Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmoji mokytoja...
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4
Vilione
Nu mamulytes, pakalbekime apie musu atzaleliu mokytojas, o ypac apie pirmasias mokytojas...
Kaip vaikiukams, ar patinka? O jums??? huh.gif
Nzn, man sunaus pirmoji mokytoja dry.gif Kazkokia nedabrendele- per susirinkima pasakoja, kaip jie trina parketa visi sukrite ant zemes, nes istepa( susidare toks jausmas, kad jie tik parketus per dienas trina ohmy.gif ) Vaiksto plika bamba ir nuogais peciais..... Dalina vaikams ir liepia mums, tevams, uzpildyti visokias sh... anketas a-la ar pasirinkote pensiju fonda mad.gif Nu nigaliu, kuo toliau, tuo labiau ji mane nervina mad.gif
Pamenu savo pirmaja mokytoja- tokia silta, gera, nors jauna, bet savo vietoje buvo.
Merginos, o gal man paranoja? sad.gif Paisadlinkite savo ispudziais unsure.gif
Tiesa, o kai sunaus klausiu, ar patinka mokytoja, jis tik peciais paguzcioja, ir sako, nu...patinka... huh.gif g.gif
Mami-akė
Deja, Vilione, tau ne paranoja. wink.gif smile.gif Tiesiog mokytojos serga ta pačia liga, kaip ir didžioji mūsų visuomenės dalis - IŠKREIPTA VERTYBIŲ SKALE. sad.gif O jeigu dar įvertinti, kad tik kokie 5 % žmonių tedirba iš pašaukimo, jau nešnekant apie talento puoselėjimą, telieka matyti absurdus. unsure.gif doh.gif Jeigu nepradėti kovoti prieš visą sistemą. mad.gif Belieka rinktis priemones - arba nono.gif , arba poster_offtopic.gif .

Asmeniškus įspūdžius parašysiu vėliau. smile.gif
Vilione
Oj, mamiake, nu rimati, man ji tokia visai ne mokytoja...
Rasyk, rasyk savo ispudzius-lauksiu
Beje, man patinka tavo postai, ziu, vis atkreipiu demesi, ka mamiake apie tai galvoja g.gif smile.gif
Jūržolė
Pirma mokytoja labai vaikui (ir tėvams) yra svarbi. Dukros mokytoja - Mokytoja iš didžiosios raidės thumbup.gif , o sūnaus - dar nežinau, nes dar tik šiemet pradėjo lankyti 1 klasę, tačiau jau atrodo, kad nebus taip gerai kaip dukrai g.gif. Tai gi, norėčiau pasakyti, kad mokytojos amžius visai nėra svarbus (dukros mokytoja - jauna, o sūnaus - pensininkė).
Eivina
musu pirmoji mokytoja tai thumbup.gif vaikai tai labai patenkinti ir mamyte kartu.nors labai jauna blink.gif bet protinga ...ir nevaiksto nuogais peciais biggrin.gif
lauma
Mokytoją rinkom su vyru, dalyvavom pamokose atvirų durų dieną. Vaiko reakciją žiūrėjom, kai ėjo į "zuikių "mokyklėlę birzelį - neišbrokijo. Kolkas sunku spręsti, laikas parodys ar geras mūsų pasirinkimas. Tėvų susirinkimo dar nebuvo, anketelę vieną pažintinę užpildėm. Mokytoja vyresnio amžiaus, bet nemanau kad tai ką nors įtakoja.
iewa
Na as vaikuciu dar neturiu,ir aisku atrodo nieko negaleciau pasakyt tokiu atveju,bet va vakar su geriausia drauge sedim plepam jos sunus pradejo eit i pirma klase thumbup.gif .Ir ka jus manot suzinojom toki dalyka wink.gif ,kad drauges sunui pirmoji mokytoja tampe uz ausies,ir state i kampa,uz tai kad per sokiu pamoka pakvailiojo ir pargriuvo ant zemez.Kad i kampa state gali but,gal jis to nusipelne,bet kokia teise turejo tampyt uz ausies g.gif neisivaizduoju,kad ir kaip ten bebutu uz ausies neturi jokios teises sukti g.gif mad.gif Va cia tai Pirmoji Mokytoja. Sedejom ,snekejom bet jei suzinos dar syki kad tokie dalykai vyksta nedovanos blink.gif Ka jus manot apie tai????
arden
bet kokia fizine bausme yra tabu, bet mamai vis gi rekejo nueiti pas mokytoja ir ishsiaishkinti viska wink.gif
Aga
man apie pirmaja mokytoja liko kraupus prisiminimai. sad.gif Uz plepejima su drauge man ji paeme uz plauku ir trenke mano galva veidu i suola mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif Kitam klasiokui prie lentos stovedama uz kalbejima nusimove bata ir paleido i ji per visa klase, pataike kitai mergaitei mad.gif mad.gif Bet galiausiai apkaltino ji viena klasioka pavogus is jos pinigus, buvo didziulis skandalas su milicija net, tevai grazino pinigus. O galiausiai isaiskejo, kad tuos pinigus rado po pusmecio per vasaros atostogas palto kisenej praplysusioj, ikritusius uz pamusalo...pasipasakojo savo draugei, kuri buvo pavaduotoja, ir ta matyt "nedaleido" toliau jai dirbti, tad mokytoja savo noru isejo..
Vilione
QUOTE (Aga @ 2004 09 14, 18:38)
man apie pirmaja mokytoja liko kraupus prisiminimai. sad.gif Uz plepejima su drauge man ji paeme uz plauku ir trenke mano galva veidu i suola mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif Kitam klasiokui prie lentos stovedama uz kalbejima nusimove bata ir paleido i ji per visa klase, pataike kitai mergaitei mad.gif mad.gif Bet galiausiai apkaltino ji viena klasioka pavogus is jos pinigus, buvo didziulis skandalas su milicija net, tevai grazino pinigus. O galiausiai isaiskejo, kad tuos pinigus rado po pusmecio per vasaros atostogas palto kisenej praplysusioj, ikritusius uz pamusalo...pasipasakojo savo draugei, kuri buvo pavaduotoja, ir ta matyt "nedaleido" toliau jai dirbti, tad mokytoja savo noru isejo..

Ne, nu cia tai virsune ohmy.gif mad.gif
Net nesitiki, kad tokie urodai dirba mokyklose-aciu Dievui, ja atleido mad.gif
Maniskis vakar kita anketa atsitempe-is Baltijos Garanto, ne nu nebegaliu, ar tai mokykla ar reklaminiu bukletu istaiga???? mad.gif ohmy.gif mad.gif
kliopa
Mano sūnus turėjo labai šaunią pradinių klasių mokytoją (dabar ir mažasis pas ją mokosi) thumbup.gif Visada energinga, labai kovoja už savo vaikus, žiūri, kad jiems nieko netrūktų, sugeba labai vaikus suvienyti ir tt. wub.gif Dabar vyresnysis turi auklėtoją sad.gif man jai apibūdinti tinka tik vienas žodis - virta plekšnė. Niekas neįdomu, nieko nežino, o ir nenori nieko žinoti doh.gif Labai sunku, kai žinai, kaip gali būti ir negali pakeisti to, kas yra fear.gif
Piene
Maniskis nera labai suzavetas savo mokytoja blink.gif . Bet problema ne mokytojoje, o tai kad mano sunus niekaip dar nesusivokia, kad mokykla tai ne "linksmuju ir isradinguju klubas". Ir kiekvienas "individualistas" yra bandomas isprausti i tramdomuosius marskinelius, t.y. jam visiskai nepaliekama teise NIEKUR NIEKO rinktis. Kol kas maniskis to dar "neperkando".
P.S. per tas 2 savaites mano uzgrudintam vaikui pora kartu uzkildavo 38 laipsniu temperatura vienai dienai. blink.gif Itariu, adaptavimosi pasekme sad.gif
RIKIS
Aga žiuriu tau nepasisekė su pirma mokytoja kaip ir man sad.gif .Net nesinori prisiminti,kiek jinai naudojo prieš mus fizinės jegos mad.gif ,vienai mergaitei įniršusi net betempdama ausį buvo paplėšusi, o apie lazdą kuria rodydavo kas parašyta lentoje net baisu prisiminti.Buvo ir skandalas dėl fizinės jėgos,bet ji ir toliau dirbo,toliau vaikus mokino .Ne taip senai aš ją pamačiau, nors praėjo 23m kai baigiau 3 klases,bet išgirdusi jos balsą ,net negera pasidarė taip ir norėjosi prieiti prie jos ir viską išrėšti į akis,kaip aš jos neapkenčiu.
Mami-akė
Pirmoji mokytoja... smile.gif rolleyes.gif Norėtųsi, aišku, kad prieš akis iškiltų kažkas tokio šilto, šviesaus ir neapčiuopiamai švelniai, bet kartu ir stipriai dvasiškai keliančio. Norėtųsi, kad kantriai ir atsargiai įvestų kiekvieną mūsų mažylį į įvairiaspalvį žinių pasaulį. Kad nepažeistų grubumu noro dirbti, trokšti vis naujų įspūdžių, drąsos bandyti savarankiškai klysti... Kad neužgožtų savo teisumu jų nuomonės turėjimo ir nesutryptų savo reiklumu natūralios raiškos...

Deja, tai tolimoji siekiamybė. unsure.gif Ir mokytojas mūsų - tai tas pats žmogus. Tokiu laiku, kokiu gyvenam, tokioj visuomenėj, kokia yra - belieka tik suprast, kad būt kitaip negali. Ir pamąstyti, ką nuveikti galim mes. g.gif

Visų pirma - paruošti savo vaiką. Išmokyti, kiek galim jį drausmės, atsakomybės ir švaraus bendravimo, nežeidžiant kito. Taip pat labai svarbu, kad apsigint mokėtų. Nes vis tik daug kas priklausys nuo jo paties. Ir nuo saugumo fizinio, emocinio ir psichologinio - visokio. Tada tik jis mielai priiminės žinias. rolleyes.gif Ir dar, jeigu nepiešim vaizdo - "Baigės dienos katino... sad.gif ". Ir kantriai vis kalbėsim apie viską iš esmės. Jeigu nebausim ir nežeminsim už tai, ko jis pasiekt negali. mad.gif Jeigu turės, kur grįžti pasiguosti, pasitart. smile.gif

O mokytojoms teks padėti susiprast nulipt nuo pjedestalo, padėti joms suprast tiesiogines reikmes. Šnekėti apie rinkliavas, remontus, reklamas, galų gale - apie vaikų nevaldomumą ar "bukumą", apie elementarų negirdėjimą "dievaitės" ar valdovės, visokius norus taip, kaip joms geriau - atsiprašau, bet šitą jau suprast sunkoka, pateisint - tuo labiau. mad.gif Be abejo, su išimtim, kai tariamasi su tėvais ir bandoma suderint. Tiktai tada, kai mokytoja nori mokyti, kai vaikas jai žmogus su savo orumu ir visokiais "keistumais". Kai meilė lydi šitą darbą.

