Na del tyreliu tai as dariau su sulciaspaude. Isspaudziaui ivairiu sulciu, obuoliu - cukiniju, cukiniju - kriausiu, kriausiu - obouliu cukiniju ir pan. Kai spaudi oboulius, iseina sultys su tirsciais ant virsaus. Ju nekosiau, uzdariau uzkaitintuose verdanciame vandenyje stiklainiukuose pries tai aisku pakaitinus. Tai gavosi sultys, o virsuje tyre, tirstimas. Tiesa, i kai kurias dar buroku sulciu idejau. Tik nezinau kaip valgys.
Užšaldyt obuolius nu suprantu, bet gaila kameros, juk ji ne drambliško dydžio... O jei išvirti tyrelių ir supilsčius į indelius į kamerą?
Tai dabar suku mintį ką čia sugalvojus... QUOTE(Abo @ 2007 11 04, 00:24) Užšaldyt obuolius nu suprantu, bet gaila kameros, juk ji ne drambliško dydžio... O jei išvirti tyrelių ir supilsčius į indelius į kamerą? Tai dabar suku mintį ką čia sugalvojus... Nes pavasari naturaliu,lietuvisku obuoliu nebera,as irgi obuoliu maniake irgi jau zinau,kad poto nerasi
O kam virti, jei laikome kameroje? Aš tai sutarkavau obuolius plastmasine tarka, supilsčiau į ledo formeles. Kai sušalo, iškrapščiau iš tų formelių, sudėjau į maišelį - ir laikau taip kameroje. Vietos užima minimaliai. O naudoju tokius obuolinius kubelius įvairioms košėms paskaninti, pavasarį gal taip ir jogurtą bei varškytę gardinsiu.
O jei jau verdu kokią "pachliobkę", tai ją laikau kambaryje.
Nevalgo mano mažoji tarkuoto ar skusto obuolio, žiaugčioja kažkodėl
Gavusi pusę nulupto obuolio labai skaniai griaužia( nes turim 7 dantukus), jei pasitaiko kad atsikanda didesnį gabaliuką - tai išspjauna. O idėja blenderiu sumalti obuolį su bananu pasinaudosim jau rytoj, gal tiks panelytei
Aš tai irgi galvojau, kaip čia savus obuolius mažikei maitint, tai sugalvojau taip: švariai nulupu, išimu sėklas ir į sulčiaspaudę įmetu. Paskui obuolio tirščius sumaišau su sultimis iki norimos konsistencijos ir viskas
Su blenderiu nebandžiau dar, reiks pabandyt
Mum jau spalio 8 bus 4 men.Pries pora dienu pabandziau duot gremzto obuoliuko.Tiko ir patiko.Pilvuko kaip ir nepucia,viskas
Mes obuolius pradejom nuo 5 men. ragaut
Obuolius savo lelytei gaminu taip: garuose isverdu ir paskui su blenderiu sutrinu - nuo pirktines neatskirsit
mum tuoj bus 7men, valgom obuoliuka iskepta mikrobangej arba orkaitej, dar su blenderiu sutrinu ir valgo apsilaizydamas, zalia pamiksuoju su banana, nes vienas bananas jau uzkniso ji matyt
Obuoliuką valgom kažkur nuo 5 mėn. Tyrelė kuo puokiausiai pasidarydavo obuolį sublenderevus
Ilgai verdu supjaustytus obuolius ir blenderiuoju
as apsiskaiciavau kad kaip tik ziema mano mazylei bus puse metuku, ir nusprendziau tyreliu prisivirti dar vasara
viriau is savo obuoliu... antaniniai rugstoki, tai ir cukraus biski idedavau. cia sakiau kai vyresne jau bus... o pradziai duosiu virtos is paprastu kaimisku obuoliuku. virdavau supjaustytus puode, o paskui ta kose pertrindavau per zilkini setuka. gaunasi liuksiska tyrele. laikau pilna spinta dabar drauge pirkdavo hipp tyreles tai is jos susirinkau stiklainiukus ir laikau juose beje dariau ir su bananu
