prekestolen
2007 11 30, 00:22
Dėl rengimosi problemų nėra- ka paduodu tą ir rengiasi..gal kartais pareiškia norą būti džinsuotas. Stengiuosi pirkti sakykim kareiviškos tematikos rūbus- nes žinau kad jie jį tikrai sužavės.
Parduotuvėje skanumynus renkasi pats, bet perspėju- kad tik 1-2 daiktus, ir nedaugiau. Jogurtukus, actimeli renkasi pats- kokios skonio tą dieną nori.
viska perku savo nuoziura, tik del jogurtu ar sureliu atsiklausiu kokius. neignoruoju, kai praso, kazko nestandartinio, bet ne visada paklustu
As leidziu vaikams rinktis. Jei einam kartu su mano triju metu bernu jam batu pirkti, tai as jam leidziu issirinkti kurios jis nori (svarbu kad tiktu pagal didi, paskirti ir kaina). Tegul vaikas nesioja svytedamas is laimes pacius slyksciausius spiderman batus!  Ir dukrai leidziu rinktis, jei kartu einame. Ir net leidziu patiems pasipuosti, t.y. gali eiti su karnavaliniai rubais i parduotuve, jei nori. Tikrai tikrai ne karta apsipirkinejau su lepardu ir asiliuku. Jei vaikas laimingas, koks skirtumas, kokios spalvos jo batai. Del saldainiu ir pan. Jei jau tenka jiems kancia su manimi eiti i hyper super mega maxima , duodu abiems po pora litu kad ka nors issirinkti. Dazniausiai isirenka ka nors gana protingo.
Mes su vaikuciu dazniausiai pries eidami i parduotuve susitariam, kad viena maisto produkta ir jis nuejes i parduotuve niekada nekelia skandalu  , jis pasirenka sureli, o jei persigalvoja tai nubega padeda sureli ir nusiperka ledu  , manau svarbiausia is anksto susitarti  .
Parduotuvėje , iš saldumynų leidžiam pasirink tik vieną kurį nors arba tariamės iš anksto, ką pirksim. O su rūbais darom taip, kad renkasi iš poros variantų. Nebent pamato, ką nors labai patinkančio, bet kol kas taip retai nutinka.
Ivonadaniel
2008 03 15, 08:20
Mes perkam savo nuožiūra,tik pirkdami kažką vaikui paklausiame kurio labiau norėtų,tada išsirenka  arba pats klausia ar to mums reikia,tada pasakau taip ar ne.
medison
2008 03 15, 09:47
Jei einam kartu apsipirkt-tariamės,jei einu viena,-paklausiu gal ko norėtų kad parneščiau Rūbus perkam kartu,tariamės. Niekad nepirkčiau rūbo,jei jis vaikui nepatinka. o šiaip jei kyla nesutarimų -diplomatiškai sprendžiam. Aišku apie dičkį čia kalbu.  . Bet manau,kad ir su mažiuke taip pavyks...
leidžiu rinktis, jei rūbai ar batai, tai iš dviejų porų, dėl maisto pas mus problemų nėra, jis atmetimo būdu išsirenka  nors ir dėl rūbų viskas ok, nieko nebrokyja per daug, dar nėra pasakęs, kad nepatinka, nesirengsiu ir pan.  gal neišrankus maniškis
Magnifique
2008 03 16, 18:37
Panelytei kai ją vežamės į prekybos centrą (šeip stengemės nesivežti,nes ten lengva visokius virusiukus ir tt pasigauti) visuomet leidžiam pasirinkt kokio žaislo nori.Ji pati išsirenka jogurtukus iš jai siūlomų,pasirenka dribsniukus.dar parenka broliukui tyreles,nes labai gerai žino pagal etiketę kurias jis mėgsta
Sunus jau tokio amziaus (3,5 m), kad neapvilksi ka nori. Turi butinai pats isirinkti. Todel parduotuveje kartais su juo "pasikonsultuoju" koks megztukas ar marskineliai jam grazesni. Jei esame maisto prekiu parduotuveje - leidziu pasirinkti viena daikta (dazniausiai tai buna saldainis arba spalvinimo knygute).
