Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontraceptinės tabletės "Jeanine"
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Čili
Ginekologe po gimdymo israse KT Jeanine,sake susitvarkys oda,atsigaus nagai ir plaukai..Ka galetumete papasakoti siuo klausimu?domina ir pasalinis ju poveikis..Ar svorio priaugote,kaip su nuotaikom?Mno vras isvis nusistates pries tabletes,bet prezervatyvu nemegstu rolleyes.gif
Bazile
Taip esu gerusi. Manau poveikį plaukam, nagam ir odai tikrai daro į geraja puse. Vat tik pasalinis poveikis ... sad.gif Labai skausmingos krutys pasidare, ir ne per PMS o VISA laika jas skaudejo. Paskui atsirado sausumo jausmas "ten" ir visisskas abejingumas vyrui.... nereikia jo nors tu ka rolleyes.gif . Svorio priaugimo problemos nebuvo, gal net kazkiek svoris krenta. Bet tas pasalinis poveikis gal labai individualu, juk nebutinai ir visoms vienodai.
Dewa
QUOTE (Bazile @ 2004 09 16, 10:52)
Taip esu gerusi. Manau poveikį plaukam, nagam ir odai tikrai daro į geraja puse. Vat tik pasalinis poveikis ... sad.gif Labai skausmingos krutys pasidare, ir ne per PMS o VISA laika jas skaudejo. Paskui atsirado sausumo jausmas "ten" ir visisskas abejingumas vyrui.... nereikia jo nors tu ka rolleyes.gif . Svorio priaugimo problemos nebuvo, gal net kazkiek svoris krenta. Bet tas pasalinis poveikis gal labai individualu, juk nebutinai ir visoms vienodai.

As taip pat geriau ir dar vis geriu... Krutis skaudejo tik pradzioj, dabar jau nieko nejauciu.
Rigedora
vartoju jau antri metai... pirmus 1,5mėn užeidavo pykinimo, silpnumo priepuoliai... pradžioj po du kartus per dieną, paskui po vieną, galiausiai organizmas priprato. Dėl sausumo-tai taip ir liko sausiau, gelbsti lubrikantai. wink.gif noras irgi daugiau nei pusmetį buvo visai sunykęs rolleyes.gif bet paskui palengva sugrįžo wink.gif Dėl svorio.. g.gif nu nežinau ar čia tabletkos kaltos ar viskas iškart, bet jo aš prisiauginau pakankamai mad.gif yra noras ir mesti jas, bet vien dėl patogumo reguliuotis kada nori tas savo dienas ir sumažėjusio kraujvimo iki minimumo-vis nedrįstu jų atsisakyti... rolleyes.gif o be to ir ta galimybė mylėtis kada nori negalvojant apie apsaugą wub.gif
Etina
geriau jas, beveik pora metu. kad pageretu oda, plaukai, kazkiek jauciau, bet del nagu - ne. salutiniu poveikiu buvo : skaudejo daznokai galva ,kartais jausdavau stipru pms. krutys neskaudejo visiskai. per pora metu nedariau jokios petraukos.
Vilione
Geriu tik 4 men., bet vienas is nemaloniausiu dalyku- tai be galo skausmngos krutys, ir ne tik pries sventes, o praktiska visada ohmy.gif Ypac 1 men., dabar jau geriau.
O kad sex potraukis sumazejo, tai tikrai pastebejau g.gif
Bet kai maniskis 2 sav. namie, 2 sav. uzsieny-dar geriau, ne taip norisi... laugh.gif rolleyes.gif
another
As geriu beveik 1,5 metu- dziaugiuosi, kad menesines pasidare minimalios (pastaruoju metu liko 1,5 dienos wink.gif ); sumazejo galvos skausmai (skirta buvo del migrenos); smarkiai dideja krutine (kas puse metu perku didesnes liemeneles)- kol kas dziaugiuosi smile.gif
Minusai: auga svoris blink.gif mad.gif - visa gyvenima buvau idealaus svorio, o dabar priaugau apie 7 kg mad.gif
Poveikio odai, nagams,plaukams nebuvo visai. Sex potraukio netitakojo. Skausmingos kruines irgi isvengiau rolleyes.gif
Viskas tikriausiai priklausys tik nuo tavo organizmo...
jaunute
xixi, as su jom pastojau. geriau tikrai labai tvarkingai wink.gif clap_1.gif ir del to labai dziaugiuosi
Čili
QUOTE (jaunute @ 2004 09 19, 23:02)
xixi, as su jom pastojau. geriau tikrai labai tvarkingai wink.gif clap_1.gif ir del to labai dziaugiuosi

