Gita L.
2005 10 28, 15:04
QUOTE(Gabrielė Milda @ 2005 10 28, 15:54) oi, mergaitės, kad jūs žinotumėt, nuo vaikystės kalamės su pusesere. Ji visada buvo už mane ir drūtesnė, ir stipresnė. Vaikystėje už savo nuomonę nuo jos esu ir į kailį gavusi... Jaučiu, kad geriau skiepų temos su ja nevystyti. Juk vargu ar užsispyrusiam žmogui galima įrodyti, kas geriau. Nebent pati akivaizdžiai pamatytų.  Kai kurie mokosi tik iš savo klaidų, kai verčiau jų išvengtų... Siūlau puseserei parodyti sukurtą dokumentinį filmą , kaip atrodo, laiku nepaskiepyti sergantys vaikai.. (paprašykite pas savo gydytoją). Nereikės jokių argumentų - faktai akivaizdūs
Šiaip po skiepo galima Viburcol'io žvakutes padėliot. Jos apramina vaikutį šiek skaudant (nestipriai), esant nedidelei temperatūrai. Nebūtina paracetamolio iškart dėt.
Simomama
2005 11 30, 10:11
QUOTE Kai kurie mokosi tik iš savo klaidų, kai verčiau jų išvengtų... Siūlau puseserei parodyti sukurtą dokumentinį filmą , kaip atrodo, laiku nepaskiepyti sergantys vaikai.. (paprašykite pas savo gydytoją). Nereikės jokių argumentų - faktai akivaizdūs Mes irgi pasimokėm iš savo klaidų - pasiskiepijom.Tai tokias rekcijas apturėjom, kad niekam nelinkim. Mokama vakcina. Reikėtų dokumentinį filmą apie tokius kenčiančius vaikus sukurti, tada skiepų biznis gal neatrodytų toks pasiaukojantis.
As saviskes abi pataikiau paskiepyk su pirmom partijom (tipo, pristatymas ir nemokamos  ), bet reikejo po savaite pildyti pozymius visokius. Dickei buvo viskas gerai, o maziukei - siaubas. Is Silainiu poliklinikoj skiepytu 119 vaikau, jai pasireiske visi baisus pozymiai ir dar vienam vaikiukui pora savaiciu laikesi paraudimai (ir daugiau nieko). Tai as isivaizduoju, kas butu jei butu skiepyti neisvalytu skiepu  .
rutulia
2006 08 21, 07:52
Na ir baisus tas skiepas  Uz poros dieneliu ir mes darysimes. Pasiskaiciusi, pradejau baimintis reakcijos i skiepa
mergelytė
2006 09 26, 07:17
aš uždėjau ledo ant kojytės ir įdėjau paracetamolio žvakutę ir viskas buvo puiku, jokių reakcijų
Rituska
2006 09 26, 07:53
1. butinai apie tokia reakcija pasakyti gydytojai, kad irasytu i kortele. Jos nelabai nori to daryt, bet privalo. 2. Ibufenas arba Ibuprofenas yra net tik antipiretikas bet ir alangetikas. Taigy net jei nera temperaturos, galima duoti, kad sumažinti skausma. Vibrucolis irgi gera iseitis.
mes irgi vakar pasiskiepijom tuo skiepu kyr 18 men, skiepijo i rankyte desine, o idomu tai kad siandien jai pakilo tempa 37.8 ir pradejo slubcioti desine kojyte, idomu ar cia taip gali buti?
stropi mamyte
2006 12 19, 09:23
Sesutė vėl siūlo skiepyti vaiką... o aš taip paniškai bijau visokių adatų, brrr...  Net silpna pasidaro, kiek gi tą vaiką galima badyti? Jis taip rėkia, skauda gi žmogui... O gal galima apseiti iš vis be skiepų, nes, man atrodo, kad pagrindinius jau suskiepijo..
