Taip pat čia kalbėkime apie įvairių produktų, patiekalų kaloringumą
Kalorimetras: čia
Kcal lentelės: čia, čia, čia.
Kcal skaičiuoklė zig-zag principu: čia. Kaip naudotis šia skaičiuokle skaitykčia.
Siūlau visoms besiliekninančioms rašyti čia maisto produktų "atradimus" - koks produktas turi mažiau kalorijų, palyginus su analogiška kito gamintojo preke ir tiesiog produktus tinkančius dietoms.
Taip pat čia kalbėkime apie įvairių produktų, patiekalų kaloringumą Kalorimetras: čia Kcal lentelės: čia, čia, čia. Kcal skaičiuoklė zig-zag principu: čia. Kaip naudotis šia skaičiuokle skaitykčia.
Toks pat pienas yra ir latviškas "LASE" vadinasi
Nepasimaukit ant to riebumo Kalorijas ne vien riebaliukai lemia
Yra toks HOVI suris 13% riebumo
daugiau apie ji http://www.valio.lt/psl.php?expand=8&ID=20&PSID=115 ir duonele FINN CRISP gabalelis 20 kcal http://www.foodlocker.com/49046-2.html
Turbut visos zino duoniukus (yra ruginiu, kvietiniu, bananiniu). Vienas duoniukas - tik 18 kcal
Juk kulinarijos skyrely apie tai buvo kalbėta
Dabar pasirodė naujinea Rokiškio pieninės jogurtas su uogų (vyšnių, braškių ir t.t.) džemu "Valgyk LENGVAI". 0 proc. riebalų, 250 gr. indelis turi 167 kcal. Taip pat pasirodė ir 0,3 proc. riebumo pasukos "Valgyk LENGVAI"
Nu kad 100g to jogurto turi 67 kalorijas. ups
Yra toks naturalus &joy jogurtukas kuris turi tik 37 kcal.
Kazkokiam amerikos besiploninanciu mamu saite skaiciau ju atradima,- mikrobangeje ruoshiamus popcorn'us. Nzn kiek simte gramu kcal, bet faktas tas, kad mikrobangej jie ruosiami be riebalu, lengvi, uzkemsha skrandi ir todel daug simtu gramu nesurysi....
Pati nebandziau tokios 'dietos', kazkaip nelabai patrauklus ir sveikas produktas atrodo
Jei atmintis neapgauna, lyg Pamela Anderson laikesi tokios - popkornu dietos. Gal juose kaloriju ir nedaug, paruostuose mikrobangeje, bet jau mieliau rinkciausi darzoviu salotas ar jogurta koki skanu
Mano atradimas Kvieciu trapuciai glaistyti baltuoju sokoladu. Ju yra visose Maximose, Medijose. 1 traputis yra 74 kcal, o saldumynu poreiki pilnai patenkina
Beto jie be visokiu E raidziu, taigi tinka ir sveikuoliskai mitybai
gal ne i tema, bet gal kas zinote, kiek kaloriju turi snikeris
Na o mes kai pradejom valgyt "Kellogs" ryziu - kukuruzu dribsnius , kuriuose zymiai maziau riebalu, tai kitokiu ir nebenorim
As tai neseniai atradau selenas
Man nuo ju pagerejo zarnyno veikla
Turiu as tu selenu nusipirkusi. Bet nezinau, ka su jom daryti. Kose virti? Kaip?
As selenas beriu visur - i darzoviu salotas, varske, jogurta, imaisau i blynu tesla. Visai skanu, gal tik pradzioje skonis bus neiprastas.
Va cia rase, kad i salotas i varske i tesla as tai dar i kotletus, zuvi kai kepu barstau manau tinka visur gal isskyrus sriuba Cia ant pakelio radau keleta receptu Rugpieni arba kefyra sumaisyti su selenomis, pagal skoni ideti uogienes (jeigu vartojamas jogurtas uogienes nedeti) Gerai istrinti varske, atskiesti ja pienu arba kefyru ir uzberti selenas Sumaisyti selenas su bet kokiu vaisiu tyre
Turiu ir as selenu nusipirkus, bet kolkas nepastebejau jokiu zarnyno pokyciu. Gal per mazai naudoju
as tai labai megstu saldumynus,tai radu tokiu nekoloringu ir sveiku sokoladuku tai "NESQUIK" sokoladukai buna triju rusiu ir vienas batonelis turi tik 100kcal.Valio
Yra IkI pirkti galetes. Buna ryziu, grikiu... Jos nekaloringos. Visam pake ju yra 15. O viena turi kazkur apie 27 kcal. O visu galeciu svoris yra 115g. Vienu zodziu tikrai nekaloringos ir skanios.
