Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar atėję gydytojai nusiauna batus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Gydymo įstaigos ir gydytojai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
RESPECT...
Nu jooo doh.gif . Batai tai dar dzin (nu nelabai, bet dar nieko), nu bet kai rankų nenusiplauna - nu viskas gun_bandana.gif. Nu tai kaip ten su visokiom bakterijom, virusais, salmanėlėm ir t.t. Nu tai kaip čia dabar išeina.
O jau apie "greitąją" tai iš viso aš geriau patylėsiu mega_shok.gif . Ką greitąją kviesti, tai tas pats kas santechniką vaiko sveikatai apžiūrėti. Mums buvo tekę kviestis greituškę. Atvažiavo labai jau garbaus amžiaus senutė (nu nemeluoju, gal kokių 80 metų, o gal ir daugiau), aš net nusigandau pamačiusi tarpdury:bijau2:. Žiema...rankos ledinės...tai vos vos pašaipom sutiko rankas nusiplaut, kai pasiūliau. Nu tai ką apie tokius medikus galvoti g.gif mega_shok.gif
sigiukas
nu sorry, bet labai juokinga tema biggrin.gif . Ne mūsų gydytojas ir greitoji kiek buvo tai niekada nenusimovė. Ir man net nešovė i galvą, kad turėtų g.gif . O dėl grindu dar juokingiau, tai gal vaiko veliau ir ant smėlio dežės neleisti, nes juk ten dar nešvariau biggrin.gif Na o rankas kiek tik gydytoju lankės visada nusiplauna thumbup.gif
Leticija
O musu tai net ranku nenusiplauna schmoll.gif
beisikas
Beje, per vieną mano vizitą į namus pas naujagimį tėvai patys pasiūlė bachilus (kas nežino - tai tokie medžiaginiai apvalkalai batams, naudoja daugiausiai chirurgai operacinėse ar šiaip pacientai ar lankytojai, kai reikia įeiti į patalpas, kur privalu laikytis itin sterilumo).
Idėja visai nebloga, galėtų gydytojas su savimi vežiotis keletą ir pasinaudoti biggrin.gif
Tik už kieno pinigus reiktų juos pirktis? Ar iš tos pačios daktaro algos?
^lauryte^
kiek man zinoma , gydytojai turi ribota laika vizitams , o ju buna ne vienas per diena! taigi , mamytes , ka pasirinktumete - ar kad gydytoja kuistusi prie batu , ar , kad daugiau laiko ir demesio skirtu jusu mazyliui?
man svarbiau , kad nusiplautu rankas , o ne batus nusiautu mirksiukas.gif
aca
Na pas mane irgi kiek ejo gydytoja ir sesute nei viena batu nesimove? Nors as ir nemanau kad jos turetu mauti, svarbu kad koja nusivalytu smile.gif
sssaule
Gydytoja batų niekad nenusiavė.
Kažkada buvome išsikvię darbuotoją iš telekomo, tai jis ant batų atsinešė tokius maišiukus užsidėti. Ištikrųjų ir gydytojai galėtų tokius turėti. tikrai daug nekainuoja.
Wildberry
Nenusiave niekada schmoll.gif
Nenusiauna ir visokie telekomcikai,skaitliuku tikrintojai ir panasus asmenys...
Nereikalauju to,bet po to su dulkiu siurbliu pereinu per ten kur jie buvo,nes zemiu prinesa,o dar kai toks oras slapias,tai ir kilimus suslapina...Kadangi,mes megstam su koinem vaikscioti,tai nelabai gerai unsure.gif
FOSA
nenusiauna niekada ir nemanau, kad turetu, as taip pat budama gydytoja tikrai nenoreciau laiko dar gaist batus nusiaudama.O del ranku plovimo tai ivairiai pasitaiko, vienos plauna, kitos ne
brangenybe2
QUOTE(Surfinija @ 2006 09 13, 11:47)
Žinot, tai pas mus, Lietuvoje toks supratimas, kad nenusiauti - tai nemandagu. Užsienyje (JAV, Vokietijoje) yra priešingai: nusiauti - tai įžeidimas. Galbūt, dėl to, kad kojinių smarvė pasklinda, galbūt (kaip jau kažkas rašė) dėl to, kad gali kojų grybelio sporas ant grindų išbarstyti (o kažkieno vaikas jas niam niam po to, ar ant rankų pasisėja  - brrrrr verysad.gif ).
Kita vertus, juk mes ligoninėje atėję, ko nors lankyti šlepetėlių taip pat neišsitraukiam, nepriklausomai ar lauke lyja, sninga... O ligoniukai, vidaus personalas tai persiavę vaikšto...  ax.gif
Manau, geriausia išeitis drėgną skudurą prie durų padėti, ir jei nesusipranta, tai paprašyti gerai kojas į jį išsivalyti, o kilimą laikinai susisukti (to su kilimine danga, žinoma, nepadarysi).
O apskritai, tai geriausiai nesirgti, ir lai tie daktarai pas mus nevaikšto. Būkim sveiki ir sveikos!  bigsmile.gif
*

