Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip keliavote į ligoninę?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Auska
Man irgi buvo neramu, kaip reikės daryti, nes vyras naktinėj pamainoj dirbo, o aš buvau įsitikinusi, kad viskas prasidės naktį. Matyt, iš tos baimės abu vaikelius per ilgai nešiojau, dėl to gydytoja liepė gulti į ligoninę. Ir abiejų gimdymų pradžios sulaukiau ligoninėj
Meka Pinavija
Kai man prasidėjo sąremiai, iškvietėm greitąją, dispečerė be jokių atsikalbinėjimų pasakė, kad toj atvažiuos. Atvažiavo gal per kokias 5-10 min. Kažkaip greitojoje daug saugiau jaučiausi, negu jeigu važiuočiau taksi rolleyes.gif
grazina37
as kvieciau greitaja ,nes kazkaip saugiau ,jei kokia kliutis kelyje ir kelione uzsitestu tai vis siokiu tokiu mediku rankose
V&A
manau jei nera kas nuveztu, tai geriau jau greitaja kviest.
*Jalta*
O aš pati sėdau už vairo ir... pirmyn į ligoninę. smile.gif Turėjau siuntimą pasitikrinti, tai, galvoju, apžiūrės ir vėl grįšiu su mašina namo. Nors jau jaučiau skausmus, bet ką aš žinau, gal tai tik parengiamieji sąrėmiai. Kai nuvažiavau, kaklelis jau buvo 3 cm atsidaręs, o po 6 val. gimė sveikutė mergaitė. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ledas
Mane abu kartus nuveze vyras. kazkaip norisi, kad vyras lydetu. Nors siais laikais, tai kai kuriom tikrai geriau, kad greitoji nuveztu, tai nereiktu girtiem tevam gimdancia moteri vezt, ar ant gatves gimdyt
Luneta
mes gyvenam netoli ligoninės todėl vežė vyras. Buvo naktis, tad dar paskambinau gydytojui, kad ir jis jau važiuotų blush2.gif
Mamka22
QUOTE(rasras @ 2007 02 01, 01:02)
O aš pati sėdau už vairo ir... pirmyn į ligoninę.  smile.gif Turėjau siuntimą pasitikrinti, tai, galvoju, apžiūrės ir vėl grįšiu su mašina namo. Nors jau jaučiau skausmus, bet ką aš žinau, gal tai tik parengiamieji sąrėmiai. Kai nuvažiavau, kaklelis jau buvo 3 cm atsidaręs, o po 6 val. gimė sveikutė mergaitė.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Iki kaulu smegenu pazytstama istorija...
Tik as nuvaziavau kaip paaiskejo su pilnu atsidarymu ir po 45 min gima sunelis...
Sitaip man atsitiko su antruoju, o kai gimdziau pirmaji dar neturjom masinos ir i GN nuveze teveliai. 4u.gif
egzigo
as tai nusiteikus ,kad taksa reiks kviest.Nes MB namie nebus,o taksai beveik prie duru visada stovi smile.gif
nugalėtoja
QUOTE(Mekačka @ 2006 11 10, 14:17)
Kai man prasidėjo sąremiai, iškvietėm greitąją, dispečerė be jokių atsikalbinėjimų pasakė, kad toj atvažiuos. Atvažiavo gal per kokias 5-10 min. Kažkaip greitojoje daug saugiau jaučiausi, negu jeigu važiuočiau taksi  rolleyes.gif
*

