Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepimo maišeliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2
vabalas
pabandziau , nupirkau kepimo maiselius. kaip juose kepti ?
man gavosi toks neskanus dietiskas (blogaja prasme) maistas, kad feee.
bea
mes namie kepam ir vishta ir jos dalis ir mesyte, gaunasi super smile.gif. paimi maisheli, sudedi su prieskoniais mesa, ipili vandens, uzrisi galus ir kepi. tiesa tai vadinasi kepimo rankoves rodos...
Jumi
QUOTE (bea @ 2004 09 14, 21:43)
mes namie kepam ir vishta ir jos dalis ir mesyte, gaunasi super smile.gif. paimi maisheli, sudedi su prieskoniais mesa, ipili vandens, uzrisi galus ir kepi. tiesa tai vadinasi kepimo rankoves rodos...

liuks patarimas. Vista tikrai skani gaunas thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1095231687[/mergetime]
QUOTE (bea @ 2004 09 14, 21:43)

liuks patarimas. Vista tikrai skani gaunas thumbup.gif
AIRA
Labai geras daiktas tie maiseliai thumbup.gif As irgi kepu juose ir vista, ir kumpi, sprandine ir t.t. Man patinka, kad, kad mesa buna minksta, o ir neprisitasko niekur wink.gif
Aušrinė
Ir aš maišeliuose mėsytę kepu. Pvz vištieną gabaliukais arba žuvį. Visos vištos nebandžiau ten sutalpint. O paskui neprilimpa ta plėvė prie iškepusios vištos?
bea
nu kad neprilimpa. nedidele dejom, nznau huh.gif , bet shejp neturetu prilipti
Gosh
Aš ir dažnai naudoju tokius maišelius, vištą, mėsytę pastoviai juose kepu. Kaip ir Bea, įpilu vandens truputuka thumbup.gif gaunas minkšta, skani, savo sultyse išsitroškinusi mėsytė smile.gif
Laiza
Tos kepimo rankoves (ar maiseliai - praktiskai tas pats) dalykas tikrai thumbup.gif
Kvapu maziau (ypac, jei zuvi kepu), kaip kazkas jau minejo - neprisitasko. Maistas tikrai sveikesnis, negu kepant keptuveje.
vija
As niekada nepilu vandens. Dazniausiai kepu diiiideli (1,5-2 kg) gabala keleta dienu marinuotos kiaulienos sprandines. Is issiskyrusiu sulciu padarau padaza.

