Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(uolma @ 2008 12 09, 18:02)
Yra tam tikras laikas kada galima kada ne,  medžioti. O ką galima medžioti priklauso nuo turimų licenzijų

siaip keista pasidare, nes senai tema skaiciau, kad visos tik is bredienos bredienos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai ju medziokle yra grieztai limitruojama...labai labai mazai per visa LT licenziju isduodama

kad nebutu vel off topic'as, musu megiamiausias patiekalas is stirnienos/'ozienos'
imama nemaza kumpio ar kita raumeno gabala, ji itrinam kadagiu uogu, pipiriuku, druskytes ir alyvuogiu aliejaus misiniu, dar galima i visa tai ispausti citrina, bet galima ir be, labai gerai butu cia ir sviezi ciobreliai ar salavijai, ar rozmarinas thumbup.gif (visi perkami medziotoju prieksoniu misiniai, palyginus su situ -visiskas s doh.gif ax.gif na, mes su vyru nesenai atradom ir nusprendem -viskas jokiu medziotoju prieskoniu nebepirksim ax.gif tongue.gif ). pamarinuot reiktu nors kelias valandas, bet geriau ir visa para ar net ilgiau. Tada i mesa susmaigstyti lasinuku gabaliukus, bei kas megsta galima ir dziovintu slyvu bei abrikosu thumbup.gif ir visa tai kepti rankoveje...na nuo gabalo priklauso kiek -gali but valanda, gali but 1,5 val mirksiukas.gif kepam 200 laipsniu tempoj. Mano vyras ir mano tetis tai megsta kaip karsta patiekala mirksiukas.gif , o man skaniau, kaip saltas lotuliukas.gif
cia fotkinta jau saltas mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Kaip tik tokį patiekalą gaminsiu šį savaitgalį. Nes bus proga, ir kepsiu 2 dienas . išsiėmiau 2 "ožio" ar "ožkos" nežinau lotuliukas.gif kumpius ir užpyliau marinatu parai. marinatą dariau iš visokių prieskonių nežinau kas gausis, pipirai, vegeta, druska, lauro lapeliai, česnako granulių, vyno acto, paprsto acto, citrinos sulčių truputį g.gif Na ir šiandien sausai marinuosiu+ sultiniu špricuosiu vidun. jau šitą esu dariusi dalyką, pasiteisno thumbup.gif Prieš kepant irgi dėsiu lašinukų, anksčiau to nedariau. Tik dar neapsisprendžiu kur kepti, ar rankovėj ar folijoj įsuktą. Nes kažkaip man rankovėj apskrunda labai nors jos ir neprakerpu g.gif Patieksiu karštą, kiek liks, šeštadieniuj bus prie šaltų, o kitą vėl kepsiu karštam. Galvoju reiktų kokio padažo skanaus, gal est dariusi kuri, kad tiktų prie šios mėsytės. Prašau pasidalinti receptu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš,esu dariusi stirnieną kadagių padaže
stirnienos šlaunies,
trys šaukštai alyvų aliejaus,pora šaukštų sviesto,pipirų,druskos,kadagio uogų,
Marinatui:
butelis sauso raudonojo stipraus vyno,
greižinėliais pjaustytos pusė citrinos,
šaukštas vyno acto,
smulkiai sukapotas svogūnas,
du šaukštai petražolių ,
penki pipirai,dešimt kadagio uogų,
laro lapelis,
smulkiai supjaustyta morka,
Paruošti marinatą,nuplautą mėsą sudėti į molinį indą ,užpilti marinatu,laikyti šaltoje vietoje12val.Mėsą nuolat pavartyti.paskui gerai nuvarvinti{marinato neišpilti},aptepti aliejumi.
galima kepti ant grotelių.galima kepti orkaitėje,kaip norima.Kepti1,5-2val.Įpusėjusią kepti mėsą apvesrsti.
Paruošti padažą,citrinos griežinėlius išimti iš marinato,o marinatą virti ant silpnos ugnies,kol nugaruos pusė skysčio.
Perkošti persietelį,sudėti sviestą,,įberti druskos ,pipirų ir kadagio uogų.Padažą supilti į padažinę
Atsakyti
ZUIKIENA GARSTYCIU PADAZE

