Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tėvas labai retai matosi su vaiku
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Pune
Teismo sprendimu nustatyta, kad tėvas turi paimti vaiką du kartus per savaitę iš anksto sutartu laiku. Tačiau jis paima sūnų 1 kartą per 1-2 mėnesius ir iš anksto niekada nesitaria kad nori jį paimti. Jo požiūriu užtenka alimentų - 200 Lt, kad būtų atlikta "tėviška" pareiga. Jam atrodo, kad moka labai daug, nors aš išleidžiu jam 2-3 kartus daugiau. Niekada nėra nuvedęs jo pas gydytoją ar nuėjęs į mokyklą, visi rūpesčiai tenka man. Ir dar man prikaišioja, kad aš vaiką nustatinėju prieš jį, nors pats vaikas pukiai supranta kas juo rūpinasi.

Ar yra kokia atsakomybė dėl to, kad jis nesirūpina vaiku ir labai retai su juo matosi?
Gedmantas Gedminas
Teismo nutartyje yra nustatyta tėvo bendravimo su vaiku tvarka. Joje yra numatyta tėvo teisė matytis su vaiku du kartus per savaitę ir pareiga suderinti laiką. Taip pat jam nustatyta pareiga mokėti lėšas išlaikymui. Visa kita tai jo sąžinės ir moralės reikalas. Priverstinių pasimatymų šeimos teisė nenumato.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.