Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip padaryti obuolių tyrelę
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
nep
Na del tyreliu tai as dariau su sulciaspaude. Isspaudziaui ivairiu sulciu, obuoliu - cukiniju, cukiniju - kriausiu, kriausiu - obouliu cukiniju ir pan. Kai spaudi oboulius, iseina sultys su tirsciais ant virsaus. Ju nekosiau, uzdariau uzkaitintuose verdanciame vandenyje stiklainiukuose pries tai aisku pakaitinus. Tai gavosi sultys, o virsuje tyre, tirstimas. Tiesa, i kai kurias dar buroku sulciu idejau. Tik nezinau kaip valgys.
Abo
Užšaldyt obuolius nu suprantu, bet gaila kameros, juk ji ne drambliško dydžio... O jei išvirti tyrelių ir supilsčius į indelius į kamerą? g.gif Lelius žiemą gims, pavasarį vėlyvą jau reiks tų tyrelių visokių, o pardose tuo metu tikrai nebūna normalių obuolių, jei ir parašyta lietuviški, tai ką aš žinau unsure.gif , Žinau, nes esu didelė obuolių maniakė biggrin.gif
Tai dabar suku mintį ką čia sugalvojus...
JM
QUOTE(Abo @ 2007 11 04, 00:24)
Užšaldyt obuolius nu suprantu, bet gaila kameros, juk ji ne drambliško  dydžio... O jei išvirti tyrelių ir supilsčius į indelius į kamerą?  g.gif  Lelius žiemą gims, pavasarį vėlyvą jau reiks tų tyrelių visokių, o pardose tuo metu tikrai nebūna normalių obuolių, jei ir parašyta lietuviški, tai ką aš žinau unsure.gif , Žinau, nes esu didelė obuolių maniakė biggrin.gif
Tai dabar suku mintį ką čia sugalvojus...
*

drinks_cheers.gif taip ir pasidaryk ir vitaminu daugiau liks ir vietos kameroje daugiau bus....as taip net dabar didesniems vaikams,obuoliene verdu ir saldau kameroje mirksiukas.gif
Nes pavasari naturaliu,lietuvisku obuoliu nebera,as irgi obuoliu maniake irgi jau zinau,kad poto nerasi doh.gif
Laumiux
O kam virti, jei laikome kameroje? Aš tai sutarkavau obuolius plastmasine tarka, supilsčiau į ledo formeles. Kai sušalo, iškrapščiau iš tų formelių, sudėjau į maišelį - ir laikau taip kameroje. Vietos užima minimaliai. O naudoju tokius obuolinius kubelius įvairioms košėms paskaninti, pavasarį gal taip ir jogurtą bei varškytę gardinsiu.

O jei jau verdu kokią "pachliobkę", tai ją laikau kambaryje.
vaivai
Nevalgo mano mažoji tarkuoto ar skusto obuolio, žiaugčioja kažkodėl schmoll.gif O pirktinės obuolių tyrelės tinka.
Gavusi pusę nulupto obuolio labai skaniai griaužia( nes turim 7 dantukus), jei pasitaiko kad atsikanda didesnį gabaliuką - tai išspjauna.
O idėja blenderiu sumalti obuolį su bananu pasinaudosim jau rytoj, gal tiks panelytei mirksiukas.gif
Dye
Aš tai irgi galvojau, kaip čia savus obuolius mažikei maitint, tai sugalvojau taip: švariai nulupu, išimu sėklas ir į sulčiaspaudę įmetu. Paskui obuolio tirščius sumaišau su sultimis iki norimos konsistencijos ir viskas ax.gif
Su blenderiu nebandžiau dar, reiks pabandyt g.gif
itulka
Mum jau spalio 8 bus 4 men.Pries pora dienu pabandziau duot gremzto obuoliuko.Tiko ir patiko.Pilvuko kaip ir nepucia,viskas thumbup.gif .Tai po truputeli ir duosiu toliau.
RiViJaNa
Mes obuolius pradejom nuo 5 men. ragaut 4u.gif
Obuolius savo lelytei gaminu taip: garuose isverdu ir paskui su blenderiu sutrinu - nuo pirktines neatskirsit cool.gif taip pagamintus ir sudetus i indelius galima kelias paras laikyti saldytuve, arba keleta sav. saldyklyje bigsmile.gif bus atsargu keliom dienom ar net visam menesiui wink.gif
look_ji
mum tuoj bus 7men, valgom obuoliuka iskepta mikrobangej arba orkaitej, dar su blenderiu sutrinu ir valgo apsilaizydamas, zalia pamiksuoju su banana, nes vienas bananas jau uzkniso ji matyt rolleyes.gif o del tu ziemai ledukiniu gabaliukuobuoliuko, tai cia liuks ideja i kosytes thumbup.gif
Mrs Freken Bok
Obuoliuką valgom kažkur nuo 5 mėn. Tyrelė kuo puokiausiai pasidarydavo obuolį sublenderevus biggrin.gif
IngaEstera
Ilgai verdu supjaustytus obuolius ir blenderiuoju 4u.gif
laurija
QUOTE(jurgutemaza @ 2007 02 11, 11:14)
mums 6men. 2sav. bet dar gremzto obuolio nedaviau, labai bijau, kad viduriuku nepustu, geriau truputuka apverdu, lengviau virskina
*