Reikes:
Apie 1 kg zuikienos;
3 saukstai kvietiniu miltu;
2 saukstu margarino arba sviesto;
Apie 300-400 ml sultinio (gali buti ir is kubeliu, skonis, pagal skoni);
2-3 saukstu garstyciu;
Maza saujele dziovintu ciobreliu;
100 gr grietineles;
Pipiru, druskos.

Jei zuikiena saldyta, atsildikyte ir supjaustykite mazesniais gabaleliais. Pavoliokite gabaliukus kvietiniuose miltuose.
Pasildykite keptuve su riebalais. Partijomis pakepinkite zuikiena, kad is visu pusiu graziai pagelstu. Perdekite mesa i puoda.
Supilkite i puoda sultini ir imaisykite garstycias ir ciobrelius. Uzdenkite puoda ir troskinkite mesa mazdaug 30 minuciu arba kol suminkstes. Likus iki troskinimo pabaogos 10 minuciu, supilkite grietinele. Pagardinkite (pagal skoni) druska ir pipirais.
Patiekti su ryziais.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 12 09, 17:02)
Yra tam tikras laikas kada galima kada ne,  medžioti. O ką galima medžioti priklauso nuo turimų licenzijų

ir ka tu tuo norėjai pasakyti? nebuk juokinga ir tokiais komentarais neteršk temos, kita vertus, ką namuose negalima turėt "ožio", jei jų negalima šaudyti bigsmile.gif
bonda, labai skaniai atrodo tavo patiekalas bigsmile.gif , einu ieškot ka gali padaryti iš stirnienos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotute: 16 gruodžio 2008 - 16:52
QUOTE(lotute @ 2008 12 16, 16:50)
ir ka tu tuo norėjai pasakyti? nebuk juokinga ir tokiais komentarais neteršk temos, kita vertus, ką namuose negalima turėt "ožio", jei jų negalima šaudyti bigsmile.gif
bonda, labai skaniai atrodo tavo patiekalas  bigsmile.gif , einu ieškot ka gali padaryti iš stirnienos  ax.gif

O va tavo komentaro tai tikrai nesuprtau. tikrai jai visų postų neperskaitai ir nesupranti kas su kuom tai ir neteršk eterio. Ir jei neskiri "OŽIO" nuo BRIEDŽIO doh.gif . NES MES KAIP TIK APIE DU SKIRTINGUS PATIEKALUS IR GYVŪNUS KALBĖJOM lotuliukas.gif
Ir kaip tu gali turėti, jei jo negalima turėti. Čia tas pats, kaip su narkotikais, jų niekur, niekaip negalima, bet kaip kas turi, vieni parduoda, kiti perka...
O kumpiai savaitgalį gavosi klasiškai thumbup.gif tiesiog ištirpo. Šį karta dar ir lašinukų dėjau. thumbup.gif

O reiks gal ir stirnieną pabandyt garstyčių padaže, irgi turėtų gautis.

Na žinai BONDA dar nedingo visi briedžiai iš Lietuvos, dar kaip kuriuose regionuose yra keletas. O ir mėsos iš jo ne kaip iš kiškio, ir šaldiklyje mėsą galima ne savaitę laikyti. Nors ką gali žinoti, kiek laikraštyje brakonierių pagautų skelbia. g.gif
Atsakyti
Merginos, nesipykit, iki lapkricio 15 buvo galima medzioti ir briedzius smile.gif Jei kas gavo licenziju ir rado zveriu, tai tik dziaugtis uz juos reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 12 16, 21:21)
Merginos, nesipykit, iki lapkricio 15 buvo galima medzioti ir briedzius smile.gif Jei kas gavo licenziju ir rado zveriu, tai tik dziaugtis uz juos reikia smile.gif

