Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna?
mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint
Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna?
Kaip gali vaiką klykiantį per prievartą matint.
[Nu zinai, skaiciau ir negalejau patiketi savo akimis. Ten ne pedagoges dirba o kazkokios issigimeles. Pervesk i kita grupe. nu blyn, apsipras tas vaikiuas ir pats prades valgyti, kam kisti, tikrai neregeta ir negirdeta istorija. Cia LT, cia lietus lyja.
Mano vaikiuko grupėje vienas berniukas taip pat nenori valgyti. Daržely jis dar tik dvi dienos. Bet auklėtojos jo ir neverčia. Visi vaikučiai pietauja, o jis sėdi atskirai ir nė prie stalo neina. Nėra jokios prievartos. Mano vaikas sriubą suvalgo, o antro nebenori, tai nieks per daug ir nekiša.Pusryčiauti irgi nevisada nori.
Na mes truputį vyresni, bet 3 metukų dar neturim.
NESĄMONĖ!!! Kas per reikia!
Sveikos mamytes,
Mano keturmete taip pat nenori darzeli valgyti. Bet aukletoja graziai prikalbina bent jau atsisesti kartu su visais vaikais. Pirmas dienas net asaras liejo. As pakalbejau su aukletoja ir jai patariau neversti valgyti vaiko jeigu nenori. As manau laikui begant prades valgyti su kitais vaikais. Maniske labai isranki maistui, todel jai ir sunku priprasti prie darzelio maisto. Sako: i darzeli neisiu nes ten reikia valgyti. As namuose pavalgysiu. Aukletoja slapciom paliko Justes maista ir dave veliau, kai visi vaikai jau buvo pavalge. Tada ji bent trupuciuka pavalge.
bet maniškis maistui visai neišrankus, viską šveičia. Šiandien nuėjus pasakiau, kad jokių maitinimų per prievartą nebūtų. Ateinu per pietus - vėl mano vaikas stovi prie lango nusiverkęs.. pati atsitūpus vos ne vos įkalbėjau sriubos truputį suvalgyti. O išeinant šeimininkė sako - jeigu jau paliekat vaiką, tai ir maitint ateikit
O dar kai pamačiau, kaip vaikus miegot guldo.. nu nežinau, kada aš savajį išdrįsiu palikt ilgiau nei iki pietų..
eina sau paskaiciau ir siurpas nukrete
sveikutes,o kuriam cia darzelyje,taip maitina per prievarta,man jau baisu pasidare,as irgi dar tik pirma savaite vedu,bet kol kas atvedu po pusryciu jau,o pasiemu pries pietus,bet kita savaite jau bandysim valgyt,nors nezinau kaip ten bus,nes jis pats dar nemoka (jam 2 metukai),o ir siaip nera is tu kurie gerai valgo,o jei dar per prievarta kistu tai nezinau
QUOTE(Ingrė @ 2006 09 07, 17:44) sudėjo, sudėjo į lovytes, kažkokių žaisliukų davė ir paliko rėkiančius.. Gal aš čia per daug sureikšminu viską, bet tikrai nesu per daug reikli ir kai vyresnėlis lankė tą patį darželį, tik pas kitas auklėtojas, nei vieno karto net minties nebuvo, kad kažkas gal ne taip.
Aš manau, kad jums labai nepasisekė su auklėtojom. Pas mūsų nieko panašaus nėra. Prieš miegą auklėtoja kartais paseka vaikučiams pasaką. Dar nupirko tokį grojantį žaisliuką, tai prisuka ir groja muzikėlė. Maniškis visai nenori eiti pietų miego. Kai auklėtoja bando su juo susitarti, jis sako "ša!" ir viskas
Manyčiau, kad jums reikėtų pabandyti laimę kitame darželyje ar bent jau kitoje grupėje.
Niekas nepastoves uz tavo vaika, jei pati nepastovesi uz ji ir neapginsi. Pasiusk ta grupe po velniu, nueik pas vedeja, issakyk aiskiai savo pozicijas kodel nebenori vesti savo vaiko i ta pacia grupe ir kad nori pakeisti grupe. As bent jau taip ir padaryciau, o jei vedeja pradetu dar maivytis, tai dar ir skunda parasyciau. Zinok, tik tu gali savo vaikui padeti. Tokias bobas reikia is darzeliu isvaikyti, tegu karves melzia, o ne vaikus aukleja.
Na, o mano kleckas, 1,4 siandiena pirma diena lopselyje valge, tai ojojoj, apetita turejo, koridoriuj net girdejau kaip prase greiciau QUOTE(saintlina @ 2006 09 06, 13:15) mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna? as irgi mazaja pradejau vest i lopseli.jai 2.7 metuku,bert mes pusryciu nevalgom,nes per anksti mums.tai palieku ja iki pietu.aisku pro asaras,bet ji zino kad jeigu suvalgys sriubyte,tai butinai ateis mamyte pasiimti ja is darzelio.tai ji vos ne pirma suvalgo ir laukia manes.bet antro patiekalo nevalgo.ir mes einam namo tik sriubos pavalgiusios per puse dienos.o tavo vaikas man atrodo protestuoja pries darziuka ir negerai ,kad aukletojos vercia per prievarta vaika valgyt.nes jam vaikui ir taip sunku apsiprasti darziuke.tai manyciau neleisk kad aukletojos taip darytu.
oi kaip baisu, maniske 2 savaites darzelyje nieko nevalge, is pradziu net prie stalo neidavo po to pradejo eiti aplink stalus su saukstu ir maitinti kitus vaikus
QUOTE(saintlina @ 2006 09 06, 15:15) mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna? Maniskiai tai valgo puikiai darzelyje
suprantu mamytes baimes , as pradejau 2.2 metuku vest berniuka savo , gavom aukletoja beiseinancia i pensija ( musu vaikiukai paskutinieji jos buvo ir jau siais metais naujos aukletojos) tai dieve kaip buvo sunku ziuret , kaip atmestinai viska daro, kad tik atkentet tuos metus ir palikt darba - nevalgo puse vaikiuku ( nes dar ziopliukai, mazi , rekia , issidirbineja) tai net neskatina, nebando pakalbint kad paragautu , ateina , pakisa sauksta prie burnytes , jei vaikas nusuka galvyte ir viskas , lekia prie kito , palaksto minute , paskui nurenka pilnas leksteles maisto , tai tie vaikai alkani budavo , maniskis pavyzdziui valgydavo laaabai letai namie , nes dairosi, zioplineja, viskas idomu , pats valgo , bet apie pusvalandi , o joms kantrybes neuztenka ... dabar pasikeite aukletojos , na bet nepasakyciau kad super gavom , bet geriau nei buvo
Reikia kariaut del savo vaiku - tikrai niekas nepakovos uz juos taip kaip patys teveliai , o sios institucijos labai bijo visokiu istaigu ir jei kas ne taip , tik uzsimink svietimo apsauga iskart bijo ! sekmes visoms ! QUOTE(Vaniliniai Ledai @ 2010 04 29, 11:39) o sios institucijos labai bijo visokiu istaigu ir jei kas ne taip , tik uzsimink svietimo apsauga iskart bijo ! sekmes visoms ! juokinga jeigu nebutu graudu...o ko bijoti,jei jau ir taip atlyginimai mazi,tenka eiti neapmokamu atostogu,karta per menesi viena diena dirbti nemokamai... Suprantu,kad dirbti reikia,taip kaip priklauso,bet,kai dar gasdina atitinkamomis istaigmis tai....
15 lopšelinukų dviems auklėtojoms. Mano dukra ten vegetuoja, bet eina dar tik antrą savaitę. Nevalgo, nemiega. Jeigu pasilieku, tai užlipa ant galvos ir nenulipa. Todėl išeinu vos atvedusi ir pridavusi auklėtojai. Aišku rėkia. Valgyt nekiša, stengiuosi pamaitint prieš einant į daržą. Jau tris dienas išbuvo visą dieną. Bet ji nežaidžia su kitais vaikais...
|