Gabrielė Milda
2006 12 19, 09:34
pritariu tau stropi mamyte, aš irgi iš tų Begemotų, kurie bijo skiepų... O ypač reakcijos po jų... Kiek žinau yra visokių skiepų - daug mes jų jau ir praėjom... o nuo ko seselė siūlo skiepyti?
stropi mamyte
2006 12 19, 09:43
nu, vat, kad mus jau skiepijo nuo tuberkuliozės, hepatitų visokiu... o dabar kažkoks neprivalomas siūlomas - virusas routos.. ar kažkaip panašiai. Seselė sakė, kad dabar pats metas, nes po to norėsi, o nebus galima...
Ne routa virusas, o ROTA. Ir zinok, sesele teisi, tikrai verta nuo jo pasiskiepyti, nes tai žiauriai slyksti liga, kuria visos seimos nariai gali susirfti. mano mazgius irgi sirgo, tai patikek, kaip baisu buvo. Vaikas savaite vemia, viduriuoja, temperatura kyla, o tu nezinai ka daryti. Dabar jei tureciau galimybr, tikrai skiepyciau
stropi mamyte
2006 12 19, 09:59
oi, nežinau, nežinau... aš tai manau, kad vaiko šiaip sau badyti neverta... pirma kart girdžiu apie tokią ligą..
Rotavirusinė vakcina yra geriama, o ne leidžiama  Ji nėra įtraukta į skiepų kalendorių ir yra mokama.
Gabrielė Milda
2006 12 19, 10:09
o kaip ją sugirdo mėnesio kūdikiams? Įpila į pieną? Juk vaikas gali atpilti, tai sudie, vakcina ir visi pinigėliai...
stropi mamyte
2006 12 19, 10:30
QUOTE(dange @ 2006 12 19, 11:04) Rotavirusinė vakcina yra geriama, o ne leidžiama  Ji nėra įtraukta į skiepų kalendorių ir yra mokama.  geriama? super, net nepagalvočiau, kad taip gali būti...  o kad mokama, tai nieko gero... jaučiu, labai brangu...
QUOTE(stropi mamyte @ 2006 12 19, 10:30) geriama? super, net nepagalvočiau, kad taip gali būti...  o kad mokama, tai nieko gero... jaučiu, labai brangu...  Vienos dozės kaina apie lt, reikia dviejų dozių (revakcinuojama po sav). Daugiau info gali pasižiūrėti čia rotaviruso vakcina
Visai neseniai su mazuoju gulejau ligononeje su rota virusu. Prasidejo viskas atrodo nekaltai, vaikas pradejo vemti, viduriuoti. Ir niekaip negalejau sustabdyti nei vemimo nei viduriavimo. nepadejo jokios smectos, nei kitokie man zinomi vaistai. Antra nakti jau kvietem greitaja. Gydytoja ikalbejo mus gulti i ligonine, nes vaikas jau buvo netekes daug skyscio. O ligonineje nustate rota virusa. Brr. Buciau zinojus apie tokius skiepus, tikrai buciau skiepijus, nesvarbu kiek kainuoja...
stropi mamyte
2006 12 19, 10:44
Man tai sunku patikėt, kad šiais laikais galima tokia liga užsikrėsti... nebent labai netvarkingi namai... ar gyvūnų daug... kažkaip atrodo, kad mums tai negresia...
Mato mama
2006 12 19, 10:51
prie ko cia netvarkingi namai, mano sesers sunus pries pora metu buvo Rota virusa parsineses is darzelio, puse grupes sirgo, tai ir jis uzsikrete. o bjauriausia, kad ir sesuo su vyru uzsikrete, prie tuoaleto buvo eile... tik jiems nemalonumai greitai baigesi, o vaikuciui teko pasikankinti...
