Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ach, tos pagirios...
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3
murzinyte
QUOTE(Liulia* @ 2005 01 19, 16:26)
O man nebūna pagirių thumbup.gif , bet nėra čia ko džiagtis turbūt labai... g.gif , taip galim ir chroncike patapt  doh.gif Aš iš po vakar visada puolu tvarkytis, matyt taip bandau kompensuoti blogus darbus... ax.gif
*

thumbup.gif Man po gero baliuko - tas pats. Tvarkau kambarius maudausi vos ne 2 valandas... norisi net patalynę pakeisti... blink.gif
simeja
Man tai kita diena geriausiai tinka ledai arba tortas. I normalu maista net ziureti negaliu...
pekutis
niu taip si liga tai sunkiai pagydoma.... biggrin.gif vakar pirma syki normaliai atsipalaidavau po gimdymo tai siandienuser posted image mane tai gelbsti saldi arbata.siaip nesaldinu nei kavos nei arbatos..taciau tokiu atveju..... ax.gif blush2.gif
mindira
Didziausias vaistas kefyras, koki litra isgeriu ir laikas, kol praeina,bet siaip tai buna labai blogai, tai po tokiu pagiriu is vis nenoriu ziuret i alkoholi.
uola
Pomidoru sultys
Dideles dozes vandens su citrina
kaip bebutu keista, kartais laaabai padeda kokakola
Dusas kas trejata valandu
sunkesniais atvejais: Alkoselteris, lova, praviri langai, maksimumas skyscio ir penkios issinuomotos melodramos, arba rusiskos komedijos.
Shalimar
Man tai pagirios buna dvieju rusiu-pirma-labai labai norisi valgyti, antra-pykina nuo maisto kvapo blink.gif Siaip nei vienu nei kitu atveju negaliu gert mineralkos, nu nemegstu as jos, nuo kokios kolos tai iskart atpilciau blush2.gif , kazkaip ji man su alkoholiu asocijuojasi schmoll.gif Pachmieliukas kartais labai gerai, aisku, jei i darba nereikia wacko.gif Zinau, kad saldumynai labai gerai, bet nesinori man ju nors tu ka doh.gif Metadoxilas dar neteko girdet, kad kam padetus, bet zinau daugybe atveju, kad nuo jo buna ziauriai bloga.Geriausia yra daug daug miego, dusas ir geri pusryciai thumbup.gif Bet jeigu reikia i darba !!! ph34r.gif mega_shok.gif
pekutis
QUOTE(mindira @ 2005 03 13, 19:11)
Didziausias vaistas kefyras, koki litra isgeriu ir laikas, kol praeina,bet siaip tai buna labai blogai, tai po tokiu pagiriu is vis nenoriu ziuret i alkoholi.
*

atleisk uz smalsuma:tavo avatare tu??????
ZIURIU KAD SEKMADIENI GANA POPULIARI TEMA tongue.gif tongue.gif tongue.gif
verte
Perskaičiau www.medik.lt, kad "raudonas vynas sulėtina į Alzheimerio ligą panašios ligos pelėms eigą. Duodant kasdieną pelėms dviejų taurių raudono vyno ekvivalentą, sulėtėja atminties praradimas ir smegenų ląstelių žūtis. Rekomenduojamas raudono vyno kiekis moterims yra viena taurė per dieną, o vyrams ne daugiau kaip dvi taurės, teigia Dr. Giulio Maria Pasinetti iš Mount Sinai School of Medicine in New York City."
Taigi, visiems į sveikatą ir gero savaitgalio!
tetarima
Uj blink.gif wub.gif o man isvis nuo alkoholio alergija, baijsu ir pagalvot kaip man sunku budavo po to fear.gif karsta.gif uztai vengiu jo visiskai,nes zinau kaip man bus po to 2 dienas wub.gif baijsu schmoll.gif
cognac
kai ryte galva plysta ir sirdis balbatuoja man padeda UPSARIN UPSA putojancios tablets, isgeriu ryte, o jei reikia dar veliau viena isgeriu. taip buna jau po gero baliaus, o kai isgeri kokio vyno ar sidro po pora tauriu tai man pagiriu nebuna smile.gif
anime
vakar per radija girdejau, kad pries baliuka reikia isgerti kokias 8 aktyvintos anglies tabletes, o po to kas valanda dar po pora ir neprisigersi isviso thumbup.gif
nebandziau, ir nebandyciau turbut biggrin.gif
alashka
Man asmeniskai geriausiai padeda ledai vaniliniai ir kuo daugiau thumbup.gif
ciupute
Anksciau padedavo CIDO pomidoru sultys (bet tik sios) biggrin.gif poto laikinai nuo kefyro pageredavo, dar nuo saldytu sulciu ledu, koks saltas arbuzas irgi sirdele neblogai atgaivina.. bet aisku visad stengiuos 'ismiegoti' paxmiela- nes dazniausiai po baliusku anksti prabundu su baaaisia savijauta, ir jei daugiau neuzmiegu-taip ir kankinuosi,todel ikalu saridono ir stengiuos toliau miegot. Na bet yra buve kad niekas nepadeda-visa diena klozeta apsikabinus pratupiu.. brrr.. geriau taip nebutu
Nova
QUOTE(anime @ 2007 10 27, 17:25)
vakar per radija girdejau, kad pries baliuka reikia isgerti kokias 8 aktyvintos anglies tabletes, o po to kas valanda dar po pora ir neprisigersi isviso  thumbup.gif
nebandziau, ir nebandyciau turbut biggrin.gif
*

