Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Komentuojame kartotinius namų projektus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
T&E&N
Sveiki. Norejau sukurti tokia tema, kur galetume komentuoti kartotinius namų projektus is populiariausiu tinklapiu: JP, eskizas, pabaltijo namai, euronamas, archipelag ir t.t. Prašau, mamytės išreiškite savo kritiką ir kitus pastebėjimus.
Pradėkime nuo tipinio projekto kuris man labai patinka:
projektas barselona

Man patiko tas faktas, kad gyvenamasis kambarys yra paaukstintas. Ka jūs manote apie šį projektą. Sėkmės
vobla
man tai jame daug kas nepatinka...Viskas ne pagal mane, bet juk tai skonio reikalas... nepatinka virtuvės ir svetainės išdėstymas, nepatinka tas labirintas, kuriuo patenkama į tėvų miegamąjį( įsivaizduoju perkūnijos išgasdintą mažą vaiką, kuris bando surast saugų prieglobstį tėvų lovoj , o patenka į tamsią skylę tarp durų ir spintų), nepatinka pailga antro aukšto erdvė ir kambariukai ten gerokai per smulkūs... O vat išorės dizainas- visai nieko...
Kas konkrečiai nepatinka toj virtuvės/svetainės erdvėj- tai, kad jos abi labai sumaltos į vieną. Įsivaizduok, bandai atsirelaksint ir žiūrėt teliką, o tuo tarpu už nugaros, kas nors tarškina puodus, gaudžia gartraukis, ūžia indaplovė, sklaidos maisto kvapai...
Lilajar
Man taip pat nepatinka tas iejimas i tevu miegamaji. Be to kazkaip visai nera priimtinas dalykas, kad vaiku miegamieju bus kitame aukste. Gal, kai kas turi jau suagusius vaikus ir visai nieko, bet man vien pagalvojus, apie tai, kad reikes laiptais lekti nakti, paziureti ar apsikloje vaikai, visai neidomiai atrodo. O be to uzsimiegoje gavrikai gali gi nuo laiptu nukristi, kai bandys nakti pas tevus atvaryti.
Man sis namas schmoll.gif
westa
O man šitas projektas labai nesiblogėja, tik irgisutinku - šeimai su paaugusiais vaikais.. Man atvirkščiai patinka, kad miegamasis savotiškai atskirtas nuo gyvenamos zonos... O va dėl virtuvės -aš atskirų virtuvių šalininkė, tai galbūt skirčiau ją pertvara kokia nuo svetainės.. Bet čia jau kaip kam patinka mirksiukas.gif
vobla
O kaip jums šitas projektas? http://www.architektupastoge.lt/projektai.php
Tas RL-1 ?
Labai gerai įsipaišo į aplinką (miškas, kaimas, 80 metų statybos dvišlaičiai namukai aplink, lyg ir nebjaurotų aplinkos g.gif ), gerai klojasi sklypo erdvėje...Bet gasdina gabaritai...bus brangus...
Prašom kritikos...Gal ko nepastebiu...
westa
QUOTE(vobla @ 2006 09 14, 16:10)
O kaip  jums šitas projektas? http://www.architektupastoge.lt/projektai.php
Tas RL-1 ?
Labai gerai įsipaišo į aplinką (miškas, kaimas, 80 metų statybos dvišlaičiai namukai aplink, lyg ir nebjaurotų aplinkos g.gif ), gerai klojasi sklypo erdvėje...Bet gasdina gabaritai...bus brangus...
Prašom kritikos...Gal ko nepastebiu...
*

Šiaip įdomus g.gif . Įdomu kaip persidengs perdengimo plokštėmis.. Kad nebūtų daug liejamų vietų.. Stogas nemažos kv, o ir privedimas tas garažo stogo bjaurus - dažnai būna stogo silpna vieta ir aišku kaštuoja g.gif
Nu ir kaip visuomet , man kliūva tolimas ėjimas iki virtuvės nuo laukinių durų doh.gif
vobla
QUOTE(westa @ 2006 09 14, 16:41)
Šiaip įdomus  g.gif . Įdomu kaip persidengs perdengimo  plokštėmis.. Kad nebūtų daug liejamų vietų..  Stogas nemažos kv, o ir privedimas tas garažo stogo bjaurus - dažnai būna stogo silpna vieta ir aišku kaštuoja  g.gif
Nu ir kaip visuomet , man kliūva tolimas ėjimas iki virtuvės nuo laukinių durų  doh.gif
*

