Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip padaryti obuolių tyrelę
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
DaliaG
Bandau duoti mamos užaugintų obuoliukų, bet niekaip nesigauna iš jų padaryti tyrelės g.gif Jie kietoki ir lieka gumuliukų. Patarkit, kaip darote tyreles? Nesinori dėti trečdalio obuoliuko į kokteilinę, ar yra kitų būdų ax.gif ?
<kristukas>
Aš obuolį tiesiog gremžiu su šaukšteliu, gaunasi labai gera tyrelė ir nieko trinti nereikia. Dar galima per bulvių tarką tarkuoti, bet man tai čia jau daugiau terliojimosi, paprasčiau su šaukšteliu gremžt ir tiesiai į burnytę 4u.gif
nebijau
Nusipirk turguj plastmasine tarka, su metaline tarkuoti kudikiui negalima 4u.gif Nera sudetinga ta trecdali obuolio sutarkuoti, keliolikos sekundziu reikalas, o irplaunasi ta tarka labai lengvai 4u.gif
DaliaG
Ačiū 4u.gif Aš irgi bandžiau gremžti, bet maniškis nesulaukia, kol gremžiu, zyzia, kad greičiau duočiau doh.gif . Pabandysiu su tarka patarkuot lotuliukas.gif
GORA
Noreciau paklaust labiau patyrusiu mamyciu, kaip ruosiate pvz. obuoliu ar slyvu tyreles ziemai. parsiveziau prinokusiu alyviniu obuoliuku ir noriu mazajai nors pora stiklainiuku tyreles padaryti ziemai, bet nezinau kaip daryti kad nesurugtu. Ar reikia deti cukraus, ar ne, pakaitinti ar deti tik sutrinta ir t.t. Pakonsultuokite:)))
kashara
su tarka bulwine sutarkuoju ir wiskas.jei jau su tarka daug terliojimosi o tai jau su sauksteliu gremziant maziau?o tarkuoju per mataline tarka ir nieko baisaus.
samiene
Su tarka paprasciau ir greiciau. Tikrai mazesne tikimybe del gumuliuku... smile.gif
kiciuke
Su metaline aišku kad galima, bet išlieka žymiai mažiau vitaminų, tad jums spręsti kas geriau vaikui g.gif
inga-uk
as obuoli duodu su saukstuku pagremzus ir viskas labai gerai gaunasi, kaip tyrele thumbup.gif
Kenguryte
QUOTE(daliagpr @ 2006 09 06, 10:35)
Bandau duoti mamos užaugintų obuoliukų, bet niekaip nesigauna iš jų padaryti tyrelės  g.gif Jie kietoki ir lieka gumuliukų. Patarkit, kaip darote tyreles? Nesinori dėti trečdalio obuoliuko į kokteilinę, ar yra kitų būdų ax.gif ?
*




Tarkuojam tarka. Tikrai jokų problemų dėl jos išplovimo neiškilo.
Dėl gumuliukų : kuo vaikas didesnis, tuo net patartina, kad košelėse, tyrelėse ir panašiai būtų kietų gumuliukų.
Jei vis dėlto nori sutrinti obuolį kokteilinėje ir gauti tyrelę, reikia įpilti truputi skysčio, tada masė būna vientisesnė.
Tikiuosi padėjom?
Laumiux
O gal kas bandėte obuolių tyrelės pasiruošti žiemai?
skaistukas
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 03, 19:29)
O gal kas bandėte obuolių tyrelės pasiruošti žiemai?
*




Šiaip nebandžiau bet gera įdėja thumbup.gif , manau galima paruošus,- užšaldyti kameroje, juk užšaldyti kameroje vaisiai ir daržovės nepraranda daug vitaminų.
Ir be cukraus tikrai nesugęs thumbup.gif , o jei daryt stiklainiuke tai be cukraus turbūt neišsiversim.
Na reiks tikai pasidaryt.

