Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar jūsų vaikas turi augintinį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
twins2
Aš tai irgi už augintinį. thumbup.gif Mano vaikai labai nori šuniuko, bet kol jie dar maži, tai dar palukesim, kol paūgės, kai galės patys į kiemą vedžioti, tai tikrai manau įsigysim. ( Vaikų svajonė jorkšyras, arba BOLTAS-čia toks iš multiko). O dabar puikiai atstoja žaisliniai, lojantis, šokantis šuniukai, visi turi vardus, ir pavadelius. biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
Aš tai irgi už augintinį. thumbup.gif Mano vaikai labai nori šuniuko, bet kol jie dar maži, tai dar palukesim, kol paūgės, kai galės patys į kiemą vedžioti, tai tikrai manau įsigysim. ( Vaikų svajonė jorkšyras, arba BOLTAS-čia toks iš multiko). O dabar puikiai atstoja žaisliniai, lojantis, šokantis šuniukai, visi turi vardus, ir pavadelius. biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
ko čia dabar du kartus nesupratau blush2.gif
atnala
mano vaikai visada kazkodel norejo kaciuku.parnesiau ,karta maza visai miela kaciuka pavadinome KITE,zodziu auginome gal puse metu,uzdirbo visus namus ,zodziu niekaip neismokinau daryti i vieta,o zaisdavo tik naktimis ,tai vaiksciodavau ir as nosim nudraskyta ir sunus.neisveriau atidaviau sesei.po kiek laiko vel sunus uzsimane ir zirze kol leidau parsinesti is draugo,ja pavadinome Spigle,tuo metu buvome persikrauste i nauja buta ir patikekite ,ka is to buto ji padare.budavo ,kai isibegedavo,tai taip ir dabegdavo per siena iki lubu,zodziu ,,papyle,,visas sienas,vel neisveriau.Ir ka manote ,atejo trecias kartas ir vel namuose gyvena Gaska,bande zymeti teritorija -iskentejau,bande kniaukti naktimis-iskentejau,dar kenciu daug man nepriimtinu dalyku,bet taip vaikai prisiriso prie jo,kad net naktimis miega kartu ,i toleta eina kartu ,pasitinka gryztancius pirmas,suskamba tel arba duru skambutis ,vel bega pirmas.Ir dar tudi viena idomia savybe kalbeti,kaciu kalba,atsisuki mmr,pasauki mmr,tyli vel mmr ir taip visa diena is paskos ir visa diena mmr mmr...... doh.gif
Sirvita
Musu seimoje gyvena Katyte smile.gif pirmiausia mes - tevai labai norejome ir laukeme kada vaikas paaugs, kad kuo maziau gyvuniukas nukentetu nuo vaiko meiles biggrin.gif
Jie abudu zaidzia gaudynes ir slepynes smile.gif
Pries tai laikem ziurkeniuka, jis ir dabar ji prisimena (teko atiduoti, kelemes kitur gyventi)
pasiutele
maniskei 3 metai ir mes turime 2 suniukus,aisku kartais draugauja,kartais pakankina doh.gif
(ne)eiline
Manau, kad gyvūnas padėtų ugdyti atsakomybę, tik vaikas turėtų suprasti, kad įsigysit gyvūną ne mėnesiui ar metams, o ilgam... Mane tėvai nuo žiurkėno pradėjo prie atsakomybės pratinti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(atnala @ 2009 02 19, 20:18)
mano vaikai visada kazkodel norejo kaciuku.parnesiau ,karta maza visai miela kaciuka pavadinome KITE,zodziu auginome gal puse metu,uzdirbo visus namus ,zodziu niekaip neismokinau daryti i vieta,o zaisdavo tik naktimis ,tai vaiksciodavau ir as nosim nudraskyta ir sunus.neisveriau atidaviau sesei.po kiek laiko vel sunus uzsimane ir zirze kol leidau parsinesti is draugo,ja pavadinome Spigle,tuo metu buvome persikrauste i nauja buta ir patikekite ,ka is to buto ji padare.budavo ,kai isibegedavo,tai taip ir dabegdavo per siena iki lubu,zodziu ,,papyle,,visas sienas,vel neisveriau.Ir ka manote ,atejo trecias kartas ir vel namuose gyvena Gaska,bande zymeti teritorija -iskentejau,bande kniaukti naktimis-iskentejau,dar kenciu daug man nepriimtinu dalyku,bet taip vaikai prisiriso prie jo,kad net naktimis miega kartu ,i toleta eina kartu ,pasitinka gryztancius pirmas,suskamba tel arba duru skambutis ,vel bega pirmas.Ir dar tudi viena idomia savybe kalbeti,kaciu kalba,atsisuki mmr,pasauki mmr,tyli vel mmr ir taip visa diena is paskos ir visa diena  mmr mmr...... doh.gif
*