Tai aš ir sakau, kad priklauso nuo licenzijų turėjimo kiekio ir medžioklės laiko.
Bet matyt LOTUTE nelabai gaudosi medžioklėj ir žvėrienoj arba gerai neįsiskaito į postus kas ką rašo, ir klykauna čia net ne į temą. doh.gif
Išsitraukiau šernioko šonkaulius, dar nuo pernai užsilikusių kameroj buvo. ir kažkaip norėčiau su raugintais kopūstais pataisyti, tik nesugalvoju kaip. g.gif Sriubos nenoriu. Gal kuri gaminote.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 12 16, 22:24)
Tai aš ir sakau, kad priklauso nuo licenzijų turėjimo kiekio ir medžioklės laiko.
Bet matyt LOTUTE nelabai gaudosi medžioklėj ir žvėrienoj arba gerai neįsiskaito į postus kas ką rašo, ir klykauna čia net ne į temą.  doh.gif
Išsitraukiau šernioko šonkaulius, dar nuo pernai užsilikusių kameroj buvo. ir kažkaip norėčiau su raugintais kopūstais pataisyti, tik nesugalvoju kaip.  g.gif Sriubos nenoriu. Gal kuri gaminote.


na, as pries kelias dienas trosknau raugintus kopustus su sernienos sonkauliukas smile.gif

bet neko isskirtinio, viskas labai paprasta.

i greitpuodi pripiliau aliejaus, ikaitinau, sudejau daug pripjaustytu svogunu, apkepiau. tada sonkaulius ir vel akepinau (galima juos pries tai palaikyti apibarstytus prieskoniais ir aliujumu, bet nebutinai). priekoniai. pagal skoni. tada tarkuotas morkas urokine tarka. vel pakepinau. galop kopustus raugintus. ipiliau truputi vandens, dar prieskoniu iki pilnos laimes. uzukau dangti. 20 min. ant ugnies ir dar tiek pat palaukiau kol garas iseis.

per ta laika issiviriau bulves su lupenomis.

na ir psio skanaus!!!

P.S. o gal kas kepet sernienos kotletus???
Atsakyti
Mes šerno šonkaulius dažnai troškinam su daržovėm, pupelėm ir bulvėm smile.gif arba kepam orkaitėje kepimo rankovėje ir su daržovėm. Ką su tais šonkauliais dar padaryti nelabai fantazijos yra schmoll.gif kumpis kitas reikalas thumbup.gif gali daug ką sumąstyt 4u.gif

šernienos kotletus kepam,labai skanu thumbup.gif kai turim bebro,tai sumaišau su šerniena
o šiaip šernienos kotletams dedasi tas pats,kas ir paprastiems kotletams,tik žolelių įvairesnių įdedu,žalią bulvę įtarkuoju,galima sūrio įtarkuot,kmynų įbert smile.gif
ką fantazija leidžia,tą ir pridedu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 16 gruodžio 2008 - 22:57
mano seimyna labai megsta barscius. o vat is sernienos sonkauliu jie gaunasi ypatingi. gal ta skoni priduoda sernienos sultinys, net nezinau... bet jau senokai tos barscius verdam tik "ant sernienos" sonkauliu!

aciu uz kunkletus!!!! ryt bandysiu!
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2008 12 16, 22:50)

P.S. o gal kas kepet sernienos kotletus???

labai dažnai jais pietaujama mūsų šeimoje. Visada pridedu kiaulienos truputį ar lašinukų, bulvės įtarkuoju, kad minkštesni būtų. O prieš savaitę dariau šernienos kukuliukus keptus orkaitėje, į kuriuos vietoj bulvės įtarkavau obuolį, buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti