Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdos padėtis: žemai ir pasvirus
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
pukpuk
Sveikos mamytės,
man 16-os savaičių, kai pasikreipiau dėl skausmelių, nustatė, kad mano gimda žemai ir palinkusi į nugarą, tad visos žarnos man daro ant jos spaudimą, kas provokuoja tonusą ir t.t.
Dabar aš biuleteny, gulinėju namie, bet gydytoja pasakė, kad jei nepadės tai reiks gulti į ligoninę. fear.gif
Mergytės, ar kam taip yra buvę?
Jei taip, papasakokit, kokios prognozės tolimesniam nėštumui?
Be to, ką toje ligoninėje daro? Ar ištiria bent normaliai ar tik palašina magnį ir aklai paleidžia?

fear.gif
vaiduokliukas
Sveika, zinok iki nestumo pas mane taip pat buvo gimda zemai ir pasvirusi i nugara, tai man sake kad bus labai sunku pastoti. Kai pastojau tada kai tikrino mane klausiau kiap mano ta gimda, tai gyd pasake kad kai gimda dides ir ji atsistatys pati i savo vieta ir nieko nereikia man daryti, tai nezianu man iki siol viskas tvarkoj, tikriausiai tau yra sudetingiau, o gal tik reikia palaukti kada gimda dar padides ir isitaisys jai kur reikia, na sekmes friends.gif
dovil2002
sveikos, siandien buvau pas gydytoja niescia 6 savaites, o vaisius per zemai.gal kam yra taip buve?gal galit papasakoti, gydytoja liepe kuo maziau judet.
liupa
QUOTE(dovil2002 @ 2007 06 12, 18:21)
sveikos, siandien buvau pas gydytoja niescia 6 savaites, o vaisius per zemai.gal kam yra taip buve?gal galit papasakoti, gydytoja liepe kuo maziau judet.
*

sveika, pas mane tas pats. irgi 6 sav su trupuciu. gine siule pagulinet po darbo, tai i savaitgali ant sofutes knygas skaiciau . bet nei biuletenio siule, nei ka, tik susilaikyt nuo aktyvios veiklos kokias 10 dienu. net nezinau, ar cia reiketu nerimaut. manau, kad pati prisidirbau - kai suzinojau, kad nestuke.gif , puoliau i gamta ar siaip ilgiems pasivaiksciojimams, dar dvirati issitraukiau doh.gif o pasirodo, nereikejo taip plesytis. laikykis, manau, prisikabins musu leliukai auksciau, gi dar pati pradzia mirksiukas.gif
jauna nestuke
man 24sav.eina, gimda taip pat zemai, bet sake vaisiui augant ji pakils mirksiukas.gif
Keiti
QUOTE(Nanuk @ 2006 09 14, 08:26)
Sveikos mamytės,
man 16-os savaičių, kai pasikreipiau dėl skausmelių, nustatė, kad mano gimda žemai ir palinkusi į nugarą, tad visos žarnos man daro ant jos spaudimą, kas provokuoja tonusą ir t.t.
Dabar aš biuleteny, gulinėju namie, bet gydytoja pasakė, kad jei nepadės tai reiks gulti į ligoninę. fear.gif
Mergytės, ar kam taip yra buvę?
Jei taip, papasakokit, kokios prognozės tolimesniam nėštumui?
Be to, ką toje ligoninėje daro? Ar ištiria bent normaliai ar tik palašina magnį ir aklai paleidžia?

fear.gif
*

Sveika,

Mano gimda yra labai užsilenkusi, dėl to net echospavimo metu, kai nėštumui jau buvo 7 sav. nieko nematė. Tai iš tiesų įtakoja padidėjusį gimdos tonusą, nes visą pirmą nėštumą nuolat spazmavo gimda, gulėdavau ligoninėse ir anksčiau pagimdžiau. Gimdymui tai jokios įtakos neturėjo, gimdžiau 35 sav.
airv
Mano gimdos padėtis irgi retroversiška. Mums 7 sav. o leliuką matė vos 0,5 mm, gemeline puslyte 3 cm. Idomu kada, maždaug, gimda išsitiesina? Kelintą sav.? g.gif
turbo sraige
o man ginė pilvą apmaigė ir pasakė, kad žemai tvirtinasi, tik nesupratau leliukas ar placenta g.gif echo dar nedarė, mums 10 savaičių. tik liepė nieko sunkiai nekelt, tai gal čia nelabai blogai g.gif
Blue_rose
QUOTE(dovil2002 @ 2007 06 12, 17:21)

