Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aviena. Kaip skaniai pagaminti?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Kate
Daznai tenka gaminti is avienos, gal kas turi daugiau patirties cia ir zino geru receptuku? Pasidalinkit... essen.gif
ulaa
Man aviena nepatinka,turi kazkoki specifini kvapa g.gif ,todel net neperku...
Naujoji
na, man aviena labiausiai tinka i cenachus, charcio sriuba, dar kibinams...
Receptai visoms zinomi. Dar sonkauliukus turbut kaip ir kitos mesos orkaitej galima kepti ar daryti troskinius ivairius.

As retai perku: rieboka, brangoka.
norge
Dar aviena tinka i plova ir i barscius...
Freja
Mmmm......aviena, o ypac eriena...pati pati skaniausia mesa. wub.gif wub.gif
Eriena galima gaminti kaip ir bet kokia kita mesa - l.skanu marinuoti ir kepti orkaiteje, ant grilio, naudoti guliasuose, mesos sriubose ir pan.

Man labiausiai patinga eriuko slaunis (arba kumpis, kitaip). Dazniausiai jei perku, tai jau marinuota, bet jei pats marinuoji, tai ciobrelis, rozmarinas, cesnako skiltele, druska, pipirai ir raudonasis vynas (geriau sausas) yra pats tas. Vynu mesa reikia apslakstyti jau kepant ir dar ipilti i keptuva, kad bent jau apsemtu dugna. Vakar kaip tik valgiau kepta ant grilio... essen.gif essen.gif

Labai skanu eriena valgyti su saldziomis bulvytemis:
reikia mazu virtu bulvyciu (nuskustu), 40g. margarino, 4 valg. saukstu cukraus.
Cukru tirpinti keptuveje kol prades tirpti, sudeti margarina, ismaisyti. kai karamele tampa auksines spalvos, nuimti nuo orkaites ir sudeti bulves, maisyti, kad jos apsivoliotu karameleje. Patiekti kartu su mesa. Ypac skanu valgyti su pvz. rabarbaru uogiene. (liezuvi prarysiu cia berasydama doh.gif doh.gif )

smike
Yra toks nacionalinis totoriskas patiekalas azu. JI reikia gaminti taip: morkas supjaustyti pusmenuliais ir pakepti su svogunais. Su deti i puoda, ant virsaus sudeti nedideliais gabaliukais (bet stambiau negu guliasui) supjaustyta aviena, uzberti prieskoniu negailint, uzpilti vandens ir koki 15-20 min, patroskinti. Tada sudeti gabaliukais ne itin smulkiais supjaustytas bulves ir uzdsengus vel troskinti. S,kyscio daugiau nedapilineti-is pirmo karto ipilti tiek, kad uztektu. Na jei jau labai reikia tai galima ipilti, bet verdancio! Kai pusiau issitroskins bulves sudeti trumpomis juostelemis supjaustytus marinuotus agurkus ir pabaigti troskinti. Gaminimo eigoje nieko nemaisyti!!!! Sumaisyti pries patiekiant! smile.gif Man tas patiekalas kai pirma kart paragavau laaaaabai patiko! Bet butent su aviena jis gaunasi skaniausias!!! thumbup.gif VIsu komponentu imti daugmaz santykiu 1:1:1:1 Na, avienos gali buti daugiausiai! wink.gif
madrid
mano diedas labai megsta aviena svedishkai krapu padaze, bet ash kaip miasos nevalgau tai retai kada darau. bet kai buvau mesede, tai labai skanu budavo...
o gaminti reikia taip. aviena supjaustai gabaliukais, tokiais 2x2 cm. dedi i puoda ir uzvirini, tada viska pili i troskintuva, idedi druskos, pipiru grudeliu, lauo lapu, ir krapu svieziu geriausia su stiebais. viska uzdarai ir ant vidutinio karstumo kishi i orkaite. kadangi troskinasi orkaitej, tai kvapo lauk beveik neisheina. taip troskini kokia valanda. tada ishimi, mesa ishgaudai, o buljona perkoshi per sieteli, kad neliktu visu prieskoniu.
padazui reikia: to buljono, sviesto, miltu (poros saukstu), kiaushinio trynio, citrinos sulciu ir svieiu krapus (susmulkintu). ishtirpini sviesta, dedi miltus po truput ir maisai, tada po truputi pili buljona. tada kiausinio tryni sumaishai su 1/2 citrinos sultimis ir dar sumaishai i viska krapus. dedi i padaza ir permaishai.
tada i viska dedi mesa, pakaitini ir viskas.
valgyti su virtom bulvem ir salotom. labai skanu thumbup.gif
Virdzinija
Airiška aviena


