Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 3-metės puoduko problemos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
Silvera
Sveikos mamytes. Turim didele problema. Viskas del puoduko. Musu mergaitei 3 metukai, o kai tik kalba uzeina apie puoduka iskart asaros, krenta ant grindu raitosi, verkia, rekia. Pratint pradejome gal nuo 2 metuku. Taip, gal ir velokai. Bet tada mus visi tikino kad anokia cia problema. Bet dabar darzelyje nei vienas vaikas nenesioja pampersu musu grupeje, o maniske dar su juo... Na kazkaip didele jau ir laikas butu ant puodo. Tik vat niekaip...sad.gif, tiesa kartais sutinka pasiusiot vonioje, bet tik ne ant puodo. Prasau padekite, patarkite ka tokiu atveju daryti? Bandome sodinti ant puodo ir po valgio ir rytais ir pries miega...nu niekaip... Kazkada keleta kartu tik buvo prisedusi, tuo metu pagiriau ja, padrasinau, kad ir toliau taip darytu, bet va neiseina mums:(((
Etina
bandykit ant klozeto sodinti g.gif
Silvera
Bandeme, ta pati istorija:(
G-M
QUOTE(Lelijja @ 2006 09 05, 18:25)
Sveikos mamytes. Turim didele problema. Viskas del puoduko. Musu mergaitei 3 metukai, o kai tik kalba uzeina apie puoduka iskart asaros, krenta ant grindu raitosi, verkia, rekia. Pratint pradejome gal nuo 2 metuku. Taip, gal ir velokai. Bet tada mus visi tikino kad anokia cia problema. Bet dabar darzelyje nei vienas vaikas nenesioja pampersu musu grupeje, o maniske dar su juo... Na kazkaip didele jau ir laikas butu ant puodo. Tik vat niekaip...sad.gif, tiesa kartais sutinka pasiusiot vonioje, bet tik ne ant puodo. Prasau padekite, patarkite ka tokiu atveju daryti? Bandome sodinti ant puodo ir po valgio ir rytais ir pries miega...nu niekaip... Kazkada keleta kartu tik buvo prisedusi, tuo metu pagiriau ja, padrasinau, kad ir toliau taip darytu, bet va neiseina mums:(((
*

Tikrai per velai pradejot pratint gal meginkit sodint su pampersu : tongue.gif .Kazkaip mes pradejom nuo metu tai buvo visaip ir kartu sedejau ir su kelnem sedomes,o dabar mes darom i klozeta.Taip kad sekmes jums 4u.gif
Pippa
Nu ir netempk tu jos ant tuo puoduko per prievarta.
Maniske pati atsisedo ant puoduko pries treciaji gimtadieni. Mes gyvename Vokietijoje, cia vaikai metu ant puodu nera sodinami, paprastai atsisveikina su pampersais nuo 2-3ju metu. Lietuvoje mamai ir vaikui spaudimas yra nezmoniskas (mociutes, kaimynes, protingos tetulytes ir t.t ir t.t.), kai mes grizdavom i Lt nuolat girdedavom pasaipas, kad va jau tau 1,5m, o tu dar su pampersu, geda peleda. Nuo to vaikas dar tik labiau susierzindavo ir kaip tavoji paniskai pradedavo bijoti to puodo. Nepanikuok visu pirma pati, negedink vaiko ir neleisk, kad kiti tavo vaika gedintu. Kiekvienas vaikas yra skirtingas: vienas pradeda veliau kalbeti, kitas -vaikscioti, o taviskei reikia daugiau laiko susidraugauti su puoduku.
Silvera
QUOTE(Andrea @ 2006 09 06, 13:14)
Nu ir netempk tu jos ant tuo puoduko per prievarta.
Maniske pati atsisedo ant puoduko pries treciaji gimtadieni. Mes gyvename Vokietijoje, cia vaikai metu ant puodu nera sodinami, paprastai atsisveikina su pampersais nuo 2-3ju metu. Lietuvoje mamai ir vaikui spaudimas yra nezmoniskas (mociutes, kaimynes, protingos tetulytes ir t.t ir t.t.), kai mes grizdavom i Lt nuolat girdedavom pasaipas, kad va jau tau 1,5m, o tu dar su pampersu, geda peleda. Nuo to vaikas dar tik labiau susierzindavo ir kaip tavoji paniskai pradedavo bijoti to puodo. Nepanikuok visu pirma pati, negedink vaiko ir neleisk, kad kiti tavo vaika gedintu. Kiekvienas vaikas yra skirtingas: vienas pradeda veliau kalbeti, kitas -vaikscioti, o taviskei reikia daugiau laiko susidraugauti su puoduku.
*

Aciu uz palaikyma. Tikra tiesa del poziuriu Lietuvoje ir tai kad kiekvienas vaikas yra skirtingas.
Zuika1
O gal padandykit su mergaitė parduotuvėje išsirinkti jai patinkantį puoduką?
Natuke
Ji gal supranta, ką jus sakote, bet jai yra sunku suprasti, kaip tai padaryti. Jeigu ilgai buvo su pampersu, nekreipė dėmesio į tai, kas vyksta tuo metu kai norisi šlapintis ir neišmoko "pagauti" tų momentų...

