Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
agniux911
ar sodinat didesnius vaikus i autokede?maniskiui 2.5, bet daug keliaujam nuo mazens autiku ir kedej sedet jam beveik neteko.as sedint kartu gale ji nuolat laikau pati nes dirzo nemegsta.gal kedutej didelej jis kitaip jaustusi?ir tarkim ar sodinat 4-5 m vaika i kede kai sako kad iki 10 metu reikia spec.kedese laikyt? ar tiesa kad jau zada naikinti ta istatyma kad nuo 3 metu vaikai sedi ant auto sedyniu tik su dirzais prisegti kaip ir kiti keleiviai
lovely
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 14, 08:44)
ar sodinat didesnius vaikus i autokede?maniskiui 2.5, bet daug keliaujam nuo mazens autiku ir kedej sedet jam beveik neteko.as sedint kartu gale ji nuolat laikau pati nes dirzo nemegsta.gal kedutej didelej jis kitaip jaustusi?ir tarkim ar sodinat 4-5 m vaika i kede kai sako kad iki 10 metu reikia spec.kedese laikyt? ar tiesa kad jau zada naikinti ta istatyma kad nuo 3 metu vaikai sedi ant auto sedyniu tik su dirzais prisegti kaip ir kiti keleiviai
*

Savo vaikina sodinau iki 5 metu, jam ir paciam patikdavo taip vaziuoti, nes per langa geriau matosi. Kai nebesedejo keduteje, tai vaziuoja visuomet prisiseges saugos dirzus. Mazasis nuo mazens kedeje ir sedes iki kol bus tinkama mirksiukas.gif
agniux911
kad manasis kaukdavo nuo pirmu dienu joje, tai dabar jauciu nesedes visai, tad bijau pirkti, bus i bala litai ismesti
Laimė
Pažįstama 4 metų vaikui didesnę kėdę nupirko ir sodina be jokių ten zyzimų,rėkimų ir pasipriešinimų... po to kai į ją stovinčią įvažiavo tarpmiestinis autobusas beveik nestabdęs g.gif
agniux911
buna ir kedutes nepadeda o tik suspaudzia tai nezinai kas saugiau
lovely
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 14, 09:30)
*

Neisivaizduoju, kaip reiketu vairuoti automobili, jeigu abu vaikai man maltusi po salona doh.gif uztenka, kad jie zvyginasi, bet jauciuosi saugiai, kai jie prisegti.
agniux911
aisku kai pati vairuoji ir dar du vaikai, jausmas kitas, as dar be vairuotojo teisiu, tik siaip klausiau.tik kad maniskis jau dabar visur viska atsisega tai kas yra didesniam atsisegt, kai dar supratimo neturi kad butina segtis.kai vaikui 8 metai tai jis supranta jog reikia segtis o 3-4 metu jam dzin
Laimė
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 14, 10:30)
*

Beabejo, nežinai kas saugiau.... čia pašašiai kaip su diržu ar be diržo važiuot...
Tik žinai, kad vaikai bent jau neišskris pro langą g.gif
Juračiuks
Mes mažos nesodinom,nes verkdavo,tai vis ant rankų,o nuo pusantrų nupirkom,įsodinom ir nieko .Jau trys su puse mums-sėkmingai sėdim kėdutėj ir važinėjam smile.gif
Noa
Mano trimetinis pats lipa į savo kėdutę, nes ten jo vieta ir geriau matosi pro langą smile.gif Tiesa, diržai jau kažkiek veržia - maža jam ta kėdutė... Tai segu tik autostradoj. "Vaikai, dėmesio, segam diržus - mama kyla bigsmile.gif ". Gal ir negerai iš tikro, bet kad durnas padėtis - kėdutės diržai maži, o dideli diržai jam dar dideli...
taza
Maniškis sėdi be jokių kalbu. Iki 3 metų sėdėjo vaikiškoj kėdutėj, o vėliau nupirkom specialų paaukštinimą (mes vadinam pašikniuku biggrin.gif ). Jautėsi labai suaugęs kad gali normaliu diržu prisisegti lotuliukas.gif
Be to pas mus tokia tvarka, kad visi turi prisisegti diržus mašinoj. Nesvarbu ar priekyje ar gale sėdi smile.gif .
agniux911
QUOTE(Laimė @ 2006 09 14, 11:01)
Beabejo, nežinai kas saugiau.... čia pašašiai kaip su diržu ar be diržo važiuot...
Tik žinai, kad vaikai bent jau neišskris pro langą g.gif
*

