Manau, kad grupės aplinka priklauso daugiausia nuo tėvelių, kiek jie prisideda prie grupės sąlygų gerinimo ir turtinimo, nes, kaip visi PUIKIAI žinome - savivaldybė nelabai kuo padeda, tik susirenka pinigus, o kur juos deda - neaišku...
Gal kas nors galite pasakyti, kokios aukletojos yra "Anciuku" grupeje? Kokie vardai? Si grupe yra pirmame ar antrame aukste?
Ir kokie dar grupiu pavadinimai yra, kur lanko 2007-2008 metu gimimo vaikuciai? Labai aciu QUOTE('RK' @ 2010 09 20, 23:54) Gal kas nors galite pasakyti, kokios aukletojos yra "Anciuku" grupeje? Kokie vardai? Si grupe yra pirmame ar antrame aukste? Ir kokie dar grupiu pavadinimai yra, kur lanko 2007-2008 metu gimimo vaikuciai? Labai aciu Anciuku grupe berods antrame aukste, kokios ten aukletojos, deja nezinau; zinau tik 2007 m. gimimo vaikuciu grupes: Dagiliuku ir Peledziuku (ir jusu pamineta Anciuku). Gal Dagiliuku grupeje yra vaikuciu gimusiu 2008m.? Mano sunus sioje grupeje, i ja rinko vaikucius, kurie gime 2007m. rudeni ir ziema. QUOTE(Rasyciux @ 2010 09 21, 10:34) Anciuku grupe berods antrame aukste, kokios ten aukletojos, deja nezinau; zinau tik 2007 m. gimimo vaikuciu grupes: Dagiliuku ir Peledziuku (ir jusu pamineta Anciuku). Gal Dagiliuku grupeje yra vaikuciu gimusiu 2008m.? Mano sunus sioje grupeje, i ja rinko vaikucius, kurie gime 2007m. rudeni ir ziema. O jusu Dagiliuku grupeje, kokios aukletojos? Kokie vardai? Ar geros, kokie atsiliepimai? Aciu QUOTE(Rasyciux @ 2010 09 21, 10:34) Anciuku grupe berods antrame aukste, kokios ten aukletojos, deja nezinau; zinau tik 2007 m. gimimo vaikuciu grupes: Dagiliuku ir Peledziuku (ir jusu pamineta Anciuku). Gal Dagiliuku grupeje yra vaikuciu gimusiu 2008m.? Mano sunus sioje grupeje, i ja rinko vaikucius, kurie gime 2007m. rudeni ir ziema. Kokiam aukste yra Dagiliuku grupe? QUOTE('RK' @ 2010 09 20, 23:54) Gal kas nors galite pasakyti, kokios aukletojos yra "Anciuku" grupeje? Kokie vardai? Si grupe yra pirmame ar antrame aukste? Ir kokie dar grupiu pavadinimai yra, kur lanko 2007-2008 metu gimimo vaikuciai? Labai aciu Anciuku grupe antrame aukste, o aukletojos Danguole, Rima ir Valerija.
Labas mamytes.Kazkaip neradau komentaru apie balandziuku grupe
QUOTE(svarbi105 @ 2010 09 24, 13:18) Labas mamytes.Kazkaip neradau komentaru apie balandziuku grupe Mano dukrytė lanko šia grupę, tai aš esu patenkinta auklėtojomis. Ir dar auklytė Virginija nuostabi, labai myli vaikučius. O dėl jautimosi, tai ryte kai būna vaikučių verkiančių ir maniškė prisideda, o jei niekas neverkia, tai ir ji linksma. Kai nueinu pasiimti, tai jau visada linksma būna.
Viešpatie dieve, verkti norisi. Kada jūs moteriškės imsit galvot savo galva, o ne žiūrėti, ką kuri boba pasakė...Nu nejau visai nieko šitam gyvenime nesuprantat. Nuo jūsų, o ne nuo kažkokios nuomonės priklauso, kaip jūsų vaikučiui seksis darželyje: jei jūs žvelgsit pozityviai, o ne taip, kaip ten bus ajajai, taip ir jausis jūsų vaikas. Kažkodėl visos esat labai didelės "psichologės", bet klausimai kyla kaip eilinėm moterytėm.
QUOTE(kantra @ 2010 10 11, 21:38) Viešpatie dieve, verkti norisi. Kada jūs moteriškės imsit galvot savo galva, o ne žiūrėti, ką kuri boba pasakė...Nu nejau visai nieko šitam gyvenime nesuprantat. Nuo jūsų, o ne nuo kažkokios nuomonės priklauso, kaip jūsų vaikučiui seksis darželyje: jei jūs žvelgsit pozityviai, o ne taip, kaip ten bus ajajai, taip ir jausis jūsų vaikas. Kažkodėl visos esat labai didelės "psichologės", bet klausimai kyla kaip eilinėm moterytėm. Nesuprantu, o kam čia reikia taip piktintis? Neturit kur išsilieti?
