Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Egzotiniai ir reti augalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2
Regila
Gal kas auginate idomesnes formos valgomas darzoves ar vaisius?Idomu butu padiskutuoti.As pati auginu dryzuotus,pukuotus,i armonika panasius pomidorus.O taip pat labai mazus agurkelius(melotrijas),spygliuotus agurkus(angurijas).Dar ir dar visokiu idomybiu..
Kupole
Auginu dumplainius,jeigu jie dar vis reta daržovė.
erikele
Prieš kelias savites mes iš Amerikos dovanų gavom augalo, kuris ėda muses, sėklų. Aišku čia ne daržovė, bet egzotinis augalas tai tikrai. Labai įdomiai reik laukt kol sudygs. Pirma reik 35 dienom įdėt į šaldytuva, po to jau ant palangės daigint. Dabar laikom šaldytuve, o jau po poros savaičių išimsim. Tiesa, su sėklom gavom ir vazoną, ir 2 rūšių žemės, ir didžiulę instrukciją.
Jei mums pavyks ir šis augalas išdygs, tai tikrai pasigirsiu. clap.gif

Augalo lotyniškas pavadinimas: Dionaea muscipula
Regila
Visa,ka auginam pirma karta,mums egzotika.As taip pat auginu dumplainius.Dar ciklanteras,sarachas,mamardika.Kai kam is siu-vasara pasitaike per salta.Visu i siltnami nebuvo galimybes sutalpinti.Kai kurie pasiekia 3-5m auksti(lipa i virsu kaip vijokliai).
Makarska
Regila, o is kur tu gauni tu egzotisku seklu? Gal gali parasyti kokio skonio darzoves ir pn.
Papildyta @ [mergetime]1095399386[/mergetime]
Dar karta perskaiciau darzoviu pavadinimus, tai be dumplainio nei vienas nebuvo girdetas.
Regila
Makarska,visas sias ir daugeli kitu seklu esu pirkusi.Dauguma-pakankamai brangiai(sekla-Litas).Angurija,melotrija,citrininiai,balti,tladianta-visi ju agurkai,tik su savo vis kitokia forma.Skonis ju-agurkas,tik stiklainyje forma kita.Tladiantoms pavasaris per saltas,nes jos augo lauke,tad neuzaugo nei vienas.Ziedai pasakiski-ryskus geltoni varpeliai.Stai siu skonio ir nezinau.Angurija-kaip kankorezis su spygliais.Lapai dekoratyvus.Mama sako,kad toki ir i gelyna apzeldinimui galima isileisti..Melotrija-idomiausias mano matytas agurkas(vos ne piestuko storio,iki 2,5cm ilgio).Sis sia vasara puikiai jauciasi mano balkone.Apzele visas langas tiek,kad kambaryje reikia elektros net ir sviesiausia diena.Ciklantera-tai tokia trikampi primenanti darzove,tusciavidure,su spygliais.Ji man daugiau primintu cukinija(sumazinta)su savotisku prieskoniu.Lapai dekoratyvus,pirstuoti.Viena augaliuka auginau balkone,bet ta kuri augo lauke(sode)veslesne.Dar balkone auga mamardika(tai irgi vaisius dygliuotas).Manau sio vaisiu siemet nesulauksiu,nes yra 2 ir tie labai mazi(jau dygliuoti).
Jei labai domina paziuret kaip atrodo-uzrasyk savo el pasto adresa-atsiusiu foto.
Orchideja
As namuose auginu strelicija.Augalas zinokit thumbup.gif Labai greit isaugo.Nors dovanu gavau net 22 bet isdygo tik viena...
Ambro
QUOTE (erikele @ 2004 09 14, 10:57)
Augalo lotyniškas pavadinimas: Dionaea muscipula

Taip atrodo?