P.s. o aš šiandien su blenderiu obuolį sumaliau ir liuks buvo šiek tiek gumuliukų, bet nieko tokio.
chriss
Aš tai obuoliukus smulkinu su blenderiu.Nebūna jokių didesnių gumulėlių ir gaunasi visai tokia pat kaip pirktinė.O jeigu dar bananą kartu sutrinu,tai mažiuks valgo,kad net ausys linksta lotuliukas.gif
HERBERA
Geriau veliau atsakyti negu niekada.
As savo mazylei dar besilaukdama pasidariau tokiu tyreliu, nes buvau pries parduotuvines. Ir tikrai mazyle jas valge ir tebevalgo.
As obuolius sudejau i puoda su dugnu(perpjoviau juos pusiau, isemiau seklas), ipyliau truputi vandens, tada juos pasutinau, kol pasidare minksti. Tada juos pertryniau per sieteli, sudejau mase i puoda uzvirinau, ir i iskaitintus stiklainius. Tikrai nei vieno neismeciau.
meile0409
pabandysim,labai idomu kaip iseis!o nuo keliu menesiu tu ta tyrele pradejau mazyliui duoti?
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 05, 18:55)
Geriau veliau atsakyti negu niekada.
As savo mazylei dar besilaukdama pasidariau tokiu tyreliu, nes buvau pries parduotuvines. Ir tikrai mazyle jas valge ir tebevalgo.
As obuolius sudejau i puoda su dugnu(perpjoviau juos pusiau, isemiau seklas), ipyliau truputi vandens, tada juos pasutinau, kol pasidare minksti. Tada juos pertryniau per sieteli, sudejau mase i puoda uzvirinau, ir i iskaitintus stiklainius. Tikrai nei vieno neismeciau.
*



Puodas su dugnu - tai gal garpuodis? O jei aš sietelio, per kurį būtų galima pertrinti, neturiu, ar tiks suplakti plaktuvu (mikseriu)?
HERBERA
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 05, 20:45)
pabandysim,labai idomu kaip iseis!o nuo keliu menesiu tu ta tyrele pradejau mazyliui duoti?
*


As pradejau duoti kazkur nuo 7-7.5 men. Visur raso, kad galima nuo 6.5 men.
s nuo 6 ivedziau darzoviene tai labai neskubejau su nauju produktu ivedimu.
skaistukas
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 05, 17:55)
Geriau veliau atsakyti negu niekada.
As savo mazylei dar besilaukdama pasidariau tokiu tyreliu, nes buvau pries parduotuvines. Ir tikrai mazyle jas valge ir tebevalgo.
As obuolius sudejau i puoda su dugnu(perpjoviau juos pusiau, isemiau seklas), ipyliau truputi vandens, tada juos pasutinau, kol pasidare minksti. Tada juos pertryniau per sieteli, sudejau mase i puoda uzvirinau, ir i iskaitintus stiklainius. Tikrai nei vieno neismeciau.
*




tai kiek supratau tu cukraus nedėjai? Ir turbut uždarei ne užsukamais dangteliais, o metaliniais kur su spec aparatu biggrin.gif uždaromi? O laikei šaldytuve?

HERBERA
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 06, 08:09)
Puodas su dugnu - tai gal garpuodis? O jei aš sietelio, per kurį būtų galima pertrinti, neturiu, ar tiks suplakti plaktuvu (mikseriu)?
*


Tinka ir garpuodis, svarbiausia, kad obuoliai nepridegtu. Vietoj sietelio ir as viena karta bandziau su mikseriu. Bet labai gerai reikia suplakti, kad neliktu gumuleliu, ypac tai aktualu duodant mazesniam vaikui.
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 06, 12:17)
Tinka ir garpuodis, svarbiausia, kad obuoliai nepridegtu. Vietoj sietelio ir as viena karta bandziau su mikseriu. Bet labai gerai reikia suplakti, kad neliktu gumuleliu, ypac tai aktualu duodant mazesniam vaikui.
*



Na, aš prieš šutindama garpuodyje ketinu dar ir žievelę nulupti, tai gal ir nebus gumulėlių. g.gif
Laumiux
QUOTE(skaistukas @ 2006 10 06, 12:14)
tai kiek supratau tu cukraus nedėjai? Ir turbut uždarei ne užsukamais dangteliais, o metaliniais kur su spec aparatu  biggrin.gif  uždaromi? O laikei šaldytuve?
*



Ir aš norėčiau pasitikslinti tuos dalykus.
Na dėl stiklainių, tai ir užsukami dangteliai gerai uždaro. Ypač, jei pavyksta prisiprašyti vyro, kad užsuktų smile.gif
O laikymo vieta man tikrai labai aktuali. Ar būtina laikyti šaldytuve, ar tinka ir šiltesnė vietelė. Aš rūsio neturiu blush2.gif , tai man tektų laikyti kambaryje verysad.gif

