Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žvėrienos paruošimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Cheburashka
Gal kas esat ka nors gamine is elnienos?Niekada gyvenime nesu nei darius,nei valgius,tai net neisivaizduoju,ka padaryt.Galvojau is dalies mesos gal saslykus pagamint,o is kitos ka nors siaip.O kazin saslykai daromi kaip is paprastos mesos,ar kaip nors ypatingai? g.gif
Asta
Niekad nevalgiau to zveries, bet radau keleta receptu. Gal kuris pravers........

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...ount=50&Start=1
Vandenis66
biggrin.gif pagrindinis patiekalas , kuri gamina vyrai - kiausiniene .Taciau moterims jos gamybos technologija yra per sudetinga todel aprasinet nera tikslo - vistiek nesigaus taip kaip vyrams laugh.gif
Asta
QUOTE (Vandenis66 @ 2004 09 18, 18:05)
biggrin.gif pagrindinis patiekalas , kuri gamina vyrai - kiausiniene .Taciau moterims jos gamybos technologija yra per sudetinga todel aprasinet nera tikslo - vistiek nesigaus taip kaip vyrams laugh.gif

Na bet shiais laikais vyrai irgi moka skaityti, todel visada aprashineti verta net ir kiaushiniene - va pasikviesim vyrus kad jei ka tai ishverstu i suprantama kalba:)
Vandenis66
is elnio "kankolu" irgi galima si bei ta pagaminti rolleyes.gif
Cheburashka
Nu elnio kankolu neturiu,tik normalia mesa,taip kad kiausinienes nekepsim wink.gif
Bitulka
QUOTE (Cheburashka @ 2004 09 19, 08:09)
Nu elnio kankolu neturiu,tik normalia mesa,taip kad kiausinienes nekepsim wink.gif

As elniena, stirniena ir serniena gaminu tiaip: Mesa butuna ismirkyti parugstintame vandenyje, kad ismirktu kraujas. Paskui paspirgau lasiniuku, su jais pakepinu daug svogunu ir morku. Mesa supjaustau nedideliais gabaleliais ir sudedu i puoda, uzpilu vandeniu ir kai paverda 5 minutes nupilu vandeni, mesyte nuplaunu ir vel uzkaiciu tik pridedu visokiausiu prieskoniu: ir pierciku, ir vegetos, ir zverienos spec. prieskoniu, trupuciuka cesnako. Kai mesa paveda 1.5 val. sukraunu spirgiukus su darzovem ir troskinu toliau. Dar galima ipjaustyri ismirkytu dziovintu slyvu irgi labai niam niam.. biggrin.gif Pries baigiant troskinti idedu sauksta grietines ir viska gerai ismaisau. Patiekalas liuksiskas gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Beje ir zuiki taip galima paruosti. Mano vyras medziotojas, tai zveriena ir maitinames biggrin.gif
besiba
dazniausia troskinu, kaip paprasta mesa... net ir nemirkau daznai wink.gif

dar galima kepti orkaiteja toki kepsni... (dideli mesos kavalka biggrin.gif ), bet pries tai ji reikia pamarinuoti parugstintam vandenyje su priekoniais, o tada i ta mesa prikaisioti lasinuku gabaliuku bei dar galima dziovintu slyvu bei abrikosu ir tada i orkaite. kepti apie pusantros valandos. maniskiui bei mano tevam ji patinka karsta, o man salta wink.gif
tevas mano daro is elnienos (kaip mes vadinam - vegetariskos mesos biggrin.gif ) saslykus. O juos daro visaip ir su grietine, ir mojonezu, labai skanus su pomidoru sultimis thumbup.gif tik aisku, gabalai turi buti stambesni, nei kiaulienos saslykui ir negalima ju perkepti, nes tada bus labai sausi
Šmigija
Na zveriena man tikrai nenaujiena, o is jos gaminu viska ka ir is iprastos kiaulienos ar jautienos. Ir troskiniai, ir kotletai, ir kepsniukai. Dievinu vyro kepta stirnienos steika ant lauzo. Mesa kaip mesa. Tik tiek, kad serniena ilgiau mirkau ir gaminu is jos tik kai gaunu patvirtinima is veterinaro jog ji sveika. Is sernienos mano anyta dar daro desreles.
Kas leicia zverienos prieskonius tai jie man nelabai patiko. Labiausiai megstu Santa marijos prieskonius, o ju kolekcijoje zvierienai skirtu neteko matyti.
smilciukas
Sveiki,gal kas turit receptuku,kaip pagaminti skaniai zveriena,pvz.stirniena?As apart saslyku thumbup.gif ,daugiau nieko nemoku paruost is tos mesos g.gif
Velziene
Man jūsų patarimų dėl patiekalų iš stirnienos paruošimo irgi reikėtų 4u.gif
Pasižadėjau rytojaus pietums ką nors paruošti, bet net neišmanau ką. blush2.gif
Pepiuke
O kur jus ta elniena perkat? Ar vyrai is medziokliu parnesa? blush2.gif
Velziene
Man tai parneša iš medžioklės. O aš dar tik naujai iškepta namų šeimininkė smile.gif , tai blyn kaip man sunku su ta žvėriena. blush2.gif
san
gal galite aprasyti technolligija kaipgi tuos lasinukus i mesa prismaigstyti???
saltinelis
As daug ka gaminu is briedienos. Is pradziu pamarinuoju, o tada galima:
1. Kotletus,
2. Kepti gabala, ivyniojus i folija, orkaiteje,
3. Plonai supjauscius, pamusus gabaliukus keptuveje kepti.