user posted image

mano sesuo toki turi nusipirkusi clap.gif
Orchideja
Gal zinot kur tokios seklu galima nusipirkti sunglasses2.gif
Regila
Streliciju seklu galima rasti seklu parduotuvese.Teke matyti.Kitokiu,idomesniu augalu seklu galima parsisiusti is uzsieniniu tinklapiu.
daivaja
Mes vis ruosiames atsisiust seklu uzsisakius internetu--gal zinai, ar yra kokie apribojimai, ar gal reikia kokiu veterinariniu ar augalu tarnybu leidimu, siust jas per siena(nes kai norejom siustis kaktusus is Svedijos, jie musu klause, ar rekia i musu sali siunciant pridet augalu ar kazkokios panasios inspekcijos pazyma, kad jos be jokiu zarazu) g.gif
Regila
Zinau tiek,kad parsisiust augalu beveik neimanoma(nes reikia visokiu popieriu,o jie kainuoja daugiau nei patys augalai-tai tikrai).Seklas parsisiusti paprasciau.Tik ir tai priklauso kokiu budu atsiskaitoma.Jei jie gali nusiimti tiek,kiek uz seklas,siuntima susidaro-tada gerai,bet jei ta firma reikalauja pervesti i tam tikra saskaita(ju),tada gali buti vel apribojimu is Lietuvos.Kai mes siuntemes is Afrikos seklas,jie reikalavo tik,kad mes pinigus inestume i ju sakaita.Kuo daugiau pervedi pinigu,tuo daugiau uz paslauga paima.Ir parsisiunciant,jei pinigu suma virsija 160Lt,reikia 18proc PVM ir 4proc muito moketi.Suma isauga dar..(cia taip buvo pries metus ir mums,pasidomek naujai,kai manysi siustis).Gal kas pasikeite?
Papildyta @ [mergetime]1095665048[/mergetime]
Pazymos reikalingos.Jas galima uz papildoma mokesti gauti is tu firmu.Jie matyt geriau zino i kurias salis ir uz kokia suma siunciantis reikia ju.
*Mari*
Regila, parasyk seklu tinklalapiu adresiuku smile.gif

jei teisingai supratau, tai is pradziu uzsisakai prekes, o firma tau atsiuncia saskaita uz prekles, siuntima ir pazymas. o kai apmoki, tai atsiuncia prekes? kiek laiko uztrunka siuntimas?
Ambro
QUOTE (mari4 @ 2004 09 20, 12:05)
Regila, parasyk seklu tinklalapiu adresiuku smile.gif
Regila
Viksreli,kaktusu seklu tai as tikrai neuzsisakysiu,nes labiau patinka su lapukais..
O uzsisakymas vyksta siek tiek kitaip.Susirandi augalus is norimo tinklalapio,susiskaiciuoji kiek tau pacios seklos kainuoja.Issiaiskini su firma kokiu budu atsiskaitoma(dazniausiai buna parasyta kokiu budu atsiskaitoma).Jei praso pervest pinigus-pervedi,jei praso saskaitos nr is kurios jie gali nusiimti-uzrasai(apsidraudimui gali pasilikti pinigu panasiai tiek,kiek jos kainuotu+siek tiek siuntimui).Paskutiniu metu as nezinau kokiom salygom galima siustis.Manasis siuntimasis buvo gruodzio men(o pradejom ieskotis-vasara).
Parsisiusti galima is cia:http://seeds.thompson-morgan.com/
http://ukrop.info/html/garden/plants.htm
www.bulbsociety.org/
Jicky
O as va sia vasara kai buvau Ispanijoj, tiesiog gatvej nusiskyniau tokio idomaus kaktuso, ar kaip cia pavadinus, daigeli. Ir zinot ka? Prigijo ir netgi labai pradejo augt. Gaila nuotraukos negaliu idet. Bet labai idomi gele rolleyes.gif
Orchideja
Labai didelis noras pamatyti kilo!Beje mano drauges sesuo is italijos parveze tiesiog pakelej augusius kaktusus biggrin.gif Kokie jie grazus
Kukė
Sveikos,
Dionea muscipula ir aš auginu, tik ne iš sėklų, o nusipirkau gatavą biggrin.gif Perskaičiau, kad gerai auga stikliniuose induose, nes taip ilgiau drėgmė laikosi, pasodinau į rūgščias durpes didelėje taurėje. O pirkau vaikams, nes labai norėjo. Tai dabar šeriam musėmis po kokias dvi į mėnesį. Įdomus augaliukas.
Dar iš tokių įdomesnių - iš sėklų užsiauginau eukaliptą, jau šakos po porą sprindžių. Buvau užsiauginusi ir vilnamedį, tą iš kurio medvilnę renka, bet užpuolė baltasparniai, tai išmečiau kol ant kitų augalų neperlipo.
Lauro medį jau didelį turiu, apie 1,5 metro. Pirkau mažuliuką maximoj kaip prieskonį prieš kelis metus wink.gif .
Regila
Dabartiniu metu tiek atsirado mums nezinomu augalu,seklu,kad tik spek viska isbandyti.Siandien rinkau sodo ir retas gerybes.Kai ko is retu seklu turesiu ir parduoti,bet cia gal reiketu i skelbimu skyreli..Bus sarachu(sodo melyniu),ciklanteru,anguriju(dygliuotu agurku),melotriju(1-2,5cm agurkeliu),citrininiu,baltu agurku,pukuotu,dryzuotu pomidoru,garbanotu("Armonika pom).Tladiantu(raudonu agurkeliu)bulbukiu galiu kelias ir dabar..Kitais metais prisidaugins.
Orchideja
Gal kas turit parduoti koki Dionea muscipula vaikuti?
*Mari*
regila, is kur tu?