Gal nieko, jei stiklainius su išplistyta tyrele prieš uždarydama aš dar ir pasterilizuočiau... g.gif
rugiagėlė
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 10, 14:57)
Ir aš norėčiau pasitikslinti tuos dalykus.
Na dėl stiklainių, tai ir užsukami dangteliai gerai uždaro. Ypač, jei pavyksta prisiprašyti vyro, kad užsuktų  smile.gif
O laikymo vieta man tikrai labai aktuali. Ar būtina laikyti šaldytuve, ar tinka ir šiltesnė vietelė. Aš rūsio neturiu  blush2.gif , tai man tektų laikyti kambaryje  verysad.gif

Gal nieko, jei stiklainius su išplistyta tyrele prieš uždarydama aš dar ir pasterilizuočiau...  g.gif
*


Visai skani tyrelė ganasi šitaip: nulupi obuolius, išimi visas ten sėklytes ir sutarkuoji su bulvių tarkavimo mašina. Įdedi cukraus, išmaišai ir statai virti ant silpnos ugnies. verdi iki užvirimo nuolat maišant, kai užverda dar kokių 15 min paverdi ir į švarius, sausu stiklainius, užsuki su metaliniai dangteliais ir į rūsį arba šaldytuvą. Mums visiems laaabai patinka. Niam niam...
Laumiux
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 10 10, 15:03)
Visai skani tyrelė ganasi šitaip: nulupi obuolius, išimi visas ten sėklytes ir sutarkuoji su bulvių tarkavimo mašina. Įdedi cukraus, išmaišai ir statai virti ant silpnos ugnies. verdi iki užvirimo nuolat maišant, kai užverda dar kokių 15 min paverdi ir į švarius, sausu stiklainius, užsuki su metaliniai dangteliais ir į rūsį arba šaldytuvą. Mums visiems laaabai patinka. Niam niam...
*



O kiek cukraus tu dedi? Šiaip aš lygiai taip pat verdu paprastą obuolienę. Jei įdedu daugiau cukraus (2 kg į beveik pilną 7 litrų puodą), tai išvirtą ir į užsukamus stiklainius supilstytą obuolienę laikau kambaryje. išsilaiko thumbup.gif . Jei mažiau (apie 0,5kg tokiam puodui) - šaldytuve, bet tokią stengiamės greit suvalgyti.

Konservavimo knygoje („Konservavimas. Vyno, užpiltinių gamyba.- Panevėžys: Magilė, 1999“) panašus receptas yra. Tik ten siūloma burokine tarka tarkuotus obuolius su cukrumi (100g cukraus, 1 kg obuolių) dėti į 0,5 l stiklainius, dėti į 50 laipsnių šiltumo vandenį ir, kai vanduo užvirs, sterilizuoti dar 10 min. Jei cukraus sumažėtų, papildyti, kad būtų iki stiklainių kaklelių. Nuo paskutinio papildymo pasterilizuoti dar 10 min.
Hermetiškai uždaryti stiklainiai verčiami dugnu aukštyn, apklojami storu audiniu.
Ir vadinasi tas receptas „Smulkinti obuoliai savo sultyse“.

BET pačiai pradžiai, kai mano spirgiukui bus tik koks pusmetis ar 7 mėn., man norėtųsi kažko be cukraus g.gif
HERBERA
Na nepykit, kad tokiu smulkmenu neparasiau.
As obuoliams zieveliu nenulupiau, jas paskui nuemiau kai obuoliau pasuto.
Cukraus i tyrele nedejau, mazyle ir be jo viska kuo puikiausiai valgo.
O del dangteliu tai jokio skirtumo, laikosi ir su vienais ir su kitais.
Stiklainius aisku pries uzsukant reikia pakaitinti, as i orkaite idedu groteles, ant kuriu sustatau apverstus stiklainius. Kol uzverda tyrele ir stiklainiai issikaitina.
Laikau as "uosvenes kambaryje", pas mus yra toks mazas kambarelis, kuriame pasidareme lentynas visoms gerybems laikyti.
Laumiux
QUOTE(skaistukas @ 2006 10 05, 17:26)
Šiaip nebandžiau bet gera įdėja  thumbup.gif , manau galima paruošus,- užšaldyti kameroje, juk užšaldyti kameroje vaisiai ir daržovės nepraranda daug vitaminų.
Ir be cukraus tikrai nesugęs  thumbup.gif , o jei daryt stiklainiuke tai be cukraus turbūt neišsiversim.
Na reiks tikai pasidaryt.