sveikutes
mes irgi valgom "blenderiuotas" vaisines tyreles... o darau ivairias bananas+vysnia, bananas+aviete, bananas+melyne, obuoliukas+kriause, kriause+slyva, ir t.t.t siulau ziemai saldytis uogyciu, o ne jas virti, saldytos daug geriau islaiko savo visas teigiamas savybes, o verdant isverda vitaminai as prisisaldziau nukauluotas vysnias, avietes, melynes.. ziema paimsit obuoliuka is rusio, imetat keleta vienokiu ar kitokiu uogyciu, sublenderiuojat ir jums tyrele QUOTE(IndreZ @ 2009 08 03, 15:17) sveikutes mes irgi valgom "blenderiuotas" vaisines tyreles... o darau ivairias bananas+vysnia, bananas+aviete, bananas+melyne, obuoliukas+kriause, kriause+slyva, ir t.t.t siulau ziemai saldytis uogyciu, o ne jas virti, saldytos daug geriau islaiko savo visas teigiamas savybes, o verdant isverda vitaminai as prisisaldziau nukauluotas vysnias, avietes, melynes.. ziema paimsit obuoliuka is rusio, imetat keleta vienokiu ar kitokiu uogyciu, sublenderiuojat ir jums tyrele gera mintis
as tai verdu garuose 4 obuolius nuluptus, be seklu, ketvirciais supjaustytus kokias 30-40 min ir i gala virimu idedu 1 banana dar 10 min pavirti, viska sublenderinu ir nereikia jokio cukraus det, saldu nuo banano. gauta tyre padalinu porcijomis i ledykams saldymo inda ir uzsaldau, kasdien issitraukiu kiek reikia, atsildau ir duodu, vat
O man pediatrė patarė duoti kūdikiui orkaitėje kepta obuoliuka.
O kazi tiktu prie obuoliu tyres verdant ideti aroniju?
QUOTE(djusted @ 2009 01 09, 12:56) as apsiskaiciavau kad kaip tik ziema mano mazylei bus puse metuku, ir nusprendziau tyreliu prisivirti dar vasara viriau is savo obuoliu... antaniniai rugstoki, tai ir cukraus biski idedavau. cia sakiau kai vyresne jau bus... o pradziai duosiu virtos is paprastu kaimisku obuoliuku. virdavau supjaustytus puode, o paskui ta kose pertrindavau per zilkini setuka. gaunasi liuksiska tyrele. laikau pilna spinta dabar drauge pirkdavo hipp tyreles tai is jos susirinkau stiklainiukus ir laikau juose beje dariau ir su bananu o nesugenda tokia tyrele be cukraus tiesiog spinteleje?
aš paprasčiausiai obuoliuką sutarkuoju su plastmasine tarka. būtent su plastmasine nes kuo mažiau kontakto su metalu tuo mažiau vitaminų dingsta. o bananą su šakute trinu. valgo noriai
keptame obuliuke yra daugiau pektinų, kurių nėra žaliame obuoliuke irgi skanu ir keptas, bet aš dar nekepiau QUOTE(dreksis @ 2009 10 05, 10:08) aš paprasčiausiai obuoliuką sutarkuoju su plastmasine tarka. būtent su plastmasine nes kuo mažiau kontakto su metalu tuo mažiau vitaminų dingsta. o bananą su šakute trinu. valgo noriai keptame obuliuke yra daugiau pektinų, kurių nėra žaliame obuoliuke irgi skanu ir keptas, bet aš dar nekepiau Va va, aš irgi taip pat dariau. Bet dabar žiūriu gerai valgo tiesiog su šaukštuku gramdant obuolį
As supjaustau gabaliukais i indeli ir blenderiu sutrinu,viskas greit ir gerai
mes obuoli pabandem 3 men..viskas buvo tavrkoj....nei su pilvuku problemu nebuvo...o ir labai patiko...