sunkiai jum kažkaip... reikia gyvūnėlį išmokyt, nes kitaip bus ne džiaugsmas, o našta... O jei pamušit ar kitokiais negražiais būdais mokysit, gali ir visą gyvenimą neišmokt visko daryt taip, kaip reikia. Linkiu kantrybės...

Bet, jei norėjot ramaus katinuko, reikėjo pagal veislę rinktis... Juk kiekvienai veislei būdingos vis kitos būdo savybės.
Vendetta
QUOTE(rasve @ 2009 02 18, 09:51)
Era83 visiškai sutinku  drinks_cheers.gif  kad vaikams tuoj nusibosta džiaugtis gyvūnėliu  doh.gif  Mūsų vaikis nereiškia jokio noro turėt gyvūno  g.gif  Šunų jis bijo, o ir su katėmis nelabai bendrauja. Aš pati nesu gyvūnų mylėtoja. Tuo labiau bute man atrodo ir su vaikais yra ką vekti  doh.gif  Gal kai name, tai išleidai į kiemą tegul pasilaksto, o bute, dar 5 aukšte tai jau ne  schmoll.gif
Turim žuvytę, vaikis gavo dovanų ir tai reikia vandenį keisti ir t.t. o kas žiūri, aišku tėvai, jis tik sužvejoja, kai reikia pakeist vandenį ir jo darbeliai baigiasi. Gerai kad ji nesmirda, nieko nesako, nesivelia plaukai ir t.t. tai dar dar gali laikyt, bet ...
Mes abu su vyru esam prieš gyvūną namuose (šunį, katę ar kokią žiurkytę) ir džiaugiuosi, kad kol kas vaikis irgi tuo noru nedega. Tikiuosi kai paaugs neužsidegs  lotuliukas.gif
*

taigi, kad nuo tėvų supratimo ir noro viskas ir prasideda. Juk jeigu patys nenorite, tai iš kur tam vaikui meilė bus.Jeigu apie žuvytę taip kalbat... Aš tai nematau ko čia džiaugtis, kad vaikas nenori gyvūno. Aišku, dažnai būna, kad kitų gyvūnėliais pasidžiaugi ir viskas. Čia mano nuomonė - nenoriu nieko įžeisti.

QUOTE(atnala @ 2009 02 19, 19:18)
mano vaikai visada kazkodel norejo kaciuku.parnesiau ,karta maza visai miela kaciuka pavadinome KITE,zodziu auginome gal puse metu,uzdirbo visus namus ,zodziu niekaip neismokinau daryti i vieta,o zaisdavo tik naktimis ,tai vaiksciodavau ir as nosim nudraskyta ir sunus.neisveriau atidaviau sesei.po kiek laiko vel sunus uzsimane ir zirze kol leidau parsinesti is draugo,ja pavadinome Spigle,tuo metu buvome persikrauste i nauja buta ir patikekite ,ka is to buto ji padare.budavo ,kai isibegedavo,tai taip ir dabegdavo per siena iki lubu,zodziu ,,papyle,,visas sienas,vel neisveriau.Ir ka manote ,atejo trecias kartas ir vel namuose gyvena Gaska,bande zymeti teritorija -iskentejau,bande kniaukti naktimis-iskentejau,dar kenciu daug man nepriimtinu dalyku,bet taip vaikai prisiriso prie jo,kad net naktimis miega kartu ,i toleta eina kartu ,pasitinka gryztancius pirmas,suskamba tel arba duru skambutis ,vel bega pirmas.Ir dar tudi viena idomia savybe kalbeti,kaciu kalba,atsisuki mmr,pasauki mmr,tyli vel mmr ir taip visa diena is paskos ir visa diena  mmr mmr...... doh.gif
*

Tikrai, kažkaip sunkiai jums. Gal nuo mažens kaip nors ne taip auklėjot, nuo per didelės meilės? O gal gyvūnas turi tokio "laukinio" kraujo, kad ką nori, tą daro. Vis gi katinas.

O mūsų du vaikai (4 ir 2 m.) turi ir šunį (vokiečių aviganį), ir katę, ir žuvytes. Kaip smagu matyti juos žaidžiant. Nematau jokios problemos tame, kad tenka gyvūnais rūpinti man ar vyriu. didelio či adaikto - pašerti, pašukuoti, pavedžioti. Juk smagu kartu viską daryti. Plius atsakomybės jausmas ugdomas, plius pažinimas. Tiesiog norintiems įsigyti gyvūna patarčiau rimtai pagalvoti koks gyvūnas (veislė) labiausiai tinka Jūsų sąlygoms. Viską gerai apsvarsčius galima auginti gyvūnėlį ir nedėjuoti dėl jo priežiūros.

Mano viena pažįstama turi katiną, kurio labai duktė norėjo. Tai ji visada dukrai primena: pašerk katę. Mergaitė žino, kad tai jos pareiga, ir kad mama nebėgs už ją katino šerti. O kiti šuniuką nupirko dukrai, tai lygiai taip pat - jos pareiga tą labai lauktą ir mylimą šuniuką išvsti į lauką. Ir nesvarbu koks oras, ar kad vaikui reikia anksčiau ryte atsikelti. Reikia išvesti jai, o ne mamai, ne broliui, ne tėčiui. Aišku vakare jeigu tamsu galima padėti ir kartu pavedžioti. Štai ir atsakomybės jausmo ugdymas.
laimasa
na mano vaikai jau dideli vienam 17 o kitam 12. bet visada norejo augintinio. bet noreti ir tureti jau ne tas pats. nupirkim suniuka tai tas suniukas visur darydavo kol nepripratinom, vaiku pareiga buvo visa tai sutvarkyti, bet viska tegdavo man, nes neapsikentusi isvalydavau. priprato suniukas 6ryto eiti i lauka tai as turedavau keltis ir ji vedzioti, nes vaikam i mokykla, veliau negali nes visiems i darba. pareje is mokyklos jie vel pavarge o suniukas nori i lauka. buvo gryna beda doh.gif ir taip kelis kartus. paskui ilga laika nieko nelaikem. kaip dabar suaugo tai vel isigyjom kate, bet jau pas vaikus yra atsakomybes jausmas, jau as nesirupinu. tik bijau kad kate nereikalauja tiek prieziuros kiek suniukas. jie jau vel praso suniuko, o as bijau rizikuoti blush2.gif
twins2
Šioje temoje rašiau,kaip vaikai šunelio nori, nu va ir mes įsigyjome augintinį, tiesa ne šuniuką, o JŪRŲ KIAULYTĘ,labai faina, vaikai labai patenkinti, turi kuo rūpintis, tik dabar pamačiau kaip vaikam reikejo gyvunelio. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
arina1978
Mes jau virs puses metu laikom ziurke. Visi patenkinti smile.gif Penkiamete dukra ir pasirupina ja (kiek gali) ir zaidzia su ja smile.gif Man ir gerai. Toks augintinis nereikalauja nei daug demesio, ne finansu thumbup.gif
Adeliukas
Neskaiciau as viso forumo. Noriu paklausti apie triusiuku laikyma. Mano vaikas nori triusiuko, bet kiti sako, kad triusiukai bailus, nebus idomu. Tai kaip ten su jais. Ir ar daug reikia prieziuros, ar galima ji dienai palikti jei kur isvaziuoji?
Aciu 4u.gif
Mamyyte
Zinokit mes turim nikstukini pinceriuka,jie tokie maziukai maziukai,labai gerai maziems vaikams.Jie nei nekanda nieko vaikuciams.Ir prieziuros daug nereikia,nei maistuko pirkti daug nereikia.Ir jie labai sveikai maitinasi.Kruopos kartu su mazyle ir t.t obuoliukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Verta pagalvoti thumbup.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Minėja
QUOTE(Mamyyte @ 2009 03 12, 18:34)
Zinokit mes turim nikstukini pinceriuka,jie tokie maziukai maziukai,labai gerai maziems vaikams.Jie nei nekanda nieko vaikuciams.Ir prieziuros daug nereikia,nei maistuko pirkti daug nereikia.Ir jie labai sveikai maitinasi.Kruopos kartu su mazyle ir t.t obuoliukas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Verta pagalvoti thumbup.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