nereikia taip leliakint... pabandyk nuolat su klykianciu vaziuot, kalbesi kitaip.pabandyk suaugusiam isaiskint kad reikia dirza segtis(jis puikiai supranta kas tai yra), issiknisineja, o cia vaikui kuris nieko nesupranta ir nenori gali sakyt ka nori, jis klyks ir tiek.as klausiu nuomones o ne laukiu kol kas mane ispeizavos.kas saugiau as puikiai zinau, bet ne viskas mano rankose
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2006 09 14, 11:50)
Mano trimetinis pats lipa į savo kėdutę, nes ten jo vieta ir geriau matosi pro langą smile.gif Tiesa, diržai jau kažkiek veržia - maža jam ta kėdutė... Tai segu tik autostradoj. "Vaikai, dėmesio, segam diržus - mama kyla bigsmile.gif ". Gal ir negerai iš tikro, bet kad durnas padėtis - kėdutės diržai maži, o dideli diržai jam dar dideli...
*

o masinos dirzai nepritaikyti tam is tikruju.ir ant pasostes per ilgi
Papildyta:
QUOTE(taza @ 2006 09 14, 13:34)
Maniškis sėdi be jokių kalbu. Iki 3 metų sėdėjo vaikiškoj kėdutėj, o vėliau nupirkom specialų paaukštinimą (mes vadinam pašikniuku  biggrin.gif ). Jautėsi labai suaugęs kad gali normaliu diržu prisisegti  lotuliukas.gif
Be to pas mus tokia tvarka, kad visi turi prisisegti diržus mašinoj. Nesvarbu ar priekyje ar gale sėdi  smile.gif .
*

as visur ir visad dirza seguosi irgi, bet vyras segasi tik tada kai as masinoj ir kai paziuriu ar prisiseges, vat ir pavyzdys, kaip suauge nepaiso elementariu sau saugiu taisykliu
Emm
Mano vaikui 2.5 metuku ir jis visada keduteje sedi. Kai buna kad sesuo ar seneliai ji veza prisege normaliu dirzu, ji vargsa uzsupa ir jis vemia. O kedutej jis pro langa sau ziuri ir jokiu bedu neturim. Zinau, kad pirksiu didesne kedute ir toliau ji sodinsiu . Vaikui tikrai saugiau ir maloniau keliauti.

O jeigu nezinai ar tavo vaikas sedes, tai gal rasi is ko pasiskolinti kelioms dienoms ir pavezioti vaika ir pabandyti. Man tai sunkiai suvokiama, kad vaikui nepatiktu, mano nuo pirku dienu kedutej sedejo. Aisku visi vaikai skirtingi.
agniux911
a ka man daryt jei jis man klykia, vaziuot neidavo.o ant keliu ar salia sedi ramus, nebent jei stojant sudraudi, bet sedi gan gerai.as suprantu kad saugiau su dirzais, bet tik uzsek ir nenuvaziuosi toli, galva plys. tik kai taip priprato jau, geriau vaziuot autobusu ar svetima masina, juk nenusinesi savos kedes ten, o keliaut tenka daznai, as be teisiu, o dirbam su vyru skirt. miestuose
Papartėlis
Tik auto kedutej kur skirta iki 36 kg. Dabar dar kartu su nugaros atlosu, mat dirzas kakla verzia, tai kedute ji kiek pazemina. Veliau liks tik pasikniukas (padekliukas po uzpakaliuku). Vaikas segamas su auto dirzu. As pati nevairuoju, taciau vaiko nelaikau ant keliu taip visai vaikui nesaugu. Manasis reke, krioke, protestavo. Veliau tariausi, saldainiais monijau. Dar veliau sugebejau ikalt i galva, kad reikia. Tik mama ir tete turi rodyt toki pat pavyzdi. Vaziuoji aiskini, matai mama su dirzu, tete su dirzu ir tu turi buti su dirzu 4u.gif Vaiko saugumo uztikrinimas butinas !!!!!
agniux911
nezinau kiek tavajam metu bet as per 2,5 metu nesugebu jam ikalt kad reikia, au atrodo didelis kad suprastu
Martyna
agniux911, va tau atsakymas iš kitos temos, kriam aš pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif

QUOTE(TauRe @ 2006 09 16, 15:26)
Man juokinga klausyti, kad vaikas ožiuojasi, lipa lauk ir nenori sėdėti, o tėvai tuoj puola nusileisti  blink.gif Vieną kartą nusileidi, kitą syki dar sunkiau į kėdę įkišti. Bet čia tik tėvų kaltė  unsure.gif  Nuo gimimo pradėti reikia vežioti taisyklingai, tada vaikui nekils minčių, kad gali būti kitaip. Pagalvokit apie vaiko saugumą ?
Baisiausia kai mama laiko vaiką ant rankų ir galvoja, kad tai saugu  blink.gif  Jei mašina verstusi, mama savo kūnu sutraiškytų vaiką. Baisiai skamba, ane ?

agniux911
cia ne nuolaidziavimas, jis visur bijo kur yra uzdara erdve, ar uzsegtas ar dar kas panasaus.kai bus supratimas, kitaip kalbet gali
Žydriausia
Maniskui tuoj bus trys metai, sedi ir pats lipa i kedute thumbup.gif stengiuos visada ir bet kur vaziuojant, kad ir 500 metru pasodint ir prisget, kad negalvout, kad gali buti kitaip. Tai esu pora kartau pamirus prisegt, tai primena, kad pamirsau tongue.gif bet galvoju ziema su zieminiais rubais jau gali netilpt i ta kedute g.gif
galvoju apie ta pasoste. nu tikrai ramiau, kai vaikas sedi prisegtas ir nesimakaluoja po masina g.gif gal kas turi parduot? g.gif paziurejau skelbimu lentoje nieks pasosciu neparduoda? g.gif mes kaune jei ka tongue.gif
*rutuliukas*
Maniskiui sausi 3 metukai bus, sedi kedeje kaip didelis, na buna kartais paverkslena, kad nori islipti, bet pasakau, kad mamyte vairuoja, daug masinu vaziuoja ir reikia sedet blink.gif

Sodinau i kede nuo pat mazuliuko kudikelio, kai toks buvo tai viisko buvo ir cypimu, tuo kartu isimdavau, na bet priprato ir sedi, o kai visai nesedejes kedeje, na tai ir as bijociau rizikuoti pirkti kede, kad nereiktu pinigeliu lauk ismesti.Bet is kitos puses, na tai vaiko ir savo saugumu LAABAII rizikuojam mirksiukas.gif
agniux911
QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 09 28, 07:02)

Sodinau i kede nuo pat mazuliuko kudikelio, kai toks buvo tai viisko buvo ir cypimu, tuo kartu isimdavau, na bet priprato ir sedi, o kai visai nesedejes kedeje, na tai ir as bijociau rizikuoti pirkti kede, kad nereiktu pinigeliu lauk ismesti.Bet is kitos puses, na tai vaiko ir savo saugumu LAABAII rizikuojam mirksiukas.gif
*

aha, ten toks kaukimas.ir kas karta.nebent pasostej sakau gal kitaip butu.o sakykit pasoste tinka nuo kiek laiko? jau mums tuoj 3 metai. dirzai kazi kaip seksis? juk jie ilgi...nezinau ar susitrumpina ar ne (aisku ne karpant-siuvant) blush2.gif
emsi
Manajam 2,5 m. Sėdim tik kėdutėje, net nėra kitų minčių, jis pats duris atsidaro ir įsiropščia į kėdutę, tai gerai visiems thumbup.gif , o kai pas draugč mašinoje važiavom be kėdutės tai apsivėmė verysad.gif
agniux911
QUOTE(emsi @ 2006 10 02, 09:08)
Manajam 2,5 m. Sėdim tik kėdutėje, net nėra kitų minčių, jis pats duris atsidaro ir įsiropščia į kėdutę, tai gerai visiems thumbup.gif , o kai pas draugč mašinoje važiavom be kėdutės tai apsivėmė verysad.gif
*