O as tai zinau zmogu, kuris nuolat ta praktikuoja wink.gif na pareigos tokios, kad pastoviai su klientais visokie neformalus "pasisedejimai" buna, tai vat ikala angliuku ir pila kaip i backa - biggrin.gif visi nusitasho, o ji sedi kaip uoga zvali thumbup.gif

kita buda zinau - pries vartojant alkoholi riebalo kokio, pvz aliejaus sauksta isger. Atseit skrandi aptraukia riebia plevele. Bet nebandziau, tik girdejau smile.gif
gekoniuke
Maniškis miega puse dienos, o aš niekaip-širdis lipa lauk. Vos atsikėlusi bėgu plautis dantis, nes burnoj... pastoviu po dušu pusvalanduką, ir tada galima atgal į lovą pasiėmus maišą mandarinų ir lopą topą biggrin.gif va dabar taip ir ''gydaus'' na ant vakaro jaučiu šaldytuvą su visom durim prarysiu lotuliukas.gif
Pangasija
as tai gydausi sidru arba kefyru g.gif
Sirana
Niekas man nepadedavo... Jei jau stipriai padaugindavau, kita diena apsikabinus tulika doh.gif Jei nestiprios pagirios, tik siaip jauciasi negerumas, tai padedavo daug miego ir Alka Selzter. Gerai, kad jau seniai tai bebuvo, brrrrr mirksiukas.gif
Indijaa
visa diena nekilau is lovos.... buvo blooga, neatsimenu kada tokias pagirias turejau...antra kart gyvenime, kitos menkesnes budavo.... ir neisivaizduoju kaip gydytis.... gydziausi siandien miegu.... valgyt nei gerbt nieko negalejau, nes viskas i tulika atgal....
galva nebeskauda, bet pats blogumas, tureciau buciau mezym forte gerusi... dusas nebpadejo visai siandien isgeriau spanguoliu kompotelio uzvalgiau.... bet blogumas vistiek nepraeina.... reik nebebaliavoti tiek ;/
mickute7
Mes namie irgi UPSARIN UPSA naudojam ax.gif pora tableciu ryte, jei reikia, tai ir veliau dar pora imetu.
aurusha
man visada padedavo pomidoru sultys..kol viena karta neisgeriau prarugusiu.... doh.gif tai dar mano kancias padidino....nuo to laiko geriu arba piena arba obuoliu sultis smile.gif
Sirana
QUOTE(Indijaa @ 2008 01 20, 23:25)
bet blogumas vistiek nepraeina.... reik nebebaliavoti tiek ;/
*