ir didziausias privalumas tokiu suniuku, kad juos galima ismokyti tualeto reikalus atlikti dezutej su kraiku smile.gif
*Madmozela*
Turi katinuka wub.gif
Liutasi
QUOTE(Lurdes @ 2005 01 17, 22:31)
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką  rolleyes.gif
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei  laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų  biggrin.gif ir katinėlis atsikeršydamas vis  ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš  rolleyes.gif
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...
*

Dukra gali dievagotis kiek nori, bet visa priežiūra teks tau, taigi pirmiausia tu pati gyvūno turi norėti. Taip jau su tais vaikais yra. pažaisti pažais, kartais pavedžios, gal pašers, bet gyvūnui reikia nuolatinės priežiūros o ne pagal nuotaiką, vaikai to dar nepajėgūs suteikti. Šiaip gyvūnas namie vaikams yra labai gerai psichologai tam labai pritaria. Su nugaišimu vaikai susitaiko daug greičiau nei tėvai, nereikėtų dėl to nerimauti, taip vaikai susipažįsta su realiu gyvenimu. Šiaip piemiausiai pati turėtum apsispręsti ar tau nebus našta.
dovige
As tai pati noreciau suniuko. Taciau mano dukryte labai bijo ir suniuku ir kaciuku. Niekaip nesuprantu kodel g.gif ? Pas mociute yra ir katinas ir nedidelis suniukas, bet mano dukryte pamaciusi juos bega kuo toliau.
tammy
QUOTE(arina1978 @ 2009 03 11, 21:00)
Mes jau virs puses metu laikom ziurke. Visi patenkinti  smile.gif  Penkiamete dukra ir pasirupina ja (kiek gali) ir zaidzia su ja smile.gif  Man ir gerai. Toks augintinis nereikalauja nei daug demesio, ne finansu  thumbup.gif
*

girdejau, kad ziurkes labai protingos, bet man vis tiek jos nelabai ... blush2.gif
kestaitis
yra ir šunė ir katė thumbup.gif
Aš už
austuliukas
turim suniuka, tikrai nesigailiu, pats geriausias vaiko draugas abu neisskiriami biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
ispradziu kai tik parsivezem suniuka musu panele labai bijojo, bet po kiek laiko apsiprato ir dabar geriausi draugai! biggrin.gif
DIMONIJA
o mūsų istorija kiek kitokia.
Dar prieš gimstant sūneliui (dabar jam jau trys metai) turėjome augintinį (šarpėjų veislės šunį) ir labai pergyvenau kaip mūsų augintinis reaguos į naują šeimos narį g.gif kai gimė džiaugsmelis, vyras iš gimdymo namų parvežė pauostyti sūnaus rūbelių, šiai dienai rezultatas stulbinamas, mūsų sūnus ir šuo geriausi draugai nuo pirmos judviejų susitikimo dienos thumbup.gif Manau, kad vaikui tokį draugą turėti labai svarbu mirksiukas.gif
kristukas
mūsų penktokė, taip norėjo šuns, kad jau kokie metai vyko įvairios akcijos su plakatais ant durų, piešiniais apie gyvenimą...Lygis prieitas buvo toks , kad trumpai neįmanoma net papasakoti. Nupirkom šunį kaip paauglystės profilaktiką, jau antra savaitė kaip jis pas mus. Atsirado rūpesčių, bet ir naujų spalvų bei vaikų džiaugsmo namuose padaugėjo. PAkol kas tikrai nesigailim priėme tokį sprendimą bigsmile.gif
leleka
QUOTE(Adeliukas @ 2009 03 12, 10:25)
Neskaiciau as viso forumo. Noriu paklausti apie triusiuku laikyma. Mano vaikas nori triusiuko, bet kiti sako, kad triusiukai bailus, nebus idomu. Tai kaip ten su jais. Ir ar daug reikia prieziuros, ar galima ji dienai palikti jei kur isvaziuoji?
Aciu  4u.gif
*