Ypatingu prieskoniu nenaudoju, geriausia pipirai ir druska. O marinata, skirta BBQ galima parduotuveje nusipirkti. Sis marinatas l. tinka, jei kepi orkaiteje.
lotute
QUOTE(Pepiuke @ 2005 11 25, 13:35)
O kur jus ta elniena perkat? Ar vyrai is medziokliu parnesa?  blush2.gif
*


vyras parnesa, bet daabr idomu pasidare, ar parduotuvej prekiauja elniena?
uolma
Mano firminis patiekalas iš stirnienos ar elnienos tai toks.
Visad mėsą palaikau prieš gaminant vandenyje su trupučiu atcto. Nelieka to tokio specifinio kvapo. Išpjaustau visas gyslas ir plėves. Tada, kad ir su kaulais dedu į puoda ir vieną kartą nuverdu be prieskonių. 2 kartą jau jau nuplovus verdu su daug visokių prieskonių kol beveik nukrenta nuo kaulo mėsa. (nes jei žalią imti nuo kaulo dar daug lieka mėsos, o taip ji visa susinaudoja). Tada nuimu mėsytę nuo kaulo supjaustau gabaliukais, ir dedu į troškintuvą, pridedu daug svogūnų, morkų vėl prieskonių visokiausių, užpilu vandeniu, kad šiek tiek būtų lygu su mėsa ir troškinu kol iškeps daržovės. Įdedu truputį sviesto ir grietinės. o jei matau kad labai skystas padažas gaunasi, miltų su grietine pamaišau ir sudedu, tada sutirštėja. Taip gaunasi labai minkšta mėsytė. O jei kokiai puotai noriu paruošti, tai labai patogu iš vakaro išsiverdu, o kitą dieną lieka tik patroškinti. Pabandykit tikrai nenusivilsit.
Kartą bandžiau troškinti iš karto gabaliukais supjaustyta gavosi kietoka.
Andryte
As tai is zveriena dazniausiai tiesiog kepu orkaitej. Kokiu nors zveriu kumpius smile.gif Tik kad juos pamarinuot kaip nors rugsciai reikia, kad nebutu labai kieti. O stirniena kazkada troskinau - tai kaip ir paprasta mesa, tik balto vyno ipyliau, kad minkstesne butu.
lotute
padekit merginos, vakar vyras parnese bredienos, sutvarke ja, siandien reik kazka is jos padaryti, sumasciau padaryti guliaso, bet kad tos mesos tiek daug, ka reik padaryti dar?gal zinote kokiu nors recepteliu? mirksiukas.gif
lotute
QUOTE(uolma @ 2005 12 01, 11:10)
Mano firminis patiekalas iš stirnienos ar elnienos tai toks.
Visad mėsą palaikau prieš gaminant vandenyje su trupučiu atcto. Nelieka to tokio specifinio kvapo. Išpjaustau visas gyslas ir plėves. Tada, kad ir su kaulais dedu į puoda ir vieną kartą nuverdu be prieskonių. 2 kartą jau jau nuplovus verdu su daug visokių prieskonių kol beveik nukrenta nuo kaulo mėsa. (nes jei žalią imti nuo kaulo dar daug lieka mėsos, o taip ji visa susinaudoja). Tada nuimu mėsytę nuo kaulo supjaustau gabaliukais, ir dedu į troškintuvą, pridedu daug svogūnų, morkų vėl prieskonių visokiausių, užpilu vandeniu, kad šiek tiek būtų lygu su mėsa ir troškinu kol iškeps daržovės. Įdedu truputį sviesto ir grietinės. o jei matau kad labai skystas padažas gaunasi, miltų su grietine pamaišau ir sudedu, tada sutirštėja. Taip gaunasi labai minkšta mėsytė. O jei kokiai puotai noriu paruošti, tai labai patogu iš vakaro išsiverdu, o kitą dieną lieka tik patroškinti. Pabandykit tikrai nenusivilsit.