Na taip, kai jau be proto prigeri, tai reikia atkentet paskui uz tai. unsure.gif Man dar neblogas dalykas yra Rehidron, kai jau reikia pastoviai i tulika begiot - vyras padaro litra ir geriu po biski, kad skrandis tvarkytusi. blush2.gif
pompaduska
QUOTE(alashka @ 2007 11 06, 00:29)
Man asmeniskai geriausiai padeda ledai vaniliniai ir kuo daugiau  thumbup.gif
*

labai skanus pasveikimo būdas tongue.gif

šiaip aspirinas ir borjomi biggrin.gif
Lulutu
Beveik viskas, ka isvardinote, jau isbandyta, ir pomidoru sultys, nuo kuriu dar labiau norisi gerti, ir sampanas is ryto, nuo kurio galva vakare skauda lotuliukas.gif Man asmeniskai geriausiai padeda toks gerimukas: stikline virinto vandens, saukstas medaus ir 1 pertrinta citrina, viska sumaisau ir skaniai isgeriu thumbup.gif O po to butinai uzsimanau ledu biggrin.gif
Deimile
Man padeda sultinys, nemazas puodelis karsto vandens ir kubelis vistienos sultinio, isgerus kazkaip tikrai atsigaunu smile.gif
Individualistė
Citramonas ir šaltibarščiai. Šiaip dabar geriu tikrai retai.. senatvė.. ax.gif
Failas
Sužinojau naują dalyką: maximoj (gal ir kitur) yra pirkti kopūstų sulčių blink.gif raugintų kopūstų sulčių..., sako, padeda thumbup.gif
amber123
QUOTE(mickute7 @ 2008 01 26, 01:02)
Mes namie irgi UPSARIN UPSA naudojam  ax.gif  pora tableciu ryte, jei reikia, tai  ir veliau dar pora imetu.
*

Nerealus dalykas! pabandziau ir negaliu sustot! 4u.gif padeda.. drinks_cheers.gif
7day
Geriausias vaistas nuo pagirių ryte - blaivus vakaras prieš rytą thumbup.gif
Vijurka
QUOTE(Kaktusė @ 2008 06 21, 12:26)
Geriausias vaistas nuo pagirių ryte - blaivus vakaras prieš rytą  thumbup.gif
*

Labai geras patarimas! 4u.gif
Emerencija
Ką verta prisiminti prieš vaišes ir po jų

# Jeigu nusprendėte paragauti visų ant vaišių stalo gėrimų, - ragaukite, tačiau pradėkite nuo silpniausio, pamažu pereidami prie stipresnių.
#

Nepamirškite, kad pagirios nuo saldžiųjų gėrimų yra sunkesnės.
# Skiesdami gėrimus sodos vandeniu, tonika ar kola, prisiminkite, kad juose esanti angliarūgštė pagreitina alkoholio pasisavinimą.
# Kuo dažniau užkandžiaukite - maistas neutralizuoja dalį gėrimuose esančio spirito.
# Po išgertuvių savo būklę galite palengvinti išgėrę tokio gėrimo: nepilną arbatinį šaukštelį sodos išmaišykite stiklinėje vandens ir išgerkite visą iš karto.
# Padės ir tabletė vitamino C, ištirpinta stiklinėje kefyro.
Failas
QUOTE(išprotėjus @ 2008 07 05, 11:46)
Ką verta prisiminti prieš vaišes ir po jų

# Po išgertuvių savo būklę galite palengvinti išgėrę tokio gėrimo: nepilną arbatinį šaukštelį sodos išmaišykite stiklinėje vandens ir išgerkite visą iš karto.
# Padės ir tabletė vitamino C, ištirpinta stiklinėje kefyro.
*

Gal geriau tą vit. C ištirpinti vandenyje ir tada įsidėti sodos, nes sodą tai reikia "nugesinti". g.gif
*Passion*
Tikrai padeda vitaminas C ir viskas kas rugstu. Taip pat mineralinis. Daug mineralinio ir daug miego. Bet jau kai pergeri, tai nieks nepadeda, gal tik palengvina. blush2.gif
Jammin1
Man padėdavo toks putojantis gėrimėlis- vanduo,soda,citrinos rūgštis. Reikia visą puoduką išgerti, kol dar putoja smile.gif
Dar gerai padėdavo sultinys, arba kokia lengva,nedirginanti sriubytė.
O šiaip geriausia daryt, kaip aš- išvis negerti mirksiukas.gif
kamilyytee
Taip visi receptai yra zinomi rolleyes.gif ,as dar pavartoju Essentiali nes isivaizduoju kaip su alkoholiu ir prie jo vartojamu maistu kenkiu kepenims, tai net baisu pasidaro tad pageriu sio vaisto kad atstatyti kepenu funkcija ax.gif ,o dabar arteja silti orai tai bus ir piknikai su saslykais ir alkoholis prie to pacio.
Laikinas
Viskas, ką čia pripaistėt, daugiau mažiau kaip numirėliui taurės. Esu dyyydelis tų pagirių kolekcininkas. Ir jau su stažu. Va, paskutinįsyk, po praeito ketvirtadienio-pirmadienio kiaurapario gėrimo iki "žemės graibymo". Paipaliojau dvi dienas. Gyvas.

