Labai gera,reikaling tema mano klausimas butu toks: daznai siunciant savo CV darbo skelbimuose nurodoma kokiu el.pastu siusti. Pvz. : "Savo CV BŪTINAI su nuoroda TVG siųskite el. paštu: ausra@excelsio.lt arba faksu:8 (5) 278 42 55 " ir pan. Na kartais imones savo tinklapiuose skelbia personalo skyriaus el.pasto adresus, tai galima tiesiai personalo skyriui nusiusti. 1) Bet ka reikia daryti tokiu atveju kai zinomas tik direktoriaus ar kokio tai padalinio el. pastas (ne personalo skyriaus, o finansu ar pan.) 2) Ka tokiu atveju reiktu rasyti (t.y. i ka kreiptis) motyvac. laiske (arba kreipimosi laiske) ?
Artemidė
2006 09 27, 08:01
Plepute, aš dar turiu vieną klausimą: ar gali atrankos kompanija ar šiaip įmonė sužinoti kada, kiek, kur dirbai ne tik paskambinusi į buvusią darbovietę, bet ir per Sodrą? Matai, vis dar tebegalvoju išeiti iš šito darbo, kad galėčiau sutelkti visą energiją naujojo darbo paieškoms, nes dabar tikrai tokia situacija, kad į pusę pokalbių negaliu vykti dėl savo dabartinio užimto grafiko, be to, kad ir dabar viena kompanija davė kaip ir užduotį parengti vieną, kai jau praėjau pirminį etapą. Taigi, man tampa labai sunku ieškotis darbo tebedirbant čia, o esu tikrai apsisprendusi, kad čia nenoriu likti. Na, jei greitai nesusirasiu kito darbo bus liūdniau, bet išgyvensiu, kurį laiką pabūsiu išlaikytinė  ir pan. Bet bijau ne to - bijau, kad į mane neigiamai žiūrės, kai pasakysiu, kad iš senos darbovietės išėjau nesusiradusi kitos. Visiems logiškai piršis išvada, kad ten kažkokie konfliktai buvo ir pan, aišku galiu sakyti tai ką, dabar čia parašiau, bet manau dauguma netikės, nes tikrai nedaug kas išdrįsta mesti darbą su pakankamai geromis pareigomis ir nerti į nežinomybę. Todėl jei būčiau jau išėjusi iš dabarinės darbovietės ir su direktoriais susitarčiau (manau lengvai), kad jei kas skambina sako kad tebedirbu ir visaip mane giria, ar galėčiau taip truputėlį pameluoti, ar geriau nerizikuoti, nes užklausus sodros gali išaiškėti mano melagystė.
Nikusha
2006 09 27, 08:37
Pakomentuosiu, nes išėjau iš buvusios darbovietės irgi nesusiradusi kito darbo. Išlaikytinė dabar  Bet tikrai negalvoju, kad į mane dėl to neigiamai žiūrės kitoj darbovietėj ar visiems logiškai piršis išvada, kad kažkokie konfliktai buvo. Nes to nebuvo. Iš tavo postų matosi, kad žinai kokio darbo norėtum, turi tikslą, pasitiki savim  kam meluoti. O Sodra taip paprastai duomenų nedalina. Pleputė, man atrodo apie tai jau rašė.
Artemidė
2006 09 27, 08:46
QUOTE(Nikusha @ 2006 09 27, 08:37) Pakomentuosiu, nes išėjau iš buvusios darbovietės irgi nesusiradusi kito darbo. Išlaikytinė dabar  Bet tikrai negalvoju, kad į mane dėl to neigiamai žiūrės kitoj darbovietėj ar visiems logiškai piršis išvada, kad kažkokie konfliktai buvo. Nes to nebuvo. Iš tavo postų matosi, kad žinai kokio darbo norėtum, turi tikslą, pasitiki savim  kam meluoti. O Sodra taip paprastai duomenų nedalina. Pleputė, man atrodo apie tai jau rašė. Nežinau, kažkaip tvirčiau jaučiuosi, kai esu toje pozicijoje maždaug "darbą turiu, ką geriau man galite pasiūlyti", na taip nesakau per pokalbį, bet visada pasakau kiek gaunu, kad už mažiau neisiu ir t.t... Nes man atrodo, kad neturėdama darbo atsidursiu kitokioje pozicijoje, net dėl atlyginimo bus sunkiau derėtis.
Nikusha
2006 09 27, 09:35
Taip taip, tu visiškai teisi. Manau problema mąstyme. Kaip mastai, taip ir jautiesi, pati save kitaip pradedi vertinti, mažiau pasitikėjimo savimi ir t.t. O tai ir darbdaviai pastebi.