gal galeciau pas tave atvaziuoti. juk akimis perkama smile.gif
Ambro
QUOTE (mari4 @ 2004 09 27, 11:16)
regila, is kur tu?

gal galeciau pas tave atvaziuoti. juk akimis perkama smile.gif

Lyg ir Siauliu g.gif
Regila
As is Alytaus.Prasom,atvaziuokit.Tik paskubekit kol neuzsalo..
*Mari*
per tuos darbus ir rupescius kazin ar siemet iseis sad.gif
Regila
Savo sode auginamu retesniu darzoviu jau pradejau rinkti seklas.Turesiu ju ir parduoti.Jei ka sudomino,galesiu atsiusti kokia nuotraukele.Parasytumet savo el pasta-atsiusciau pasidairymams.
Bus:sarachu(sodo melyne),ciklantera,melotrija,tladianta(raudoni agurkai),citrininiaibalti,spygliuoti agurkai,spygliuotas augalas(Triumfator-bulves ziedas,vaisius-mazi pomidoriukai,skonis-ersketuoges).
Linute1222
As tai noreciau tureti tokia gele ar augala kuris sugaudytu visas muses ir uodus thumbup.gif
Regila
Jau tu visu isvardytu augaliuku seklu turiu.Ir dar daug kitu turiu parduoti.Kelios seklos-1Litas.
Regila
Pabandysiu kai kokios retos darzoveles ideti foto,kad butu aiskiau,bent kaip atrodo..
Regila
...kazkaip nepaviko.Susidomejusiems ir atsiuntusiems uzklausima Tu-tis@one.lt
atsiusiu.Taip gal bus paprasciau.
Raskis
Regila, o gal augini ir kaparėlius, nes skaičiau kažkur, kad lyg ir įmanoma LT?
O šiaip tai domina tas agurkas, kuris, sakei, apraizgė visą langą, ar turi jo sėklų? Ar gali augti jis lauke?
Žiūriu, profe esi šitoje srityje thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Regila
Jau ne kazin ka is idomesniu seklu ir turiu.. Stai kas belike:
pikulialapio baklazano
sarachos(sodo melyne)
angurija(antilinis melionas)
ciklantera(meksikinis agurkas)
Keliu rusiu idomesniu pomidoru seklu:garbanoti "Armonika",
"Penis"(pavadinimas viska pasako)
"Gigantai",
"Pukuoti pomidorai"-pukuoti ne tik vaisiai(kaip persikas),bet ir pats augalas.
Gal atsiras cia kas is manes kazka eme-pasakys savo nuomone(nors augaliukai dar ir maziukai)..

Apie kai kuriuos galima pasiskaityti cia:
http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=457
http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=486
http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=479