Geriausia būtų vienkartinių sauskelnių bandyti atsisakyti. Jeigu imanoma, naudoti tuos "real nappies", apie kurias kaškur aldyte rašė kūdikių skyrelyje. Devėti medžiaginius sauskelnius, nors namuose...

Prie puodo galima pratinti po trupūti. Skaičiau vienoje knygoje (tiesa, neteko pasinaudoti) apie tokį metodą:

Suauges eina į tualeta 10minučiu ir pasiima su savim vaiką. Kol mama tupi, vaikelis žaidžia. Po to jie dar paskaito knygeles, pažaidžia, kol nepasibaigia tas laikas. Po to vaikui yra pasiulima atsisesti ir paskaityti knygutes ant puoduko (su sauskelnem). Po 10min vaikas ir mama vėl išeina... Taip vaikelis mato pavyzdį, jis yra pratinamas posedėti ant puoduko ir galiausiai tikimasi kad jis i jį padarys reikalus smile.gif. Svarbu, kad laikas vonios kambary jam būtų malonus, kad jis to lauktų, tada ir su puodu geriau draugaus... thumbup.gif

Mes taip pat tokią problemą turėjom. Mergyte negalėjo suprasti, ko aš iš jos noriu - nubėgdavo į tualėtą, pasedėdavo, nuleisdavo vandėnį ir nieko nepadarydavo. Puoduko nemiego. Nuo pusantrų metų iki dvėjų su puse padarė į puodą gal vieną ar du kartus... Tačiau vieną kartą kai pamatė kaip šlapinasi jos jaunesnis broliukas (Borisą jau auginam kitaip), suprato, atsisėdo ant klozėto ir viską padarė pati... Toliau jau buvo tik laiko reikalas...
Tiesa, veiksmas buvo JAV. Kai atvažiavom į LT, mano tėvukai manė, kad tai jie pripratino ją eiti į klozetą, nes stebėti ją ir laiku siusti ten teko visiems. doh.gif
Gitulka
aisku kad kiekvienam savas laikas. Spaudimu tikrai nieko nepasieksi. Tiesiog bandykit visai nebedet pamperiu lai daro i kelnesa-tada supras kas ivyksta...Mano mazas ir paniskai bijodavo puodo-tai neverciau. Dar ir dabar dideli reikala darom i kelnes o maza pats nueina i toleta atsiseda oadaro ir dar vandeni nuleidzia...o del didelio yra islikus baime-nes jam anksciau viduriai ziauriai uzkietedavo (dabr duodu zuvies tauku tai ta problema isniko)...Manau ateis laikas kai suvoks kur ir ka reik daryt-zinoma skatinti ir aiskinti reik smile.gif
Springlet
Lelijja, o kaip nakti ar miegat su pampersu? Ar jis sausas buna?
Silvera
QUOTE(Springlet @ 2006 09 13, 14:46)
Lelijja, o kaip nakti ar miegat su pampersu? Ar jis sausas buna?
*

Nakti ji miega su pampersu, jis buna sausas beveik visada... siandien pasiprase pasiusioti vonioje, ka daryti ....leidau. Pasimetusi esu. Nezinau ka daryti.
liucinka
QUOTE(Lelijja @ 2006 09 14, 00:11)
Nakti ji miega su pampersu, jis buna sausas beveik visada... siandien pasiprase pasiusioti vonioje, ka daryti ....leidau. Pasimetusi esu. Nezinau ka daryti.
*

Pabandyk puoduka į vonią pastatyti, tegul ten padaro (aš taip darydavau kartais), sugalvok, kaip dar paįvairinti šį procesą. O naktį jei sausas pampersas būna, tai gal vertėtų jo atsisakyti, bandyk be jo guldyti vaiką.
Springlet
QUOTE(liucinka @ 2006 09 14, 13:35)
Pabandyk puoduka į vonią pastatyti, tegul ten padaro (aš taip darydavau kartais), sugalvok, kaip dar paįvairinti šį procesą. O naktį jei sausas pampersas būna, tai gal vertėtų jo atsisakyti, bandyk be jo guldyti vaiką.
*

Maniskes abi skirtingai pratinosi prie puodo. Vyresnelei, kai nakti pampersas budavo sausas, tai pradejom ji nuimineti, gal ir jums tiktu. Leidau vaikscioti be pamperso, tai visko buvo ir pro sali, ir i puoda. Veliau maza reikala iprato daryti i puoduka, o dideli tebedare i pampersa. Kantriai laukiau ir aiskinau, kad ant puoduko patogiau, maziau issitepa ir nieko praejo tam tikras laiko tarpas ir viskas susitvarke. Manau, kad ir jums pavyks. mirksiukas.gif
Jums patarciau pabandyti nakti pamperso atsisakyti, o salia lovos laikyti puoduka, gal pavyks is ryto i ji padaryti, o jei ne, tai keliaukit su juo i vonia. darzely tegu kol kas laksto su pampersu, nes orai nelabai tinkami su slapiom kelnem vaikscioti, o kai iprasit miegoti nuogi, tai pabandykit namie pavaikscioti be, kai jau ir tai pavyks, tai tada i lauka keliaukit be pamperso.
Kantrybes mirksiukas.gif
dominyka3
Maniškis,kai 2,6 metų dar darė į pampersus, irgi buvau susirupinus, paprašius, kad padarytų į puodą,jis mieliau atnešdavo pampersą.Turėjom tokį tamsų violetinį puoduką ir kažkodėl pradėjom manyti, kad jis to puoduko bijo, bijo tos tamsios spalvos, tada nupirkom geltonos spalvos ir problema dingo, iškarto pradėjo daryti į ta puoduką. O tą violetinės spalvos išvežėm pas senelius ax.gif
Silvera
QUOTE(dominyka3 @ 2006 09 14, 18:00)
Maniškis,kai 2,6 metų dar darė į pampersus, irgi buvau susirupinus, paprašius, kad padarytų į puodą,jis mieliau atnešdavo pampersą.Turėjom tokį tamsų violetinį puoduką ir kažkodėl pradėjom manyti, kad jis to puoduko bijo, bijo tos tamsios spalvos, tada nupirkom geltonos spalvos ir problema dingo, iškarto pradėjo daryti į ta puoduką. O tą violetinės spalvos išvežėm pas senelius ax.gif
*

bet mazule savo puoduka turi ir kitoki, pas mociute turi grazu rozini puoduka - suniuka, ir ant jo irgi neina...
Springlet
Priminet, mes irgi keliavom i parduotuve kito puodo, issirinko toki bordo spalvos, visa zaizaruojanti rolleyes.gif

daiwyte
nezinzau,maniski vaiko pampersai kai baiges daugiau nepirkau ir paaiskinau kad jau isaugo ir tokiu nera kad tiktu jam,tai sisiot neproblema buvo tik su isejimu buvo kancia ir dabar dar truputi kankinames.O kad sysiu padarytu jei nesiseda tegu slapiom kelnem pavaiksto ,gal pajutus kad salta-nesmagu gal tada nuspres kad reik.Dar pries pora metu kai pradejo nesisest ant puodo tai ir ant klozeto vaikiska dangti pirkau ,bet veltui .Man atrodo kad vaikas turi pajaust slapes kelnes kaip rusu laikais slapios palos
Natuke
Nežinau kaip su tais šlapiais kelniais - mano dukrytė pasisiodavo, nuimdavo kelnes ir laiminga nuoga vaikščiodavo po namus, kol nepagaudidavau blink.gif

O kai ejom puoduko išsirinkti, tai nenorėjo jokio, pirkau prie jos, bet ji iš karto pareiškė kad nenori... Nupirkom tada toki labai gera, su minkšta šilta sedyne, nes galvojau, kad gal jai šalta ar skauda sedėt...

Kol nesuprato pati, nieko nepadėjo. Nors aišku aiškinti reikia, taip pat kaip ir leisti pajusti ką reiškia būti šlapiam. Tik tai turbūt reikia iš karto nusiteikti, kad dirbti reikes ilgai...- pampersinį vaika gali būti labai sunku išmokinti daryti ant puodo...
gitule
Maniske irgi su puoduku nenoredavo draugauti visiskai schmoll.gif . Tada nuejau i parduotuve ir nupirkau specialia sedyne minksta, kur ant klozeto uzsideda. Nuo to laiko dare normaliai i klozeta, dar pati ta sedyne uzsidedavo ir dziaugesi, kad yra jau didele ir nereikia puoduko. O versti tikrai nereikia 4u.gif . Mes irgi gyvename ne Lietuvoje, tai kai Gitai buvo 2 metai, grizom atostogu i Lietuva, tai visi pradejo gedinti, vaikas nesuprasdavo ko is jos norima. Viskam savas laikas 4u.gif .

