Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Labai bijau gimdyti
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
austra
QUOTE(organizatore @ 2008 12 24, 11:26)
man gimdymas uz puses metu tenusimato, bet turiu visokiausiu baimiu, labiausiai bijau skausmo ir siaip nemegstu ligonines aplinkos - operaciniu  blink.gif
*

Skausmo bijoti nereikia, nes gi dabar yra nuskausminimas, kurio gali ligoninėje reikalauti. Ir tikrai neverta kentėti. O ligoninių nemėgsta visi. Ir pasiūlyčiau kuo mažiau domėtis pačiu gimdymu ir kaip baisu būna, tai ir nebus baisu. Kai aš nuvažiavau gimdyti, net nebuvo minties, kad pati nepagimdysiu. Buvo šokas, kai pasakė, kad reikės cezario. Na ir nieko, išsigandau, 5 min. ašarų ( čia ne iš baimės, o iš netikėtumo) ir į operacinę. Pasitaikė super anesteziologė, kuri buvo ir gera psichologė, mane kalbino ir ramino. Ir viskas praėjo greitai ir gerai. Taip, kad visos turbūt bijo, bet ateis gimdymas ir praeis ir liks geriausias atsiminimas - kūdikėlis 4u.gif
Bonifacija
QUOTE(VOV @ 2008 12 27, 22:06)
Bonifacija,
biggrin.gif  O as kaip tik norejau parasyti, labiau domekites gimdymo procesu ir pamatysite, kad jame nieko nera baisaus.
*

kartais smalsumas zudo. As septinta menesi paziurejau filmuka, kur visas procesas nufilmuotas (i ta vieta kamera nukreipta), o ten su visais pribumbasais tokiais kaip kirpimas... NEmiegojau dvi savaites, net verkiau is baimes ir sakiau, kad negimdysiu lotuliukas.gif
T.A.K.
QUOTE(VOV @ 2008 12 27, 23:06)
Sekmingai pagimdo net sergancios moterys, o ka jau kalbeti apie jaunas sveikas nestukes. tongue.gif Bendraukite su pozityviai nuteikianciais zmonemis, o ne su moteriskem, kurios pasakoja gasdinancias istorijas.  4u.gif
*

kartais sveikai sunku pagimdyti sekmingai (mano patirtis) bet del kitos sakinio dalies visiskai 100 proc jums pritariui . PAti savo nestumus nei bendravau nei klausiau, nei snekejau, nei bendravau su "patyrusiomis negatyvu nestuma ir gimdyma" . Nestukems dau grozio i pozityvo reikia 4u.gif
Sekmes jums visoms, su jumis viskas bus gerai nes kitaip but negali 4u.gif
Agė
man bent pasidare ramiau, kai pamaciau keleta nufilmuotu gimdymu
gal ir jum padetu
Donja
Reikia kuo daugiau uzsiemimu tureti, uzimt galva kuo nors kitu, neklausyti "draugiu" baisiu pasakojimu, daznai pagrazintu 4u.gif
Kamėja
Aš tai šiaip pačio gimdymo nebijojau, paskutinėmis nėštumo savaitėmis net labai norėjau gimdyti biggrin.gif Pirmą kartą gi nežinai ko bijot biggrin.gif Bet bijojau kad "neužsiraučiau" ant nekompetetingo personalo doh.gif Tai man padėjo "susitarimas" su gydytoja, kuria galėjau pasitikėti, ir žinojimas, jog jei labai skaudės, bus galimybė rinktis epidūrą.