*


o sita receptuka tai butinai pameginsiu mirksiukas.gif gal vyrui patiks mirksiukas.gif kadangi pati nemegstu svogunu blush2.gif
uolma
Lotute, tai gali svogūnų ir nedėt, ir pati valgysi.Bet man asmeniškai tai skaniau su jais ir dar netgi daug dedu. O kai taip paruošiu pagal tokį receptą tai ir mano viena draugė nevalganti svogūnų labai skanai suvalgo viską net ir juos. lotuliukas.gif

Jei daug turi tai porcijomis susišladyk kameroj ir bus kitam kartui.

Arba kepk kepsnių pamarinavusi.
*Saulyte
QUOTE(lotute @ 2005 12 05, 12:42)
padekit merginos, vakar vyras parnese bredienos, sutvarke ja, siandien reik kazka is jos padaryti, sumasciau padaryti guliaso, bet kad tos mesos tiek daug, ka reik padaryti dar?gal zinote kokiu nors recepteliu? mirksiukas.gif
*




Sveikutė, aš tai kaip ir nelabai tiksliai žinau ką iš tos tavo daug briedienos daryt, bet kadaise mano kaimynka, kai jai vyras partempė pusė briedžio, kažkokiu būdu gamino konservus stiklainiuose. Ir žinai ragavau, labai skanu. O jei dar išvirt bulvių ir pašildyt tą breidžio konservą, su raugintų kopūstų salotom, niu tai labai jau niam.. niam... thumbup.gif Jei rasiu kokį receptėlį tų konservų tai būtinai parašysiu. mirksiukas.gif
*Saulyte
lotute,


http://www.uahunter.com.ua/kok/kok_all.php čia yra informacijos apie laukinių žvėrių paruošimą


http://piterhunt.ru/Library/myasodj/mdj.htm ir čia yra ne mažai informacijos, receptų, įeini į skyrių biblioteka, o ten jau peržiūrėjus rasi daug info.


http://piterhunt.ru/pages/rcepty_oh_kuh/tu...hunter007/1.htm va čia konservavimas yra.

jei dar ką rasiu tai įmesiu mirksiukas.gif
lotute
labai labai ačiū merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
lotute
QUOTE(uolma @ 2005 12 06, 16:01)
Lotute, tai gali svogūnų ir nedėt, ir pati valgysi.Bet man asmeniškai tai skaniau su jais ir dar netgi daug dedu. O kai taip paruošiu pagal tokį receptą tai ir mano viena draugė nevalganti svogūnų labai skanai suvalgo viską net ir juos.  lotuliukas.gif

Jei daug turi tai porcijomis susišladyk kameroj ir bus kitam kartui.

Arba kepk kepsnių pamarinavusi.
*


te receptuka tavo tikrai pabandysiu mirksiukas.gif kadangi daug buvo tai likusia gabaliukais idejau i saldikli smile.gif
lotute
o siaubeli, doh.gif doh.gif ryt vyras vel i medziokle isvaziuoja doh.gif doh.gif
uolma
Pas mane praktiškai visas šaldiklis tik žvėrienos. Kai pasakau vyrui gal jau nevažiuok į medžioklę, nes jau neturiu kur dėt mėsos, tai širsta. Sako džiaugtis turėtum, kad parvežu ko valgyti, o ne zyst. O, kad jau ji man niekur netelpa tai jam neįdomu.