Linushi
2006 09 27, 10:45
As isejau is darbo tik susiradus kita...pasirasiau gera CV ir siuntinejau i ivairias imones pridedama jiems skirta motyvacini laiska...skambindavo ir kviesdavo i pokalbius...kartais paklausdavau salygu telefonu ir ar verta eiti...visada eidavau nieko nesitikedama...nes daznai apvilia...bet va radau ir esu labai patenkinta...nereikia pult i pirma pasitaikiusi, reikia rinktis ir ziuret ar tenkina poreikius...pokalbyje reikia labai galvot ka sakai ir jei uzduoda uzduociu mastyt logiskai...nes daznai taip zmones ir susivelia...
*plepute*
2006 09 27, 11:59
QUOTE(Kijara @ 2006 09 26, 22:41) Labai gera,reikaling tema mano klausimas butu toks: daznai siunciant savo CV darbo skelbimuose nurodoma kokiu el.pastu siusti. Pvz. : "Savo CV BŪTINAI su nuoroda TVG siųskite el. paštu: ausra@excelsio.lt arba faksu:8 (5) 278 42 55 " ir pan. Na kartais imones savo tinklapiuose skelbia personalo skyriaus el.pasto adresus, tai galima tiesiai personalo skyriui nusiusti. 1) Bet ka reikia daryti tokiu atveju kai zinomas tik direktoriaus ar kokio tai padalinio el. pastas (ne personalo skyriaus, o finansu ar pan.) 2) Ka tokiu atveju reiktu rasyti (t.y. i ka kreiptis) motyvac. laiske (arba kreipimosi laiske) ?  Galima kreiptis gerb. pone / ponia, galima: gerb. direktoriau, o galima is viso nesikreipti  Rimtai, tiesiog pradeti laiska ir tiek, be kreipimosi
Artemide, as galiu tau garantuoti 99%, kad per Sodra nieks nieko netikrins. Pirmiausiai, sie duomenys nera prieinami bet kam. Darbdavys negali surinkti apie tave informacija, neturi tam teises. Tokia informacija dazniausiai parduoda imones, uzsiimancios skolu ismusinejimu. Jos turi prieima prie visu Lietuvoje esanciu duomenu baziu ir gali surinkti apie tave bet kokia info. Bet darbdaviui jie tikrai darytu tai uz tam tikra mokesti (ir siaip tai nera legalu). Kadangi mokestis nemazas, darbdaviui visiskai neapsimoka investuoti pinigus i galimu kandidatu tikrinima. Kaip as dazniausiai sakau: jei patiksi, nebetikrins; jei nepatiksi, tuo labiau netikrins. Prieinamiausias budas yra paskambinti i imone ir pasiklausti vadovo kiek laiko ten dirbai. Jei sioj vietoj problemu nebus, vadinasi jie gali tai suzinoti nebent per koki atsitiktinuma (pazistami imonej dirba ir pan.). Tavo situacijoj patarciau sakyti, kad vis dar dirbi (jei nuspresi iseiti is darbo). Taip jausis saugiau, uztikrinanciau. Del saves pacios taip padaryk
Artemidė
2006 09 27, 12:20
QUOTE(*plepute* @ 2006 09 27, 11:59) Artemide, as galiu tau garantuoti 99%, kad per Sodra nieks nieko netikrins. Pirmiausiai, sie duomenys nera prieinami bet kam. Darbdavys negali surinkti apie tave informacija, neturi tam teises. Tokia informacija dazniausiai parduoda imones, uzsiimancios skolu ismusinejimu. Jos turi prieima prie visu Lietuvoje esanciu duomenu baziu ir gali surinkti apie tave bet kokia info. Bet darbdaviui jie tikrai darytu tai uz tam tikra mokesti (ir siaip tai nera legalu). Kadangi mokestis nemazas, darbdaviui visiskai neapsimoka investuoti pinigus i galimu kandidatu tikrinima. Kaip as dazniausiai sakau: jei patiksi, nebetikrins; jei nepatiksi, tuo labiau netikrins. Prieinamiausias budas yra paskambinti i imone ir pasiklausti vadovo kiek laiko ten dirbai. Jei sioj vietoj problemu nebus, vadinasi jie gali tai suzinoti nebent per koki atsitiktinuma (pazistami imonej dirba ir pan.). Tavo situacijoj patarciau sakyti, kad vis dar dirbi (jei nuspresi iseiti is darbo). Taip jausis saugiau, uztikrinanciau. Del saves pacios taip padaryk  Ačiū, plepute, man tavo šie žodžiai - aukso vertės, labai abejojau, ar čia nebus nepadoru taip meluoti, bet dabar jaučiuosi daug ramiau.
