Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar atėję gydytojai nusiauna batus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Gydymo įstaigos ir gydytojai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Sapokliaka
Sveiki,

Per pastaraja para du kartus teko kviesti daktara vaikui (dukrytei 11 menesiu). Viena karta greitaja, o kita - apylinkes pediatre... Ir ne viena is ju atejusios is lauko, nenusiave batu doh.gif doh.gif Jau nebekalbu apie tai, kad greitosios pagalbos daktare net nepageidavo nusiplauti ranku....
Man grindis isvalyti nera labai sunku, bet..... Vaikas toks, kuris po grindis varineja keturiom, viska deda i burnyte ir t.t.

Kodel negalima nusiauti batu?? Cia nemadinga, laiko stoka, kulturos ar kaip...?
Nezinau, gal Jusu gydytojos kitokios.. Pasidalinkite patirtimi wink.gif mirksiukas.gif
Lakūdra
kiek kvieciausi ne karto nenusiave schmoll.gif net ziema su slapiais ir murzinais batais ant kilimo uzsirioglino unsure.gif
o dar paciai yra teke pasiulyt rankas nusiplauti ir susisildyti
doh.gif
Žmogė
Na, cia dar buvo diskusija: ar pasiulyt sveciamias tapkytes... tongue.gif Tai, manau, is tos serijos... O ka gali zinot, jei gyd. kojos grybelis? ir siaip su prakaitu daug bakteriju, tai, iseina dar didelis klausymas kas geriau: nusiaut ar ne? blink.gif Zinoma, nekalbu apie purvynus g.gif Bet manes bent jau prase skuduro batus apvalyt prie duru...
Del ranku man klausymu nekyla: be kalbu prie praustuves unsure.gif o gal ji ka tik meninguota koki ciupinejo? blink.gif
Ak, kad taip kojas nusiplaut kiekvienakart lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Lakūdra
QUOTE(Žmogė @ 2006 09 13, 08:23)
Na, cia dar buvo diskusija: ar pasiulyt sveciamias tapkytes... tongue.gif  Tai, manau, is tos serijos... O ka gali zinot, jei gyd. kojos grybelis? ir siaip su prakaitu daug bakteriju, tai, iseina dar didelis klausymas kas geriau: nusiaut ar ne?  blink.gif  Zinoma, nekalbu apie purvynus  g.gif  Bet manes bent jau prase skuduro batus apvalyt prie duru...
Del ranku man klausymu nekyla: be kalbu prie praustuves  unsure.gif o gal ji ka tik meninguota koki ciupinejo? blink.gif
Ak, kad taip kojas nusiplaut kiekvienakart  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

tai kai gydytoja priseda vaiko apziuret,atnesi is vonios vandens ir pastatai prie koju lotuliukas.gif
Jurgitele25
Nu jo,apie tai net nepagalvojau,bet kai pamaciau tokia tema-nugi akurat!Tikrai nenusiove ir pas mus atejus,nei daktare nei jauna grazi sesute.Nu manau kad jos ysivaizduoja kad viskas galima ir joms niekas nieko nepasakys,bet jei teks (tpu tpu tpu)apsilankyt greitajei tai tikrai pasakysiu,nes musu greitoji net menkiausios pagarbos neverta(daugeliu atveju)ANE? g.gif
Sapokliaka
QUOTE(Jurgitele25 @ 2006 09 13, 09:59)
Nu jo,apie tai net nepagalvojau,bet kai pamaciau tokia tema-nugi akurat!Tikrai nenusiove ir pas mus atejus,nei daktare nei jauna grazi sesute.Nu manau kad jos ysivaizduoja kad viskas galima ir joms niekas nieko nepasakys,bet jei teks (tpu tpu tpu)apsilankyt greitajei tai tikrai pasakysiu,nes musu greitoji net menkiausios pagarbos neverta(daugeliu atveju)ANE? g.gif
*