Sveikos. As irgi gal ne visai i tema, bet kam nors pravers. Paskutiniu metu tenka daug bendrauti su dietologe bei sporto treneriu, tai suzinau laabai daug dalyku. Kalorijos tai nera esminis dalykas metant svori. Butina ziureti kiek produktas turi riebalu, angliavandeniu ar baltymu. Jei skaiciuosi tik kalorijas, bet neziuresi pvz. riebalu kiekio produkte, kris naudinga kuno mase (NKM), t.y. raumenys. Na gal kazkiek ir riebalai. Jei ribosi riebalus - kris riebalu mase kune. Normalus riebalu kiekis kune yra 18-24 %, prikl nuo amziaus ir ugio. Tai galima ismatuoti tik su spec. svarstyklemis. Norint mazinti riebalu kieki kune, per diena galima tik 40 g riebalu. Pvz. 100 g. studentu misinio (riesutai su razinom) turi 27g riebalu! O kiekvienas tikrai sukremta daugiau kaip 100g, o kur dar plius visokie blyneliai kepti ant sviesto, fermentiniai suriai 45-50% riebumo. Pats produktas gali tureti daugiau kaloriju, bet maziau riebalu ir tada bus liuks! Pvz. nuo obuoliu galima storeti ir as tuo labai isitikinau, 1 vid. obuolys turi 137.24 kal ir 0.72g riebalu. Bet jame yra labai daug organizmui naudingos pektino rugsties. Ant salotu geriau pilti ne vien alieju, bet per puse su actu, tada kazkokios vyksta reakcijos ir ne taip daug tu riebalu gaunasi. Nu zodziu reikia tokius dalykus zinoti, idant nori sveikai valgyti ir atrodyti.
O dabar i tema Jautienos kumpis (nugarine, ar siaip koks rukytas ar dziobintas) 100g- 175 kal. Fermentinis suris (naujas, Rokiskio, is serijos Lengvai) - tik 15% riebumo! Saldziarugstis padazas THAI (prie mesos, zuvies, aitrokas niam niam) - 100g - 0% riebumo, 147 kal (maxima) PS yra daug padazu su 0% riebalu ir nedideliu kal kiekiu, tik reik paieskot. Dribsniai Fitness - patys geriausi. 100g - 354 kal ir 2.1g riebalu. Nors Kellogs turi maziau kaloriju ir maziau riebalu, juose yra daugiau vadinamuju "bloguju" angliavandeniu, todel kokybe jie yra prastesni. Krabu lazdeles - 100g - 90 kal Juros lydeka - 100g-90 kal ir 2.2g riebalu. Sterkas - 100g - 84 kal ir 0.8 riebalu Riebiausios yra - silkes file 50 g turi 90 kal ir 6 g riebalu, lasisos file - 80g - 129 kal ir 5.75g riebalu, skumbre 100 g - 174 kal ir 10.9 riebalu. Na cia tik nedaugelis produktu, gal kam pravers. Nebevardinsiu jau pries tai vardytu trapuciu, 1% riebumo lietuvisko pieno, jogurto Pasaka ir Valgyk lengvai. Siaip tikrai yra sveiku produktu musu parduotuvese tik uzima biski laiko viska skaityti ant etikeciu. Bet jei jau norime buti grazios ir sveikos - reikia.