Jeigu blogumo vis daugiau, mes turim teisę rinktis. Taip pat, kaip džiaugtis talentingomis arba tiesiog tik paprasčiausiai kilniomis - MOKYTOJOMIS.
erikele
Aš savają pradėjau šiemet leisti į pirmą klasę.
Dukra labai patenkinta mokytoja, man irgi ji palygint nieko, tik nervuoja, kad nieko nesako. Nesako kiek pietūs kainuoja, ką atsinešt į dailę į fizinį ir t.t. taip pat vieną kartą radau sąsiuviny parašyta T. Jau galvoju, kad čia taisyti reikia ir liepiu savajai perašyt vos ne puse puslapio, o kitą dieną nuėjus sužinau, kad T. reiškia "tikrinta", o ne "taisyti".
O labiausiai sunervino šis dalykas:
Mokykla nuo namų netoli, tik bėda, kad netoli namų reik pereit gatvę. Aš rytais pervedu, o po pamokų laukiu prie gatvės, kad vėl galėčiau pervest. Vieną dieną po pamokų stoviu prie gatvės, maniškės nėra, palaukiau pusvalandį, jos vis nėra. Tada bėgte į mokyklą, jaučiu pilvas nuo nervų kietėja ir skaudėt pradėjo, prisigalvojau visokių nesamonių, gal kokie bachūrai užkabino ar pan. Įbėgu į klasę, mokytoja kavą ramiai geria, o vaikų nė kvapo ir ramiai sako, kad jie į muzikos peržiūrą nuvesti. Tai galėjo kokį raštelį parašyt, ar bent vaikams pasakyt, kad kitą dieną užsibus ilgiau mokykloj.

Gymantė
As savaji irgi siemet pradejau i pirma klase leisti. Mokytoja tokia apie 40 metu, labai save kelianti i padanges mad.gif . Kadangi as pati dirbu mokytoja (tik ne pradinuku), tai labai greitai tokias nuleidziu ant zemes. Ka ir padariau per pirma susirinkima laugh.gif ... Gerai, kad mano vaikinas galva gera turi, atsimena, ka reikia atsinesti kitai dienai. O kaimyne plaukus baigia nusirauti, nes jos mergicka puse pamirsta pasakyti. Tai as paaiskinau mokytojai, kad galima vaikams rastelius i kuprine ideti smile.gif . Dabar ji taip ir daro biggrin.gif ... O daiktu kiek liepe supirkti ir dar patiems padaryti doh.gif blink.gif ... Uzvakar dariau tokia skaiciu veduokle, tai keikiau iki pamelynavimo ta mokytoja mad.gif ! Pratybas dorai nepaaiskina kokias reikia, tai namuose jau kalna ne tokiu nupirktu turim mad.gif . Reiks daryt papildomus darbelius, kad pinigai nebutu isleisti veltui. Musu pradinukes pacios uzsako pratybas, kokiu reikia, o tevai veliau sunesa pinigelius. Visokias priemones pacios darosi. O mes cia naktim nemiegam, nes visokias esmones reikia daryti doh.gif .
Žmogė
QUOTE (aisteba @ 2004 09 16, 14:32)
tai labai greitai tokias nuleidziu ant zemes. Ka ir padariau per pirma susirinkima laugh.gif

Aisteba, o kaip tai daroma? blink.gif Prisiekiu nenaudot blogiems tikslams!
Oi, Mamiake, kaip graziai tu parasei! Kiekvienakart paskaicius tokiu postu taip ir pasizadu, bet kai griztu namo api 21val.-"Ar pamokas paruosei?" Ir i lova! blink.gif
Viesai pasizadu po kokio menesiuko atsikratyt papyldomu darbu ir uzsiimt vaikais...Juolab pasiilgau juju... sad.gif
Nezinau, juk pirmoji mokytoja musu vaikams- PIRMOJI- neturi jie su kuo palygint- tai daugiau musu, mamyciu galvos skausmas...user posted image
Agnele
Papasakosiu istoriją, kuri nutiko mums. Na aš ir ankščiau rašiau, kad mano vaikas toks truputuką problematiškas su išsiskyrimu (su manim).
Vieną rytą mes truputuką pavėlavom į mokyklą (rugsėjo 2 d doh.gif ) ir kai įėjom į klasę visi vaikai jau sedėjo savo vietose. Tada mano vaikas pradėjo verkti (nes buvo tik laisvas pats paskutinis suolas). Jis klausia kur man sėstis, o aš tikriausiai tokiu išgąstingu balsu pasakiau NEŽINAU ohmy.gif
Ir matau, kad maniškis verkia ir mokytoja jį apsikabino ir pati ptadėjo verkti. Na, tada puoliau į ašaras ir aš laugh.gif Klausiu, kodėl Jūs verkiat, o ji atsiminė, kaip jos vaikas visada paliktas verkdavo ir kaip ji darbe taip pat liūdėdavo... Na, o mano vaikas panašus į jos, o aš panaši į ją vjaunystėj biggrin.gif
Nuo tada mūsų santykiai šilti ir malonūs smile.gif
Gal kita būtų pradėjusi gėdinti mano vaiką, atseit toks didelis, o žliumbi... O ji mus suprato smile.gif Nuo tada vaikas eina ramiai į mokyklą ir sako, kad pas juos pati geriausia mokytoja wub.gif
Man to pakanka wink.gif
Gymantė
Na ka, pabandysiu atsakyti smile.gif .
Pirmiausia kaip ji save kelia - pacia pirma diena pareiske, kad jai pirmokai-per zemas lygis mad.gif ! Ji, matai, mokytoja-metodininke, todel jos darbo stilius visoje mokykloje pats geriausias! Nu nevirskinu as tokiu zmoniu, juk vardas dar neparodo to, kaip tu dirbi.
Dabar del pastatymo i vieta - as niekada nebijau pasakyti savo vaiko ugdytojams, ko as is ju tikuosi (turbut todel dar nuo darzelio pradzios mane vis kisa i tevu komitetus laugh.gif ). As ne piktybiskai pastatau i vieta, bet argumentuotai. Na, pedagogiskai sudirbau jos kelis reikalavimus, ir to uzteko smile.gif . Kiti tevai buvo man dekingi, nes visi bijo prasizioti. Tipo, kad ant vaiku neuzsisestu. Tegul pabando wink.gif ... Bet mano vaikas dabar patenkintas, o tai svarbiausia rolleyes.gif !
Mami-akė
QUOTE (Joanna @ 2004 09 17, 07:55)