Tai jau tikrai nelabai ko verta....
Aj, nenoriu net pasakoti, kaip greitosios gydytoja nusisnekojo... Zodziu viska atvirksciai, negu apylinkes daktare... rolleyes.gif unsure.gif Atrodo, kad jos ne to paties universitete mokesi....
Surfinija
Žinot, tai pas mus, Lietuvoje toks supratimas, kad nenusiauti - tai nemandagu. Užsienyje (JAV, Vokietijoje) yra priešingai: nusiauti - tai įžeidimas. Galbūt, dėl to, kad kojinių smarvė pasklinda, galbūt (kaip jau kažkas rašė) dėl to, kad gali kojų grybelio sporas ant grindų išbarstyti (o kažkieno vaikas jas niam niam po to, ar ant rankų pasisėja - brrrrr verysad.gif ).
Kita vertus, juk mes ligoninėje atėję, ko nors lankyti šlepetėlių taip pat neišsitraukiam, nepriklausomai ar lauke lyja, sninga... O ligoniukai, vidaus personalas tai persiavę vaikšto... ax.gif
Manau, geriausia išeitis drėgną skudurą prie durų padėti, ir jei nesusipranta, tai paprašyti gerai kojas į jį išsivalyti, o kilimą laikinai susisukti (to su kilimine danga, žinoma, nepadarysi).
O apskritai, tai geriausiai nesirgti, ir lai tie daktarai pas mus nevaikšto. Būkim sveiki ir sveikos! bigsmile.gif
Ūla
Nu šiaip pagal etiketo normas nieks neturi niekur nusiaut batų (nebent pas krišnaistus pataikysit biggrin.gif ), todėl l. keista ši diskusija g.gif
Lakūdra
QUOTE(ūla @ 2006 09 13, 19:24)
Nu šiaip pagal etiketo normas nieks neturi niekur nusiaut batų (nebent pas krišnaistus pataikysit biggrin.gif ), todėl l. keista ši diskusija g.gif
*

zinoma neturi, tik ateje is mandagumo ir gerbdami namu seimininkus batus nusiauna mirksiukas.gif
veidrodinee
Niekados gyvenime nenusiauna,kaip atejo ar purvini ar ne vistiek brenda su batais,pas save namo ateja tai turbut taip nedaro:D ir kas bjauriause kad dar kai mazas vaikas,paskui sliauzioja taigi visos batcilos viskas,fu,ot ir daktarai vadinasi.pritariat man kas nors blush2.gif
svelni
QUOTE(ūla @ 2006 09 13, 18:24)
*

Visai nekeista diskusija. Gydytojas ne dievas g.gif ir kuo cia detas etiketas g.gif juk su batais taip pat i namus atnesa ivairiu bakteriju ir t.t. (net skaiciau zurnale, kad taip maza vaikuti uzkrete kirminais...ne duok dieve schmoll.gif )...
Ūla
QUOTE(svelni @ 2006 09 15, 21:36)
Visai nekeista diskusija. Gydytojas ne dievas  g.gif ir kuo cia detas etiketas g.gif juk su batais taip pat i namus atnesa ivairiu bakteriju ir t.t. (net skaiciau zurnale, kad taip maza vaikuti uzkrete kirminais...ne duok dieve schmoll.gif )...
*

Nu nžn, taigi nesunku peršluostyt ten, kur gyd. praėjo smile.gif , kai jis išeina, kad tais kirminais neužkrėstų. Nu nebent visur kilimai , kas irgi, jei taip gilintis į "gerai - negerai ", vaikui visiškai netinkama.
Nu čia mano nuomonė, todėl labai nepulkit mirksiukas.gif
Surfinija
QUOTE(svelni @ 2006 09 15, 21:36)
Visai nekeista diskusija. Gydytojas ne dievas  g.gif ir kuo cia detas etiketas g.gif juk su batais taip pat i namus atnesa ivairiu bakteriju ir t.t. (net skaiciau zurnale, kad taip maza vaikuti uzkrete kirminais...ne duok dieve schmoll.gif )...
*

