Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų vaikas turi augintinį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lurdes
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką rolleyes.gif
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų biggrin.gif ir katinėlis atsikeršydamas vis ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš rolleyes.gif
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...
Neringucia
Mes nelaikome jokio gyvūnelio, bet ne dėl to kad esame prieš. Paprasčiausiai mano vaikas nori tik šuniuko. Pirkti mažą šuniuką vyras nesutinka, sako jeigu šuo tai turi būti didelis, neneškit čia man namo "katašunių" biggrin.gif . Tačiau mano nuomone dideliems šunims ne vieta daugiabučio bute. Vietos mažai ir šiaip daug triukšmo kelia, kamynai nepatenkinti. Taigi kol vaikas neužsinorės kokio kito gyvūnėlio, mūsų namuose jo nebus. Beje žinau labai gerą gyvūnėlį, kuris tinka laikyti bute - tai voveriukas degu. Jį nesunku prižiūrėti, kiek žinau gyvena irgi keletą metų, be to yra pakankamai protingas, netgi atsiliepia šaukiamas vardu. yess.gif
Laisvė
Manau, kad vaikui labai svarbu kuo nors rūpintis, už ką nors būti atsakingam. tad gyvūnėlio atsiradimas namuose yra labai natūralus dalykas. Tačiau mes gyvename dviejų kambarių bute. Bet kokio įnamio "atėjimas" reikštų ne tik papildomas išlaidas, papildomą rūpestį ir dėmesį. Tas įnamis, koks jis bebūtų, pareikalautų ir savo erdvės ir taip jau ankštame bute. Todėl ši problema ir yra tas lemiamas svertas, dėl ko mano mergučė dar neturi jokio gyvūnėlio.
Pangasija
QUOTE(Neringucia @ 2005 01 18, 15:58)
Beje žinau labai gerą gyvūnėlį, kuris tinka laikyti bute - tai voveriukas degu. Jį nesunku prižiūrėti, kiek žinau gyvena irgi keletą metų, be to yra pakankamai protingas, netgi atsiliepia šaukiamas vardu. yess.gif
*

thumbup.gif degiukas yra jega. pati auginu ir dziaugiuosi
jokubaite
QUOTE(mamy @ 2005 01 17, 22:32)
Smėlį aišku keisdavau aš  rolleyes.gif

*

Tikra teisybė. Visi rūpesčiai dėl augintinio švaros kliūva mamai. Mes taip pat turėjos katinėlį, kuris beje dabar laimingas gyvena kaime, o mūsų namuose jau 3 m. gyvena vėžlys (vandens) akvariume. Jam 1 k. per dieną maisto duoda sūnus (13 m.), kuriam jis ir priklauso (aišku dažnokai tas pareigas jam tenka priminti), o vandenį akvariume kartą per ketvirtį pakeičiame visa šeimyna bendrom jėgom. Po katino, kuris pridarė mūsų namuose daug eibių (pvz. ėdė mano gėles, draskė sienas, baldus ir triukšmavo naktim) aš tvirtai nusprendžiau - jei dar ir bus mūsų bute koks gyvūnėlis- tai tik žuvytės! yess.gif
*mamaite*
QUOTE(mamy @ 2005 01 17, 23:32)
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką  rolleyes.gif
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei  laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų  biggrin.gif ir katinėlis atsikeršydamas vis  ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš  rolleyes.gif
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...
*