500 g avienos
500 g bulvių
250 g svogūnų
1 laurų lapas
0,5 arbatinio šaukštelio čiobrelių,
druskos, pipirų, petražolių


Avieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, įberiame druskos, pipirų, sudedame didesnę dalį supjaustytų svogūnų, laurų lapelių, čiobrelių. Mėsą užpilame vandeniu, kad apsemtų ir uždengę verdame ant nedidelės ugnies.
Kai mėsa pasidaro minkšta, sudedame bulves ir likusius svogūnus. Verdame toliau, patiekalo nemaišydami, o tik retkarčiais pakratydami, kad neprisviltų. Bulvės turi suvirti ir sukristi. Virimo pabaigoje suberiame kapotas petražoles.
drinks_cheers.gif
Virdzinija
AVIENA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS


500 g avienos (nuo menčių)
100 g rūkytos mėsos
1 svogūnas
1 l mėsos sultinio
džiovintų raudonėlių
pipirų
500 g šparaginių pupelių
500 g nebirių bulvių


Avieną ir rūkytą mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus irgi supjaustykite stambiai. Rūkytos mėsos kubelius trumpai pakepkite dideliame keptuve. Tuomet sudėkite avieną, svogūnus ir viską kartu apkepkite. Užpilkite karštu sultiniu, užvirkite, įberkite pipirų ir raudonėlių. Tuomet pridenkite ir 1 valandą pavirkite ant mažos ugnies. Pupeles nuplaukite ir sulaužykite gabaliukais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Šiuos abu produktus sudėkite į indą su mėsa ir 20-30 minučių patroškinkite.
drinks_cheers.gif
Virdzinija
radau, bet niekad nebandziau smile.gif
BAKLAŽANAI ĮDARYTI AVIENA


400g avienos
4 baklažanai
1 paprika
4 pomidorai
druskos, pipirų pagal skonį


Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, išskobtą baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažanus ir užpilame vandeniu, kad ne visai apsemtuų baklažanus. Troškinti apie 30 minučių.
Virdzinija
AVIENA SU DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS thumbup.gif

1 kg avienos
2 šaukštai alyvų aliejaus, 2 dideli svogūnai, 2 skiltelės česnako, 5 cm imbiero šaknies gabalėlis, 2 cinamono lazdelės, pora gvazdikėlių, malto kardamono, 2 šaukšteliai kalendros, 2 šaukštai maltų migdolų, druskos, pipirų
850 ml sultinio, spanguoliu sauja, dziovintu abrikosu


Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų ir pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, imbierą ir kitus prieskonius. Kepti kol suminkštės. Suberkite į keptuvę kubeliais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite. Suberkite kalendrą ir pipirus, pasūdykite. Į mėsą supilkite sultinį ir troškinkite ant mažos ugnies 45 min. Abrikosus ir spanguoles išplaukite ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite dar 15 min.
Patiekti su ryžiais ir daržovių salotomis.
rolleyes.gif
peledziuke
Avienos ragu
600 g avienos (nugarinės)
2 stiklinės vandens
400 g šviežių pupų
4 svogūnai
6 porai
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų
mairūno
5-6 pomidorai
Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti drudkos, prieskonių ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišyti.
Prie šio valgio tinka virtos bulvės.
vija
Esu valgiusi labai skaniai paruosta avienos nugarine restorane, bet pati bijau bandyti ka nors gaminti ir finale sugadinti. Jei kas mesteltu koki paprastuti recepta pradedanciajai, noreciau pabandyti ka nors paruosti pati.
Cypas
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot 4u.gif
*Saulyte
QUOTE(Cypas @ 2005 03 10, 14:57)
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot 4u.gif
*


