta su bulvytem ir aisku nedaug.Nors visi skirtingai ziuri i maitinima.
Cinderella
mes kazkur metuku paragavom!labai patinka jam kartais!
vytule
Oho jau ir silkę valgot, mes tai dar bijom duoti unsure.gif .
Austre 123
Na mes dar nebandėme valgyti nes retai perku gal reiks pabandyti g.gif
Kleopatra
mes nuopusantrų metų kartais duodam silkės, ypač tada kai pradeda prastai valgyt
Crystalline
Atrodo, po truputį davėm 9 ar 10 mėn., patiko ir neišbėrė. Specialiai vaikučiui pirkdavau šviežią, silpnai sūdytą iš patikimos pardavėjos ( visada pasakydavo ar parokomenduodavo).
MaTo
Mes pirma karta silkes paragavom beveik metai be keliu sav buvo, tikslaiu jau nepamenu, nes laibai nevalge vaikas, ir netikejau bet padejo, bent jau dvi dienas valge:)
o siaip kartais po labai nedaug ragaujam, nes vaikui patinka, jokiu salutiniu reakciju nera.Mum dabar 1,2.
Padūkėlė
Mano drauge dirbo "Norvelitoj" tai sake , kad i silkes tiek konservantu privaryta doh.gif , kad vyresniajam labai retai duodu, man atrodo geriau paprasta zuvyte, aisku paivairint meniu galima truputeli smile.gif
adrija
Būtent.Kad jau privaryta tai visko į tas silkes blink.gif .Aš tai turguje perku.Tai ten jos truputį kitokios,tokios riebios,geros.O ir ta moteris,kur prekiauja ,sakė,kad koncervantų ten nedėta.Aš ja tikiu,nes pas ją ir žuvis pirkta,kaip kepi,tai pilnos virtuvės neprišaudo biggrin.gif ( na,tipo vandens mažiau).
Mažiui truputį daviau.Tik kad mano protelis nelabai toli neša doh.gif .Padariau silkę su sėmenų aliejumi.Tai kad praliuosėjo viduriukai.tai ojojoi blink.gif .Taigi,tuo silkės ragavimas pakolkas ir baigėsi ax.gif
Saron
Mano mažei 1.4 m ir mes jau ragavom silkės. Patiko. Manau svarbiausia kad būtų šviežia ir gerai paruošta.
Austre 123
Mes jau bandėme valgyti silkės bet nelabai patyko schmoll.gif
Zana4
QUOTE(adrija @ 2006 09 04, 22:17)
Tai jau jūs dideli.Aš jau dabar suku galvą ,duoti ar ne.Jau bandžiau,bet nelabai valgė.
*

o mes jau valgom, bet nedaznai, kai nuperku taip ir duodu mirksiukas.gif pirma kart pas drauge paragavom, buvo virs metuku, jam labai patiko, na as pti labai jau megstu silkute thumbup.gif tai va, manau verta duoti, nors cia kiekviena mama sprendzia ka duoti ko ne. mes valgom viska ir esam sveikuciai thumbup.gif linkime to paties visiems mazyliams thumbup.gif
edux
g.gif o mes dar neragave silkes..suneliui 1m 5 men.,bet kazkaip nesusimasciau duoti jam paragauti silkutes g.gif kazin ar patiktu? kaip tik turime saldytuve,reikes pabandyti
kristyyynyte
as dar nedaviau ir kolkas nesiruosiu.
DvigubaMama
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 10 07, 23:07)
*

Visiskai pritariu. Manau, kad tokie produktai turetu buti duodami kuo veliau. Juk tai nera pirmo butinumo maistas.
Terija:)
QUOTE(DvigubaMama @ 2006 10 11, 20:32)
Visiskai pritariu. Manau, kad tokie produktai turetu buti duodami kuo veliau. Juk tai nera pirmo butinumo maistas.
*