Nuo tada mūsų santykiai šilti ir malonūs smile.gif
Gal kita būtų pradėjusi gėdinti mano vaiką, atseit toks didelis, o žliumbi... O ji mus suprato smile.gif Nuo tada vaikas eina ramiai į mokyklą ir sako, kad pas juos pati geriausia mokytoja wub.gif
Man to pakanka wink.gif

Kaip miela skaityti tokias istorijas. rolleyes.gif smile.gif Pats svarbiausias kriterijus ir turėtų būti, einant dirbti mokytoja - sugebėjimas suprasti vaiką. O jei dar prie to ir žinias pavyksta perduoti, tai išvis - fantastika. rolleyes.gif
Gymantė
QUOTE (uola @ 2004 09 17, 15:05)
Kokius reikalavimus sudirbai?Cekava tiesiog wink.gif

Pirmiausia buvo del tikybos ir etikos - mokytoja pasake, kad tikyba neapsimoka lankyti, nes jai del to bus maziau pinigu doh.gif (ji pati etika desto). Nu as ataip tevams nepasakyciau, juk ne viskas i pinigus susiveda blink.gif . Paskui liepe nusipirkti Kiseliovo matematikos naujas ir senas pratybas. Tu senu pratybu Mazeikiuose su ziburiu ieskoti reikia, tevai visi tyliai burbuliuoja, o pasakyti bijo cool.gif . O kiti ir pinigeliu tiek neturi...
Tai cia tik keletas, kurie man labiausiai uzkliuvo be to, ka jau rasiau.
ramunesta
As ir pati esu pradinuku mokytoja. Kaip tik siemet turiu pirmokus, bet tokiu nesamoniu, kokias jus rasote pas mane nebuna.
Bet savo dukros mokytoja nelabai patenkinta. wink.gif Manoji jau eina i antra klase, bet mokytoja nelabai patenkinta. Pernai jau trecia rugsejo savaite manoji i mokykla nebenorejo eiti, nes mokytoja pati net nepaaiskinus uzduoties liepe sprest uzdavini,o ji ne taip suprato ir ne taip padare, tai parode sasiuvini pries visa klase ir issijuoke. sad.gif Tai manoji jau su verksmais isejo ta diena i mokykla, o kai grizo, tai paskambinus net susikalbet negalejau, kaip vaikas verke. Grizau po valandos is darbo radau tiek isiverkusia ir visa drebancia,kad sunkiai nuraminau.Paskui,kai apsilankiau m-kloje, tai paaiskino,kad manoji jau visai... nieko nesupranta, kad jai vienintelei aiskino ta uzduoti,o ji baviltiska ir dar skaiciuoja ant pirstu.. Tai jau man kantrybe truko ir ispyskinau, kad dar tik mokslo metu pradzia ir vaikas ismoks... bet vis tiek manajai nebuvo gerai.
Mokytoja megsta ivairius baliukus su tevais,o as pati kaip tokiu nemegstu, tai ir dukrai nera gerai. Nors manoji mokosi tik gerai, bet nepatenkinta mokytojos vertinimu, nes mokslo metu pabaigoje dalino garbes rastus ir vaikai sake,kad ji geriausiai skaito book.gif klaseje, bet rasta atidave kitam vaikui. Tai po tokiu nesamoniu mokytoja visai nesidziaugia ir nebeturi noro eiti i mokykla. frusty.gif
Vilione
Vakar mano pumpurelis man sako: mokytoja sake atnesti i mokykla buteli blink.gif nuo kokio vyno ar sampano, kad butu grazus, bet tik ne nuo alaus...
O as jei nusiperku, tai alaus kokio vakare gurkstelt kartais, ar sidro... ohmy.gif
O kad vyno kokia bonka grazia- nu atsiprasau mad.gif
As tu bonku nesandeliuoju, o bonka nesu iskart i konteineri ir man visiskai dzin, ar ji grazi ar negrazi mad.gif
Tai vaikas sako, nu va, mama, teks tau pirkt buteli vyno ar sampano g.gif
Kaip jumi tokie bajeriai??? huh.gif
ewita
Mano dukters pirmoji mokytoja buvo pamišusi dėl vyrų. Aš ją pavadinčiau MIS NEŠVANKYBĖ. Nuolatos ji minėdavo vaikams įklotų reklamą, juokėsi iš jos ir vaikus mokė: su sparneleis būna ir be. Pamačiusi vyra (amžius nesvaru) ji kraipė klūbais - irgi prie vaikų. Dabar tai duktė septintokė, jos klasėje visos mergaitės mano, kad prie bernų lįsti tiesiog būtina. Bent jau prie klasiokų. gun_bandana.gif
Vilione
QUOTE (ewita @ 2004 09 23, 00:10)
Mano dukters pirmoji mokytoja buvo pamišusi dėl vyrų. Aš ją pavadinčiau MIS NEŠVANKYBĖ. Nuolatos ji minėdavo vaikams įklotų reklamą, juokėsi iš jos ir vaikus mokė: su sparneleis būna ir be. Pamačiusi vyra (amžius nesvaru) ji kraipė klūbais - irgi prie vaikų. Dabar tai duktė septintokė, jos klasėje visos mergaitės mano, kad prie bernų lįsti tiesiog būtina. Bent jau prie klasiokų. gun_bandana.gif