geras.aciu dievui to nebuvo mums
Vaima
Aš už kėdutę abiem rankom, dar kai neturėjom kėdutės važiuojanеt turėjau avariją, dukrytė vargšiukė nukrito nuo sėdynės buvo tik 3 mėn, o didysis vos į panelę neatsitrenkė, nes stovėjo tarp sėdynių jam buvo 3metai. Man to išgąsčio užteks visam gyvenimui. Todėl mažiuką nuo gimimo vežuosi tik kėdutėj, tai jis net nemoka sėdėti ant kelių lipa, pyksta, o prisegei kėdutėj ir ramu. Aš už kėdutes vaikams . smile.gif
agniux911
mažiems kėdutė aš suprantu kad gerai, bet tos vyresniems, pasostės man atrodo tas pats kaip ant sėdynės prisisegus su diržais kaip suaugusiems
mama_x2
QUOTE(agniux911 @ 2007 02 01, 10:35)
mažiems kėdutė aš suprantu kad gerai, bet tos vyresniems, pasostės man atrodo tas pats kaip ant sėdynės prisisegus su diržais kaip suaugusiems
*

maziuka dirzas smaugia, o su pasoste - ne. pagal vaiko ugi ziurek - jei su pasoste nesmaugs (nuvaziuok ir parda ir paprasyk nueit prisimatuot, ir bus ramu)
as tai vaika turbut iki to laiko, kol jis pas mane gales normaliu dirzu prisisegt, veziosiu su kedute...na, taip jau mum tikrai reiks su mano vaziavimu biggrin.gif nes planuoju su vaiku ir i seimos raly vaziuot, ir taip su draugais pasivezinti varinet ir pan
Ginta.
Mano vaikai abu sėdi kėdutėse ir reikalauja, kad prisekčiau. Kai važiuojam iš sesers, o gyvenam beveik šalia, tai tingiu kartais lenktis segti, tai didysis man tokį moralą atskaito doh.gif kad ilgam mintys dingsta nepriseginėti vaikų.
agniux911
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 02 01, 12:06)
maziuka dirzas smaugia, o su pasoste - ne. pagal vaiko ugi ziurek - jei su pasoste nesmaugs (nuvaziuok ir parda ir paprasyk nueit prisimatuot, ir bus ramu)
as tai vaika turbut iki to laiko, kol jis pas mane gales normaliu dirzu prisisegt, veziosiu su kedute...na, taip jau mum tikrai reiks su mano vaziavimu biggrin.gif nes planuoju su vaiku ir i seimos raly vaziuot, ir taip su draugais pasivezinti varinet ir pan
*

kadangi as nevairuoju pati o tik keleive visur esu, tai segu vaika gale, salia saves su viduriniu dirzu per pilva, kojas,kaip ir su pasoste.su pasoste juk nesisega per peti
mama_x2
QUOTE(agniux911 @ 2007 02 01, 21:18)
kadangi as nevairuoju pati o tik keleive visur esu, tai segu vaika gale, salia saves su viduriniu dirzu per pilva, kojas,kaip ir su pasoste.su pasoste juk nesisega per peti
*

hmmm...as galvojau kad segas wink.gif
aj, o tu prisegi, o ta kur per peti, dedi uz nugaros? tai tada manau normaliai visai wink.gif
beje, brolio vaikai nuo mazens nemokyti kedutej but tai irgi be keduciu, o as sakiau saviski nuo mazens pratinsiu ir tai darau smile.gif
bet jei atsakant i temos klausima, pirma siulyciau i normalia parda uzvaryt, kur konsultantas normalus, apsiziuret ir prasyt leist prisimatuot - na, nueit su tuo konsultantu, kad paaiskintu, kad pabandyt ar ses vaikas wink.gif tipo nuteikt vaika kad kruta dalykeli pirksit ir jis kaip suauges savo sedyne tures - taip kaip tetis wink.gif

o jau autobusuose, aisku kad nesitampysi tos kedutes smile.gif

ir maziau i aiskinimus kad blogai darai ir pan kreipk demesi wink.gif kai kurie zmones buna net perdaug atsargus ir per ta savo atsarguma nukencia...
jovana
Vat dabar sprendžiu klausimą: noriu keisti kėdutę į pasostę... Kėdutės didelis pliukas, kad vaikas važiuodamas užminga ir nenuvirsta... su pasoste to nėra...
Ar patogi ta pasostė?
Ji reikalinga tik kad vaikas aukščiau sėdėtų...
KOKIE DAR PLIUSAI?
Dilma
QUOTE(agniux911 @ 2007 02 01, 21:18)
*

Kodėl nesisega? Pasostė būtent ir yra skirta vaikui paodinti aukščiau tam, kad automobilinis diržas eitų per petuką, o ne per kaklą 4u.gif

QUOTE(jovana @ 2007 02 21, 11:45)

Ar patogi ta pasostė?