blink.gif

nu cia tai geras...antro dar kaip ir neplanuojam... g.gif

blembacki,as jas geriu tvarkingai,kasdien tuo pat metu,bet va kaip sirgau,taip ir sergu jau antra savaite blink.gif nesuprantu nieko.. g.gif
Etina
QUOTE (Chilli @ 2004 09 24, 16:47)
blink.gif

nu cia tai geras...antro dar kaip ir neplanuojam... g.gif

blembacki,as jas geriu tvarkingai,kasdien tuo pat metu,bet va kaip sirgau,taip ir sergu jau antra savaite blink.gif nesuprantu nieko.. g.gif

bek pas gydytoja, nejuokauk blink.gif
krika
QUOTE (Chilli @ 2004 09 24, 19:47)

as irgi geriu pirma pakuote, tai kai pradejau sirgti, tai va jau antra sav (kaip ir Chilli) teplioja, o tuo paciu nezinau, kazkoks niezejimas uzejo - gal nuo kasdieniu iklotu nesiojimo, o gal jusu isvardintas issausejimas. pasiskambinau gydytojai, sake nusipirk zvakutes ir tepaliuka. nu tepuosi su tuo tepaliuku, o va zvakuciu negaliu panaudoti, nes svariu dienu ir naktu nesulaukiu jau 2 savaites mad.gif
Etina
QUOTE (krika @ 2004 09 25, 06:33)
QUOTE (Chilli @ 2004 09 24, 19:47)

blembacki,as jas geriu tvarkingai,kasdien tuo pat metu,bet va kaip sirgau,taip ir sergu jau antra savaite blink.gif  nesuprantu nieko.. g.gif

as irgi geriu pirma pakuote, tai kai pradejau sirgti, tai va jau antra sav (kaip ir Chilli) teplioja, o tuo paciu nezinau, kazkoks niezejimas uzejo - gal nuo kasdieniu iklotu nesiojimo, o gal jusu isvardintas issausejimas. pasiskambinau gydytojai, sake nusipirk zvakutes ir tepaliuka. nu tepuosi su tuo tepaliuku, o va zvakuciu negaliu panaudoti, nes svariu dienu ir naktu nesulaukiu jau 2 savaites mad.gif

Taip, niezeti gali nuo iklotu.
krika
tai ka, man tos KT netinka g.gif o as jas vartoju ne tik apsisaugojimo, bet ir gydymo tikslais
Reila
Tika pradejau gert Jeanine, tiek cia prisiskaiciau kad baisu pasidare... daug kam netinka ir dar pastot sugebejo, hmz g.gif
Čili
as tai jauciu pakeisiu i kitas.. arba planuosiu antra smile.gif
Reila
Gal cia visos raso kurioms netiko... o kurioms tiko tai tyli? Vaikutis yra geraj clap.gif , bet ne mano metu manau...
SuperMama
Aš vartojau Jeanine 6 mėn.

Ką pastebėjau:

+
+Išnyko krūtų skausmas prieš mėnesines (kiek skaičiau kelioms kaip tik pradėjo skaudėti)
+Išnyko visi spuogai. Poveikis odai labai geras. Bet plaukų ar nagų pokyčių nepastebėjau.
+Nepastojau biggrin.gif
+Netepė (kaip pvz nuo Logest'o)

-
- Ryškiai sumažėjo lytinis potraukis. Aš net išsigandau, kad savo vyro nebenoriu ir nebemyliu arba su manimi kažkas atsitiko. rolleyes.gif (kai tik nustojau vartoti, iškart susitvarkė)
- Pirmus du mėn. šiek tiek pykino.

Dėl svorio tiksliai nieko pasakyti negaliu, aš priaugau, bet nežinau ar nuo Jeanine ar nuo sporto ir dietos stokos.
SiDo
As vartojau pries nestuma Jeanine - viskas buvo OK, oda, plaukai tvarkoj, svorio nepriaugau (netgi sukudau, bet cia gal del to, kad pakeiciau gyv. vieta), tik man siek tiek patepliodavo vidury ciklo.
vasarėja
as irgi vartojau, ilgai, apie pora metu, tai man poveikio nagams plaukams nebuvo jokio, bet uztat ryskiai isreikstas PMS buvo: ir nuotaiku kaita, ir krutus labai jautrios... zodziu olyg nvartojant, labai jau naturalios.. biggrin.gif
pastojau is karto baigus vartoti.. smile.gif
_Too_Young_
JEANINE ® (21 tabletė su moteriškais lytiniais hormonais progestogeno dienogestu ir estrogeno etinilestradioliu), gamintojas Schering GmbH und Co. Produktions KG, Vokietija
Vartoti kontraceptiko negalima, jei yra viena iš nurodytų būklių: sutrikusi kraujotaka, trombozė, insultas, infarktas, širdies priepuoliai, cukrinis diabetas, gelta ar sunki kepenų liga, krūtų ar lyties organų vėžys, kepenų auglys, kraujavimas iš makšties, pastojimas, alergiškumas kuriai nors Jeanine daliai..
Būtina nutraukti kontraceptiko vartojimą ir kreiptis į gydytoją, jei: pablogėja sveikata, krūtyje atsiranda gumbas, neįprastai ar stipriai kraujuoja iš makšties, neįprastas kosulys, stiprus krūtinės skausmas, kuris gali plisti į kairę ranką, dusulys, galvos skausmas, migrenos priepolis, regos praradimas, dvejinimasis akyse, negalėjimas kalbėti, klausos, kvapų ar skonio staigus pojūčio pokytis, galvos svaigimas, alpulys, bet kurios kūno dalies silpnumas ar sustingimas, stiprus pilvo skausmas, stiprus kojų skausmas ar tinimas ir pan.
Gali atsirasti: trombozė, širdies priepuoliai, insultas, padidėti kraujospūdis, krūtų vėžys, kepenų augliai, gimdos kaklelio vėžys, krūtų skausmas, jautrumas, sekrecija, galvos skausmas, prislėgta nuotaika, silpnėja libido, pykinimas, vėmimas, šleikštulys, makšties sekrecijos pokytis (smarvė), įvairi odos reakcija, skysčių kaupimasis organizme, svorio pokytis (dažniausiai didėja), kiaušidžių cistos.

aprasymas neikvepia sad.gif
bet...
panasu kad teks 'rizikuot' unsure.gif, nes problemiska veido oda ziauriai uzhkniso
Šmigija
Janin gėriau beveik 1,5 metų.
+ Reguliarios mėnesinės (arba ir ju gali nebut jei tik nori smile.gif )
+ Minimum isskyru
+ minimum skausmo tom dienom
+ jokio PMS
+ Išdykaujant nereikia galvot apie apsisaugojimą

- Beveik isnykes potraukis doh.gif
- pirmus 2 men pykino, bet dažniausiai nakti
- pirmus 2 mėn skausmingos krūtys (beje, po 7 men vartojimo skausmas vel atsinaujino vel kokiem 3 men g.gif , bet ir vel dingo)

Dėl svorio nezinau ka ir berasyt, mat as ne is tu kurios sportuotu, tik kartais su masitu prisilaikau, bet vartojant KT dietos metu svoris beveik nekrito
usastike
neisivaizduodu, koks teigiamas poveikis nuo kontraceptiku gali buti plaukams??kiek pazistu moteriskiu plius as pati, visoms plauku bukle tik suprastejo. pati vartoju diane 35, kazkada bandziau pakeisti i novynette, atseit maziau hormonu, maziau kenks, bla bla bla, pageriau 3 menesius, per ta laika vos nenuplikau (plaukai metes kambariuos, vonioj, virtuvej puoduose ir visur kitur) ir neapsikentusi meciau. taigi, buciau maloniai nustebus jei atsilieptu bent viena, kuri storesne kasa uzsiaugino vartodama tuos vaistukus smile.gif
krika
va va su tuo pykinimu.... as kazkada geriau Diane35 - vot ten tai poveikis odai buvo thumbup.gif nei vieno spuogelio neliko, bet vemdavau tris paras kiekvieno ciklo pradzioj. tai kai dabar gydytoja pasiule jeanine, tai irgi pirmiausias klausimas buvo ar vemsiu nuo ju rolleyes.gif preita nakti, kazko skrandis nenorejo virskinti, taip kad bendravau su klozetu. kas keisciausia, kad tai buvo gal 3tablete is naujos pakuotes. galvojau jei ir sia nakti teks tulike prasedeti - viskas aisku. bet ne, nieko nebuvo. reiskia ne kt kaltos.
o del pms, tai ka as zinau g.gif visada buvo nereguliarios menesines, tai nezinodavau kada tas pms, ar cia siaip i galva kas dejo, ar cia jau pms. bet va dabar laugh.gif varau ant vyro... kabinejuos prie zodziu... ir svarbiausia suprantu kad nenoriu as cia pyktis nei ka, apsisuku ir vel... toks jausmas kad buciau sudvejinta asmenybe blink.gif vargsas mano vyras.
Čili
na ka,panos,pasidalinsiu paskutinem naujienom...ogi meciau as tas KT,ir ka gi...