Jo, nu cia tai isvis virsuniu-virsune mad.gif Mokytoja-nomfomane ohmy.gif
Jau lai geriau bonkas nesa i mokykla- beje, man pasiseke-isgelbejo drauge, turejo labai grazu buteli clap.gif
O dar suzinojau, kad tu buteliu paroda bus centre, nu tai visai apsidziaugiau laugh.gif
Gymantė
Siandien supykau ant savo vaiko mokytojos: parsinese vaikas pastaba uz tai, kad per pertrauka per garsiai kalbejo! doh.gif Nu mano supratimu pertrauka yra tam, kad vaiaki pailsetu nuo pamoku, pakalbetu ir pan. Sumaste kazkokias taisykles, kad negalima klasej kalbeti garsiau, nei 15 cm (????????). Kaip galima balsa matuoti centimtrais ir kas tai yra 15 cm balsas?! blink.gif Tai as per daug Gytuko ir nebariau uz tokius "trenktus" prasizengimus. mad.gif
uola
QUOTE (ewita @ 2004 09 23, 00:10)
Dabar tai duktė septintokė, jos klasėje visos mergaitės mano, kad prie bernų lįsti tiesiog būtina. Bent jau prie klasiokų. gun_bandana.gif

Kodel keturis metus vedei savo vaika pas ta "trenktaja " mokytoja? g.gif
Vilione
QUOTE (aisteba @ 2004 09 23, 12:24)
Sumaste kazkokias taisykles, kad negalima klasej kalbeti garsiau, nei 15 cm (????????). Kaip galima balsa matuoti centimtrais ir kas tai yra 15 cm balsas?! blink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Nu geras, gal cia mes, tundros, nezinome, kad balsas ne decibelais, o cm matuojamas, a? g.gif
arden
QUOTE (aisteba @ 2004 09 23, 10:24)
Siandien supykau ant savo vaiko mokytojos: parsinese vaikas pastaba uz tai, kad per pertrauka per garsiai kalbejo! doh.gif  Nu mano supratimu pertrauka yra tam, kad vaiaki pailsetu nuo pamoku, pakalbetu ir pan. Sumaste kazkokias taisykles, kad negalima klasej kalbeti garsiau, nei 15 cm (????????). Kaip galima balsa matuoti centimtrais ir kas tai yra 15 cm balsas?! blink.gif Tai as per daug Gytuko ir nebariau uz tokius "trenktus" prasizengimus. mad.gif

o vaikas kartais ne i "Geros pradzios" klase eina?
Gymantė
QUOTE (Regingel @ 2004 09 23, 14:09)
o vaikas kartais ne i "Geros pradzios" klase eina?