Tai va, pastebėjimai ir patarimai:

1. Gert tik be burbuliantų ir tik ne visokius ten "fizus-mixus-šmiksus", o ir nerūkyt;

2. Užsigert gausiai ir be burbuliantų;

3. Įkaušus nustokit ėst, ypač sunkiau virškinamus (tipa, miasytė, bulvytė, ir a lia visokius ilgėliau kramtomus šlamštus);

3. Prieš užmiegant, "bumtelkit" kokias dvi-tris stiklines tikros mineralkės, bet be burbulų;

4. Ryte, jeigu chrenova labai, 50 ml konjakėlio su apelsinų sunka (būtent, sunka, bet ne tetrapakiniais chemikalais);

5. Malda. Nuoširdi.

Jeigu visa šita nė kiek nepadės, reiškia - kasa ir kepenys jau streikuoja. Laiks pereit į abstinentų gretas.
Odrey
Rekomanduoju is savo patirties!! isbandyta buvo daug ir visko, visokiu liaudisku receptu. Pagirios pas mane siaubingos visada, kaip tuo metu man atrodo, kad jau tikrai tikrai siandien mirsiu, kad to isgyventi neimanoma. lotuliukas.gif ir viena vasara po rimto skrandzio uzdegimo ( su alkoholiu tai nebuvo susije) prie visu kitu vaistu, gydytojas israsde ir REHIDRON milteliu. Jie pardavinejami po maiseli, be recepto. Nebrangus. Ir lyg tarp kitko uzsimine, kad jie labai gerai ir nuo pagiriu.
Ir viena "mirties laukimo" diena as juos prisiminiau. Supyliau visa ta maisiuka i puodeli vandens, ir geriau pasilenkus virs kriaukles, nes jis geras brudas ir nuo jo as ziaugcioju. Bet reikia save nugalet ir isgert.
po valandos pamirsit, kad is viso siandien buvo pagirios. ir apetitas atsiranda, uzsimanai gerai pavalgyt ir garantuoju, pagiriu kaip nebuta.
Rehidronas susideda ir visokiu drusku ir panasiai. Kaip man paaskino, sumaisius su vandeniu tuos miltelius, gaunasi tas pats laseliniu skystis, su visom tom druskom, kuriu zmogus per pagirias netenka.
Esu jau isbandziusi dar su keliais zmonem, kurie netikejo mano pasakojimu, kad apskirtai kas nors gali padet nuo pagiriu rimtu. Visiem pasiteisino!!! Taip, kad vaistinelej visada turekit REHIDRON thumbup.gif
vesela
o ka daryt kai sedi darbe apspangusiom akim, o reik eit pas direktoriu pasikalbeti? lotuliukas.gif saldus gerimas nepadejo, kefyras nepadejo, ledai nepadejo biggrin.gif bandau makaronus valgyt lotuliukas.gif ir skaiciuoju minutes iki darbo pabaigos biggrin.gif liko 6 val biggrin.gif
gintek
oi kaip snd as pagirioju,slyksciausiakai tampo bet neprisiverti isikist pirsto i gerkle...brrrrr po vakaryksciu geru drinks_cheers.gif pasakiua snd kad daugiau nebegersiu, nors tai jau nepirmas kartas lotuliukas.gif slykstus jausmas, as kai isgeriu pora stopkeliu, tai ir uzsikabliuoju, negaliu sustoti, nors zinau,kad ryte bus blogai, bet tokia as esu...aisku taipbuna per metus tik keleta kartu,ir siandien yra ta baisioji ir sunkioji mano gyvenimo diena... schmoll.gif
Eglutiaaa
na man tai tu pagiriu nelabai buna smile.gif siek tiek tik neskanu burnoj, skrandi griauzia ir tiek, pavalgau, atsigeriu arbatos ir gerai, o jei blogai reiskia truko miego, va nuo miego trukumo visi blogumai man o ne nuo alkoholio drinks_cheers.gif
Jazira
Man tai Mezym Forte prieš einant miegot ir dar atviras langas padeda kažkiek...
Reikės pabandyt tą Rehidron
uoga22
Gerai veikia išgerti šviežių citrinų sulčių, šiek tiek skiestų vandeniu. Tinka tik tiems, kurie neturi skrandžio problemų ir pan.
Mane aišku iš karto sutampo.....Bet skrandį gerai išvalo ir blogumą nuima kaip ranka biggrin.gif
Geriausias receptas saikas. Bandau tuo vadovautis. ir nerūkyti dar svarbu, nes kitą dieną būna bloga ne nuo alkoholio o nuo cigarečių...
amber123
As tai per baliu isgeriu, pries baliu ir po baliau Aspirin upsa ar kaip ten..putojancios tokios tabl 4u.gif ir jokiu pasgiriu ant rytojaus
String
bandysiu tik pafilosofuoti surrender.gif nes jau daugiau nieko šiandien negaliu wacko.gif Na viskas, kas blogiausia, vienu metu... Po vakarykščio, po raudono vyno (kaip dabar perskaičiau, LAABAI nepatartina padaugint), pirmadienis, darbo vieta, nu ka bedaryt umn.gif Norisi bent ramiai numirt hihihi.gif Ir tai neišeina irnesakyk.gif Turi sėdėt keikt save ir aštuoniasdešimt ketvirtą kartą prisiekti "Daugiau TIKRAI niekada" notworthy.gif notworthy.gif Nu ir ką... Tik ramina, gal šian aš ne viena tokia hihihi.gif Sėkmės visiems...