extravaganza
2006 09 27, 13:37
na stai siand ryte buvau dar vienam pokalbyje (bebutu keista vaziavau per didziausius kamscius ryte, bet atvaziavau laiku, manau cia pliusas  ) pakalbejau su dviem morteriskem, po pokalbio suzinojau, kad gali tekti vaizuoti dar karta kalbetis su vadovu. tai jau penktas pokalbis per pastarasias 2 savaites. labiausiai nervuoja nezinomybes jausmas ir tie keli atrankos etapai. jau pavargau visiem ta pati per ta pati apie save pasakot. man paciai jau nebeidomu  bijau kad tik to nesimatytu  be to siand nusprendziau prasyti nemazos algos (juk pareigose i kurias pretenduoju jau 4 metus dirbu, angliskai gerai kalbu vairuoju ir su kompu sutariu). taigi manau pasibranginsiu, kad butu rezervo savo kainai nuleist.. ne nu reikejo man eit i turgu targavot
*plepute*
2006 09 27, 15:33
QUOTE(Artemidė @ 2006 09 27, 13:20) Ačiū, plepute, man tavo šie žodžiai - aukso vertės, labai abejojau, ar čia nebus nepadoru taip meluoti, bet dabar jaučiuosi daug ramiau.
tai svarbiausia. is tikruju koks cia melas - ar dirbi viena menesi ilgiau, ar trumpiau esmes tikrai nekeicia QUOTE(extravaganza @ 2006 09 27, 14:37) na stai siand ryte buvau dar vienam pokalbyje (bebutu keista vaziavau per didziausius kamscius ryte, bet atvaziavau laiku, manau cia pliusas  ) pakalbejau su dviem morteriskem, po pokalbio suzinojau, kad gali tekti vaizuoti dar karta kalbetis su vadovu. tai jau penktas pokalbis per pastarasias 2 savaites. labiausiai nervuoja nezinomybes jausmas ir tie keli atrankos etapai. jau pavargau visiem ta pati per ta pati apie save pasakot. man paciai jau nebeidomu  bijau kad tik to nesimatytu  be to siand nusprendziau prasyti nemazos algos (juk pareigose i kurias pretenduoju jau 4 metus dirbu, angliskai gerai kalbu vairuoju ir su kompu sutariu). taigi manau pasibranginsiu, kad butu rezervo savo kainai nuleist.. ne nu reikejo man eit i turgu targavot  As pritarciau taktikai "pasibrangint". Visada smagu tureti rezerva
Na va, ir aš gavau darbelį Dabar galvoju, ačiū Dėvui, kad nepraeidavau tų pokalbių  , kaip sakoma nėra to blogo kas neišeitų į gerą  . dabar dirbsiu tarptautynėje įmonėje kur galėsiu save pilnai realizuoti sėkmės visoms ieškantiems darbo, kaip sakoma, aukščiau nosį  ir, žinoma, didelis ačiū Pleputei
*plepute*
2006 09 27, 15:47
QUOTE(J&J @ 2006 09 27, 16:40) Na va, ir aš gavau darbelį Dabar galvoju, ačiū Dėvui, kad nepraeidavau tų pokalbių  , kaip sakoma nėra to blogo kas neišeitų į gerą  . dabar dirbsiu tarptautynėje įmonėje kur galėsiu save pilnai realizuoti sėkmės visoms ieškantiems darbo, kaip sakoma, aukščiau nosį  ir, žinoma, didelis ačiū Pleputei  SVEIKINU!!!  Beje, i zodzius " Dabar galvoju, ačiū Dėvui, kad nepraeidavau tų pokalbių" prasau atkreipti ypatinga demesi. Manau, kad juose slypi atsakymas i nemazai sioje temoje besilankanciu merginu klausimu
begonija
2006 09 27, 16:18
o as tai vis laukiu laukiu, jau tris savaites mane viena imone taso ir niekaip atsakymo neduoda. lyg tai zadejo kad jau siandien ar tai rytoj  tokie neapsisprendeliai. labai labai aciu tau *plepute* uz ,,spyri'' mano cv, o motyvacinio kol kas dar neprireike tai ir nesiunciu naujo varianto paziuret, itariu ir taip nemazai ju pas tave. as kazkaip irgi tikiu kad jei darbas ne prie dusios tai ir nepakvies ten  gal kokios bangos nematomos sklinda  nes grynai visur kur is pareigos siunciau cv nei cypt nebuvo. as saves ir negrauziu  turbut jiems per gera buvau
Garbanele77
2006 09 28, 17:09
Oj, miela Plepute, man atrodo, kad tavo bendradarbiai, draugai ir seima tikrai tave vertina ir supranta, kad turi salia saves toki lobi. Noreciau prisideti prie visu dekojanciu ir zemai nulenkti galva pries tave ir tavo begaline pagalba mums. Kiekviena ryta atsikelusi, einu i "Supermama" ir ryju kiekviena tavo zodi, kiekviena pastebejima. Aciu ir dar karta aciu, kad tu esi. Ir linkejimai tavo mamai, kad tokia nuostabia dukra isauklejo.