Aš ir nesuprantu kam vaikui kišti silkę doh.gif doh.gif Ten kokių slaptų vit.yra ar ką g.gif
Nireglina
QUOTE(Sandriuks @ 2006 10 24, 17:44)
Aš ir nesuprantu kam vaikui kišti silkę doh.gif  doh.gif Ten kokių slaptų vit.yra ar ką g.gif
*

Tai mamos juk ir nesako, kad kiša. Aš saviškiui pirmą kartą jos daviau vėlai. Dabar kartais pasiūlau, bet jis valgo tik sūdytą kilkę. Kitokios nenori. Nematau nieko blogo, jei suvalgo kelias kilkutes.
adrija
QUOTE(Sandriuks @ 2006 10 24, 17:44)
Aš ir nesuprantu kam vaikui kišti silkę doh.gif  doh.gif Ten kokių slaptų vit.yra ar ką g.gif
*

TAIGI APETITĄ PAKELIA biggrin.gif .
edux
daviau nesenai saviskiui paragauti silkes gabaleli,bet nepatiko mad.gif isspjove laukan ir daugiau nebesiulau.manau,viskam ateis savas laikas.
-simona-
aš stengiuosi kuo naturalesnius produktus duoti, juk ir gasterenterologai rekomenduoja nesūdyti, nesaldyti maisto, išskyrus, kai verdu mėsytę idedu druskos ir naturalių prieskonių. o silkė.....na tikrai nevitamingas ar ten dar koks produktas, dar ir sūrus, dukrytei 1,5 dar neragavus, kai bus didesnė paragaus nesūrios, bet dabar tikrai per anksti. lotuliukas.gif
Kipsiuke
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 10 08, 00:07)
*