Astulia25
Visa laika buvau visiskai rami ir jokiu baimiu nebuvo bigsmile.gif Tik dabar,kai didzioji diena jau visai ne uz kalnu atsirado sioks toks sveikas nerimas ax.gif Bet tai naturalu,juk tai diena kurios laukiam sitiek menesiu smile.gif 4u.gif
Lydute
QUOTE(Kamėja @ 2009 01 12, 15:05)
Aš tai šiaip pačio gimdymo nebijojau, paskutinėmis nėštumo savaitėmis net labai norėjau gimdyti biggrin.gif Pirmą kartą gi nežinai ko bijot  biggrin.gif Bet bijojau kad "neužsiraučiau" ant nekompetetingo personalo  doh.gif Tai man padėjo "susitarimas" su gydytoja, kuria galėjau pasitikėti, ir žinojimas, jog jei labai skaudės, bus galimybė rinktis epidūrą.
*

tai ir mano baimė tokia - kad pasitaikys prastas personalas... gal reikės tartis g.gif
Elemire
Mano nuomone tai mažiau reikia skaityti gimdymo istorijų: tiek baisių tiek pernelyg gerų. Tiesiog pasiskaityt teorijos kaip viskas vyksta, kad žinot maždaug apie gimdymo stadijas ir pan., o daugiau tai ką, iš anksto niekas nežino ar gimdymas bus lengvas ar komplikuotas.

Skaudėt tai skaudės, bet netruks gi amžinai, paroj vistiek tos pat 24 valandos. Reikia tik žinot kad gimdymas gali būti ne gėlytės, nes neretai moteros nusiteikia kad viskas bus puiku ir baigsis per pora valandų, o praktiškai taip nesigauna, tada prasideda panika, o iš panikos papildomos problemos.

Kaip sakant ruoštis reikia blogiausiam, tikėtis geriausio. thumbup.gif
gre
Kai apimdavo didelė baimė, tai stengdavaus galvoti apie rezultatą, kurio laukiu ir dėl kurio pasiryžus viską iškentėti. Dar nueidavau pasidžiaugti kūdikėlio rūbeliais ir kaipmat visos fobijos išgaruodavo...
Arvena
manau, jei labai bijot gimdymo skausmo - siulaikine medicina gali jums pasiulyti iseiti - EPIDIURA ax.gif ...

As tai nebijojau nei pirmo, nei antro gimdymo.Abu gimdziau naturaliai. Uztai trecio jau bijociau. Antras gimdymas buvo daug skausmingesnis, net nesitikejau. Nors vyko daug slakndziau nei pirmas.. Po gimdymo buvo toks sokas, kad taip skausmingai viskas vyko.. verysad.gif
Jei kada tureciau trecia vaika - nemanau, kad gimdyciau be nuskausminimo....Dabar manau, kad tik su epidiuru verysad.gif

Bond Girl 007
kiekviena is musu i skausma reaguoja skirtingai todel viena gali istverti be epiduros kita negali, gimdymas yra kiekvienos individualus.
todel kaip tau atrodis to momentu taip ir daryk. jei labai skaudes tai prasik epiduros, as nemanau kad reikia kenteti ir save kankinti ir stresuoti. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
augmina
Gimdymo gal nereiktų bijoti g.gif , gal tiesiog reiktų įvertinti padėtį ir pasimokyti kaip elgtis gimdymo metu. Labai daug niekų pripasakoja tiek draugės, tiek pažįstamos blink.gif .Gal kitų toks noras, kad jei aš daug prifantazuosiu- kokia buvau auka, kaip manęs niekas per gimdymą neprižiūrėjo kaip buvo baisu ir vos nenumiriau...Tokioms patarčiau mažiau klausyti ir mažiau serialų žiūrėti. Pati pagimdžiau du vaikučius, pirmą gimdžiau net 23 valandas( didelė dukrytė buvo-4100) suplyšau iki ausų, epiduro atsisakiau vien dėl būsimo vaikelio, bet esu labai viskuo patenkinta: ir priežiūra ir personalu, na viskuo thumbup.gif . Antrą- berniuką pagimdžiau tokio pat svorio, bet tik per 2 valandas ir viskas puiku drinks_cheers.gif
alize
Labiausiai baisu buvo del personalo, gimdymas labai jau neplanuotai prasidejo ir del nezinojimo, kas kaip bus, nesvarbus, kad kalnas literaturos perversta... pries vezant i operacine, tai isvis dantys jau kalenosi is baimes lotuliukas.gif o dabar kai pagalvoju, nieko ten tokio baisaus... nors jei dar karta tektu gimdyt, turbut bijociau lygiai taip pat
electra23
Nebijojau visai,nes nezinojau,kaip kas.O va antro jau bijociau unsure.gif cool.gif
Zitlali
QUOTE(electra23 @ 2009 02 07, 00:24)
Nebijojau visai,nes nezinojau,kaip kas.O va antro jau bijociau unsure.gif  cool.gif
*