Labai geras dalykas tie maisai: mesa ir apskrunda, ir islieka sultinga. Nemaziau svarbu ir tai, kad skarda ir orkaite lieka svaruteles thumbup.gif
vasarėja
o maisa ar reikia apversti? kai kepa?
g.gif
nes as irgi kepu, viskas thumbup.gif , bet kad prilimpa man, tiesa nedaug, ir vista, ir mesos kumpis...
bet as vandens nepilu, gal reikia? g.gif
Migele
mamkinai as irgi nepilu vandens, bet patepu rankove aliejumi, tada neprilimpa.
bea
na mes namie nevartom. vandens visada truputi pilam
vasarėja
nu aciu, merginos, bandysiu gal ipilti vandens, ar aliejum tept. kita karta... wink.gif
Regila
Man rankove nepamainoma.Kepu vista tik joje.Sultys,kurios isbega kepant,pasilieka rankoveje.Tampa sultinga.Neprisvyla ir oda neprilimpa.Iskepus as visada isimu is jos.O rankoviu buna visokiu plociu.Dabar kazkaip siauresne pirkus.I inda pilu vandens.
Aušrinė
Tai į indą pilat vandenį ar ir į rankovę ???? g.gif
Regila
Zinoma,kad i inda.Rankoveje nuo garu ir mesos susidaro.Krastus surisu tais dratukais,kurie buna prie rankoviu.As vienai pusei apskrudus-apverciu.Tai buna apie puse kepimo.
Aušrinė
Nesuprantu, kam to vandens? Niekad nepyliau kiek kepiau ir viskas gerai. Ir nieko nevarčiau. g.gif
vabalas
na as visiska tundra jau susimaisiau, kur ta vandeni reik pilti , i rankove ? ir kiek to vandens reikia ?
o visa ta kurini (na pvz vista rankoveje) deti kur , orkiteje ant groteliu, ar i kokia skarda su vandeniu ?
ir kaip politilene apskrunda ?
Gregorij L.
vista kepame rankoveje thumbup.gif niekada nepylem vandens nei i vidu nei i inda ir net nevartem kepinio. skanumelis neispasakytas. mikrobangej kepant pradeda svilti ar lydytis segtukai galams uzkabinti todel visada siulu surisu thumbup.gif
vida/d
kaip tik anti planuoju kepti tame maiselyje(pirma karta) smile.gif tai gerai,kad cia uzsukau ,tai daug ka suzinojau,kaip tais maiseliais is tikruju naudotis biggrin.gif
zujka
As vista apdeta obuoliais kepu tik rankovej. Skanumelis wub.gif O kad vandens reikia pilti ir dar vartyti pirma karta girdziu. Nieko panasaus nedarau, o kepu taip jau kokie 5 metai rolleyes.gif
Monela
Man taip pat kepimo rankove nepamainoma.Dazniausiai as kepu joje vistu slauneles,sparnelius.Taip pat kartu sudedu ir bulves, morkas, paprikos, pomidoru, svogunu.Tada imetu dar sauksta sviesto ir uzrisu.Kepu folija dengtoj skardoj.Viskas ciki gaunasi.Laaabai skanu,prie to dar pasidarau gaiviu salotu essen.gif
Indifference
Gal pasikartosiu, bet dar karteli noriu pasitikslint blush2.gif , ant ko ta rankove dedat? rolleyes.gif ant skardos? unsure.gif Ir kokiame aukstyje? g.gif nes beda ta, kad mano orkaiteje nebera nei groteliu, nei skardos (ismeciau, baisu i jas ziuret buvo, kokias radau anu seimininku), tad jei zemai ant tokio metalinio padekliuko deciau, na kur puodams pastatyt skirti buna? Ar iskeptu normaliai ar kaip ten su ta visa rankove butu? ax.gif O gal kas zino, kur skardu ir groteliu orkaitei galima butu gauti senovinei rusiskai? g.gif blush2.gif
Amalia
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 09 21, 16:01)
Gal pasikartosiu, bet dar karteli noriu pasitikslint blush2.gif , ant ko ta rankove dedat?  rolleyes.gif ant skardos? unsure.gif  Ir kokiame aukstyje?  g.gif nes beda ta, kad mano orkaiteje nebera nei groteliu, nei skardos (ismeciau, baisu i jas ziuret buvo, kokias radau anu seimininku), tad jei zemai ant tokio metalinio padekliuko deciau, na kur puodams pastatyt skirti buna? Ar iskeptu normaliai ar kaip ten su ta visa rankove butu?  ax.gif O gal kas zino, kur skardu ir groteliu orkaitei galima butu gauti senovinei rusiskai?  g.gif  blush2.gif
*