Atsiprašau, gal galima tiksliau: kokių būtent mikrobų ir kirminų kiaušinių atneša su batais, kurių vaikai "neranda" žaisdami, pavyzdžiui, smėlio dėžėse, pajūry, besimaudydami vandens telkiniuose???
"Na, neduok, Dieve" doh.gif
Sapokliaka
QUOTE(veidrodinee @ 2006 09 15, 21:21)
Niekados gyvenime nenusiauna,kaip atejo ar purvini ar ne vistiek brenda su batais,pas save namo ateja tai turbut taip nedaro:D  ir kas bjauriause kad dar kai mazas vaikas,paskui sliauzioja taigi visos batcilos viskas,fu,ot ir daktarai vadinasi.pritariat man kas nors blush2.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(ūla @ 2006 09 15, 22:41)
Nu nžn, taigi nesunku peršluostyt ten, kur gyd. praėjo smile.gif , kai jis išeina, kad tais kirminais neužkrėstų. Nu nebent visur kilimai , kas irgi, jei taip gilintis į "gerai - negerai ", vaikui visiškai netinkama.
Nu čia mano nuomonė, todėl labai nepulkit mirksiukas.gif
*

Nesunku pavalyti, bet.... Negi sunku gerbti kito zmogaus darba (valyti grindis irgi darbas), juolab kai laiko tam nelabai yra (kai vaikas sega, tai tikrai yra svarbesniu uzsiemimu, negu plauti grindis iskart isejus daktarei)....
Ūla
QUOTE(Sapokliaka @ 2006 09 18, 21:42)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Nesunku pavalyti, bet.... Negi sunku gerbti kito zmogaus darba (valyti grindis irgi darbas), juolab kai laiko tam nelabai yra (kai vaikas sega, tai tikrai yra svarbesniu uzsiemimu, negu plauti grindis iskart isejus daktarei)....
*

O nesibaimini kokio nors grybelio, pvz, jei nusiaus batus, ar nemalonaus kvapo, jei visą dieną kojos batuose prabuvę? mirksiukas.gif
O ten apie kirmėles tai juokingokai suskelta hihihi.gif
Sapokliaka
QUOTE(ūla @ 2006 09 19, 07:20)
O nesibaimini kokio nors grybelio, pvz, jei nusiaus batus, ar nemalonaus kvapo, jei visą dieną kojos batuose prabuvę? mirksiukas.gif
O ten apie kirmėles tai juokingokai suskelta hihihi.gif
*

Grybelio.... Nu nezinau.... Daktarai gal issigydo tokias ligas biggrin.gif biggrin.gif
O del nemalonaus kvapo velgi - ne apie traktoristus kalbam... Negi pas moteris kojos labai smirda.... g.gif
bet kai su slapiais batais "prasieina" per laminata, tai irgi ne kas...
Hmmm...
QUOTE(Surfinija @ 2006 09 13, 11:47)
Žinot, tai pas mus, Lietuvoje toks supratimas, kad nenusiauti - tai nemandagu. Užsienyje (JAV, Vokietijoje) yra priešingai: nusiauti - tai įžeidimas.
*

Nepriimk asmeniškai, bet mane biesina tie palyginimai "oi, o Amerikoje tai taip..." "O vat Vokietijoje tai kitaip..." Nu ir kas, kad ten taip? Ar viskas, kas užsienyje gerai? Ten normalu metinukus į MacDonald'ą vestis? Tai irgi Jums atrodo priimtina? Nugi man paprasčiausias mandagumas yra atėjus į svetimus namus batus nusiauti. Dar vasarą tai tiek to, bet lietingą rudenį ar pavasari tai tiek š... su savo batais prineštų visi svečiai, kad daugiau nieko neveiktum, tik grindis valytum. doh.gif
Surfinija
Mielos mamytės, ko jūs tuščiai ginčyjatės? Juk ne gydytojai patys pas jus "į svečius" eina, jūs juos kviečiatės. Nesikvieskit į namus tų pediatrų, jei jie tokie kiaulės. "Nusimuškit" vaikams temperatūras ir veskit į polikliniką pačios, vežkit į ligoninių priėmimo kambarius. Juk svarbiausia, kaip suprantu, - grindys liks švarios. bigsmile.gif O jūsų pediatrai, jei nepasikviesit, tikrai dėl to nenusimins mirksiukas.gif
Mūsų apylinkės gydytoja taip pat niekada nenusiauna (prabalsavau sąžiningai). Ir aš čia nematau JOKIOS tragedijos. Mažo vaiko (kūdikio - "šliaužtuko") kambarys turi būti valomas kasdien (juo labiau sergančio vaikučio). Tai išsivalykite po to, kai išeis apylinkinė. Tiek jau čia tos bėdos... 4u.gif
Ūla
QUOTE(Surfinija @ 2006 09 19, 19:06)
Mielos mamytės, ko jūs tuščiai ginčyjatės?  Juk ne gydytojai patys pas jus "į svečius" eina, jūs juos kviečiatės. Nesikvieskit į namus tų pediatrų, jei jie tokie kiaulės. "Nusimuškit" vaikams temperatūras ir veskit į polikliniką pačios, vežkit į ligoninių priėmimo kambarius. Juk svarbiausia, kaip suprantu, - grindys liks švarios. bigsmile.gif O jūsų pediatrai, jei nepasikviesit, tikrai dėl to nenusimins mirksiukas.gif
Mūsų apylinkės gydytoja taip pat niekada nenusiauna (prabalsavau sąžiningai). Ir aš čia nematau JOKIOS tragedijos. Mažo vaiko (kūdikio - "šliaužtuko") kambarys turi būti valomas kasdien (juo labiau sergančio vaikučio). Tai išsivalykite po to, kai išeis apylinkinė. Tiek jau čia tos bėdos... 4u.gif
*