+
nuotaika pagerejo
pasidariau aktyvi kaip ir anksciau
potraukis ojojoj-kaip kates per morciu
jokiu skausmu-galvos,krutu ir t.t.
jokio pykinimo..

-
galiu pastoti,bet ir tai man slapcia noretusi suorganizuot,todel tai pliusas laugh.gif

zodziu viskas i gera..kol kas naudosimes durex manau g.gif
Šmigija
Na prieš keleta dienlių dar supratau, kaip buvo gerai gerti KT. Jau kai užejo mano dienos, tai iš skausmo norėjos sienom lipt doh.gif O jau vėl tas gausumas, buvau pamiršus visus šiuos "malonumus". Oi jau gal geriau vėl gert KT? Beto svoris nekrenta o auga doh.gif
Karmen
As paskaiciavau, kad man gaunasi sirgti kaip tik per vestuves ohmy.gif arba is karto po ju, kai turėtų būti romantiškas medaus mėnuo wub.gif
Ar galeciau as pavyzdžiui pagerti pusantro menesio KT tik tam kad pakeisciau cikla ir po to vel nebegerti. Ar tai labai blogai ar galima taip daryti?
Siaip as kazkada geriau gal apie 2 metus KT, bet dabar jau koki puse metu nebegeriu. Is pradziu man labai netiko jokios tabletes, kokias begerciau tepdavo ir tepdavo arba sirgdavau po dvi savaites kaip cia kai kurios rase kad joms taip yra, tai zodziu visas mano gyvenimas buvo istisas sirgimas, jauciausi kaip skerdziamas parsiukas, o galu gale man draugas pasake kad gal as nebegerciau ju jei jau man taip blogai.... Bet tiesa pamirsau pasakyt kad pries pat man apsisprendziant nebegerti gydytoja pasiule pabandyt Jeanine. Ir man lyg ir viskas susitvarke, ta prasme kad nebetepe, nekraujavo, zodziu pasijutau vel normaliu zmogum laugh.gif . Pries tai buvau gerusi Tri-Regol, Logest, Femoden - nei vienos netiko. Taip kaitaliot hormonus tai jau tikrai nera sveika. Gydytoja man isaiskino kad jeigu kraujuoja tai tabletese per mazai hormonu. Jinai paziurejo kazkokiam zurnale ten buvo surasytos visos KT ir salia kiekiai hormonu, tai pagal ta lentele buvo matyti kad Jeanine turi daugiausia hormonu kazkokio ten vieno komponento yra net 2 mg, kai kitose tabletese skaiciai buna 0,1 arba 0,2 tai jose yra 2. Ir jinai man pasake kad atseit tas komponentas nera labai gerai krutims. Tai as pageriau pora menesiu, nors tepimai ir kraujavimai buvo susitvarke bet nusprendziau mesti, nes kazkaip man tie gydytojos zodziai kad tas komponentas kenkia krutims labai isgasdino, ir be to dar jo tiek daug tose tabletese.
Dabar saugomes prezervatyvais ir man tai labai patinka. Siaip nustojus gerti tabletes buvo keistu reiskiniu - labai skaudejo krutis visa menesi, buvo atsirade tokiu tirstu baltu isskyru, jau bijojau kad man kokia pienlige, bet paeme tepinele ir nieko nerado...
xenzy
Hmmm...turbūt man vienai tik jokio pašalinio poveikio. Gėriau Harmonet, bet dėl migrenos gydytoja parekomendavo Jeanine, tikrai esu patenkinta. Aišku, svoris šiek tiek padidėjo, bet putlesnis uzpakaliukas ir pilviukas man netrugdo smile.gif Svarbiausia, kad migrenos priepuoliai retesni.
Etina
QUOTE (Karmen @ 2004 10 27, 16:32)
As paskaiciavau, kad man gaunasi sirgti kaip tik per vestuves ohmy.gif arba is karto po ju, kai turėtų būti romantiškas medaus mėnuo wub.gif
Ar galeciau as pavyzdžiui pagerti pusantro menesio KT tik tam kad pakeisciau cikla ir po to vel nebegerti. Ar tai labai blogai ar galima taip daryti?