Tai jūs čia neturėdamos ką veikt tuščiai laiką švaistot. Man kas - švaistykit...
sveiki,teveliai, vakar buvau uzejusi i darzeli pasiimti apmokejimo ir ka...pamaciau.ogi grupese po 5 vaikus, dirba po viena darbuotoja
QUOTE(vaikuciumama @ 2011 01 22, 11:08) sveiki,teveliai, vakar buvau uzejusi i darzeli pasiimti apmokejimo ir ka...pamaciau.ogi grupese po 5 vaikus, dirba po viena darbuotoja Liūdna cituacija, bet turbūt žiemą visada daug vaikučių serga. Aš irgi saviškės nevedu, nes noriu, kad po ligos sustiprėtų. Sveikatos visiems mažiems ir dideliems
Sveikutes,
Norejau pasiteirauti, o kas nors bandete pasidometi kodel ten taip eiles idomiai ilgeja, net atbuline data? QUOTE(Eosta @ 2011 01 24, 09:41) Sveikutes, Norejau pasiteirauti, o kas nors bandete pasidometi kodel ten taip eiles idomiai ilgeja, net atbuline data? Kaip mums aiškino, tai eiles dabar sudaro savivaldybė ir eiliškumą nustato ne prašymo pateikimo data, o tam tikri kriterijai: Sese arba brolis lanko darzeli, daugiavaikes seimos. Mes taip is 26 vietos i 32 patekom. nors pagal gyvenama vieta esam vieni pirmuju. O tais metais dar gime 3-ynukai mūsų rajone, tai vat ir ilgėja ilgėja. Papildyta: QUOTE(milereta @ 2010 06 08, 06:56) Labai malonu, kad "Gabijėlė" pagaliau susirūpino ir pastatė naujas žaidimų aikšteles vaikams. Bus labai smagu lankantiems ir naujai ateinantiems. Na medinukus įrengė ir pastatė, bet langai seni pasiliko. Tai nežinau, kas svarbiau.
[quote=Filomena S,2011 01 25, 05:10]
Kaip mums aiškino, tai eiles dabar sudaro savivaldybė ir eiliškumą nustato ne prašymo pateikimo data, o tam tikri kriterijai: Sese arba brolis lanko darzeli, daugiavaikes seimos. Mes taip is 26 vietos i 32 patekom. nors pagal gyvenama vieta esam vieni pirmuju. O tais metais dar gime 3-ynukai mūsų rajone, tai vat ir ilgėja ilgėja. Papildyta: Tai taip iseina, kad normali 2 vaiku seima darzelio gauti nebegali, nes visa eile susidaro is pirmenybiu, vienisu mamu ir t,t, QUOTE(Eosta @ 2011 01 24, 10:41) Sveikutes, Norejau pasiteirauti, o kas nors bandete pasidometi kodel ten taip eiles idomiai ilgeja, net atbuline data? Vaiką užrašiau dar kūdikėlį. Kai nuėjau po metų, buvau labai nustebusi, kad ten eilė į priešingą pusę juda... Kadangi turiu liūdnos patirties iš šio darželio, tai nusispjoviau... yra šimtą kartų geresnių darželių... nesvarbu, kad jis mums po langais. Jau geriau pavargsim ir vaiką pavežiosim. Papildyta: Tiesa, mes, berods, turim kažkokią pirmenybę kaip daugiavaikiai... bet tai negelbėjo... parodė ten kompe sąraše kažkur labai toli (maždaug be šansų), nors kai užrašinėjom, tai buvom kažkeliolikti...
Sveikos mamytes,
gal kuri žinote, kurios Pašilaičių gatvės priklauso šiam darželiui? QUOTE(brasta @ 2011 01 29, 23:15) Vaiką užrašiau dar kūdikėlį. Kai nuėjau po metų, buvau labai nustebusi, kad ten eilė į priešingą pusę juda... Kadangi turiu liūdnos patirties iš šio darželio, tai nusispjoviau... yra šimtą kartų geresnių darželių... nesvarbu, kad jis mums po langais. Jau geriau pavargsim ir vaiką pavežiosim. Papildyta: Tiesa, mes, berods, turim kažkokią pirmenybę kaip daugiavaikiai... bet tai negelbėjo... parodė ten kompe sąraše kažkur labai toli (maždaug be šansų), nors kai užrašinėjom, tai buvom kažkeliolikti... Čia Jūsų tokia patirtis, o aš manau, kad visai padorus darželis ir direktorė normali... pasidairykit po kitus darželius - kitaip kalbėsite. O su tais pirmumais - mistika (p.s. vieniša mama - jokia privilegija, nors apraše šis punktas trečias), nors turiu pastebėti, kad kol direktorė pati tvarkė sąrašus, tai tų poslinkių tokių nebuvo ar bent nesijautė. Kokia puiki "tvarka" ir kaip ji "sąžiningai" daroma galima suprasti pabendravus ir susidūrus su su savivaldybės darbuotoja Ona Vaicekauskiene, kuri yra viena iš tų, eilę sudarančių.