Ant ko desi, Tavo reikalas. Iskepti tai iskeps.Vartyti nereikia, vandens pilti - tik jei ka jau labai sausa kepi, o siaip sultys issiskiria ir toj rankovej susirenka, kas siaip orkaitej irgaruotu.Beje, reikia viska sudejus ir uzraisiojus su adatele kelis kartus idurti virsuje, kad didesniam garu spaudimui susidarius nesprogtu - tada turesi kiaulide orkaitej. Todel ta kepama daikta dek i toki inda (kiek didesni), kad taip atsitikus tas sultis surinktu. O ir siaip - iskepusi turi gi ta kepini isimti. Jei daug sulciu, reikia pirma jas ispilti. Kaip ta padarysi be padeklo apacioje? Aplamai, kad apskrustu, patariama pabaigoje viena zarnos gala ikirpti, sultis nupilti (is ju padaza gaminti), ir tada su prakirpta skyle koki 5-10 min, paskrudinti.
As pati dedu ta pauksti ar mesgali i tokio pailgo indo, kur anksciau zasi kepdavo, dangti - jis su rankena gale, patogu istraukti karsta. Del groteliu - kas padaryta, padaryta.Butum gal geriau davus naujai nuemaliuot.Lietuviai isradingi, gal koks bicas ispiaus naujas (tik galus nudildyk, kad nesusizeist), bet is nedazyto kokio tinklo ar blekos gabalo - kaistant is dazu nuodai gali skirtis.Matai, tiesiai ant orkaites dugno ka deti negerai, turi tarpas poros cm likti, nes apacioj liepsna yra, orkaite turi tolygiai kaisti. Na ir pripyliau visa litanija, bet gal ka naudingo rasi smile.gif
Indifference
Aciu Amalia uz issamu atsakyma drinks_cheers.gif Sakiau bandysiu parduotuvese ieskot skardu, gal rasiu kokia tinkamo plocio g.gif , kad tiktu pasaut (na biski optimiste as biggrin.gif , bet...), o jei ne, tai taip ka nors kombinuosiu biggrin.gif Blogiausiu atveju kepsiu zemai, padejusi koki inda ant tu metaliniu padekliuku puodamas ant kojeliu aukstesniu kur buna, gal kas iseis smile.gif nes jau negaliu, kiek cia visokiu receptu skaniu orkaitej gaminamu, o as nieko negaliu ismegint! doh.gif Gana, imuosi veiksmu! 4u.gif
cruiser
labai idomu butu pabandyti issikepti ka nors skanaus celofanineje rankoveje.Bandziau zuvi taip daryti , bet nesamone gavosi.Gumine pirstine skanesne turbut butu.Gal galite ka nors pasiulyti , nes vilties ,kad pavyks, kol kas nepraradau .
Amalia
QUOTE(titux @ 2005 09 23, 09:46)
labai idomu butu pabandyti issikepti ka nors skanaus celofanineje rankoveje.Bandziau zuvi taip daryti , bet nesamone gavosi.Gumine pirstine skanesne turbut butu.Gal galite ka nors pasiulyti , nes vilties ,kad pavyks, kol kas nepraradau .
*

Jei nepasiseke, receptas kaltas, ne "rankove".Ji gi isgalvota buvo, kad po kepimo orkaites sveisti nereiktu.Lygiai taip pat gali kepimo inde su dangciu gaminti, tik po to priskrudimus sveisti reikia.Na o rankove ismeti, ir viskas.Aplamai ji daugiausiai mesai (kepsniui, paukstienai) kepti naudojama, nes ilgai kepant tu prigruzdimu skardoj ar inde neisvengsi.Zuvis kai kokia didesne, tokio indo irgi ne kiekviena turi.Kai koki viscioka, as spec.stiklo inde kepu.Rankone imu tik, kas i ji netelpa.
cruiser
gal kas nors ka nors kepate celofaninese kepimo rankovese(ar kaip ten tie daiktai vadinasi)?Bandziau kepti zuvi , tai gavosi nerealus s...Net gumine pirstine skanesne butu.
ramuneb
o kaip tie mašeliai vadinasi prekyboje, niekur tokiu nemačiau
ruta_zalia
QUOTE(ramuneb @ 2006 12 11, 23:15)
*

taip ir vadinasi "Kepimo maisas". Galima rasti visuose prekybos centruose prie vienkartiniu indu, prie kepimo popieriaus, folgu ir pan., o dalykas tai tikrai super, daznai naudoju. thumbup.gif
tavi
QUOTE(ramuneb @ 2006 12 11, 23:15)
*