drinks_cheers.gif
Jei
Mielos mamytės, ko jūs tuščiai ginčyjatės?  Juk ne gydytojai patys pas jus "į svečius" eina, jūs juos kviečiatės. Nesikvieskit į namus tų pediatrų, jei jie tokie kiaulės. "Nusimuškit" vaikams temperatūras ir veskit į polikliniką pačios, vežkit į ligoninių priėmimo kambarius. Juk svarbiausia, kaip suprantu, - grindys liks švarios. bigsmile.gif O jūsų pediatrai, jei nepasikviesit, tikrai dėl to nenusimins mirksiukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2006 09 18, 21:42)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*

O ar neatrodo, kad gydytojo darbą irgi reikia gerbti. Jis turi žymiai svarbesnių darbų, negu austinėtis batus pas 20 - 30 ar dar daugiau ligoniukų kasdien.
Sapokliaka
QUOTE(Jei @ 2006 09 19, 20:14)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:
O ar neatrodo, kad gydytojo darbą irgi reikia gerbti. Jis turi žymiai svarbesnių darbų, negu austinėtis batus pas 20 - 30 ar dar daugiau ligoniukų kasdien.
*

Tai gal tada ir ranku nereikia plautis???? o kam ???? Pas pries tai buvusi ligoni plove...
Beje, batus nusiauti trunka kelias sekundes beee.gif beee.gif
kralikas
Taip, batus nusiauti trunka tik kelias sekundes...Idomu, kiek laiko sugaistumet jei varstytumetes batus pas 15 ligoniu, dar kabintumet palta ant pakabos, tvarkingai sulankstytumet salikeli...Atejus gydytojui, tikriausiai, svarbiausia, kad nusiploves rankas pultu prie jusu kudikelio, nes juk stipriai serga, jei jau daktara i namus kvietet ir ligoniukas lyg ir neturetu sliauziot po grindis, jei jis serga? Kitu atveju, galima butu eiti i poliklinika. Nekalbant apie greitosios gydytojus, jei jau pagalba "greitoji". As asmeniskai iskvietus greitaja susinervuociau, kad vietoj to, kad gydytojas apziuretu sunku ligoni, jis dar atsitupes koridoriuj batu raistelius varstytu blink.gif
ENIGMA
Niekada nėra nusiėme batų, ir velniop, man to nereikia, tegul tik diagnozę tikslią nustato ir vaistus tinkamus paskiria, o išsivalyti po daktarės išėjimo dvi minutės darbo.
Va jei rankų nenusiplautų, tai iškart pasiprašyčiau, kad jau apsisuktų ir eitų iš manes, o poliklinikoj pareikalaučiau, kad kitą atsūstu, va tada tai tikrai vėjas būtų smile.gif
O dėl avalynės, tikrai nenorėčiau, kad ji 10 min. krapštytusi su tais batais , gal kitas ligonis sunkesnis laukia ir ten mama neviltyje, nesulaukdama daktarės. Taip, kad patausokite sau nervus dėl tokios smulkmenos nėr ko nervintis. smile.gif
Hermion@
Man niekada neatėjo į galvą piktintis, kad nenusiauna batų. Ypač kai vaikui buvo tempa 40 ir kviečiau greituškę - man buvo giliai dzin, aš net nežiūrėjau į jos kojas ax.gif O laminatas pas mus kokybiškas, ant jo galima vandenį pilti mirksiukas.gif
Ūla
QUOTE(Jovvita @ 2006 09 20, 20:51)
Man niekada neatėjo į galvą piktintis, kad nenusiauna batų. Ypač kai vaikui buvo tempa 40 ir kviečiau greituškę - man buvo giliai dzin, aš net nežiūrėjau į jos kojas  ax.gif  O laminatas pas mus kokybiškas, ant jo galima vandenį pilti  mirksiukas.gif
*