P.s. o aš šiandien su blenderiu obuolį sumaliau ir liuks buvo šiek tiek gumuliukų, bet nieko tokio.
*



Ačiū už idėją šaldyti kameroje 4u.gif
Kaip tik iš tėvų parsivežiau švarių be chemikalų obuoliukų smile.gif
Jei matysiu, kad žalių obuolių tyrelė per rūgšti ar dar kuo netiks, tai pakatinti, pavirti bus galima ir tokią - atšildytą.
Ir pačiai nestuke.gif palengvės darbas - nereikės dusti prie karštų puodų, sterilizuojamų stiklainių smile.gif .
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 10, 18:32)
Na nepykit, kad tokiu smulkmenu neparasiau.
As obuoliams zieveliu nenulupiau, jas paskui nuemiau kai obuoliau pasuto.
Cukraus i tyrele nedejau, mazyle ir be jo viska kuo puikiausiai valgo.
O del dangteliu tai jokio skirtumo, laikosi ir su vienais ir su kitais.
Stiklainius aisku pries uzsukant reikia pakaitinti, as i orkaite idedu groteles, ant kuriu sustatau apverstus stiklainius. Kol uzverda tyrele ir stiklainiai issikaitina.
Laikau as "uosvenes kambaryje", pas mus yra toks mazas kambarelis, kuriame pasidareme lentynas visoms gerybems laikyti.
*



Dėl žievelių, tai trinant per sietelį jos turbūt ir nusiima.
Pas mus "uošvienės kambarėlyje" eina kažkoks šiluminis vamzdis, tai ten šilčiau negu paprastame kambaryje. Todėl visas gėrybes kol kas laikome svetainėje, nes tai šalčiausias kambarys, ir jame kol kas niekas negyvena.
Dar man labai blush2.gif blush2.gif blush2.gif , kad mano viryklei neveikia orkaitė. Todėl stiklainiukus aš išploviau su "Fairy" ir dar pavirinau vandenyje. Na, bus matyti, kas man išeis.
Bet vienas protingas žmogelis pasiūlė thumbup.gif idėją - tarkuotus obuolius (be sėklalizdžių ir nuluptus) užšaldyti indeliuose šaldiklyje. Juk šaldant vitaminų žūva gal net mažiau nei kaitinant g.gif ?
vikaPika
sweikos!
labai aktuali tema.ypac man dabar kai pradedu pati savo maziuka primaitinet...
pasidalinsiu ir as patirtim. as viska saldau.esu uzsisaldzius avieciu su medum, braskiu, serbentus reix ir tarkuotus oboulius uzsisaldyt.turiu gudrybe kuria noreciau pasidalint. visas gerybes saldau mazais kiekiais(mazdaug 1 porcijai) mazuose plastmasiniuose indeliuose(panasiuose kur misraines prekybos centruose deda)ju yra visur pirkt.o "pirmas porcijas" uzsaldau leduku saldiklyje, poto kubelius i maisiukus.taip vienas kubelis- pirmas valgymas.tikiuosi supratot... 4u.gif
Laumiux
QUOTE(vikaPika @ 2006 10 11, 09:43)
sweikos!
labai aktuali tema.ypac man dabar kai pradedu pati savo maziuka primaitinet...
pasidalinsiu ir as patirtim. as viska saldau.esu uzsisaldzius avieciu su medum, braskiu, serbentus reix ir tarkuotus oboulius uzsisaldyt.turiu gudrybe kuria noreciau pasidalint. visas gerybes saldau mazais kiekiais(mazdaug 1 porcijai) mazuose plastmasiniuose indeliuose(panasiuose kur misraines prekybos centruose deda)ju yra visur pirkt.o "pirmas porcijas" uzsaldau leduku saldiklyje, poto kubelius i maisiukus.taip vienas kubelis- pirmas valgymas.tikiuosi supratot... 4u.gif
*