elka2008
Sveiki mes irgi turim problema musu mazasis 3 metuku laksto jau seniai be pamperso sysia daro ant puoduko, o kaku nei per kur neseda nei ant tualeto nei ant puodo, o liepia deti pampersa ir nubeges i kamputi atsistojes daro, jau nezinom kuo griebtis
styga
Aš saviškį nevisiškai atpratinau nuo pampersų . Dienos metu jų nenešiojam,bet naktį reikia dėti, nes būna šlapias nors gręžk. Maniškiui jau 4 metai. O atpratinau dieną nenešioti prieš leisdama į darželį, jau 3 metų. Vieną dieną nuėmiau pampersą ir sodinau ant puodo ir ant klozeto.Labai nepatiko,vis darydavo į kelnes. Aš buvau puoduką nupirkus su ančiuku,tau sakydavau: sysiok,tegul ančiukas plaukia. Eidavo ir pats ant puodo ir aš raginadau eit, bet į kelnes labai dažnai padarydavo,visko buvo. Praėjo metai laiko ir jau maždaug mėnuo kai dieną visada būna sausas. Ir labai rūpinasi, kad kelnės nė trupučio nesušlaptų,jei nors lašiukas įbėga būtinai reikia pakeisti. Dabar bandau atpratinti nuo pamperso miego metu. Nežinau, kaip pavyks. Kai žadinu naktį ant puodo labai piktas būna ir nenori eiti,verkia. Jau toks didelis, galėtų be pamperso miegoti, bet jis visai nekontroliuoja naktinio šlapinimosi. Matyt neišugdytas refleksas. Vyresni vaikai savaime pradėjo į pampersus nedaryti, o pagrandukas labai nesavarankiškas.
RESPECT...
QUOTE(elka2008 @ 2008 09 02, 11:12)
Sveiki mes irgi turim problema musu mazasis 3 metuku laksto jau seniai be pamperso sysia daro ant puoduko, o kaku nei per kur neseda nei ant tualeto nei ant puodo, o liepia deti pampersa ir nubeges i kamputi atsistojes daro, jau nezinom kuo griebtis
*

Nu va man lygiai tokia pat situacija buvo lotuliukas.gif Maniškis, kai tik užsimano kaku, tai net iki ašarų:
- Nu mamyte, prašau tavęs labai, maldauju uždėk man pampersą greičiau kaku labai noriu blink.gif
Ir taip iki 2 m. 9 mėn. O vieną gražų rytą pats paprašė kaku į tualetą thumbup.gif , nuo to laiko su pampersais nebedraugaujam schmoll.gif
Dinadi
QUOTE(elka2008 @ 2008 09 02, 18:12)
*

Su maniskiu buvo lygiai tas pats. Bet jam buvo nuolatinis viduriu uzkietejimas ir labai sunku tustintis. Siaip vaikui daug lengviau ant puodo negu stovint, tik jis pats to nezino, kol viena karta nepabando ir nepavyksta. Gal reikia pabandyti jam koki "apdovanojima" pazadeti, kad jis pasistengtu ant puodo mirksiukas.gif Su maniskiu taip ir buvo: pazadejau "siurpriza" ir viena karta pats pasiryzo ir viskas nuo to laiko ok. Dar galima jam duoti zaisliuku pazaisti kol sedi ant puoduko, kad vaikas uzsimirstu, atsipalaiduotu.
Vijurka
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2006 09 06, 11:47)
Tikrai per velai pradejot pratint gal meginkit sodint su pampersu : tongue.gif .Kazkaip mes pradejom nuo metu tai buvo visaip ir kartu sedejau ir su kelnem sedomes,o dabar mes darom i klozeta.Taip kad sekmes jums 4u.gif
*

Kodėl per vėlai?user posted image Man kaip tik atrodo, kad metukų vaikas dar tikrai pilnai nesuvokia puoduko reikšmės. 1,5 - 2 metukai yra optimalus variantas. Saviškę įpratinom nuo 1,7 metukų. Labai greitai, per dvi dienas. Tiesiog labai dažnai sodinom ant puoduko, kas pusvalandį. Aišku ir aiškinom ko laukiam tongue.gif , džiaugėmės kartu, kai pavykdavo padaryt. Nakčiai dar kokį mėnesiuką dėjau, bet kai pastebėjau, kad sausa išmiega, nebesegdavau.

QUOTE(liucinka @ 2006 09 14, 13:35)
Pabandyk puoduka į vonią pastatyti, tegul ten padaro (aš taip darydavau kartais), sugalvok, kaip dar paįvairinti šį procesą.
*

Nemanau, kad prie to vaiką reiktų pratinti. O kaip bus darželyje? Ten manot auklėtojos žais? smile.gif

QUOTE(styga @ 2008 09 25, 11:25)
Dienos metu jų nenešiojam,bet naktį reikia dėti, nes būna šlapias nors gręžk. Maniškiui jau 4 metai.
*