nu sakau, keista man si diskusija, man tokios mintys net nebuvo i galva ateje, atsitiktinai pamaciau ir uzejau paziuret, kame problema.
Jei
QUOTE(ūla @ 2006 09 20, 21:00)
nu sakau, keista man si diskusija, man tokios mintys net nebuvo i galva ateje, atsitiktinai pamaciau ir uzejau paziuret, kame problema.
*

Tikrai, as irgi pamaciau tema ir nustebau. Jei mano vaiku gydytojas atejes autusi batus, jis man atrodytu juokingai ( isivaizduoju, kaip pasilenkes narplioja raistelius). Cia gi ne privatus vizitas, kai ateina draugai, gimines isgerti arbatos ir paplepeti. Cia gi darbinis, tarnybinis, ar kaip pavadinsi, vizitas. Gydytojai nesiauna batu ne del to, kad jie nekulturingi, o kaip tik todel, kad zino etiketa ir jo laikosi. Etiketas ir yra kulturos dalis.Nesuprantu, kaip jis gali buti "ne prie ko" g.gif
Deisi
QUOTE(Sapokliaka @ 2006 09 20, 09:55)
Tai gal tada ir ranku nereikia plautis????  o kam ???? Pas pries tai buvusi ligoni plove...
Beje, batus nusiauti trunka kelias sekundes  beee.gif  beee.gif
*

jei žmogus, ateinantis į jūsų namus neturi savo avalynės persimovimui, arba jam nepasiulomas vienkartinis apavas, batų nusiauti net nerekomenduojama dėl etinių ir sveikatos sumetimų - ką jūs žinot, ką jis gali atnešti į jūsų namus savo kojomis ir ką gauti iš jūsų? o gydytoja mus ateina lankyti su batais ir miegamajame esanti kiliminė danga jau grei tnuo plovimo sudils. bet ji yra gydytoja ir man net minties nekilo apie ją basą... o rankas ji valo vienkartinėmis spirituotomis servetėlėmis.
naitas
Geras... g.gif

Būna, kad nusiauna... Būna, kad nenusiauna.

Matyt, jiems pasirodo, kad nėra švaru, tai ir nenusiauna ax.gif

O pačios niekad nepagalvojat, kad jie pagalvoja:
- visai aš nenoriu kojų grybeliu užsikrėsti... schmoll.gif

Iš kur jiems žinot, pas kokius ligų rinkinius jie ateina doh.gif

Manęs nepiktina, jei ir nušlepsi per kilimą prie vaiko su kokiais kaliošais lotuliukas.gif
Man svarbiau išsiaiškint, kas yra vaikui....
samiene
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(Jei @ 2006 09 20, 22:12)
Tikrai, as irgi pamaciau tema ir nustebau.
*

g.gif
adata
Visiskai pritariu ulos ir kitu panasiai nuomonei. Nevarykim dievo i medi. Kai medicina taps privati, tokiu klausimu nekils. Tuomet pagrindiniai klausimai bus: ar ateis gydytojas i namus(daugelyje pasaulio valstybiu vizitu i namus nera) ir ar turesi pinigu susimoketi uz paslaugas.
http
O jeigu ,pvz. vasara? Ir gydytojas basom kojom įsispyręs į batus? Tai ką jam basam eiti ar tapkių prašytis?