Aš irgi viską šaldau indeliuose. O pirmas porcijas šaldyti kubeliuose - dar viena thumbup.gif idėja. Šiandien pat užsišaldysiu. Ačiū 4u.gif 4u.gif

Man tai irgi labai svarbu pasiruošti įvairių gėrybių, nes jų prireiks, kai mano žirniukui sukaks 6-7 mėnesiai. O tai bus gegužės - birželio mėnesiais. Tuo metu šviežių daržovių ir vaisių, tinkamų tokiems mažutėliams, dar nėra (rabarbarų ar svogūnų laiškų turbūt negalima duoti g.gif ), o pernykštės gėrybės (morkos, bulvės ir kt.) praradusios savo maistinę vertę. Tad ir pravers viskas, ką dabar pasiruošiu ax.gif
HERBERA
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 10, 18:56)
Bet vienas protingas žmogelis pasiūlė  thumbup.gif  idėją - tarkuotus obuolius (be sėklalizdžių ir nuluptus) užšaldyti indeliuose šaldiklyje. Juk šaldant vitaminų žūva gal net mažiau nei kaitinant  g.gif ?
*



Viskas gerai, bet klausimas ar mazyliui toks obuoliukas patiks. Maniske zalia obuoli, sutinta obuoli valge, tyreles irgi visas valgo. Bet kai bandziau sutarkuoti ne i burna neeme.
QUOTE(vikaPika @ 2006 10 11, 09:43)
sweikos!
esu uzsisaldzius avieciu su medum, braskiu, serbentus reix ir tarkuotus oboulius uzsisaldyt.turiu gudrybe kuria noreciau pasidalint.
*


O Tu nezinai, kad su medumi ir braskemis reikia atsargiau elgtis, ypac jei alergiskas vaikas medaus iki 3 metu negalima.
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 11, 10:34)
Viskas gerai, bet klausimas ar mazyliui toks obuoliukas patiks. Maniske zalia obuoli, sutinta obuoli valge, tyreles irgi visas valgo. Bet kai bandziau sutarkuoti ne i burna neeme.

O Tu nezinai, kad su medumi ir braskemis reikia atsargiau elgtis, ypac jei alergiskas vaikas medaus iki 3 metu negalima.
*



Pamatysime dėl obuoliuko. Jei nenorės, bandysiu pavirinti - paruošti tyrelę. Jei ir tada nenorės, pagersime obuolių sulčių (irgi turiu naminių prisiruošusi), o noras tarkuotiems obuoliukams gal ateis vėliau.
Taviškė gal pirmiau gavo paragauti trinto obuoliuko, tyrelės, ir tik paskiau tarkuoto. Mano išdykėlei, deja, teks pradėti nuo tarkuo šaldyto, nes gegužės - birželio mėnesiais šviežio, kurį galėčiau pagramdyti, tikrai niekur negausiu (lenkų "fufelis" nesiskaito).
Žodžiu, pagyvensime - pamatysime.

O dėl medaus, tai ir aš girdėju skelbiant apie alergiją. Bet kažkodėl nesu įstikinusi, kad visi 100% mažylių jam alergiški. Tiesiog galima bandyti duoti lyžtelėti to medučio ir stebėti savo pumpuriuką. Jei alergija - daugiau ir nebeduodi, o jei ne - kam atsisakyti tokio gero maisto produkto?

Panašiai dabar yra ir su morkomis bei jų sultimis. Plačiai skelbiama, kad iki metų negalima. Net neprisimenu, kodėl. Bet man mama sakė, kad tiek man, tiek sesei jau nuo 2 mėn. duodavo po lašelį gurkštelėti namuose ruoštų morkų sulčių (morkos - iš kaimo, be cheminių trąšų). Ir užaugom abi. Sveikos ir didelės smile.gif . Tai ir aš bandysiu savo stebuklėliui pasiūlyti. Netiks - ir nebeduosiu. o jei viskas OK - tai kam atsisakyti to gurkšnelio vitaminų? g.gif

bigsmile.gif Vaje, man ką tik kilo auksinė mintis. Keletą indelių užšaldyti ne tarkuotų, bet šaukštelių grandytų obuolių tyrelės. Viskas, bėgu darbuotis!!!
HERBERA
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 11, 11:23)
Pamatysime dėl obuoliuko. Jei nenorės, bandysiu pavirinti - paruošti tyrelę. Jei ir tada nenorės, pagersime obuolių sulčių (irgi turiu naminių prisiruošusi), o noras tarkuotiems obuoliukams gal ateis vėliau.
Taviškė gal pirmiau gavo paragauti trinto obuoliuko, tyrelės, ir tik paskiau tarkuoto. Mano išdykėlei, deja, teks pradėti nuo tarkuo šaldyto, nes gegužės - birželio mėnesiais šviežio, kurį galėčiau pagramdyti, tikrai niekur negausiu (lenkų "fufelis" nesiskaito).
Žodžiu, pagyvensime - pamatysime.