Na as tai svaip verdu charčio sriubytę ...... Imu avieną, supjaustau tokiais ne labai mazais gabaliukais (koki 3x3), gali but šonkauliukai, apkepinu keptuvej ant stipresnes ugnies, be aliejaus, sudedu i puoda su verdančiu vandeniu. Ir verdu ant nedideles ugnies uzdengtam puode, aisku pavirus siek tiek reiktu i puoda sudet prieskonius, vegeta, druskos ciut, pipiriuku, imetu sausai pakepinta morka perpjauta tik isilgai i kelias dalis( cia sultinio skoniui isgaut, veliau morka isimu) salieru kotu galima imest, ar petražolės šaknį. Pavirus mesyte, na kol jau pasirodo minkstejanti...., sudedu nuplautus ryzius ir pamaisau. Pavirus koki dar 5-10 min. su ryžiais, sudedu pakepintus savogunus su pomidoru pasta, aštresniu pipiriukų Santa Marijos " Aštrūs mėsos prieskoniai" arba kajano pipirai (priklauso kas kaip megsta ir ar valgys astria sriuba vaikai, nes galima atskirai i lekste pasigardint astriais pipirias sau), baziliką (tamsų), rozmariną, lauro lapu, sojos padažiuko pašlakstau, ir baigiant virti, sumetu smulkiai supjaustytą česnaką, petražoles, krapus uždengiu puodą ir iš kar išjungiu ugnį. Leidžiu sriubai pailsėt koki 5-10 min. Tai rodos jau ir gatava butu wink.gif Skanaus.....
vvandene
niu prisiskaičiau idėjų, eisiu ir aš gamint, nes stovi jau koks mėnuo užšaldytas gabalas, niekaip nesugalvodavau, ką su juo daryt doh.gif
anastazas
Labutis,

Gal galėtumėte pasidalinti patarimais, kaip skaniai paruošti avieną. Mėsa turi specifinį skonį ir ją reikia mokėti gaminti. Mes mokam tik šašlykus... O norėtųsi dar kokių nors paprastų, nesudėtingų ir "patikrintų" receptėlių. Būčiau dėkinga!
Panelyte
As tai kepu aviena ant groteliu. Supjaustau aviena storesniais gabaleliais. I inda pilu alyvuogiu alieju, vyno acta arba ryziu asta, pilu santa marios pipiru misini ir baziliko... Niam niam niam... Dar galima ideti gvazdikeliu trupuciuka ax.gif
Papildyta:
I inda sudedu mesyte ir pamarinuoju, bet neilgai, nes dazniausiai skrandis musa marsus verysad.gif
Ir tada dedu ant groteliu ir kepu, vis paslaktau likusiu skysciu smile.gif
Asta
Mano mama su aviena virdavo burokėlių sriubą ir dar gamindavo koldūnus... ax.gif
anastazas
QUOTE(Asta @ 2006 09 12, 17:16)
Mano mama su aviena virdavo burokėlių sriubą ir dar gamindavo koldūnus... ax.gif
*


o tai kaip mama ruošdavo mėsytę? Ypatingi prieskoniai...?
Asta
Vat kaip tiksliai ruošdavo nelabai ir bepamenu, kažkaip tuomet nesidomėjau dar kaip ir kas gaminama, tik kad aviena valgydavom pamenu smile.gif O dabar ir pasiklausti nebėr pas ką...
Keletas įvairių receptų čia. Gal kurį išmėginsi ar paimprovizuosi pagal juos ax.gif
espera
galiu pasidalinti savo recepteliu, siaip yra 2 gaminimo budai - skubancioms ir ne smile.gif