Aha! blink.gif O ka, ten pas juos tokios taisykles mokykloj?! metus ejo i "Geros pradzios " darzeli, tai ten tokiu nesamoniu nebuvo g.gif ... Ten, beje, visa mokykla ta metodika dirba. Ir man visai patiko g.gif ...
arden
na kiek teko susipazhint su ta metodika ir matyt kaip dirba, tai ten garsas yra matuojamas, kas matuoja centimetrais, kas sprindzhiais, o tai daroma del to, kad tose klasese vaikai dirba grupelese, todel, kad netrukdytu vieni kitiems kai tariasi grupelese yra toks susitarimas, kad kalbesime tokio ir tokio ilgio garsu wink.gif
Pareis
O man visai nepatinka mano sunaus mokytoja.Jis irgi pradejo eiti i pirma klase. Ji jau amziuj .Per pirma susitikima ji is pradziu pasirode griezta,bet maloni.Bet kai prakalbo apie knygu aplenkimus ir knygu saugojimus,tai susinervino,visa pikta paliko.Nu nesupratau,ko cia siusti,aplenksim tas knygas.Juk ju dar net nebuvom gave. Kai jau buvo pirmoji diena,pati svente(ji cia veliau vyko,rugsejo 16d).Buvo vaikams suruosta svente muzikos mokyklos salej. Labai grazia programa anrokai paruose. Paskui pro grazu isejima visos klases isejo,teveliai fotografavo filmavo,o musu klases nera unsure.gif Pagalvojau as ko nesupratau.bet ziuriu dar viena mama laksto visa panikoj,nera nei vaiku nei mokytojos.O jie pasirodo ne taip kaip kitos klases,isejo per kitas duris ir vos ne tekini nuleke i mokykla.Tie kas is tevu stovejo visia sales gale negalejo to nei isgirsti(jei kas sake),nei pamatyti kur nuejo mokytoja. Paskui lauke dairausi,ziuriu sunus nuo gatves atlekia pas mane,o ne is muz.m-klos. As soke,klaust kur klase,kur jis buvo? O jis pasake,kad jis norejo pas mane ir atbego.as tekina ir bardama siaubngai sunu i mokykla,o ten mokytoja jo net nepasigedo blink.gif Ji net nemate,kad nera vieno vaiko.Klausimas ar isviso zinojo kiek issiveda ju.As buvau taip susiutus,kad jau norejau su ja aiskintis,bbet vyras sulaike.aiksu sunus irgi buvo kaltas.
O vakar buvo visai grazu. Laukiam teveliai lauke,kada mokytoja vaikus atves,ateina jie is sporto sales o mokytoja atkisus pirsta i mane eina visa susiutus,persikreipus ir pradejo piktai aiskint(kaip ir saukt) kad mano sunus per letai rengiasi,as ji turiu namie ismokyti tai greiciau daryti) as ataskiau sypsodamasi,kad gerai,as pakalbesiu su juo.O ta tik atsisuko ir vel," nepakalbeti,o ismokyti!" Nu viduj as susiutau. As irgi mokytoja,dirbus su tevais,bet pirstais as i juos nerodziau.Ant ju nesaukiau ir girdint kitiems tevams nekalbejau apaie ju vaikus. Aiksu ir sunus jos buvo apsauktas,dar kazkosk berniukas irgi,nes striuke paliko.Kita mama sake,kad dar pries diena jai irgi kliuvo nuo mokytojos del sunaus.
O voiena mama pasake,kad vistik mokytoja galetu su pirmokais 5 min.anksciau pabaigti sportuoti,kad jie persirengti spetu.Juk tik ka pradejo mokytis.Jiems tai dar kaip atrakcija,jei dar tu tempu neivertina.
Nepatinka ji man visai. Nezinau,gal ji moko bent vaikus gerai.Bet jei dar karteli taip bus,as su ja kalbesiuos.
ewita
Savo dukrą leidau pas tą mokytoją, nes ji puikiai mokė lietuvių kalbos. Be to mano dukros charakteriui jokios įtakos neturėjo mokytojos kvailystės. Duktė pati prie berniukų nelenda ir klasiokes smerkia. Matyt mane ji labiau gerbia, nei tą mokytoją. clap_1.gif
dainele
Prisiminus man savo pirma mokytoja - tai tik beviltiskas pyktis apima. Ji buvo apyjaune ir jau ne vienus metus dirbo pradinuku mokytoja. Bet tokia mokytoja - kad jai buvo viskas dzin del mokiniu. Del tu mokiniu, kuriu tevai jau kysius nese, ji dar siek tiek pakrutindavo pirsta, bet irgi nepersistenge.
Zodziu, as pas ja nieko, o nieko neismokau ir i 4klase ejau visai neparengta dalykams. Tokia buvau ne as viena, o puse musu klases.
Kai kart pasiziurejau i musu bendros klases trecioku nuotrauka su uzrasu "mano pirmoji" mokytoja, tai mane sarkastiski jausmai tiems zodziams apeme. Kaip siandien atsimenu, kaip ji su fotografu del tos nuotraukos diskutavo: "na gerai jau darom, jei jau kitos klases fotografavosi. Bet as tai jokio butinumo cia nematau".. Tai man ta nuotrauka kur nors toliau norisi nukisti ir stengiuosi jos net neprisimnti. Atsimenu eilerascius skirtus tai tarybiniu laiku pirmai mokytojai, niekaip neapsiversdavo liezuvis ju deklamuoti, nes man buvo slykstu tokius grazius zodzius tersti... nezinau siu laiku "pirmuju mokytoju" bet manau, kad destytoju karta VP ir kt. universtitetuose turetu ismirti, kad vel "pirmoji mokytoja" butu malionus prisiminimas.
Aisku, yra isimciu, su tuo mi sutinku.
Pupsas
O mano dukters mokytoja thumbup.gif ir vaikus myli ir sugeba izvelgti kiekviename vaike kazka gero.Bet ir protingai reikli. Apie kiekviena vaika kalba tik su vaiko tevais, ypac jei yra kokiu problemu. Be to dar suorganizavo vaiku ir tevu kelione i Anykscius. Zinau, kad kai kurios mokytojos pirstu palei smilkini pasukiojo suzinoje apie sita kelione, mat ji vyko sestadieni. Tipo, ka jie tau per 5 darbo dienas dar neatsibodo?Pasibuvome taip fainai visi ir susidraugavome geriau ir tevai, ir vaikai. Grizom ir su vyru sakom, nu kaip fainai pabuvom , pasikrovem tiek geros energijos.Be to vaikai, nors ir vaziavo su tevais, begdavo prie mokytojos ir klausdavo "mokytoja, kada valgysim, mokytoja, kur dabar vaziuosim, kur eisim ir t.t."ji vaikams yra KAZKAS thumbup.gif
cipliukas
O as dar nezinau ka galvoti apie sunaus mokytoja. As gi nematau, kaip ji dirba klaseje. Vaikas eina su noru, tai gal jam ten gerai?! rolleyes.gif g.gif
Nuejusi paklausiu, kaip sekasi maniskiui. Sako - gerai, tik per pertraukas laksto. blink.gif O tai reikia sedeti per pertraukas suole? Nesupratau. g.gif
Bus susirinkimas ateinancia savaite, tai gal daugiau suzinosim. rolleyes.gif
Pupsas
QUOTE (cipliukas @ 2004 09 24, 08:12)
O as dar nezinau ka galvoti apie sunaus mokytoja. As gi nematau, kaip ji dirba klaseje. Vaikas eina su noru, tai gal jam ten gerai?! rolleyes.gif g.gif
Nuejusi paklausiu, kaip sekasi maniskiui. Sako - gerai, tik per pertraukas laksto. blink.gif O tai reikia sedeti per pertraukas suole? Nesupratau. g.gif

Laksto laugh.gif jei tik tiek, taigi tikrai gerai, juk vaikas wink.gif Svarbu vaikas nori eiti i m-kla thumbup.gif
uola