Tiesa mes dar dešras darom kai iš karto turim daug mėsos. Maišom su lašinias kiaulės. Ir labai gerai būna kai reikia kažką greitai paruošti, nes aš jas užšaldau, o kai reik tai iš kart į puodą ir išverdu. thumbup.gif
lotute
QUOTE(uolma @ 2005 12 10, 12:40)
Pas mane praktiškai visas šaldiklis tik žvėrienos. Kai pasakau vyrui gal jau nevažiuok į medžioklę, nes jau neturiu kur dėt mėsos, tai širsta. Sako džiaugtis turėtum, kad parvežu ko valgyti, o ne zyst. O, kad jau ji man niekur netelpa tai jam neįdomu.

Tiesa mes dar dešras darom kai iš karto turim daug mėsos. Maišom su lašinias kiaulės. Ir labai gerai būna kai reikia kažką greitai paruošti, nes aš jas  užšaldau, o kai reik tai iš kart į puodą ir išverdu.  thumbup.gif
*


aha ar mes darom desras taip pat ir lasinuku idedam, poto vyras isryko, nu labai skanu thumbup.gif thumbup.gif
Solle
Stirnos nugarine

1 stirnos nugarine
druskos,pipiru,150g rukytu lasiniu
1 morka
1 petrazoles saknis
2 saukstai sviesto
0,5citrinos sulciu
1 arb saukstelis garstyciu
0,5 stiklines grietines

nugarine istrinti pipirais ir druska,labai tankiai prismaigstyti supjaustytu lasiniu ir deti i keptuve,prismaigstyta lasiniu puse dedant i apacia.Virsus pridengiamas plonai supjaustytais lasiniais,apdedamas supjaustytomis morkomis ir petrazolemis,uzpilti istirpintu sviestu ir kepama nuolat palaistant.Pusiau iskepes kepsnys apverciamas,palaistomas citrinu sultimis ir grietine ir kepamas laistant,kol suminksteja.Iskepusi nugarine atsaldoma,uzpilama perkostu padazu,i kuri imaisoma garstyciu,supjaustoma ir sudejus i grazia lekste papuosti citrinu griezineliais ir tada jau Skanaus thumbup.gif
Čili
Alma littera išleido knygą "medžiotojų receptai"(berods toks pavadinimas) thumbup.gif
Velziene
MAMOS HELP!!!!!!!
Šį kartą prašau, kad pagelbtumėte ir patartumėte ką daryti su zuikiu?Kaip jį būtų galima kepti? Ar dar ką padaryti? 4u.gif
Dėkui iš anksto už pagalbą.
uolma
Iš zuikio lygiai taip pat darau troškinį kaip anksčiau minėjau, pasiskaityk aukščiau mano receptų. Palaikau marinate, išverdu gerai, nuimu nuo kaulų ir t.t....
lotute
QUOTE(laimINGA23 @ 2006 02 10, 19:45)
MAMOS HELP!!!!!!!
Šį kartą prašau, kad pagelbtumėte ir patartumėte ką daryti su zuikiu?Kaip jį būtų galima kepti? Ar dar ką padaryti? 4u.gif
Dėkui iš anksto už pagalbą.
*


Vyro mama istūsina, sake tikras skanumelis, apti tai nes bandziusi
Rasvyte
QUOTE(laimINGA23 @ 2006 02 10, 19:45)
MAMOS HELP!!!!!!!
Šį kartą prašau, kad pagelbtumėte ir patartumėte ką daryti su zuikiu?Kaip jį būtų galima kepti? Ar dar ką padaryti? 4u.gif
Dėkui iš anksto už pagalbą.
*



Dar vienas zuikienos receptukas.Mano šeimyna tai pirštukus laižo biggrin.gif

Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)

Į puodą sudėti pjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, ipilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.

Zuikiena gaunasi su pievagrybiais ir tokiu tirštoku padažu.
SKANAUS rolleyes.gif
Velziene
QUOTE(Rasvyte @ 2006 02 20, 13:13)
Dar vienas zuikienos receptukas.Mano šeimyna tai pirštukus laižo biggrin.gif

Taigi reiks:
kiškis
2 morkos
3 svogūnai
4-5 š. aliejaus
2 š. majonezo
0,5 kg pievagrybių
0,5 st. alaus arba balto vyno (aš darau su alumi)

Į puodą sudėti pjaustytas morkas,  kubeliais pjaustytą kiškieną ant jų svogūnus, majonezą, ipilti truputi vandens ir troškinti. Kai viskas gerai įkaista įpilti stipraus alaus. Troškinti 2-2,5 val. Iki troškinimo pabaigos likus maždaug 20 min. suberti pjaustytus pievagrybius.