1. skubancioms - avienos kumpi supjaustyti nedideliais kubeliais, 1-2 dideles morkas supjaustyti kubeliais, 2 -3 bulves kubeliais, 2 pomidorus supjaustyti gabaliukais, 1 svoguna - viska sumesti i toki emaliuota ar kaip ten jie vadinasi, puoda metalini sunku, na, kur galima ir i orkaite statyti - puode turetu buti supilta apie puse stiklines alyvuogiu ar kokio mix aliejaus ir ikaitinto, bet dar nepersmarkiausia ikaitinto - tuomet uzpilti truputi zoleliu acto, priberti raudonelio, druskytes, pipiriuko, galima deti cesnako,viska pamaisant su mediniu sauktu pakepinti, uzdengti troskintis. pries pabaiga dar ideti kubeliais fetos surio - ir i lekste ragaut smile.gif

2. ilgesnis budas - mesyte is vakaro uzmarinuoti marinate is aliejaus puse stiklines ar kiek daugiau, zoleliu acto, raudonelio, pipiru, druskos. kita diena mesyte, visas darzoves zudeti i dviguba folija, uzpilti marinatu, folija uzvinioti ir kepti orkaiteje apie valanda-pusantros, kol darzoves suminkstes, pries pabaiga suberti fetos suri.

skanaus smile.gif
žolelė
Sveikos.Jaunų ėriukų mėsos kvapas ne toks ryškus, tad pakanka gerų prieskonių ir pamarinuoti iš vakaro.Na, ojei mėsa senos avies , tai galiu patarti iš vakaro pamerkti į išrūgas-tai likęs skystis nuo rauginto pieno.Ir mėsa suminkštėja, ir kvapas sušvelnėjaMėsą marinuojant, reikėtų pridėti ir kadagio uogų(jų būna ir EURO vaistinėj), šalavijo truputį.Labai skanu kauliukai su nugarine kepti orkaitėj.Skanaus! thumbup.gif
Essexgirls
mes labai megstam aviena ir as ja darau su darzovemis :avienos gabaliukus gali buti ir su kauliukais apvolioju krakmole pries tai pabarstau vegeta,apkepu ir dedu i puoda tusint ,uzpilu vandeniu,sudedu prieskonius ,imetu metos,cesnako,svoguno,morkos,dedu kas papuola po ranka,i pabaiga sumetu brokolius bet jau pries isjungiant,kad nepatiztu,galima deti ir kalafijorus ir zirneliu arba pupeliu ankstis,garnyras skanu ryziai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dar burokeliu misraine
p.s.dar baigiant tusintis ipilu ketciupo 4u.gif
misiki
Musu seima be galo megsta aviena ir dazniausiai troskinta su raug. kopustais spiziniame puode:jautiena truputi apkepu su priesk.ir svogunais, dedu i puoda ir kopustus atskirai pakepinu su svogunais,suverciu ismaisau su mesyte dedu arb. sauksteli cukraus kedainiu ketcupo cipo vandens stikline ir i orkaite.Jarguteliau kaip mum skanu.Troskinu ilgokai apie 1,5 val.Tik gaila kad kokybiskos avienos retai tegaunam nusipirkti ir siaip ji brangi, na bet sveika uztat. doh.gif ir butinai bulves su lupenomis ax.gif
Hamid
Mes labai daznai valgom aviena. Zinau pora receptu. Taciau jie ne lietuviski. Jei visdelto susidomejot. Parasysiu mirksiukas.gif
espera
tai rasyk ir viskas wink.gif
misiki
Oi oi oi labai idomu bigsmile.gif tik rasykite greiciau, kaip tik vyras grysta savaitgali, galesiu palepinti tongue.gif
anastazas
Ačiū visoms už receptus. Na, su aviena man patiko tokia sriuba, kuri tokia soti, kad gal forumietės nesupyks, jeigu prie antrųjų patiekalų parašysiu.. smile.gif išeina daug, tad kiekviena, kuri gamins, tepasimažina porcijas 4u.gif