na mes uzrasem vaika tik gimus 2010m spali, tai vakar buvom pasidometi kkokie esam eileje i 2012m, tai esam 60, karoce be sansu pasake pakliuti, nors ir gyvenam salia... baisi su tais darzeliais, kur deti vaikucius....
QUOTE(oksikc @ 2011 08 31, 13:47) na mes uzrasem vaika tik gimus 2010m spali, tai vakar buvom pasidometi kkokie esam eileje i 2012m, tai esam 60, karoce be sansu pasake pakliuti, nors ir gyvenam salia... baisi su tais darzeliais, kur deti vaikucius.... Lopšelinukų grupė tik viena Priima pirmiausia tuos, kas laiku užsirašė ir kieno broliai/sesės lanko jau šį darželį. Tai tų vietų lieka tada jau visai vos keletas....
Norejau pagirti si darzeli ir vadovybe, kad nera jokiu rinkliavu kancialerinems prekems, tualetiniui popieriui, chemijos priemonems ir pan. Visas grupes viskuo aprupina darzelis
Labai pritariu... Mes turime su kuo palyginti, nes praeitais metais lankem darzeli Lazdynuose, tai viskam buvo renkami pinigeliai... O Gabijeleje sako uztenka is tu 2,5 lt kur mokame uz ugdyma. Dziugu, kad yra tokiu saziningu darzeliu, nes is tikruju taip turetu buti VISUR
Sveiki,
Nezinau, kurioje grupeje jusu vaikutis, bet toje grupeje, kurioje yra manasis, vaikai tiek nedaug piesia ir uzsiima kurybiniais darbais, kadjiems priemoniu nedaug ir reikia. As jau geriau nupirkciau, nunesciau vaikui visko ko reikia, kad tik daugiau piestu, karpytu, klijuotu, lipdytu.... Del to ir uztenka, tu priemoniu, kiek ju nuperka..... Atsiprasau uz tokia savo nuomone,cia mano pastebejimai..... QUOTE(Rasyciux @ 2011 11 13, 16:56) Sveiki, Nezinau, kurioje grupeje jusu vaikutis, bet toje grupeje, kurioje yra manasis, vaikai tiek nedaug piesia ir uzsiima kurybiniais darbais, kadjiems priemoniu nedaug ir reikia. As jau geriau nupirkciau, nunesciau vaikui visko ko reikia, kad tik daugiau piestu, karpytu, klijuotu, lipdytu.... Del to ir uztenka, tu priemoniu, kiek ju nuperka..... Atsiprasau uz tokia savo nuomone,cia mano pastebejimai..... pritariu QUOTE(Deta_ @ 2011 04 07, 21:29) Čia Jūsų tokia patirtis, o aš manau, kad visai padorus darželis ir direktorė normali... pasidairykit po kitus darželius - kitaip kalbėsite. Jeigu nebūčiau dairiusis, tai gal ir nekalbėčiau... Aš nesiginčiju dėl darželio ir direktorės padorumo, bet mes liūdnas to darželio pasėkmes jaučiam iki šiol... kadangi jau esu rašiusi savo nuomonę apie šį darželį, tai nesikartosiu... Smagu girdėti, kai yra patenkintų darželiu... QUOTE(Rasyciux @ 2011 11 13, 16:56) Sveiki, Nezinau, kurioje grupeje jusu vaikutis, bet toje grupeje, kurioje yra manasis, vaikai tiek nedaug piesia ir uzsiima kurybiniais darbais, kadjiems priemoniu nedaug ir reikia. As jau geriau nupirkciau, nunesciau vaikui visko ko reikia, kad tik daugiau piestu, karpytu, klijuotu, lipdytu.... Del to ir uztenka, tu priemoniu, kiek ju nuperka..... Atsiprasau uz tokia savo nuomone,cia mano pastebejimai..... Per savaite buna bent trys nauji piesinukai. Gal jusu