_Mirtišė_
2008 08 16, 12:31
QUOTE(Trodat @ 2008 03 17, 12:55) Sunus jau tokio amziaus (3,5 m), kad neapvilksi ka nori. Turi butinai pats isirinkti. Todel parduotuveje kartais su juo "pasikonsultuoju" koks megztukas ar marskineliai jam grazesni. Jei esame maisto prekiu parduotuveje - leidziu pasirinkti viena daikta (dazniausiai tai buna saldainis arba spalvinimo knygute).  tas pats mums 3.6m. bet ir bet ko neuzdesi batus visus isimatuoja pardei,drabuzius ir. Bet as manau gerai kad vaikas turi savo nuomone
Mano vyresnėlei dabar du su puse, tai aš ją skatinu rinktis, bet dar nelabai jai sekasi: renkasi labai ilgai ir kai jau galų gale sakau, kad apsisprstų, tada pradeda mėtytis ir numetusi išsirinktą daiktą, pasiima kitą eksprontu  Kartais džiaugiasi pirkiniu, o kartais grįžusi namo sielvartauja, kad ne tą pasirinko, bet tikiuosi, kad tokiu būdų išmoks atsirinkti tai, ko jai tikrai norisi. Kad jai būtų lengviau, tarkim iš spalvinimo knygelių išrenku kokias tris aš, o paskui iš tų trijų jau siūlau jai pasirinkti pačiai ir matau, kad taip jai lengviau nei iš gausybės rinktis pačiai.
daluzenik
2008 09 01, 21:44
Su maziuku dideliu problemu dar neturiu, nors jau bando reiksti savo nuomone, o su dukra jau praeity buvo dideles problemos kai jai buvo 11-13 metu ( dabar 14.5 o maziukui 3.7m)
sena niekšė
2008 09 01, 21:57
bandau leist rinktis, bet kad protelis dar  jei drabužius, tai rūpi tik tai, kas ant jų nupiešta. jei kokį maisto produktą, tai būtinai pasirinks tą, prie kurio pakuotės koks nors priedas, nors ir produktas ir tas daiktas būna paskutinis š-. nu pritrūksta man kantrybės.  nors norisi leist pasireikšt, bet matyt anksti dar. rimtai renkasi tik žaislus.
SIVERIJA
2008 09 10, 09:29
Aš leidžiu dukrai (4,5 m.) prekes rinktis parduotuvėje nuo pat mažens, nes visur kartu tampomės. Tik ilgai truko, kol išaiškinom, kas sveika- nesveika, kokybiška ir pan. Mes niekada neperkam ir niekada net neprašo limonado, traškučių- kartą į kelis mėn. ir pan. Kai su seneliais į parduotuvę neuina- ir jeims panelė išaiškina, ką galima pirkti, kas sveika, o kas yra nuodų nuodas  Ir visada nuėjus leidžiam vieną daiktą pasirinkti savo nuožiūra: knygelę, čiulpinuką, ledus ir pan. Bet griežtai tik vieną daiktą, jei bevaikštant užnori kito- turi pasirinkti, kurio nori labiau. Kartu renkamės rūbus, žaislus, batus. Daugumą šių dalykų perkam internetu, todėl kartu sėdime prie kompiuterio ir pasirenka mergina, po to laukiam, kada atkeliaus.
Vaikas knygas nuo 2,5 metų renkasi pats ir visada tikrai gerai "pataiko". O su drabužiais sunkiau, nes renkasi tik pagal paveikslėlius.
Visada leidziu rinktis. Ar tai sedim kavinej, ar perkam rubus, avalyne ir pan. Isivaizduokit, jei jum kas pirktu rubus ir lieptu nesiot patinka ar ne, patogu ar ne. Ipatingai renkantis batus atsizvelgiu i ju nuomone. Aisku, kad vaikas rubus renkas pagal paveiksleli, o pagal ka turetu rintis? medziagos sudeti? Tai va, maniskiai renkasi patys, jei kartais isirenka visiskai i "lankas" tada bandom ieskot kompromisu, tartis.
Liutasi
2008 10 14, 10:36
QUOTE(Inetux @ 2008 10 08, 08:54) Visada leidziu rinktis. Ar tai sedim kavinej, ar perkam rubus, avalyne ir pan. Isivaizduokit, jei jum kas pirktu rubus ir lieptu nesiot patinka ar ne, patogu ar ne. Ipatingai renkantis batus atsizvelgiu i ju nuomone. Aisku, kad vaikas rubus renkas pagal paveiksleli, o pagal ka turetu rintis? medziagos sudeti? Tai va, maniskiai renkasi patys, jei kartais isirenka visiskai i "lankas" tada bandom ieskot kompromisu, tartis. Aš irgi rinktis leidžiu, tik ne iš visko kas yra o surandu kelis priimtinus variantus, o jis išsirenka jam labiausiai patinkantį. Užtai niekada nebūna problemų su rengimusi.
