Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cukrus ar fruktozė?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
eligija
as savo berniukui i arbatele arba kompota kuri isverdu pati dedu fruktoze(vaisiu cukrus)manau<kad tai geresnis variantas.o kaip jus mamytes darote??
SupBoardinG
cukrus, kaip zhinia, bei produktai, turintys sudetyje cukraus, ishshaukia kariesa, vien del tos priezhasties fruktoze yra geriau mirksiukas.gif
florida
QUOTE(SuperMutteR @ 2006 09 16, 09:18)
cukrus, kaip zhinia, bei produktai, turintys sudetyje cukraus, ishshaukia kariesa, vien del tos priezhasties fruktoze yra geriau  mirksiukas.gif
*

o jus skaitet straipsnius apie fruktoze? cia forume kazkur yra tik tiksliai nepasakysiu kur g.gif gal kas zinot, patarkit. manau jusu nuomone pasikeis ir geriau vartoti cukru, aisku proto ribose. smile.gif
Keja
As uz fruktoze 4u.gif
emsi
Aš savajam į arbatą cukraus nededu, o ir į kitą maistą riboji, kad nebūtū perdaug, košes skaninu trupučiu cukraus, bet jei nededu į vidū tai kelias kruopeles užberiu ant viršaus, o šiaip tai mes daug vaisių ir uogų valgom tai net nebūna kada tą cukrų vartoti smile.gif Bet aš geriau renkuosi mažai cukraus nei fruktzę, nžn man atrodo jei nepiknaudžiausi ir po saldaus valgio(kaip po kiekvieno duosim vaikui atsigert virinto ar filtruoto vandens)+išvalysim dantukus, tai tikrai nepakenks, bet aišku čia mano nuomonė rolleyes.gif
auslialia
As uz fruktoze! thumbup.gif
edisada
Na, aš už cukriuko truptuką..
O į arbatytę dedu truputį medučio mirksiukas.gif
Jurlin
Mes naudojam tik cukru ar medu, o fruktozes net nebadem. Kas geriau reiktu klausti gerai ismananciu g.gif
Maarit
Cukraus tik į košes truputį įberiu. O arbatas su medumi saldinu.
-simona-
geriau ir be to ir be to. 4u.gif mes mažai vartojam šiuos dalykus. žinau, kad cukrus-tai kariesas ir kt. o fruktozė-žymiai sveikesnė, bet reikia žinoti ar nėra mažius alergiškas šiam produktuj, na jei jūs alergiška, tai ir vaikas greičiausiai bus, pvz., mes retai vartojam. O MEDAUS NEGALIMA IKI 3METŲ! (ir vėl ta alergija). doh.gif
JuliaVa
i arbatyte truputeli cukriuko idedu ax.gif
ingere
Saldinu trupučiu cukraus, fruktozės niekada nebandžiau... g.gif
Kasiopėja
O mes tai vartojam fruktozę. Kadangi maniškis labai daug geria tai nutariau jog geriau fruktozė. Pasaldinu truputį arbatėlę.

O medaus tai kiek girdėjau kiekvieną dieną vaikui negalima duoti......
Nežinau ar tiesa.
Nataliuke
Fruktozes niekad nevartojome, bet gal tikrai, naudingiau g.gif
EDCKA
As irgi jei yra reikalas dedu truputi fruktozes smile.gif
Aprile
Kol mano spirgelis buvo mažiulytis, kmynukų ir ramunėlių arbatytes pasaldindavau gliukozę, jos nusipirkdavau vaistineje. Kitaip jis negerdavo, mano pienelis tai saldutėlis tongue.gif O apie cukrų tai net kalbos nebuvo blink.gif 4u.gif
Tutikutė
Konsultavausi su pediatre ir daktare alergologe, tai abi patvirtino, kad fruktoze sveikiau nei cukrus thumbup.gif
Alisra
Dazniau fruktoze, reciau cukrus, bedai prispaudus - medus
Shangri La
fruktozė išties sveikiau už cukrų, tačiau laisvina viduriukus. Taip kad ir ne visiems gali tikti.
Žalčių Karalienė
As cukraus stengiuosi visai neduoti, o fruktozę tai tik su trintom uogytėm valgo
zivily
Mano maziukas arbateliu visiskai negeria, tai verdu jam kompotukus ir saldinu juos fruktoze, nes ji sveikiau. Na, o pieniska sriubyte ar kose skaninu trupuciu cukraus 4u.gif
sytes
As naudoju tik fruktoze, o cukraus aplamai stengiuosi ir pati maziau vartot.
Solemi
Fruktozes niekada nebandem... gal tikrai ji sveikiau... reiks isbandyti... smile.gif
*Liepa18*
Mes vartojame fruktozę rolleyes.gif
Magnifique
Dičkei 3m.9mėn jei labai reikia dedam fruktozę arba retkarčiais rudajį cukranendrių cukrų,o mažiukui 1m.10 mėn išvis niekuo nesaldinam... mirksiukas.gif
nerytee
Vietoj cukraus visada naudojam fruktozę arba medų thumbup.gif
miilunela
QUOTE(nerytee @ 2008 12 04, 12:58)
Vietoj cukraus visada naudojam fruktozę arba medų thumbup.gif
*

Medus iki metuku-DRAUDŽIAMAS
sesers vaikas,nemegsta cukraus rolleyes.gif beveik viska sūdo biggrin.gif
iinnggaa
na mes vartojam cukriuka, bet stengiuosi jo deti kuo maziau mirksiukas.gif
Lineja 29
dazniausiai renkames fruktoze
Elenchik
As suneliui iki pusantru metu duodavau tik fruktoze,arba medu.
l1nuska
kiek skaiciau, fruktoze sveikiau, maziau kenkia dantims, kiek tiesos, nezinau...
amarilė
Dažniausiai geriam arbatas iš uogienių, o ten būna įdėta cukraus..šiek tiek manau galima ax.gif
Armando mamyte
as iki siol kosyciu nesaldindavau...
jei saldinsiu tai turiu fruktozes nusipirkus ...
plazma
maziukui visiskai nesaldinu arbatu.o siaip tai fruktoze naudoju.
milkshake
Su saiku naudojam fruktoze biggrin.gif
Kristele
Mes irgi saldinamės gyvenimą fruktoze ax.gif o dabar kartais pabandom ir medumi pasisaldinti arbatėlę ar kompotuką iš šaldytų uogų mirksiukas.gif
Berry22
fruktoze vartojam jei reikia ...
Tavo_Mano
tik fruktoze
Muskatine69
naudoju ir frutozeir cukru... nemanau kadmetuku laiko vaikeliui vandenukassucukrumi kenkia.. smile.gif aisku nepersaldinti mirksiukas.gif
pukuotukas
nemegstam cukriuko arbatyteje, sulciu saldintu irgi negeria, 4u.gif jei jau kartoka kas idedu medaus puse sauktuko ir viskas, bet manau cukrus vandenuke nelabai kenkia, tik aisku ne sirupas. schmoll.gif
lanvita
Saldinimui naudoju naturalu medu, kartais cukru, fruktozes nebandziau ax.gif .
Daugiaziede
ir be vieno ir be kito gaunasi gardus sveiki patiekalai... smile.gif
Beautiful Life
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 05 07, 15:18)
ir be vieno ir be kito gaunasi gardus sveiki patiekalai... smile.gif
*

drinks_cheers.gif sutinku, ir mes kol kas be saldinimu apseinam, tik mama pastoviai kartoja, kad anksciau ar veliau vis tiek reikes prie cukraus pratinti, nes darzelyje i arbatas ir kompotus deda cukru g.gif
simba3
Cukrus , bet labai nedaug arba medus (bet gali berti)
marmelade
KARTAIS FRUKTOZE,BET DAZNIAUSIAI CUKRIUKA VARTOJAM 4u.gif
gabaliukas
Norincioms zinoti daugiau, siulau pasiskaityti homosanitus
vikucita
fruktoze mirksiukas.gif
*Grazina*
As vis kartais pagalvoju ka geriau cukrus ar fruktoze? g.gif bet siaip vartojam cukru pagrinde..,bet reiks pabandyti fruktoze.. ax.gif
Gabe
mums seimos gydytoja grieztai uzdraude fruktoze duot, sake geriau jau cukrum skanint jei reikia unsure.gif
Sanita
Visad galvojau, kad geriau fruktoze, medus ax.gif kol gydytoja grieztai pasake ne schmoll.gif , tik siektiek cukraus.. Mums dar ir alergija siems produktams blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.