Musu penkiameciam sunui diagnozuota bronchu astma. Kol kas mums sunku su sia liga gyventi. Nors apie ja daug skaiteme internete, bet praktiska jusu nuomone nepakenktu. Parasykite, kaip gyvenate, gal lankote klubus, kaip jauciasi jusu vaikuciai, kaip juos grudinate, stiprinate imuniteta. Galbut galetume sia tema cia ispletoti. Dar domintu, ar naudojotes kada sanatorijos "Pusyno kelias" paslaugomis.
Mano vaikai neserga,bet as pati turiu bronchine astma ir jauciuosi normaliai,bet pastoviai naudoju vaistus,stengiuos laiku susipurksti,vengiu prirukytu patalpu,nes dumai labai erzina mane-pradedu dust,nesiojuos su savimi vaistus,aisku buna paastrejimu,bet galima ju isvengt - tik reikalinga kontrole.O tu cia skaitei http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d=&id2=&linkID=.
O mano sūnui bronchų astma nuo vienerių metų.
Svarbu nuolat vartoti vaistus (turbūt gavot Singulair), vengt infekcijų, didelio fizinio krūvio ar stresų, alergenų (namus reiketų tvarkyt kaip alergiškam vaikui). Ar jums nustatė, kas sukelia kosulį/dusulį?
Musu vaikas alergiskas zoliu ir medziu ziedadulkems, todel vasara - nelengvas metas. Be to, labai judrus, o fizinis kruvis - irgi ne i sveikata.
Tinklalapyje www.aai.lt rekomenduoja įsigyti apsauginį tinklelį, sulaikantį žiedadulkes.
Nuo didelės alergijos žiedadulkems, nuo šienligės yra specialūs skiepai, kurie kaip tik daromi šaltuoju metų laiku. Tik kažin ar jie taikomi vaikams, ar taikomi astmos atveju. Jei tik dabar diagnozavo astmą, tai kokius metus gydys vaistais. Imunitetui stiprint geriau pagerti Broncho-munal ar kitokių vaistų. Mums nei sanatorijų, nei druskų kambarių nerekomendavo, nes tai skirta reabilitacijai, o ne gydymui, be to didelė infekcijos tikimybė.
Arvira, dziugu, kad tavo vaikai neserga. Musu atveju astma eina genetiskai: jau vyro mociute ja sirgo (seniau sakydavo "serga dusuliu), vyras alergiskas dulkiu erkutems, visa vaikyste prakosejo, jo brolis serga sienlige. Na, o musu vaikas stai irgi susirgo.
Pas mus - irgi genetinis pagrindas iš vyro pusės. Dukra buvo alergiška maistui, nuo trijų išaugo, bet prasidėjo šienligė. O sūnui nuo pusės metų kosuliai/dusuliai. Kažkaip reikės su tuo gyventi
Mano vienas bernas irgi serga, nuo 2 metuku, paveldejo is manes, o as - is mamos. Beveik nuolat vartojam "Singulaira", tik vasara darom pertrauka.
Mes buvom "Pusyno kely", ka glaiu pasakyti - maistas ten prastas, gyvenimo salygos buvo nekokios, nes mes gyvename sename korpuse, kuri dabar uzdare remontui. Tai kitais metais turetu buti liuks. Gydymas ten visai neblogas, ypac patiko drusku kambarys Man paciai dabar astmos paumejimas, turiu nuolat purksti, o kaip jums su sveikata? Gal tai tokie orai lemia?
Sveikute
Tai va mano seima visa alergikai Man ir dviem mano sunums diagnozuota astma Bet ji ne tokia pavojinga kaip atrodo is pirmo karto. Geriausia jei tiksliai zinai nuo ko? Jei ne, tai apsilankykit pas alergologa. Nei as nei mano Svarbiausia ismokti (pasakyti lengva)nebijoti dusulio priepolio ir stengtis tuo metu nekvepuoti (ta prasme - bandyti kvepuoti) labai staigiai. Man kartais pavyksta, o vaikams -ne. Jei astma nuo dulkiu erkute: Na tai programa Minimum, bet jei padarysi - garantuoju kad tapsit 70% sveikesni. Jei turite klausimu galite ir asmeniskai parasyti[EMAIL]vkanaporis@kednet.lt [/EMAIL] Neciaudikyt ir neduskiti
Pukiniu pagalviu ir antklodziu mes seniai neturim, nes vyras (alergiskas dulkems ir erkutems), kai tik apsivedem, visas is namu isgyvendino, kilimu, uzuolaidu - irgi minimumas. As anksciau negalejau suprasti, kaip be to gyventi, o dabar man netgi labai patinka toks butas.
