Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

O mano mamyte labai skaniai kepdavo aviena (as ja labai megstu) Mesyte itrynus kokiais nori prieskoniukais (dazniausiai budavo juodieji pipiriukai ir druskyte) sudedi i skarda ir uzdelioji pora pjaustytu obuoliu ir i orkaite kol iskeps ir apskrus. Skaniausiai tai mesyte su kauliukais. Mmmm... kaip skanu budavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo corsa: 24 liepos 2007 - 00:33
Ne visa aviena turi specifini skoni. Mes pabandem Romanovo aviu mesa ir buvom maloniai nustebinti. Ji svelni, skani, jauti, kad aviena, o jokio lajaus ir avies "kvapo". Dabar nusipirkom Romanovo aviu ir jas auginames.
Atsakyti
Siandien dariau pietums čenachus su romanovo aviena ( patiekalas moliniuose uzdaruose puodynelese). Pasakiskai skanu! 4u.gif
Atsakyti
Su aviena nepamainomas yra rozmarinas thumbup.gif Jei imanoma, geriausia prismaigstyti zaliu sakeliu arba, jei nera, pabarstyti dziovintais prieskoniais
Atsakyti
Galit pabandyt toki avienos saslyka :
2kg avienos , 3 arb. sauksteliai garstyciu , 1 skl cesnako , 1 raudonas svogunas , truputi cinamono , druskos , pipiriuku, puse citrinos , mix herbs , ir daug petrazoliu .
Mesa supjaustoma norimais gabaleliais, svogunai ir petrazoles supjaustomi taip pat, is citrinos isspaudziamos sultys .Del mix herbs , manau ir lt turetu buti kazkas panasaus , dziovintu zoleliu misinys .Viskas permaisoma ir po poros valandu galima mauti ant iesmu ir kepti . Skanaus !
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2007 08 24, 19:21)
Su aviena nepamainomas yra rozmarinas  thumbup.gif  Jei imanoma, geriausia prismaigstyti zaliu sakeliu arba, jei nera, pabarstyti dziovintais prieskoniais


Labai tinka ir bazilikas ( violetinis geriau negu zalias). bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar gaminau avienos ragu ( turejau daug nupjaustytu kauliuku su trupuciu mesytes).
Kauliukus apvoliojam prieskoniuose, apkepam keptuveje ir sudedam troskinti su tarkuota morkyte, svoguniuku ir voveraitemis ar baravykais . Baigiant uzbalinu saukstu miltu ir 2 saukstais grietines.
Skanaus! bigsmile.gif
Atsakyti
Gal dar kas nors pasidalintų, kokias sriubas be charčio verdat iš avienos?
Nes girdėjau, kad aviena dėl savo specifinio kvapo ir skonio tinka barščiams ir kopūstams - todėl ir nedrįstu kitokių virti - kad nesugadinčiau produktų. O šiaip avienos kartais dedu mažylei į daržovienes, bet kad nereiktų kaskart važinėt į turgų - perku didesnį gabalą ir užšaldau. Be to, nuvirusi avieną, sultinį naudoju sau sriubai išsivirti, o barščiai ir kopūstų sriubos jau spėjo atsibosti, nors tikrai skaniai išeina.

Beje, galiu pasidalinti taip pat idėjomis, tuo pačiu - ir kaip ruošiu daržovienę savo merginai (9 mėn.):

DARŽOVIENEI:
Gabalėlis kūdesnės avienos (maždaug 1-2 kumščių didumo)
2 didelės morkos
truputis buroko
1 sauja pjaustyto kopūsto
gabalas cukinijos (jei cukinija stora - atpjaunu kokius 5 cm. ilgio)
1 labai mažas svogūnas (arba česnako skiltelė)

Daržovių proporcijos gali būti skirtingos, man daržovienės visad išeina įvairios, priklausomai nuo to, kiek ko dėjau. Tik kopūsto ir buroko nepatartina padauginti, nes nuo kopūsto gali pūsti vidurius, o burokas laisvina vidurius)
Bulvių į mėsišką daržovienę nededu - dėl produktų nesuderinamumo (angliavandeniai ir baltymai).

KOPŪSTŲ SRIUBAI:
2 vidutinės morkos
2-3 saujos pjaustyto kopūsto
1 maža paprika
1 pomidoras
1 mažas rūgštus (geriausia Antaninis) obuolys
2 šaukštai tradicinio pomidorų padažo

Mėsą pjaustau mažais gabalėliais. Jei su kaulu - grubiai nupjaustau nuo kaulo, viską sumetu į didelį puodą verdančio vandens (čia bus sriuba). Užvirus turi pavirti 10-15 min. - jei atsiranda putų - jas nugraibau (bet paprastai putų atsiranda retai ir nedaug), tada mėsą išgriebiu, jei jos mažai - dar galima išgriebti kaulą, nuo jo nupjaustyti mėsą taip pat. Jei mėsos pakanka - kaulas gali likti puode ir virti toliau.

Išgriebtą mėsą kol kas atidedu į šoną. Nes buljonas sriubai paruoštas ir ant ugnies, tad dabar gaminu sriubą. Į puodą beriu supjaustytus, pasūdytus ir pertrintus kopūstus (prieš beriant jie patrinti turi pastovėti 10-15 min.), tada beveik iškart galima berti burokine tarka sutarkuotas morkas. Po to juostelėmis supjaustyt papriką ir taip pat sudėti į puodą. Dabar galima imtis pomidoro: jį nuplaunu ir trumpam (pvz. 5 sek.) panardinu į tą pačią verdančią sriubą. Ištraukusi, nulupu žievelę, supjaustau ir suberiu į puodą. Tada nulupu obuolį, išimu sėklalizdžius. Dėl visa ko ragauju, ar kopūstai, morkos ir cukinija jau suminkštėję, nes įdėjus rūgštaus obuolio, daržovės jau turi būti tinkamos valgyti - kitaip nesuvirs, kaip reikėtų. Obuolį tarkuoju burokine tarka tiesiai virš puodo. Pabaigai įdedu pomidorų padažą, sudedu prieskonius (lauro lapelių, porą pipirų, žiupsnelį druskos, truputį sviesto ir.. truputį cukraus), palaukiu, kol viskas užvirs ir iškart išjungiu.