Dėl rankų plovimo tai tai,būtina. Bet ,žinokit,daktarai irgi žmonės,kai kada paprasčiausiai pamiršta...
LINCE
Kai pirmą kartą pas dukrytę atėjo gydytoja,ji iš karto perspėjo mane, kad pas pacientus niekada nenusiauna batų.Taigi manau, kad taip elgiasi mūsų gydytojai neatsitiktinai, o tai bendra nuostata.O piktintis tuo nešovė į galvą ax.gif
laurytė26
Įdomi temelė g.gif niekadsa net nepagalvodavau kad pas mus atėjus gyd. turėtų nusiauti batus, visada nusivalo batus į kilimėlį ir to užtenka. Net nėr dėl ko čia ir pykti ar pan. smile.gif
viktutes
zinot tikrai prajuokinot tokia diskusi uzvede, nepykit, bet tikrai juokinga lotuliukas.gif
siaip as uz tai, kad batai liktu ant gydytojos koju biggrin.gif
Hebe
Na o mes su sia batu problema niekuomet nesusidureme smile.gif Musu gydytoja visuomet nusiauna batus, na zinoma ir rankas nusiplauna. biggrin.gif
ramux
Pas mus gydytojai atėję nenusiauna batų,bet man tai nemaišo mirksiukas.gif
Rituxx
pas mus sesutė ateidavo tai batų nesiaudavo, bet ir man tai nelabai rūpėjo schmoll.gif rankas tai visada nusiplaudavo rolleyes.gif
reg012
QUOTE(Sapokliaka @ 2006 09 12, 18:05)
Sveiki,
Per pastaraja para du kartus teko kviesti daktara vaikui (dukrytei 11 menesiu). Viena karta greitaja, o kita - apylinkes pediatre... Ir ne viena is ju atejusios is lauko, nenusiave batu  doh.gif  doh.gif  Jau nebekalbu apie tai, kad greitosios pagalbos daktare net nepageidavo nusiplauti ranku....
Man grindis isvalyti nera labai sunku, bet..... Vaikas toks, kuris po grindis varineja keturiom, viska deda i burnyte ir t.t.

Kodel negalima nusiauti batu?? Cia nemadinga, laiko stoka, kulturos ar kaip...? 
Nezinau, gal Jusu gydytojos kitokios.. Pasidalinkite patirtimi wink.gif  mirksiukas.gif
*

ingridatam
kai maniski buvo tik gimes, iki menesio laiko gydytoja i namus buvo atejusi pora kartu ir kitus kelis kartus - sesele. Nei viena nei kita nenusimaudavo batu...bet rankas plaudavo visada...tiesiu taikymu eidavo i vonia thumbup.gif O del batu tai as manau kad dar ir geriau kad nesimauna....ant batu yra zemes, o kojines gali buti ne tik zemiuotos schmoll.gif Gal as cia per grieztai g.gif Bet mano nuomone tokia mirksiukas.gif
JM
Mamytes,yra tokie specialus vienkartiniai uzmautai ant koju,na juos ir ligoninese naudoja.tai as visada paduodu uzsimauti:ir grindys svarios lieka,ir gydytojai vargti nerikia thumbup.gif Nusipirkit ir diskusijos jokios nebereiks thumbup.gif
augute
nenusiauna ir musu gydytoja.
bet as pagalvojau,kad mano vaikai visuomet suserga,kai namai labiausiai uzkuisti buna.o kai vaikai serga nera kada su sluotom sukiotis.Net nefaina butu,jei gydytoja atejusi sugalvotu nusiauti batus blink.gif
viti
Kai mūsų sesutė vaikščiojo pas mus, nusiaudavo visad. Viena gydytoja siaudavosi, paskui kita nebe. Ir greituškininkė ne. Bet čia kalbat apie batus, o aš dabar prisimenu, kad gydytoja, kurią kvietėm į namus, taip pat iš greitosios net rankų nenusiplovė.. Deja, iškart dėl to rūpestėlio ir negalvoj buvo verysad.gif
GABO
Čia reiktų, kad kokia gydytoja pareikštų savo nuomonę... Kaip iš tikrūjų turi buti, juk jie ten medicinoj turi sužinoti, kokios taisyklės galioja vizituojant pacientus... mokosi, tai ne vienus metus...