Netikek tuo, kas paisto tokias nesamones. Aliejus yra riebiuju rugshciu mishinys, o actas yra rugshtis. Tarp rugshties ir rugshties salotu bliude technishkai jokios reakcijos vykti negali. Riebalu pamazheja nebent tik todel, kad puse aliejaus kiekio uzhima actas
Kvieciu visas/us, kurie meta svori SKAICIUODAMI KALORIJAS
Ziurint is psichologines puses, mus nuolat persekioja mintys kaip suvalgyt MAZIAU, kaip pasirinkti produkta, turinti MAZIAU kaloriju, kaip.....MAZIAU ir visi kiti MAZIAU...galu gale tai pradeda slegti, nes matai, kad tau draudziama, kad turri valgyti maziau, o ir tas tikslas suliekneti kaip mirazas dykumoje: cia jis arti, o cia jo ir vel nematyti...o tu vis tiek turi valgyt maziau, rinkti maziau kaloringa....ir t.t. Kvieciu persiorentuoti ir nuo siol pabandyti savo mintis apgauti zodziais DAUGIAU... Tai reikstu: KUO DAUGIAU sutaupysi kcal, tuo greiciau priartesi prie tikslo. Skaiciuojantys kalorijas taupo savaip: vieni mazina raciona, kiti sportuoja, treti ir sportuoja ir laikosi dietu... Kaip zinia, norint numesti 1 kg riebalu, reikia sudaryti 7000 kcal deficita. Siulau kiekvienai/am, norinciam prisijungti prie sios nuolatines temos, cia pas mus prisiregistruoti: 1. ugis (cm), svoris (kg) 2.siekiamas svoris 3. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 4. reikia numesti kg 5. turiu sutaupyti ...... kcal 6.kcal taupymo budai Kiekviena diena fiksuojame praeitos dienos santaupas ir taupymo likuti(kas savaite surasysim kas kiek sutaupe ir numete kg) deja, bus dienu (tikiuosi, mes tokiu turesim ne daug:)))), kai reikes uzfiksuoti ir islaidas, tai tos dienos, kai virsisime kaloriju skaiciu......tokios dienos akivaizdziai parodys, kad Nr.5 esantis skaiicius ir vel padidejo, o tai suteiiks jegu ir stimulo kita diena griezciau taupyti Padirbekime su psichologija, kad svorio metimas atrodytu malonus, o ne kazkoks baubas:))) Dienos kcal norma galite apsiskaiciuoti psl www.ediets.de (einate i nuoroda fur gaste, tada mein fitness, pasirenkate vertikalioje juosteleje Fitness Rechner, tada atsidariusioje temoje Fitness pasirenkate Kalorienbedarfsrechner. Suvedate lenteleje duomenis, spaudziat Berechnen. Dienos kaloriju norma yra antrasis skaiciukas). Siulau pasinaudoti sia skaiciuokle, o ne kmi, nes kmi kaloriju skaiciuokle visisikai neatitinka realiu skaiciu (ka pastebejo jau ne vienas lankytojas), be to mano siuloma skaiciuokle pagal rezultatus atitinka mokslininku pateikiamas formules. Kai kurie terminai: weiblich moteris, mannlich-vyras, Alter - amzius Pasirenkant aktyvuma: Ans Haus gebunden - dirbantys namuose Sitzende Tatigkeit ohne Sport sedimas darbas, nesportuojama Sitzende Tatigkeit mit Sport sedimas darbas, sportuojama Bewegung in Beruf und Freizeit darbo metu ir laisvalaikiu pakankamai judama Schwerstarbeit oder Leistungssport sunkus fizinis darbas arba profesianalus sportas Tokiu budu jau numeciau 11 kg ,per 2,5 men tiesiog valgau tai kas skanu,mazesniais kiekiais ir taupau kcal,nes buna dienu kai noriu daugiau,kita maziau..negaliu uzbrest ribos valgyk butinai uz 1200 ar uz 1500kcal... Na tai ar atsiras skaiciuojanciu??
PVZ:
1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 1. 162cm, 72kg 2.siekiamas svoris 2. 60kg 3.pradinis svoris 3.83kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 4. 2162 kcal 5. Jau sutaupyta kcal 5. 61895 6. turiu sutaupyti ...... kcal 6.7000kcal * 23kg=161000kcal 7.Liko sutaupyti kcal 7. 12kg * 7000=84000kcal Papildomos priemones: sportas,ilgi pasivaiksciojimai,namu ruosa...
hendi, idėja labai liux, bet kodėl tu jos nenorėjai pasiūlyti jau egzistuojančioje kalorijų skaičiuotojų temoje?
