Ot, velnias -pirkau ir aš Merkio merinosinę .anklodę-abipusė kailiuota, viena šviesi, kita rusva. Nu dar tik keli mėnesiai,kvapas nesijaučia,bet jau pradedu nervuotis,kas jei prasmirs ir nebus galima miegot? mokėjau nebepamenu,bet ,atrodo, apie -600-700 lt.
Pirkom Eastcon patalynę,naudojam dar tik kelis mėn, džiaugiuos,kad naktimis nebeskauda nugaros. Kaina tai gana didelė, ėmėm lizingu dvigulį ir dar gavom+ viengulį komplektą ir 2l ploviklio patalynei. Tai tas malonumas atsiėjo be kelių lt 4800lt.
Gal kas zinot kas tai per daiktas vilnonis pledas"Kurkuma"gamybos(sekiskas ar slovakiskas)?Viengulis.Idomu kiek kainuoja?
Merginos, ar jus velkate siuos patalus i uzvalkalus? Man pavyzdziui anklode sukrenta i viena uzvalkalo puse
QUOTE(Fergie @ 2007 07 11, 12:43) Merginos, ar jus velkate siuos patalus i uzvalkalus? Man pavyzdziui anklode sukrenta i viena uzvalkalo puse Kal užvalkalas didenis už pačią kaldrą todėl ir sukrenta? QUOTE(allegro @ 2007 07 11, 17:20) Jei nesukrenta, matyt ir nesukris QUOTE(Latte @ 2007 07 12, 10:10) Kal užvalkalas didenis už pačią kaldrą todėl ir sukrenta? Uzvalkalas tikrai ne didesnis, tokiu pat ismatavimu kaip ir anklode. Kiek as suprantu, tai pas mane sukrenta pagal kailio gulimo krypti, nes sukrenta tik i viena puse.
mum irgi sukrenta, nes ta vilna nera slidi kaip kaldros, del to ir sukrenta
QUOTE(mirksiux @ 2007 07 09, 11:29) Ot, velnias -pirkau ir aš Merkio merinosinę .anklodę-abipusė kailiuota, viena šviesi, kita rusva. Nu dar tik keli mėnesiai,kvapas nesijaučia,bet jau pradedu nervuotis,kas jei prasmirs ir nebus galima miegot? mokėjau nebepamenu,bet ,atrodo, apie -600-700 lt. Nesinervink, tikrai nesmirdės
Nelabai suprantu kam tą patalynę velkat į užvalkalus
Gaila, kad šios temos nepaskaičiau anksčiau
O gi nusipirkau Merkio patalynę, užpildas - vilna. Visą naktį uosčiau, kas čia man tvartu dvokia. Dabar ta patalynė balkone ir toks vaizdas, kad mėnesį palaikius, gal kažkiek tas kvapas sumažės. Gal jau kas valėt valyklose??? O gal žinot būdų kaip tą smarvę panaikinti??? QUOTE(mamuke68 @ 2007 05 15, 14:23) Aš dar tik ruošiuosi pirkti vilnonę patalynę, bet neturiu nuomonės kokios firmos. Norėčiau, kad kas patartų.Kiek ji kainuoja dabar, pvz Bauerio. Prieš 6m pirkau Bauer patalynę lamos vilnos 180*200 tai sumokėjau apie 4000 lt dvigulė , užklotas yra dvigubas ir galima atsiskirti jei būna per karštą. Vienaws minusas -tai kad po kiek laiko ji susitraukė ant dvigulės lovos jau truputi per maža na gal kokias 2cm, O šiaip gyvenimo be tokios patalynės jau neįsivaizduojam visa šeima tokią turim ir į keliones visur vežamės. Iš pat pradžių tai truputi kando , bet dabar jau nebejaučiam , ir kvapo jokio nėra ir nebuvo.