as taip dariau pries savasias. nebuvo jokio pasalinio poveikio ar dar kazko, tik aisku pirma turetum pasitarti su savo ginekologe. linksmu vestuviu ir karsto medaus menesio wink.gif
Liu
QUOTE (SuperMama @ 2004 09 27, 20:03)
Aš vartojau Jeanine 6 mėn.

Ką pastebėjau:

+
+Išnyko krūtų skausmas prieš mėnesines (kiek skaičiau kelioms kaip tik pradėjo skaudėti)
+Išnyko visi spuogai. Poveikis odai labai geras. Bet plaukų ar nagų pokyčių nepastebėjau.
+Nepastojau  biggrin.gif
+Netepė (kaip pvz nuo Logest'o)

-
- Ryškiai sumažėjo lytinis potraukis. Aš net išsigandau, kad savo vyro nebenoriu ir nebemyliu arba su manimi kažkas atsitiko.  rolleyes.gif (kai tik nustojau vartoti, iškart susitvarkė)
- Pirmus du mėn. šiek tiek pykino.

Dėl svorio tiksliai nieko pasakyti negaliu, aš priaugau, bet nežinau ar nuo Jeanine ar nuo sporto ir dietos stokos.

Viska norečiau pakartoti, ir stiriąsias ir silpnąsias puses. Tiesa, vieną didžiausių minusų turiu paminėti - nuo šių kontraceptikų man padidėjo prolaktino kiekis (gydytojai taip nustatė) sad.gif Dabar nebegeriu, prolaktinas mažėja.
Turbūt kiekvienam skirtingai tas poveikis pasireiškia. Jei ne tai, tai apibendrinčiau kaip visai neblogus kontraceptikus.
ashley
Jus man pasakykit, kaip taip? Geriau Logesta, pasaliniu pozymiu buvo 'n': rudos isskyros (net 2 men), liudesys, dinges potraukis ir t.t. Gyd. man pasiule Jeanine, vadinasi isspresim tik viena problema- isskyros, o kaip visa kita? Kas gyvenime taip pat labai svarbu.... sad.gif Tos KT man skiriamos ne apsaugai, o kaip butinybei apsisaugoti nuo cistu, nes tik nustojus jas gerti, cistos vel ima augti..... O cia kazkas dar ir rase, kad pasalinis poveikis: kiausidziu cistos......

Na tai pagal ka atsizvelgiant skiriamos KT? g.gif As jau nieko nesuprantu......
dorado
Svoris padidejo, nors jis padideja kiekviena ziema...
Pabrinko krutine - dziaugsmas vyrui

Mane siutina kiekviena menesi auganti pakuotes kaina. Pirmaja pakuote pirkau uz 28 lt, o vakar jau uz 37lt ...
smeige
as tai jau penkis menesiukus jeanin geriu..viskas is pradziu buvo gerai-spuogai isnyko, del plauku ir nagu, tai smarkaus pagerejimo nepastebejau g.gif
bet kazkaip dabar nesulaukiu menesiniu(tikrai nesu nescia smile.gif ), siandien turiu jau kita pakuote pradeti, bet net nezinau ka daryt... laukti kol jos prasides, ar gerti sekancia pakuote unsure.gif
dorado
QUOTE(smeige @ 2005 02 14, 10:07)
as tai jau penkis menesiukus jeanin geriu..viskas is pradziu buvo gerai-spuogai isnyko, del plauku ir nagu, tai smarkaus pagerejimo nepastebejau g.gif
bet kazkaip dabar nesulaukiu menesiniu(tikrai nesu nescia smile.gif ), siandien turiu jau kita pakuote pradeti, bet net nezinau ka daryt... laukti kol jos prasides, ar gerti sekancia pakuote  unsure.gif
*