o GREITOJI veza ten kur pasakai.. g.gif na pav. i Antakalni jei ten esi susitarus itt.
nenuvez i kita gimdymo istaiga blush2.gif g.gif
Lolute
Mane vežė vyras. Aš beveik gulėjau ant atlenktos priekinės sėdinės, nes sąrėmiai manę jau buvo baigę nukankint. Tai bevažiuojant dar ir policija sustabdė dokumentų patikrinimui biggrin.gif , o man kaip tik sąrėmis užėjo..., na pagalvojau - dabar dar prikibs prie ko nors (nes vyras buvo su laikinom teisėm), vyras pradės aiškint, kad žmoną gimdyt veža (kaip kokiam anekdote), o jie pagalvos, kad išsigalvoja ir pan... lotuliukas.gif Bet nieko - tik dokumentus pažiūrėjo ir viskas.
nanainis
Man vyras greitąją kvietė, nes pats be teisių, o neviršijant greičio vietoj nebūtume atsidūrę, tąsyk greitoji pateisino savo vardą-jie žiauriai bijojo, kad mašinoj nepagimdyčiau mirksiukas.gif o kelio tai 30 km, kai atysidūriau ligoninėj už 28 min pagimdžiau, būčiau pagimdžius ir mašinoj, bet vandenis reikėjo nuleist
leogirl
Mama mane nuvežė su mašina. Važiavom ramiai per daug neskubėjome,mama dar užvarė į pardę man vandens nupirkti, nes vandenis tik buvo pradėję bėgti. O į mašiną atsidės visai nebebėgo. Likę išbėgo, tik kai GN prakarpė puslę. Nors Klaipėdoje pakankamai didelis atstumas nuo mūsų namų iki GN.
Smilga222
na as tai nesikwiesiu greitosios.uztenka man paziuret per tw...ko ten su tais daktarais tik neatsitinka.priklausys nuo laiko (paros)arba wyras,arba tewas,arba taxi smile.gif bet i greitaja kojos nekelsiu smile.gif na aisku cia tik mano nuomone smile.gif
Samy
Na, aš taxi gyvenime nekviesčiau... schmoll.gif Ir nepatariu žinokit... Pirmą kartą mane vyras vežė, bet dabar jam laikinai teisės atimtos (per dažnai Šumacherį vaidina bash.gif) , tai jei ką skambinsiu arba savo, arba jo tetei. O jei nutiktų taip, kad jie negalės, tai kviesiu greitukę. Nes su taksais... Na, nežinau, gal čia tik draugei toks atvejis buvo, bet kai iškvėtė taksi (nes jų pačių mašina buvo sugedųsi) tai taksistas pamatęs, kad ji gimdo, pareiškė, kad niekur jos neveš, nes ta dar pgimdys jam automobilyje ir nuvažiavo... bash.gif Gerai, kad kaimynas matė ir pasiūlė nuvešt, o tai būtų doh.gif O mano kaimynai nepamatystų, nes nuosavam namie gyvenam, ir dar prie miesto centro, tai ten visiužsiėmė savo reikalais ir dzinas, kas kam kur vyksta... verysad.gif
Vit.Ka
QUOTE(Samy @ 2007 05 01, 19:43)
. Na, nežinau, gal čia tik draugei toks atvejis buvo, bet kai iškvėtė taksi (nes jų pačių mašina buvo sugedųsi) tai taksistas pamatęs, kad ji gimdo, pareiškė, kad niekur jos neveš, nes ta dar pgimdys jam automobilyje ir nuvažiavo... Gerai, kad kaimynas matė ir pasiūlė nuvešt, o tai būtų  doh.gif  O mano kaimynai nepamatystų, nes nuosavam namie gyvenam, ir dar prie miesto centro, tai ten visiužsiėmė savo reikalais ir dzinas, kas kam kur vyksta...  verysad.gif
*