Tada galima imtis daržovienės:
Apvirtą mėsą sumalu mėsmale, pabaigoje įdedu mažą svogūnėlį. Viską beriu į nedidelį kiekį verdančio vandens (pvz. stiklinę ar dvi) - paprastai verdu nedideliame puode, o vandens įpilu tiek, kad būtų per 2-3 pirštus nuo dugno. Kol mėsa su svogūnu verda, supjaustau kopūstą, burokine tarka sutarkuoju buroką ir morką (kartais morkas ir kopūstus pasiruošiu iškart, ruošdama sriubai. Tik kopūsto dalies, skirtos daržovienei, netrinu su druska) - sudedu į puodą. Kol mėsa, svogūnas, morka ir kopūstas verda, ruošiu cukiniją: nulupu, perpjaunu per pusę išilgai, jei sėklos kietos - jas išpjaunu. Tada pjaustau kubeliais ir beriu į puodą. Viską troškinu ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama. Kai cukinija pasidaro "stiklinė" ir minkšta (galima paragauti) - puodą nuimu, palieku atvėsti. Jei daržovienėje nemažai skysčio - jį galima nupilti į kopūstų sriubą. Skonio nesugainda.
Ataušusią daržovienę susmulkinu specialiu smulkintuvu-malūnėliu, daržovienė paruošta.

Panašiai galima gaminti daržovienę be mėsos. Tuomet į verdantį vandenį dedamos iš pradžių tarkuotos morkos, burokas, kopūstai, po to - kubeliais pjaustytos bulvės, dar vėliau - cukinija. Pabaigoje galima įdėti truputėlį druskos ir sviesto.
Laiko, kas kiek minučių viską dėti, neskaičiuoju, tik iš anksto pasiruošiu visas daržoves, kad nereiktų plauti ar skusti. O tada - sudėjus vienas, kol ruošiu kitas - jau ir tas galima dėti į puodą. Tik pabaigoje reikia ragauti, ar suvirė bulvės ir cukinijos, nes jas paprastai pjaustau kubeliais.

Beje, vietoj kopūstų sriubos - lygiai taip pat galima pasigaminti ir barščius.
Tik tuomet į sultinį dedu burokus su morkomis, vėliau kubeliais supjaustau bulves ir sudedu jas. Prieš baigiant virti sudedu prieskonius.
Beveik į visas sriubas (išskyrus, aišku, saldžias) dedu truputį sviesto ir žiupsnelį cukraus - tai mano močiutės gudrybė.
Atsakyti
Oho kiek receptuku su avien, negalvoaju, kad tiek daug rasiu biggrin.gif
Cia mano gamubos troskinys su aviena:
Apie 1 kg avienos -( ja išverdu su lapeliu lauro lapo keliais pipirais ir druska).
2 vidutinio dydzio morkos
1 nedidelis svogynas
Apie 300 gr. cukinijos
1 paprika
Eiga:
Morkas supjaustau siaudeliais, susmulkinu svoguna, cukinija ir paprika kubeliais, viska gerai apkepu.
Išvirta ir gabaleliais supjaustyta aviena dar truputi kartu su darzovem pakepinu ir sudedu i puoda ipilu vandens, kad apsemtu visa misini ir troskinu apie 15-20 min. baigiantis troskinti idedu 0,5 sauksto grietines.
Prieskoniu ir druskos pagal skoni mirksiukas.gif
P.s. Labai skanu su ryziais arba grikiais.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Beje, gal ne visai į temą, bet vis tiek - čia dar geras receptų puslapis. Jame - ir plovo gamyba nuodugniai aprašoma.

http://giedrius-v.li...171.html#cutid1
Atsakyti
Laba,

Oi, kaip smagu, kad cia tiek receptu, nes as jau neismanau,ka su ta avim daryt, saslykai, marinuotos slaunys, plovas, sriubos su ja nusibodo nerealiai....cia radau kaip troskinti aviena su abrikosais.Labai labai skanu, jau pabandziau, ti kne visus ingridientus sudejau,kai kuriuos pakeiciau, nes,pvz, imbiero negaliu pakest ax.gif . Ir jus pabandykit.....
Atsakyti
QUOTE(zyzute @ 2007 10 25, 15:42)
Oho kiek receptuku su avien, negalvoaju, kad tiek daug rasiu biggrin.gif
Cia mano gamubos troskinys su aviena:
Apie 1 kg avienos -( ja išverdu su lapeliu lauro lapo keliais pipirais ir druska).
2 vidutinio dydzio morkos
1 nedidelis svogynas
Apie 300 gr. cukinijos
1 paprika
Eiga:
Morkas supjaustau siaudeliais, susmulkinu svoguna, cukinija ir paprika kubeliais, viska gerai apkepu.
Išvirta ir gabaleliais supjaustyta aviena dar truputi kartu su darzovem pakepinu ir sudedu i puoda ipilu vandens, kad apsemtu visa misini ir troskinu apie 15-20 min. baigiantis troskinti idedu 0,5 sauksto grietines.
Prieskoniu ir druskos pagal skoni  mirksiukas.gif
P.s. Labai skanu su ryziais arba grikiais.
Skanaus  4u.gif

Siandien sita gaminsiu, parasysiu kaio gavosi 4u.gif
Atsakyti