Dėl perdangų ir mums klausimas pasistojo...Tik šiandien kažko architektei neprisiskambiju... g.gif O kas ten bjauraus su tuo garažo stogu? dar neįkertu... gal galima biški aiškiau? blush2.gif Nes kaip nestatybininkei- akis nekliūva...
Perliukas
O kam tas sandėlis 2 aukšte g.gif ir dar įėjimas per vonią
T&E&N
Dekui uz pastebejimus del projekto Barselona. Mums irgi nepatinka, kad tevu miegamasis apacioje, kai vaiku kambariai virsuje. Taciu mes planuojame tevu miegamajame pasidaryti sporto sale, vietoj skalbyklos padaryti pirti, o vietoj drabuzines priepirty. Na, o antrame aukste, tai vienas tevu miegamasis, o kiti vaiku.
flight
QUOTE(Perliukas @ 2006 09 14, 19:14)
O kam tas sandėlis 2 aukšte  g.gif  ir dar įėjimas per vonią
*

Man irgi užkliuvo. O antram aukšte tik vienas sanmazgas suprojektuotas? Ir tas pereinamas - kažkaip mažoka g.gif
flight
QUOTE(T&E&N @ 2006 09 14, 20:17)
Dekui uz pastebejimus del projekto Barselona. Mums irgi nepatinka, kad tevu miegamasis apacioje, kai vaiku kambariai virsuje. Taciu mes planuojame tevu miegamajame pasidaryti sporto sale, vietoj skalbyklos padaryti pirti, o vietoj drabuzines priepirty. Na, o antrame aukste, tai vienas tevu miegamasis, o kiti vaiku.
*

Mano visiškai subjektyvūs pastebėjimai:

Antrame aukšte tas vaiko kambariukas 10 m2 ryškiai per mažas. Kambarys nr. 18 - jau normalus pagal kvadratūrą, bet siauras, bus nefunkcionalus. Man asmeniškai ir vonia per maža, jei visos šeimos miegamieji bus viršuje.

Pirmame aukšte tambūras taip pat nefunkcionalus - 2m2 nepakaks nei viršutiniams rūbams, nei batams laikyti, juolab, kad jame trys durys...Tai kam jis toks iš viso? g.gif Darbo kambarys pagal antro aukšto miegamuosius kambarius neproporcingai didelis, man tokio tikrai nereikėtų, nors, jei kas dirba namuose, pvz., siuva - gal ir neblogai rolleyes.gif Skalbyklą daryčiau tame aukšte, kuriame bus miegamieji ir drabužinės - tada nereiks tampyti skalbinių laiptais aukštyn-žemyn.
Kas patiko - sandėliukas prie virtuvės smile.gif Pačią virtuvę projektuočiau tiap, kad būtų galimybė padaryti bent jau slankią pertvarą - jei kada pabostų viena bendra erdvė.
vobla
QUOTE(Perliukas @ 2006 09 14, 19:14)
O kam tas sandėlis 2 aukšte  g.gif  ir dar įėjimas per vonią
*

Muilui sandeliuot lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai to sandeliuko siena nėr nešanti- jo galima ir nedaryti, o praplėst šalimais esančio kambario erdvę...
Latelle
Gal kas galit patarti,ar daryti atskira vonia tevams,ar uztektu ir vieno vonios kambario viename aukste kartu su 2 vai g.gif kais? (kita butu pirmam aukste)
subalansuota
QUOTE(Late @ 2006 09 15, 12:53)
Gal kas galit patarti,ar daryti atskira vonia tevams,ar uztektu ir vieno vonios kambario viename aukste kartu su 2 vai g.gif kais? (kita butu pirmam aukste)
*