vaikutis eina i paciu maziausiu grupe? Papildyta: QUOTE(silirama @ 2011 11 13, 17:41) pritariu Manau tik nuo aukletoju priklauso, kiek jos uzima (darbeliais ar kita veikla) vaikus. Jei truktu priemoniu, o jos butu suinteresuotos kuo daugiau darbeliu su vaikais padaryti, tai prasytu, kad tevai atnestu papildomai. Musu atveju nieko nepraso, o darbeliu tikrai daug. Todel dziaugiuosi darzelio politika pasirupinti patiems. Manau, kad jei jus pageidaujat daugiau darbeliu, graziai uzsiminkit aukletojai. draugiskai paklauskit, gal vaikai nenori piesti? ar pan.? jei jie lopselinukai, gal dazniau eina i muzika ar sporta... QUOTE(oksikc @ 2011 08 31, 13:47) na mes uzrasem vaika tik gimus 2010m spali, tai vakar buvom pasidometi kkokie esam eileje i 2012m, tai esam 60, karoce be sansu pasake pakliuti, nors ir gyvenam salia... baisi su tais darzeliais, kur deti vaikucius.... tai,kad ir kyšių nešt nereikia. pvz Tarandė (nežinau ar visa) priklauso Gabijėlei,o darželius tai visiems prisikiria ir visi vaikai kaip ir turi darželius. QUOTE(lauritute @ 2011 11 13, 20:02) Per savaite buna bent trys nauji piesinukai. Gal jusu vaikutis eina i paciu maziausiu grupe? Papildyta: Manau tik nuo aukletoju priklauso, kiek jos uzima (darbeliais ar kita veikla) vaikus. Jei truktu priemoniu, o jos butu suinteresuotos kuo daugiau darbeliu su vaikais padaryti, tai prasytu, kad tevai atnestu papildomai. Musu atveju nieko nepraso, o darbeliu tikrai daug. Todel dziaugiuosi darzelio politika pasirupinti patiems. Manau, kad jei jus pageidaujat daugiau darbeliu, graziai uzsiminkit aukletojai. draugiskai paklauskit, gal vaikai nenori piesti? ar pan.? jei jie lopselinukai, gal dazniau eina i muzika ar sporta... tikrai nuo auklėtojų priklauso, kiek su vaikais bus užsiimama QUOTE(silirama @ 2011 11 14, 13:54) tikrai nuo auklėtojų priklauso, kiek su vaikais bus užsiimama Nekalbekit abstrakciai Bet kas Jusu manymu yra ugdymas? Gal but mes per didelius reikalavimus keliam darzeliui, o per mazus sau (tikrai netaikau Jums, bendrai sakau). Juk darzelis tik tevu ugdymo papildymas, o ne pakeitimas. Kiekvienam amziaus tarpsniui ugdymas yra skirtingas dalykas Aukletoja visiems skaito eiliuotas pasakeles ir vieni vaikai garsiai kartoja, o kiti ne. Bet visi jas moka. As pati girdejau, kaip musu grupeje aukletoja skaito eilerascius ir nutyla, o vaikai pasako reikiama sekanti zodi. Vaikai delioja deliones su aukletojomis, zaidzia teatra. Gal ir Jusu vaikutis deliones delioja, skaito pasakeles, zaidzia imitacinius zaidzimus, ir taip ugdosi. Tikrai siulau nenuleisti ranku, jei jums ko nors truksta Man asmeniskai padejo A. Lansbergienes blogas, ji skaitydama as supratau, kad pati galiu duoti daugiausia savo vaikui, kad turiu buti iniciatyvi ir siulyti savo pagalba jei ko nors truksta. P.S. del papidomu bureliu, direktore 2 metus is eiles per susirinkimus akcentuoja, kad neturi patalpu. Kad visos patalpos yra uzimtos grupiu.