ir as taip pat ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
mes apskritai niekas nesam megejai, na gal retsykiais....
dlambliukas
Mus tai pediatrė prigrąsino jokiais būdais neduoti vaikučiui žuvies blink.gif tik aš kažkaip niekaip nesuprantu kodėl... iškarto gi neduosi visos žuvies, duosi gabaliuką ir žiūrėsi reakciją, ar neišbėrė, taigi neketinu vaiko iki anafilaktinio šoko privesti verysad.gif mes tai valgome, o jam neduodame verysad.gif
-simona-
na aš silkės sveiku maistu nelaikau, patys, tėveliai paragaujam jos tik per Kūčias. o šiaip čia rašau ką rekomenduoja PSO (pasaulinė sveikatos organizacija) ax.gif
Mėsa, žuvis. Duodama, kai kūdikis pripranta prie daržovių. Žuvimi galima pradėti maitinti ankščiau, jei nėra alergijos.rekomenduojama nuo 8-10-12 mėnesių. Šis maistas svarbus, nes yra geležies šaltinis. Tinka: jautiena, veršiena, neriebi kiauliena. Alergiškiems kūdikiams: triušiena, nutrijos mėsa, kalakutiena. Mėsa ir žuvis turi būti virta, o ne kepta. Šis maistas taip pat turi visaverčių baltymų, vitamino A, cinko.
migluzele
silkutes daviau kai buvo metukai ir menuo. Labai patiko mirksiukas.gif
O apskritai zuvies daviau kai suejo 6 menesiukai, kaip pakaitala mesai kartais. Daktarai bijosi anafilaktinio soko nuo zuvies, bet manau, kad jei vaikiukas niekam nealergiskas, tai kodel turetu zuvis sukelti kokia nors reakcija? blink.gif
turka
asmeniškai aš pati žuvies negaminu, o nuperku HIPP maistuką. valgo vaikas pilnais žandukais. viską kitką gaminu pati. silkės duoti nebandžiau, vis abejoju ar sveika. o šiaip gamindama maistą dažnai pasižiūriu ką siūlo Hipp, Milupa, Semper ir nuo kokio amžiaus smile.gif
Mond
Mano panele megsta silkute su juoda duona smile.gif, duodame po biskuti nuo 4 metu.
vyšniux
As silkes pirma kart daviau savo panai kai suejo dvieju metuku.
Artulia
As dar nebandziau silkes duot. Nors kas zino, gal galima duoti naturalia (t.y pirkta su galvomis sudyta silke)? Tik, aisku, ja pries tai gerai numirkius, kad nebutu labai suri.
As manau, kad daugiau zalos vaiko organizmui padarytu ne naturali silkute, o pvz. rukyta desra...
Aniukes mama
aš mėginau duoti saviškei silkės, bet paragavo ir griežtai atsisakė toliau valgyti.
lijanka
Mano mergaite silkes dar neragavo.
skaistukas
nu man silkė tikrtai nevaikiškas maistas atrodo, iki 2m jos tikrai nemanau duoti g.gif
Danielle
Sveikos smile.gif . Mano dukrytė labai mėgsta silkę. Ją po truputį pradėjau duoti prieš antrą gimtadienį. Nežinau ar galima, kaip jūs darot? Nees maniškė jos nori, bet tik tos kur su kokiu nors padažu biggrin.gif .
junga
vyresnelis silkes ragavo gal nuo kokiu metu. daug aisku, neduodame. beda tik, jog po to labai troskina smile.gif o kas del padazu, tai jie ir suaugusiems nieko gero, ka jau apie vaiko jautru skrandeli kalbeti..
kaaaramele
As tai saviskiai nuo metu daviau paragaut, bet tik kelis kasniukus ir dabar teduodu. O tu kur iskart sutaisytos buna tai isvis neduodu ir stengiuos nepirkt.
Nes labai jau isbere buvo,kai per pienuka gavo, nors vos pora kasniuku pakandau.
Padūkėlė
Mano vaikinai labai mėgsta silkutę, tai aš ir duodu, aišku, kurią pati išdarinėju. Visi žino, kad geriausia silkė, kuri su galva, ją ir perku essen.gif
inga-uk
as karta bandziau duoti paragauti bet pati nevalge tai ir neduodu mirksiukas.gif
ramzyte
Kažkada siūliau,bet atsisakė,tai ir daugiau neragavom schmoll.gif
ERUGĖ
Aš silkės daviau paragauti gal kokių 11mėn.,patiko,bet daug nedaviau ax.gif
Signa...
o as turejau daug juoko kai daviau paragauti silkes suneliui lotuliukas.gif kaip jis spjaudesi ir purske ta silke,paskui net lieziuvi su servetele valesi lotuliukas.gif beje buvo gal metukai su trupuciu 4u.gif
vyšniux
Manau,vaikuciui nuo metuku jau galima duoti silpnai suditus silkutes paragauti,nes zuvis i maisto raciona ivedama apie 10men.
Saviskei kartais duodu,bet ji nelabai ja valgo sleep.gif
dangausvaivorykste
Mano sunui 1,7metukai kazkada neseniai daviau paragauti bet isspjove ir daugiau nedaviau o mano kriksto dukra nuo 2metuku silke kerta ir jai labai skanu lotuliukas.gif
Basic
Ne taip kad valgo, bet ragauna smile.gif patinka, pora gabaliukų suvalgo ir daugiau neduodam.
mergelytė
perkam sūdytą, išdarinėju ir sumariuoju, tai valgo kad net ausytės linksi ( 1,4 m.)
condoleeza
Mūsų šeimoje niekas išvis nevalgo silkės schmoll.gif , tad ir dukrytei jos nesiūlau. Man atrodo, kad 1-2 metų vaikui tai nelabai tinkamas valgis. Manau, visai užtenka žuvies... ax.gif
Semile
mano labai prastai valgo mergina doh.gif siandien pati valgiau silke galvoju ir jai duosiu g.gif pasiuliau iskarto neatsisake blink.gif o poto taip nusipurte ir ispjove liezuvis.gif siulau bet jau neime schmoll.gif vadinasi nepatiko....
Arsua32
Neduodu smile.gif
Sigita23
Viska duodu ka patys valgom. Specialiai nieko vaikui negaminu. Jei valgysim silke su bulvem, tai ir vaikas ta pati. Maniske isvis labai gerai viska valgo, tai ir silkes neatsisako.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.