Maniškė tai turbūt išrankumo viršūnė - ji ne tik kad rūbus bei avalynę gali rinktis valandų valandas, bet net ir skalbimo miltelius, su kuriais tie rūbeliai bus skalbiami  Tiesa pasakius - buitinės chemijos skyrius nukonkuruoja net žaislų skyrių (neduok Dieve, tėvai nupirks kokį baliklį, kuris nepakankamai gerai išvalo dėmes  . Vaikas -reklamos auka  ). Jokie pasirinkimai iš 2-3 daiktų jai nepritaikomi - ji net iš 22 porų batų gali neišsirinkti pakankamai patogių.... Ir visvien dabar kokių 70% turimų rūbų nesivelka, nes pvz. dabar velkasi tik sijonus (jokių kelnių, suknelių). Aš jau tikrai nebežinau, kaip su tuo kovoti. Kai kuriuos rūbelius taip ir išauga nė karto neapsivilkusi...  Kas keisčiausia - vaikas visiškai neišrankus maistui, žaislams...
moliugas
2008 10 22, 09:28
nu mano vaikinas tai irgi ziauriai isrankus,irgi ne bet ka gali uzdeti,tai kojines ne tokios tai dzincai jam netoki,tai marskiniai negrazus ,del aprangos mes tikrai kariaujam,gal ir gerai kad vaikas turi savo skoni bet kaip jau neklauso mamos patarimu ka jam sako tai tikrai zinokit nervina Papildyta:QUOTE(Inetux @ 2008 10 08, 09:54) Visada leidziu rinktis. Ar tai sedim kavinej, ar perkam rubus, avalyne ir pan. Isivaizduokit, jei jum kas pirktu rubus ir lieptu nesiot patinka ar ne, patogu ar ne. Ipatingai renkantis batus atsizvelgiu i ju nuomone. Aisku, kad vaikas rubus renkas pagal paveiksleli, o pagal ka turetu rintis? medziagos sudeti? Tai va, maniskiai renkasi patys, jei kartais isirenka visiskai i "lankas" tada bandom ieskot kompromisu, tartis. jus sakot jeigu jums kas pirktu rubus ir lieptu nesioti ,tai gi mes esam suauge zmones ir mes gal but geriau zinom ka mes renkames ,o vaikai kartais kaip issirenka kokius 'vejus' tai geriau neklausk,kad ir sakot drabuzi-teisingai jis pamate bliuzkute su spidermenu ir jis jos jau nori nes ji su piesinuku graziu o kad ta bliuzele gal koia vienkartine uzsides viena karta isskalbei ir nubluko jo tas spideris,reikia ir i ta i paziureti ar tas drabuzis gi kokybiskas ,o ne tai kad jis grazus vaikui,ar jis jo labai nori,tam ir yra mama kad vaikui patartu,o netenkintu visus jo norus ko tik jis uzsigeidzia
grazina37
2008 10 22, 11:23
na kolkas parduotuves renku as ,ir rengiasi kas yra paduota ,tik to dar betruko kad 4 metu neturintis vaikas man reguliuotu ka pirkti ir kad jis nesirenks koku tai rubeliu,zinoma jei vaziuojam pirkti striuke ar batus jam leidziu pasirinkti kurie jam grazesni ,nes dar neesu tokia tundra kad vaika aprengus butu geda i gatve issivesti,yra rubai kambariniai, i darzeli ir isejimui pramogauti. eidami parduotuve aptariam ka siandien perkam,ar maista ar daikta ,jei perkam knygute tai masineles tik apziurimos ,jei masinyte ,tai knygutes tik pavartomos,ir jokiu problemu nera taip pat buvo ir yra su dukra ,perka ka reikia ,o ne ko nori ,ir visada tariasi ka pirks ar tinka ir tai priimtina kaina
del maisto-leidziu pasirinkti tik 1 daikta kiekvienam ,drabuziams dar neturi reikalavimu,zaislus perku pati,bet labai daznai
WeenUOGE
2008 11 22, 20:07
straige
2008 12 04, 09:14
Drabužius ir avalyne renku ir perku pati. Kaip tai dar neteko susidurti su "ožiais". Nors būna dienų, kai nesirengia to, ką aš siūlau, o renkasi pati...