Sveikos,
Norėjau jūsų pasiteirauti, ar kiekvieną dieną jūsų vaikučius išveda į lauką ir kiek laiko ten būna? Mes dar nelankome darželio, bet dažnai pro jį praeinu, tai pavasarį vaikų būdavo, o dabar kažkaip jų gerokai mažiau arba iš vis jų nematau. Mano nuomone vaikus privalo vesti į lauką, bet perskaičiau čia vienos mamos pasisakymą, kad vos ne visą žiemą vaiko į lauką nevedė darželyje. Ar gali taip būti? QUOTE(lauritute @ 2011 11 15, 12:47) Nekalbekit abstrakciai Bet kas Jusu manymu yra ugdymas? Gal but mes per didelius reikalavimus keliam darzeliui, o per mazus sau (tikrai netaikau Jums, bendrai sakau). Juk darzelis tik tevu ugdymo papildymas, o ne pakeitimas. Kiekvienam amziaus tarpsniui ugdymas yra skirtingas dalykas Aukletoja visiems skaito eiliuotas pasakeles ir vieni vaikai garsiai kartoja, o kiti ne. Bet visi jas moka. As pati girdejau, kaip musu grupeje aukletoja skaito eilerascius ir nutyla, o vaikai pasako reikiama sekanti zodi. Vaikai delioja deliones su aukletojomis, zaidzia teatra. Gal ir Jusu vaikutis deliones delioja, skaito pasakeles, zaidzia imitacinius zaidzimus, ir taip ugdosi. Tikrai siulau nenuleisti ranku, jei jums ko nors truksta Man asmeniskai padejo A. Lansbergienes blogas, ji skaitydama as supratau, kad pati galiu duoti daugiausia savo vaikui, kad turiu buti iniciatyvi ir siulyti savo pagalba jei ko nors truksta. P.S. del papidomu bureliu, direktore 2 metus is eiles per susirinkimus akcentuoja, kad neturi patalpu. Kad visos patalpos yra uzimtos grupiu. aš iš tiesų turbūt per daug noriu iš valstybinio darželio, mano supratimu, darželis yra ugdymo įstaiga ir aš labai norėčiau, kad ugdymas jame vyktų taip, kaip pvz., yra Jūsų nurodytos Austejos įkurtame Vaikystės sode, bet valstybiniams darželiams dar toli iki to aš iš tiesų daug dėmesio pati skiriu vaiko ugdymui, bet norėčiau, kad ir darželyje jam būtų skiriamas deramas dėmesys, vis dėlto vaikai ten paprastai praleidžia didžiąją dalį dienos, o grįžę po darželio jau nelabai turi jėgų kažką mokytis dėl kalbėjimo su auklėtojomis, tai aš irgi sutinku ir bandau tai daryti, tik susiduriu su dilema, kaip tai padaryti gražiai, kad auklėtojų neįžeist, kaip pasiūlyt idėjų, kad jos būtų bent jau apsvarstytos
Del lauko - i lauka siame darzelyje veda ir veda DAUG, kol buvo sviesu vakarais rudeni vesdavo net po du kartus, dabar jau temsta anksti, tai jie eina apie 11 val tiktai, bet veda kasdien... Galiu pasakyti atvirai, kad nuo rugsejo pirmosios musu dukra lauke su darzelio vaikais nebuvo max 5 dienas... Del lauko nusiskundimu tikrai neturiu, ir bendrai mes KOL KAS tikrai esam patenkinti siuo darzeliu, nes pirmiausia lankom jau antrus metus, ir kaip jau sakiau, pernai lankem Lazdynuose, tai turiu su kuo palyginti... Ten buvo atvirkscias variantas, ten gal is viso tik 5 kartus per visa rudeni juos isvede i lauka...
QUOTE(solciukas @ 2011 11 16, 01:12) Sveikos, Norėjau jūsų pasiteirauti, ar kiekvieną dieną jūsų vaikučius išveda į lauką ir kiek laiko ten būna? Mes dar nelankome darželio, bet dažnai pro jį praeinu, tai pavasarį vaikų būdavo, o dabar kažkaip jų gerokai mažiau arba iš vis jų nematau. Mano nuomone vaikus privalo vesti į lauką, bet perskaičiau čia vienos mamos pasisakymą, kad vos ne visą žiemą vaiko į lauką nevedė darželyje. Ar gali taip būti? Kai dukrytė ėjo į lopšelį, tai juos į lauką vedė tik anksti rudeni ir velai pavasarį, kai buvo puikus oras. Todel tas buvo labai retai. O siemet darzelinukę veda kasdien, nebent linoja ar labai labai vejuota. Tai siemet tikrai beveik kasdien išeina į lauką. QUOTE(silirama @ 2011 11 16, 08:07) aš iš tiesų turbūt per daug noriu iš valstybinio darželio, mano supratimu, darželis yra ugdymo įstaiga ir aš labai norėčiau, kad ugdymas jame vyktų taip, kaip pvz., yra Jūsų nurodytos Austejos įkurtame Vaikystės sode, bet valstybiniams darželiams dar toli iki to aš iš tiesų daug dėmesio pati skiriu vaiko ugdymui, bet norėčiau, kad ir darželyje jam būtų skiriamas deramas dėmesys, vis dėlto vaikai ten paprastai praleidžia didžiąją dalį dienos, o grįžę po darželio jau nelabai turi jėgų kažką mokytis dėl kalbėjimo su auklėtojomis, tai aš irgi sutinku ir bandau tai daryti, tik susiduriu su dilema, kaip tai padaryti gražiai, kad auklėtojų neįžeist, kaip pasiūlyt idėjų, kad jos būtų bent jau apsvarstytos Žinot, aš irgi svajoju, kad visi darželiai būtų kaip Austėjos. Deja į privatų neturiu galimybių vesti