KOKIE DAR PLIUSAI?
*

Mums visiškai nepasiteisino - pirkom kėdutę, augančią kartu su vaiku.

Labai gerai prie stalo - vaikui patogiau valgyt biggrin.gif
jovana
QUOTE(Dilma @ 2007 02 21, 12:15)
Labai gerai prie stalo - vaikui patogiau valgyt biggrin.gif
*

Gal dar ir diržu prisegi biggrin.gif
Dilma
QUOTE(jovana @ 2007 02 21, 13:06)
*

O kam? Mes su stalu po virtuvę nevažinėjam tongue.gif
Bekasė
QUOTE(jovana @ 2007 02 21, 14:06)
*

o ka, mes neturejome maitinimo kedutes, tai mazaja pasodindavau i automobiline kedute, prisegdavau, kad kur nenusiridentu ir taip maitindavau. arba gaudavo zaisliuku i ranka, ka nors pagrauzti ir stebedavo, ka as virtuveje veikiu.

O segti vaiku nesegu - sunu jau bandau pratinti prie paprastu dirzu, nes jisai yra gan stambus, todel i pastote ziema ji ikisti be sansu. O dukra irgi paprastai sedi ant sedynes - netelpa kojos kitaip ( pagrinde del to atsisakeme automobilines kedutes). Kazkaip ne itin daug vietos yra tarp priekines ir uzpakalines sedynes ir dukra paaugusi visada spardydavo, o po to ir remdavosi i vairuorojo sedyne. Pasidare nebepatogu vairuoti
jovana
Vat mes dėl to spardymo ir rėmimosi į priekinę sėdynę ir mąstom apie pasostę....
Dilma
O kokioj iki šiol važinėjot?
jovana
kėdutėj Chico... iki gal 36 kg g.gif: bet su purvinais batais, tai visa sėdynė apvaryta, MB burba.... gerai, kad odinės...
Špoka
paziurekit va cia

Kol toks tevu samoningumas del savo vaiku saugumo, tai turbut reiktu, jog valstybe rupintusi tuo-uzdetu baudas normalias, didesnes nei vidutinis atlyginimas, uz nesaugu vaiko vezima automobiliu.kad net nekiltu minciu vaika vezt kitaip .Niu ziauru, ner zodziu...Cia pasiteisinimas, kad vaikas zyzia ? Viespateliau aukstielnikas, jei vaikas veziojamas nuo gimimo kedutej, tai jam kitaip ir negali atrodyt, tik vaziuoju-sedziu kedej prisegtas. Nebeturiu zodziu sad.gif

Kaip jaustis, jei kas atsitiks pfu pfu pfu, kaip sau galesi pasakyt, kad netekau vaiko todel, kad veziau nesaugiai.O veziau nesaugiai, nes jis zyze mega_shok.gif

jovana
Mano ir zyzė ir ardėsi prisegta... kaip neprajodinėtas kumeliukas... pasiardė, pasiardė irnesakyk.gif ir apstojo... dar stipriau diržiukus priverždavau hihihi.gif pirmoji metalinė avarija buvo, kai jai buvo 4 mėn... įčiuožiau į priešais atvažiuojančią mašiną... tai nei nesuprato, kad kas nutiko...
Dilma
QUOTE(jovana @ 2007 02 21, 14:54)
kėdutėj Chico... iki gal 36 kg g.gif: bet su purvinais batais, tai visa sėdynė apvaryta, MB burba.... gerai, kad odinės...
*

Jei iki 36 kg, tai pasostė jums nepadės... Maniškiai irgi sėdi kėdėse iki 36 - tai Paulius praktiškai tik pernai normaliai kojas nuleido. O Gustė tai ir toliau spardosi doh.gif O mūsų kėdutės pasideda oraktiškai taip pat, kaip ir pasostė, tas prasme, į priekį praktiškai neišsikiša...
jovana
pioneer.gif ponial aciuks.gif
agniux911
QUOTE(Dilma @ 2007 02 21, 12:15)
Kodėl nesisega? Pasostė būtent ir yra skirta vaikui paodinti aukščiau tam, kad automobilinis diržas eitų per petuką, o ne per kaklą 4u.gif
*

kad keik maciau persegimai eina apacioj, per kojas, o ne per peti tu pasosciu, kazkada specialiai ziurejau instrukcijas ju, net nustebau, kad per kojas segasi
Dilma
QUOTE(agniux911 @ 2007 02 22, 09:36)
kad keik maciau persegimai eina apacioj, per kojas, o ne per peti tu pasosciu, kazkada specialiai ziurejau instrukcijas ju, net nustebau, kad per kojas segasi
*