Arba kepimo maišeliai arba kepimo rankovė.Paprastai yra ten kur folga, kepimo popierius, maišeliai ledukams šaldyti.
Agniska
Atgaivinsiu temą su tūndriškais klausimais savo doh.gif lotuliukas.gif
Taigi neturiu tokio dalyko,o labai užsimaniau,jau iš jūsų išsiaiškinau kur jų ieškot pirkt,toliau klausimėlis Jums o jos vienkartinės?Ta prasme iškepi ką nors joje ir meti?Ir dat klausimėlis,o ką patiekalui duoda kepimas kepimo rankovėje?Ačiū iš anksto už atsakymus 4u.gif
Ugnužė
Taip, kepimo rankovės yra vienkartinės. O ką duoda...na, bent jau man tai nereikia skardų plauti, o mėsa (bent jau kiauliena) būna minkštesnė, sultingesnė.
Tinkis Vinkis
QUOTE(Agniska @ 2007 10 23, 21:46)
Atgaivinsiu temą su tūndriškais klausimais savo doh.gif  lotuliukas.gif
Taigi neturiu tokio dalyko,o labai užsimaniau,jau iš jūsų išsiaiškinau kur jų ieškot pirkt,toliau klausimėlis Jums o jos vienkartinės?Ta prasme iškepi ką nors joje ir meti?Ir dat klausimėlis,o ką patiekalui duoda kepimas kepimo rankovėje?Ačiū iš anksto už atsakymus 4u.gif
*

Tai kaip Ugnuze ir rase - kepimas maise ar rankoveje duoda kartu ir troskinimosi efekta. Kepinys neperdziusta, jo nereikia laistyti kepimo metu. Tai gerai kepant didesnius kepinius, kurie kepa kelias valandas, tarkim zasi ar didesni smota mesos.
Skarda tai vis vien deretu ispaluti po to... Nesitikekit biggrin.gif
ingakyca
Man labai patiko šitie maišeliai thumbup.gif Kepiau vištiena, tai ji tapo sultinga ir nereikėjo kaip kas čia minėjo laistyti jos biggrin.gif
simoneta
ar reikia ka nors pilti i skarda kai kepi rankoveje?
vilideka
As irgi suku galva,kaip cia su ta rankove daryti g.gif Gal galima orkaiteje tiesiog ant groteliu deti?
sky84
Taip, as irgi vakar cia prisiskaicius isbandziau tuos maiselius. Gavosi tikrai thumbup.gif
Kepiau vista.Ismarinavau, palikau per nakti. Patepiau pries kepima aliejumi vista ir ikisau i maisa. Ai, tiesa, dar ant maiseliu pakuotes buvo patarimas vidu pabarstyti trupuciu miltu-tada garantuotai neprilips prie mesos-taip ir padariau. biggrin.gif
Nepyliau jokio vandens. Nu bet gavosi skanumelis. Su vyru valgem issisiepe, nereikejo net sakuciu. Kepiau apie 3 valandas. Bet vista buvo tokia minksta, kad kaip perpjoviau tai net kaulai nubyrejo biggrin.gif biggrin.gif O svarbiausia apskrudus thumbup.gif
Nu vienu zodziu jauciausi tokia tundra, kad tik taip neseniai apie tuos maiselius suzinojau rolleyes.gif
liepal
Labai megstu kepimo maiselius. orkaite neprisitasko, tik svarbu, kad iskiles maiselis prie virsutiniu tenu neprisiliestu, tada ishdilydo. o shiaip 1,5 val vistai tikrai riba. nors cia taip pat skonio reikalas
mergaiciukas1
Mane irgi sudomino ta kepimo rankove-maisas.

Ir turiu toki keista klausima. O kaip suzinoti, kad jau iskepe, jeigu ten uzrisi g.gif Ar yra kazkokios kepimo trukmes normos pagal mesos rusi ar gabalo dydi? g.gif
Leksa
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 07 31, 12:02)
Mane irgi sudomino ta kepimo rankove-maisas.