Del to, kad vasara jam blogiau, nes alergiskas ziedaulkems, tai man suprantama, bet ziema prasideda persalimai, virusai - o tai irgi isprovokuoja paumejimus. Kaip su tuo tvarkytis... Be to, kai prisiskaitai, kad tie hormoniniai vaistai stabdo vaiko augima, vystymasi, plaukai pasisiausia. Bet kaip be ju, juk matau, kad padeda. Zodziu, dabar laukiames antro vaikelio ir mane retkarciais apima baime, kad tik antras nesirgtu. Bet cia jau nieko nepadarysi, pamatysim veliau.
Tu labai nepergyvenk, visaip pasitaiko. O ziema dazniau serga ir pan., nes alergija, o astma yra viena jos israisku, paumeja tada, kai silpnesnis imunitetas. Tai tuo momentu, kai Kaip ten bebutu, reikia issiaskinti visus alergijos (astmos) sukelejus. Kai zinosi ko saugotis, tai ir bedu bus maziau. Neciaudikyt
Dekui visoms uz patarimus ir gerus zodzius.
Dar vat del to "stebuklingojo" RIBOMUNYLO. Girdejau is koleges, kuri lanke serganciu astma vaikiuku kluba (regis, "Pienes puka"), kad sito imunostimuliatoriaus reikia vengti (rimti lektoriai tai sake), nes vaistai nuo astmos ir taip alina organizma, o tas RIBOMUNYLAs dar labiau suardo naturalias apsaugines funkcijas, po to organizmas vis sunkiau pats kovoja ir prisitaiko. As cia truputi nemoksiskai paaiskinau, bet nesu medike ir kitaip nemoku. Zodziu, trumpai tariant, vaikams tinka tik augalines kilmes imuniteto stiprikliai ir visokie ten grudinimai, grynas oras, vitaminai ir tt.
[/QUOTE]del to "stebuklingojo" RIBOMUNYLO[QUOSutinku su tavimi. Kai kalbejau apie imuninius preparatus, turejau omeni - zoleliu pagrindu ir tik naturalias. Nors mano vaikai astmininkai ir mums pastoviai rekomenduoja visokius Ribomunylus ar broncho munalus, me tokiu sudu nevartojame. Be to zinokite, jei vartojate hormoninius vaistus, reikia vartoti daugiau kalcio.
Neciaudikyt.
Alina ir co, dekui uz patarima, kad reikia kalcio, nes sito nezinojau. siandien pat nudumsiu i vaistine ir nupirksiu. Gal dar kokiu geru patarimu kas zinote?
Del to RIBOMUNYLO tai as ziauriai buvau pasipiktinusi ant musu pulmonologes. Juk ji turi zinoti, koki suda bruka, o ne dalinti reklaminius lapelius su atseit nuostabiu preparatu. Juolab kad pati ir hormoninius vaistus israsineja. Nusprendziau pasikeisti gydytoja. Jei ka, ji dirba Seskineje, Kuziene tokia. Absoliuciai formaliai atlieka savo darba.
Dėl Kuzienės - pritariu, baisi formalistė. Tik kitus kritikuoja, kaip kiti blogai dirba. O kai ateini pas ja pagalbos, tai išsiunčia į ligoninę, prigasdinus, kad kritinė būklė
Gerai, kad Tara pritaria mano nuomonei del Kuzienes. Itrauksiu ja i juodaji sarasa. Per ta laika, kai mes kosejome, gydemes, ji ne karto nenusiunte vaiko pas masaziste - o juk masazas labai padeda atsikoseti ir issivalyti plauciams. dabar tik pati save galiu kaltinti, kad nepasidonejau is kitu saltiniu, kokios yra reabilitacijos galimybes.
Mano mažasis irgi dažnai kosėja. Tuoj kas - inhaliacijos. Užrašiau pas alergologę. Mūsų pulmonologė rekomendavo Valatkienę centro poliklinikoje. Sako, būtų labai gerai masažistė, tik aš nė vienos nežinau. Gal žinot kokią?