manau vaikai butina tureti augintini.Tai svarbu ugdant atsakinguma. 8m. vaikas jau tikrai gali juo pasirupinti, zinoma butina ji pakontroliuoti, kartais priminti, padeti. Mes laikome smiltpeles ir akvariuma. Zinoma akvariumas kaip ir mano rupestis, bet paserti zuvytes-vaiku darbas.Ir tai jie pamirsta labai retai. Na o pelytes cia jau ju :vaikai rupinasi ju maisteliu, vandenuku,o ir pjuvenas padeda pakeisti.Beje maniskiams 5 ir 3.5 m. Tik nuo pat gyvunelio isigijimo reikia paaiskintikad juo reiks rupintis, ka ir kada daryti ir leiti visa tai daryti paciam vaikui,(vaikas labai greit pajaus jei mama ryte isves suneli, leidus jam pamiegoti, kad kita kart vel gales patinginiauti).
Liulia*
Mes turim papūgą NIMFĄ, mažąjai tai tik skrajojantis objektas namuose, o didžioji beria jam maistą, kalbasi.Manau netgi papūgėlė namie įdiegia vaikui suvokimą,kad visais gyvais padarais reik rūpintis. Dabar ji kieme pamačius balandį, žvirblį ar žuvėdrą labai susirūpina,kur jų namai,kas jiems valgyt įdeda ar jiems nešalta kieme doh.gif
Erszebeth
Pritariu visoms, kurios sako, kad gyvūnėlis vaikui reikalingas. Pridursiu - ypač, jeigu vaikas yra vienturtis. Mes turėję įvairių padarų - dagiliuką (jį dukrytė pamena tik iš nuotraukų), žiurkę (protingas gyvulys, su ja susiję daugybė teigiamų emocijų, vaikui buvo gal 4 metai, kai ji pabaigė dieneles), po jos laikėme smiltpeles (privalumas - kad dykuminiai gyvūnėliai beveik neskleidžia kvapo, nors intelekto 0), o štai dabar teturime tik vieną - užtat kokį thumbup.gif katiną. Tik kartais susikonfūziju, kai vaikas ima į katiną reaguoti kaip į šeimos narį, vos ne "broliuką" - o kodėl jam galima, jis mane įžeidė, užtat aš jam... Ir aiškink neiaškink, nors ir nemaža jau doh.gif Aš asmeniškai jaučiu silpnybę didelėms papūgoms... Neatmetu galimybės, kad mūsų šeimynoje atsiras ir toks padaras, tik reikėtų pasiryžti nuolatiniams konfliktams su katinu...
Lurdes
Na suintrigavote - kas tas voveriukas degu?kur jis randamas,kur perkamas?Ką,voverę galima auginti namie???Ką jis valgo,kur būna,narve kokiam?
Lilė T.
Pritariu, kad gyvūnėlis - gerai.
Tačiau patys bijom rizikuoti - abu vaikai alergiški.O gal yra "nekenksmingų" gyvūnėlių...
Erszebeth
Apie degu: http://www.zoon.lt/gr_degu.htm

Yra įvairių gyvūnų, kurie tinka alergiškiems žmonėms. Kas liečia kates, tai sfinksų ir reksų veislės katės nealergizuoja. O dėl graužikų, tai tie, kurie kilę iš dykumų/pusdykumių, neturi to "blogojo" kvapo. Tai būtų smiltpelės (patikrinta thumbup.gif ), šinšilos, biesas žino, gal ir degu unsure.gif
dziulka
as taip pat uz augintini namuose thumbup.gif tik jo gal mes patys labiau norejome,dukra dar turbut per maza kad jo prasytu,bet esam patenkinti savo ''antruoju vaiku'' biggrin.gif mano dukra su juo zaidzia,pesasi,sudeda jo issibarsciusi edala i indeli(kartais),sukuoja,prisega pavadeli kai vedam i lauka...tai tikrai skatina vaikus buti rupestingais... 4u.gif
MILVA
QUOTE(Lilė T. @ 2005 01 18, 22:06)
Pritariu, kad gyvūnėlis - gerai.
Tačiau patys bijom rizikuoti - abu vaikai alergiški.O gal yra "nekenksmingų" gyvūnėlių...
*