Ji rupinasi tavo vaiko saugumu. Jei buvai mokykloje kada ir matei kiek vaiku vienoje vietoje susirenka ir lakstydami viens kito nemato, tai turetum itarti jog tai nesaugu. Jei , neduok Die , vaikuliukas belakstydamas kramele prasiskeltu, ar kt...? g.gif
arden
QUOTE (uola @ 2004 09 24, 13:17)
Ji rupinasi tavo vaiko saugumu. Jei buvai mokykloje kada ir matei kiek vaiku vienoje vietoje susirenka ir lakstydami viens kito nemato, tai turetum itarti jog tai nesaugu. Jei , neduok Die , vaikuliukas belakstydamas kramele prasiskeltu, ar kt...? g.gif

va butent del to ir mes stengiames tuos lakstymus riboti, nes vaikai pertrauku metu laksto kaip pashele ir ju buna daug, o atsitikus nelaimei pirmiausia visada kaltina mokytoja, ne karta yra taip buve jau, tad geriau jau apsidrausti nuo nelaimes, o atsiplaiduoti per pertrauka yra ir kitu budu, palakstyti gali kieme po pamoku wink.gif
Mįsliukė
QUOTE (Pupsas @ 2004 09 24, 08:52)
O as dar nezinau ka galvoti apie sunaus mokytoja. As gi nematau, kaip ji dirba klaseje. Vaikas eina su noru, tai gal jam ten gerai?! rolleyes.gif  g.gif
Nuejusi paklausiu, kaip sekasi maniskiui. Sako -  gerai, tik per pertraukas laksto. blink.gif O tai reikia sedeti per pertraukas suole? Nesupratau. g.gif

Laksto laugh.gif jei tik tiek, taigi tikrai gerai, juk vaikas wink.gif Svarbu vaikas nori eiti i m-kla thumbup.gif

Kažin, jeigu vaikas prasiskeltų galvą, išsimuštų dantį, griūtų ir ką nors susilaužytų ar pasakytum:"Nieko tokio, juk lakstė".Tikriausiai pultumėt kaltinti mokytoją, kad leido lakstyti.
cipliukas
Norit pasakyti, kad parsivedusi vaika turiu ji mokinti "vaikeli, tik nelakstyk per pertraukas, sedek ramiai ir netrukdyk mokytojai". Arba "geriau eik i kiema, kur ne mokytojos teritorija, kur bus ne mokytojos atsakomybe ir lakstyk?! blink.gif
Man jau geriau tegul per pertraukas issilaksto, o paskui per pamokas ramiai sedi. smile.gif
Mįsliukė
Na žinoma, geriau tegul laksto prie mokytojos, o ne prie tavęs ir kai susižeis, tada turėsi ką kaltinti, gal netgi kompensacijų(dabar labai madinga) reikalauti, o iš savęs juk nieko nepareikalausi.
cipliukas
Tai gal i mokykla visai neleisti, kad nevargint mokytojos? rolleyes.gif wink.gif
Del kompensaciju tai man ir minciu nera. As ne is tu isterisku mamyciu. tongue.gif
Zinau, kad bernas auga ir kad visko gali pasitaikyti. smile.gif
uola
QUOTE (cipliukas @ 2004 09 24, 20:22)
Norit pasakyti, kad parsivedusi vaika turiu ji mokinti "vaikeli, tik nelakstyk per pertraukas, sedek ramiai ir netrukdyk mokytojai". Arba "geriau eik i kiema, kur ne mokytojos teritorija, kur bus ne mokytojos atsakomybe ir lakstyk?! blink.gif
Man jau geriau tegul per pertraukas issilaksto, o paskui per pamokas ramiai sedi. smile.gif

Manau, privalai mokyti savo vaika paisyti mokyklos reikalavimu. Privalai vaika mokyti saugumo. Privalai jam isaiskinti, kad lakstyti mokyklos koridoriais yra nesaugu. Zinoma, jei tau bus nusisvilpt, i traumas, kurios gali ivykti del tokio sunaus elgesio, tai gali tais aiskinimais ir neuzsiimt. gali ir toliai galvoti, jog tai kvailas reikalavimas. Taciau siulau bent trumpam zvilgteleti i mokyklos koridorius per pertrauka, kuriuose palyginti mazai kvadratu turinciame plote , zuja apie 100vaiku. Va tada paprasyk savo sunelio, kad jis ten dar prasinestu"ant greicio" wink.gif
cipliukas
Mano vaikas i pirma klase eina darzelyje( ne mokykloje). Ten geriausiu atveju dar laksto 30 vaiku, tikrai ne daugiau.
Del saugumo, tai cia ir taip aisku, tas jam ikalta jau nuo darzelio laiku. biggrin.gif
Ir jis nelaksto ant greicio, o zaidzia su kitais klasiokais gaudyniu ar pan. tongue.gif
As jam paaiskinau, kad per pamokas reikia ramiai sedeti, o per pertraukas galima zaisti, begioti. Nematau cia jokios problemos. rolleyes.gif
uola
QUOTE (cipliukas @ 2004 09 25, 13:53)

As jam paaiskinau, kad per pamokas reikia ramiai sedeti, o per pertraukas galima zaisti, begioti. Nematau cia jokios problemos. rolleyes.gif

Ir ka dabar tavo vaikeliui daryti? Mama sako galima lakstyti, o mokytoja sako ne. Kaip jam tai pasakei? "jei lakastai , tai lakstyt, nesvarbu ka ta mokytoja blevyzgoja". Atrodo, tu bandai numusti mokytojos autoriteta vaiko akyse. Skatini nesilaikyti reikalavimu, taisykliu.Tiesa sakant nesvarbu, net jeigu tavo vienas vaikas mokykloje mokytusi ir jei ten butu taisykle apie nelakstyma, tai jis jos privaletu laikytis. Ir ne tik del sagumo, bet ir del kulturos. Paleisk vaika palakstyti poliklynikoje, ligonineje, parduotuveje, kontoroje, parodoje, sveciuose(vieno kambario bute), ...