Norėjau paklaust (gal ne visai į temą) apie darželius. Girdėjau gandus, kad asmatikų vaikų į darželius nepriima. Na gal ne į visus darželius, gal nuo direktorės priklauso. Ar jūsų vaikai eina į darželį, kokia auklėtojų ir direktorės reakcija į diagnozę - astma?
Žinau vieną masažistę, sąžiningai dirba. Ji atvažiuoja į namus. Senai naudojomės jos paslaugomis, tai net nežinau, kiek dabar ima (buvo 20Lt.) PAGALBOS RANKA, D. Butėnienės PĮ Musninkų g. 9, 07186 Vilnius Tel.: (687) 89330
Priima astmatikus, bent maniski tai vaiksto. As idejau i spintele vaistu ir pamokiau aukletojas kaip naudotis, bet jir ir pats jau moka naudotis. kazkurioj temos skaiciau kad atsmatikui uz darza puse kainos. Mano vyresnelei astma. Geriam singulaira, naudojam ventolina ir inhaliatorius. Saugau, kad nepersaltu. Dar turim i nosi antialergini purskala, bet pavadinimo dabar nepamenu. Taip ir gyvenam. Vasara buvom "Pusyno kely", gyvenom naujam korpuse, viskas ten fainai, jai patiko. Gydytoja patare imunitetui stprinti Rybomunila, bet jis labai brangus, kol kas dar nepirkau, gal kas bandet?
O geras. Jei taip butu, tai As bedu su savo astmininkais neturejau, nes jie labiausiai mego dusti vakare ar nakti. Darzelyje slypi kitas pavojus. Del ivairiu priezasciu darze sumazeja vaikuciu imunitetas, o astmininko jis ir taip buna truputi mazesnis. Na del to ir padaugeja ivairios slogos, infekcijos ir astmos priepuoliai
Mums irgi nepadejo. Padejo Singulairas ir Lacticolis. Apie Lacticoli noriu papasakot. Ji reikia gerti pries valgi darant toki limonada: 1 arb.saukstelis Lacticolio, 1 arb.saukst. su kaupu medaus ir vandens apie puse stiklines geriau silto, kad medus geriau tirptu. Tai pagerina virskinima.
Mes irgi pradejom vartoti Singulaira po vasaros atostogu. dar duodu zuvu taukus ir tikriausiai duosiu kokius nors vitaminus dar. Ir dar apie ligas. Pamaciau darze kad visa grupe kramto ta pacia kramtoma guma. Na toks noras uzejo aukletojai i snuki duoti. Zino gi kad grupeje yra serganciu vaiku ir toleruoja tokius dalykus.
Sakes. tai aukletojai ne vieta darzelyje. As savo maziams niekada popsio neaplaizydavau, o visada turejau tam reikalui virinto vandenuko. Apie vitaminus. Gal zinote tokius kuriuos jusu mazyliai megsta, nes maniske jokiu i burna net neima, net skaniu zvereliu. Tik zuvu tauku kapsules tinka uz vitaminus, bet ji labai mazai valgo, tai noreciau ka nors su C vitaminu, bet kiek tik pirkau, nevalgo, teko broliams atiduoti.
Mūsų irgi ši gydytoja. Pilnai sutinku, kad tik formaliai gydo. Deja.... O gal žinot kokį gerą pulmonolgą? Pas kokią gydytoją žadat persirašyti?
Mano broliams buvo nustatyta astma, kai jiems buvo kokie metai ar du. Tevai spjove i viska, pardave buta ir issikrauste gyventi i pusyna miesto pakrastyje. Dar ir ozka atsiveze. Kai po daug metu gydytoja pamate visiskai sveikus vaikus, nepatikejo
ALINA IR CO, TIKRAI, ASTMININKAMS VAIKAMS NUO ŠIŲ METŲ RUGSĖJO BERODS UŽ DARŽELĮ PUSĖ KAINOS, NES KAI BUVAU DARŽELYJE SUSIRINKIME-DIREKTORĖ DALYVAVO IR AIŠKINO, KAD PASIKEITĖ APMOKĖJIMAI. KADANGI MAN AKTUALU, NES MANO MAŽASIS IRGI TURI ASTMĄ-TAI TĄ GERAI ĮSIDĖMĖJAU. BENT JAU KAUNE.