savo vaikų. Todėl galvoju, kuo galėčiau prisidėti ir kaip galėčiau įtakoti, kad mūsų darželiai panačiai dirbtų. Man labai patiko Austėjos mintis, kad mamos per išeiginę (kuria gauna kas mėnesį už 2 vaikučius) galėtų darželyje savanoriauti, padėti auklėtojai kuo nors. Tik pas mus turbūt dar sunku įsiūlyti savo pagalbą, nes tai neįprasta. Manau, kad nuo mūsų pačių priklauso, kad ir mūsų darželiai ar bent jau grupės gali būti panašios į privačius darželius. Manau, kad reikia tėvų iniciatyvos, būtinai bendruomeniškumo (nes viena mama sunkiai gali įtakoti ką nors, o daug bendraminčių tėvų gali kalnus nuversti) ir žinoma auklėtojų noro ir bendradarbiavimo. Ir pirmiausia reikia savo teigiamo požiūrio į viską. Nes jeigu ateisime su išankstine kovinga nuomone, tai vargu ar ko pasieksim. Ir žinoma reikia LAIKO... Jūs teisi, kad labai sunku yra sugalvoti kaip savo pasiūlymus pateikti auklėtojai, kad jų neįžeistume ir kad atsižvelgtų. Turbūt reikia didelio nuoširdumo ir parodyti, kad ir mes pasirengę padėti jei ko reikės. Aš asmeniškai visada pagiriu auklėtojas, pasidžiaugiu, kad mano dukrytė man deklamuoja naujus eilėraštukus ar naujas daineles dainuoja, ar pasakoja ką piešė, žaidė. Manau joms irgi svarbu atgalinis teigiamas ryšys. Joms irgi manau, smagu girdėti iš tėvų tokius dalykus. QUOTE(lauritute @ 2011 11 16, 12:53) Kai dukrytė ėjo į lopšelį, tai juos į lauką vedė tik anksti rudeni ir velai pavasarį, kai buvo puikus oras. Todel tas buvo labai retai. O siemet darzelinukę veda kasdien, nebent linoja ar labai labai vejuota. Tai siemet tikrai beveik kasdien išeina į lauką. Žinot, aš irgi svajoju, kad visi darželiai būtų kaip Austėjos. Deja į privatų neturiu galimybių vesti savo vaikų. Todėl galvoju, kuo galėčiau prisidėti ir kaip galėčiau įtakoti, kad mūsų darželiai panačiai dirbtų. Man labai patiko Austėjos mintis, kad mamos per išeiginę (kuria gauna kas mėnesį už 2 vaikučius) galėtų darželyje savanoriauti, padėti auklėtojai kuo nors. Tik pas mus turbūt dar sunku įsiūlyti savo pagalbą, nes tai neįprasta. Manau, kad nuo mūsų pačių priklauso, kad ir mūsų darželiai ar bent jau grupės gali būti panašios į privačius darželius. Manau, kad reikia tėvų iniciatyvos, būtinai bendruomeniškumo (nes viena mama sunkiai gali įtakoti ką nors, o daug bendraminčių tėvų gali kalnus nuversti) ir žinoma auklėtojų noro ir bendradarbiavimo. Ir pirmiausia reikia savo teigiamo požiūrio į viską. Nes jeigu ateisime su išankstine kovinga nuomone, tai vargu ar ko pasieksim. Ir žinoma reikia LAIKO... Jūs teisi, kad labai sunku yra sugalvoti kaip savo pasiūlymus pateikti auklėtojai, kad jų neįžeistume ir kad atsižvelgtų. Turbūt reikia didelio nuoširdumo ir parodyti, kad ir mes pasirengę padėti jei ko reikės. Aš asmeniškai visada pagiriu auklėtojas, pasidžiaugiu, kad mano dukrytė man deklamuoja naujus eilėraštukus ar naujas daineles dainuoja, ar pasakoja ką piešė, žaidė. Manau joms irgi svarbu atgalinis teigiamas ryšys. Joms irgi manau, smagu girdėti iš tėvų tokius dalykus. labai džiugu girdėti, kad yra panašiai mąstančių, aš irgi manau panašiai ir bandysiu kiek galiu prisidėt prie to, kad ir valstybiniam darželyje vaikai gautų bent jau panašiai kaip privačiam, tik va klausimas, ar visi taip mąsto, nes ne kartą buvo pasakyta, kad daugelis tėvų nieko nenori, ypač kai tai susiję su pinigėlių mokėjimu...bet labai tikiuosi sutikti iniciatyvių tėvų ir bandyti visiems kartu kažką pakeisti QUOTE(silirama @ 2011 11 16, 13:43) labai džiugu girdėti, kad yra panašiai mąstančių, aš irgi manau panašiai ir bandysiu kiek galiu prisidėt prie to, kad ir valstybiniam darželyje vaikai gautų bent jau panašiai kaip privačiam, tik va klausimas, ar visi taip mąsto, nes ne kartą buvo pasakyta, kad daugelis tėvų nieko nenori, ypač kai tai susiję su pinigėlių mokėjimu...bet labai tikiuosi sutikti iniciatyvių tėvų ir bandyti visiems kartu kažką pakeisti Butent, kad daugeliui tevu gerai taip kaip yra. O jei bandai ka siulyti, tai kaip i ateivi ziuri. Todel reikia ieskoti bendraminciu. Ir jei pasisuka kalba apie pinigus, dar maziau bendraminciu, bet as galvoju, kad daugeliui dalyku papildomu investiciju net nereikia. Man labai patinka mintis- darbeliai- panaudojant tai kas namuose nebenaudojama arba tai ka tiesiog jau ismestume (pvz. toletinio popieriaus kartonai, vienkartines lekstes, makulatura, kastonai, giles ir pan.,). O vaiku kuribiskumui cia visos galimybes.