Dekoratyviniai triušiukai kaip tik yra fainuoliai, ir visai ne bailiukai. Jei skirsit jam dėmesio tai net nepajusit kaip sekios iš paskos kaip šuniukas. Minusas tik tas, kad šėrimosi metu būna daug plaukučių, teks valyt ir valyt... thumbup.gif
Upokšnis
QUOTE(arina1978 @ 2009 03 11, 20:00)
Mes jau virs puses metu laikom ziurke. Visi patenkinti  smile.gif  Penkiamete dukra ir pasirupina ja (kiek gali) ir zaidzia su ja smile.gif  Man ir gerai. Toks augintinis nereikalauja nei daug demesio, ne finansu  thumbup.gif
*

Kadangi maniškiasm žiurkės nepatiko - pirkom žiurkėną.

QUOTE(Liutasi @ 2009 03 16, 08:56)
Dukra gali dievagotis kiek nori, bet visa priežiūra teks tau, taigi pirmiausia tu pati gyvūno turi norėti.
*

drinks_cheers.gif Labai taikliai pasakyta.

QUOTE(tammy @ 2009 03 17, 12:48)
girdejau, kad ziurkes labai protingos, bet man vis tiek jos nelabai ... blush2.gif
*

Yra labai fainų žiurkėnų. Man asmeniškai labai faini Roborovki wub.gif , bet jie tokie šokliukai, tai mažamečiams vaikams nelabai rekomenduojama. Galima Sirijos arba Džiungarijos.
gajane
Aš tai už naminius gyvūnėlius. Bet šiuo metu neturim tiek vietos, kad auginti. Pirmenybę teikčiau katėm ir šunim. Turėjau pati žiurkėnus, bet nepasidžiaugsi su jais. Triušiukas dekoratyvinis, taip - jis prisiriša, kaip šuo, bet prie vieno žmogaus, ir nepažais vaikas.
Paukščių nemėgstu, žuvytės daugiau dėl grožio ax.gif . Čia mano nuomonė.
aistule28
Namuose lakome 2 degučius,vaikui patinka juos pamaitinti,pavaikyti po narveli kartais primeta į narvelį savo žaislų biggrin.gif lauke dar laikome šunį aptvare,prieit prie jo nelabai gali, nes dar jaunas šokinėja labai. smile.gif
sunflow
Mes namuose laikome katę. Atvežėm į namus, kai dukrytei buvo 3,5 metų. Dabar labai gailiuosi. Vaikas gyvuną tiesiog kankina. Manau geriausia augintinį įsigyti kai vaikas tik gimęs arba šiek tiek paaugęs, pvz. 6-7 metų, kadangi mažesni dar nesupranta, kad tai gyvas padarėlis, kurimam skauda ir kuriuo reikia rūpinti. Gal klystu?
domagaoda
Mes laikome zuvytes.Valyti akvariuma aisku tenka man.bet ko nepadarysi del vaiku,kad tik butu jie patenkinti ir laimingi
thumbup.gif .kadangi mazoji musu alergiska tai ir nerizikuojam isigyt kokio plaukuoto gyvio
.nors dukrytes labai nori suniuko arba triusiuko wub.gif
Minėja
QUOTE(sunflow @ 2009 04 27, 17:42)
Mes namuose laikome katę. Atvežėm į namus, kai dukrytei buvo 3,5 metų. Dabar labai gailiuosi. Vaikas gyvuną tiesiog kankina. Manau geriausia augintinį įsigyti kai vaikas tik gimęs arba šiek tiek paaugęs, pvz. 6-7 metų, kadangi mažesni dar nesupranta, kad tai gyvas padarėlis, kurimam skauda ir kuriuo reikia rūpinti. Gal klystu?
*

Mano nuomone, jei vaikas 3,5 metu gyvuna kankina, tai kankins ir budamas 6-7 metu.
Tik iki 3 metu vaikas dar nelabai supranta kaip elgtis su gyvunu. O nuo 3 jau puikiai supranta, kad skauda gyvunui.
Gal ir jusu dukryte, po menesio ar poros supras kaip reikia elgtis su katinuku.