O DĖL PAČIOS ASTMOS KALBANT... gėrm vat ir mes singularą tris dėžutes-nustojom, apsirgom-ir vat vėl vos ne visas mėnuo spazmai nepraeina-nelabai gelbsti ir ventolinas...
Jo geriausias variantas. Bet siais laikais retas sugebetu taip "spjauti", net del savo vaiku. O savo namu aplinka apsitvarkyti tikrai galima. Visokios pukines pagalves, kilimai minksti zaislai, geles. Visa tai bent laikinai isnesti is namu ar bent miegamojo tikrai galima. Mamytes, kuriu vaikai serga astma, nepasiklaiukit tik vaistais. Labai svarbu surasti alergijos priezasti ir jei jo venksi, tai dusuliai jei visai nepraeis, tai tikrai taps retenybe. As pati sergu astma ir zinau kaip buna sunku ir blogai kai negali kvepuoti. Be je paskutini karta dusau praeita vasara. Ir taip jau senai. Dustu retai, nes vengiu visko, kas man sukelia bronchu spazmus. Mano vaikams 2 buvo diagnuozuota astma pries5 ir 7 metu, o jau 1,5 metu nei vienas neduso ir vaistu nuo astmos nevartojome nuo 2003 rudens. Astma vaistais vien neisgydysit. Vaistai kovoja su simptomais, o priezastis yra kazkur salia. Pasalinsit priezasti, nereiks ir vaistu. Neciaudikyt
dabar nepamenu tiksliai, bet TIKRAI NE 3savaites. tikrai kalba eina apie kelias dienas tiktai, pvz. vartojant claritina- 2dienos.
Svarbiausia nesinervuok. Kokie vaiko patalai? Jei plunksniniai ar pukiniai, svarbiausia pakeisk juos i sintetinius. o pagalve gali rinktis ar sintetine ar grikiu lukstu. Kai tai padarysi garantuoju vaikui pasidarys lengviau. O apie berimus, tai alergija gali pasireiksti kiek berimais tiek ir dusuliu ir sloga, ar viskas kartu, nes priezastis viena o reakcijos priklauso nuo vaiko. Apie lengvatas pasiklausiu, bet saziningai sakau pirma karta girdziu, gal cia tik jusu darzelyje.
Visai nebutinai. Vitukas, jam jau 8 metai. Visada turejo gera apetita. Suvalgo viska, kas tik valgoma, o alergija buvo nuo pieno, bulves ir t.t. Tiesa dabar jau valgo viska, bet iki 3 metu nuo gimimo visa maista gaminau atskirai. Pirma saldaini tik 3 budamas paragavo. O turiu dukryte Vilte ir kita sunu Toma, tai juos ikalbeti ka suvalgyti tikrai svente. Tiesa Tomas labai praso valgyti, o kai idedi, tai po 2,3 sauksto - "jau nebenoriu" ir pan.
O kaip pašalint priežastį, kai astma yra endogeninė, infekcinio pobūdžio?
Gydėm antibiotikais - visai organizmas nusilpo. Gėrem imunitetui sustiprint - nepadėjo. Praeita žiemą gyvenom kaip karantine: niekur patys nevaikščiojom, nieko į svečius nepriimdavom, kad, neduok dieve, kokios infekcijos neatneštų. Ligoninė pasirodė dar didesnis siaubas, nes ten pilna visokių infekcijų, tai po tokio "pasigydymo" visos ligos bumerangu pareidavo... Va dabar susigavo mažius slogą lauke ir visą savaitę dūsta
Kodel tu tokia tikra? As irgi uzsirasiai pas pulmonologa, dai daktare sake 3-4 sav. nevartoti simptomu slopinanciu vaistu.
Alina ir co, puikiai žinau apie visus patalus ir visa kita-jau nuo pat gimimo abu ant sintetinių miega, kilimų irgi mažai, bent jau tam kambaryje kur miegam-jokių. viską žinau ir esmės jau pati galiu konsultuoti kitus
Ir manes visada klausia ar 4 savaites nevartojom priesalerginius Histamininius vaistus. Mano alergologe Astrauskaite is Antakalnio
As vaziuosiu pas pilmonologe Vaitkiene, dirba Santariskese. Gal kam teko susidurti?