O dėl medaus, tai ir aš girdėju skelbiant apie alergiją. Bet kažkodėl nesu įstikinusi, kad visi 100% mažylių jam alergiški. Tiesiog galima bandyti duoti lyžtelėti to medučio ir stebėti savo pumpuriuką. Jei alergija - daugiau ir nebeduodi, o jei ne - kam atsisakyti tokio gero maisto produkto?

Panašiai dabar yra ir su morkomis bei jų sultimis. Plačiai skelbiama, kad iki metų negalima. Net neprisimenu, kodėl. Bet man mama sakė, kad tiek man, tiek sesei jau nuo 2 mėn. duodavo po lašelį gurkštelėti namuose ruoštų morkų sulčių (morkos - iš kaimo, be cheminių trąšų). Ir užaugom abi. Sveikos ir didelės  smile.gif . Tai ir aš bandysiu savo stebuklėliui pasiūlyti. Netiks - ir nebeduosiu. o jei viskas OK - tai kam atsisakyti to gurkšnelio vitaminų?  g.gif

bigsmile.gif  Vaje, man ką tik kilo auksinė mintis. Keletą indelių užšaldyti ne tarkuotų, bet šaukštelių grandytų obuolių tyrelės. Viskas, bėgu darbuotis!!!
*



Mano panele lapkritinuke, tai ir as nuo savo ruostu tyreliu pradejau, jokio gremzto obuoliuko neisiuliau. O su visais kitais produktais pamatysi pati. Bet as labai nesiulyciau su savo mazyliu eksperimentuoti. Alergija gali ir ne is karto pasireiksti.
O be to gali skranduka visam gyvenimui sugadinti.
Ai nebesivelkim i tas snekas, kiek mamu tiek nuomoniu, o dar mociuciu kai paklausai (be druskytes, cukriuko ne zingsnio....)
rugiagėlė
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 11, 12:18)
Mano panele lapkritinuke, tai ir as nuo savo ruostu tyreliu pradejau, jokio gremzto obuoliuko neisiuliau. O su visais kitais produktais pamatysi pati. Bet as labai nesiulyciau su savo mazyliu eksperimentuoti. Alergija gali ir ne is karto pasireiksti.
O be to gali skranduka visam gyvenimui sugadinti.
Ai nebesivelkim i tas snekas, kiek mamu tiek nuomoniu, o dar mociuciu kai paklausai (be druskytes, cukriuko ne zingsnio....)
*


Nežinau, man tai nebuvo laiko visokiems ten ruošiniams ir t.t. Ugnytė dienomis miegodavo po kokių 20 min, o vakare lūždavome abi, tai kada ten man dar visokiais virimais, šaldymais užsiiminėti. pirkau Hipo ir nestle firmos daržovių ir vaisių tyreles ir sėkmingai maitinau, o rudeniop kai Ugnytei buvo beveik metukai, o darže pilna šviežių daržovių tai dariau viską šviežią ir tik vienam kartui.
Ūla
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 11, 11:23)


O dėl medaus, tai ir aš girdėju skelbiant apie alergiją. Bet kažkodėl nesu įstikinusi, kad visi 100% mažylių jam alergiški. Tiesiog galima bandyti duoti lyžtelėti to medučio ir stebėti savo pumpuriuką. Jei alergija - daugiau ir nebeduodi, o jei ne - kam atsisakyti tokio gero maisto produkto?





o negirdėjai, kad alergija išsivysto, nebūtinai iš karto pasireiškia? Ar būtina audrint kūdikėlio organizmą?
Laumiux
QUOTE(ūla @ 2006 10 11, 14:09)
o negirdėjai, kad alergija išsivysto, nebūtinai iš karto pasireiškia? Ar būtina audrint kūdikėlio organizmą?
*