Musu dukrai dabar irgi 3,5 ir katinas jai yra geriausias draugas thumbup.gif
Rutele_mama
Kai sunelis gime jau turejom suni dideli, tai dabar geriausiais draugais patapo thumbup.gif suo didelis (auksines retriveris), o kadangi labai druagiskas tai leidziasi tampomas ir mielai zaidzia - zodziu vieni pliusai cool.gif
vasara04.
QUOTE(sunflow @ 2009 04 27, 18:42)
*

Vaika reikia pastoviai mokinti, kad taip ar kitaip galima, ar negalima, nes gyvunui skauda, mes kaciuka atnesem kai dukrai buvo 2.5 metuku ir jie dabar nuo tada negali vienas be kito wub.gif Viska tie vaikai supranta tik reikia uzsiimti tokiu klausimu. mirksiukas.gif
lannasuper
mes dukrytei gimtadienio proga nupirkome sfinkso veisles katyte,taip pat kartais pamucija,katyte gera ir nesibraizo,o kai atsibosta pati pabega ir pasislepia.Dziauguosi kad nupirkome,turejome ir triusiuka,bet jis begdavo nuo jos ir tersdavo,paskui nupirkome zuvytes bet i diena gal pora minuciu paziuri ir tiek,o kiek buvo skaudu jai kai zuvytes nugaisdavo,o kate tikrai kolkas dideliu problemu nekelia.
izabelija
tik uz! Turejom pincery, dabar katinely, tegul mokinasi rupintis
jurida28
Vaje, kaip maniskiai nori kokio gyvunelio, kartasi net sapnuoja, bet gaila gyvenam ne savo name ir laikyti negalima. g.gif
*Violeta*
Mes auginam du suniukus (jorksyriuke ir bigliuke) ir dar zuvytes. Butinai reikia kad vaikas augtu su kazkokiu gyvuneliu, rupintusi, nors kazkiek tongue.gif
Veidrodine*
As uz! smile.gif Turim papuga,labai myli, rupinasi,zaidzia su ja thumbup.gif manau kad vaikui reikia augintinio,aisku nebutinai tai turi buti suo ar kate,bet bent kazkas gyvo mirksiukas.gif
Qrune
labas,o mes laikome,suniuka ir zuiki.Aisku,as vedzioju,triusiuka narveli keiciu,o mano treju metuku sunelis,visalaika ipila valgyti ir gerti,kaip tik pamato,kad nera smile.gif tai as tik rupynuos gyvuneliu svarumu. biggrin.gif
izabelija
smile.gif
QUOTE(Qrune @ 2009 05 05, 10:02)
labas,o mes laikome,suniuka ir zuiki.Aisku,as vedzioju,triusiuka narveli keiciu,o mano treju metuku sunelis,visalaika ipila valgyti ir gerti,kaip tik pamato,kad nera smile.gif tai as tik rupynuos gyvuneliu svarumu. biggrin.gif
*

tutifruti
mes neturim ir negalim tureti nes turim alergine asma verysad.gif
funnygirl
mes turim zuvytes. bet jos ne ka bendrauja su vaikais...
gyvenam ne savam name, todel sugalvojau, kad Senis atnestu Vezli. isikure grazuolis, ir dabar visi juo rupinas. vaikams labai patinka! (mano pupai ir jos draugams)
sjofne
O mes neturime g.gif gal ir faina butu tureti katineli, bet kaip pagalvoju kad reikes dar ir po jo tvarkitis blink.gif
super blondine
Mes turim katineli, dabar labai nori triusiuko, bet nelabai yra kur laikyti schmoll.gif
Šarlote
QUOTE(LOL @ 2009 05 06, 11:59)
mes neturim ir negalim tureti nes turim alergine asma verysad.gif
*