Man tas pats smile.gif
muminukas
QUOTE(Zitlali @ 2009 02 08, 06:59)
Man tas pats smile.gif
*

pirmo bijojau, nes nežinojau, kas bus, tik kas gali būti, antro bijau, nes žinau, kas bus IR kas gali būti biggrin.gif bet žinau, kad nuo to nepabėgsiu, tai ir negadinu sau nervų papildomomis baimėmis nail.gif
Liniuks
QUOTE(jurgiux @ 2004 09 16, 14:43)
sveikos visos,
ga kas prisijungs prie mano temos, nes as ziauriai bijau gimdymo, nors net nesu kol kas nescia
*

Tiesą sakant, šiokia tokia baimė ir man būdavo, kol pakamuodavo parengiamieji... O kai jau realiai nubėgo vandenys ir suvokiau -- jau greit greit tapsiu mama, kažkodėl jokios baimės nebebuvo... Net ir ant gimdymo stalo baimės nebuvo, nors skausmai didoki buvo... Net ir pastabą nuo personalo gavau, kad MOTERIS SU ŠYPSENA GIMDO bigsmile.gif
Nesapnuok
QUOTE(organizatore @ 2008 12 24, 12:26)
man gimdymas uz puses metu tenusimato, bet turiu visokiausiu baimiu, labiausiai bijau skausmo ir siaip nemegstu ligonines aplinkos - operaciniu  blink.gif
*

lABAI PALAIKAU, NES PATI PANAŠIAI JAUČIUOSI blush2.gif
muminukas
QUOTE(Bond Girl 007 @ 2009 02 01, 13:24)
kiekviena is musu i skausma reaguoja skirtingai todel viena gali istverti be epiduros kita negali, gimdymas yra kiekvienos individualus.
todel kaip tau atrodis to momentu taip ir daryk. jei labai skaudes tai prasik epiduros, as nemanau kad reikia kenteti ir save kankinti ir stresuoti.  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif tik epidūrą gali duoti iki tam tikro laiko, jei moteris jau per daug atsidariusi, nebeduoda.
o vakar kaip tik kažkur skaičiau apie skausmo pajautimą, bet nepamenu kur g.gif
radau:
kmuk anesteziologas K. Rimaitis sako, kad tik 10 proc. gimdyvių gimdo beveik be skausmo, 40 proc. jaučia vidutinio sunkumo skausmus, 40 proc. - labai stiprius, 10 proc. - nepakeliamus.
visada reikia tikėtis papulti į tą gerąjį dešimtuką procentų smile.gif
*TyTe*
QUOTE(muminukas @ 2009 02 15, 21:34)
drinks_cheers.gif tik epidūrą gali duoti iki tam tikro laiko, jei moteris jau per daug atsidariusi, nebeduoda.
o vakar kaip tik kažkur skaičiau apie skausmo pajautimą, bet nepamenu kur  g.gif
radau:
kmuk anesteziologas K. Rimaitis sako, kad tik  10 proc. gimdyvių gimdo beveik be skausmo, 40 proc. jaučia vidutinio sunkumo skausmus, 40 proc. - labai stiprius, 10 proc. - nepakeliamus.
visada reikia tikėtis papulti į tą gerąjį dešimtuką procentų smile.gif
*