neramioji
2006 09 28, 20:10
Na, as tai irgi prisidedu prie padekos pleputei, nes tokiu zmoniu tai manau jau nykstanti rusis yra, kurie yra altruistai. O vat, man sian paskambino is tos firmos ir pasake, kad mes toliau ieskosim idealaus kandidato. Na, tai as prie to pacio dar paklausiau, kas konkreciai man pakiso koja gauti si darba, nes buvau isitikinusi, kad tikrai galejau tikti. Galvoju noriu zinot ateicia. Tai ji man pradejo aiskinti kazka, kad cia tipo kas pas juos gal buvo trukumas, tai kitur gali buti privalumas ir konkreciai nieko neivardino. Bet per viena pazistama issisniukstinejau ir pasirodo, ta moteriske turi tokia savybe, kad jei panele uz ja pasirodo iskalbingesne, kad suktesne ir grazesne, tai ji tokiu niekada nepriima. Ar gali but tokie dalykai siam pasauly??? As jau dabar pasimeciau visai, pasirodo dar ir per protingai blogai but ir dar reikia kuo baisesnei buti  Nieko nebesuprantu. Jezus marija, nu kada as ta darba susirasiu, jau nervai nebelaiko
Gal kam teko dalyvauti Darbo ir Karjeros centre, atrankiniame pokalbyje, mane pakviete siam sestadieniui, noreciau zinoti, ka ten klausineja...nes su tais pokalbiais ir man nesiseka  . Atrinkines sake vadybininko darbui Omnitely....
*plepute*
2006 09 28, 23:50
Artemide, Garbanele77, aciu jums  As mamai rytoj jusu zodzius perduosiu  Is tiesu tai neturiu kuom skustis, turiu gera seima, draugus ir fantastiskus bendradarbius  Kazkaip man gera siam pasauly Neramioji, as esu macius tokiu darbdaviu tikrai nemazai  Taip jau yra  Galiu tik paguosti, kad aciu dievui, kad jie taves neatrinko. Isivaizduok, koks pragaras butu dirbti su tokiais bendradarbiais. Zinau ne viena istorija, kai zmogus pas tokius isidarbindavo ir po 1 - 3 menesiu iseidavo is darbo, nes tiesiog buvo neimanoma atlaikyti spaudimo, kuris jam buvo sudaromas. Pavydziu zmoniu daug. Kai jie gauna valdzia, jie pasidaro dar ir pikti. Manau, kad ju tavo gyvenime tikrai nereikia  Ir dar, jei tiketi liaudes ismintim, po tokios juodos nakties, tavo gyvenime turi jau visai greit prasideti rytas Renesans, klausines kaip ir visur. Nemanau, kad bus kas nors ypatingo
akvilyte
2006 09 29, 06:24
QUOTE(Renesans @ 2006 09 28, 21:42) Gal kam teko dalyvauti Darbo ir Karjeros centre, atrankiniame pokalbyje, mane pakviete siam sestadieniui, noreciau zinoti, ka ten klausineja...nes su tais pokalbiais ir man nesiseka  . Atrinkines sake vadybininko darbui Omnitely.... aš dalyvavau  dėl sąmatininkės pareigų... tai kai užvertė teorinaisi klausimais  pasijaučiau kaip per egzaminą
CESARIA
2006 09 29, 11:11
O as ka tik grizau is pokalbio.Tik vakar paskambino, neturejau laiko dar karta perskaityt pleputes patarimu. Atrode, taip pasirepetavau namie, viskas puikiai... O ten kai issiziojau,jau nuo pirmu zodziu supratau, kad sneku ne tai,ka reikia.  O darbas tai is tiesu butu toks, kokio noreciau
QUOTE(CESARIA @ 2006 09 29, 11:11) O as ka tik grizau is pokalbio.Tik vakar paskambino, neturejau laiko dar karta perskaityt pleputes patarimu. Atrode, taip pasirepetavau namie, viskas puikiai... O ten kai issiziojau,jau nuo pirmu zodziu supratau, kad sneku ne tai,ka reikia.  O darbas tai is tiesu butu toks, kokio noreciau jauciu ir man ryt bus ta pati situacija, niekaip nesugebu nesijaudinti
*Ramce*
2006 09 29, 14:31