Liutasi
2009 03 16, 11:15
Aš tariuosi, juk jam nešioti reikės. Būna aišku visko, bet kažkaip verčiamės. Turiu mažą gudrybę, paimu vieną drabužį kur man patinka ir kitą, kur žinau tikrai jam nepatiks ir leidžiu rinktis. O jei kas po to nepatinka sakau juk pats išsirinkai. Taip ir su batais, pas mus normalių nėra, reikia važiuoti bent į Kauną tai aš ten kaskart neprivažinėsiu vien dėl to kad ponaičiui kas nors neįtiko. Vistiek turi ką nors išsirinkti, po to visi pagiriam kaip gražu ir būna gerai. Be to prieš pirkdama batus visada pamatuoju koją ir pagaliuką pagal ją pasidarau kad matyčiau jog tikrai batai maži nebus. Ne rudeninių ar žieminių niekaip pirštų nepamatysi, o pagal išmieras nelabai pasiorientuosi skirtingų firmų jis irgi skirtingos.
kestaitis
2009 03 17, 17:52
labai retai kažką leidžiu pasirinkti
deimantech
2009 03 19, 11:21
Nuo tada, kai išmoko pasakyti kas patinka ir kas ne, tai visada tariuosi arba bent jau pirkdama 100 proc. žinau, kad patiks. Dėl to neturėjau problemų niekada. Žaislus perku tik tuos, kurių ji nori, juk žaist ne man reikės O dėl maisto tai vat jau mano viršus, bet aš visaip apgudrauju savo pupą uogą, kad visokio šlamšto nenorėtų ir nesijaustų blogai, kad nenuperku
Leidziu issirinkti ka nors skanaus, o del maisto tai irgi pasitariame, neperku ko ji nemegsta arba pasako, kad nevalgys, as ir pati to ko nenoriu nevalgau, tai kodel vaika turiu versti valgyti ko ji nenori  zaislus renkasi pati, bet ir as nuperku, o drabuzius perku as, bet jeigu einame kartu tai iesko visko kas yra su "DORA" ir "BRATZ"
leidziu pasirinkti sultis kokio skonio nori sausainius kartais zaisla o siaip ji nelabai renkasi tad daugiausiai tenka man isrinkti na buna kad pati pasako ko nori o cia jau man spresti pirkti ar ne bet oziuku del sito nebuna  sutariame draugiskai
saulės spindulėlis
2009 04 05, 19:33
mes tai visada randame kazkoki kompromisa  . kai einame kartu kazka pirkti ar tai drabuzi, ar zaisla, ar maista, pasitariame. ir jis, ir as issakome savo nuomone. dar neteko del to gincytis  . buna, kad kazko labai nori, ko nelb galima ar kas mamai labai nepatinka, bet kazkuriam tenka nusileisti  . bet tikrai nera taip, kad kazkuris visada nusileidineja  . ir siaip visada eidami i parduotuve is anksto susitariame, pvz.: gali kazka viena ka noresi issirinkti, ar tai sokaladuka, ar masinyte. bet tik viena. arba, jei pvz vakar pirkom masina, tai susitariam-snd jokiu masinu. kadangi taip darom jau senai, tai jokiu problemu ar nesusipratimu nekyla
aistule28
2009 04 06, 18:03
Na drabužem reikalavimu dar neturi,tai perku kas man atrodo gražu ir įperkama,leidžiu pasirinkti žaislus,jai įsirenka brangu tai gražiuoju usitarem dėl pigesnio,na būna kartais ir ožiuku
saulės spindulėlis
2009 04 28, 20:46
visai neseniai ejom pirkti nauju batu vaikui, tai turejom problemele  . mat as isrinkau 3 poras batu, kurie man visai nieko, ir sakau, na tai kuriu nori is siu, mat man visi 3 patiko. o jis ir sako, man visi patinka!  stai tau ir pagalbininkas, kai mama neissirenka  . tai siaip ne taip vienus issirinkom  .