doh.gif nu tikiuosi papulti bent i vidutinio sunkumo skausmus - ziuriu sancu yra lotuliukas.gif
o del baimes, tj paniskai bijojau gimdymo doh.gif nieks nebegalejo manes itikinti gimdymo skausmo prasmingumu ir pan. dalykais blink.gif taciau kuo labiau arteja gimdymo data, tuo maziau as jo bijau, tuo labiau laukiu ir pacio gimdymo ir net skausmo (na, aisq ne mepakenciamo) ir plysimai ne taipo baisiai atrodo kaip is pradziu apie juos galvojau ax.gif thumbup.gif manau viska istversiu del savo dukriuko, juk taip stipriai jos laukiam, taip labai mylim wub.gif
austra
QUOTE(astuliuke @ 2009 02 16, 02:33)
doh.gif  nu tikiuosi papulti bent i vidutinio sunkumo skausmus - ziuriu sancu yra  lotuliukas.gif 
o del baimes, tj paniskai bijojau gimdymo  doh.gif  nieks nebegalejo manes itikinti gimdymo skausmo prasmingumu ir pan. dalykais  blink.gif  taciau kuo labiau arteja gimdymo data, tuo maziau as jo bijau, tuo labiau laukiu ir pacio gimdymo ir net skausmo (na, aisq ne mepakenciamo) ir plysimai ne taipo baisiai atrodo kaip is pradziu apie juos galvojau  ax.gif  thumbup.gif  manau viska istversiu del savo dukriuko, juk taip stipriai jos laukiam, taip labai mylim  wub.gif
*

Nera ko bijoti skausmo - juk yra epidura. Kai gimdziau dukryte, epidura dare dar neprasidejus dideliems skausmams (tada man jie dideli atrode), kai gimdziau sunu, galvojau iskesiu visus skausmus ir nereiks epidura, bet buciau neiskentus, nes labai labai skaudejo, bet kai paprasiau epidura - vietoj jo man pasake, kad darys cezari. Va tada tai buvo sokas, kadangi net negalvojau, kad gali daryti cezari, tai nieko apie ji nezinojau - nors gal ir gerai, kuo maziau zinojau - tuo maziau bijojau.
Sekmes visoms, kuriu laukia vaikelio atejimas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
aklor
Tikrai nera ko bijoti, tai tik trumpalaikis skausmas ir tiek. Viska greit pamirsi, kai supsi kudikeli...
Mano abu gimdymai buvo lengvi ir greiti.
Olinda
as galiu pasakyti tik tiek kad niekad nereikia klausytis kam kaip buvo, as kazkodel buvau nusiteikusi, kad pagimdysiu greitai taip ir buvo, svarbiausiai yra pacios gimdyves nusiteikimas smile.gif
muminukas
QUOTE(Olinda @ 2009 02 18, 19:59)
as galiu pasakyti tik tiek kad niekad nereikia klausytis kam kaip buvo, as kazkodel buvau nusiteikusi, kad pagimdysiu greitai taip ir buvo, svarbiausiai yra pacios gimdyves nusiteikimas  smile.gif
*

aš irgi buvau taip nusiteikusi, o gimdžiau ilgai ir sunkiai biggrin.gif šlovė epidūrui thumbup.gif

bet tu teisi - kiekvienai savo: kad ir kaip kitos gimdė, niekas kitas už tave pačią nepagimdys drinks_cheers.gif
vaidutee
sveikos mamytes,as jau rytoj 6ryto turiu isgert kazkokia tablete,kuri issaugs saremius doh.gif ir po keliu val atlekt i ligonine gimdyt 4u.gif bet atsirado baime,kad tik viskas butu gerai... nestuke.gif bo daktaras sake jog gimdos kaklelis visai uzdaras doh.gif o jau 42savaite eina,o mazylis visai nenori lysti...bjau tu skatinamuju,nes sake lb skauda schmoll.gif pradeda listi visokios mintys kas jai sakys ,kad epiduro nereikia blush2.gif o jau taip laukiu savo angelelio,juk kiek zinau jiems dar sunkiau i si pasauly ateiti...manau ,kad sianakt neuzmigsiu 4u.gif vyrui jau is pacio ryto sakiau ,kad tik visokios mintys lenda ir sapnai sapnuojas visokie,matyt,is tos nzn... lotuliukas.gif
VaiPė
Oi,buvo ir man baimių.Prisižiūrėjau gimdymo video ir foto,tai vos "nuo proto nenušokau" doh.gif Bet kuo labiau artėjo terminas,tuo labiau baimės dinginėjo.O kai jau pernešiojau,laukiau to skausmo kaip išganymo.Kiekvieną kartą,kai kamuodavo paruošiamieji,meldžiausi,kad tik labiau skaudėtų biggrin.gif
muminukas
tų visokių filmukų tai geriau jau nežiūrėti. ne medikui ne pats maloniausias vaizdelis, nors ir gimties stebuklas smile.gif
VaiPė
QUOTE(muminukas @ 2009 02 19, 10:24)
tų visokių filmukų tai geriau jau nežiūrėti. ne medikui ne pats maloniausias vaizdelis, nors ir gimties stebuklas  smile.gif
*