ARMĖNIŠKA AVIENOS SRIUBA

1,5 l vandens
1 kg avienos
200 g džiovintų žirnių
2 svogūnai
6 bulvės
3 jautienos sultinio kubeliai
100 g pomidorų pastos
didelis obuolys
100 g džiovintų slyvų
maltų paprikų, druskos, petražolių

Mėsą supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje. Apvirusią ir suminkštėjusią išgriebti, į nuovirą suberti iš vakaro užmerktus žirnius, sultinio kubelius.
Kol virs žirniai, aliejuje pakepti svogūną, kol taps permatomas. Vėliau į puodą dėti supjaustytas bulves, mėsą, pakepintą svogūną, pomidorų pastą, slyvas, nuluptą ir smulkiai supjaustytą obuolį bei prieskonius. Virti kol suminkštės bulvės. Patiekiant užbarstyti petražolių.

Šaltinis - senas "Mano namų" numeris smile.gif
Ervina
AVIENOS KEPSNYS SU ŠONINĖS JUOSTELE
200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.

thumbup.gif
anastazas
QUOTE(Ervina @ 2006 11 24, 16:45)
AVIENOS KEPSNYS SU ŠONINĖS JUOSTELE
200 g avienos nugarinės,
30 g šaltai rūkytos šoninės,
5 rūšių pipirų,
50 g sojos padažo,
rozmarinų,
avienos prieskonių aliejaus kepsniui kepti.
Avienos nugarinę lengvai pamušame. Apjuosiame šonines juostele, pabarstome prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti. Kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Tada dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 8-10 minutes. Į susidariusį kepimo metu sultinį įpilame 50 g sojos padažo. Tiekiame su šviežiomis troškintomis daržovėmis.

thumbup.gif
*



Skamba skaniai. Tik.... būtent kokie yra avienai skirti prieskoniai? Va kaip tik to aš nežinau.... Visada dedu raudonėlių,baziliko, nu bet man atrodo, kad yra kažkokios dar prieskonių rūšys, užmušančios tą nelemtą kvapą ax.gif Turiu pilną kamerą avienos, vyras ją dievina, o aš tai atbulais dantim valgau, nes man vis tas specifinis kvapas nepatinka.... blush2.gif
misiki
Jeigu jau labai nemegstate to skonio avienos biggrin.gif , tai pabandykite ipilti stipresnes degtines ar rugio tongue.gif koki 100gr, kai troskinate, tada ir mesa buna minkstesne ir kvapas ne toks, o jei kepti ruosiates, tai pries tai pamarinuokite i maltu svogunu ir degtines marinata-turetu padeti drinks_cheers.gif
baida
Man tai patinka avies kumpis keptas orkaiteje.Istrinu prieskoniais truputi raudono vyno uzdengiu folija ir kepu.Mmmm su bulvytem ir slotytem tikras skanumelis. thumbup.gif
Monalyza
O ka skanaus su kauliukais avienos daryt ?
anastazas
QUOTE(Monalyza @ 2007 07 08, 22:11)
O ka skanaus su kauliukais avienos daryt ?
*


Šonkauliukus tai labai skanu pamarinuoti su prieskoniais ir majonezu ir kepti orkaitėje. Pas mus prieskoniai dažniausiai būna elementarūs - druska, pipiriukai ir pan. smile.gif
Gaisrena
QUOTE(anastazas @ 2007 07 09, 11:57)
Šonkauliukus tai labai skanu pamarinuoti su prieskoniais ir majonezu ir kepti orkaitėje. Pas mus prieskoniai dažniausiai būna elementarūs - druska, pipiriukai ir pan. smile.gif
*