Mano nuomone vonioj praleidi labai mažai laiko ax.gif Ryte kai nusiprausi ir vakare prieš einant miegot bigsmile.gif Nu dar kokį kartą prisileidi vsią vonią pagulėjimui rolleyes.gif Bet čia jau kas mėgsta doh.gif
manau dvi vonios name 4 žmonėm pats tas ir trečia nebūtina ax.gif
nebemt ten praleistum didžiąją laiko dalį rolleyes.gif
Jeigu pas mane būtų dviejų aukštų namas, daryčiau 1-am aukšte dušą, o antram vonią rolleyes.gif
Latelle
QUOTE(vituly @ 2006 09 15, 12:56)
Mano nuomone vonioj praleidi labai mažai laiko ax.gif Ryte kai nusiprausi ir vakare prieš einant miegot bigsmile.gif Nu dar kokį kartą prisileidi vsią vonią pagulėjimui rolleyes.gif Bet čia jau kas mėgsta doh.gif
manau dvi vonios name 4 žmonėm pats tas ir trečia nebūtina ax.gif
nebemt ten praleistum didžiąją laiko dalį rolleyes.gif
Jeigu pas mane būtų dviejų aukštų namas, daryčiau 1-am aukšte dušą, o antram vonią rolleyes.gif
*

Aciu Vituly man irgi taip atrode iki kol nepradejau abejoti,daugeliuose projektuose is tevu mieg.yra vonia,galvojau,kad tikrai l faina butu,bet tureti 3 vonias tai jau per daug....
Lilajar
QUOTE(Late @ 2006 09 15, 14:38)
Aciu Vituly man irgi taip atrode iki kol nepradejau abejoti,daugeliuose projektuose is tevu mieg.yra vonia,galvojau,kad tikrai l faina butu,bet tureti 3 vonias tai jau per daug....
*

Tureti, tai gal ir nieko, bet jak isirengti su siu laiku kainomis blink.gif . Mes tai darysime dusa apacioj ir vonia virsuj.
Gilelė
Mes tai darysime dusa apacioj ir vonia virsuj.

Jei pirmam aikšte nėra jokio darbo kambario, kuris kada nors gali virsti "svečių/uošvienės", tai apačioje geriau daryti tik tualetą, nes patogiau kai dušas ar vonia yra prie miegamųjų.
flight
Mane glumina toks paradoksas, netaikau niekam forume, cia is bendru pastebejimu - zmones susiprojektuoja didizules 50 m2 svetaines, valgomuosius (nors realiai paskui jais nesinaudoja ir valgo prie virtuves baro ar nedidelio stalo), o antrame aukste palieka viena sanmazga visai seimai g.gif

Voniose nebunam visa diena, bet tada, kai bunam, mums reikalingas komfortas ir bent sioks toks privatumas, o koks gali buti privatumas, jei ryte prie vonios ir wc - keturiu zmoniu eile? O gal tikites, kad kuris nors ir namiskiu tik pabudes su dantu sepeteliu ir ranksluosciu begs laiptais zemyn praustis? O kai vaikai ugtels, to vonios kambario jiems reikes jau daugiau..

Taip, sanmazgai kainuoja daug, bet jei jau apie nama galvojama kaip apie geresne gyvenimo kokybe (ir jei jau siaip ar taip uz ta kokybe tenka ilgai atidavineti bankui), tai manau, kad verta pagalvoti apie atskira sanmazga vaikams ir tevams....
Origami
Butini namo "atributai" asmeniskai man -

wub.gif atskira vonia tėvams tiesiai iš miegamojo
wub.gif zidinys
wub.gif rubines

taip pat galimybe atskirti atskira zona dar vienai seimai, juk vaikai auga taip greit doh.gif
Latelle
nugi teisingai kalbate ir jus...likau apmastyme... g.gif Taip nesinori pasistacius nama gailetis del kazko,nors sakoma pirmas namas niekada tobulas nebuna.... ax.gif
Lilajar
QUOTE(Gilelė @ 2006 09 15, 18:27)
Jei pirmam aikšte nėra jokio darbo kambario, kuris kada nors gali virsti "svečių/uošvienės", tai apačioje geriau daryti tik tualetą, nes patogiau kai dušas ar vonia yra prie miegamųjų.
*