Del alergijos, tai is patirties galiu pasakyti, jei vaika alergiskas kokia nors maistui, tai nereiskia, kad bus alergiskas ir gyvunu plaukams. Mano abu vaikai yra alergiski tam tikriems maisto produktams /vienas- kakavai, kt.-kiausiniams, agurkams/, namuose jau treti metai laikome pukuota katina ir tikrai vaikams nera jokios alerg.reakcijos. ax.gif
kalateja
Mes turime juru kiaulyte ir suni, kuri isigijome pries metus. Dukra (9m.) beprotiskai usimane suniuko:rinko iskarpas, susirase rupinimosi sunimi taisykles ir pareigas sau, zodziu prisieke rupintis juo pati. Kai pagaliau pasidaveme, i6 visu pareigu isliko tik iskarpu su sunimis kolekcionavimas. Suo paaugo ir ji nenulaikydavo jo lauke, ryte pries mokykla isvesti suni taip pat tragedija. Kada reikia kur nors isvaziuoti vel problemos. Su ''kiaule"paprasciau - sieno prikimsai pilna narveli ir ate, bet jos poreikiai taikaip ir tikkros kiaules...
O jeigu vaikui atsiranda poreikis tureti kazka sau privataus arba rupintis kuo nors, tai gali buti nebutinai gyvunas. Gal galima butu issiauginti augaleli is seklos, tureti namuose savo atskira kampeli i kuri nesikesintu jaunesnieji broliai ar seses, kurie ir taip jau ''pasiglemze visa tevu demesi''.
Eri-ka
Mano mazoji turi katina, tai turi su kuo padukti, as net dziaugiuosi, kad jis yra, nes manau kuo anksciau supras kad reikia kiekviena myleti, rupintis. Labiausiai patinka ziureti kai jie kvailioja, t.y. tai ji audo katina, tai jis ja ir taip galetu zaisti nors ir visa diena kol as nesudrausminciau. Manau kad teveliai tikrai turetu pritarti.
Selena
Turbut visi vaikai nori tureti gyvuneli smile.gif ,bet rupintis greitai atsibosta biggrin.gif .Pries kokius 3 m. turejome juru kiaulyte.Bet jos labai siusioja ir smirda.Keisdavau pakratus kiekviena diena.Dabar turime deguti.Labai mielas gyvunelis.Svarbiausiai neskleidzia jokiu kvapu,nebutina daznai keisti pakratus.Mazius megsta pasileisti ir su juo pazaisti.Dar vaikai uzsimane katino doh.gif .Buvau jau bepasirasanti,bet kai prisiskaiciau apie ju eibes ir sveikatos problemas blink.gif ,tai atsoko fantazija.
ewita
Mums su šunimis kažkaip nesiseka. Kai vakai buvo mažesni, turėjom labai simpatišką baltą šuniuką, labai ji mylėjom. Kartą duktė išėjo su tuo šuniuku į kiemą, o grįžo viena. Davė pavedžiuoti draugei, bet ši šuns neišlaikė. Mat, šuo turėjo "priešą", savo dydžio kudluotą piktą. Tad, pamatė "priešą" kitoje gatvės pusėje, panoro susipešti, ištrūko ir papuolė po ratais. Duktė labai liūdėjo, sakė kad kito jai nereikia. cry.gif
Po poros metų paaugo sesė, žinoma, panoro turėti gyvunėlį. Paėmėm. Gal metus viskas buvo gerai, bet kalė išaugo, užsinorėjo "tekėti". Ji neveislinė, tad neskubam. Dieve, kokia pasidarė pikta, ant visų loja, mėgina kandžioti svetimus žmones. Kalė-teroristė. Dabar į kiemą vedam tik su antsnukių. smile.gif
Selena
O kaip galvojat,ar verta isigyti kaciuka?
ewita
QUOTE(Selena @ 2005 03 18, 12:29)
O kaip galvojat,ar verta isigyti kaciuka?
*