QUOTE(Renesans @ 2006 09 29, 11:38) jauciu ir man ryt bus ta pati situacija, niekaip nesugebu nesijaudinti  As taip pat su jauduliu kas kart kovoju  Baisiausia tai, kad tik pradejusi kalbeti paraustu... mane vien tai trikdo...nors po keleto minuciu pokalbio atsipalaiduoju Plepute, kaip sau padeti atsipalaiduoti ir nugaleti ta pirmini jauduli? Pratimai ikvepti ir iskvepti- man nepadeda... O ir pradejus kalbeti nepradesiu juks kvepuoti
white:)
2006 09 29, 17:53
QUOTE(Renesans @ 2006 09 29, 12:38) jauciu ir man ryt bus ta pati situacija, niekaip nesugebu nesijaudinti  Kazkur sitos temos pradzioj seniau perskaiciau patarima, kad blogiausiu atveju gali pasakyti: "Atsiprasau, as labai jaudinuosi.." ir toliau atsakineti i klausima. Man jis labai padejo jaustis drasesnei  Eidama i pokalbi ir jo metu nekreipdavau demesioi i savo jauduli ar kad zodziai pinasi. Visad turedavau minty, kad kai bus visai blogai, galiu istarti sita stebuklinga fraze  Niekad ja ir nepasinaudojau, bet juk gera tureti plana B
JaHarta
2006 09 30, 17:22
Norėjau pasiteirauti vėl dėl tų rekomendacijų Kiek yra gerai savo CV turėti kontaktinių asmenų, galinčių mane parekomenduoti?Susirinkau tris, ir galvoju ar to pakaks? O gal ir dviejų pakaktų???
Aš turiu 2. Manau, kad užtenka tiek. Manęs dar nė karto nepaprašė
JaHarta
2006 09 30, 19:02
QUOTE(Ievuke @ 2006 09 30, 17:38) Aš turiu 2. Manau, kad užtenka tiek. Manęs dar nė karto nepaprašė Na aš kiek kitaip padariau: įrašiau į CV 3-jų asmenų vardus, pavardes, pareigas ir nurodžiau telefonus. Na ir vieną rašytinę rekomendaciją turiu, bet gi jos nesiuntinėsi kartu su CV. Tai vat įdomukiek yra normalu tų telefonų turėt gyvenimo aprašyme, nes gi daug labai ir netelpa
QUOTE(JaHarta @ 2006 09 30, 20:02) Na aš kiek kitaip padariau: įrašiau į CV 3-jų asmenų vardus, pavardes, pareigas ir nurodžiau telefonus. Na ir vieną rašytinę rekomendaciją turiu, bet gi jos nesiuntinėsi kartu su CV. Tai vat įdomukiek yra normalu tų telefonų turėt gyvenimo aprašyme, nes gi daug labai ir netelpa  Pleputė kartą minėjo, kad geriau vardų ir telefonų neminėti, dėl tų žmonių, kurie rekomenduoja, saugumo  Tai gal geriau ištrink ir prie rekomendacijų parašyk "pareikalavus". (tipo, tada duotum, kam paskambint
Salomeja
2006 10 01, 14:47
O as cia si kart ne del saves paklausiu, o del brolio... Mums kilo klausimas, kaip darbo sutartyje buna parasytas atlyginimas , kai jis priklauso nuo pardavimu?
JaHarta
2006 10 02, 06:32
QUOTE(Ievuke @ 2006 10 01, 10:59) Pleputė kartą minėjo, kad geriau vardų ir telefonų neminėti, dėl tų žmonių, kurie rekomenduoja, saugumo  Tai gal geriau ištrink ir prie rekomendacijų parašyk "pareikalavus". (tipo, tada duotum, kam paskambint  Na jo, pamenu kad pleputė tą rašė  Bet ji tą taikė labiau rašytinėms rekomendacijoms. Bet pagalvojau kad juk tie žmonės kurie mane rekomenduoja tai žino, kad jiems gali kas nors bet kada paskambinti Na nežinau net kaip čia geriau su jom padaryt kad efektas būtų didesnis
As irgi paantrinsiu, kad geriau nerasyti vardu pavardziu i CV. Tas pats kaip isideti i interneta. Ir gali skambinti ne tik del rekomendaciju, bet pvz su darbo siulymais pastoviai:)))
*plepute*
2006 10 02, 22:37
Dar karta visom aciu uz siltus zodzius QUOTE(Baltija @ 2006 09 29, 18:41) ir aš pleputei noriu padėkoti Norėjau visų paprašyti, gal kas galit atsiųsti motyvacinių pavyzdzių ? Idealiausia būtų, jai būtų toks, kur dar žmogus be patirties visai  Labuk  Atsiusk man savo emaila i az QUOTE(Salomeja @ 2006 10 01, 15:47) O as cia si kart ne del saves paklausiu, o del brolio... Mums kilo klausimas, kaip darbo sutartyje buna parasytas atlyginimas , kai jis priklauso nuo pardavimu?