aš čia visai ne į temą, bet tas taksistas tikras gaidys bash.gif blink.gif blink.gif
reginute/rugile
na as tai kvieciaus greitaja, palaukiau kokia valanda kol atvaziavo, o paskui su visais ziburiukais teko lėkt. O nuvykus i ligonine po 2h pagimdziau rolleyes.gif
Oragė
Mes gimdyt važiavom savo mašina, nes vandenys nubėgo naktį, todėl ramiai sau nuvažiavom. Jei taip būtų nutikę piko valandom, būčiau kvietusi greitąją, nes ji vienintelė per kamščius dar gali prasibrauti. Tiek su savo mašina tiek su taxi iki ligoninės piko metu būtų tekę krapštytis apie 2 val. gal net ir daugiau. Būčiau bijojusi rizikuoti.
Šalta
mane nuveze vyras, visai neskubejom. Vandenys bego namuose o masinoj kazkaip ne ax.gif
astukas111
abu kartus veze vyras,pirma syk isanksto vykom del pernesiojimo,antra kart buvo12nakties tai jokiu spusciu ir kamsciu,o ir ligonine nepertoliausia rolleyes.gif
Kačia
Abu kartus kvieciau taxsi. Labai greitai atvaziuodavo,kai pasakydavau kur vaziuosiu lotuliukas.gif Greitaja vaziuoti gal ir saugiau, bet jos galima labai ilgai laukti ( kvieciau savo vyresneliui kai buvo temperatuta virs 39, tai kai po 2 val. paskambinau dar karta, tai net nebuvo isvaziavusi. Vaikui tada buvo 3 metai) schmoll.gif
GieNa
Mane vyras veze, kadangi vandenys nubego namie, o saremiu jokiu nebuvo, mes atsipute vaziavom is Kretingos i Klaipeda smile.gif
opium
jei vyras būtų dirbęs, būčiau greituškę kvietusis, apie taksi nė minties schmoll.gif
zveriuke
mes lekem su greitaja manau taip yra saugiau,o jai dar masinoj viskas prasides doh.gif
mikki
nu taxi as bijociau kviesti biggrin.gif mane ves MB,o gyvenam 5 min nuo kliniku biggrin.gif samoningai pasirinkom tengimdyti,kad bet kuriuo metu butu patogu vaziuoti,o ir lankyti vyrui bus arti biggrin.gif mano gine juokauja,kad blogiausiu atveju pestute daeisiu lotuliukas.gif
jbs
Dar negirdėjau, kad kas gimdyt su greituke važiuotų blink.gif Gimdymas gi neprasideda iš niekur per minutę. Dar ir su savu transportu atvažiavus po apžiūros neretai išsiunčia namo, sako "pasimatysim tada, kai sąrėmiai kas 5 - 7 minutes kartosis". O ką darytumėt, jei namo siųstų su greituke atvažiavus? Net grįžt neturėtumėt kaip. Jau geriau tegu vyras/mama/sesuo/draugė savo mašiniuku vežaq. Bent parveš, jei pasirodys, kad sąrėmiai buvo tik paruošiamieji (netikras aliarmas) arba gimdos kaklelis dar gimdymui nepasiruošęs.
akinorev
Mane gimdyt nuvežė vyras smile.gif Apie kitą važiavimo būdą net negalvojau tongue.gif
Greitoji reikalinga tuomet, kai gimdyvė jaučiasi prastai.
jbs
QUOTE(akinorev @ 2007 06 25, 15:14)
Mane gimdyt nuvežė vyras  smile.gif Apie kitą važiavimo būdą net negalvojau  tongue.gif
Greitoji reikalinga tuomet, kai gimdyvė jaučiasi prastai.
*

Na, kaip čia pasakius. Gimdyvė, ypač pirmakartė, visada jaučiasi ne itin maloniai. Gimdymas man su gera savijauta nesiasocijuoja schmoll.gif
akinorev
Žinoma, kad gimdymas nėra malonumas . Aš tik norėjau pasakyti, kad man greitosios pagalbos neprireikė, bet ne visoms taip pasiseka....
rona
QUOTE(glinglingas @ 2004 09 17, 09:49)
sveikutes,

norejau suzinoti jusu nuomone ar verta prasidejus saremiams kviestis greita ir su ja vaziuoti gimdyt  smile.gif    su kokiu transportu jus vaziavote gimdyti ?  ar su savo mashina ar greitoji, o gal taxi?