O man atrodo,kad perdaug matematikos
Tai kad jau kitose temose mergičkos ir sveriasi, ir atsiskaitinėja už suvartotas kalorijas, netgi išsamūs valgiaraščiai yra. Taigi, dubliuositės. Ar nebūtų paprasčiau tau prisijungti prie jų?
na ne tiek daug tos matiekos sakykim man reikia numest 2 kg tai sutaupyt reikia 14 000kcal.....
vakar sutaupiau; 720kcal liko 14000-720=13280 siandien sutaupiau:280kcal 13280-280=13000kcal ,visai paprasta man atrodo QUOTE(Italy @ 2005 09 18, 14:58) na ne tiek daug tos matiekos sakykim man reikia numest 2 kg tai sutaupyt reikia 14 000kcal..... vakar sutaupiau; 720kcal liko 14000-720=13280 siandien sutaupiau:280kcal 13280-280=13000kcal ,visai paprasta man atrodo Aš nesakau,kad sudėtinga,bet nemanau jog užtektų kantrybės QUOTE nemanau,juk cia galima tiesiog parasyt: siandien sutaupiau 100kcal Na, jei tau taip atrodo
Labai sudomino šita tema
na, as bandysiu prisidet...
Taigi taigi: 1. Esu : 1.69m, 65kg 2. noriu 55kg 3. kcal norma 1950kcal 4. numesti reikia 10kg. 5. sutaupyti reikia 70 000 kcal 6. Kada nors ir sportuosiu, o dabar tik maziau esiu na vakar sutaupiau: 750kcal 7. Liko sutaupyt : 69 250 kcal
man labai patiko ta www.ediets.de svetaine
Jungiuos ir aš
Ačiū QUOTE(hendi @ 2005 09 18, 14:25) PVZ: 1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 1. 162cm, 72kg 2.siekiamas svoris 2. 60kg 3.pradinis svoris 3.83kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 4. 2162 kcal 5. Jau sutaupyta kcal 5. 61895 6. turiu sutaupyti ...... kcal 6.7000kcal * 23kg=161000kcal 7.Liko sutaupyti kcal 7. 12kg * 7000=84000kcal Papildomos priemones: sportas,ilgi pasivaiksciojimai,namu ruosa... Labas, Man ši idėja patiko Šiaip jau mėnesi savo užrašų knygelę tam ir paskyriau. Fui, kaip nepatinka rašyti, jei ne sutaupau o padauginu.. O jei dar kompanijoj tai daryti reiktų, gal dar geresni stabdžiai įsijungtų 1. 168 cm, 60 kg 2. 56 3. 60 4. 1950 5. 1000 (iškrova pasitaikė) 6. 7000 X 4kg = 28 000 kcal 7. 27 000 kcal Papildomos priemonės: sportas, sportas, ir dar karta sportas O ką toliau? Kasien rašyti, kiek sutaupiau? Ar kas savaitę, dvi..?