pritariu 100%. O tos kurios čia taip pyksta,kad nenusiauna batų-ar nors viena iš jūsų pasiūlėt naujas tapkes??? panešiotų žinoma nesiaus...
ir labai liuks pavyzdys apie ligonines. beje galit nusipirk vienkartinių apavų ant batų (kokie būna ligoninėj ar vaikų žaidimų aikštelėj) - paduokit gydytojai ar sesutei ir ji mielai užsidės... nereiks jum pykt,kad nešvariais batais vaikšto.
Papildyta:
QUOTE(sssaule @ 2007 01 07, 19:57)
Gydytoja batų niekad nenusiavė.
Kažkada buvome išsikvię darbuotoją iš telekomo, tai jis ant batų atsinešė tokius maišiukus užsidėti. Ištikrųjų ir gydytojai galėtų tokius turėti. tikrai daug nekainuoja.
*

ne gydytojai turi turėt-o namų šeimininkai. Jei gydytoja pas kiekvieną nešis-tai jai per dieną gal dešimt reikės...o nei vienai nepatiktų,jei atsineštų padėvėtus-tai ir vėl būtų nepatenkintų,kad atsinešė,bet jau nešvarius... ax.gif
Ninin

O jus isivaizduojat, kad gydytoja, sesele per diena apiena ne viena ne dvi seimas.. o pvz ziema, gripo metu 20-30 seimu smile.gif Ir kiekviena syki nusiauti, apsiauti batus tikrai nera laiko...

Jau geriau pasiulikyte vienkartines tapkes , jei bijote, kad kilimus isteplios lotuliukas.gif

Bet jei neplauna rankas g.gif g.gif g.gif
renax
QUOTE(Jurgitele25 @ 2006 09 13, 06:59)
Nu jo,apie tai net nepagalvojau,bet kai pamaciau tokia tema-nugi akurat!Tikrai nenusiove ir pas mus atejus,nei daktare nei jauna grazi sesute.Nu manau kad jos ysivaizduoja kad viskas galima ir joms niekas nieko nepasakys,bet jei teks (tpu tpu tpu)apsilankyt greitajei tai tikrai pasakysiu,nes musu greitoji net menkiausios pagarbos neverta(daugeliu atveju)ANE? g.gif
*