Na, daug nesu macius paciu sutarciu, bet kiek zinau, taip ir suraso - pastovi dalis tokia ir tokia, procentas nuo to ir to tiek ir tiek. Aiskiai ir konkreciai kiekviena atlyginimo sudedamaja dali  QUOTE(JaHarta @ 2006 10 02, 07:32) Na jo, pamenu kad pleputė tą rašė  Bet ji tą taikė labiau rašytinėms rekomendacijoms. Bet pagalvojau kad juk tie žmonės kurie mane rekomenduoja tai žino, kad jiems gali kas nors bet kada paskambinti Na nežinau net kaip čia geriau su jom padaryt kad efektas būtų didesnis  Pritarsiu visom pasisakusiom ir ypac mane pacitavusiom  , kad geriau nei vardu, pavardziu, nei telefonu neduoti. Jei nori "sublizgeti", nurodyk imone ir zmogaus pareigas. O skliausteliuose parasyk, kad pareikalavus pasakysi ir varda, ir telefona). Taip ir saves nenuskriausi, ir kitus apsaugosi Bettina, labas  Siandien atsakiau visom i emailus. Rytoj atsakysiu i az Apie jauduli ir kaip ji nugaleti parasysiu savaites begyje. Man si tema labai idomi, todel nepraleisiu progos pasisakyti
JaHarta
2006 10 03, 05:58
QUOTE(*plepute* @ 2006 10 02, 22:37) Jei nori "sublizgeti", nurodyk imone ir zmogaus pareigas. O skliausteliuose parasyk, kad pareikalavus pasakysi ir varda, ir telefona). Taip ir saves nenuskriausi, ir kitus apsaugosi Va tai ir būtų kompromisas  Taip ir padarysiu, labai ačiū
Labas. Hm, pasirodo i sena tema buvau ilindusi  Vis dazniau paskaitineju ka jus kalbate ir man iskilo toks klausimas. Kaip jus ziurite i tai, jei darbo skelbime nurodyta kokia firma, koks darbas ir tik telefonas? Ka reiktu kalbeti paskambinus? Neisivaizduoju kaip telefonu siulyti savo kandidatura
Artemidė
2006 10 03, 11:23
QUOTE(VIP @ 2006 10 03, 10:40) Labas. Hm, pasirodo i sena tema buvau ilindusi  Vis dazniau paskaitineju ka jus kalbate ir man iskilo toks klausimas. Kaip jus ziurite i tai, jei darbo skelbime nurodyta kokia firma, koks darbas ir tik telefonas? Ka reiktu kalbeti paskambinus? Neisivaizduoju kaip telefonu siulyti savo kandidatura  Gal ten kartu ir faksas tuo numeriu? Aš tavo vietoje tiesiog paskambinčiau ir paprašyčiau, kad įjungtų faksą, arba paklausčiau, kokiu būdu atsiūsti CV, arba paklausčiau su kuo galima kalbėti dėl darbo ir su tuo žmogus bendraučiau visais klausimai, kurie man rūpi. Pvz.: kartai nebūtina iš karto siųsti CV ir be reikalo eikvoti savo ir darbdavio laiką, gali daug rūpimų klausimų išsiaiškinti telefonu. Man vienoje firmoje net pirminę atranką telefonu pravedė, kai aš tuo tarpu vairavau mašiną.
JaHarta
2006 10 03, 12:03
QUOTE(Artemidė @ 2006 10 03, 11:23) Man vienoje firmoje net pirminę atranką telefonu pravedė, kai aš tuo tarpu vairavau mašiną. Ir man  O aš tuo metu miegojau, nes turėjau biliutenį
QUOTE(JaHarta @ 2006 10 03, 12:03) Ir man  O aš tuo metu miegojau, nes turėjau biliutenį  Mane pagavo parduotuvėj, kabinoj matuojantis kostiumėlį
*Ramce*
2006 10 03, 15:43
QUOTE(raskaa @ 2006 10 03, 13:08) Mane pagavo parduotuvėj, kabinoj matuojantis kostiumėlį  O mane tai domintu, kaip issisukti is tokios situacijos, kai tikrai negali kalbeti... nes man taip pasitaiko...  Jei konkreciai, tai kai mano mazoji  paleidzia kakaryne, tai salia sedint susikalbeti neimanoma  , o jei dar telefonu kalbetis darbiniais reiklais... Kaip tokiu atveju elgtis?  Ka manot?