Naktį reikia ant puoduko pasodint.Ar bandot tai daryti?
Mūsiškę iškeldavau ant kilimo (čia kai dvejų metukų buvo), paprašydavau, kad sysiuką padarytų. Apsikabindavo mano kaklą, padarydavo. Užmauni pižamytę ir toliau rami sau miega. wub.gif
Gal pasistenk jau vakare mažiau atsigert duoti. Prieš miegą paprašyk, kad pasisiotų. mirksiukas.gif
Ziemine
Maniskei dabar 3 metai, ant puodo pradejo sedeti nuo 2 metukų, bet naktimis iki siol dedu sauskelnes...ryte jos būna pilnos visada.Is pradzių dėl to labai pergyvenau, bet dabar nusiraminau ir nusprendziau tiesiog palaukti,matyt dar neatėjo laikas.O jei naktimis sauskelnių nedėciau, turbūt visai nemiegotume,nes tektų lakstyt su puodu arba keist patalynę...
Gal kas nors turi panašių problemėlių? g.gif
Nosferatu
Mūsų mažiukas ant puoduko sedi nuo 7men., nuo metuku jau prašosi bigsmile.gif pradeda steneti pykti ir puoduka tasyti rolleyes.gif
styga
Kaip jau rašiau maniškis 4-metis miega su pampersu.Aš bandau pratinti be jo miegoti,einam ant puodo prieš miegą, žadinu 2 kartus per naktį, kartais pavyksta sausai išmiegoti,bet ne visada.Tačiau tai tik mano pastangų dėka,pats mažylis neprabunda. O vieną vakarą, kadangi miega šalia, žiūriu jau šlapia, bandau aš jį paversti ir iškelti ant puodo,tai tokį fontaną paleido,kad mano naktiniai visi šlapi buvo.
audroneta
Nakti maniske dar vis daro nakti i lovyte , nors buna ir padariusi pries miegeli. Esu patiesusi plevele ant ciuzinuko. kad nesuslaptu, ir keiciu patalyne. O sauskelnes senai pamirsom. Bet deja nakti- niekaip nepasipraso, aisku kai jau slapia buna- sako mama, ir vel padariau sysiuka i lovyte. Supranta kad negerai, bet matyt dar neatsibunda. Lauksim....
Vijurka
QUOTE(Nosferatu @ 2008 09 28, 15:18)
Mūsų mažiukas ant puoduko sedi nuo 7men., nuo metuku jau prašosi  bigsmile.gif pradeda steneti pykti ir puoduka tasyti rolleyes.gif
*

Sveikinu. Fantastika, kad taip anksti! bigsmile.gif mirksiukas.gif

QUOTE(audroneta @ 2008 09 29, 11:52)
O sauskelnes senai pamirsom. Bet deja nakti- niekaip nepasipraso, aisku kai jau slapia buna- sako mama, ir vel padariau sysiuka i lovyte.
*

Jei jau dieną vaikštot be sauskelnių, tai naktį tikrai įprasit. mirksiukas.gif O mažiukė nesutinka nakčiai pampersiuko užsidėti? unsure.gif Kaip taisyklė, tada kai jis keletą naktų iš eilės lieka sausas, tada jau ir patalynė bus sausa. Bet kokiu atveju, kantrybės. smile.gif
zhiuzepe
QUOTE(Lelijja @ 2006 09 05, 18:25)
*

panores ir pati prades daryti ant to puoduko.o cia klausyti, kad per velai mokinti pradejai, kad va mano jau senai ant puoduko sedi, tai tik nervuosies bereikalingai. visi vaikai skirtingi. maniskis greitai bus 2m, bet puodukas jam tik zaidimui.buna kartais uzsimano pasedet-l.gerai.ka nors padaro-dar geriau.bet jei nenori, tai per prievarta ir nesodinu.
audroneta
QUOTE(Vijurka @ 2008 09 30, 13:05)
Sveikinu. Fantastika, kad taip anksti! bigsmile.gif  mirksiukas.gif
Jei jau dieną vaikštot be sauskelnių, tai naktį tikrai įprasit. mirksiukas.gif O mažiukė nesutinka nakčiai pampersiuko užsidėti? unsure.gif Kaip taisyklė, tada kai jis keletą naktų iš eilės lieka sausas, tada jau ir patalynė bus sausa. Bet kokiu atveju, kantrybės. smile.gif
*

Na nakciai pirmiau pradejau nedeti pampersiuko,negu vaikscioti be jo, o dabar tai prisivalgo obuoliu arba taip papuola kad arbateles vis i nakti... Ana diena radom pampersa-buvo labai idomus zaislas-isikisusi tarp koju vaiksciojo ir maivesi:))))))))
Dar gali ir paveldejimas buti- as pakankamai ilgai dariau naktimis. Bet nieko- viskas bus gerai:) Tik reikia kantrybes:)
knopkyte77
Merginos ,o jus nebandet nuo 3metuku jau pratint i toleta ,ant klozeto atlikt reikaliukus . Mes dar triju nebuvo pripratinom ,ir jau puodukus su tuo kartu ir uzmirsom mirksiukas.gif
Vijurka
QUOTE(audroneta @ 2008 10 06, 12:00)
Dar gali ir paveldejimas buti- as pakankamai ilgai dariau naktimis. Bet nieko- viskas bus gerai:) Tik reikia kantrybes:)
*