Oi! ka tu kalbi! tikrai ne del nesvariu namu vaikas suserga ROTA. Kaip mums gydytojas sake, gali buti ir labai aukštu sanitariniu salygų namai. Vaikiukas gali uzsikresti bet kur net keiaciant vykstiklus. Reikia labai minimalaus kiekio bakterijos, kad si liga uzpultu mazyli. Musu namai tikrai tvarkingi - valytoja du kartus per savaite juos is pagrindu isvali ir aukle tvarko, bet vis tiek sirgome. baugu net prisiminti
Papildyta: Man tai atrodo, geriau nepagaileti tu keliu litu ir sugirdyti vaikui ta vakcina - tada bus garantuota ramybe Niekad nezinai, kada liga gali uzklupti - kelioneje per kokia svete ar atostogas? Isivaizduok kiek jegu gali pareikalauti. Juo labiau, kad skysciu netekimas labai pavojingas vaikui
Esi neteisi  Žinoma, rankų plovimas ir geri higienos įgūdžiai yra svarbūs, tačiau netgi preciziškai laikantis visų atsargumo priemonių, rotaviruso užkrečiamumas ir imlumas infekcijai yra didžiulis. Didžiausia rizikos grupė yra "kolektyviniai" vaikai ty esantys darželiuose, mokyklose ir pan. Mažiukams gali "parnešti" vyresni broliukai ar sesutės, o tp suaugę šeimos nariai, kurie dažnai serga besimptome ligos forma ty nevemia ir neviduriuoja, tačiau išskiria sukėlėją į aplinką.
delfinas
2006 12 20, 08:41
Jeigu vienintelis motyvas yra toks, kad bijai adatų, tada gal geriau vakcinuoti... Jeigu yra motyvų daugiau, tada galima plačiau pasidomėti dėl (ne)vakcinavimo  .
grazina37
2006 12 20, 08:54
rota virusas plinta ne per rankas ,jis plinta laseliniu budu t.y.per ora ,mazius si virusa pasigavo guledamas ligonineje ,ir tuo metu skyriuje nebuvo serganciu sia liga,ir tada snekejau su su daug daktaru ir su paciu skyriaus vedeju,ir jie sake kad sia liga serga visas pasaulis ir jos uzkirsti neimanoma,blogiausia bukle maziukams kurie nera dar vidureve ,kiti kartai lengvai praeina :ohzinoma liga baisi ,bet vakcinos kaina tai man jau tikrai kraupi, kazkur skaiciau kad 400,gal ir netiesa
Rituska
2006 12 20, 10:42
oj prajuokinot mane 1. vaikui nori padaryt skiepa o mama net nezino pavadinimo ir nuo ko jis 2. rotavirusas nuo gyvuliu.   ir dar prisiminkit, vakcina NERA PANACEJA NUO LIGOS jis neapsaugo 100 proc. tik sako, kad sirgs lengva forma.
QUOTE(grazina37 @ 2006 12 20, 09:54) rota virusas plinta ne per rankas ,jis plinta laseliniu budu t.y.per ora ,mazius si virusa pasigavo guledamas ligonineje ,ir tuo metu skyriuje nebuvo serganciu sia liga,ir tada snekejau su su daug daktaru ir su paciu skyriaus vedeju,ir jie sake kad sia liga serga visas pasaulis ir jos uzkirsti neimanoma,blogiausia bukle maziukams kurie nera dar vidureve ,kiti kartai lengvai praeina :ohzinoma liga baisi ,bet vakcinos kaina tai man jau tikrai kraupi, kazkur skaiciau kad 400,gal ir netiesa  Bet zinai, kas tau svarbiau - kaina ar vaiko sveikata. Mes. lietuviai, ziauriai keisti zmones, isleidziam tukstancius rubams, kosmetikai, o vaiko sveikata pasirupinti - negalime. O kai suserga - puolam i nevilti ir bet ka jau tada darome... Keistas mastymas. Papildyta:QUOTE(Rituska @ 2006 12 20, 11:42) oj prajuokinot mane 1. vaikui nori padaryt skiepa o mama net nezino pavadinimo ir nuo ko jis 2. rotavirusas nuo gyvuliu.   ir dar prisiminkit, vakcina NERA PANACEJA NUO LIGOS jis neapsaugo 100 proc. tik sako, kad sirgs lengva forma. PANACEJA , ne panaceja, bet vis tiek vaika apsaugo nuo to slykstaus ROTA. Jauciu pacios vaikas nesirgo? Ir tu niekada nebuvau uzsikretus? O mes sia vasara visa seimyna sirgomre - zinau ka reiskia, kai is tuliko visa diena negalejome islisti. Tokiom akimirkom ir 1000 uz ta skiepa sumoketum, patikek.