P. s. Tikrai daugiau niekad. Nė lašo schmoll.gif
marytexxx
pastebejau,kad po degtines nebuna bloga,labai blogai jauciuosi po miksu,raudono vyno
Jammin1
QUOTE(String @ 2009 07 20, 11:25)

P. s. Tikrai daugiau niekad. Nė lašo  schmoll.gif
*

Iki kito karto TIKRAI NE!!! lotuliukas.gif
*Passion*
Radau cia toki straipsniuka apie pagirias bigsmile.gif biggrin.gif

Pagirių klasifikacija

Emm... Na, pagirios būna įvairios, čia kaip kam labiau patinka, kaip kas mėgsta... Tačiau nerašyti Medicinos talmudai skelbia, kad pagirios dažniausiai klasifikuojama taip:
Fizinės - galvą skeliantis skausmas ryte/ pykinimas/vėmulys/ perdžiūvusi burna/ nuovargis/ viso kūno drebulys/ jautrumas garsui ar šviesai pasirinktinai.
Moralinės – .... (šioje vietoje patys įsirašykite savo potyrius, nes man, kaip užkietėjusiai senmergei alkoholikei, jau senokai pamirštas moralinis pagirių aspektas).
Fantominės – pasireiškia lakios fantazijos tipams, akcentuotoms asmenybėms ar visų apleistiems histrionikams, paprastai nevartojantiems svaigalų, tačiau norintiems įsijausti į kenčiančių kolegų būrį, būti „prie chebros“ ar tiesiog begėdiškai pratinginiauti apsikabinus guodžiantį stiklainėlį agurkėlių (nebūkite tiems žvėrims atlaidūs!)
Pagirių priežastys

Viena iš svarbiausių pagirių priežasčių yra dehidracija – tai organizmo vandens netekimas. Kaip žinoma, vanduo sudaro apie 60 - 70% suaugusiojo (žmogaus ar kiauliuko) kūno masės. Vadinasi, jei sveriate 70 kg (be drabužių, nešiojamojo kompiuterio ir dviračio), apie 40 kg jūsų kūne sudaro vanduo. Įsivaizduojate?(Tad nesupykite, jei kas jus pavadins skystablauzdžiu ar šlapia vieta).