Sveikutės
Mes gavomė iš tėvų dovanų visą Merkio patalynės komplekta. Kailis ir pagalvių ir koldros iš abiejų pusių...tik vienoje pusėje rudas, kitoje baltas, Tai super miegoti, nei per karšta nei per šalta, ir kvapo jokio nėra...iškart išpakavome ir miegame... bet mes irgi apvelkame, tam kad ilgiau tarnautų, nesusimurzintų ir t.t.
mes irgi merkio patalynes turim ir sau ir vaikams, sau gavom dovanu, labai patiko ir tikrai nesmirdejo, dabar nupirkom ir vaikams merinosu vilnos, tikrai
Smirka man tas merkys i psio
vieną kartą per metus nešam į valyklą QUOTE(audiga @ 2007 01 05, 15:05) Na pas mane balkone tai 2 sav. ta koldra kabo, ir kvapas nė kiek nesumažėjo... O draugės mama tai jau pusę metų garaže pakabinus vėdina ir nedingsta tas kvapas niekur... Natūralus produktas Pas mane irgi tas pats. Mums vestuvių proga (4 metai atgal) vilnonę antklodę padovanojo, tai visą laiką kabėjo ant aukšto, kad bent kiek prasikvėptų. Tik pernai po lovos čiužiniais žiemą (dėl šilumos) patiest ryžausi. Na, o šiemet jau galima bus ir užsikloti - galų gale nebesmirda
Šiandien buvau FLOKATI pardėj ir uosčiau šią patalynę, nes ruošiuosi ją pirkti- jokio kvapo
As turiu Eastcon patalyne. Jei kas butu leides menesi pasinaudoti, tikrai nebuciau pirkusi
Sveiki. As neseniai isigyjau vilnonia kaldra ir pagalves, esu nepatenkinta nes kaldra labai sunki
pagalvem ir mes kazkada susigundem tai susigulejo jos mums per menesi
bet vistiek nusipirkom vilnoni merinosu (nzn ar tiksliai taip beje pirkom gariunuose apie 400 kainavo (200x220 cm)
Mes irgi merkio turim, avies vilnos patalus. Buvo pradzioj ta tvarto smarve
Be uzvalkalu miegojom tik karta, labai grauze, todel dabar visada apvelku, beto ir svariau.
Mes iš tėvų Kalėdų proga gavome europietiško merinoso patalynę iš Flokati. Na negaliu atsidžiaugti
Kol kas miegame be užvalkalų ir labai patogu. Bet gal ir teks užvilkti, kadangi vis tiek tepasi.. gaila..
nu bandziau skalbt ir ka
Mes turim Bauer merinosu patalyne, labai patenkinta bent jau as, tik kad tas valymas vargina, pradzioj dar su kempinelem vargdavau, buvau syki davus i Bauer valyti, bet isvale nekaip, o drauge tai net pervalyt nese antra karta, nes krastus dar labiau supurvino, dairausi kokios savitarnos skalbyklos, gal i didele skalbykle idet
Turim bauerio lamos vilnos antklodes ir dar kitos firmos eriuku vilnos antklode, nu nepatinka man tie gyvuliu kailiai ir viskas
QUOTE(Jolete @ 2008 01 25, 10:24) Turim bauerio lamos vilnos antklodes ir dar kitos firmos eriuku vilnos antklode, nu nepatinka man tie gyvuliu kailiai ir viskas Na o kaip jūs tas erkes pamatote? Mano žiniomis tai erkės būtent nesiveisia vilnonėje patalynėje. O daiktai visi dėvisi.
Dulkiu erkutes - tai nematomi organizmai, tiesiog esam issityre ir zinom, kad esam alergiski sitiems organizmams. O vilnoje erkutes gali veistis.