Mato mama
2006 12 21, 11:13
Visiskai sutinku del skiepu, nes kai maciau, kaip sesuo vargo su vaiku ligonineje, vaikas gulejo leisgyvis, vos atpumpavo laaselinemis... O bjauriausia, kad ir pati suviduriavo, tai ir sedejo vienas ant puoduko, o ji ant klozeto ... Mes nevaziavom i svecius du menesius, buvo baisu pasigauti...
QUOTE(Rituska @ 2006 12 20, 08:42) ir dar prisiminkit, vakcina NERA PANACEJA NUO LIGOS jis neapsaugo 100 proc. tik sako, kad sirgs lengva forma. Aisku, kad neapsaugo, bet juk ir vaistai ne visada padeda, bet geriame, nors jie ir sintetiniai it chemija, ir t.t. O kai vartojame preparatus profilaktiskai imunitetui stiprinti ar vitaminus, juk irgi nezinome, ar tikrai pades, bet geriame. man atrodo, kad mokslas tam ir egzistuoja, kad naujausi isradimai tarnautu zmonijos islikimui.
Mato mama
2006 12 21, 11:42
Is tiesu tiek pinigu ismetom vejams, o juk svarbiausia turi buti vaiko sveikata. Ir baisiausia, kad persirges Rota virusu neigyji jokio imuniteto, po kurio laiko gali vel uzsikresti.
as tai galvoju, kad geriau sugirdyti maziui ta vakcina ir bus ramu. bent jau sazines negraus, kai vaikas susirgs, kad galejau kazka padaryti ir apsaugoti ji nuo ligos ir nieko nepadariau
Bailiuke13
2006 12 21, 11:58
Bijau, kad mano mazyliui gali buti tas baisus rota virusas, jau antra diena viduriuoja ir vemia. Daktare sake, kad jeigu dar siandien neiliaus, teks vaziuoti i ligonine...
QUOTE(Bailiuke13 @ 2006 12 21, 12:58) Bijau, kad mano mazyliui gali buti tas baisus rota virusas, jau antra diena viduriuoja ir vemia. Daktare sake, kad jeigu dar siandien neiliaus, teks vaziuoti i ligonine... O kiek mazyliui laiko? Jam turėtų ir temperatūra kilti? Dabar svarbiausia girdyti jam daug skysciu
stropi mamyte
2006 12 22, 08:44
QUOTE(Rituska @ 2006 12 20, 11:42) oj prajuokinot mane 1. vaikui nori padaryt skiepa o mama net nezino pavadinimo ir nuo ko jis 2. rotavirusas nuo gyvuliu.   ir dar prisiminkit, vakcina NERA PANACEJA NUO LIGOS jis neapsaugo 100 proc. tik sako, kad sirgs lengva forma. ko čia tyčiotis? AŠ nesu nei seselė, nei daktarė... ir apie ligas mažai išmanau - todėl ir klausiu patarimo... iskart po svenciu važiuoju su vaiku i poliklinika - tad iki to laiko turiu apsispresti - skiepyti ar neskiepyti?????...
Gabrielė Milda
2006 12 23, 11:12
Turite apsispręsti patys. Aš tai manau, kad skiepai geras dalykas. Savo vaikus skiepijau nuo visko, nuo ko tik rekomendavo mūsų gydytoja. ir tai, kai pagalvoji, vaikams tai rudeninė sloga, tai kosti, tai pilvuką, tai galvą skauda, o jei dar tos virusinės prasidėtų....  Turiu pavyzdį kaimynę natūralistę (jokių skiepų, vaistai - tik žolės ir t.t.), tai ji iš biuletenių neišlenda... tik pasidomėk dėl pašalinės reakcijos po šito skiepo - kokia ji - kad po to neišsigastum...