Sveikas,tikrai skanu,tik dar aš česnakiuko pridedu thumbup.gif
corsa
O mano mamyte labai skaniai kepdavo aviena (as ja labai megstu) Mesyte itrynus kokiais nori prieskoniukais (dazniausiai budavo juodieji pipiriukai ir druskyte) sudedi i skarda ir uzdelioji pora pjaustytu obuoliu ir i orkaite kol iskeps ir apskrus. Skaniausiai tai mesyte su kauliukais. Mmmm... kaip skanu budavo...
knotknot
Ne visa aviena turi specifini skoni. Mes pabandem Romanovo aviu mesa ir buvom maloniai nustebinti. Ji svelni, skani, jauti, kad aviena, o jokio lajaus ir avies "kvapo". Dabar nusipirkom Romanovo aviu ir jas auginames.
knotknot
Siandien dariau pietums čenachus su romanovo aviena ( patiekalas moliniuose uzdaruose puodynelese). Pasakiskai skanu! 4u.gif
BElge
Su aviena nepamainomas yra rozmarinas thumbup.gif Jei imanoma, geriausia prismaigstyti zaliu sakeliu arba, jei nera, pabarstyti dziovintais prieskoniais
Lauriukas
Galit pabandyt toki avienos saslyka :
2kg avienos , 3 arb. sauksteliai garstyciu , 1 skl cesnako , 1 raudonas svogunas , truputi cinamono , druskos , pipiriuku, puse citrinos , mix herbs , ir daug petrazoliu .
Mesa supjaustoma norimais gabaleliais, svogunai ir petrazoles supjaustomi taip pat, is citrinos isspaudziamos sultys .Del mix herbs , manau ir lt turetu buti kazkas panasaus , dziovintu zoleliu misinys .Viskas permaisoma ir po poros valandu galima mauti ant iesmu ir kepti . Skanaus !
knotknot
QUOTE(BElge @ 2007 08 24, 19:21)
Su aviena nepamainomas yra rozmarinas  thumbup.gif  Jei imanoma, geriausia prismaigstyti zaliu sakeliu arba, jei nera, pabarstyti dziovintais prieskoniais
*



Labai tinka ir bazilikas ( violetinis geriau negu zalias). bigsmile.gif
knotknot
Vakar gaminau avienos ragu ( turejau daug nupjaustytu kauliuku su trupuciu mesytes).
Kauliukus apvoliojam prieskoniuose, apkepam keptuveje ir sudedam troskinti su tarkuota morkyte, svoguniuku ir voveraitemis ar baravykais . Baigiant uzbalinu saukstu miltu ir 2 saukstais grietines.
Skanaus! bigsmile.gif
Kaspare
Gal dar kas nors pasidalintų, kokias sriubas be charčio verdat iš avienos?
Nes girdėjau, kad aviena dėl savo specifinio kvapo ir skonio tinka barščiams ir kopūstams - todėl ir nedrįstu kitokių virti - kad nesugadinčiau produktų. O šiaip avienos kartais dedu mažylei į daržovienes, bet kad nereiktų kaskart važinėt į turgų - perku didesnį gabalą ir užšaldau. Be to, nuvirusi avieną, sultinį naudoju sau sriubai išsivirti, o barščiai ir kopūstų sriubos jau spėjo atsibosti, nors tikrai skaniai išeina.

Beje, galiu pasidalinti taip pat idėjomis, tuo pačiu - ir kaip ruošiu daržovienę savo merginai (9 mėn.):

DARŽOVIENEI:
Gabalėlis kūdesnės avienos (maždaug 1-2 kumščių didumo)
2 didelės morkos
truputis buroko
1 sauja pjaustyto kopūsto
gabalas cukinijos (jei cukinija stora - atpjaunu kokius 5 cm. ilgio)
1 labai mažas svogūnas (arba česnako skiltelė)

Daržovių proporcijos gali būti skirtingos, man daržovienės visad išeina įvairios, priklausomai nuo to, kiek ko dėjau. Tik kopūsto ir buroko nepatartina padauginti, nes nuo kopūsto gali pūsti vidurius, o burokas laisvina vidurius)
Bulvių į mėsišką daržovienę nededu - dėl produktų nesuderinamumo (angliavandeniai ir baltymai).