Zuikiena gaunasi su pievagrybiais ir tokiu tirštoku padažu.
SKANAUS  rolleyes.gif
*






Va čia tai niam niam biggrin.gif
Labai patiko visiems. Ačiū už receptuką. 4u.gif
Rasvyte
QUOTE(laimINGA23 @ 2006 02 23, 15:09)
Va čia tai niam niam biggrin.gif
Labai patiko visiems. Ačiū už receptuką. 4u.gif
*



Visada prašom bigsmile.gif
Nikole Kidman
Merginos, o ką darot su laukinėm antim, kaip jas ruošiat?
raimuxe
QUOTE(Cheburashka @ 2004 09 18, 14:28)
Gal kas esat ka nors gamine is elnienos?Niekada gyvenime nesu nei darius,nei valgius,tai net neisivaizduoju,ka padaryt.Galvojau is dalies mesos gal saslykus pagamint,o is kitos ka nors siaip.O kazin saslykai daromi kaip is paprastos mesos,ar kaip nors ypatingai? g.gif
*




QUOTE(lotute @ 2005 12 10, 00:03)
o siaubeli, doh.gif  doh.gif  ryt vyras vel i medziokle isvaziuoja doh.gif  doh.gif
*


Mano tai beveik kasdien, taigi tave pilnai užjaučiu doh.gif doh.gif doh.gif unsure.gif


QUOTE(uolma @ 2005 12 10, 13:40)
Pas mane praktiškai visas šaldiklis tik žvėrienos. Kai pasakau vyrui gal jau nevažiuok į medžioklę, nes jau neturiu kur dėt mėsos, tai širsta. Sako džiaugtis turėtum, kad parvežu ko valgyti, o ne zyst. O, kad jau ji man niekur netelpa tai jam neįdomu.

Tiesa mes dar dešras darom kai iš karto turim daug mėsos. Maišom su lašinias kiaulės. Ir labai gerai būna kai reikia kažką greitai paruošti, nes aš jas  užšaldau, o kai reik tai iš kart į puodą ir išverdu.  thumbup.gif
*


Vaizdelis pas mus toksai pat doh.gif O dešros man skaniausios (valgome šviežias virtas) iš šerno thumbup.gif
ultraviolet
na ir aš pas jūs 4u.gif maniškis irgi atnešė stirnienos, gaminau pagal šį receptą , tai sakė kad labai skaniai, net dukra ragavo, klausė kaip vyras gyrė, tai užsinorėjo biggrin.gif :
Stirnienos kepsnys marinuotas pasukose
2 kg stirnos (elnio) mėsa kepsniui (iš kojos)
Įtrynimui:
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai maltų čili pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis šalavijo (jo nedėjau ax.gif )
1 šaukštas acto

Marinatas:
2 l pasukų
4 supjaustyti svogūnai
4-5 lauro lapai (Lauro lapas)
6 skiltelės česnako, susmulkintos
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
nedidelė lazdelė cinamono (Cinamonas)

Įtrinkite nurodytųjų produktų mišiniu.
Kelias valandas kepsnį palikite marinate iš nurodytųjų produktų. Padėkite į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apverskite.
Nusausinkite kepsnį, marinatą galite išpilti.
Gerai apkepkite kepsnį (iki rudumo) orkaitėje patepę jį kiaulienos taukais(aš naudojau aliejų ax.gif ).
Nupilkite riebalus.
Supilkite butelį gero alaus arba sidro(pyliau švyturio alų(extra ar koks, raudona etikėtė ax.gif ). Uždenkite ir lėtai kepkite 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėkite porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves(dėjau daugiau). Įpilkite kai reikės daugiau alaus, sidro ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepkite kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Pateikite su žalių daržovių salotomis.