mūsų gydytoja patarė duoti žalios spalvos obuolį, nes nuo jų netaip pilvuką pučia
djusted
as apsiskaiciavau kad kaip tik ziema mano mazylei bus puse metuku, ir nusprendziau tyreliu prisivirti dar vasara smile.gif
viriau is savo obuoliu... antaniniai rugstoki, tai ir cukraus biski idedavau. cia sakiau kai vyresne jau bus... o pradziai duosiu virtos is paprastu kaimisku obuoliuku.
virdavau supjaustytus puode, o paskui ta kose pertrindavau per zilkini setuka. gaunasi liuksiska tyrele. laikau pilna spinta dabar bigsmile.gif
drauge pirkdavo hipp tyreles tai is jos susirinkau stiklainiukus ir laikau juose biggrin.gif
beje dariau ir su bananu thumbup.gif eiga ta pati mirksiukas.gif
IndreZ
sveikutes smile.gif

mes irgi valgom "blenderiuotas" vaisines tyreles... o darau ivairias bananas+vysnia, bananas+aviete, bananas+melyne, obuoliukas+kriause, kriause+slyva, ir t.t.t smile.gif
siulau ziemai saldytis uogyciu, o ne jas virti, saldytos daug geriau islaiko savo visas teigiamas savybes, o verdant isverda vitaminai ax.gif
as prisisaldziau nukauluotas vysnias, avietes, melynes.. ziema paimsit obuoliuka is rusio, imetat keleta vienokiu ar kitokiu uogyciu, sublenderiuojat ir jums tyrele smile.gif
vikusedo
QUOTE(IndreZ @ 2009 08 03, 15:17)
sveikutes smile.gif

mes irgi valgom "blenderiuotas" vaisines tyreles... o darau ivairias bananas+vysnia, bananas+aviete, bananas+melyne, obuoliukas+kriause, kriause+slyva, ir t.t.t smile.gif
siulau ziemai saldytis uogyciu, o ne jas virti, saldytos daug geriau islaiko savo visas teigiamas savybes, o verdant isverda vitaminai  ax.gif
as prisisaldziau nukauluotas vysnias, avietes, melynes.. ziema paimsit obuoliuka is rusio, imetat keleta vienokiu ar kitokiu uogyciu, sublenderiuojat ir jums tyrele smile.gif
*