Tikrai pritariu. Mums su Vituku pora metu teko patiems pirkti vaistu, nes apylinkes gydytoja sake, kad ne taip diagnoze urasyta ar dar kas tik alergologe rase kompensuojamus, bet tik menesiui, o po to kaip nori antro siuntimo neduoda, nes alergologes irasyta kontrole po 1 metu ir viskas. Beje apie pasleptus alergenus slapukus ka tik rasiau skyrelyje "alergisku vaiku mityba" Is tikro tokie dalykai yra ir juos nustatyti labai sunku.
as irgi bandysiu pasidalinti savo patirtimi apie astma. Mano dukrai ji pripazinta nuo 2,5 metu amziaus. Sia diagnoze mums tiesiog ibruko privati gydytoja pas kuria nuolatos konsultavomes. Nuo 2 m. dukrai prasidejo gan stiprus naktiniai kosuliai kartais su vemimu, kas ir paskatino ieskoti privataus mediko. Ji isgyde viena karta, antra, na o trecia pasiule astmos diagnoze, is pradziu lyg tik tam, kad gautume kompensuojamus vaistus. Sutikome ir nusprendeme sekti eiga toliau ir gydyma koreguoti pagal bukle. Kosuliai kartojosi tik tuomet, kai mazoji daryelyje pasigaudavo virusa, nepastebejau jokio paumejimo nei nuo dulkiu, ziedadulkiu, maisto. Apskrtai, niekada nesame tureje jokio berimo ant odos nuo pat mazens. Savo iniciatyva padareme alerginius tyrimus, tiek ibrezimus ant odos, tiek is kraujo. Alergologai vis teige, kad per mazai duomenu astmos diagnozei. O musu privati gydytoja vis kartojo savo - astma. Taciau si musu liga nepasiduodavo gydoma priesastminiais vaistais, vartojome saujomis singulaira, inhaliatorius, pereidami vis prie didesniu doziu, hormoninius purskalus i nosi. Bet gydyma baigdavome antibiotiku kursu. Man atrode, kad tai prasilenkia su logika - astma ir antibiotikai. Tiesa, mano dukra niekada neduso, kamuoja tik stirpus naktiniai kosuliai.
Praejusi pavasari bandziau ieskoti kito gydytojo, ji nustebo pirmosios gydymo ir diagnozavimo metodais. Ji labiau linkusi itarti silpnus bronchus, o ne astma, tiesa ji pasiule visus metus gydyti dukra ir nuspres - ar mes turime astma, ar ne. Tiesa, pirmoji gydytoja yra astmos klubo prie Antakalnio ligonines prezidente, vis mus gasdino paslepta alergija, apie ka jus cia kai kurios uzsiminete. Pavasari vaiko neleisdavome i kiema, visus langus laikeme uzdarytus, kad tik ta ziedadulke neiskristu i musu buta...
Joooo... axel, logika pas kaikuriuos gydytojus geležinė... tik vat ta paslėpta alergija tikrai egzistuoja, nes mano mažių beria ir žiauriai beria, o nenustatom nuo ko..
Kai paskaiciau, tai pasiurpau - visokie velniai tuos musu maziukus puola, o padeti kartais labai sunku. Mums dar gerai, kad musiskis nedusta, o tik kosti. O kosti tada, kai yra aplinkos poveikis (jis alergiskas ziedadulkems) arba kai persala, pasigauna virusa. Dabar mes perejom kryziaus kelius ir gavom galimybe pasistiprinti "Pusyno kely". Gal pries ziema pades sustiprinti imuniteta. Antra vertus, musu vaikas jautrios psichikos, taigi jau dabar naktimis nemiega kamuojamas minties apie sanatorija. As bijau, kad ir stresas cia nepakenktu.
Del apetito - tikrai negaliu skustis, musiskis visada normaliai valge, nespjauna ir i vaisius, tik va su darzovemis sunkiau, bet po truputi juda ir sis reikalas. Kadangi jis nedusta, tai i darzeli jam eiti niekas netrukdo. Man aukletoja pasako, kada kosejo per miega, kada kas dar buvo. Idomu pasidare del to puses kainos mokescio - reikes issiaiskinti. O LISAI noriu pasakyti, kad pas Kuziene as tikrai neisiu daugiau. Kol kas dar neturim kitos pulmonologes, bet tikimes susirasti. Reikia normalaus gydytojo, nes cia ne juokai, o rimti dalykai ir dar rimtesni vaistai. Parasykite apie "Pusyno kelia", prasau. Ar ten jus vaikus palikote visai dienai, ar pacios buvote, kokia ten tvarka ir t.t.
