Man irgi buvo neramu, kaip reikės daryti, nes vyras naktinėj pamainoj dirbo, o aš buvau įsitikinusi, kad viskas prasidės naktį. Matyt, iš tos baimės abu vaikelius per ilgai nešiojau, dėl to gydytoja liepė gulti į ligoninę. Ir abiejų gimdymų pradžios sulaukiau ligoninėj
Kai man prasidėjo sąremiai, iškvietėm greitąją, dispečerė be jokių atsikalbinėjimų pasakė, kad toj atvažiuos. Atvažiavo gal per kokias 5-10 min. Kažkaip greitojoje daug saugiau jaučiausi, negu jeigu važiuočiau taksi
as kvieciau greitaja ,nes kazkaip saugiau ,jei kokia kliutis kelyje ir kelione uzsitestu tai vis siokiu tokiu mediku rankose
manau jei nera kas nuveztu, tai geriau jau greitaja kviest.
O aš pati sėdau už vairo ir... pirmyn į ligoninę.
Mane abu kartus nuveze vyras. kazkaip norisi, kad vyras lydetu. Nors siais laikais, tai kai kuriom tikrai geriau, kad greitoji nuveztu, tai nereiktu girtiem tevam gimdancia moteri vezt, ar ant gatves gimdyt
mes gyvenam netoli ligoninės todėl vežė vyras. Buvo naktis, tad dar paskambinau gydytojui, kad ir jis jau važiuotų
QUOTE(rasras @ 2007 02 01, 01:02) O aš pati sėdau už vairo ir... pirmyn į ligoninę. Iki kaulu smegenu pazytstama istorija... Tik as nuvaziavau kaip paaiskejo su pilnu atsidarymu ir po 45 min gima sunelis... Sitaip man atsitiko su antruoju, o kai gimdziau pirmaji dar neturjom masinos ir i GN nuveze teveliai.
as tai nusiteikus ,kad taksa reiks kviest.Nes MB namie nebus,o taksai beveik prie duru visada stovi
QUOTE(Mekačka @ 2006 11 10, 14:17) Kai man prasidėjo sąremiai, iškvietėm greitąją, dispečerė be jokių atsikalbinėjimų pasakė, kad toj atvažiuos. Atvažiavo gal per kokias 5-10 min. Kažkaip greitojoje daug saugiau jaučiausi, negu jeigu važiuočiau taksi o GREITOJI veza ten kur pasakai.. nenuvez i kita gimdymo istaiga
Mane vežė vyras. Aš beveik gulėjau ant atlenktos priekinės sėdinės, nes sąrėmiai manę jau buvo baigę nukankint. Tai bevažiuojant dar ir policija sustabdė dokumentų patikrinimui
Man vyras greitąją kvietė, nes pats be teisių, o neviršijant greičio vietoj nebūtume atsidūrę, tąsyk greitoji pateisino savo vardą-jie žiauriai bijojo, kad mašinoj nepagimdyčiau
Mama mane nuvežė su mašina. Važiavom ramiai per daug neskubėjome,mama dar užvarė į pardę man vandens nupirkti, nes vandenis tik buvo pradėję bėgti. O į mašiną atsidės visai nebebėgo. Likę išbėgo, tik kai GN prakarpė puslę. Nors Klaipėdoje pakankamai didelis atstumas nuo mūsų namų iki GN.
na as tai nesikwiesiu greitosios.uztenka man paziuret per tw...ko ten su tais daktarais tik neatsitinka.priklausys nuo laiko (paros)arba wyras,arba tewas,arba taxi
Na, aš taxi gyvenime nekviesčiau...