gera mintis 4u.gif ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif kaip tik turiu šaldikly žemuogyčių, mėlyniu, aviečių. Žiema su obuoliuku bus liux drinks_cheers.gif
Konstancija
as tai verdu garuose 4 obuolius nuluptus, be seklu, ketvirciais supjaustytus kokias 30-40 min ir i gala virimu idedu 1 banana dar 10 min pavirti, viska sublenderinu ir nereikia jokio cukraus det, saldu nuo banano. gauta tyre padalinu porcijomis i ledykams saldymo inda ir uzsaldau, kasdien issitraukiu kiek reikia, atsildau ir duodu, vat wink.gif
Lolita2
O man pediatrė patarė duoti kūdikiui orkaitėje kepta obuoliuka.
Kipseva
O kazi tiktu prie obuoliu tyres verdant ideti aroniju? g.gif nesugalvoju ka su sitom uogom daryti.. biggrin.gif
CervusDama
QUOTE(djusted @ 2009 01 09, 12:56)
as apsiskaiciavau kad kaip tik ziema mano mazylei bus  puse metuku, ir nusprendziau tyreliu prisivirti  dar vasara  smile.gif
viriau is savo obuoliu... antaniniai rugstoki, tai ir cukraus biski idedavau. cia sakiau kai vyresne jau bus... o pradziai duosiu virtos is paprastu kaimisku obuoliuku.
virdavau supjaustytus puode, o paskui ta kose pertrindavau per zilkini setuka. gaunasi liuksiska tyrele. laikau pilna spinta dabar  bigsmile.gif
drauge pirkdavo hipp tyreles tai is jos susirinkau stiklainiukus ir laikau juose  biggrin.gif
beje dariau ir su bananu  thumbup.gif  eiga ta pati  mirksiukas.gif
*

o nesugenda tokia tyrele be cukraus tiesiog spinteleje?
dreksis
aš paprasčiausiai obuoliuką sutarkuoju su plastmasine tarka. būtent su plastmasine nes kuo mažiau kontakto su metalu tuo mažiau vitaminų dingsta. o bananą su šakute trinu. valgo noriai wub.gif šį ryt jau po deserto mes thumbup.gif
keptame obuliuke yra daugiau pektinų, kurių nėra žaliame obuoliuke mirksiukas.gif
irgi skanu ir keptas, bet aš dar nekepiau rolleyes.gif
jurgytia
QUOTE(dreksis @ 2009 10 05, 10:08)
aš paprasčiausiai obuoliuką sutarkuoju su plastmasine tarka. būtent su plastmasine nes kuo mažiau kontakto su metalu tuo mažiau vitaminų dingsta. o bananą su šakute trinu. valgo noriai  wub.gif šį ryt jau po deserto mes  thumbup.gif
keptame obuliuke yra daugiau pektinų, kurių nėra žaliame obuoliuke  mirksiukas.gif
irgi skanu ir keptas, bet aš dar nekepiau  rolleyes.gif
*

Va va, aš irgi taip pat dariau. Bet dabar žiūriu gerai valgo tiesiog su šaukštuku gramdant obuolį thumbup.gif
O-RE-AR
As supjaustau gabaliukais i indeli ir blenderiu sutrinu,viskas greit ir gerai thumbup.gif
kartone
mes obuoli pabandem 3 men..viskas buvo tavrkoj....nei su pilvuku problemu nebuvo...o ir labai patiko... 4u.gif
miix
As tiesiog saukstuku pagremziu obuoliuko ir iskart duodu. Dar kartais nulupu obuoliuka ir is krastuko duodu maziukei paciai dantenomis pagrauzti. Labai jai toks budas patinka tongue.gif
Ende
QUOTE(Laumiux @ 2007 11 05, 18:43)
O kam virti, jei laikome kameroje? Aš tai sutarkavau obuolius plastmasine tarka, supilsčiau į ledo formeles. Kai sušalo, iškrapščiau iš tų formelių, sudėjau į maišelį - ir laikau taip kameroje. Vietos užima minimaliai.
*

Aš šitu patarimu pasinaudojau. Labai gerai bus žiemai thumbup.gif Kol kas dar šviežius iš senelio daržo obuolius naudojam.
boruzele885
As pagremziu obuoliuka ir tada buna naim niam smile.gif
Dar siaip duodu gabaliuka obuoliuko. Deda i burnyte, zyzlioja ir pabandyk paimta ta obuoliuka is jo smile.gif))
erikared
kazkaip man nelieka su trintuve sutrinus nei vieno gumuliuko, nzn kaip ten kas kam nensusimala.
buna ir skiltele pagrauzia, buna ir pagremziu, ziurint kokia nuotaika ir kokio uzsiemimo reikia.

o tyrele bandziau virti ir konservuoti.

sutrini obuoliukus iki vientisos tyres, paverdi 15-20 min idedi cukriuko, dar 5 min paverdi, citrinos rugsties priklausomai nuo kiekio ir vakuoji. laikosi labai gerai

savaitgali pabandysiu uzvakuoti nevirta tik trinta su cukriuku ir citrinos rugstele.