Tikrai nepaveldėjo. smile.gif Tai įprotis, kurį formuoja tėveliai. Tie, kurie turi kantrybės išmoko anksčiau, kurie palieka visą tai laikui, sutvarko laikas. ax.gif
Vaivorykštė
Gal ji dal nesuvokia, kada jai reikia , o vertimas eiti, kai nenori tik nervina. Jei nesipraso, tai siulau eiti pas gydytojus. Mano drauges mergaite irgi nesiprase, tai padare echoskopija ir nustate, kad ten kazkoks klapanelis neuzsidaro.Liepe tiesioj palaukti, nes fiziologiskai dar anksti ja sodinti ant puodo. Dabar mamai ramu, zino priezasti .( mergaitei 2,5m.)
eglaitė
Tai absoliučiai tik fiziologiškai turi ateiti tas laikas,smegenėlės gauna signalą.Mums tik dabar atėjo 2,6m,kai tik su kelnaitėm,išskyrus naktinį miegojimą.O iki šiol gal tris kartus bandžiau gaudyt,bet vis dar pastebėdavom,kad kelis kartus per dieną visai nepajaučia.Taigi,kad ir pati jau pusmetį prašosi į tuoletą,bet nešiojom pampersą.Kam tų bereikalingų doh.gif mįsčiojimų ant kilimų,baldų schmoll.gif
natural
labas mamytes,kuriu vaikuciu sysiuka daro nakti i lova,mano ir gi daro jai 2,9m.nieko tokio viskas savo laiku,bus sausos lovos ir mums bus gerai biggrin.gif geriau plepekim apie tai ka moka ir gali musu stebukliukai. visom geros nuotaikos lotuliukas.gif
rimocik
O as nematau tame problemos, jei galimybes leidzia lietuvoj gyvenant ipirkti pampersus, tai kodel gi ne? Kaip mano mama sako tu gi juk be pamperso vaikstai, ateis laikas ir atsises. Maniskiui jau 2metai ir2men. o ant puduko mes einam tik vakare pries miega. tai negi dabar virkdysiu ir traumuosiu vaika per prievarta ji temsiu ant puodo? O ka sneka tetules ar kaimynes man visiskai nusispjaut, svarbu, kad jam butu gera ir patogu biggrin.gif
*Laurytė*
QUOTE(Dinadi @ 2008 09 26, 16:50)
Su maniskiu buvo lygiai tas pats. Bet jam buvo nuolatinis viduriu uzkietejimas ir labai sunku tustintis. Siaip vaikui daug lengviau ant puodo negu stovint, tik jis pats to nezino, kol viena karta nepabando ir nepavyksta. Gal reikia pabandyti jam koki "apdovanojima" pazadeti, kad jis pasistengtu ant puodo  mirksiukas.gif Su maniskiu taip ir buvo: pazadejau "siurpriza" ir viena karta pats pasiryzo ir viskas nuo to laiko ok. Dar galima jam duoti zaisliuku pazaisti kol sedi ant puoduko, kad vaikas uzsimirstu, atsipalaiduotu.
*

as net nezinau kas pasidare mano berniukui,sisiuka i puoda pradejo daryti,gal nuo 2,5metuku,jis neseda, o dare is pat pradziu vyriskai,o del kaku kuo tolyn tui labyn dideja problema nedaro nei i puoda nei i pampi,nei i kelnes,rekia noriu kakos jau ketvirta diena,kaip butu stresas,baime ,net sisiuko bijo daryti,gal viduriukai kiet jam skauda,dejavo siandien kad ir galvyte skauda doh.gif
*GREISI*
QUOTE(rimocik @ 2008 10 15, 04:02)
O as nematau tame problemos, jei galimybes leidzia lietuvoj gyvenant ipirkti pampersus, tai kodel gi ne? Kaip mano mama sako tu gi juk be pamperso vaikstai, ateis laikas ir atsises. Maniskiui jau 2metai ir2men. o ant puduko mes einam tik vakare pries miega. tai negi dabar virkdysiu ir traumuosiu vaika per prievarta ji temsiu ant puodo? O ka sneka tetules ar kaimynes man visiskai nusispjaut,  svarbu, kad jam butu gera ir patogu  biggrin.gif
*