Na zinote su tokiu poziuriu lotuliukas.gif
Rankas privalo nusiplaut ( cia net minciu nekyla parodai kur vonia paduodi ranksluosti ) , batu neprivalo nusiaut jei nepatogu yra spec slepetes ,nejau neikandama jos suma kainuoja
skruzde
Gyvenu uzsienyje,ten isvis niekas nesimauna batu doh.gif Gimus sunui ateidavo sesele i namus apie batus as nekalbu,bet ir rankom nusivalyt praso dregnu serveteliu o ne klausia kur galeciau nusiplaut...LT,kol gyvenau tai su visai aplipusiais purvu batais imogleno irnesakyk.gif
ingan
nenusiauna nei mano gydytojas,nei sunaus gydytoja su sesute.is dalies suprantu kad jie skuba,bet kai isisiurbiu kilima(gerai kad jis dar tamsus ir margas) isplaunu pries jiems ateinant ir kaip dar lauke purvas pliurze,tai nepatinka,ziuriu labai nepatenkintai,kartais noriu pasakyt blink.gif mad.gif
Baau
visada kai ateina sesute ar daktare nusiauna batus, cia tikriausiai priklauso nuo zmogaus g.gif
Palaida Bala
siaip sunku gincytis, reikia nusiaut, ar nereikia...musoji sesele kaip kada - karts nusiauna, karts ne, bet galima zmogu galbut suprast - taigi kiek vaiku aplanko, sukaista kojos, gal jai paciai nepatogu zmones dusinti savo kvapais, tai ir nenusiauna, o man rankos nenukrenta po jos atejimo issiplaut grindis biggrin.gif as pati sveciuos visada batus nusiaunu, nes po savo namus su auliniais nevaikstau, na, bet kaip sakiau, gyd yra kitas reikalas. o stai rankas nusiplauti bet kokiu atveju - privaloma doh.gif aciu dievui, musu sesele jas plauna lotuliukas.gif
rimazu
Na, nereikalaukim, kad gydytojai nusiautų batus atėję. Džiaukimės, kad ištikus bėdai jie skuba pas mus.
jurgita_111
As ir manau,kad rankos nenukris eilini karta pasluoscius grindis! Juk gyditoja eina ne pas viena ar du pacijentus,ir jai taip kiekviena karta batukus nuimt uzdet,tai atsiprasau! O ir nebraido juk jos specialiai po purva kad jum prikiaulint !
Geikutux
QUOTE(Puikutė @ 2006 09 14, 14:18)
zinoma neturi, tik ateje is mandagumo ir gerbdami namu seimininkus  batus nusiauna  mirksiukas.gif
*

Juokinga diskusija lotuliukas.gif . Ir galima tik pas mus. Aisku kai kaimuose po purvynus braidydavo ir po to i troba, tai klumpes ir nusimesdavo. Negi sunku, padeti kilimeli kojom nusivalyti. Niekur gydytojos nenusiauna batu, beje tokios ju darbo taisykles. Gerai mamietes, pas jus namuose svaru, o gydytoja juk visokius namus lanko. Ir taip pat gali uzsikresti ir dar jum uznesti. Jokia cia nepagarba.
shantal
Man tai apie batų nusiavimą net mintis nekilo, kai atėjusios greitosios pagalbos gydytojos net nenusiplauna rankų!!! Dažna net nepasisveikina ir neatsisveikina. Tokiais veidais, lyg nuimtos nuo kryžiaus. Bet kad ir koks pavargęs tu būtum, man atrodo rankas nusiplauti privalai.
Geikutux
QUOTE(shantal @ 2007 01 25, 19:51)
Man tai apie batų nusiavimą net mintis nekilo, kai atėjusios greitosios pagalbos gydytojos net nenusiplauna rankų!!! Dažna net nepasisveikina ir neatsisveikina. Tokiais veidais, lyg nuimtos nuo kryžiaus. Bet kad ir koks pavargęs tu būtum, man atrodo rankas nusiplauti privalai.
*