Kai važinėjom pasostėj, visad segdavom normaliai - per petį ir kojas, taip, kaip suaugęs prisisega. Ir kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio, kad gali būti kitaip g.gif . Dabar turim Chicco Max kėdutes - jose irgi vaikas prisegamas autodiržais, ir irgi taip pat - per petį (fiksatorius fiksuoja diržą reikiamam aukštyje) ir per kojas.
agniux911
įkalbėjot mane pirkti su atrama kėdutę, nors gaila babkių, nes labai retai važinėjam sava mašina (per metus gal pusę mėnesio gautųsi), bet imsiu tokią
Dilma
QUOTE(agniux911 @ 2007 02 27, 15:25)
įkalbėjot mane pirkti su atrama kėdutę, nors gaila babkių, nes labai retai važinėjam sava mašina (per metus gal pusę mėnesio gautųsi), bet imsiu tokią
*

Mes pirkom dvi - kol kas nesigailim nei dėl vienos mirksiukas.gif . Nors mes mėgėjai pasivažinėt ax.gif
agniux911
jei daug važinėčiau ir dar pati už vairo, imčiau naują gerą, o dabar doh.gif
Fira
Mano dukrai 5 metai. Sėdi automobilinei kėdutei ir jokių zyzimų. Nuo mažens taip pratinom važinėti, tai kitaip ir neįsivaizduoja kad galima sėdėti biggrin.gif
agniux911
QUOTE(RamuneR @ 2007 02 27, 20:48)
Mano dukrai 5 metai. Sėdi automobilinei kėdutei ir jokių zyzimų. Nuo mažens taip pratinom važinėti, tai kitaip ir neįsivaizduoja kad galima sėdėti biggrin.gif
*

matai, jei daznai vazinejat yra kitaip. nors buvo metas kai ir mes tankiau vazinejom, klyke kaskart prisegtas, nieks jo veziot negalejo
rupestelis
QUOTE(taza @ 2006 09 14, 13:34)
Maniškis sėdi be jokių kalbu. Iki 3 metų sėdėjo vaikiškoj kėdutėj, o vėliau nupirkom specialų paaukštinimą (mes vadinam pašikniuku  biggrin.gif ). Jautėsi labai suaugęs kad gali normaliu diržu prisisegti  lotuliukas.gif
Be to pas mus tokia tvarka, kad visi turi prisisegti diržus mašinoj. Nesvarbu ar priekyje ar gale sėdi  smile.gif .
*

QUOTE(Papartėlis @ 2006 09 22, 12:15)
Tik auto kedutej kur skirta iki 36 kg. Dabar dar kartu su nugaros atlosu, mat dirzas kakla verzia, tai kedute ji kiek pazemina. Veliau liks tik pasikniukas (padekliukas po uzpakaliuku). Vaikas segamas su auto dirzu. As pati nevairuoju, taciau vaiko nelaikau ant keliu taip visai vaikui nesaugu. Manasis reke, krioke, protestavo. Veliau tariausi, saldainiais monijau. Dar veliau sugebejau ikalt i galva, kad reikia. Tik mama ir tete turi rodyt toki pat pavyzdi. Vaziuoji aiskini, matai mama su dirzu, tete su dirzu ir tu turi buti su dirzu 4u.gif  Vaiko saugumo uztikrinimas butinas !!!!!
*

QUOTE(RamuneR @ 2007 02 27, 20:48)
*

panos, prašau patarimo:

nuo 5 metų kas saugiau-tik pasostė ar visa kėdutė?
agniux911
QUOTE(rupestelis @ 2007 03 02, 13:27)
panos, prašau patarimo:

nuo 5 metų kas saugiau-tik pasostė ar visa kėdutė?

*

mane jau įtikino kad kėdutė, jei dažnai važinėji aišku, tik jei retai kaži ar apsimoka mokėt didelius pinigus, tada jau rinkis naudotą
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.