Sveiki..as irgi priijungsiu,
1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 1.79cm 95 kg 2.siekiamas svoris 69kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 2187 - 2343 5. Jau sutaupyta kcal 28 000kcal 6. turiu sutaupyti ...... kcal 210 000 kcal 7.Liko sutaupyti kcal 182 000kcal QUOTE(murkliuke @ 2005 09 19, 12:03) jei tau reikia numest 10kg ,tai reikia sutaupyt 7000*10kg=70 000kcal,sakykim per diena tau reikia 2400kcal,sutaupiai 500kcal,tai 70 000-500=ir gauni skaiciu,is kurio rytoj vel atimsi sutaupytas kcal... QUOTE(yclius @ 2005 09 19, 14:44) Labas, Man ši idėja patiko Šiaip jau mėnesi savo užrašų knygelę tam ir paskyriau. Fui, kaip nepatinka rašyti, jei ne sutaupau o padauginu.. O jei dar kompanijoj tai daryti reiktų, gal dar geresni stabdžiai įsijungtų 1. 168 cm, 60 kg 2. 56 3. 60 4. 1950 5. 1000 (iškrova pasitaikė) 6. 7000 X 4kg = 28 000 kcal 7. 27 000 kcal Papildomos priemonės: sportas, sportas, ir dar karta sportas O ką toliau? Kasien rašyti, kiek sutaupiau? Ar kas savaitę, dvi..? Sveika,prisijungus...Jei tau patogiau gali rasytis kasdien ,o kas savaite visos apibendrinsim savo pasiekimus QUOTE(Italy @ 2005 09 19, 16:40) Sveiki..as irgi priijungsiu, 1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 1.79cm 95 kg 2.siekiamas svoris 69kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 2187 - 2343 5. Jau sutaupyta kcal 28 000kcal 6. turiu sutaupyti ...... kcal 210 000 kcal 7.Liko sutaupyti kcal 182 000kcal Sveika,jei nesiseks ,tai padesim
1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 164 cm, 68 kg
2.siekiamas svoris 55 kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 1922 - 2060 5. Jau sutaupyta kcal 0 6. turiu sutaupyti ...... kcal 91000 kcal 7.Liko sutaupyti kcal 910000 kcal Papildomos priemonės: sportas Labas rytas Vakar sutaupiau 700 kcal, liko "surinkti" 26 300 kcal. Kaip jums sekasi? QUOTE(yclius @ 2005 09 20, 10:13) oj, man tai gerai sekasi....is tikruju jokiu tokiu kaip ir dideliu nuodemiu.. Tiesiog valgau ir liekneju... na tik drauges gimtadienis artinasi, idomu kaip ten man gausis.... o paskui dar pas tevelius savaitgalis Na o del sutaupymo: Sekmadieni sutaupyta: 760kcal Pirmadieni: 630kcal Liko sutaupyt : 67 860 kcal niu mazeja mazeja skaiciukas, bet kaip dar toli iki 0
Nelabai "gyva" tėmelė, ką..
Kur jūs? Aš tai taupau. Vakar sutaupiau dar 450 kcal, vat. Liko nesuvalgyti 25 850 kcal. ir būsiu kaip gazelė Kol kas tai kaip
Oho, dar tokio budo kaip kaloriju taupymas neteko girdeti, bet idomu
Siaip man kilo pora klausimu: 1: Ar verta sios dietos laikytis neturint svarstykliu namie (save pasisverti)? 2: O cia tos kalorijos taupomos neribota laika? Ar yra kazkoks terminas?
Oho, dar tokio budo kaip kaloriju taupymas neteko girdeti, bet idomu
Siaip man kilo pora klausimu: 1: Ar verta sios dietos laikytis neturint svarstykliu namie (save pasisverti)? 2: O cia tos kalorijos taupomos neribota laika? Ar yra kazkoks terminas? QUOTE(braskel @ 2005 09 21, 14:35) Oho, dar tokio budo kaip kaloriju taupymas neteko girdeti, bet idomu Siaip man kilo pora klausimu: 1: Ar verta sios dietos laikytis neturint svarstykliu namie (save pasisverti)? 2: O cia tos kalorijos taupomos neribota laika? Ar yra kazkoks terminas? Man atrodo juk nebutina svarstykliu
Na, tuomet prisijungsiu prie JUSU
1. ugis (cm),esamas svoris (kg) 1.65 cm 65 kg 2.siekiamas svoris 55kg 4. dienos kcal norma (pagal siekiama, o ne pagal esama svori!!!) 2100 kcal (bet cia tikriausiai perdaug, ar ne?, nors pagal skaiciuokle tai rodo dar daugiau. Skau gal kuri galetu padeti tiksliai apskaiciuoti, kai mano dienos aktyvumas nera labai didelis, esu 23metu 5. Jau sutaupyta kcal 0kcal (nes nuo siandien taupau 6. turiu sutaupyti ...... kcal 70 000 kcal 7.Liko sutaupyti kcal 70 000 kcal Tai dar prasau padeti su dienos kcal norma
Sveikutes,
Susidomejau ir as siuo metodu QUOTE(Užsispyrusi @ 2005 09 21, 16:25) Sveikutes, Susidomejau ir as siuo metodu Butent,atspejai,naudojames kcal lentelem ir DEMESIO Geros kcal lenteles Sekmes taupant kcal... |