Pas mus ne tik darbo kambarys, bet ir pirtis ten bus. O tikiuosi, kad kambariukas uosvienes netaps...
Nerutė
QUOTE(Ji @ 2006 09 15, 23:25)
Butini namo "atributai" asmeniskai man -

wub.gif atskira vonia tėvams tiesiai iš miegamojo
wub.gif zidinys
wub.gif rubines
*

sitai ir turesiu greit, ala va su rubinem tai pamazinom, bais mazos sad.gif
o atsiskirt kitai seimai paliksim buta mieste wink.gif nesinoretu trintis upakalias vienoj virtuvej tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Lilajar @ 2006 09 15, 17:59)
Tureti, tai gal ir nieko, bet jak isirengti su siu laiku kainomis  blink.gif . Mes tai darysime dusa apacioj ir vonia virsuj.
*

pas mus vonia is musu miegamojo mums (na tulikas aiksu irgi kartu), vaikam 2 am aukste dusas + WC kartu, ir pirmam aukste tik WC blush2.gif Maudytis uosviene kviesim i 2 auksta.. kai reikes blush2.gif 4u.gif
westa
Mes irgi turėsim atskirai WC vaikams ir sau 4u.gif . Ir svetainę beveik 50 kv biggrin.gif
Nerutė
QUOTE(westa @ 2006 09 16, 22:16)
Mes irgi turėsim atskirai WC vaikams ir sau  4u.gif . Ir svetainę beveik 50 kv  biggrin.gif
*

nu tak ne veltui mes i Vienos baliu ruosiames ania? suknele jau krakmolyju 4u.gif
Mano svetaine dvigubai mazesne sad.gif per maza, ziauriai, ir jauciais, tk MB sako ,cic boba viskas gerai blink.gif
westa
QUOTE(Nerutė @ 2006 09 16, 22:20)
nu tak ne veltui mes i Vienos baliu ruosiames ania?  suknele jau krakmolyju  4u.gif 
Mano svetaine dvigubai mazesne sad.gif per maza, ziauriai, ir jauciais, tk MB sako ,cic boba viskas gerai  blink.gif
*

nu ir teisingai sako mirksiukas.gif .. Dydis dar ne viskas. Svarbu forma , judėjimo srovės kambaryje ... O va šite dalykai mano svetainėj labai jau nekokie g.gif
gdaiva
Mes po dideliu pajiesku isrinkom Gile, kuris labai tinka musu sklypui ir deri prie aplinkos.
http://www.pabaltijonamai.lt/namu-projektai-2.php
sania
QUOTE(gdaiva @ 2006 09 19, 15:29)
Mes po dideliu pajiesku isrinkom Gile, kuris labai tinka musu sklypui ir deri prie aplinkos.
*

na ir man visai tas "Giles" projektukas prie sirdies, tik tiek kad nelabai man norisi balkono ir noretusi keleta pakeitimu pirmam aukste, dar visai man nieko yra "Maumedis" tik netinka man tas didelis holas, o jis adviras yra su antru aukstu g.gif
vobla
QUOTE(gdaiva @ 2006 09 19, 14:29)
*

gražus... ir patalpų išdėtymas ir fasadai... ale kaina ne kaip už kartotinį blink.gif
r@siukas
O mums reiktu sublokuoto namo kartotinio projekto, bet ju pasiula labai maza arba as nerandu (ziurejau www.namu projektai.lt ir www.jungtineveikla.lt). Gal zinot daugiau?
gdaiva
QUOTE(sigmina @ 2006 09 20, 08:46)
na ir man visai tas "Giles" projektukas prie sirdies, tik tiek kad nelabai man norisi balkono ir noretusi keleta pakeitimu pirmam aukste, dar visai man nieko yra "Maumedis" tik netinka man tas didelis holas, o jis adviras yra su antru aukstu g.gif
*