Jeigu niekas katėms nealergiškas, tikrai verta thumbup.gif Juk kačiukas - toks mielas, jaukus... heart.gif O išaugs - bus gražus ir paslaptingas smile.gif
Selena
Nu blimba ir noriu ir bijau.Niekada kates neturejau.Seses katinas vaiku "pridirbo",tai galetume viena gauti biggrin.gif
Mažulėlė
O kodėl nepradėjus nuo nedidelio gyvūnėlio? Mes auginame dekoratyvinį triušį - tai krikštaduktės kaskart atėję ypatingai juo džiaugiasi, jos pačios namuose augina jūrų kiaulytę - nors ir gyvena vieno kambario bute, tačiau tokiam gyvūnėliui vietos atsiranda. mirksiukas.gif
Vaikams smagu žinoti, kad je taip pat gali rūpintis kažkuo mažesniu už save ir jį globoti, žinoma, jam greitai nusibos valyti narvelį, vesti šuniuką pasivaikščioti, bet tam ir esame mes, suaugusieji, kad rodytume pavyzdį, kaip reikia rūpintis gyvūnu, ir kiek priežiūros jam reikia. Didesniam vaikui rūpinimasis gyvūnu gali tapti ir gera pareigingumo, tvarkingumo ir pan. ugdymo(si) priemone smile.gif
Selena
Mes turime deguti.Bet va neseniai atsiunte kaciuko nuotraukyte,tai toks fainas wub.gif .Vyresnelis kai pamate iskarto susileido.Turiu pripazinti as taip pat biggrin.gif
ulija
Mano sūnus jau nuo metų paskui visus šunis ir kates bėgiojo IR KAS BAISIAUSIA PULDAVO BUČUOTI blink.gif . Neišlaikė mano nervai ir kai pasiūlė juodą kačiuką parsinešėm namo.Net pati stebėjaus kad baigėsi didelė meilė svetimiem ,o saviškį gana dažnai šeria .Dažnai bent jau primena kad katinėliui reikia duoti ėsti,valyti tualetą jei neklausau tai pats imasi notworthy.gif Dabar jau katinui 2metai bet jų santykiai tikrai geri ,o jau ir prie jų žaidimų prisijungia ir mažoji.Jai irgi labai jau įdomus katinėlis ,nors teko mokyti kaip reikia paglostyti o ne pešti ir dabar draugauja visi. thumbup.gif
Aist
As pati maza budama ziauriai norejau suniuko, bet tik dabar suprantu, kodel tevai 2 kamb. bute neleido suns laikyt. tongue.gif Gyvunui turi buti ir salygos, ir demesys.
ulija
Aist ,žinai šuo šuniui nelygu .Manau tavo tėvai nejautė didelio potraukio gyvūnams ,nes dviejų kambarių bute galima laikyti mažos veislės šuniuką ir jam visai nereikia tiek daug vietos . Reikia meilės ir noro. wub.gif Bent jau aš taip manau .Mano namuose visada buvo gyvūnų jei ne šuo tai žiurkėnai arba bent jau žuvytės gal dėl to ir saviškiams leidžiu. mirksiukas.gif
Selena
Tai mes jau turim kaciuka biggrin.gif Dziaugsmas vaikams.Manau,kad teigiamos emocijos nepakenks nei vaikams ,nei tevams biggrin.gif
ulija
SELENA jei tai katinas mano patarimas ,kai bus pusės metų arba metų kastruoti ,kad nepradėtų žymėti teritorijos ir nereikėtų moteriškių.Ir dar nuo pat pirmų dienų reikia neleisti kandžioti ir draskyti vaikų ,nes vėliau šito neišmokysi ir pasijaus šeimininku ,o vaikams iškils problemų .Žodžiu lenk medį kol jaunas ,visas auklėjimas iki1,5 metų paskui tik tai ką leidai .
Selena
Tai va patirties tai -nulis.Kaciu niekada neauginau.Gal be reikalo sutikau su vaiku noru g.gif .Bet ir paciai grazus padarelis biggrin.gif
ulija
Neišsigąsk ,vistiek paauginus bus pats mieliausias ,net jei ir su charakteriu. wub.gif
*Malvina*
Sutinku, kad reikia namie augintinio, bet viskam yra ribos smile.gif
Mano dukrai noretusi auginti ir suniuka, ir kaciuka, ir... g.gif Bet...
Mes auginame ziurkena... Na zinoma, kaskas pasakytu, kad tai nereikalingiausiai gyvunas namuose schmoll.gif , bet mes ji labai mylime...
Karta, kai dukra vale jo narveli, tai ziurkenas vardu Burbulas spruko po spinta schmoll.gif , bet mes ji su surio gabaleliu isviliojome biggrin.gif
Kartais ir man tenka valyti jo guoli, bet ka darysi, gi ne vien vaikelis mamai turi padeti, bet ir mama jam ax.gif
Selena
Tai va, lygtai pradedu pykti,kad as cia pasidaviau su tuo katinu mad.gif Bet kai pasiziuriu,kad vaikai patenkinti,tai vel sirdis aprimsta biggrin.gif .Tetis turi grizti is keliones-paziuresim kaip jis sureaguos g.gif
Mes dar turime deguti.Labai mielas gyvunelis biggrin.gif
Femmen
Mes auginame porelę Bolonės veisles šuniukus(tiksliai nežinau kaip lietuviškai rašosi), ir nesena mūsų gyventoja papūga Ara thumbup.gif Vaikai labai myli visus, tik žiūriu, kad nenukankintų "švelniai' žaisdami biggrin.gif
Selena
Papuga kaip fain.Ara ,tai cia ta didzioji g.gif .Kaip ji jauciasi namuose?
Ramunita
as irgi manau,kad vaikai turi tureti gyvuneli smile.gif as pati pirmaji (ziurkena) isigyjau budama 6 (broliui tada buvo 3),paskui atsirado kate,po kates - suo, po so suns - kitas suo. paskutinys suo - ilgaplaukis taksas gyvena dar ir dabar(senas jau,11,5metu) ir galiu pasakyti,kad pakankamai rupinaisu irrupinuosi savo augintiniais smile.gif suni kiekv vakara vedu as...kartais isveda brolis, kartais mama. rytais veda mama, nes jai patinka tongue.gif
