pabandziau , nupirkau kepimo maiselius. kaip juose kepti ?
man gavosi toks neskanus dietiskas (blogaja prasme) maistas, kad feee.
pabandziau , nupirkau kepimo maiselius. kaip juose kepti ?
man gavosi toks neskanus dietiskas (blogaja prasme) maistas, kad feee.
mes namie kepam ir vishta ir jos dalis ir mesyte, gaunasi super
liuks patarimas. Vista tikrai skani gaunas Papildyta @ [mergetime]1095231687[/mergetime]
liuks patarimas. Vista tikrai skani gaunas
Labai geras daiktas tie maiseliai
Ir aš maišeliuose mėsytę kepu. Pvz vištieną gabaliukais arba žuvį. Visos vištos nebandžiau ten sutalpint. O paskui neprilimpa ta plėvė prie iškepusios vištos?
nu kad neprilimpa. nedidele dejom, nznau
Aš ir dažnai naudoju tokius maišelius, vištą, mėsytę pastoviai juose kepu. Kaip ir Bea, įpilu vandens truputuka
Tos kepimo rankoves (ar maiseliai - praktiskai tas pats) dalykas tikrai
Kvapu maziau (ypac, jei zuvi kepu), kaip kazkas jau minejo - neprisitasko. Maistas tikrai sveikesnis, negu kepant keptuveje.
As niekada nepilu vandens. Dazniausiai kepu diiiideli (1,5-2 kg) gabala keleta dienu marinuotos kiaulienos sprandines. Is issiskyrusiu sulciu padarau padaza.
Labai geras dalykas tie maisai: mesa ir apskrunda, ir islieka sultinga. Nemaziau svarbu ir tai, kad skarda ir orkaite lieka svaruteles
o maisa ar reikia apversti? kai kepa?
nes as irgi kepu, viskas bet as vandens nepilu, gal reikia?
mamkinai as irgi nepilu vandens, bet patepu rankove aliejumi, tada neprilimpa.
na mes namie nevartom. vandens visada truputi pilam
nu aciu, merginos, bandysiu gal ipilti vandens, ar aliejum tept. kita karta...
Man rankove nepamainoma.Kepu vista tik joje.Sultys,kurios isbega kepant,pasilieka rankoveje.Tampa sultinga.Neprisvyla ir oda neprilimpa.Iskepus as visada isimu is jos.O rankoviu buna visokiu plociu.Dabar kazkaip siauresne pirkus.I inda pilu vandens.
Tai į indą pilat vandenį ar ir į rankovę ????
Zinoma,kad i inda.Rankoveje nuo garu ir mesos susidaro.Krastus surisu tais dratukais,kurie buna prie rankoviu.As vienai pusei apskrudus-apverciu.Tai buna apie puse kepimo.
Nesuprantu, kam to vandens? Niekad nepyliau kiek kepiau ir viskas gerai. Ir nieko nevarčiau.
na as visiska tundra jau susimaisiau, kur ta vandeni reik pilti , i rankove ? ir kiek to vandens reikia ?
o visa ta kurini (na pvz vista rankoveje) deti kur , orkiteje ant groteliu, ar i kokia skarda su vandeniu ? ir kaip politilene apskrunda ?