KOPŪSTŲ SRIUBAI:
2 vidutinės morkos
2-3 saujos pjaustyto kopūsto
1 maža paprika
1 pomidoras
1 mažas rūgštus (geriausia Antaninis) obuolys
2 šaukštai tradicinio pomidorų padažo

Mėsą pjaustau mažais gabalėliais. Jei su kaulu - grubiai nupjaustau nuo kaulo, viską sumetu į didelį puodą verdančio vandens (čia bus sriuba). Užvirus turi pavirti 10-15 min. - jei atsiranda putų - jas nugraibau (bet paprastai putų atsiranda retai ir nedaug), tada mėsą išgriebiu, jei jos mažai - dar galima išgriebti kaulą, nuo jo nupjaustyti mėsą taip pat. Jei mėsos pakanka - kaulas gali likti puode ir virti toliau.

Išgriebtą mėsą kol kas atidedu į šoną. Nes buljonas sriubai paruoštas ir ant ugnies, tad dabar gaminu sriubą. Į puodą beriu supjaustytus, pasūdytus ir pertrintus kopūstus (prieš beriant jie patrinti turi pastovėti 10-15 min.), tada beveik iškart galima berti burokine tarka sutarkuotas morkas. Po to juostelėmis supjaustyt papriką ir taip pat sudėti į puodą. Dabar galima imtis pomidoro: jį nuplaunu ir trumpam (pvz. 5 sek.) panardinu į tą pačią verdančią sriubą. Ištraukusi, nulupu žievelę, supjaustau ir suberiu į puodą. Tada nulupu obuolį, išimu sėklalizdžius. Dėl visa ko ragauju, ar kopūstai, morkos ir cukinija jau suminkštėję, nes įdėjus rūgštaus obuolio, daržovės jau turi būti tinkamos valgyti - kitaip nesuvirs, kaip reikėtų. Obuolį tarkuoju burokine tarka tiesiai virš puodo. Pabaigai įdedu pomidorų padažą, sudedu prieskonius (lauro lapelių, porą pipirų, žiupsnelį druskos, truputį sviesto ir.. truputį cukraus), palaukiu, kol viskas užvirs ir iškart išjungiu.

Tada galima imtis daržovienės:
Apvirtą mėsą sumalu mėsmale, pabaigoje įdedu mažą svogūnėlį. Viską beriu į nedidelį kiekį verdančio vandens (pvz. stiklinę ar dvi) - paprastai verdu nedideliame puode, o vandens įpilu tiek, kad būtų per 2-3 pirštus nuo dugno. Kol mėsa su svogūnu verda, supjaustau kopūstą, burokine tarka sutarkuoju buroką ir morką (kartais morkas ir kopūstus pasiruošiu iškart, ruošdama sriubai. Tik kopūsto dalies, skirtos daržovienei, netrinu su druska) - sudedu į puodą. Kol mėsa, svogūnas, morka ir kopūstas verda, ruošiu cukiniją: nulupu, perpjaunu per pusę išilgai, jei sėklos kietos - jas išpjaunu. Tada pjaustau kubeliais ir beriu į puodą. Viską troškinu ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama. Kai cukinija pasidaro "stiklinė" ir minkšta (galima paragauti) - puodą nuimu, palieku atvėsti. Jei daržovienėje nemažai skysčio - jį galima nupilti į kopūstų sriubą. Skonio nesugainda.
Ataušusią daržovienę susmulkinu specialiu smulkintuvu-malūnėliu, daržovienė paruošta.