As tiesiog saukstuku pagremziu obuoliuko ir iskart duodu. Dar kartais nulupu obuoliuka ir is krastuko duodu maziukei paciai dantenomis pagrauzti. Labai jai toks budas patinka
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 05, 18:43) O kam virti, jei laikome kameroje? Aš tai sutarkavau obuolius plastmasine tarka, supilsčiau į ledo formeles. Kai sušalo, iškrapščiau iš tų formelių, sudėjau į maišelį - ir laikau taip kameroje. Vietos užima minimaliai. Aš šitu patarimu pasinaudojau. Labai gerai bus žiemai
As pagremziu obuoliuka ir tada buna naim niam
Dar siaip duodu gabaliuka obuoliuko. Deda i burnyte, zyzlioja ir pabandyk paimta ta obuoliuka is jo
kazkaip man nelieka su trintuve sutrinus nei vieno gumuliuko, nzn kaip ten kas kam nensusimala.
buna ir skiltele pagrauzia, buna ir pagremziu, ziurint kokia nuotaika ir kokio uzsiemimo reikia. o tyrele bandziau virti ir konservuoti. sutrini obuoliukus iki vientisos tyres, paverdi 15-20 min idedi cukriuko, dar 5 min paverdi, citrinos rugsties priklausomai nuo kiekio ir vakuoji. laikosi labai gerai savaitgali pabandysiu uzvakuoti nevirta tik trinta su cukriuku ir citrinos rugstele. beje citrinos rugtele imkite is citrinos naturalios, isspauskite siek tiek, kad rugimui neduotu sukilti ir obuoliukas nuo jos neruduoja. va..
as obuoliuka trinu plastikine tarkele jei reikia didesnio kiekio kokiai tyrelei, o siaip tai saukstuku pagremziu ir iskart duodu
mes su obuoliuku irgi draugaujam, vakar viriau savo sudziovintu obuoliuku kompoteli ir pagardinau su siek tiek medaus, tai taip skaniai gere
supjaustytus keleta obuoliu isverdu garuose, sublenderiuoju ir tyrele
QUOTE(Minėja @ 2010 03 10, 18:52) supjaustytus keleta obuoliu isverdu garuose, sublenderiuoju ir tyrele Ir aš taip darau
as savo 5 men vaikuciui su kauciukiniu sauksteliu pagremziu obuoliuko. neverdu
As idedu i maitintuva obuolio gabaliukus ir zyzlioja sau mazoji
Nulupu obuoliuką, sutarkuoju plastmasine tarka (taip mažiau vitaminų žūna nei metaline), kartais dar trinto banano įmaišau (ypač skanu, kai obuoliukas rūgštesnis) ir maitinu plastmasiniu šaukšteliu
siandien kaip tik vyriau pabandymui . nulupau obuliuka sutarkavau,ipiliau siek tiek virinto vandeniuko ir pavyriau. kai isvyriau sualvojau dar su kiuteriu pertrinti,kad gautusi kosyte. ir zinot nelb kuom isvaizda skyresi nuo pirktiniu kosyciu(cukraus nedejau,nes obuoliukai buvo saldus).
o as dariau dziovintu obuoliu + bananas, paverdu ir sutrynu,
Kaip isvirti obuolys+slyva, kad stovetu pora menesiu rusy?
verdu morkyte su obuoliu
oj, as prisiviriaus visokiausiu
kad jau labai sveika butu sako geriausia be cukraus ir petrinta per sieteli arba tarkuota plastmasine tarka... bet ne su visom taip zaidziausi
Obuoliuka tarkuoju zalia, banana gramdau sauksteliu ir pirkdavau pirktines, nes net nzn kodel nesumasciau pati issivirti
|