O kai kuriu foto galiu atsiusti,parasiusiems i Tu-tis@one.lt

Dabar kaip tik laikas pradet juos set... Tad,norintys egzotikos suskubkite...
Raskis
Labai įdomius augaliukus siūlai, Regila, bet aš ko gero dar nepribrendau tokius auginti sad.gif , tuo labiau, kad sodybą turime dar tik pora metelių, plotas nemažas, tai intensyviai užsiimame apželdinimu, o eksperimentams laiko nelabai ir liktų sad.gif
Gal būt kitais metais, jei dar ko nors turėsi, ką nors ir išbandysiu
Regila
Kitiems metams sarasas jau gerokai pailgejo.Tuo labiau,kad cia neirasyti tie,kuriu seklu jau nebera..Vien pomidoru seklu rusiu nauju siemet apie 25,senos,10 ir daugiau.Uzsisakius daug pomidoru seklu rusiu,tad ne tik nemazes,bet ir dauges.Tikrai.Dabar sodinimo sarasas ilgas...
Kai kas tikrai mazai reikalaujantis prieziuros,bet ne tik gerai atrodo,bet dar ir skanus.. Gali parasyt i Tu-tis @one.lt galesiu kokia foto imesti(tu,kuriu straipsniu nera isspausdint).(ju bus ir daugiau-atiduota,tik nezinia kada jiems ateis eile)..
Raskis
Na, gerai, Regila, įkalbėjai biggrin.gif Gal turi ką nors, kas tiktų pavėsinei apželdinti, nereikalautų daug priežiūros ir dar gražiai atrodytų, o jei dar valgoma būtų, tai iš viso thumbup.gif . Šiaip kol kas esu pasiryžusi auginti vynuoges, bet gal pasiūlytai ką nors praktiškesnio, ko nereikėtų žiemai prie žemės lenkti?
Regila
Na,jei tik pavesinei uzzeldinti,tai pats geriausias variantas ciklantera-peru agurkas.Jo straipsnis yra ankciau parasytoj nuorodoj.O ta fioto,kur tokia budele apzeldinta,tai taip buvo apzelusi vazasaros vidury.O po to irankines nebuvo matyti.Jokios prieziuros.Tik paset jau dabar galima-issodinsi i lauka kai atsils.Nutiest sniurus.Viskas.Lipa,kariasi pati(na jei pasodinus salnos butu,reiktu agro plevele pridengt).
nors mane masina viskas kas nauja i idomu...tad auginu visa tai ka pavyksta ismainyti,nusipirti.Tad man nekyla klausimas ka pasirinkti-renkuosi visa tai ko nesu auginus.O patirtis ateina auginant(zinoma pries tai daug pasiskaicius).
Raskis
Panašu, kad susigundžiau biggrin.gif
Nortiu
man irgi reikia tokio augalo, kur vabaliukus gaudo. tetis uzsimane, tai asmtau gimtad proga kazkur gauti toki.
matot, jis fantasikos megejas:)))
Regila
Įdomesnių daržovių sąrašai čia:
http://www.sodai.lietuvoje.com/Perteklius.darzoves.html
Pasižiūrėti jas galima pagal pavadinimą, susiradus abėcėlėje.
Prie įdomių priskirčiau pomidorus, paprikas.Įvairių formų, spalvų.
http://www.sodai.lietuvoje.com/Perteklius.pomidorai.html
http://www.sodai.lietuvoje.com/Perteklius.paprika.html
Nesibaiminkit tų įdomybių, jų auginimas toks pats kaip elementarių pomidorų, agurkų, paprikų. Tiesiog jų sėklų parduotuvėse dar ne visų galima užtikti..Sėklos nėra hibridinės - rudenį galėsit patys jų pasirinkti..arba teirautis vėl pas mane...
Daivike.
Regila, jei kataloge nenurodytas sėklų skaičius ir nenurodyta jog tai pakuotės kaina, tai 2 - 3 lt. yra vienos sėklos kaina?
gundez
Kaip uzsiauginti kivius:

http://www.sodospalvos.lt/Kuriame_sodyba-2..._is_jusu_darzo_

Delfije siandien yra straipsnis apie Panevezyje uzaugusia 45 bananu keke

smile.gif
naitas
QUOTE( @ 2009 01 20, 18:06)
Nesibaiminkit tų įdomybių, jų auginimas toks pats kaip elementarių pomidorų, agurkų, paprikų. Tiesiog jų sėklų parduotuvėse dar ne visų galima užtikti..Sėklos nėra hibridinės - rudenį galėsit patys jų pasirinkti..arba teirautis vėl pas mane...
*

Taip, jos auginamos kaip įprastinės..
pernai auginau geltonus pomidorus. .. nepatiko man jie kaip produktas. Žievė stora, nei taip lengvai perpjausi, nei perkąsi. Tyška tik .. jaučio širdys.. pasigėrėjimui tai faina, bet valgymui irgi nepatiko.
@akytė@
Aš jau ruošiuosi pavasariui thumbup.gif ieškau ka idomaus uzsisodinti..
Tai norėčiau paklausti,gal kas turite meksikietiško dumplainio? Pagalvojau,kad norėčiau šita augala uzsiauginti... drinks_cheers.gif
Patinka netradiciniai visokie augalėliai,bet tik valgomi...Žemės nėra daug-tai ieškau praktiškumo... g.gif
IngridaB
QUOTE(@akytė@ @ 2010 01 03, 13:43)
Tai norėčiau paklausti,gal kas turite meksikietiško dumplainio? Pagalvojau,kad norėčiau šita augala uzsiauginti... drinks_cheers.gif
*