Na, gal ir taip. Su saldumynais galima ir neskubėti...
Baigiu nusiplūkti su tyrelėm. Kaitinu, sterilizuoju. Bet viskas OK, jei tik mano džiaugsmeliui patiks smile.gif
rugiagėlė
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 11, 20:07)
Na, gal ir taip. Su saldumynais galima ir neskubėti...
Baigiu nusiplūkti su tyrelėm. Kaitinu, sterilizuoju. Bet viskas OK, jei tik mano džiaugsmeliui patiks  smile.gif
*


vat vat, o jeigu nepatiks? Ir visas darbas velniop.
Laumiux
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 10 12, 09:01)
vat vat, o jeigu nepatiks? Ir visas darbas velniop.
*



Ne velniop. Pati suvalgysiu. Visai skaniai išėjo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 11, 12:18)
Mano panele lapkritinuke, tai ir as nuo savo ruostu tyreliu pradejau


Kokių tyrelių ruošei: tik iš obuolių, ar ir dar kokių nors?
HERBERA
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 12, 10:20)
Kokių tyrelių ruošei: tik iš obuolių, ar ir dar kokių nors?
*


Dar buvau pasidariusi Obuolo-cukinijos-morkos (pagrindas obuolys, o morku ir cukiniju maziau)
O siemest tiek visokiu prieksperimentavau, kad net nezinau ar panelei visos patiks.
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 12, 17:47)
Dar buvau pasidariusi Obuolo-cukinijos-morkos (pagrindas obuolys, o morku ir cukiniju maziau)
O siemest tiek visokiu prieksperimentavau, kad net nezinau ar panelei visos patiks.
*



O ruošei tokiu pat principu kaip ir obuolių tyrę. T.y., pakaitini puode su dugnu, kol suminkštėja, pertrini per sietelį, dar pakaitini ir pili į iškaitintus stiklainius?

Labai prašau, pasidalink savo receptukais ax.gif

Aš tai vakar ruošiau obuolių tyrę. Stengiausi pagal Tavo receptą, bet pritaikiau savo namų sąlygoms. Dariau taip: obuolius nulupau, išėmiau sėklalizdžius, perpjoviau į 4 dalis. Dėjau į garpuodį, pašutinau, kol suminkštėjo, tada kračiau į sietelį (nežinau, ar tokį, bet nusipirkau Maximoje už 4,99 Lt) ir tryniau, maišiau mediniu šaukštu, kol iš to tinklelio masė išvarvėjo į puodą. Nors tai ir ilgokas procesas, bet supratau, kad reikia daryti tik šitaip, nes lieka visokių tirštų, kietokių dalelių, kurios, plakant mikseriu, neatsiskirtų.
Na, o tą ištrintą masę pakaitinau, pavirinau, pyliau į išplautus ir išvirintus stiklainius, tada dėjau į puodą ir sterilizavau apie 10-15 min. (mat neturiu orkaitės, taigi iškaitinti stiklainių negaliu verysad.gif ). Po to užsukau dangtelius ir apverčiau dugnais aukštyn.
Šiandien rytą patikrinau - visų, išskyrus vieno, dangteliai įtraukti.

Tai va, tą neįtrauktu dangteliu su MB prasidarėme ir paragavome. Skanu neišpasakytai. Todėl manau, kad kiti, jei išsilaikys, turėtų mūsų angelėliui patikti smile.gif
HERBERA
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 12, 18:41)

Labai prašau, pasidalink savo receptukais  ax.gif

*


Saunuole, labai gerai viska darei, ir man tokios tyreles labai skanios.
O kitas tyreles tokiu pat principu daryk.
Gali dar pasidaryti obuolys-kriause, obuolys-slyva, obuolys-morka.........
Sekmes improvizuojant, tik nepervark, man po tu tyreliu paskui nugara skaudedavo.
Laumiux
QUOTE(HERBERA @ 2006 10 13, 13:18)
Saunuole, labai gerai viska darei, ir man tokios tyreles labai skanios.
O kitas tyreles tokiu pat principu daryk.
Gali dar pasidaryti obuolys-kriause, obuolys-slyva, obuolys-morka.........
Sekmes improvizuojant, tik nepervark, man po tu tyreliu paskui nugara skaudedavo.
*



