Mano draugės 3 metukų berniuko tėtis tolimųjų reisų vairuotojas. Nebūna namuose po savaitę ir daugiau. O berniukas nuolatos reikalauja tėtės. Beveik visą laiką būna liūdnas ir net piktas, kad nėra tėtės. Nuolat čiumpa telefoną ir nori jam skambinti. O kartais netgi dar pusiau miegodamas krenta ant žemės ir klykia, kad pasiilgo tėtės. Baisiausia tragedija būna, kai tėtei reikia išvažiuoti. Tada jis jį laiko, neleidžia, o kai vistiek išvažiuoja, verkia ar netgi klykia. Praeina nemažai laiko, kol mama jį nuramina. Ji visaip bandė aiškinti, kad tėtė uždirba pinigėlius, kad jei jis nedirbtų, tai neturėtų nei žaislų, nei drabužėlių, netgi nevalgęs būtų. Bet visų tų paaiškinimų jis nė negirdi. Reikalauja tėtės ir viskas! Kaip jai elgtis. Nes jai jau pačiai baigia nervai pašlyti, kai į dieną turi kokį 50 kartų atsakyti į tą patį klausimą: "Kur tėtė?"
puikiai suprantama situacija...taciau viena ka jus galite padaryti, tai tiesiog bandyti su vyru paieskoti kito darbo jam. aisku, tai nelengva, bet vardan vaiko psichologines busenos, galima ir reikalinga taip pasielgti. vaikas jau dabar jauciasi nesaugus ir jaucia gyvenimo diskomforta, lyg butu be vienos kojos arba neturetu pilno ir tvirto pagrindo. toks nesaugumas ateityje gali tureti labia rimtu pasekmiu jo psichologinei busenai. todel, butinai turite pradeti svarstyti apie kitas alternatyvas!!!!
Galvojo jie apie tai, bet irgi ne išeitis. Vyras vienintelis dirba šeimoje (o vaikai 2). Vairuotojų atlyginimai yra geri, todėl pinigėlių pakanka, bet jeigu šį darbą mestų - atsirastų kita problema - skurdas. Provincijoje vargu ar gaus darbą geresnį kaip už 600 Lt (prieš įsidarbindamas vairuotoju ilgai ieškojo). Tai kaip pragyventi 4 asmenų šeimai, ypač kai viena jau mokyklinukė. Mama darbo irgi niekaip negauna.
Mano trimečiai berniukai irgi labai prisirišę prie tėtės, net parukyti neišleidžia
Siuo atveju yra tik vienas pasiulymas - kvalifikuoto vaiku psichologo konsultacija.
Mano drauges berniukas irgi panasiai "ardydavosi", nors tetis kasdien eina i darba ir is jo kasdien grizta. Kai tevai kreipesi i psichologa, gavo keleta patarimu, kurie padejo. Ir problema buvo graziai isspresta. Kvalifikuoti vaiku psichologai dirba (bent didziuosiuose miestuose) psichologinese-pedagoginese tarnybose; dirbantys su vaikais iki 4 metu - dar Vilniuje, Vaiko raidos centre (konsultacijos tik mokamos, 20 Lt), o su vyresniu man pasiule kreiptis privaciai...Bet as uzsirasiau i mineta tarnyba, kur apie pinigus - bent iskart - net neuzsimine.
taip sutinku, kad mano toks pasiulymas tikrai nepats geriausias budas, taciau gal reiktu tikria pabandyti nueiti pas vaiku psichologa ir teciui daug daug bendrauti su vaiku:) juk turetu viskas pagereti:) |