QUOTE(Samy @ 2007 05 01, 19:43) . Na, nežinau, gal čia tik draugei toks atvejis buvo, bet kai iškvėtė taksi (nes jų pačių mašina buvo sugedųsi) tai taksistas pamatęs, kad ji gimdo, pareiškė, kad niekur jos neveš, nes ta dar pgimdys jam automobilyje ir nuvažiavo... Gerai, kad kaimynas matė ir pasiūlė nuvešt, o tai būtų aš čia visai ne į temą, bet tas taksistas tikras gaidys
na as tai kvieciaus greitaja, palaukiau kokia valanda kol atvaziavo, o paskui su visais ziburiukais teko lėkt. O nuvykus i ligonine po 2h pagimdziau
Mes gimdyt važiavom savo mašina, nes vandenys nubėgo naktį, todėl ramiai sau nuvažiavom. Jei taip būtų nutikę piko valandom, būčiau kvietusi greitąją, nes ji vienintelė per kamščius dar gali prasibrauti. Tiek su savo mašina tiek su taxi iki ligoninės piko metu būtų tekę krapštytis apie 2 val. gal net ir daugiau. Būčiau bijojusi rizikuoti.
mane nuveze vyras, visai neskubejom. Vandenys bego namuose o masinoj kazkaip ne
abu kartus veze vyras,pirma syk isanksto vykom del pernesiojimo,antra kart buvo12nakties tai jokiu spusciu ir kamsciu,o ir ligonine nepertoliausia
Abu kartus kvieciau taxsi. Labai greitai atvaziuodavo,kai pasakydavau kur vaziuosiu
Mane vyras veze, kadangi vandenys nubego namie, o saremiu jokiu nebuvo, mes atsipute vaziavom is Kretingos i Klaipeda
jei vyras būtų dirbęs, būčiau greituškę kvietusis, apie taksi nė minties
mes lekem su greitaja manau taip yra saugiau,o jai dar masinoj viskas prasides
nu taxi as bijociau kviesti
Dar negirdėjau, kad kas gimdyt su greituke važiuotų
Mane gimdyt nuvežė vyras
Greitoji reikalinga tuomet, kai gimdyvė jaučiasi prastai.
Žinoma, kad gimdymas nėra malonumas . Aš tik norėjau pasakyti, kad man greitosios pagalbos neprireikė, bet ne visoms taip pasiseka....
QUOTE(glinglingas @ 2004 09 17, 09:49) sveikutes, norejau suzinoti jusu nuomone ar verta prasidejus saremiams kviestis greita ir su ja vaziuoti gimdyt aciu visoms pasisakiusioms na mes neturejom savo masinos, tai reko kviesyis greitaja
2k su greituke,nes neturejom masinos,o 1k turejau apziura ir nusprende guldyt
mane vyras nuvežė
mes skambinom greitajai,bet neprisiskambinom tai veze vyras
mane vežė vyras su mašina pirma į klp gimdymo namus o ten apžiūrėjo ir mes išvažiavom į kauno klinikas nes buvom nusprendę ten gimdyt, sarėmiai buvo kas 6 min, davažiavom puikiai
Mes ne minties neturejom kviestis greitaja, kai jau buvo laikas nuveze su masina, ir tai ilgai teko paguleti palatoje kol prasidejo visas "smagumas"
As kvieciau greitaja, nes buvau isitikinusi, jog nubego vandenis, o pasirode tai ne vandenys buvo
ajajai kaip baisu... mes tai kaip ir neturim masinos (na turim siokia tokia, bet vyras neturi teisiu), o seses arba tevo tai as tikrai nekviesiu... arba svogerio
tai ka teks su taksi vaziuot... tikiuosi greitosios neprireiks. kas vaziavot su taksi, pasidalinkit
Na man irgi prasidejo saremiai, bet kadangi nezinojau ar cia tikri tai su vyru nuvaziavome su masina tik "pasiziureti", o pagulde is karto i gimdykla
man atrodo, jei piko valandos ir jau tikrai zinai, kad gimdai, geriau kviesti greitaja, nes su sviesom gal lengviau prasigrusti pro kamscius, nors ir tai negarantuotai. Jei su vyru striksi kokiam kamsti, jis nei per raudonas nei priespriesinio juostomis nepavazines.
nors siaip noreciau, kad vyras nuveztu...