Tai dabar jau žinau.O tada buvo įdomu bigsmile.gif Nors mane išgąsdino ne pats vaiko gimimas,bet tai kaip moterys sarėmius kenčia unsure.gif Tie visi klyksmai ir pan. O kai pati gimdžiau,tai niekaip nesupratau,nu kogi ten rėkti schmoll.gif
Sin City
As pirmo nebijojau, nes nezinojau kaip kas bus, antro labai bijojau unsure.gif , nu bet ka, vistiek teko gimdyt ir pagimdziau biggrin.gif
muminukas
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 19, 10:27)
Tai dabar jau žinau.O tada buvo įdomu bigsmile.gif Nors mane išgąsdino ne pats vaiko gimimas,bet tai kaip moterys sarėmius kenčia unsure.gif Tie visi klyksmai ir pan. O kai pati gimdžiau,tai niekaip nesupratau,nu kogi ten rėkti schmoll.gif
*

tau gerai, patekai į laiminguosius procentus smile.gif
VaiPė
QUOTE(muminukas @ 2009 02 19, 10:49)
tau gerai, patekai į laiminguosius procentus  smile.gif
*

Nu kad ne schmoll.gif Mano atveju epidūras visagalis buvo biggrin.gif
muminukas
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 19, 10:56)
Nu kad ne schmoll.gif  Mano atveju epidūras visagalis buvo biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif geras dalykas smile.gif
estetė
Manau nera tokios moters,kuri nesijaudina pries gimdyma,visokios mintys lenda i galva ypac pries gala,bet tas laukimas stebuklo,prislopina nerima 4u.gif
oksike
O as taip bijau kad sunku nusakyti, ne skausmo o pats procesas tai dieve kaip mane gasdina, trauktis nera kur, bet kartais pamastau kokia durna kam gi isvis pastojau, doh.gif
depresija puola nezianu ka daryti.... verysad.gif
Sekretore
QUOTE(oksike @ 2009 02 20, 13:39)
O as taip bijau kad sunku nusakyti, ne skausmo o pats procesas tai dieve kaip mane gasdina, trauktis nera kur, bet kartais pamastau kokia durna kam gi isvis pastojau,  doh.gif
depresija puola nezianu ka daryti....  verysad.gif
*

Tai jei skausmo nebijai, koks dar procesas tave gasdina? biggrin.gif

As nebijojau taip paniskai gimdymo, bet jam artejant - nerimas didejo. Jaudinausi kaip reiks skausma istvert, jau paskutinem dienom galvojau tik apie epidura ir savo gydytojai apie tai uzsiminiau unsure.gif Ji sako- matysim viska eigoj. Ir ka gi- pagimdziau greit, lengvai, be jokiu epiduru. Skaudejo, bet buvo pakeliama ir manes neisgasdino.
Taip kad nenusiteikit is anksto, bus viskas kitaip, nei isivaizduojat 4u.gif
arbuzina
Dievuliau tu mano ir as bijau to gimdymo doh.gif, bet kita vertus jau laukiu - nesulaukiu kada jis prasides...greiciau atkenteti ir viskas... o tos paskutines dienos ir laukimas mane tiesiog pjauna blink.gif
VaiPė
QUOTE(arbuzina @ 2009 02 20, 15:13)
Dievuliau tu mano ir as bijau to gimdymo doh.gif, bet kita vertus jau laukiu - nesulaukiu kada jis prasides...greiciau atkenteti ir viskas... o tos paskutines dienos ir laukimas mane tiesiog pjauna blink.gif
*