Pasiskaityk lapuka prie vaistu, bet man atrodo, kad daryti ilgesnes pertraukos nei 7 dienos NEGALMA ( trumpinti tarpuka tarp pakuociu - galma)
Amu
Prieš dvi savaites pradėjau vartoti Jeanine, ir dabar baigiu nusprogt iš piktumo blink.gif Pykina ištisai, teplioja, nuotaika baisi - norisi žliumbt arba ką nors suspardyt......... doh.gif ir visiškai be priežąsties, taigi irgi priskyriau KT poveikiui. Nu ok, tarkim pabandyčiau kankintis ir laukt kol (gal?) organizmas prisitaikys.....Bet va kai paskaičiau kad daugumai išnyko potraukis (nuo kitų KT man taip būdavo) - reiškias nelabai ko gero galiu ir dabar tikėtis....... na, kol kas tikrai nebėr potraukio, aš vemt noriu o ne mylėtis cry.gif ..... - tai kokia tada prasmė gert KT...

Nežinau ką daryt, nes negaliu saugotis kitaip - negaliu naudoti jokių ten kempinėlių ar kremukų, nes mano draugas turi stiprią alergiją spermicidam - kas blogiausia, kad net prezervatyvai tom medžiagom išterlioti.......... o ir man pačiai nuo jų sudirgsta gleivinė ir peršti truputį.

Tai va, sėdžiu ir galvoju - nutraukt / nenutraukt gert... a ką darysiu nutraukus, potraukis bus, nuotaika bus, o apsaugos nebus ir dziorginsiuos ištisai bijodama pastot....

Atsiprašau, čia gal pusiau ne į temą pasiguodžiau....
na, reziumuojant - bent jau mano organizmui, Jeanine yra lygiai toks pat brudas kaip kiti KT, gal net baisesnis, nes nuo kitų taip žiauriai nepykino.................

P.S. o pykstu aš baisiai dėl to, kad visur vis sakoma - oi oi, kokia galybė tų priemonių yra, reikia tik išsirinkt tinkamą... Man įmanoma tik KT, tai jeigu bandyt dabar visus iš eilės ir tikėtis kad atsiras man tinkamas, tai paskaičiavau - primetu, kad tinkamas bus koks..naa... koks 5 bandymas (geriausiu atveju, nes iki šiol nei vienos netiko). Bandyti reiktų bent po 3 mėnesius kiekvienas tabletes, nes niugi, reik palaukt ir žiūrėt, gal prisitaikius organizmui, bus kitaip.......... Vienu žodžiu, nusimato ~15 mėnesių kankynės, per kuriuos, labai tikėtina, išvarysiu iš proto savo draugą, jis nuo manęs pabėgs, ir problemos dėl apsaugos neliks visai smile.gif smile.gif smile.gif

Aj, einu pažliumbt į kamputį...

smeige
QUOTE(Amu @ 2005 02 19, 11:20)
Prieš dvi savaites pradėjau vartoti Jeanine, ir dabar baigiu nusprogt iš piktumo  blink.gif Pykina ištisai, teplioja, nuotaika baisi - norisi žliumbt arba ką nors suspardyt......... doh.gif  ir visiškai be priežąsties, taigi irgi priskyriau KT poveikiui. Nu ok, tarkim pabandyčiau kankintis ir laukt kol (gal?) organizmas prisitaikys.....Bet va kai paskaičiau kad daugumai išnyko potraukis (nuo kitų KT man taip būdavo) - reiškias nelabai ko gero galiu ir dabar tikėtis....... na, kol kas tikrai nebėr  potraukio, aš vemt noriu o ne mylėtis  cry.gif  ..... - tai kokia tada prasmė gert KT...

Nežinau ką daryt, nes negaliu saugotis kitaip - negaliu naudoti jokių ten kempinėlių ar kremukų, nes mano draugas turi stiprią alergiją spermicidam - kas blogiausia, kad net prezervatyvai tom medžiagom išterlioti.......... o ir man pačiai nuo jų sudirgsta gleivinė ir peršti truputį.

Tai va, sėdžiu ir galvoju - nutraukt / nenutraukt gert... a ką darysiu nutraukus, potraukis bus, nuotaika bus, o apsaugos nebus ir dziorginsiuos ištisai bijodama pastot....