aciu visoms pasisakiusioms  heart.gif
*

na mes neturejom savo masinos, tai reko kviesyis greitaja smile.gif
d-oncek
2k su greituke,nes neturejom masinos,o 1k turejau apziura ir nusprende guldyt blush2.gif
snail
mane vyras nuvežė mirksiukas.gif
Ausriux73
mes skambinom greitajai,bet neprisiskambinom tai veze vyras smile.gif bet jau tokiu greiciu ir per visas raudonas turbut pervaziavo,nes labai bijojo kad nepagimdyciau masinoj biggrin.gif
aseni77
mane vežė vyras su mašina pirma į klp gimdymo namus o ten apžiūrėjo ir mes išvažiavom į kauno klinikas nes buvom nusprendę ten gimdyt, sarėmiai buvo kas 6 min, davažiavom puikiai
..vijana..
Mes ne minties neturejom kviestis greitaja, kai jau buvo laikas nuveze su masina, ir tai ilgai teko paguleti palatoje kol prasidejo visas "smagumas" doh.gif
Barbara 080
As kvieciau greitaja, nes buvau isitikinusi, jog nubego vandenis, o pasirode tai ne vandenys buvo schmoll.gif . Bet tik ilipus i greitaja pagalvojau, kokio velnio as ja kvieciau. Kaip pradejo kratyti is visu pusiu, galvojau kad ta masina sprogs gerai kad saremiu dar nebuvo rolleyes.gif Gal taip man tik atsitiko, kad teko su tokiu dranduletu vaziuoti, as nieko pries GP neturiu, vis tiek ramiau negu su taxu tik jokiu patogumu
saturno_sesely
ajajai kaip baisu... mes tai kaip ir neturim masinos (na turim siokia tokia, bet vyras neturi teisiu), o seses arba tevo tai as tikrai nekviesiu... arba svogerio blink.gif
tai ka teks su taksi vaziuot... tikiuosi greitosios neprireiks.

kas vaziavot su taksi, pasidalinkit 4u.gif
irmusia
Na man irgi prasidejo saremiai, bet kadangi nezinojau ar cia tikri tai su vyru nuvaziavome su masina tik "pasiziureti", o pagulde is karto i gimdykla biggrin.gif ir po 4 val gime mazyle thumbup.gif
Gili
man atrodo, jei piko valandos ir jau tikrai zinai, kad gimdai, geriau kviesti greitaja, nes su sviesom gal lengviau prasigrusti pro kamscius, nors ir tai negarantuotai. Jei su vyru striksi kokiam kamsti, jis nei per raudonas nei priespriesinio juostomis nepavazines.
nors siaip noreciau, kad vyras nuveztu...
kice
Man neteko gimdant skubeti i gimd namus, buvau paguldyta pries diena. Bet saremiai su pirmu prasidejo kas 3 min. Gydytoja netikejo tuo, lauzesi, kol priprasiau kakleli patikrinti.. Po to su ratukais begte i operacine buvau nuvezta wink.gif
O jei tokie saremiai namie prasidetu? o iki gimdymo namu 40 km nuo manes, per gera pusvalandi ir pagimdzius buciau, jei ne planine operacija wink.gif)
Galvoju, gal geriau gimdyt greitukej, su felcerem, nei su isigandusiu taksistu ar alpstanciu vyru smile.gif)
Žiezdrė
Mane į gimdymo namus nuvežė vyras mūsų automobiliu. Greitosios net negalvojau kviestis, nes kiek žinau ne visada jos greitai atvažiuoja, ypač kai pasakai, jog važiuoti reikia pas gimdyvę. Nors čia gal ne visur, bet mūsų rajone tai taip.
mikki
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 08 01, 12:01)
ajajai kaip baisu... mes tai kaip ir neturim masinos (na turim siokia tokia, bet vyras neturi teisiu), o seses arba tevo tai as tikrai nekviesiu... arba svogerio  blink.gif
tai ka teks su taksi vaziuot... tikiuosi greitosios neprireiks.

kas vaziavot su taksi, pasidalinkit  4u.gif
*

o kodel nenori artimuju prasyti.nu su sese tikrai smagiau butu nei su taksistu blink.gif o beje yra atveju kai taksi atsisako vezti gimdyves.
mes tai su masiniuku lekem,MB veze,gerai kad nakti nes jau vandenys nutekeje buvo biggrin.gif
eladzius
as prasysiu MB,nebent jis dirbs,tada kviesiu taksa ir tiu tiu
loret30
Tekop girdėti,kad jeigu vandenys nenubėgę-tai greitukė net nevažiuoja...žinoma,kad važiuočiau su bet kuo,kad tik vežtų,nemenau,kad sarėmių metu sugebėčiau 10 kilų pavairuot...aišku mane slaugo vyrelis ir nuveš jis.
huga
QUOTE(loret30 @ 2007 08 25, 22:46)
Tekop girdėti,kad jeigu vandenys nenubėgę-tai greitukė net nevažiuoja...žinoma,kad važiuočiau su bet kuo,kad tik vežtų,nemenau,kad sarėmių metu sugebėčiau 10 kilų pavairuot...aišku mane slaugo vyrelis ir nuveš jis.
*