Aš auginu jau keli metai mekskietiška dumlainį būtent.Auginu šiltnamyje pačiame gale,pats jis sudygsta,nes paskutinių vaisių nenuimu,tai ir užsisėja.Vaisius konservuoju kaip agurkus vienus arba įdedu ant agurkų viršaus stiklainio. g.gif Išsilaiko žali iki pavasario puikiai.Priežiūra-parišti,kai užauga aukšti ir palaistyti-viskas. g.gif
O auginu irgi kasmet kokios nors egzotikos-dygliuotuosius moliūgus,ilgamuoliūgius,artišokus,auginau kažkada meksikietiškus agurkiukus,arbūzai,melionai čia jau savime. ax.gif
filiute
Jau kokia trecia ziema auginu tokius vaisius lycius, kolkas ziedu ir vaisiu nekrauna, net bijau persodinti kad nenunyktu smile.gif issiauginau is vaisiu kauliuku. dar i ta pati vazona imeciau datules kauliuka ir ta isdygo biggrin.gif va tokie mano egzotiniai vaisiai smile.gif
satanele
QUOTE(IngridaB @ 2010 01 03, 16:14)
Aš auginu jau keli metai mekskietiška dumlainį būtent.Auginu šiltnamyje pačiame gale,pats jis sudygsta,nes paskutinių vaisių nenuimu,tai ir užsisėja.Vaisius konservuoju kaip agurkus vienus arba įdedu ant agurkų viršaus stiklainio. g.gif Išsilaiko žali iki pavasario puikiai.Priežiūra-parišti,kai užauga aukšti ir palaistyti-viskas. g.gif
O auginu irgi kasmet kokios nors egzotikos-dygliuotuosius moliūgus,ilgamuoliūgius,artišokus,auginau kažkada meksikietiškus agurkiukus,arbūzai,melionai čia jau savime. ax.gif
*

Ilgmoliūgių neauginau, bet norėčiau ,ar pasiteisina , jų auginimas , ir skonis bigsmile.gif
IngridaB
QUOTE(satanele @ 2010 01 07, 21:24)
Ilgmoliūgių neauginau, bet norėčiau ,ar pasiteisina , jų auginimas , ir skonis bigsmile.gif
*

Man asmeniškai-ne.Ilgiau pastovėję,jie tampa tuščiaviduriai,valgymui tai tikrai netinkami.Tik dėl egzotikos ir iš jų,mačiau rusų tinklapį,gamina vazas,žvakides,aibę visokių dalykų. g.gif Šiemet jau nebeauginsiu. schmoll.gif
satanele
QUOTE(IngridaB @ 2010 01 08, 13:43)
Man asmeniškai-ne.Ilgiau pastovėję,jie tampa tuščiaviduriai,valgymui tai tikrai netinkami.Tik dėl egzotikos ir iš jų,mačiau rusų tinklapį,gamina vazas,žvakides,aibę visokių dalykų. g.gif Šiemet jau nebeauginsiu. schmoll.gif
*

Ačiū žinosiu , nes jau šiemet buvau bemananti auginti g.gif
@akytė@
O,kur gauti tu egzotišku sėklu,ar augaleliu....Mugėse tokiu dazniausia nepamatai...o sėklose irgi nebūna..Kur jūs atradote tuos augalėlius?
satanele
QUOTE(@akytė@ @ 2010 01 08, 14:01)
O,kur gauti tu egzotišku sėklu,ar augaleliu....Mugėse tokiu dazniausia nepamatai...o sėklose irgi nebūna..Kur jūs atradote tuos augalėlius?
*

Pasižiūrėk Regilaji turi visikių egzotų thumbup.gif
IngridaB
QUOTE(@akytė@ @ 2010 01 08, 14:01)
*

Vaikštau po praduotuves,kol ką nors įdomaus pamatau ir perku.O jau kitais metais prisirenku iš augalėlio sėklų. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.