Tai kad dar turi nemažai laiko iki termino biggrin.gif Kai sueina 40sav. tada laikas tikrai sustoja ir dingsta gimdymo baimės 100% hihihi.gif
oksike
[quote=Sekretore,2009 02 20, 13:06]

Bijau plysimu kirpimu, nenoriu kad daktarai ten is vis lystu, liestu ar ziuretu.
Sekretore
[quote=oksike,2009 02 20, 14:29]
[quote=Sekretore,2009 02 20, 13:06]
Bijau plysimu kirpimu, nenoriu kad daktarai ten is vis lystu, liestu ar ziuretu.
*

[/quote]

tai tada gimdyk namie, be daktaru biggrin.gif

Plysimu ir kirpimu nejausi tikrai gimdymo metu, paskui kai siuva- nera labai malonus procesas wink.gif Bet pasuki galva ir matai vyra sedinti su maziuku ant ranku salia taves wub.gif Ir viska pamirsti... 4u.gif
M.i.g.l.e
QUOTE(oksike @ 2009 02 20, 16:29)

Aš ir daug ko buvau prisigalvojus doh.gif Bijojau ir tų plyšimų, skausmo ir tt. Niu bet atėjo laikas ir galiu pasakyt kad nebuvo ten jau taip baisu kaip galvojau biggrin.gif Kai kirpo nė nepajutau, skausmai pakenčiami, gimdymas nebuvo sunkus. Dabar prisiminus visas savo baimes juokas ima biggrin.gif
Bet aišku čia visoms skirtingai, tiesiog noriu pasakyt, kad nereikia per daug pergyventi, savęs dar labiau gasdinti mirksiukas.gif Kai gimdysi tai tik džiaugsies kad daktarai liečia, žiūri, prižiūri, rūpinasi kad gimdant tau ir leliukui nieko blogo nenutiktų mirksiukas.gif
oksike
QUOTE(M.i.g.l.e @ 2009 02 20, 14:08)
Aš ir daug ko buvau prisigalvojus doh.gif Bijojau ir tų plyšimų, skausmo ir tt. Niu bet atėjo laikas ir galiu pasakyt kad nebuvo ten jau taip baisu kaip galvojau biggrin.gif  Kai kirpo nė nepajutau, skausmai pakenčiami, gimdymas nebuvo sunkus. Dabar prisiminus visas savo baimes juokas ima biggrin.gif
Bet aišku čia visoms skirtingai, tiesiog noriu pasakyt, kad nereikia per daug pergyventi, savęs dar labiau gasdinti mirksiukas.gif Kai gimdysi tai tik džiaugsies kad daktarai liečia, žiūri, prižiūri, rūpinasi kad gimdant  tau ir leliukui nieko blogo nenutiktų mirksiukas.gif
*

Aciu uz palaikyma, ir supratima. 4u.gif
lenny
Oksike be reikalo jaudinies, susirask gerus gimdymo kursus (pamokeles). Bus ne taip baisu kai zinosi kas taves laukia ir kaip elgtis. Jeigu tu kauniete, rekomenduoju Mazylio kursus.
Ne toks baisus tas gimdymas kaip as isivaizdavau. naturalus procesas. Ir dingsta gedos ir nepatogumo jausmas, kai viskas prasideda... I daktarus ziuri kaip i pagalbininkus o ne keip i kankintojus. Labai svarbu klausyti ka sako. Stumti tik tada, kai lieps stumti, jokios saviveiklos jei nenori plysti!
Karna
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 19, 11:27)
Tie visi klyksmai ir pan. O kai pati gimdžiau,tai niekaip nesupratau,nu kogi ten rėkti

tu gimdei su epidūru ir nesupratai, kodėl moterys, gimdančios natūraliai, rėkia? blink.gif
gal dėl to, kad jos gimdė be epidūro?