Sveikos. Pirkom mes prieš gal 2metus vokišką komplektą avies vilnos; pagalvė, paklotas, užklotas (dvipusiai), na tuomet kainavo apie 3tūkst. Lt. Nesmirda
QUOTE(dote @ 2008 01 06, 21:22) nu bandziau skalbt ir ka O kokią temperatūrą nustatei? QUOTE(cigonele @ 2008 01 28, 17:11) as skalbiau pagalves uzvalkaliuka Bauer merinosu vilnos ant 30 laipsniu ranku skalbimo rezimo, nesusitrauke, o didesniems galvoju ieskot savitarnos skalbyklos, nes namie neisivaizduoju, kaip isskalbt Na įdomu, kiek kainuotų tas sausas valymas tokiam patalynės komplektui? QUOTE(dote @ 2008 01 28, 19:50) 30 laipsniu ir vilnos rezimu. Ne tikrai nesusitrauke. O valymas virs 100lt antklodes 220/200, bet man ir taip gerai issiplove o kokios talpos jusu skalbykle? as kazkaip neisivaizduoju, kaip antklode ten sutalpint reiketu, nors aisku nebandziau, bet svoris tai vistiek didesnis butu QUOTE(cigonele @ 2008 01 29, 02:47) o kokios talpos jusu skalbykle? as kazkaip neisivaizduoju, kaip antklode ten sutalpint reiketu, nors aisku nebandziau, bet svoris tai vistiek didesnis butu kad nezinau, didele gorenje Nu antlode tai vos ne per jega sutalpinau, bet viska gerai isplove, tikrai neapsimoka i valykla nest. QUOTE(dote @ 2008 01 28, 20:50) 30 laipsniu ir vilnos rezimu. Ne tikrai nesusitrauke. O valymas virs 100lt antklodes 220/200, bet man ir taip gerai issiplove Na gaminys atrodo kokybiškas, bandysiu ir aš grūst į skalbyklę
Bandysiu ir as tada, musiske talpina 4,5 kg, bet vilnos skalbimo instrukcija nurodo, kad siai programai galima det iki 1,5 kg, bet jei tik sutilps, reikes skalbt
Kaži kokius miltelius ar skalbiklį švelnesnį parint avies v. patalams skalbyklėje skalbti, a?
Mes tai Arvico avies vilnos kaldras turim. Mes irgi ivelkam , kad reciau skalbti reiktu ir mum tiesiog taip patinka. Jokio kvapo, jokiu puku ir silta gera
QUOTE(SUNmom @ 2007 01 13, 20:41) Nežinau, kaip su Merkio bus, bet va yra tokia Lana Care Nusipirkom Merkio. Papildyta: QUOTE(dote @ 2007 08 03, 23:16) Klausiau pardavejos ar galima skalbt, tai sake galima, tik reikia skalbimo masinoj pasirinkt vilnos arba ranku rezima ir naudot ne skalbimo miltelius, o spec. skysti vilnai. Keista, o kai aš klausiau, ar galima skalbti, pasakė "Jokiu būdu". Ir ženklas ant etiketės - cheminis valymas QUOTE(Perfect @ 2008 02 26, 09:37) Keista, o kai aš klausiau, ar galima skalbti, pasakė "Jokiu būdu". Ir ženklas ant etiketės - cheminis valymas zenklas yra, o man sake, kad galima kai pirkau vaikiska patalyne, tai ir savo isskalbiau, surizikavau, nes jei ne skalbt, tai valyt nelabai apsimoka, taip man atrodo. QUOTE(dote @ 2008 02 27, 00:16) zenklas yra, o man sake, kad galima kai pirkau vaikiska patalyne, tai ir savo isskalbiau, surizikavau, nes jei ne skalbt, tai valyt nelabai apsimoka, taip man atrodo. Tikrai, skalbet? QUOTE(Perfect @ 2008 02 28, 16:08) Tikrai, skalbet? nu tikrai ir ne viena karta jau ir savo dvigulei lovai ir vaiku patalynes, tik butinai pasirinkit skalbimo masinoj vilnos rezima ir skalbikli vilnai nusipirkit Mano dvigulei patalynei valymas virs 100lt butu kainaves, tai pagalvojau, kad geriau rizikuosiu
na mes tai turime kaldra tai man ji labai atinka ir silta!
Nu ir kaip Jūs sugrūdot į skalbykles tas kaldras
|