P.S.o sakykit jūs pačios kaip pradėjot ragaut žverieną?man kažkaip sunku prisiverst doh.gif bjauru ax.gif atrodo gerklėj užstrigs lotuliukas.gif
vedeja
QUOTE(violetik @ 2006 11 03, 14:44)
P.S.o sakykit jūs pačios kaip pradėjot ragaut žverieną?man kažkaip sunku prisiverst doh.gif bjauru ax.gif atrodo gerklėj užstrigs lotuliukas.gif
*


Na paragavau ir...nieko..nenumiriau hihihi.gif Aš skaniai nemoku pasigamint, todėl kažkaip, nors ir turiu medžiotoją ir mėsos šaldiklyje, bet kažkaip ne itin žaviuosiu žvėriena. Bet, ačiū violetik, reikės išbandyt tavo receptuką, juolab, kad kolkas turiu vien elniena doh.gif
ultraviolet
QUOTE(Nikole Kidman @ 2006 10 15, 10:00)
Merginos, o ką darot su laukinėm antim, kaip jas ruošiat?
*


receptu nezinau, tik pasakysiu viena - nebandyk gamint pagal recepta su paprasta antim(namine tongue.gif ) doh.gif eina sau doh.gif kepiau 3 val, su dziovintom slyvom(paragavus visai nedera kazkaip), o toks s.. gavosi schmoll.gif
izabelyte
QUOTE(Bitulka @ 2004 09 20, 08:44)
As elniena, stirniena ir serniena gaminu tiaip: Mesa butuna ismirkyti parugstintame vandenyje, kad ismirktu kraujas. Paskui paspirgau lasiniuku, su jais pakepinu daug svogunu ir morku. Mesa supjaustau nedideliais gabaleliais ir sudedu i puoda, uzpilu vandeniu ir kai paverda 5 minutes nupilu vandeni, mesyte nuplaunu ir vel uzkaiciu tik pridedu visokiausiu prieskoniu: ir pierciku, ir vegetos, ir zverienos spec. prieskoniu, trupuciuka cesnako. Kai mesa paveda 1.5 val. sukraunu spirgiukus su darzovem ir troskinu toliau. Dar galima ipjaustyri ismirkytu dziovintu slyvu irgi labai niam niam.. biggrin.gif  Pries baigiant troskinti idedu sauksta grietines ir viska gerai ismaisau. Patiekalas liuksiskas gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Beje ir zuiki taip galima paruosti. Mano vyras medziotojas, tai zveriena ir maitinames  biggrin.gif
*


labas, o gal zinai kur dar galima butu surast internete receptu zverienai pagaminti???
Sibile
gal kas turite spec receptuka stirnienos sonkauliukams? noriu kaledoms seimyna nustebinti
-Dange-
Norėčiau sužinot, o kaip jūs tiksliai tą marinatą žvėrienai darote? g.gif
Turiu elnienos, tai norėčiau ką nors skanaus pagamint smile.gif
linada
QUOTE(Sibile @ 2006 12 19, 17:36)
gal kas turite spec receptuka stirnienos sonkauliukams? noriu kaledoms seimyna nustebinti
*


mano uosvis sake kad ismarinavus riebaluose iskepti - jam nieko nera skaniau, tik kazi ar nustebisni tuo savo seimyna hihihi.gif
kiri111
Elnienos troškinys


Patiekalui reikės:

300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos

Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.

Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).

Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
jkniaz
Sveikos, as cia kaip ta blondine is "Dviracio ziniu" biski ne i tema paklausiu, nes nezinau, kur dar galima sutikti medziotoju zmonu smile.gif gal zinote, kur isdirba stirnu kailius?
Pepiuke
QUOTE(kiri111 @ 2007 01 12, 23:54)
Elnienos troškinys
Patiekalui reikės:

300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos

Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.

Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).

Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
*



Reiks ir man isbandyti si recepta smile.gif
opatija
Pas draugus valgiau stirnienos troškinį -tokia sausa mėsytė gavos, kad vos galima buvo nuryti schmoll.gif
eegle
QUOTE(opatija @ 2007 02 07, 11:04)
Pas draugus valgiau stirnienos troškinį -tokia sausa mėsytė gavos, kad vos galima buvo nuryti schmoll.gif
*


keista g.gif g.gif g.gif , aš labai daug patiekalų ruošiu iš stirnienos, bet sausa niekad nebūna g.gif g.gif , tik jei kotletukus darau, tai truputį maltos riebesnės kiaulienos įdedu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.