Selena
Man taip pat atrodo,kad vaikai tada jautresni kiekvienam gyvam padareliui.Ismoksta meiles ir uzuojautos.
Manau,kad jei vaikysteje auginai koki gyvuna,tai ir suauges atlaidziau i tuos reikalus ziuri.Greiciau pats isigyji ar vaikams leidi.
Kerli
Gyvūnai mūsų namuose- tragedija unsure.gif . Iš pradžių buvo "Noriu žiurkėno", vėliau papūgėlės, akvariumo, degu ir galiausiai šuniuko. Taigi namie tikras zoologijos sodas. Visi kieno nors dovanoti, tik šuniuką patys pirkom,nes labai norėjom Stafo smile.gif. Nesigailiu dėl to, kad Lauris sugeba visais pasirūpinti ir tapo tvarkingesnis. Bet jau triukšmas... ph34r.gif
Marta
Gerai, kai vaikai turi "savo" gyvuneli, o, jei dar ir nepamirsta juo rupintis, tai labai gerai thumbup.gif
Mes turim deguti, du ziurkenus, ir pauksciukus amadinus. Sunus del to degucio is proto kraustosi, tik, kad jo visokius prisiukslinimus man tenka tvarkyti doh.gif Bet vien del to, kad jis ji taip myli jau nebeburbu, nes priziuri viska pats. Ir jau is anksto pergyvena, kaip cia bus, kai jo nebebus verysad.gif Mat jau seniai ji turim - senutis jis pas mus. O ziurkenai - kaip cia pasakius - peles ir tiek, bet jei vaikams miela... smile.gif
dovy
Mes su vyru manom taip:jei vaikui labai norisi to padarelio,kodel ne?aisku viskas proto ribose.Aspati nuo mazens labai norejau tureti suni.Nupirko ji kai man buvo 14 metu.Tuo labai dziaugiausi.Bet kodel neispildyti vaiko svajones greiciau?nors jis ir nesugebes pasirupinti?Mes ir dabar turim 2metu suni avigani,tai jis kuo puikiausiai sutaria su dukra,o ir mazius jau bando uz plauku papesti. O kiek laimes dukros veide,kaijie pradeda zaisti gaudynes arba slepynes biggrin.gif ir i lauka ji iseina su suniu pazaisti9aisku su antsnukiu,tai ir man ramiau,kad ne viena.
Gintarė
O mes auginam zuvites, vezliuka, kraba ir suni ( bokseri ) thumbup.gif Akvariumai su vezliuku ir krabu stovi pas vaika kambari, jis pats maista duoda ir priziuri biggrin.gif Suo irgi pas ji miega, tada jis nebijo vienas miegot thumbup.gif
aktore
turim vezliuka tuti smile.gif daug dziaugsmo jis dukrytem suteikia 4u.gif
Selena
Man patiktu tureti akvariuma su daug zuvyciu ax.gif .Bet kai pagalvoju apie jo prieziura,tai fantazija atsoka doh.gif .Gal ateity.Dabar uzteks katino su deguciu biggrin.gif
vyginte
as ne cry.gif
TINA316
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Musu sunui 6 metai. Jis labai nori tureti koki nors gyvuneli. As manau, kad vaikui reikalingas gyvunelis, nes tai ugdo atsakingumo jausma, meile gamtai...Bet mes su vyru nenorime vaikui pirkti nei suniuko, nei kaciuko, nes zinome, kad veliau juos reikes vedzioti patiems. Todel nusprendem gimtadienio proga padovanoti papugele-nimfa. Manau, kad ji dideliu rupesciu neturetu sukelti net ir kur nors isvaziuojant. Palikus narvelyje paukstuka galetu priziureti net draugai... doh.gif
JOVITA A.
Turim žiurkėniuką , priežiūra nesudėtiga ir šiaip mielas gyvūnėlis wub.gif
rasuliukas
Mano Matas(5m) jau seniai prase manes numirkti jam koki nors gyvuneli,taigi gimtadienio proga jam padovanojau 2 papugeles,siandien kaip tik valem kartu narveli,jis pats keite vandeni.Manau,tai ir prieziuros mokymas ir dziaugsmas vaikui 4u.gif
SANTA
Mes turime akvariuma,bet tikiuosi dar ne pabaiga mirksiukas.gif ,vis galvojam ateity ir kaciuka isigyti,nors vyresnioji labiau noretu suniuko,bet mes su cool.gif nepasirasom vien del vedziojimo i lauka,o pati tikrai zinau pavedzios tol kol neatsibos ,paskui toks dziaugsmas atiteks man ax.gif.As tik uz ,kad vaikas turetu gyvuneli namie ir juo rupintusi.Reikia vaikui nuo pat mazens skiepyt meile gyvunam thumbup.gif
Stirnaitė
o mano mazius jau antri metai tiesiog kliedi apie triusiuka...
Jis jo taip nori, kad pernai net arbuzo paragavo .
Suprantu, skamba idiotiskai, bet jis JOKIU vaisiu nei darzoviu i burna neima.
O pernai tetis pradejo deretis:"ar galetum del triusiuko paragauti arbuzo?",
tai musu Robertelis tik am !
Man irgi faini triusiukai, tik bijau smarves, nugrauztu laidu ir pan.
Ir dar toki atsitikima zinau: padovanojo pazistamas savo draugei maza triusiuka, o sis uzauko dydzio kaip katinas, tai dabar bute metro auksty visi tapetai nudraskyti, mat megsta sokineti "triusiukas"...
Gal man degu isiulyti?
Dyna
Manau, kad pirkti gyvūnus reikia vaikams, kai jie gali jau patys juos prižiūrėti: išvalyti narvelį, nepamiršti paduoti ėsti. Sūnui 6 m. nupirkau degu, tai dabar pati ir vargstu. sad.gif Kol dar mažosios nebuvo, ne taip ir sunku keletą kartų per savaitę pavalyti, bet dabar... Gal kas norėtų degu patelės, padovanotumėm?
Voverė
Jei gyvenat nuosavame name, tai visokie šuniukai ir kačiukai yra gerai, tada galima laikyti ir dar didesnį gyvūnėlį, kad ir ožką smile.gif