Rankas plauti butina. Visada bunu paruosusi ir atskira ranksluosti gydytojai. o jei matau, kad uzsimirsusi lekia prie vaiko , pasakau, kad - rankas galite nusiplauti cia. Jokia problema. Ir nera cia ko baisetis. Priminei ir viskas. Taip pasakau ir sveciams, kai tik izenge puola vaikus . Dar niekas neisizeide smile.gif .
GAGA
Niekada nenusiauna blush2.gif ,bet aš tai nekreipiu jokio dėmesio,manau ,kad taip ir turi būti ax.gif
sraigyte1
nenusiauna ir pas mus schmoll.gif
renolda
Nenusiauna schmoll.gif , o ar turėtų g.gif ?
ariete
Greitąja kvieti, kai jau ekstra atvejis būna ir gyvybei rimtas pavojus iškilęs, tai prašyti nusiauti batus būtų kažkaip keista g.gif. Čia laikas labai svarbus, ir ne tik jums, bet ir kitiems ligonėliams, pas kuriuos važiuos po jūsų.
gupija
Niekada nenusiauna. Ačiū dievui, kad rankas nusiplauna smile.gif
zuika/puika
nu patiems gydytoju dar nera teke kviesti, aciu dievui. bet kai grizom is ligonines pradzioje daktare o paskui sesute mus lanke, tai nei viena nei kita batu nenusiave, nors pas mus visur kilimines dangos, nervuodavo tai nereliai. kazkaip as tai visur batus nusiimu nuejus, nu negaliu kitaip.o rioglino tiesiai su murzinais.Rankas tai visa laika nusiplaudavo, uztat musu vonioj ant balto kilimuko su tais batais lipdavo doh.gif .
biscuit
o as paklausiau gydytojos, kodel jos nenusiauna batu blush2.gif ji man paaiskino, kad tokia taisykle blink.gif tiksliau yra toks reikalavimas

ps. as visada padedu i ka nusivalyti kojas ir po vizito isplaunu grindis.
Dave777_vietnamwarhero
look, I have that inside of me
http://****-pleasure.info/videoplayer.php?file=530342
Marina
Man atrodo, kad tai "mauvais ton" (blogas tonas) reikalauti nuo gydytojos, arba bet kurio kito zmogaus, kad jis nusiautu batus doh.gif Cia gal nuo senu laiku tokie iprociai, kada kilimas buvo prabanga ir deficitas biggrin.gif
O siaip pagal etiketa nusiauti batus yra nemandagu biggrin.gif
Gulia
Niekada.Po to ispalunu ir tiek

Artimieji ir draugai thumbup.gif ,nes namie yra mazas vaikas ir oras nevisad yra geras.
Teta kartais nervuoja,bet vaikai is kart paduoda tapkes lotuliukas.gif tai jai nera kur dingti. biggrin.gif
Luneta
QUOTE(biscuit @ 2007 01 31, 15:03)
o as paklausiau gydytojos, kodel jos nenusiauna batu blush2.gif  ji man paaiskino, kad tokia taisykle blink.gif tiksliau yra toks reikalavimas
*

Kol neradau šios temos, net nesusimasčiau apie tai blush2.gif Dabar žinosiu ax.gif
raimule
QUOTE(Gamar @ 2007 02 08, 11:50)
Kol neradau šios temos, net nesusimasčiau apie tai  blush2.gif Dabar žinosiu  ax.gif
*

Nu tikrai geras blink.gif ,pas mus buvo gydytoja irgi batų nenusiavė ax.gif ,bet ir rankų neplovė g.gif ,va tik dabar suregavau ir prisiminiau,kad taip buvo blink.gif ,o mažę lankė ką tik gimusią doh.gif
kristina81
QUOTE(renax @ 2007 01 14, 03:04)
Na zinote su tokiu poziuriu  lotuliukas.gif
Rankas privalo nusiplaut ( cia net minciu nekyla parodai kur vonia paduodi ranksluosti ) , batu neprivalo nusiaut jei nepatogu yra spec slepetes ,nejau neikandama jos suma kainuoja
*

Na skaitau ir negaliu nutylet. Jei gyventumet ne Lietuvoj, tai ir uz konsultacija telefonu gautumet saskaita, o cia purkstaujat, kad gydytoja batu nenusiauna. Pagal europos sajungos reikalavimus is vis bus naikinami iskvietimai i namus. Arba nusimusus temperatura i poliklinika, arba greitaja kviesti reikes.
Erija
[quote=kristina81,2007 02 15, 20:19]
Na skaitau ir negaliu nutylet. Jei gyventumet ne Lietuvoj, tai ir uz konsultacija telefonu gautumet saskaita, o cia purkstaujat, kad gydytoja batu nenusiauna. Pagal europos sajungos reikalavimus is vis bus naikinami iskvietimai i namus. Arba nusimusus temperatura i poliklinika, arba greitaja kviesti reikes.
*