Pusyno kely visai neblogas gydymas, jeigu vaikas iki 7 m., tai tu pati gali gauti kelialapi vaziuoti su vaiku, tik bus be maitinimo.Jeigu vaikas jautrus, galesi su juo nueiti pas sanatorijos psichologe
Nu bajerius pasakoja Axel. Zinot daznai girdziu, kad medikai nenoriai diagnuozuoja astma, o prisidengia abstrukciniais ir astminiais bronchitais ir pan. o kad atvirksciai -girdziu pirmakart.
As patarciau, net jei diagnuozuoja astma, o vaikas netaip baisiai dusta, "kad siaudo griebtis", ne pulti prie histamininmiu ir hormoniniu vaistu, o persitvarkyti namu aplinka ir ieskoti alergenu. Nors gal ne visai i tema, bet kai as buvau mazyte (beveik pries 30 metu) man niekaip negalejo rasti nuo ko as dustu. Ir dusdavau netipiskai - iskart uzsibluokuodavo bronchai ir tekdavo reanimuoti. Man labai pasiseke, kad visi dusimai prie mamaos, o ne darzeli ir kad poliklinika buvo 5 min. ejime nuo namu. Tai mama mane per 1-2 minutes nunesdavo pas vedeja, kuri mane reguliariai gaivino. Po to nuo 5 metu nebesirgau ir tik paauglysteje atsinaujino pradzioj tik bronchitai, po to ir dusdavau, bet pas medikus nesikreipiau. Uosvis buvo astmininkas ir kai kurie vaistai jam netikdavo, tai man atiduodavo, o as nadodavau, kai jau visai budavo riesta. Bet kai pradejo vaikams atsirasti astma, tai klausydama alergologu patarimus, persitvarkiau namus ir vaikams ir man del to pagerejo. O tik praeita vasara issiaiskinau nuo kiekviena gruodi sausi dusdavau. Grybavau ir staiga pradejo trukti oro, intuityviai pradejau dairytis, ieskoti nuo ko, ir pamaciau, kad esu jaunam eglyne, nei zolytes, nei samanu, tik vienos eglutes. Isejau is to ploto, vos atgavau kvapa ir supratau, kad Kaledas svesiu nuo siol su dirbtine egle. Ir zinot ka, siais metais toliau bronchitu nei man, nei vaikams reikalai neblogejo To linkiu ir visiems dusuliukams
Klausimas Alina ir Co. Tu cia daug patyrusi atrodai, nes, kaip suprantu, pati turi sia beda. Ar as galeciau nepastebeti savo vaiko dusulio priepuoliu? Maniskei jau bus seseri, o astmos diagnoze turime nuo 2,5 metu. Musu "gudrioji" gydytoja vis korteleje rasydavo, kad mergaite dusta, bet as nesuprantu, kas tai yra dusta. Ar as galeciau to nepastebeti? Gal dusuliu vadinamas stiprus kosulys, kai nebelieka laiko orui ikvepti??? Ar istikro vaikui turi stigti oro, jis jo negali ikvepti, na kuo tai pasireiskia???
Mazajai rekomenduojama mazinti fizini kruvi, nes po jo gali atsirasti preipuolis. Bet mes su vyru kaip tik ja skatiname sportuoti, daznai savaitgaliais einame i stadiona begioti, vaziuojame dviraciais, lankome menine gimnastika. Nesu pastebejusi, kad atsirastu kosulys po fizinio kruvio, pas mus viskas siejasi tik su virusinem infekcijom.