Aš Tau labai dėkinga už patarimus, nes tyrelių receptų nelabai kur randu: pagooglinusi randu tik Hipp ir kitų firmų reklamas, o mano turimoje kulinarinėje literatūroje irgi nieko nėra verysad.gif . Tai iš Tavęs aš ir išmokau daryti obuolių tyrelę. Labai Tau ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Na, vargelio ruošiant tyreles tai yra, bet nieko nepadarysi. Visi geri, gražūs ir skanūs dalykai reikalauja laiko ir pastangų smile.gif Paprastą obuolienę išpliupinti galima greit ir nepersidirbant. Bet su tyrele nepalyginsi.
Savaitgalį bus laisvas MB, tai dviese greičiau suksimės.
Nors gal jau įkyrėjau, bet dar norėčiau paklausti. Del slyvų ir kriaušių viskas lyg ir aišku. Bet kaip daryti su morkomis? Jas turbūt atskirai pakaitinti, nes palyginus su obuoliais, tai labai kietos daržovės, tai virti jas turbūt reikia ilgokai. O gal Tu dėjai tarkuotas?
Ju'
O mano kūdikė ignoruoja obuolių tyrelę, su bananais irgi. Bet kai pakišu prakąstą obuolį, tai su džiaugsmu gremžia savo visais dviem dantim. Taip visai nemažai suvalgo, ir vitaminai "numirt" nespėja bigsmile.gif
esu-mama
mano leliui 5 men ir megstamiausia tyrele tokia:
supjaustau obuoliuka paverdu kelias minutes kol suminksteja (verdama ipilu siek tiek vandens neptuno) tada i kokteiline jei turiu idedu dar banana ir po to dar karta viska uzvirinu. si recepta radau vaiku zurnale ir mums jis liuks jei kalba eina cia apie virtas tyreles
EDCKA
As irgi savo maziukei obuoli arba sutarkuoju plasmasine tarka arba,sauksteliu gremziu,o kartai ji labai graziai jau valgo pati laikydama rankytej,nors dar tik mokinasi kramtyti. smile.gif
inga-uk
labai gerai yra sutarkuot arba jei daugiau darau tai malu su blenderiu, labai gerai gaunas, kaip pirktine thumbup.gif
naitas
Nu gudriai čia jūs - tarkos, blenderiai. O mes tai paprasčiausiai - aš valgau, mažiui paskutu šaukšteliu. Matyt, spėju "į taktą", nes nezirzia, kad pasiskubinčiau. O virti tai nenoriu.. obuolių yra visais metų laikais, pas bobutes..
lern
O nuo kada galima duoti gremžto obuoliuko? Mums 4 mėn. Valgome tik MP. Ar jau galime ragauti obuoliuko?
jurgutemaza
mums 6men. 2sav. bet dar gremzto obuolio nedaviau, labai bijau, kad viduriuku nepustu, geriau truputuka apverdu, lengviau virskina
Skarota Egle
as trinu su blenderiu, super gaunasi nei gumuliuku nieko. o jei dar imaisau banano, tai nespeju kilnoti sauksto biggrin.gif .

taip pat ir verdam obuoliuka. nulupta ir supjaustyta obuoliuka verdu truputyje vandens ir paskui viska sublenderiuoju ir skanaus. taip pat ipylus daugiau vandenuko ir gavus tokia skysta obuoliene galima isvirti manu kruopu kose. i verdanti obuoliuka ideti galima kelias dziovintas slyvas, ar kriausiu ir t.t. vien zo improvizuokit mirksiukas.gif

P.S. mes obuoliuka dedam ir i darzoviene (bulve+morka+vistiena+obuolys). labai skaniai lapnoja thumbup.gif
virugie
Aš kartais orkaitėj kepu obuoliu tai manasis labai mėgsta, o kartais su plasmasine tarka sutarkuoju ir skanaus. Su bananais maišyt nebandžiau.
miliukas
QUOTE(jurgutemaza @ 2007 02 11, 12:14)
mums 6men. 2sav. bet dar gremzto obuolio nedaviau, labai bijau, kad viduriuku nepustu, geriau truputuka apverdu, lengviau virskina
*


mes nuo šešių mėn. obuoliuką valgom ir tikrai nepučia pilvuko smile.gif nors žinoma, kiekvienam skirtingai..ir manau, mamytė visada jaučia, kas ir kada savo vaikiukui geriausia lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.