As kiek zinau tai vaziuoja, net jei vandenys nenubege mirksiukas.gif . Uztenka pasakyti kiek jau savaiciu ir yra skausmai tai jie ir veza i priimamaji.
Kucheriashka
Mes su vyru kartu nuvažiavome mūsų automobiliu.Net negalvojau greitosios kviesti,o jei neturėtume automobilio,tai manu kviestume taksą.
laizanika
Nesuprantu, kodel visos istato pirmiau ta fakta, kad buvo nubege vandenys tai jau teko greitaja kviesti g.gif Mum per kursus sake,kad nuo vandenu nutekejimo pas gydytojus vertetu prisistatyti per 40-50min ir tai tik del infekcijos pavojaus. Nubegus vandenims vaikelis uzdusti pavojaus neturi, Beje, nubege vandenys nereiskia kad tuoj gimdysi, asmenines patirties tuo reikalu turiu. 4h nakties namuose nubego vandenys, 4:30h buvom GN (vyras veze), taip atsitiko kad 10h isveze mane operuoti, tada saremiai buvo kas 6min, atsidarymas nepilni 4cm. Beje, Klaipedoje greitoji tikrai vaziuoja ir nenubegus vandenims, nes mano drauge tokiu budu nukeliavo i GN per Juros svente, nes jos vyras tuo metu dirbo mirksiukas.gif Ir saremiai pas ja buvo kas 7min. mirksiukas.gif
premium
QUOTE(laizanika @ 2007 08 29, 12:39)
Mum per kursus sake,kad nuo vandenu nutekejimo pas gydytojus vertetu prisistatyti per 40-50min
*

po vandenu nubegimo reikia atvykti ne veliau kaip po 3 val.
Arsua32
Reitu laukti gimdymo jau po to kai iseina kamstis (kraujingos gleives) ir prasideda ritmingi saremiai, tada jau reiktu ruostis i ligonine. Daznai vandenys net nenubega, man abu kartus prakirpo ir nuleido. Ligonineje iskart jusu neguldys ant gimdymo stalo, jei kaklelis dar nepakankamai atsiveres, o lieps pavaikscioti, kol prasides gimdymo veikla. Nedelskite ir ilgai nelaukite namuose, o geriau is anksto vaziuokite i ligonine, tai bus saugiau ir jums ir jusu mazyliui biggrin.gif
gele32
Aš gimdyt važiavau su nuotykiais. gerai, kad viskas gerai baigėsi...
Apie 22val. staiga nutekėjo vandenys, pasirodė kraujo. nors buvo dar tik 32 nėštumo savaitė (o aš visai gerai jaučiausi). Mama nulėkė į priėmimą - ką daryt? Mūsų rajone gimdykla panaikinta, todėl atsakė,jog galima pasirinkti dvi arčiausiai esančias (50 km ir 25 km atstumai). Pasirinkom naujesnę, ta kur už 50 km. su greituke nuvežė, o ten gydytojas apžiūrėjęs sako, kad mes su pirmalaikiais gimdymais neužsiimame. Aš tipo tuoj gimdysiu, kuo skubiau vežti į Vilnių (150 km). vėl kelionė su greituke apie 2 val. Apie 1 val. nakties buvom Antakalny, po apžiūros mane paguldė iškarto ant stalo.dar suleido vaistų, kad subrandintų plaučiukus, bet buvo per vėlu. prieš 5 val. ryto pagimdžiau 1 sūnų, o po 10 min - antrąjį...
ką gali žinot, gal vietoj to, kad praleidau kelias valandas kelionėj, būtų tie vaistukai vaikams padėje.
O mūsų medikai, pasirodo nežino, kur priima pirmalaikius gimdymus, arba bent kaip sustabdyt....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.