Mes darem mazus pakeitimus t.y. vietoj salia virtuves esancio sandeliuko padidinom wc su dusine, o antram aukste vaiku kambariuose kelem langus iki normalaus aukscio ir miegamajame panaikinus drabuzine padidejo miegamasis ir atsirado durys i drabuzine, kuri yra 2a. hole, o ten iejimo nebus, o siaip viskas liko, tiesa isemem sonines duris i lauka.
Alchemie
dar yra projektu adresu http://www_eskizas_lt/
r@siukas
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 20, 13:57)
dar yra projektu adresu http://www_eskizas_lt/
*

Tai kad cia nei vieno sublokuoto nera
Mari
O mums prie širdies šie projektai:

Avilys2

Tuopa 1

Azuolas

Kastonas

Kaimas ir Miskas 2

Labai but idomu, ka kitos statytojos apie juos mano... O ypac - profesionalaus architekto nuomone isgirst blush2.gif
Loveco
QUOTE(T&E&N @ 2006 09 14, 20:17)
*

norit pasakyti, cia visi namai karkasiniai? ka turit omeny kartoniniai projektai? nelabai pagavau minti..

O del tevu miegamojo- negi jus norite, kad vaiku kambariai butu salia? uz sienos?? ir dar tame paciame aukste? Su mazais vaikasi sutinku, bei jei vaiku 2-3 ir jie jau sugeba uzlipti i antra auksta, tai negi patys gabentumetes i virsu, kad jusu ramu miega trikdytu muzika, garsai, triuksmas, o kai vaikai miega patys susikauste negaletumet nieko...taip sakant... blush2.gif lotuliukas.gif
chrizantema
sveiki, man labai reiketu namo projekto siauram ir ilgam sklypui,gal kas kur mate? ax.gif
vovka
Chrizantema, gal toks tiks: http://www.namuplanai.lt/proj/15
Vilkaa
man rodos sitas tiktu ilgam ir siauram
http://www.pajegos.lt/individuals/default....tails&ID=48
chrizantema
projektai neblogi,bet beda ta kad reikia be garazo ir plotis gali buti tik 6m doh.gif g.gif vieni nervai..... reikes butinai 2 aukstu statyti,o vietoj garazo norin stogine daryti.
LiepaNight
Sveiki 4u.gif

kaip jums portalas www.namuplanai.lt ir jame esantys namuku projektai?
ariadnė
kokia jusu nuomone apie si projekta keiciant keleta detaliu, vietoj pirties ir vonios darant kambari ir mazinant keleta langu, pvz tevu miegamajame paliekant du langus ir isejimo i terasa taip pat du. Ieskome vieno auksto namo, o al dar kokiu pasiulymu vieno auksto projektu galit pasiulyt 4u.gif
axa
QUOTE(ariadnė @ 2007 06 05, 13:59)
kokia jusu nuomone apie si   projekta  keiciant keleta detaliu, vietoj pirties ir vonios darant kambari ir mazinant keleta langu, pvz tevu miegamajame paliekant du langus ir isejimo i terasa taip pat du. Ieskome vieno auksto namo, o al dar kokiu pasiulymu vieno auksto projektu galit pasiulyt  4u.gif
*

sveikutė,
mes taip pat ieškome 1 aukšto namo projekto -ir kolkas tinkamo tip top neradome... Mažai tų 1-o aukšto namų projektų yra sad.gif
Lipa
kokia jusu nuomone apie si  projekta  keiciant keleta detaliu, vietoj pirties ir vonios darant kambari ir mazinant keleta langu, pvz tevu miegamajame paliekant du langus ir isejimo i terasa taip pat du. Ieskome vieno auksto namo, o al dar kokiu pasiulymu vieno auksto projektu galit pasiulyt  4u.gif
*

Mes irgi už vieno aukšto namus.Užsisakėme www.eskizas.lt projektą Petras.Tikimės jau greit gauti leidimą statyboms
wabalas
QUOTE(Vilkaa @ 2007 01 30, 15:56)
man rodos sitas tiktu ilgam ir siauram
http://www.pajegos.lt/individuals/default....tails&ID=48
*