man liko tik 6 dienos... pirmiau labiau nerimavau. nebijojau nei kirpimų, nei siuvimų, labiausiai bijojau, kad prasidėjus didesniems skausmams aš pradėsiu panikuoti, blaškytis ir pan. o tada, kaip žinia, kenki tiek sau, tiek vaikeliui, tiek visam procesui unsure.gif

tai palankiau pasiruošimo gimdymui kursus, pasimokiau kvėpuoti, supratau, kiek svarbu dirbti su kūnu o ne prieš jį (reikia kiek įmanoma labiau atsipalaiduoti) ir dabar tikrai žymiai ramiau 4u.gif

nors kažkiek nerimo, aišku, išliko unsure.gif
oksike
QUOTE(lenny @ 2009 02 20, 15:17)
Oksike  be reikalo jaudinies, susirask gerus gimdymo kursus (pamokeles). Bus ne taip baisu kai zinosi kas taves laukia ir kaip elgtis. Jeigu tu kauniete, rekomenduoju Mazylio kursus.
Ne toks baisus tas gimdymas kaip as isivaizdavau. naturalus procesas. Ir dingsta gedos ir nepatogumo jausmas, kai viskas prasideda... I daktarus ziuri kaip i pagalbininkus o ne keip i kankintojus. Labai svarbu klausyti ka sako. Stumti tik tada, kai lieps stumti, jokios saviveiklos jei nenori plysti!
*

Aciu 4u.gif
Sunkissed
Sveikos ir as bijau ax.gif bet gal labiau bijau komplikaciju man ar vaikeliui 4u.gif
Bet taip laukiu norisi kuo greiciau pagimdyti,ne del diskonforto nestumo metu (jauciuosi puikiai) bet del nekantrumo kaip noriu pamatyti savo vaikeli,beje nezinau ka turesiu berniuka ar mergaite,tai vat bus staigmena smile.gif
lenny
Svarbu issirinkti gera tau patinkancia jaukia ligonine. Kad nebutu taip: jau gimdau... ir pradedi lakstyt, blaskytis kur eit, ka daryt.... Nueik apsiziureti , suzinok kur ten kas, kur registratura, palatos, tualetas...apziurek kokios gimdyklos... Kad po to nekiltu nereikalingos panikos. O po to tik paemi tasyte, issikvieti taksa, ir pirmyn wink.gif Beje, del visa ko as tase buvau susikrovus nuo 36 savaites. Ji dvi savaites stovejo kamputyje ir lauke TOS dienos...
Agė
vaziuokit i kauno krikscioniskus gimdymo namus - busi apsupta jaukiu demesiu

man baime praejo kai pamaciau kelis filmus apie naturalu gimdyma.. kazkaip viskas paaiskejo.. galu gale nebuvo mters kuri nepagimdytu ar isprotetu nuo gimdymo

reikia butinai susidraugauti su savo baime, nes ji slopina oksitocino naturalu issiskyrima... o jis labai svarbus tiek gimdant tiek maitinant

lenny
Oksike tu matau ne Lietuvoje gyveni? Kur zadi gimdyti? Suprantu tavo baime, jei zadi gimdyt svetimoj saly... Tada tau butinai reiks palaikymo komandos, imk vyra ir geriausia drauge...
oksike
QUOTE(lenny @ 2009 02 26, 09:29)
Oksike  tu matau ne Lietuvoje gyveni? Kur zadi gimdyti? Suprantu tavo baime, jei zadi gimdyt svetimoj saly... Tada tau butinai reiks palaikymo komandos, imk vyra ir geriausia drauge...
*

As gyvenu Uk, deja draugiu cia neturiu, o vyras mano manes visai per nestuma nepalaiko, pasislykstejo manimi ir taip, taip kad lieku viena, su savi mi savo baimemis...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.