vista kepame rankoveje
kaip tik anti planuoju kepti tame maiselyje(pirma karta)
As vista apdeta obuoliais kepu tik rankovej. Skanumelis
Man taip pat kepimo rankove nepamainoma.Dazniausiai as kepu joje vistu slauneles,sparnelius.Taip pat kartu sudedu ir bulves, morkas, paprikos, pomidoru, svogunu.Tada imetu dar sauksta sviesto ir uzrisu.Kepu folija dengtoj skardoj.Viskas ciki gaunasi.Laaabai skanu,prie to dar pasidarau gaiviu salotu
Gal pasikartosiu, bet dar karteli noriu pasitikslint
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 09 21, 16:01) Gal pasikartosiu, bet dar karteli noriu pasitikslint Ant ko desi, Tavo reikalas. Iskepti tai iskeps.Vartyti nereikia, vandens pilti - tik jei ka jau labai sausa kepi, o siaip sultys issiskiria ir toj rankovej susirenka, kas siaip orkaitej irgaruotu.Beje, reikia viska sudejus ir uzraisiojus su adatele kelis kartus idurti virsuje, kad didesniam garu spaudimui susidarius nesprogtu - tada turesi kiaulide orkaitej. Todel ta kepama daikta dek i toki inda (kiek didesni), kad taip atsitikus tas sultis surinktu. O ir siaip - iskepusi turi gi ta kepini isimti. Jei daug sulciu, reikia pirma jas ispilti. Kaip ta padarysi be padeklo apacioje? Aplamai, kad apskrustu, patariama pabaigoje viena zarnos gala ikirpti, sultis nupilti (is ju padaza gaminti), ir tada su prakirpta skyle koki 5-10 min, paskrudinti. As pati dedu ta pauksti ar mesgali i tokio pailgo indo, kur anksciau zasi kepdavo, dangti - jis su rankena gale, patogu istraukti karsta. Del groteliu - kas padaryta, padaryta.Butum gal geriau davus naujai nuemaliuot.Lietuviai isradingi, gal koks bicas ispiaus naujas (tik galus nudildyk, kad nesusizeist), bet is nedazyto kokio tinklo ar blekos gabalo - kaistant is dazu nuodai gali skirtis.Matai, tiesiai ant orkaites dugno ka deti negerai, turi tarpas poros cm likti, nes apacioj liepsna yra, orkaite turi tolygiai kaisti. Na ir pripyliau visa litanija, bet gal ka naudingo rasi
Aciu Amalia uz issamu atsakyma
labai idomu butu pabandyti issikepti ka nors skanaus celofanineje rankoveje.Bandziau zuvi taip daryti , bet nesamone gavosi.Gumine pirstine skanesne turbut butu.Gal galite ka nors pasiulyti , nes vilties ,kad pavyks, kol kas nepraradau .
QUOTE(titux @ 2005 09 23, 09:46) labai idomu butu pabandyti issikepti ka nors skanaus celofanineje rankoveje.Bandziau zuvi taip daryti , bet nesamone gavosi.Gumine pirstine skanesne turbut butu.Gal galite ka nors pasiulyti , nes vilties ,kad pavyks, kol kas nepraradau . Jei nepasiseke, receptas kaltas, ne "rankove".Ji gi isgalvota buvo, kad po kepimo orkaites sveisti nereiktu.Lygiai taip pat gali kepimo inde su dangciu gaminti, tik po to priskrudimus sveisti reikia.Na o rankove ismeti, ir viskas.Aplamai ji daugiausiai mesai (kepsniui, paukstienai) kepti naudojama, nes ilgai kepant tu prigruzdimu skardoj ar inde neisvengsi.Zuvis kai kokia didesne, tokio indo irgi ne kiekviena turi.Kai koki viscioka, as spec.stiklo inde kepu.Rankone imu tik, kas i ji netelpa.
gal kas nors ka nors kepate celofaninese kepimo rankovese(ar kaip ten tie daiktai vadinasi)?Bandziau kepti zuvi , tai gavosi nerealus s...Net gumine pirstine skanesne butu.
o kaip tie mašeliai vadinasi prekyboje, niekur tokiu nemačiau
Atgaivinsiu temą su tūndriškais klausimais savo
Taigi neturiu tokio dalyko,o labai užsimaniau,jau iš jūsų išsiaiškinau kur jų ieškot pirkt,toliau klausimėlis Jums o jos vienkartinės?Ta prasme iškepi ką nors joje ir meti?Ir dat klausimėlis,o ką patiekalui duoda kepimas kepimo rankovėje?Ačiū iš anksto už atsakymus
Taip, kepimo rankovės yra vienkartinės. O ką duoda...na, bent jau man tai nereikia skardų plauti, o mėsa (bent jau kiauliena) būna minkštesnė, sultingesnė.
QUOTE(Agniska @ 2007 10 23, 21:46) Atgaivinsiu temą su tūndriškais klausimais savo Taigi neturiu tokio dalyko,o labai užsimaniau,jau iš jūsų išsiaiškinau kur jų ieškot pirkt,toliau klausimėlis Jums o jos vienkartinės?Ta prasme iškepi ką nors joje ir meti?Ir dat klausimėlis,o ką patiekalui duoda kepimas kepimo rankovėje?Ačiū iš anksto už atsakymus Tai kaip Ugnuze ir rase - kepimas maise ar rankoveje duoda kartu ir troskinimosi efekta. Kepinys neperdziusta, jo nereikia laistyti kepimo metu. Tai gerai kepant didesnius kepinius, kurie kepa kelias valandas, tarkim zasi ar didesni smota mesos. Skarda tai vis vien deretu ispaluti po to... Nesitikekit
Man labai patiko šitie maišeliai
ar reikia ka nors pilti i skarda kai kepi rankoveje?