Pas mane vaisius irgi zemai verysad.gif
Todel gine sake,kuo maziau vaikscioti ir vazineti masina (del vibracijos). ir aisku jokiu sunkiu darbu... daug ilsetis.
Ir dabar jau mums 19 savaite eina... lelius jau paauges, bet as jauciu kaip jis zemai isitaises,kai spyria man... O kai daugiau pavaikstau, tai labai pilvo apacia skauda...
Dabar mastau apie pilvo dirza, tik nzn ar dar ne per anksti.. g.gif
Mintė
QUOTE(Blue_rose @ 2008 03 12, 10:40)
Pas mane vaisius irgi zemai  verysad.gif
Todel gine sake,kuo maziau vaikscioti ir vazineti masina (del vibracijos). ir aisku jokiu sunkiu darbu... daug ilsetis.
Ir dabar jau mums 19 savaite eina... lelius jau paauges, bet as jauciu kaip jis zemai isitaises,kai spyria man... O kai daugiau pavaikstau, tai labai pilvo apacia skauda...
Dabar mastau apie pilvo dirza, tik nzn ar dar ne per anksti..  g.gif
*

18 sav. ginė sakė, kad gimda žemai, tačiau vaisius įsitvirtinęs normaliai, ne per žemai. Man rekomendavo korsetuką arba diržą, kad pilvuką prilaikytų.
Šiandien einu echo, tai dar paklausiu apie gimdos padėtį ir kaip tai gali pakenkti nėštumui. Kol kas nepatogumai tokie, kad šlapimo pūslė šiek tiek supausta, ir kai pavargstu pilvo apačią pamaudžia, prieš porą savaičių ir gimdos tonusai buvo padidėję (bet čia greičiausiai nuo streso, kurį turėjau)
neringa0820
Labukas,

man 21 savaitė, iki šiandien viskas buvo ramu. Šiandien po kairio šono šonkaulkius pradėjo vaikščiot keistas įkyrus skausmas. Kas tai galėtų būti?
Gal kam taip buvę? g.gif
NeringaRim
verysad.gif 8 03 12, 16:35-->
QUOTE(neringa0820 @ 20 verysad.gif 8 03 12, 16:35)
Labukas,

man 21 savaitė, iki šiandien viskas buvo ramu. Šiandien po kairio šono šonkaulkius pradėjo vaikščiot keistas įkyrus skausmas. Kas tai galėtų būti?
Gal kam taip buvę? g.gif
*

Man irgi toks keistas skausmelis kankina karts nuo karto - yra net keletas atskiru temu maciau apie tai, bet as del to visai nepergyvenu, organizmas keiciasi, gydytoja sake gali si bei ta paskaudeti, o mano mamai irgi taip buvo per abu nestumus iki pat galo.
Man is tiesu daug neramiau, kad mazylis taip zemai dar po kelnaitem spardosi ir nesiruosia lipti auksciau verysad.gif jau bijau kad ten taip zemai nelabai vietos yra kur augti, o jis vis neskuba... Aisku, gydytoja prirase magnio gerti, bet daugiau irgi nieko nepasake, nei gero nei blogo... truksta informacijos, bet gal palaukti ir tikrai pakils...
braskexxx
mano gimda ir uzsivertusi, mano gine, man sake guleti ant pilvo, kad gimda atsiverstu, o ne kitaip persileisiu

nuvaziuoju pas kita gine sako jokiais budais negalima, sako galima vaika uzdusinti

tai taip ir likau nesupratusi

Elemire
QUOTE(airv @ 2008 03 11, 21:42)
Mano gimdos padėtis irgi retroversiška. Mums 7 sav. o leliuką matė vos 0,5 mm, gemeline puslyte 3 cm. Idomu kada, maždaug, gimda išsitiesina? Kelintą sav.? g.gif
*

Gimda turi pakilti į normalią padėtį maždaug apie 12 savaitę ir nuo tada jau turi būti taip kaip ir visų.

Labai retai retroversiška gimda pati neatsistato, tada yra reikalinga medikų pagalba - paprastai simptomai yra skausmas ir negalėjimas šlapintis. Laiku diagnozavus ta gimdos padėtis pakeičiama gana nesunkiai, daugiausiai tiesiog darant pratimus (stovint šuniuku ant rankų ir kelių, siūbuot pilvą - kartais atsistato per kelias valandas). Bet kuriuo atveju geriau informuot savo daktarus apie tai kad gimda nusisukus.
*zara*
Sveikutes,radau labai aktualia man temele 4u.gif
Vakar buvau pas gine,ir tiek mane ismuse is veziu verysad.gif sake mano gimda ir vaisius labai zemai,lipe labai dauk guleti ir pan.gimdos kaklelis yra savoje normoje,ir sake kad tokiu kakleliu isnesioti vilties yra smile.gif gal yra buve taip panasiai,ir kas manes laukia tolimesniuose menesiuose,ar yra vilties issaugoti leliuka wub.gif labai bijau verysad.gif man eina 19 savaite wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.