Aš pati vakystėje parsitemptą katę auginu daugiabučiame, tai ji dar dabar gyva ir problemų yra kiek tik nori. Bet juk dabar neišmesiu į gatvę.

Be to negalvokit, kad kaimynams patinka jūsų kniauksinčios katės ir lojantys šunys. O kur dar problemos su visokiom išvykom. Namie nepaliksi, o į svečius nesiveši, nes gali tai būti paskutinis kvietimas į svečius. smile.gif
Kristina*
QUOTE(Selena @ 2005 03 18, 09:43)
Turbut visi vaikai nori tureti gyvuneli smile.gif ,bet rupintis greitai atsibosta biggrin.gif .Pries kokius 3 m. turejome juru kiaulyte.Bet jos labai siusioja ir smirda.Keisdavau pakratus kiekviena diena.Dabar turime deguti.Labai mielas gyvunelis.Svarbiausiai neskleidzia jokiu kvapu,nebutina daznai keisti pakratus.Mazius megsta pasileisti ir su juo pazaisti.Dar vaikai uzsimane katino doh.gif .Buvau jau bepasirasanti,bet kai prisiskaiciau apie ju eibes ir sveikatos problemas blink.gif ,tai atsoko fantazija.
*

o tas degutis nesikanzdioja?

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.