Mes skiepijamės tiek, kiek numato gydytojų rekomendacijos. Dar kažkiek prisimenu savo gautus skiepus. Tačiau neprotinga būtų visiškai palikti vaiką nuo skiepų. Juk nesvarbu, kad Jūs visaip stengsitės laikytis higienos reikalavimų, vartosit vitaminus, papildus... Jūs turit galvot ir apie tai, kad kuo toliau, tuo daugiau žmonių nesirūpina savimi, kad jie čiaudi ir kosti aplink tuberkuliozės užkratu ir pan... Tai vienas kitas "bakstelėjimas" palyginus su kartais nepagydoma liga - tik juokas.
stropi mamyte
2006 12 27, 09:55
Labas mamos, su šventėmis ir linkėjimai visoms, visoms... Mes ka tik iš poliklinikos... Mes jau po skiepų... Visai neskauda ir nebaisu... Tiesiog mano mažiukui sesutė į lūpų kamputį ilašino vakcinos ir viskas... Jokių dūrių, jokių ašarų...  Linksmi su sūneliu grįžome namo - dabar jis miega... O ir pačiai širdy kažkaip ramu, kad dar nuo vienos ligos apsaugojau savo mažutėlį.
Gabrielė Milda
2006 12 27, 10:36
su tuo ir sveikinu. aš irgi jaučiuosi panašiai, kai padarau gerą darbą... o kas gali būti geriau, kaip žinojimas, kad apsagojai savo vaiką nuo ligos...
Bailiuke13
2006 12 27, 12:04
QUOTE(asva @ 2006 12 21, 13:04) O kiek mazyliui laiko? Jam turėtų ir temperatūra kilti? Dabar svarbiausia girdyti jam daug skysciu Mano mazyliui trys su puse menesiuko. Nebuvo jam Rota viruso, pasirodo as pati kazka ne taip suvalgiau... Bet po to kosmaro nusprendziau skiepyti savo maziuka nuo rota viruso. Paskaiciau cia komentarus, kaip sunkiai vaikai serga, supratau, kad geriau uzbegti ligai uz akiu...
Mato mama
2006 12 27, 18:46
QUOTE(Bailiuke13 @ 2006 12 27, 13:04) Mano mazyliui trys su puse menesiuko. Nebuvo jam Rota viruso, pasirodo as pati kazka ne taip suvalgiau... Bet po to kosmaro nusprendziau skiepyti savo maziuka nuo rota viruso. Paskaiciau cia komentarus, kaip sunkiai vaikai serga, supratau, kad geriau uzbegti ligai uz akiu... Pats metas, kol vaikas maziukas. Kiek girdejau reikia suskiepyti iki puses metuku ir tada jau ramu. Gaila, kad kai maniskis buvo tokio amziaus apie skiepus nuo rota viruso nebuvo ir girdet bent jau Lietuvoj...
Kai sirgo maniskis, daug domejausi sia liga. Ja gali susirgti net ir visai mazi kudikeliai. Daktare sake, kad beveik kiekvienas vaikas perserga rotavirusiniu gastroenteritu iki 5 metu amziaus, net ir ne po viena karta... O vakcina nuo rotaviruso yra geriama, tai jeigu leidzia kisene, tikrai nera ko abejoti...
Rituska
2006 12 28, 09:45
klaiepdoje dabar siaucia rotavirusas.
mes ka tik atsirgos 3 dienas, tik su viduriavimu. praeitiais metais - viduriavimas ir temperatura. o pries du metus kai vaikui buvo vos dvi savaites, as sirgau sunkiai :vemimas, temperatura, viduriavimas, matyt organizams po gimdumo buvo visai nusilpes. vaika maitinau, todel jis nesusirgo, manau buten ta mano liga ir suveike kaip skiepas, jis gavo atikuniu ir kitais metais labai lengvai sirgo... MAMOS, maitkite krutimi
QUOTE(Rituska @ 2006 12 28, 09:45) klaiepdoje dabar siaucia rotavirusas.mes ka tik atsirgos 3 dienas, tik su viduriavimu. praeitiais metais - viduriavimas ir temperatura. o pries du metus kai vaikui buvo vos dvi savaites, as sirgau sunkiai :vemimas, temperatura, viduriavimas, matyt organizams po gimdumo buvo visai nusilpes. vaika maitinau, todel jis nesusirgo, manau buten ta mano liga ir suveike kaip skiepas, jis gavo atikuniu ir kitais metais labai lengvai sirgo... MAMOS, maitkite krutimi Maitinau , maitinau - beveik iki dviejų metų. Vos tik išėjo į lopšelį (kaip tik du mėnesius jau nebemaitinau - po trijų savaičių ir atsidūrėm reanimacijoj su tuo rota  taip kad nieko tai neišgelbsti- tyik problema pasistūmi toliau Man labai gaila, kad mano mažoji jau per dielė skiepytis (jai jau irgi du metai) - nė nedvejodama skiepyčiau, nežiūrėdama į jokias kainas...