Atsiprašau, čia gal pusiau ne į temą pasiguodžiau.... 
na, reziumuojant  - bent jau mano organizmui, Jeanine yra lygiai toks pat brudas kaip kiti KT, gal net baisesnis, nes nuo kitų taip žiauriai nepykino.................

P.S. o pykstu aš baisiai dėl to, kad visur vis sakoma - oi oi, kokia galybė tų priemonių yra, reikia tik išsirinkt tinkamą... Man įmanoma tik KT, tai jeigu bandyt dabar visus iš eilės ir tikėtis kad atsiras man tinkamas, tai paskaičiavau - primetu, kad tinkamas bus koks..naa... koks 5 bandymas (geriausiu atveju, nes iki šiol nei vienos netiko). Bandyti reiktų bent po 3 mėnesius kiekvienas tabletes, nes niugi, reik palaukt ir žiūrėt, gal prisitaikius organizmui, bus kitaip.......... Vienu žodžiu,  nusimato ~15 mėnesių kankynės, per kuriuos, labai tikėtina, išvarysiu iš proto savo draugą, jis nuo manęs pabėgs, ir problemos dėl apsaugos neliks visai smile.gif smile.gif smile.gif

Aj, einu pažliumbt į kamputį...
*

mano viena drauge minejo, kad yra kazkosks testas, padedantis nustatyti, kokios KT moteriai tinka.bent jau jai atseit taip ginekologe nustate..tai gal reiketu ir tau su ginekologe pasitarti g.gif
liepsnele
QUOTE(smeige @ 2005 02 23, 10:45)
mano viena drauge minejo, kad yra kazkosks testas, padedantis nustatyti, kokios KT moteriai tinka.bent jau jai atseit taip ginekologe nustate..tai gal reiketu ir tau su ginekologe pasitarti g.gif
*

Taip, daro kraujo tyrimus hormonams nustatyt. Bet juos ne visur daro ir jie mokami.
liepsnele
QUOTE(smeige @ 2005 02 14, 12:07)
bet kazkaip dabar nesulaukiu menesiniu(tikrai nesu nescia smile.gif ), siandien turiu jau kita pakuote pradeti, bet net nezinau ka daryt... laukti kol jos prasides, ar gerti sekancia pakuote  unsure.gif
*

Labai dažnai daug kam nuo Jeanine išnyksta mėnesinės (daug kas tai laiko pliusu mirksiukas.gif ), tai tiesiog nekreipk dėmesio, jei geria jauties, gerk kaip priklauso pagal instrukciją - su 7 d. pertrauka, nesvarbu ar per tą laiką prasideda kraujavimas. Jei neramu, tai pasidaryk nėštumo testą.
Birma
QUOTE(liepsnele @ 2005 02 24, 05:46)
Labai dažnai daug kam nuo Jeanine išnyksta mėnesinės (daug kas tai laiko pliusu  mirksiukas.gif ), tai tiesiog nekreipk dėmesio, jei geria jauties, gerk kaip priklauso pagal instrukciją - su 7 d. pertrauka, nesvarbu ar per tą laiką prasideda kraujavimas. Jei neramu, tai pasidaryk nėštumo testą.
*

Man dabar taip ir atsitiko. Is tikruju tai issigandau. Bet siandien pasidariau testa, ie neigiamas. VALIO. Dar nenoriu nestumo doh.gif
Birma
Man jokiu pasaliniu poveikiu lyg ir nera, bet jau sausumas ir libido sumazejimas tai labai jauciasi. Dabar be lubrikantu negaliu. Bet jau nervina tas sausumas. O gal jis su laiku isnyksta? g.gif Geriu jau koki pusmeti tas tabletes.
Katulia

Kaip saunu,kad radau sita tema,vartojancios si KT,gal galite pasakyti kuo motyvuodamos gydytojos,jums skyre si KT.

Man ji rekomendavo tipo pagal isvaizda,na rudaake,tamsaus gymio,nemazas plaukuotumas,sake turetu tikti.

O jusu panasiu bruozu yra gerianciu si KT ir jis jums tiko?