na dar siulau tau pasikviesti kada i svecius apie desimt vaiku ir pasiulyti jiems gaudyniu pazaisti rolleyes.gif
Gymantė
Uola --> kiek pamenu, tu mokytoja smile.gif . As irgi smile.gif . Bet vaikams per pertraukas butina issikrauti. As laikausi tokios nuomones. Paskui visai kitoks elgesys pamokoje buna. Aisku, tas issikrovimas nebutinai turi buti lakstymas akis isdegus biggrin.gif , bet taip vaikscioti rankytem susikabinus, kaip mes vaiksciodavom tarybiniais laikais?... g.gif Kazkaip as vaikams daugiau laisves duodu.
Mano sunus irgi eina i pradine mokykla, ne vidurine. Visu keturiu klasiu yra tik po viena komplekta, tai tu vaiku nera begale. O mokytoja jiems per pertraukas neleidzia ne tik kad pabegioti siek tiek, bet ir garsiau kalbeti blink.gif mad.gif ! As jau laukiu nesulaukiu kito susirinkimo gun_bandana.gif ... smile.gif
Pupsas
QUOTE (Mįsliukė @ 2004 09 24, 16:24)
QUOTE (Pupsas @ 2004 09 24, 08:52)
O as dar nezinau ka galvoti apie sunaus mokytoja. As gi nematau, kaip ji dirba klaseje. Vaikas eina su noru, tai gal jam ten gerai?! rolleyes.gif  g.gif
Nuejusi paklausiu, kaip sekasi maniskiui. Sako -  gerai, tik per pertraukas laksto. blink.gif O tai reikia sedeti per pertraukas suole? Nesupratau. g.gif

Kažin, jeigu vaikas prasiskeltų galvą, išsimuštų dantį, griūtų ir ką nors susilaužytų ar pasakytum:"Nieko tokio, juk lakstė".Tikriausiai pultumėt kaltinti mokytoją, kad leido lakstyti.

Galima pagalvoti, tik mokykloj ir prie mokytojos jie laksto ir susizeidzia. Negi tavo vaikas prie taves niekada nebuvo nukrites ir susizeides? Netikiu.
Aisku, nezinant pilnai situacijos negalima spresti, bet yra tokiu mokytoju, kurios del sventos ramybes liepia vaikams sedet ir per pertraukas. Ir nesigincykit,kad taip nera . Yra , zinau konkreciai wink.gif
Musu mokytoja uz vaiku judejima, ji sugeba juos suvaldyt, leidzia ir lakstyt ir pasimust, ne is pykcio, nezinau kaip cia aprasyt ta ju musimasi, bet viskas vyksta thumbup.gif visi patenkinti. issiduksta per pertraukas ar fizini, o per pamokas visi mokosi. O kad uzsigauna, uzsigauna kartais net eidami wink.gif Nebukit paranojikes, be to is SAVO klaidu geriausiai pasimokoma wink.gif

Taigi, mielosios, cia viskas priklauso nuo mokytojos, jos sugebejimu ir meiles vaikams bei savo darbui smile.gif
uola
[quote=aisteba,2004 09 26, 10:38] Aisku, tas issikrovimas nebutinai turi buti lakstymas akis isdegus biggrin.gif , bet taip vaikscioti rankytem susikabinus, kaip mes vaiksciodavom tarybiniais laikais?... g.gif Kazkaip as vaikams daugiau laisves duodu.
Mano sunus irgi eina i pradine mokykla, ne vidurine. Visu keturiu klasiu yra tik po viena komplekta, tai tu vaiku nera begale. O mokytoja jiems per pertraukas neleidzia ne tik kad pabegioti siek tiek, bet ir garsiau kalbeti blink.gif mad.gif ! As jau laukiu nesulaukiu kito susirinkimo gun_bandana.gif ... smile.gif [/quote]
Manau, saugiems pasilakstymams yra laukas. Yra mases zaidimu, kurie padeda vaikams saugiai "issikrauti" . O klykavimai ir sukavimai , tai rolleyes.gif . Velgi snekesiu apie kenksmingus vaiku kramelems decibelus. Pastebiu, kad ir suaugeliai ne visi sugeba pasirinkti snektos tembra. O visam uzmusa, kai koks vaikezas saukia i penkta auskta " mama, mama", o ta atsiliepia ir dar su juo klykaujasi. Na mane stebina toks suaugeliu elgesys. Dar del kalbesenos, sakykit, o jus namuose sukaujat vieni su kitais kalbedami. Juk imanoma susikalbeti ir neklykaujant. wink.gif

[quote=Pupsas,2004 09 26, 11:04] [QUOTE=Mįsliukė,2004 09 24, 16:24] , bet yra tokiu mokytoju, kurios del sventos ramybes liepia vaikams sedet ir per pertraukas. Ir nesigincykit,kad taip nera . Yra , zinau konkreciai wink.gif
[/quote]
Ir jie nusizengia higienos reikalavimams. Todel butina jiems apie tai pranesti ir issireikalauti vaikams tikkamas salygas pailseti. Nesuprantu, kodel tevai tai toleruoja g.gif
Pupsas
Vat ir man idomu, kodel tos klases vaiku teveliai tyli g.gif as netyleciau. Bet zinojau is anksto apie sia mokytoja, tai ir neleidau savo vaiko, nors ji labai rami mergaite, bet manau, jei geriau pas "normalia" mokytoja wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.