Visi gyvybiškai svarbūs procesai vyksta tuose vandeniniuose- organiniuose medžiagų tirpaluose. Vanduo svarbus kraujo gamybai, maisto virškinimui ir medžiagų įsisavinimui, organizmo šilumos balanso palaikymui, medžiagų apykaitos produktų pašalinimui ir bla bla bla. Visiems fiziologiniams organizmo procesams palaikyti būtinas nuolatinis netekto skysčio atstatymas (tai nereiškia, kad galima gerti tiek alaus, kiek telpa). O dehidratavus, t.y. sumažėjus organizme vandenuko 1 – 2%, jaučiamas troškulys, drebulys, galvos skausmas (štai jums ir pagirios!), netekus 5% vandens, aptemsta sąmonė (pakelkit kanopytes, kas jau netekęs tokio kiekio vandens ir pripratęs prie šios būsenos), o netekus 12 - 20% , organizmas žūva. Tada visi verkia ir būna labai liūdna.

Išgėrusiems vienu kitu bokaliuku per daug, užverst kanopas negresia, tačiau alkoholio vartojimo maratonininkams, geriantiems non stop keletą savaičių ar per, sakykim, bliuzus, rockus ir pan., iškyla unikali proga pasisvečiuoti intensyvios terapijos skyriuose galuojantis mirtimi nuo tos kalės dehidratacijos.

Taigi, reziumuojant šią pastraipą, pagirių sindromo stiprumas priklauso nuo to, kiek vandens mūsų organizmas neteko.

Kita pagirių priežastis yra kiek sudėtingesnė ir suvokiama tik labiau evoliucionavusiems kiauliukams (pvz., man). Išgertas alkoholis skaldomas kepenyse, veikiant specifiniams fermentams, o alkoholio skilimo produktai pašalinami pro inkstus (oooo, visagaliai sysiai! Gerdami daug siusiokite. Ir apskritai, siusiokite iš visos širdies visur ir visada, kai tik galite. Sveika!) ir tam sunaudojama daug organizmo vandens. Apie tai mes jau kriuksėjom.

Kita priežastis – acetaldehido (alkoholio skilimo tarpinio labai labai toksiško produkto) sankaupos organizme. Štai jos, gyvatės, mums ir pakiša koją. Alkoholis kepenyse (jei jas vis dar turite) skaldomas dviem etapais: pirmiausiai susidaro acetaldehidas, kuris vėliau paverčiamas acetatu (šalintinu su šlapimu ir nebe tokiu baubu). Jei pirmasis etapas vyksta greičiau už antrąjį, t.y., jei acetaldehido prisikaupia daugiau nei acetato, tai organizme susikaupia toksino perteklius ir savijauta būna labai labai bloga bei pasireiškia jau minėtais reiškiniais.
Pagirios ir gėralas
Pagirių intensyvumui labai svarbi gėralo kokybė. Tad vakarėlyje rekomenduotina svaigalus vartoti ne tik saikingai, tačiau ir rinktis tam tikrus alkoholinius gėrimus bei jų derinius.

Kai kurių rūšių gėrimuose yra palyginti daug nuodingų priemaišų, sunkinančių pagirias. Burbonas, romas, likeriai ir konjakas yra ypač „užteršti“ saldikliais, dažikliais, skonį stabilizuojančiomis medžiagomis bei kitomis kakomis apie kurias niekas niekada nesužinos. Šampanas, sidras ir kai kurie saldinti vynai taip pat gali būti blogos savijautos priežastimi dėl gausaus angliarūgštės kiekio. „Švariausias“ yra dagtinis, nes jį sudaro tik grynas etilo alkoholis ir vanduo, tačiau, jei būtų mano valia, šitą gėralą aš uždrausčiau. Mat kai dagtinio prisigeria jaunas organizmas (kiek čia kokiam pacukui reik), jis ne pasigeria, o stačiai apsinuodija, tada reikia kviesti mus, gydančius paršiukus, socialinius darbuotojus ir kitas gėdas.

Taip pat kelių skirtingų alkoholinių gėrimų maišymas provokuoja sunkesnes pagirias nei vienos rūšies gėrimai. Du didžiausi priešai- tai dagtinis su alumi bei šampanas ar sidras su likeriu (šiukštu, vemsite toliau nei matote ir visą gerą daiktą paleisite vėjais).