Panašiai galima gaminti daržovienę be mėsos. Tuomet į verdantį vandenį dedamos iš pradžių tarkuotos morkos, burokas, kopūstai, po to - kubeliais pjaustytos bulvės, dar vėliau - cukinija. Pabaigoje galima įdėti truputėlį druskos ir sviesto.
Laiko, kas kiek minučių viską dėti, neskaičiuoju, tik iš anksto pasiruošiu visas daržoves, kad nereiktų plauti ar skusti. O tada - sudėjus vienas, kol ruošiu kitas - jau ir tas galima dėti į puodą. Tik pabaigoje reikia ragauti, ar suvirė bulvės ir cukinijos, nes jas paprastai pjaustau kubeliais.

Beje, vietoj kopūstų sriubos - lygiai taip pat galima pasigaminti ir barščius.
Tik tuomet į sultinį dedu burokus su morkomis, vėliau kubeliais supjaustau bulves ir sudedu jas. Prieš baigiant virti sudedu prieskonius.
Beveik į visas sriubas (išskyrus, aišku, saldžias) dedu truputį sviesto ir žiupsnelį cukraus - tai mano močiutės gudrybė.
zyzute
Oho kiek receptuku su avien, negalvoaju, kad tiek daug rasiu biggrin.gif
Cia mano gamubos troskinys su aviena:
Apie 1 kg avienos -( ja išverdu su lapeliu lauro lapo keliais pipirais ir druska).
2 vidutinio dydzio morkos
1 nedidelis svogynas
Apie 300 gr. cukinijos
1 paprika
Eiga:
Morkas supjaustau siaudeliais, susmulkinu svoguna, cukinija ir paprika kubeliais, viska gerai apkepu.
Išvirta ir gabaleliais supjaustyta aviena dar truputi kartu su darzovem pakepinu ir sudedu i puoda ipilu vandens, kad apsemtu visa misini ir troskinu apie 15-20 min. baigiantis troskinti idedu 0,5 sauksto grietines.
Prieskoniu ir druskos pagal skoni mirksiukas.gif
P.s. Labai skanu su ryziais arba grikiais.
Skanaus 4u.gif
Kaspare
Beje, gal ne visai į temą, bet vis tiek - čia dar geras receptų puslapis. Jame - ir plovo gamyba nuodugniai aprašoma.

http://giedrius-v.livejournal.com/32171.html#cutid1
lukne1
Laba,

Oi, kaip smagu, kad cia tiek receptu, nes as jau neismanau,ka su ta avim daryt, saslykai, marinuotos slaunys, plovas, sriubos su ja nusibodo nerealiai....cia radau kaip troskinti aviena su abrikosais.Labai labai skanu, jau pabandziau, ti kne visus ingridientus sudejau,kai kuriuos pakeiciau, nes,pvz, imbiero negaliu pakest ax.gif . Ir jus pabandykit.....
Jorky
QUOTE(zyzute @ 2007 10 25, 15:42)
Oho kiek receptuku su avien, negalvoaju, kad tiek daug rasiu biggrin.gif
Cia mano gamubos troskinys su aviena:
Apie 1 kg avienos -( ja išverdu su lapeliu lauro lapo keliais pipirais ir druska).
2 vidutinio dydzio morkos
1 nedidelis svogynas
Apie 300 gr. cukinijos
1 paprika
Eiga:
Morkas supjaustau siaudeliais, susmulkinu svoguna, cukinija ir paprika kubeliais, viska gerai apkepu.
Išvirta ir gabaleliais supjaustyta aviena dar truputi kartu su darzovem pakepinu ir sudedu i puoda ipilu vandens, kad apsemtu visa misini ir troskinu apie 15-20 min. baigiantis troskinti idedu 0,5 sauksto grietines.
Prieskoniu ir druskos pagal skoni  mirksiukas.gif
P.s. Labai skanu su ryziais arba grikiais.
Skanaus  4u.gif
*


Siandien sita gaminsiu, parasysiu kaio gavosi 4u.gif
mazgote
turiu avienos ir nezinau kaip ja paruosti doh.gif kaip marinuoti ,kaip ja gaminti ir kaip panaikinti ta specifini kvapa?
tasha
Siulau pasiskaityti cia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...114431&st=0 Gal rasi ka tinkamo 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.