O ir žuvyčių negalite turėti? g.gif
KORNYTĖ
aš irgi už,kad namie būtų augintinis smile.gif turim prancūzų buldogą,ir nei kiek nesigailim,tai tikrų tikriausias draugas ir be galo saugo dukrytę.Dar turim žuvyčių,tai pupa jas visalaik šeria ir padeda valyt akvariumą.
~MILENA~
Dukrute gavo dovanu (5 m) triusiuka dekor. Tai laimes buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Pradejo ir vandeni jam keisti ir sukuoti...Bet ...dabar ziuriu kad metus kaip triusiukas pas mus gyvena ir dukrai jau kaz kaip ne labai to rupi kaip ir ka, vandeni tai keicia, sakyti ne reiki, bet visa kita ne labai nori daryti. Prasau isleisti triusiuka is narva, tai jai kaz koks vargas buna, reike priziureti g.gif kad ne pridaryti reikalu.
YRA IR + IR -, BET....VIS TIEK GERAI TURETI NAMUOSIA AUGINTINI, MAN PACIAI thumbup.gif
meile0409
pas mus jau buvo augintinis kai mano mazylis gime, amerikieciu koker spanielis. As labai pergyvenau ligonineje kaip suo reaguos i vaika. Ilgam mano galvojimui atejo galas kai jie susitiko. Frodo,toks suns vardas,apuoste Dominyka,apsuko kelis ratelius. Nuo to laiko jie geriausi draugai, Frodo neleidzia skriausti Dominyko ir atvirksciai
Nesigailiu kad pas mus yra suo, nes be jo neisivaizduoju kaip naktimis buciau kelusis ir girdejusi kai mazylis verkia. O kai artinasi liga ar kokia nelaime,jau zinau is suns elgesio
leleka
Labutis
Maniškis labai norėjo žuvyčių. Pagalvojau, kad jos nevargins ir manęs, į lauką vedžioti nereikia biggrin.gif , vandenį keisti ne taip ir dažnai biggrin.gif , valgį tik vieną kartą paduoti biggrin.gif , gražu jas stebėti. Įsigijom, kol kas sūnus prižiūri, tik akvariumą valom mes. Žino visų žuvyčių, kurias mes turim, pavadinimus. Nors laikom tik šešias rūšis, tai ne daug ir atsiminti reikia biggrin.gif
Birbiziukas
mes turim katytę ir aš už augintinį, nesvarbu koks jis biggrin.gif
JM
QUOTE(meile0409 @ 2009 05 07, 19:35)
pas mus jau buvo augintinis kai mano mazylis gime, amerikieciu koker spanielis. As labai pergyvenau ligonineje kaip suo reaguos i vaika. Ilgam mano galvojimui atejo galas kai jie susitiko. Frodo,toks suns vardas,apuoste Dominyka,apsuko kelis ratelius. Nuo to laiko jie geriausi draugai, Frodo neleidzia skriausti Dominyko ir atvirksciai
Nesigailiu kad pas mus yra suo, nes be jo neisivaizduoju kaip naktimis buciau kelusis ir girdejusi kai mazylis verkia. O kai artinasi liga ar kokia nelaime,jau zinau is suns elgesio
*

musu amerikieciu koker spanielis sunkiai prieme musu pirmagimi..net neprieidavo prie to seimos nario,prie kurio buvo vaikas ant ranku doh.gif salindavosi ir rodydavo,koks jis nelaimingas...poto viskas pasikeite..pamilo vaika,nes irodeme,kad suo irgi mums svarbus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...budavo sunus pravirksta..as indus plaunu,o suo atbega pas mane ir loja,kad greiciau eiciau prie jo....o karta sunui norejau suduoti laikrasciu nesmarkiai...tik del vaizdo....ka jus galvojate..isikibo mano spanielis i ta laikrasti lotuliukas.gif neleido lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
SuperBaba
Neturim, bet planuojam nusipirkti suniuka smile.gif
urte484
augintinis namie-lavina vaiko atsakomybe,mes turim katina,ir esam uz augintinius namuose thumbup.gif
SSandrute
as irgi uz augintini namuose,labai noreciau suniuko...bet gyvenam keturiese,2 kambariuose,ir taip truksta vietos vaiku zaislams,ir taip dreba sienos nuo dvieju isdukeliu,tai nezinia kas butu,jei dar suniukas atsirastu.kaimyne uz sienos ramiai nepasedetu biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.