Nes man sudetinga rasti tinkamas KT,,todel bijau vel eksperimentuoti.
Šmigija
Aš šviesiaakė šviesiaplaukė praktiškai ant kūno plaukuotumo nėra ir jas man skyrė ir jos man tiko. Bandžiau keist į yarina, bet vėl grįžau prie Janine, nes Yarina visiškai netiko.
Sonrisa
O man jas paskyrė, nes prieš tai vartotos nebetiko, jeanine man labai gerai tinka, ir mėnesines labai sumažino, gal tik truputį svorio priaugau, bet mano svoris labai kinta, tai net nežinau ar dėl jų smile.gif
Šmigija
Svorio nepriaugau, nors va su Yraina per 1 men 4 kg uzsiauginau. Dabar svoris ne tik kad neauga bet ir krenta. Beto išnyko PMS ir mėnesines labai sutrumpėjo ir nebetokios gausios kaip iki KT
Axe
na va pradejau ir as jas gert, 2 dienas jau geriu, bet salutinis poveikis tai klaikus: silpnumas ir pykinimas, tikiuosi praeis nes jau baisiai bjauru.o gal kam nors irgi tokie buvo?o gal as ka nors maisau, gal cia nesalutiniai poveikiai?nors siandien gydytoja sake kad gali but ir nuo 2 tableciu nes kontraceptikai veikia centrine nervu sistema sad.gif
rudukė
as janinute jau 2 metai geriu. is pradžių buvo baisūs nuotaikų svyravimai ir ryškiai juntamamas sausumas, bet laikui bėgant sausumo jausmas dingo, tik libido labai sumažėjo:( Svoris beveik nepakito. Bet galvoju, kad jau reiktų nebegerti, nes kažkaip venas pradėjo skaudinėti:(
Kašariukė
Ui, labai man netikusios KT... Jos man buvo per stiprios. Skyrė man jas dėl odos, bet pradžioj viskas buvo gerai, tačiau, po kelių mėnesių prasidėjo "linksmybės": susilpnėjo regėjimas, atsirado kruty guzelių, depresija žiauri užplūdo, sužinojau kas yra PMS, visiškas sausumas, galvos skausmai, kelis rytus net pykino. Lyg tiek...
Tiesa, ką norėjau pasakyti - Femina35 yra lygiai tokios pat sudėties kaip jeanine, tik kad pigesnės... wink.gif
liepsnele
QUOTE(Kashariuke @ 2005 08 03, 10:45)
Tiesa, ką norėjau pasakyti - Femina35 yra lygiai tokios pat sudėties kaip jeanine, tik kad pigesnės... wink.gif
*

nu kad nesakyčiau taip, mano žiniomis, Femina35 yra identiškos su Diane35, bet ne su Jeanine schmoll.gif
Kašariukė
na, o diane tas pats kas jeanine.
Aš kiek žiūrinėjau tai taip radau. Nes geriau femina35, ir jos netiko, tai pakeičiau i jeanine smile.gif paskiau radau kad jos tos pačios ir išvadinau save kvailele ir panašiai... Nes ginekologė buvo "reklamerė" tai ką jai kiša, tą ji siūlė, o kad yra pakaitaų tik pigesnių ir nesakė...
liepsnele
QUOTE(Kashariuke @ 2005 08 03, 11:30)
na, o diane tas pats kas jeanine.
Aš kiek žiūrinėjau tai taip radau. Nes geriau femina35, ir jos netiko, tai pakeičiau i jeanine smile.gif paskiau radau kad jos tos pačios ir išvadinau save kvailele ir panašiai... Nes ginekologė buvo "reklamerė" tai ką jai kiša, tą ji siūlė, o kad yra pakaitaų tik pigesnių ir nesakė...
*

tai kažką blogai pažiūrėjai, nes Jeanine tikrai skiriasi savo sudėtimi - jame yra dienogesto ir estrogeno (estrogenas būna visose KT), o Femina35 ir Diane35 turi estrogeno ir ciproterono acetato - jis stabdo androgenų - vyriškų hormonų gamybą, todėl mažėja plaukuotumas ir spuogai. Gali pasižiūrėt www.schering.lt - ši firma gamina Diane35 ir Jeanine arba www.vaistai.lt.
Kašariukė
Na jo, prisipažįstu... klydau, bet man tie patys pašalinia poveikiai pasireiškė... Nuo femina plaukuotumas nesumažėjo sad.gif Tik spuogai dingo... Daugiau nieko gero nedave sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.