Ūla
QUOTE(GABO @ 2006 11 02, 14:59)
Čia reiktų, kad kokia gydytoja pareikštų savo nuomonę... Kaip iš tikrūjų turi buti, juk jie ten medicinoj turi sužinoti, kokios taisyklės galioja vizituojant pacientus... mokosi, tai ne vienus metus...
*

nu abejoju, ar apie tai mokosi biggrin.gif Jei labai kuri nori, kad nusiautų, gal tiesiog mandagiai paprašykit mirksiukas.gif
Tiek čia tos problemos... irnesakyk.gif
Z.G.
QUOTE(viti @ 2006 10 31, 13:28)
Kai mūsų sesutė vaikščiojo pas mus, nusiaudavo visad. Viena gydytoja siaudavosi, paskui kita nebe. Ir greituškininkė ne. Bet čia kalbat apie batus, o aš dabar prisimenu, kad gydytoja, kurią kvietėm į namus, taip pat iš greitosios net rankų nenusiplovė.. Deja, iškart dėl to rūpestėlio ir negalvoj buvo verysad.gif
*

Musu gydytoja - niekada schmoll.gif . Bet manau, kad cia nieko baisaus, taigi ne kiekviena diena ateina smile.gif , svarbiau - vaiko sveikata 4u.gif
nePadori
Musu gydytoja niekada nenusimauna g.gif Ir kia pagalvoji, pas kiek ligoniuku jinai per diena praeina, tai jeigu dar pas keikviena batus nusiiminetu g.gif Manau, kad tai visai nereikalingas dalykas ax.gif
ema
musiske taip pat nenusiaudavo. Beje etiketo taisyklese sako, kad tikrai nedera nusiauti batu atejus i svecius ir t.t. Bet kas man kibo - ji nesiplaudavo ranku. Tai syki neatlaikius isreziau i akis. O ji " jei as kas kart plausiu rankas, tai kokia oda mano ranku bus!?" Tipo labai jautri ir alergiska. Na ka as zinau g.gif . Kremuka reiktu nesiotis unsure.gif
Paradigma
Apklausos rezultatai mane stebina... blink.gif Mūsų gydytojas visada batus nusimauna ir rankas plauna tiek prieš žiūrėdamas, tiek po apžiūros.
isola
Mūsų gydytoja atvykus ir batus nusiauna ir rankas nusiplauna, bet kiek teko kvieti greitąją tai net su šlapiais ir purvinais batais atvykę gydytojai ne tik batų nenusiauna bet ir nenusivalo kojų prie durų. Nesutinku kad "ant batų tik žemės"
beisikas
Del renku plovimo - tai butinai reikia gydytojui pries kiekviena apziura nusiplauti. Tik kad kartais pas ligoni tai vandens nebuna, tai muilo wink.gif

O del nusiavimo batu - tai kategorishkai esu priesh. Aishku, purvo prineshti gali. Bet negi Jums, kad nusiaves ishties kokio grybelio ant grindu prikres. Juk ir sita "malonuma" vaikas gali bedukdamas pasigauti. Nekalbu apie uosles "malonius" pojucius. Gal geriau saugoti vaikus, kad ko nereikia i burna neimtu ir aspkritai dazniau grindi plauti.
O gal ir pats gydytojas gali pasigauti grybeli ar dar ka nors. Tad kodel jis turi nusiauti??? Ishvis konsultacija namuose turi buti tik krastutiniais atvejais. Civilizuotuose salyse zmogus pats vaziuoja i gydymo istaiga, nes suvokia, kad tik ten gali gauti kokybiskiausia pagalba.

Laikas visiems keisti mastyma. Pas mus kazkodel pacientai apie savo teises puikiai zino. Deja, nepamirskim, jog ir gydytojai turi ne tik pareigas, bet ir teises.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.