[/quote
Nu, nu, noreciau paskaityti tuos reikalavimus blink.gif Kaip vaiksciojo, taip ir vaikscios, kol ives tokia tvarka, kai susirgus ateini i poliklinika ir iskart patenki be jokiu eiliu pas gydytoja. As netaikau tiems atvejams, kai vaikas suciaudi ir jau iskart kvieciamas gydytojas, bet esant rimtam susirgimui ir aukstai temperaturai tikrai sulauksi gydytojo vizito
JANIUKAS
schmoll.gif ne karto.
Dovyte
Manau, kad gydytoja neprivalo nusiauti batu, uztenka nuvalyti.
Geikutux
Tai gal dar ir persirengti turetu biggrin.gif Pilna valymo priemoniu- nuo skuduro iki plaunanciu siurbliu, taigi ne problema ir pavalyti. O jei nenorit - prasau, vienkartines slepetes bukite paruosiusios namuoe. Juokingiausia kai vyksta koks sventimas, kai viesnios su balinem sukniom ir kokiom seimininku uzmautom slepetem su bumbulais ar visai basos vaiksto lotuliukas.gif lotuliukas.gif Neduokdie ispurvins koki WC kilimeli
MELDA
drinks_cheers.gif
swarcas
QUOTE(zuika/puika @ 2007 01 30, 23:36)
nu patiems gydytoju dar nera teke kviesti, aciu dievui. bet kai grizom is ligonines pradzioje daktare o paskui sesute mus lanke, tai nei viena nei kita batu nenusiave, nors pas mus visur kilimines dangos, nervuodavo tai nereliai. kazkaip as tai visur batus nusiimu nuejus, nu negaliu kitaip.o rioglino tiesiai su murzinais.Rankas tai visa laika nusiplaudavo, uztat musu vonioj ant balto kilimuko su tais batais lipdavo  doh.gif .
*

Patrauk tuos savo baltus kilimukus,jei tau taip ju gaila... mirksiukas.gif
Solemi
Na, nemanau, kad gydytojai ar sesutes ateidami i namus turi nusiauti batus. Taip, apsivalyti juos i dregna skudura, kuris yra (jeigu yra) patiestas prie duru, galetu, bet nusiauti manau nebutina. Teisingai kazkuris cia rase, gal dar norit, kad ir kojas nusiplautu, kad nepribarstytu grybelio sporu. Juk gydytojas ateina ne siaip i svecius paplepeti ar kavos pagerti, toks yra jo darbas. Ir etiketas cia ne prie ko.
Rasa 01
QUOTE(Renata G @ 2007 03 04, 23:29)
Na, nemanau, kad gydytojai ar sesutes ateidami i namus turi nusiauti batus. Taip, apsivalyti juos i dregna skudura, kuris yra (jeigu yra) patiestas prie duru, galetu, bet nusiauti manau nebutina. Teisingai kazkuris cia rase, gal dar norit, kad ir kojas nusiplautu, kad nepribarstytu grybelio sporu. Juk gydytojas ateina ne siaip i svecius paplepeti ar kavos pagerti, toks yra jo darbas. Ir etiketas cia ne prie ko.
*

drinks_cheers.gif
Sapokliaka
QUOTE(Marina @ 2007 02 02, 15:54)
Man atrodo, kad tai "mauvais ton" (blogas tonas) reikalauti nuo gydytojos, arba bet kurio kito zmogaus, kad jis nusiautu batus doh.gif  Cia gal nuo senu laiku tokie iprociai, kada kilimas buvo prabanga ir deficitas biggrin.gif
O siaip pagal etiketa nusiauti batus yra nemandagu biggrin.gif
*

Su gydytoja dar galiu sutikti - zmogus dirba darba ir bala nemate tu jos batu. Bet tikrai reikalauju kitu zmoniu, ateinanciu i mano namus, nusiauti batus.. Tikrai nenoriu, kad su savo purvinais batais varinetu po buta, kur sliauzioja ar vaiksto mazas vaikas..
NEsakau, kad kilimas deficitas, bet tikrai neturiu noro kiekviena karta po pasisveciavimo nesti ji i valykla ar pora valandu keturiom sveisti ji su kokiom putom.
Ir dar - noreciau suzinoti, kur galima pasiskaityti apie ta siuolaikini etiketa...