Ir turiu toki keista klausima. O kaip suzinoti, kad jau iskepe, jeigu ten uzrisi  g.gif Ar yra kazkokios kepimo trukmes normos pagal mesos rusi ar gabalo dydi?  g.gif
*

g.gif anksciau vistos launeles kepdavau 1 val. 20 min., dabar kepu valanda, sonine supjaustyta irgi 1 val. o gal tiek net nereikia?
O didelio mesos gabalo kepti dar nebandziau, tai ir man butu idomu g.gif
Ingėnas
QUOTE(Leksa @ 2009 07 31, 12:23)
g.gif anksciau vistos launeles kepdavau 1 val. 20 min., dabar kepu valanda, sonine supjaustyta irgi 1 val. o gal tiek net nereikia?
O didelio mesos gabalo kepti dar nebandziau, tai ir man butu idomu  g.gif
*

Aš dideliais gabalais nekepu, kepu pjaustytą mėsą.
Bet šiaip vistiek preiš baigiant kepti kokių 15-20 min reikia atplėšti maišelį, kad apskrustų. Tada įbedi šakutę ir pažiūri, ar jau minkšta.
Kepu kiaulieną irgi valandą ar kiek daugiau.
vėdrynė
QUOTE(Ingėnas @ 2009 07 31, 15:05)
Aš dideliais gabalais nekepu, kepu pjaustytą mėsą.
Bet šiaip vistiek preiš baigiant kepti  kokių 15-20 min reikia atplėšti maišelį, kad apskrustų. Tada įbedi šakutę ir pažiūri, ar jau minkšta.
Kepu kiaulieną irgi valandą ar kiek daugiau.
*

sveikutes as darau taip pat svarbiausia temperatura kad ne per auksta butu mesai 180-200 thumbup.gif
Ingėnas
QUOTE(vėdrynė @ 2009 07 31, 19:26)
sveikutes as darau taip pat svarbiausia temperatura kad ne per auksta butu mesai 180-200 thumbup.gif
*

Na taip, aukščiau 200 aš niekada nei mėsai, nei kitiems patiekalams nejungiu ax.gif
mergaiciukas1
Isbandziau kepimo maiseli. Mesa tikrai sultingesne ir vyrui patiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Tik man prikepe ta mesos dalis, kuri lietesi per maiseli su skarda. Teko tokia plutele nupjauti, nes i ja ipjauti buvo neimanoma. Gal vandans ipilt? Ar dar kokiu pasiulymu turit? g.gif g.gif
due drops
o kaip uzrisat?prie mano maiseliu nebuvo jokiu "klipsu" prideta
arana81
QUOTE(due drops @ 2009 08 29, 19:11)
*

siulu arba klipsais - man jie anksciau pasibaigia nei pati rankove smile.gif
sakudin
oi super tas maiselis katik iskepiau vista ,nu tiesiog pasaka thumbup.gif kaip skanei pavakarienevom.ji ji buvo sultinga ir minksta , thumbup.gif
Saulėgrąža
QUOTE(sky84 @ 2009 04 08, 22:30)
Taip, as irgi vakar cia prisiskaicius isbandziau tuos maiselius. Gavosi tikrai  thumbup.gif
Kepiau vista.Ismarinavau, palikau per nakti. Patepiau pries kepima aliejumi vista ir ikisau i maisa. Ai, tiesa, dar ant maiseliu pakuotes buvo patarimas vidu pabarstyti trupuciu miltu-tada garantuotai neprilips prie mesos-taip ir padariau. biggrin.gif
Nepyliau jokio vandens. Nu bet gavosi skanumelis. Su vyru valgem issisiepe, nereikejo net sakuciu. Kepiau apie 3 valandas. Bet vista buvo tokia minksta, kad kaip perpjoviau tai net kaulai nubyrejo biggrin.gif  biggrin.gif O svarbiausia apskrudus thumbup.gif
Nu vienu zodziu jauciausi tokia tundra, kad tik taip neseniai apie tuos maiselius suzinojau rolleyes.gif
*

blink.gif blink.gif 3 valandas? nieko sau... aš vaandą kepu ir tai jau normaliai iškepa.. tongue.gif
Polaroid
QUOTE(due drops @ 2009 08 29, 18:11)
*

aš tai "krokodilą" pasiimu nuo rašomo stalo, čak čak ir nereikia nieko rišt hihihi.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.