Ingius272
2009 04 29, 10:44
Nesu nei karto leidusi paciam pasirinkti,na gal kad dar per mazas pirmagimis.Kad ir kur nueinam i parduotuve jis nera toks kad jau ka pamate butinai jau reikia nupirkti pasakai ne ir jis daugiau nepraso
daniele
2009 04 30, 10:02
Jei parduotuveje mes kartu, tai tariuosi ir del maisto, ar valgys ir del drabuzius, ar patinka. Bet, jei patinka man,pvz. dzinsai uz gera kaina, tai bandau itikinti, kad labai grazu ir t t
raciren
2009 05 01, 12:41
galima sakyt kad taip, buna pateikiu jam kelis man patikusius variantus, o tada jam duodu is ju rinktis  , cia kalbant apie darbuzius ir batus... o jei maista, nu koky saldumyna tai leidziu jam isirinkt viena, koki jis nori, tai dazniausiai buna kinderis
lannasuper
2009 05 01, 21:17
leidziu rinktis neparduotuve,o drabuzi,neidomu jai kokia tai parduotuve,svarbu drabuzis koks su piesinukais zymiais herojais
As leidziu saviskiui rinktis maista, dazniausiai jogurta, gerima ir pan. jis dar maziukas ir rimtesni maistai jam dar neidomus
Šarlote
2009 05 07, 13:28
Leidžiu rinktis ir leidžiu man patarti. Einant į parduotuvę kalbam ką pirksim,pvz., grietinę duoną ar pan., tada jis pats parduotuvėj prie šių prekių eina ir sako, kad reikia nupirkti. O saldumynų irgi leidžiu rinktis, bet patariu kas jam būtų geriau  Ne visada pavyksta susitarti, bet dažniausiai tai pavyksta
KORNYTĖ
2009 05 08, 11:05
mūsų panelė jau didelė,tai parduotuvėj gera pagalbininkė,padeda surast prekę,kurią nusprendžiam pirkt dar prieš atvykdamos į pard.Rūbus leidžiu išsirinkt pačiai,aišku proto ribose
Rciukas
2009 12 07, 01:43
Rubai tai rubai. o kaip su zaislais? Mums tai sunku isrinkti:ir to norim ir ano
Parduotuvėje, kai maistą perkam, tai leidžiu pasirinkti iš trijų variantų dažniausiai: sulčių, actimelio arba sausainukų (javinukų, barankyčių). Žaislų irgi nori, bet čia jau griežtas ne. Retkarčiais, vietoj kažkokio skanumyno, leidžiu muilo burbulų pasiimti.
Aciu dievui, dar tokiu dideliu problemu neturiu, kol vaikai nedideli. Su maziuku is viso jokiu problemu, nes nesivedu apsipirkineti, o dickis labai noriai apsiperkineja, bet kazkaip randam kompromisa
*Anila*
2009 12 09, 02:34
As irgi leidziu pasirinkti,bet tik proto ribose  Maniskiui,kur visokie paveiksleliai,nesvarbu ar tai jogurtas ar sokoladas ar maikute...ir jam jau grazu,tada jis jau ir renkasi  svarbu marga ir spalvinga
kraniste
2009 12 15, 13:41
Leisdavau ir as, bet va kai teko ieskoti zieminiu batu dukrytei susidurem su rimta problema. Ji reikalavo "ruzavu" batu ir renkasi tik guminius botus, kur pripiesta visokiu graziu paveiksliuku  . Buvo sudetingas apsipirkimas.
auriukaseva
2009 12 16, 21:37
Maisto apsipirkti dazniausiai einu viena,nes nemegstu kad visuose kampuose prideta saldumynu ir kokakolu visokiu tad vaikam tikrai sunku to nepastebeti ir dar nenoreti.Jei jau eina su manim tai liedziu issirinkti kokiu sausainiukiu(ji dazniausiai pasiima krekeriu tai nebaisu) arba zurnaliuka. O rubus 2/3 perku viena o kita dali jai leidziu pasiziureti,nes kitaip butu viskas tik ruzava spintoj  o ir siaip mokinam su vyru kad visada rinktusi tik viena daikta o ne viska is karto
Kas liecia batukus ar drabuzius, kol kas savo trimetes nuomones neklausiu, jei nueinam i parduotuve. Taciau dabar dazniau perku drabuzelius internetinese parduotuvese, tuomet kartais paklausiu ar jai patiktu tas ar anas... Dazniausiai musu nuomones sutampa... O kai nueinam i maisto prekiu parduotuve, tai leidziu issirinkti ka nori nusipirkti, taciau tik kazka viena (kartais tai buna tiesiog jogurtas ar bananai, nors dazniau buna koks Kinderkiausinis ar Tic-tac)
virugie
2010 01 09, 20:20
Šiuo metu puikiausiai išsirenkam prekes, iškart sutariam ką pirksim ir leidžiu primint jei dar į krepšį neisidėjom suplanuotų pirkinių  Man tai žaidimas, o mažasis žiūri į tai labai atsakingai tikras šeimos vyras
Tariamės kartu ką pirkti ir kol kas randam bendrą kompromisą
snieguoliuke_123
2010 01 11, 16:16
|
|