Man neteko gimdant skubeti i gimd namus, buvau paguldyta pries diena. Bet saremiai su pirmu prasidejo kas 3 min. Gydytoja netikejo tuo, lauzesi, kol priprasiau kakleli patikrinti.. Po to su ratukais begte i operacine buvau nuvezta
O jei tokie saremiai namie prasidetu? o iki gimdymo namu 40 km nuo manes, per gera pusvalandi ir pagimdzius buciau, jei ne planine operacija Galvoju, gal geriau gimdyt greitukej, su felcerem, nei su isigandusiu taksistu ar alpstanciu vyru
Mane į gimdymo namus nuvežė vyras mūsų automobiliu. Greitosios net negalvojau kviestis, nes kiek žinau ne visada jos greitai atvažiuoja, ypač kai pasakai, jog važiuoti reikia pas gimdyvę. Nors čia gal ne visur, bet mūsų rajone tai taip.
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 08 01, 12:01) ajajai kaip baisu... mes tai kaip ir neturim masinos (na turim siokia tokia, bet vyras neturi teisiu), o seses arba tevo tai as tikrai nekviesiu... arba svogerio tai ka teks su taksi vaziuot... tikiuosi greitosios neprireiks. kas vaziavot su taksi, pasidalinkit o kodel nenori artimuju prasyti.nu su sese tikrai smagiau butu nei su taksistu mes tai su masiniuku lekem,MB veze,gerai kad nakti nes jau vandenys nutekeje buvo
as prasysiu MB,nebent jis dirbs,tada kviesiu taksa ir tiu tiu
Tekop girdėti,kad jeigu vandenys nenubėgę-tai greitukė net nevažiuoja...žinoma,kad važiuočiau su bet kuo,kad tik vežtų,nemenau,kad sarėmių metu sugebėčiau 10 kilų pavairuot...aišku mane slaugo vyrelis ir nuveš jis.
QUOTE(loret30 @ 2007 08 25, 22:46) Tekop girdėti,kad jeigu vandenys nenubėgę-tai greitukė net nevažiuoja...žinoma,kad važiuočiau su bet kuo,kad tik vežtų,nemenau,kad sarėmių metu sugebėčiau 10 kilų pavairuot...aišku mane slaugo vyrelis ir nuveš jis. As kiek zinau tai vaziuoja, net jei vandenys nenubege
Mes su vyru kartu nuvažiavome mūsų automobiliu.Net negalvojau greitosios kviesti,o jei neturėtume automobilio,tai manu kviestume taksą.
Nesuprantu, kodel visos istato pirmiau ta fakta, kad buvo nubege vandenys tai jau teko greitaja kviesti
Reitu laukti gimdymo jau po to kai iseina kamstis (kraujingos gleives) ir prasideda ritmingi saremiai, tada jau reiktu ruostis i ligonine. Daznai vandenys net nenubega, man abu kartus prakirpo ir nuleido. Ligonineje iskart jusu neguldys ant gimdymo stalo, jei kaklelis dar nepakankamai atsiveres, o lieps pavaikscioti, kol prasides gimdymo veikla. Nedelskite ir ilgai nelaukite namuose, o geriau is anksto vaziuokite i ligonine, tai bus saugiau ir jums ir jusu mazyliui
Aš gimdyt važiavau su nuotykiais. gerai, kad viskas gerai baigėsi...
Apie 22val. staiga nutekėjo vandenys, pasirodė kraujo. nors buvo dar tik 32 nėštumo savaitė (o aš visai gerai jaučiausi). Mama nulėkė į priėmimą - ką daryt? Mūsų rajone gimdykla panaikinta, todėl atsakė,jog galima pasirinkti dvi arčiausiai esančias (50 km ir 25 km atstumai). Pasirinkom naujesnę, ta kur už 50 km. su greituke nuvežė, o ten gydytojas apžiūrėjęs sako, kad mes su pirmalaikiais gimdymais neužsiimame. Aš tipo tuoj gimdysiu, kuo skubiau vežti į Vilnių (150 km). vėl kelionė su greituke apie 2 val. Apie 1 val. nakties buvom Antakalny, po apžiūros mane paguldė iškarto ant stalo.dar suleido vaistų, kad subrandintų plaučiukus, bet buvo per vėlu. prieš 5 val. ryto pagimdžiau 1 sūnų, o po 10 min - antrąjį... ką gali žinot, gal vietoj to, kad praleidau kelias valandas kelionėj, būtų tie vaistukai vaikams padėje. O mūsų medikai, pasirodo nežino, kur priima pirmalaikius gimdymus, arba bent kaip sustabdyt.... |