Atsiprašau baisiausiai, bet kiek galima vaikus ugdyti šiukšlėmis? Kaip susiformuos jų estetinis požiūris ir skonis, jei viską galima padaryti iš atliekų? Aš ne prieš jas kartais panaudoti kūrybiškumui lavinti. Bet geriausiai lavinimui naudoti ilgalaikes ir estetiškai, patraukliai vaikui pagamintas priemones. Tačiau jos kainuoja nemažus pinigėlius, kurių tėveliai gaili arba paprasčiausiai neturi. Tad yra taip, kaip yra. Iniciatyvos yra sveikintinas dalykas, tačiau pernai į atvirų durų dienas atėjo tėvelių ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti galima. Kiek aš pastebėjau iš savo vaiko grupės tėvelių, tai visi labai kažko nori, bet patys nelabai ką gali pasiūlyti. Ir dar - man užkliuvo darbelių trūkumas, kaip kažkas pareiškė. Ne darbelių skaičiumi ugdymas matuojamas, o tuo, kiek vaikas ko pasiekė ar išmoko . Ne dailės būrelį lanko, o kolektyvą, kuriame reikia mokytis atlikti socialinį vaidmenį kartu su kitais vaikučiais.
QUOTE(kantra @ 2011 11 21, 21:58) Atsiprašau baisiausiai, bet kiek galima vaikus ugdyti šiukšlėmis? Kaip susiformuos jų estetinis požiūris ir skonis, jei viską galima padaryti iš atliekų? Aš ne prieš jas kartais panaudoti kūrybiškumui lavinti. Bet geriausiai lavinimui naudoti ilgalaikes ir estetiškai, patraukliai vaikui pagamintas priemones. Tačiau jos kainuoja nemažus pinigėlius, kurių tėveliai gaili arba paprasčiausiai neturi. Tad yra taip, kaip yra. Iniciatyvos yra sveikintinas dalykas, tačiau pernai į atvirų durų dienas atėjo tėvelių ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti galima. Kiek aš pastebėjau iš savo vaiko grupės tėvelių, tai visi labai kažko nori, bet patys nelabai ką gali pasiūlyti. Ir dar - man užkliuvo darbelių trūkumas, kaip kažkas pareiškė. Ne darbelių skaičiumi ugdymas matuojamas, o tuo, kiek vaikas ko pasiekė ar išmoko . Ne dailės būrelį lanko, o kolektyvą, kuriame reikia mokytis atlikti socialinį vaidmenį kartu su kitais vaikučiais. Kantra, Jūs visada, ir sakyčiau piktai, kritikuojat mamų pasisakymus čia. Geriau pasakykit kuo Jums patinka šis darželis? Kuo džiaugiatės ir ką tobulintumėt?
Darželis kaip darželis. Priklauso nuo požiūrio - jei žiūri pozityviai, tai viskas neblogai, o jei norėsi prikibti, visada rasi prie ko. Džiaugiuosi, kad mano vaikui patinka ir nedarau tragedijos ten, kur nereikia jos daryti. Man nepatinka, kad mamytės teršia savo darželį įvairiomis paskalomis, bet vaikus vistiek čia veda. Jei tiek daug blogybių matote ir randate šiame darželyje, visada galima ieškoti kur geriau. Bet juk reikšti savo nepasitenkinimą ir nieko nedaryti yra daug paprasčiau, ar ne?