QUOTE(Ieva27 @ 2006 10 03, 15:43) O mane tai domintu, kaip issisukti is tokios situacijos, kai tikrai negali kalbeti... nes man taip pasitaiko...  Jei konkreciai, tai kai mano mazoji  paleidzia kakaryne, tai salia sedint susikalbeti neimanoma  , o jei dar telefonu kalbetis darbiniais reiklais... Kaip tokiu atveju elgtis?  Ka manot? Aš tai pasakyčiau, kad šiuo metu negaliu kalbėti ir susitarčiau jiems perskambinti vėliau (kai vaikiukas užmigtų)
*plepute*
2006 10 03, 17:39
QUOTE(Bettina @ 2006 10 03, 10:56) Sveika, Plepute! Pasilabinam mes vis čia, kur pasirodau kaip jaunas mėnulis. Ale vis tie darbai... Čia bus kitoks komplimentas, tai pasakysiu, kad man kaip profesionalei tu patinki ir kaip profesionalė, ne tik kaip šiltas ir geranoriškas žmogus  Iki susirašymo ar pasilabinimo:) Aciu uz profesionalu komplimenta QUOTE(Ieva27 @ 2006 10 03, 16:43) O mane tai domintu, kaip issisukti is tokios situacijos, kai tikrai negali kalbeti... nes man taip pasitaiko...  Jei konkreciai, tai kai mano mazoji  paleidzia kakaryne, tai salia sedint susikalbeti neimanoma  , o jei dar telefonu kalbetis darbiniais reiklais... Kaip tokiu atveju elgtis?  Ka manot? QUOTE(raskaa @ 2006 10 03, 17:34) Aš tai pasakyčiau, kad šiuo metu negaliu kalbėti ir susitarčiau jiems perskambinti vėliau (kai vaikiukas užmigtų)  Visiskai teisingai! Dar galima paprasyti, kad ne tu, o tau perskambintu uz tiek ir tiek laiko VIP, kaip ir sake Artemide, reikia ten tiesiog paskambinti ir pasakyti, kad tave sudomino ju pasiulymas ir paklausti ka dabar tau daryti - ar CV siusti, ar i pokalbi uzsirasyti... Dazniausiai telefonas duodamas ten, kur nori, kad kandidatas pats paskambintu ir tada ji uzrasys pokalbiui
Labas, as siuo metu ieskau darbo. Gal esat ka nors girdeje apie personalo atranka dalyvaujant profesonaliam psichologui. As i tokia greit eisiu. Zinau kad bus 3 be manes kandidatai. Tiek nedaug liko,kaip tam pasiruosti?
Oi kaip cia jus dirbat Plepute o tu cia visom padedi  nu sumasciau darba pakeist, bet noriu nemazos algos, nes senam darbe asaras mokejo. O jau motyvacinis laiskas tai isvis pravalas, rasau rasau ir nezianu kas gaunas  Mano didziausi trukumai nemoku anglu kalbos ir esu labai "sarmatlyva"
Plepute, prisijungiu ir aš prie lavinos sveikinimų tavo atžvilgiu Ir va man iškilo toks klausimas, ar verta CV nurodyti pageidaujamą atlyginimą? Nes kaip supratau, kai kurioms įmonėms ir 1000 Lt atrodo "patrauklus atlyginimas". Ačiū už atsakymą.
Tai vat kad kaikurios sako va 700 ar jum mazai? Nu jei buciau studente, gyvenciau pas tevus, gal ir pakaktu pradziai. Bet dabar du vaikai, paskola, mokesciai uz buta, maistas, rubai... nu ka as zinau dabar ieskosiu darbo su normalia alga, bent jau kad galeciau normaliai gyvent, apsirengt padoriai, nusipirkt baldus, nes jau 5 metai kaip gyvenam savam bute, o baldus perkam tik kas pora metu ...
greitute
2006 10 03, 20:08
QUOTE(Aile @ 2006 10 03, 19:59) Labas, as siuo metu ieskau darbo. Gal esat ka nors girdeje apie personalo atranka dalyvaujant profesonaliam psichologui. As i tokia greit eisiu. Zinau kad bus 3 be manes kandidatai. Tiek nedaug liko,kaip tam pasiruosti? Jei ne paslaptis i kokias pareigas pretenduoji?