Laba, kur statote ?
Hellga
sveiki,
Vargstame dabar dėl projekto - ieškojome projektą sublokuotiems namams - nes žadame gyventi su tėvais. Dauguma projektų buvo su vienodu sekcijų didžiu - mums tai netiko, kadangi tėvai nori mažesnės kvadratūros. Šiaip ne taip suradome pora lyg tai tinkančių projektelių, aiškų, reikėtų biški keisti.

http://www.atika.lt/040312.php

http://www.atika.lt/031008.php

Kaip jums tie projekteliai, kokių bus komentarų?
Gal dar kur nors Inete matėte sublokuotų namų pavyzdukus...
mamadonata
QUOTE(Hellga @ 2007 06 06, 12:10)
sveiki,
Vargstame dabar dėl projekto - ieškojome projektą sublokuotiems namams - nes žadame gyventi su tėvais. Dauguma projektų buvo su vienodu sekcijų didžiu - mums tai netiko, kadangi tėvai nori mažesnės kvadratūros. Šiaip ne taip suradome pora lyg tai tinkančių projektelių, aiškų, reikėtų biški keisti. 

*

maciau www.pabaltijonamai.lt turi sublokuotu projektu, bet kvadratura turbut abiejose pusese vienoda
Vi_zija
QUOTE(Hellga @ 2007 06 06, 11:10)
sveiki,

*

labai gerai pagalvokit, apie gyvenima kartu su tėvais, apsvarstykitviska iki galo, nes iš patirties galiu pasakyt taip- mano giminaite pasistate kartu su tevai sublokota nama, tai labai gailėsi, kaip be butu, kiekviena seima turi gyvent atskirai
Bomba
QUOTE(Hellga @ 2007 06 06, 10:10)
sveiki,

*

ciaip tai visai neblogas variantas. tik ar tevai noretu gyventi per du aukstus? ir ar ne per daug jiem s tiek kambariu ? blush2.gif mano kolega vienas projektavo nama numatydamas atskira butuka mamai, tai kazkaip pavyko sudelioti taip, ka djos isas butukas apie 50 kvadratu susideliojo pirmam aukste. bet daresi individualu projekta.
Hellga
mamaDonata: tikrai, gražūs ten namukai, bet kvadratūra vienoda

Vi_zija: aš nusiteikusi kolkas optimistiškai, tikiuosi kad vieni kitiems po kojų nesimaišysime - sklypas didelis (17 arų, įėjimai bus atskiri) smile.gif

Bomba: taip, sutinku, idealiausias variantas būtų daryti individualų projektelį - bet jeigu ir rastume laisvą architektą - tai projektą gautume tik lapkritį, be to individualaus projekto kaina kažkur 3 kartus brangesnė nei kartotino..... O mes ir taip praradome 2 metus laiko - tiek tvirtino pas mus detalųjį planą blink.gif
Vi_zija
[quote=Hellga,2007 06 06, 14:25]
mamaDonata: tikrai, gražūs ten namukai, bet kvadratūra vienoda

Vi_zija: aš nusiteikusi kolkas optimistiškai, tikiuosi kad vieni kitiems po kojų nesimaišysime - sklypas didelis (17 arų, įėjimai bus atskiri) smile.gif

mano giminaitė irgi buvo optimistiškai nusiteikusi, galvojo tėvams bus lengviau gyvent salia vaiku , bet gavosi ...... kak vsegda, pvz- atvazioja pas giminaite draugai, tevams blogai ( nors namas ju atskiras) tipo baliavoja , pinigus leidzia ir t. t, kiemas bendras viska mato ir girdi, kada vyrs parejo , nu jei jau nusprendėt tai pirmyn
kobrumotina
kokia jusu nuomone apie si  projekta  keiciant keleta detaliu, vietoj pirties ir vonios darant kambari ir mazinant keleta langu, pvz tevu miegamajame paliekant du langus ir isejimo i terasa taip pat du. Ieskome vieno auksto namo, o al dar kokiu pasiulymu vieno auksto projektu galit pasiulyt  4u.gif
*

tik nesugalvokit langu mazint. nebent vaizdas i kaimynu lauko tualeta butu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.