beje citrinos rugtele imkite is citrinos naturalios, isspauskite siek tiek, kad rugimui neduotu sukilti ir obuoliukas nuo jos neruduoja. va..
Laura2
as obuoliuka trinu plastikine tarkele jei reikia didesnio kiekio kokiai tyrelei, o siaip tai saukstuku pagremziu ir iskart duodu smile.gif
georgiana
mes su obuoliuku irgi draugaujam, vakar viriau savo sudziovintu obuoliuku kompoteli ir pagardinau su siek tiek medaus, tai taip skaniai gere ax.gif
Minėja
supjaustytus keleta obuoliu isverdu garuose, sublenderiuoju ir tyrele thumbup.gif Paskaninimui, kartu virti idedu saldytu vysniu arba bananu. Jei reikia, kad viduriukai laisvesni butu, tai dedu razinu.
gražutė
QUOTE(Minėja @ 2010 03 10, 18:52)
supjaustytus keleta obuoliu isverdu garuose, sublenderiuoju ir tyrele  thumbup.gif  Paskaninimui, kartu virti idedu saldytu vysniu arba bananu. Jei reikia, kad viduriukai laisvesni butu, tai dedu razinu.
*

Ir aš taip darau thumbup.gif , tik imu puodelį, truputį vandenuko ir pakaitinu porą minutėlių. Truputį troškintas daržoves ar vaisius organizmas geriau įsisavina, nes lengviau skaido medžiagas. Dar galima mėlynių šaldytų ar kitų uogų, vaisių primaišyti smile.gif
_Alba_
as savo 5 men vaikuciui su kauciukiniu sauksteliu pagremziu obuoliuko. neverdu
Miolanda
As idedu i maitintuva obuolio gabaliukus ir zyzlioja sau mazoji thumbup.gif Nebaisu, kad uzsprings ir ilgiau valgosi biggrin.gif
Jurmila
Nulupu obuoliuką, sutarkuoju plastmasine tarka (taip mažiau vitaminų žūna nei metaline), kartais dar trinto banano įmaišau (ypač skanu, kai obuoliukas rūgštesnis) ir maitinu plastmasiniu šaukšteliu thumbup.gif Dabar, kai jau vaikas turi dantukų, kartais duodu iš viso nulupto obuoliuko pagraužti (pati laikau obuolį), kartais skiltelę į ranką duodu, tik vis dar per didelį gabalą atsikanda doh.gif
monikaB
siandien kaip tik vyriau pabandymui . nulupau obuliuka sutarkavau,ipiliau siek tiek virinto vandeniuko ir pavyriau. kai isvyriau sualvojau dar su kiuteriu pertrinti,kad gautusi kosyte. ir zinot nelb kuom isvaizda skyresi nuo pirktiniu kosyciu(cukraus nedejau,nes obuoliukai buvo saldus). ax.gif
Nulika
o as dariau dziovintu obuoliu + bananas, paverdu ir sutrynu, ax.gif
CervusDama
Kaip isvirti obuolys+slyva, kad stovetu pora menesiu rusy? g.gif Ar be cukraus nesurugs? g.gif
Svajoonė
QUOTE(Fregata @ 2010 08 22, 18:05)
Kaip isvirti obuolys+slyva, kad stovetu pora menesiu rusy?  g.gif Ar be cukraus nesurugs?  g.gif
*

Slyvoms tikrai reikia cukraus.
Palme22
verdu morkyte su obuoliu thumbup.gif
djusted
oj, as prisiviriaus visokiausiu smile.gif ir su moliugu, ir su slyvom, ir su melynem smile.gif zodziu ka gavau is to viriau smile.gif
kad jau labai sveika butu sako geriausia be cukraus ir petrinta per sieteli arba tarkuota plastmasine tarka...
bet ne su visom taip zaidziausi smile.gif
ligorija
Obuoliuka tarkuoju zalia, banana gramdau sauksteliu ir pirkdavau pirktines, nes net nzn kodel nesumasciau pati issivirti blush2.gif pasiskaciusi sia temele, tikrai pradesiu pati virti 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.