gerai jeigu paskui lengvai atpratinsit,nes jam gal taip patogu bus kai ir penki sueis.Mano manymu mes tėvai kartais pritingime užsiimti,o po to kai jau vėlu nežinome ko griebtis.Maniškiams šitie dalykai jau buvo išaiškinti metukų.Berniukui ,tik kiek vėliau.Nuo kūdykystės rimtam reikalui kabindavau tarp savo kojų(ta prasme po apačia puodukas),taip vaikai niekada nenorėdavo kakoti ,kur papuola.Juk matosi ,kai nori.Vaikai yra labai protingi,tik mes nevisada,tai norime suprasti.Ir taip anksti pripratinti pamokė mano pati mama...
Taigi sulaukus dviejų visos šitos problemos buvo toli,nereikėjo sukti dėl to sau galvos.O vaikui raudonuoti lauke prisidarius kelnes.
Papildyta:
QUOTE(mork.laura @ 2008 10 20, 19:28)
as net nezinau kas pasidare mano berniukui,sisiuka i puoda pradejo daryti,gal nuo 2,5metuku,jis neseda, o dare is pat pradziu vyriskai,o del kaku kuo tolyn tui labyn dideja problema nedaro nei i puoda nei i pampi,nei i kelnes,rekia noriu kakos jau ketvirta diena,kaip butu stresas,baime ,net sisiuko bijo daryti,gal viduriukai kiet jam skauda,dejavo siandien kad ir galvyte skauda doh.gif
*

paklausinėkit homeopatinių vaistų leptandra ar berberis nepamenu,tikrai padės.O,kai vaikutis norės pasodinkite ant puoduko ir abu smarkiai apsikabinkite,sakykite darome kartu,gal padės 4u.gif
*Laurytė*
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 21, 14:28)

paklausinėkit homeopatinių vaistų leptandra ar berberis nepamenu,tikrai padės.O,kai vaikutis norės pasodinkite ant puoduko ir abu smarkiai apsikabinkite,sakykite darome kartu,gal padės 4u.gif
*

aciu uz patarima,siandien dar nieko,nupirkau slyvu,slyvu sulciu,duodu duplaca,jei nieko nebus,reiks eit pas gyd.
Kliaxa
vyresnio niekada neverciau eiti ant puoduko,pamperiu atsisake 2 metu vasara-laiste gelytes,paskui isigijau spec.stova i tualeta(palengva sutiko daryti ir rimtesni reikala smile.gif,nors darzely visai jo nedaro-cia problema ),antras neturejo puoduko visai,mokesi is brolio,siusioja kaip vyras,o rimtesni su stovu-geras daiktas,pasiteisino,tarnaus iki mokyklos
Gabija 7777
QUOTE(mork.laura @ 2008 10 20, 17:28)
*

unsure.gif mano dukrytei ir yra problemele,ji buna kakuti nedaro savaitem,tai ko as nedarau,ir slyvu sulciu ir slyvu kompoto ir daug vandens gere,ir vaistu duodu oji neprokur,pas ja toke didele baime, kad jau nebezinau ka daryti,pasodinu ant poduko,ir sedi 30 min. valanda saukia verkia,bet padaro,jau supiktumais ja sodinu kad darytu,o tai kai nori kakuti tai pasistiebusi vaiksto kencia,jau tas tesesi daugiau negu metai. verysad.gif
gobsiukas
as tai labai noreciau kad darytu bet nedaro bet dabar ziema tai laikau susauskelnem nes vaistai brangesni smile.gif
Irtisa
labutis mamytes mano bernui jau 3 m su virsum bet kaku tai tik i kelnias daro stovi ir daro. na nebent kartais kai isleidzia garsu signala pasodinu ant puodo sakau stenek tai jis a sako ir viskas. Tai as ji juokint pradedu ir matyt juokiantis pilvas kai susitraukineja tai visad kaku padaro. bet cia jau isimtiniai atvejai schmoll.gif ir nezinau ka galvot ir kaip su juo elgtis kad puodo nesipraso ir darziuke ir namie tas pats. doh.gif
o su sysium tai atpratom nuo pampersu. kazkur pusantru metu buvo pradejau be pampersu laikyt. aisku visko buvo. Kazkur kai du metai suejo jau sysiu darydavo i puoduka paskaiu atsimenu tarpas uzejo vel nesiprase koki menesi o paskiau ir ligi siol visad nulekia pasysiot. Beje kai buvo uzmirses kad reikia prasytis as jam parodziau kaip tikri vyrai sysioja smile.gif jam labai patiko jo ciurksle tai kazkaip stacias ir darydavo tongue.gif
del naktinio sysiojimo tai tiesiog apie 3 m. kokia savaite as ji pakeldavau nakti o paskiau pastebedavau kad pampersas per nakti tuscias budavo tai taip ir isaugom is pampersu. liko tik kakiaus beda g.gif doh.gif
gobsiukas
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 21, 14:28)
gerai jeigu paskui lengvai atpratinsit,nes jam gal taip patogu bus kai ir penki sueis.Mano manymu mes tėvai kartais pritingime užsiimti,o po to kai jau vėlu nežinome ko griebtis.Maniškiams šitie dalykai jau buvo išaiškinti metukų.Berniukui ,tik kiek vėliau.Nuo kūdykystės rimtam reikalui kabindavau tarp savo kojų(ta prasme po apačia puodukas),taip vaikai niekada nenorėdavo kakoti ,kur papuola.Juk matosi ,kai nori.Vaikai yra labai protingi,tik mes nevisada,tai norime suprasti.Ir taip anksti pripratinti pamokė mano pati mama...
Taigi sulaukus dviejų visos šitos problemos buvo toli,nereikėjo sukti dėl to sau galvos.O vaikui raudonuoti lauke prisidarius kelnes.

