Mano sūnus nupiešė save ,tėti ,3mėn.seserį ir įsivaizduojamą broli viename lapo gale, o mane- kitame.Ar tai yra noras mane atitraukti nuo tečio,kad tik jis su sese būtų arčiau tėčio, ar tai reali situacija ir aš esu realiai šone.Aš nesuprantu,ar tai reiškia norą, ar realybę,jo manymu. Gal kas žinote vaikų psichologą,kuris specializuojasi piešinių analizėje.Būčiau dėkinga už pagalbą.
Piesinys gali atspindeti ir momentine nuotaika. Nemanau, kad cia kas rimto. Gal mama daug dirba?
Visi psichologai gali analizuoti vaikų piešinius- gauti papildomos informacijos, remiantis ir piešiniais, ir kitomis metodikomis. Pastaruoju metu psichologijoj vis mažiau dėmesio skiriama projekcinėms metodikoms (piešinių, dėmių analizei ir pan.), nes jos yra mažiau patikimos negu kiti metodai, pvz., pokalbis. Manau, kad norėdama išsiaiškinti visą situaciją, Jūs galite geriau pasikalbėti su psichologu, o ne tik analizuoti piešinį. (be to, psichologas neturėtų remtis analize piešinio, kurį vaikas piešė namie- duotų piešti kabinete).
|