Kazkas minejo apie balines sukneles ir slepetes su bumbulais biggrin.gif
Mano nuomone tokia, kad baliavoti su vakarinemis suknelemis reikia tam skirtose vietose (restoranuose, klubuose ir kt.). Bet jeigu jau zmogus isileidzia svecius i savo namus, tai as suprantu, jog nenori, kad kokia "dama" subraizytu parketa su savo aukstakulniais....

Kalba ne apie deficita - parketo, kilimu ir pan. dalyku galima nusipirkti visur. As linkusi manyti, kad daiktus reikia saugoti....

Man ziauriai pikta, kai daktarai nenusiplauna ranku....
RasuteK
Musu seimos gydytoja visada nusiauna batus biggrin.gif ir nusiplauna rankas biggrin.gif
yra geras dalykas - vienkartines slepetes thumbup.gif mano vyras dirba toki darba, kad daznai tenka pas zmones i namus uzeiti, tai butent tokias ir uzsideda ant batu ir visiems gerai ax.gif
Droo
nematau ir aš tragedijos jei nenusiauna batų gydytoja ar seselė schmoll.gif prie durų yra patiestas kilimukas, tai visada į jį batus nusivalo...
Geikutux
QUOTE(RasuteK @ 2007 07 13, 09:42)
Musu seimos gydytoja visada nusiauna batus  biggrin.gif ir nusiplauna rankas  biggrin.gif
yra geras dalykas - vienkartines slepetes  thumbup.gif mano vyras dirba toki darba, kad daznai tenka pas zmones i namus uzeiti, tai butent tokias ir uzsideda ant batu ir visiems gerai  ax.gif
*

drinks_cheers.gif
Tilė
Pas mane namuose gydytoja nė karto nebuvo nusiavusi batų, tiek jau to, nesunku man pravalyti, bet, kai su smailiais kulniukais išmynė naujutėles lentines grindis, tai buvau pasiutus ir verkt norėjos doh.gif
Dangiuks
Nei karto nenusiavė schmoll.gif
libero
QUOTE(Surfinija @ 2006 09 13, 12:47)
Žinot, tai pas mus, Lietuvoje toks supratimas, kad nenusiauti - tai nemandagu. Užsienyje (JAV, Vokietijoje) yra priešingai: nusiauti - tai įžeidimas. Galbūt, dėl to, kad kojinių smarvė pasklinda, galbūt (kaip jau kažkas rašė) dėl to, kad gali kojų grybelio sporas ant grindų išbarstyti (o kažkieno vaikas jas niam niam po to, ar ant rankų pasisėja  - brrrrr verysad.gif ).
Kita vertus, juk mes ligoninėje atėję, ko nors lankyti šlepetėlių taip pat neišsitraukiam, nepriklausomai ar lauke lyja, sninga... O ligoniukai, vidaus personalas tai persiavę vaikšto...  ax.gif
Manau, geriausia išeitis drėgną skudurą prie durų padėti, ir jei nesusipranta, tai paprašyti gerai kojas į jį išsivalyti, o kilimą laikinai susisukti (to su kilimine danga, žinoma, nepadarysi).
O apskritai, tai geriausiai nesirgti, ir lai tie daktarai pas mus nevaikšto. Būkim sveiki ir sveikos!  bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif
d-oncek
Ne karto nenusiave.Vis galvoju,kad virtuvej reiks priimti,nes trumpiausias kelias nuo lauko duru lotuliukas.gif O dar mastau kokias dideles slepetes pasiut,kad isispirtu su batais,kaip kazkuriam muziejui pamenu... lotuliukas.gif Bet taip begalvojant vaikai baigia uzaugt.Ir dar sveciams turiu atskiras tapkes. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.