Enimdreja
2007 01 07, 16:16
ingridukas
2007 04 19, 18:44
QUOTE(stropi mamyte @ 2006 12 19, 10:23) Sesutė vėl siūlo skiepyti vaiką... o aš taip paniškai bijau visokių adatų, brrr...  Net silpna pasidaro, kiek gi tą vaiką galima badyti? Jis taip rėkia, skauda gi žmogui... O gal galima apseiti iš vis be skiepų, nes, man atrodo, kad pagrindinius jau suskiepijo..  Sia problema mes issprendeme taip,kadangi esame tik uz skiepus,tai atsisakyti minciu nebuvo,bet kadangi man gaila ziureti i skiepijama vaika,tai as prie kabineto atiduodu vaika vyrui ir jie eina skiepitis,o as i kita kolidoriu kad negirdet sunaus verkimo.Jie susitvarko ir ateina i kita kolidoriu,vaikas jau buna paskiepitas ir apsiramines.As tik vedu vaika kraujuka priduot,nes neverkia ir nuo erkinio skiepitis,nes neskausmingas duris i petuka. Esama jau beveik visus skiepus praeje,jokiu sunkiu reakciju nebuvo.kt savaite laukia dar nuo erkinio vienas ir paskutinis tas nuo kokliusas,difterija,stablige,polimelitas,hepatitas B.O poto busim ramus iki 6 metu.
Mano vaikuciui ant rankytes kur buvo skiepyta dar ligonineje toje vietoje susidare toks juodas guzelis ir vis niekaip nepraeina. Dar ligonineje man sake, kad turi susidayti sasas, bet sake nieko nedaryti, nukris savaime, bet vaikui jau 3 men. ir mums niekaip nepraeina. Musu gydytoja dabar atostogauja, bet ar verta sunerimti del to ir vezti vaika pas kita gydytoja, ar cia vis dar taip turi buti? Neprisimenu tik nuo ko skiepyjo  .
Margareta
2007 07 05, 12:32
QUOTE(future @ 2007 07 03, 13:25) Mano vaikuciui ant rankytes kur buvo skiepyta dar ligonineje toje vietoje susidare toks juodas guzelis ir vis niekaip nepraeina. Dar ligonineje man sake, kad turi susidayti sasas, bet sake nieko nedaryti, nukris savaime, bet vaikui jau 3 men. ir mums niekaip nepraeina. Musu gydytoja dabar atostogauja, bet ar verta sunerimti del to ir vezti vaika pas kita gydytoja, ar cia vis dar taip turi buti? Neprisimenu tik nuo ko skiepyjo  . cia tas skiepas kur turi ispuliuoti...ar ispuliavo?..mansikei tuoj bus 2 men tai neseniai isbego puliai is to spuodo..bet jis dar liko toks violetinis
Na pas mus tai neisbego puliai, po maudyniu ant virsaus uzsideda toks sasas, po to jis nukrenta, bet guziukas kaip yra taip yra toks tamsiai tamsiai violetinis, beveik juodas. Tai vat ir nezinau ka daryti, nes pirmajam vaikuciui taip nebuvo.
kristegri
2007 11 19, 14:47
sveikos mamytes, kaip jums sekes 11 menesi po skiepo? mano mazutei po sesto menesio skiepo buvo siek tiek pakilus temperatura, k0okias tris paras, 37,5 tai dabar labai pergyvenu del 11menesio skiepo
bevardė
2007 11 21, 10:55
Tai kad 11 mėn jokio skiepo nėra, sekantis jūsų skiepas MMR 15 mėn.
kristegri
2007 11 22, 15:42
QUOTE(bevardė @ 2007 11 21, 11:55) Tai kad 11 mėn jokio skiepo nėra, sekantis jūsų skiepas MMR 15 mėn. yra, pasiziurek skiepu lentele, sitam skireli yra, 11 ir 15menesi.
|
|