QUOTE(kantra @ 2011 11 22, 21:20) Darželis kaip darželis. Priklauso nuo požiūrio - jei žiūri pozityviai, tai viskas neblogai, o jei norėsi prikibti, visada rasi prie ko. Džiaugiuosi, kad mano vaikui patinka ir nedarau tragedijos ten, kur nereikia jos daryti. Man nepatinka, kad mamytės teršia savo darželį įvairiomis paskalomis, bet vaikus vistiek čia veda. Jei tiek daug blogybių matote ir randate šiame darželyje, visada galima ieškoti kur geriau. Bet juk reikšti savo nepasitenkinimą ir nieko nedaryti yra daug paprasčiau, ar ne? Taciau manau, kad mamos turi teise rasyti ir savo neigiama nuomone, konstruktyvia kritika (be asmeniskumu ir izeidinejimu). Visur visko pasitaiko, todel manau, kad blogu dalyku issakymas vercia mus atkreipti demesi. Svarbiausia, kad pasidziaugtume ir gerai dalykais, nes siame darzelyje apstu teigiamu dalyku.
Tai kam kapstytis smulkmenose? Jos žudo gyvenimą.
QUOTE(silirama @ 2011 11 14, 13:54) tikrai nuo auklėtojų priklauso, kiek su vaikais bus užsiimama Vaiko ugdymas nėra tik būrelio lankymas , žaidimai ir yra vaiko ugdymas. Juk žaisdami vaikai ir mokosi įvairių dalykų! Pas mus grupėje jau buvo šita didžiulė diskusija dėl neva nesančio ugdymo. Deja kartais ugdymas suvokiamas labai siaurai, tik kaip lipdymas ar darbeliai. Daugiau apie žaidimus viena nuoroda QUOTE(lauritute @ 2011 11 16, 12:53) Todėl galvoju, kuo galėčiau prisidėti ir kaip galėčiau įtakoti, kad mūsų darželiai panačiai dirbtų. Man labai patiko Austėjos mintis, kad mamos per išeiginę (kuria gauna kas mėnesį už 2 vaikučius) galėtų darželyje savanoriauti, padėti auklėtojai kuo nors. Tik pas mus turbūt dar sunku įsiūlyti savo pagalbą, nes tai neįprasta. Manau, kad nuo mūsų pačių priklauso, kad ir mūsų darželiai ar bent jau grupės gali būti panašios į privačius darželius. Manau, kad geriausia pagalba darželiui, tai nesikišti ir nevadovauti. Nes kai grupėje yra virš 20 vaikų, kurie turi bent po vieną tėvą, tai yra 20 skirtingų nuomonių ir įsivaizdavimų apie "ugdymą ir gražų darželį". O auklėtojos grupėj yra 2. Ir jos turi atsilaikyti prieš krūvą nuomonių, neaišku iš kur sugalvotų. Kaip jūs įsivaizduojate savanoriavimą? Ar norėtumėte, kad pas Jus į darbą kasdien ateitų po naują ir "žalią" savanorį, neturintį tos srities išsilavinimo ir trukdytų jums dirbti? Ir dar teiktų krūvas pasiūlymų ir norėtų perorganizuoti jūsų darbą, pareikšti konstruktyvią kritiką ir t.t. Buvau dviejuose privačiuose darželiuose pažiūrėti kaip viskas atrodo: pagrindinis skirtumas - auklėtojos labai gražiai kalba su tėveliais (geresnis marketingas
Kiek darbeliu daro vaikai,TIKRAI priklauso nuo aukletoju ir nevarbu kokio jie amziaus!!!Kadangi turiu su kuo lyginti,tai tikrai zinau,mes su drauge turim vienodo amziaus dukrytes,skiriasi keliom dienom
QUOTE(Dagis @ 2011 11 24, 10:32) Manau, kad geriausia pagalba darželiui, tai nesikišti ir nevadovauti. Nes kai grupėje yra virš 20 vaikų, kurie turi bent po vieną tėvą, tai yra 20 skirtingų nuomonių ir įsivaizdavimų apie "ugdymą ir gražų darželį". O auklėtojos grupėj yra 2. Ir jos turi atsilaikyti prieš krūvą nuomonių, neaišku iš kur sugalvotų. Kaip jūs įsivaizduojate savanoriavimą? Ar norėtumėte, kad pas Jus į darbą kasdien ateitų po naują ir "žalią" savanorį, neturintį tos srities išsilavinimo ir trukdytų jums dirbti? Ir dar teiktų krūvas pasiūlymų ir norėtų perorganizuoti jūsų darbą, pareikšti konstruktyvią kritiką ir t.t. <...> Oi, niekas nekalba apie tai, kad eisim į grupę su savo ugdymo planais, nauja darbotvarke ar dar kažkuo kas trukdytų grupės darbui. Čia ne tėvų sritis ir funkcijos. Aš turėjau omeny daug paprastesnius dalykus ir pagalbą. |