QUOTE(greitute @ 2006 10 03, 21:08) Jei ne paslaptis i kokias pareigas pretenduoji?  i konsultato darbo vieta
QUOTE(vivjana @ 2006 10 03, 21:03) Tai vat kad kaikurios sako va 700 ar jum mazai? Nu jei buciau studente, gyvenciau pas tevus, gal ir pakaktu pradziai. Bet dabar du vaikai, paskola, mokesciai uz buta, maistas, rubai... nu ka as zinau dabar ieskosiu darbo su normalia alga, bent jau kad galeciau normaliai gyvent, apsirengt padoriai, nusipirkt baldus, nes jau 5 metai kaip gyvenam savam bute, o baldus perkam tik kas pora metu ...  pritariu dėl algos o dėl baldų, tai manau labai gerai kas du metus pirkti
Artemidė
2006 10 04, 08:11
Šiandien vėl sužinojau blogą naujieną - į tą vietą, kur labai labai norėjau patekti ir buvo daug šansų, net paskurinėje atrankoje viena iš dalyvaujančių tos kompanijos darbuotojų užsiminė, kad tikriausiai aš labiausiai tinkama, šiandien sužinojau, kad likau antra  Jei nebūčiau buvus tokia užtikrinta, tikriausiai dabar nebūtų taip skaudu. Skaudu, kad daug kur lieku antra, arba trečia. Nežinau, kažkaip neliksma man šiandien  Vėl pradėjau galvot apie savo gyvenimą ir savo karjerą. Žinau, kad visi kartoja, jog reikia išlaukti, bet atrodo, kad jau nebeturiu jėgų laukti, jau pavargau, jau bloga nuo tų visų pokalbių, nuo visko.
Sveikos, po 2metu sedejimo namie su vaiku, pradedu zvalgytis darbo. Tik baisu dabar nerealiai. Viskas pamirsta, ko buvau ismokusi. Pasitikejimo stinga  Be to nesinori dirbti prastesnio darbo nei dirbau anksciau. kaip jus pralauzet tuos "ledus" po dekretiniu?
QUOTE(violla @ 2006 10 04, 14:36) Sveikos, po 2metu sedejimo namie su vaiku, pradedu zvalgytis darbo. Tik baisu dabar nerealiai. Viskas pamirsta, ko buvau ismokusi. Pasitikejimo stinga  Be to nesinori dirbti prastesnio darbo nei dirbau anksciau. kaip jus pralauzet tuos "ledus" po dekretiniu? Pasitykejimo tai labai reikia. Labai reikia nepamest vilties, svarbiausia labai tyket ir bus viskas gerai. As va kol eidavau i pokalbius ir kalbedavau ta ka pati tuo netikiu tai rezultatas buta 0. O dabar jauciu kad vel pergivenu del busimos atrankos. O tai jau negerai....
Vitalija
2006 10 04, 16:30
Kam reikalingas tas letter of Application, jei siunti ir CV?  Paprastai prašo CV ir motyvacinio, o čia kažkoks abiejų hibridas, bent jau iš to pavyzdžio, kurį pavyko gauti  Nesu patyrusi darbo ieškotoja, bet kažkokia naujiena man tai, pirmą kartą susidūriau Vyras ragina dalyvauti viename konkurse, turbūt iš tiesų reikia pasijudinti. Darbą turiu, bet norisi geresnio  Tikrame pokalbyje dėl darbo nesu dalyvavusi penkeri metai  Per tą laiką tik el. p. esu siuntusi, o papildomi darbai patys mane susiieškodavo  Na bet kaip baugu po tokios ilgos pertraukos išsijudinti  Tuoj kilo įvairiausios abejonės: kaip sektųsi suderinti vaiką ir naują (potencialų) darbą, nes dabartiniame dėl to nekyla didelių problemų, ar sugebėčiau dirbti (nes tas potencialus darbas truputį iš kitos srities), koks būtų naujas kolektyvas (juk dabartiniame jau kaip reikalas apsitryniau  ) ir dar daugybė visokiausių bet. Tikra tiesa, kad kuo ilgiau tupi vienoje darbovietėje, tuo sunkiau kažką keisti, vis dėlto dažniau ieškodamas turbūt įgauni ir drąsos, ir pasitikėjimo, ir įgūdžių...
zebriukas
2006 10 04, 16:48
Sveikos, merginos ir plepute noreciau, kad man patartumete, nes pasimeciau.. Siandien issiunciau savo CV i imone, gaunu atsakyma mail'u (nors toks cia ir atsakymas). Bet!! Man uzkliuvo trys dalykai: 1. i mane kreipiasi sutrumpintu vardu  (as prisistaciau pilnu vardu); 2. praso atsiusti nuotrauka; 3. nei zodzio apie mano cv ar kazkokias perspektyvas. toks ir laiskas.. laba diena, ..., aciu uz susidomejima, atsiuskite savo nuotrauka. nu tikrai pirma karta su tokiu dalyku susiduriu...
|
|