Axel
Ne jokiu budu tu negali nepastebeti. Ir as manau, kad tavo gydytoja perdeda. Ir rasiau, kad jei is tikro dusta, tai neverta skubeti su vaistais, na nebent dustu labai baisiai ir be vaistu nepavyksta nuraminti priepuolio. Dar noriu pasakyti ne tai kad tau, bet kitoms, kad gali buti astma be dusimo, o su pripuolingu sausu kosuliu, kada kosti apie 15-30 min ir niekaip negali baigti. Kartais iki vemimo, o man asmeniskai atrodydavo, kad plauciai dega. Bet ir tokia astma reta, be to tokius priepuolius galima nuraminti: silta (ne karsta) arbata, nugaros masazu, aplinkos pakeitimu - iseiti i kita patalpa ar i lauka, jei ne ziema. O va del kruvio tai noriu visiems ir medikams ir mamoms garsiai ir aiskiai. Jei vaikas judrus ir pats megsta begioti ir pan. NERIBOTI jokio kruvio. Man sirdis skauda, kai girdziu "Nebegiok vel dusti pradesi". NESAMONE . Vaikas ypac iki 5 metu patys nelakstys daugiau nei gali. Na ir kas kad po lakstymo uzsikosi, vaikyste tik viena karta. Netraumuokime vaiku. Jei netikit, tai mano Tomas, jam jau 10 metu, su diagnozemis sirdies igimta yda ir astma(butent kosuliu priepuoliai) lanko: 3 kartus per saaite po 1,5 valandos karate; 4 kartus po1-1,5 krepsini; 2 kartus per savaite po45 min mokykloj bureliai. Ir speja visur ir sveikata tik gereja. Nes jis labai judrus nuo gimimo - nenustygdavo vietoje nei minutes. Kiekvienas vaikas skirtingas. Mamos bukite protingos. Neuzkraukite letu vaiku ir nelaikykite ant pavadeliu judriu. Be to eidama Axel pas gydytoja nusiteik taip, kad jis tave tik konsultuoja, bet tu neprivalai vykdyti visu jo nurodymu, o dar paprasciau - nueik pas kita, o dar geriau pas pora tik kiekvienam isanksto visko neispasakok, kad jis savarankiskai susidarytu savo nuomone, o ne atsizvelgdamas i kolegos.
Pritariu del fizinio kruvio - as neriboju, tegul duodasi, kiek sirdis geidzia. Dar skaiciau, kad prie tokios diagnozės - astmos - labai tinka baseinas. Tik kad tuose baseinuose labai greitai visokios persalimo ligos puola. Bet gal veliau, kai eis mokykla, reikes pabandyti. Ka jus manote?
Baseinas tikrai gerai, bet problemu daugiau su tuo nei naudos. As asmeniskai nuo baseino gavau 5 metams ausu uzdegima chroniska, bet astma kol lankiau - nesirgau
Mielos mamos, esu labai liūdna ir prašau Jūsų patarimo. Gyvename provincijoje į kurią kartais užsaka gydytojai iš truputį didesnių miestų. Taigi. Dažnai sergame bronchitais, gal todėl, kad labai anksti pradėjome lankyti darželį. nukrypau nuo temos... Vasarą nusiuntė pas pulmonologą. Padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad parodymai ant astmos ribos, nors iki 3 metų gali ir išaugti. Praėjusią savaitę ta pati pulmonologė jau be jokių tyrimų, tik pažiūrėjusi, kad dažnai sergame bronchitu, ir kad dabar jau apie 3 sav. po truputį kostim - NUSTATĖ ASTMĄ
Dabar 3mėn. reiks gerti vaistus nuo astmos. PADĖKIT. Gal žinot gerą pulmonologą nesvarbu kokiam mieste ir kiek tai kainuotų, kad tikrai patvirtintų arba paneigtų šią baisią diagnozę. Mano mažei tik 2,5 metukų....
Skorpyte, bronchinę astmą pripažįsta, jei per metus vaikas mažiausiai 3 kartus serga obstrukciniu bronchitu, taigi manau, kad todėl jum ir nustatė šią ligą
Mano vyresnėlis TIK 2 kartus per metus sirgo obstrukciniu bronchitu, tai mūsų alergologė sugebėjo susigalvoti, kad jis net nebealergiukas (augiau pas ją ir neisim)
na,turiu kaimynu berniuka,serganti nuo poros metuku br.astma..gaila vaiko..Galiu duoti nebent patarimu,kaip apraminti sia liga
siulyciau eiti tik pas alergologa ir issitirti alergenus,tuomet nuo ju vaika ir saugoti..mazi vaikai tikrai daznai isauga sia liga.sekmes
Musu vyresnele "astmuoja" nuo 3,5 m (jau beveik 3 metus), o taip pat ir tetis, todel jau beveik laukiu, kada maziukei prasides bedos
Atvažiuokit į Respublikinį Alergologijos centrą Vilniuje, specialistai pakonsultuos. Siuntimą duos jūsų gydytoja.
|