As irgi suku galva,kaip cia su ta rankove daryti
Taip, as irgi vakar cia prisiskaicius isbandziau tuos maiselius. Gavosi tikrai
Kepiau vista.Ismarinavau, palikau per nakti. Patepiau pries kepima aliejumi vista ir ikisau i maisa. Ai, tiesa, dar ant maiseliu pakuotes buvo patarimas vidu pabarstyti trupuciu miltu-tada garantuotai neprilips prie mesos-taip ir padariau. Nepyliau jokio vandens. Nu bet gavosi skanumelis. Su vyru valgem issisiepe, nereikejo net sakuciu. Kepiau apie 3 valandas. Bet vista buvo tokia minksta, kad kaip perpjoviau tai net kaulai nubyrejo Nu vienu zodziu jauciausi tokia tundra, kad tik taip neseniai apie tuos maiselius suzinojau
Labai megstu kepimo maiselius. orkaite neprisitasko, tik svarbu, kad iskiles maiselis prie virsutiniu tenu neprisiliestu, tada ishdilydo. o shiaip 1,5 val vistai tikrai riba. nors cia taip pat skonio reikalas
Mane irgi sudomino ta kepimo rankove-maisas.
Ir turiu toki keista klausima. O kaip suzinoti, kad jau iskepe, jeigu ten uzrisi QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 07 31, 12:02) Mane irgi sudomino ta kepimo rankove-maisas. Ir turiu toki keista klausima. O kaip suzinoti, kad jau iskepe, jeigu ten uzrisi O didelio mesos gabalo kepti dar nebandziau, tai ir man butu idomu QUOTE(Leksa @ 2009 07 31, 12:23) O didelio mesos gabalo kepti dar nebandziau, tai ir man butu idomu Aš dideliais gabalais nekepu, kepu pjaustytą mėsą. Bet šiaip vistiek preiš baigiant kepti kokių 15-20 min reikia atplėšti maišelį, kad apskrustų. Tada įbedi šakutę ir pažiūri, ar jau minkšta. Kepu kiaulieną irgi valandą ar kiek daugiau. QUOTE(Ingėnas @ 2009 07 31, 15:05) Aš dideliais gabalais nekepu, kepu pjaustytą mėsą. Bet šiaip vistiek preiš baigiant kepti kokių 15-20 min reikia atplėšti maišelį, kad apskrustų. Tada įbedi šakutę ir pažiūri, ar jau minkšta. Kepu kiaulieną irgi valandą ar kiek daugiau. sveikutes as darau taip pat svarbiausia temperatura kad ne per auksta butu mesai 180-200
Isbandziau kepimo maiseli. Mesa tikrai sultingesne ir vyrui patiko
Tik man prikepe ta mesos dalis, kuri lietesi per maiseli su skarda. Teko tokia plutele nupjauti, nes i ja ipjauti buvo neimanoma. Gal vandans ipilt? Ar dar kokiu pasiulymu turit?
o kaip uzrisat?prie mano maiseliu nebuvo jokiu "klipsu" prideta
oi super tas maiselis katik iskepiau vista ,nu tiesiog pasaka
QUOTE(sky84 @ 2009 04 08, 22:30) Taip, as irgi vakar cia prisiskaicius isbandziau tuos maiselius. Gavosi tikrai Kepiau vista.Ismarinavau, palikau per nakti. Patepiau pries kepima aliejumi vista ir ikisau i maisa. Ai, tiesa, dar ant maiseliu pakuotes buvo patarimas vidu pabarstyti trupuciu miltu-tada garantuotai neprilips prie mesos-taip ir padariau. Nepyliau jokio vandens. Nu bet gavosi skanumelis. Su vyru valgem issisiepe, nereikejo net sakuciu. Kepiau apie 3 valandas. Bet vista buvo tokia minksta, kad kaip perpjoviau tai net kaulai nubyrejo Nu vienu zodziu jauciausi tokia tundra, kad tik taip neseniai apie tuos maiselius suzinojau |