na maniskis nejaucia jokios gedos o tuo labiau raudonuoti kad padare i kelnes , schmoll.gif ir tikrai nereikia sakyt kad mama kalta kad vaikas daro i kelnes smile.gif
indronija
pas mus ir ta pati problemele, na sysiu tai einam i tuoleta daryt,. nes i puoduka nedaro, o va su kaku tai ir nzn tik i kelnes, uzlenda kur ir privaro, tikimes kad greitai praeis, smile.gif o jums mamytes tik kantrybes
gobsiukas
na va maniskis ismoko biggrin.gif
lern
Na musiškė nuo 2,4 metukų viską ant puoduko daro. Niekaip negalėjome įtikinti atsisėsti ant puoduko ir žaisliuką sudinom, nieko neišėjo, bet pradėjo vaikščioti į darželį, pamatė, kad kiti vaikiukai ant puodo sėdi ir auklėtojos pagalba nustojo bijoti puoduko. 4u.gif O prieš kelis mėnesius savo iniciatyva ant unitazo pradėjo eiti.
Nenukabinkit nosyčių mamytės, bandykit aiškinti, kad visi vaikučiai daro ant puoduko, žaisliuka sodinkit ir išmoks mirksiukas.gif
zeneta
QUOTE(Silvera @ 2006 09 14, 20:25)
bet mazule savo puoduka turi ir kitoki, pas mociute turi grazu rozini puoduka - suniuka, ir ant jo irgi neina...
*

patarimas tik vienas-meskit pamperss lauk...pasisios tai pasisios,bet kai nebus pampių nebus kur dėtis ir matyts kitų vaikų pavyzdį pasikeis ir mažoji...
Papildyta:
QUOTE(Irtisa @ 2009 02 05, 18:27)
labutis mamytes mano bernui jau 3 m su virsum bet kaku tai tik i kelnias daro stovi ir daro. na nebent kartais kai isleidzia garsu signala pasodinu ant puodo sakau stenek tai jis a sako ir viskas. Tai as ji juokint pradedu ir matyt juokiantis pilvas kai susitraukineja tai visad kaku padaro. bet cia jau isimtiniai atvejai  schmoll.gif  ir nezinau ka galvot ir kaip su juo elgtis kad puodo nesipraso ir darziuke ir namie tas pats.  doh.gif
o su sysium tai atpratom nuo pampersu. kazkur pusantru metu buvo pradejau be pampersu laikyt. aisku visko buvo. Kazkur kai du metai suejo jau sysiu darydavo i puoduka paskaiu atsimenu tarpas uzejo vel nesiprase koki menesi o paskiau ir ligi siol visad nulekia pasysiot. Beje kai buvo uzmirses kad reikia prasytis as jam parodziau kaip tikri vyrai sysioja  smile.gif  jam labai patiko jo ciurksle tai kazkaip stacias ir darydavo  tongue.gif 
del naktinio sysiojimo tai tiesiog apie 3 m. kokia savaite as ji pakeldavau nakti o paskiau pastebedavau kad pampersas per nakti tuscias budavo tai taip ir isaugom is pampersu. liko tik kakiaus beda  g.gif  doh.gif
*

nepergyvenkit taip merginos mano vyriausias kakojo iki 4 metų pats pasiprašė-matyt laikas atėjo, baimės praėjo ir tuo baigėsi...
elifė
QUOTE(Silvera @ 2006 09 05, 18:25)
*

ant puoduko sėsti pradėjo ankstokai. bet ant klozeto nenorėdavo nupirkom net specialų tokį dangtį su mikimauzais, galvoju gal sės. bet nė per kur doh.gif bet kai pradėjo eiti į darželį žiūri kad visi vaikai sėda ant klozeto. tai jau pirmą dieną pasakiau dabar jau esi ddidelė, reikia atsisveikint su puoduku. ir nuo to karto pradėjo sėst ant to spec dangčio ir jokių problemų thumbup.gif
tai gal pamėginkit kažką panašaus? o ji be pamperso į kelnes padaro ar kaip? sunku įsivaizduoti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.