Raudonasis vynas gali sukelti sunkias pagirias net ir negausiai jo išgėrus, mat jis dar ir sutrikdo hormonų pusiausvyrą organizme.

Todėl svarbu ne tik kiek, tačiau ir ką geriate.
Kaip gydomos pagirios
Jei ryte sukasi viena mintis: „Vaistų, vaistų, vaistų arba, gelbėkite, bloga, veeeee“… teks imtis priemonių.

Geriausias vaistas nuo pagirių – „nepadauginti“ iš vakaro. Tačiau jei jau nutiko taip, kad šaukštai po pietų ar esate toks neapdairus, nesumanus, bukagalvis, ančiasnapis, tundra, idiotas, kurmiukas, nevisprotis, gyvulys..... ar tiesiog negalite nepadauginęs, protingiausia kartu su alkoholiu gerti vandens ar kitų nealkoholinių gėrimų, pvz., limonado (geriau negazuotas, bet jei kitokio neturite...) ar sulčių, nes tai padės išvengti dehidracijos ir kitą rytą jausitės gerokai smagiau. Rekomenduotina kartu su alkoholiu gerti paprasto negazuoto vandens su citrina ar rūgštesnėmis sultimis, kuriose gausu vitamino C - svarainių, apelsinų, laimų. Iš tiesų tiks net citrinos rūgštis iš geltono buteliuko, kurios šaldytuve turi kiekviena mama, mėgstanti gaminti salotas.

Prieš miegą po vakarėlio rekomenduotina sučiulpti vieną tabletę Nux vomica preparato arba kitaip - vimdančiojo riešuto (na, skamba nekaip, tačiau padeda). Jis nebrangus, šios homeopatinės priemonės turėtų būti kiekvienoje vaistinėje, jam nereikia recepto. Ryte pykinimas garantuotai bus mažesnis nei įprastai po vakaruškos.

Galvos skausmą, jei jis nėra itin stiprus, malšina ant kaktos uždėtas šaltas kompresas bei melisų arbata. Reikėtų užplikyti vieną arbatinį šaukštelį melisų, uždegti ir gerti po penkių minučių pasaldinus medumi ar fruktoze- vaisių cukrumi. Nes fruktozė ir angliavandeniai apskritai mažina acetaldehido toksinį poveikį. Negailėkite saldumo (fizinio, ne dvasinio).

Iš kiek įmantresnių preparatų, kurių daugelis turi savo vaistinėlėse, rekomenduotinas magnis. Magnis atstato alkoholio sutrikdytą kalcio pusiausvyrą, tad veiksmingos tirpios kalcio tabletės, putojančios vandenyje. Paruošimas: viena magnio tabletė šalto vandens stiklinėje, gerti tik visiškai ištirpus tabletei. Toks gėrimas dar ir kompensuoja skysčių trūkumą. Nėra itin skanu, bet jamt galima.

Taip pat labai veiksmingas ir efektyvus vitaminas E, kurio gausu vaisiuose, vaisių bei daržovių sultyse. Šis vitaminas atstato pažeistas ląstelių membranas, tai puikus antioksidantas. Jo reikia vartoti ne tik esant pagirioms, tačiau ir odos senėjimo procesams stabdyti, pvz., vasarą po deginimosi. Vitamino E taip pat rasite vaistinėse (tokie mažiukai permatomi žirniukai), tačiau greito efekto nesitikėkite.

Na, apie raugintų ir virtų kopūstų poveikį pagirioms malšinti kalbėjo jau senovės egiptiečiai. Manau, daugelis įsitikino šio pigaus, greito „vaisto“ efektyvumu, jis bene populiariausias vaistas pagirių sindromui malšinti Lietuvoje. Tad prie jo nesustosime. Faktas tas, kad padeda.

Paskutinis vaistas, kurio galite griebtis nepadedant jau minėtoms priemonėms - klasikinės acetilsalicilo rūgšties arba aspirino preparatai, malšinantys galvos skausmą. Tačiau jis netiks, jei vemiate, sergate skrandžio opalige ar nuolat vartojate aspiriną, sakykim tie, kas serga širdies ir kraujagyslių ligomis (manau, tokių tarp mūsų kol kas nėra), mat nepajusite jokio šio vaisto poveikio ir teks kankintis su tuo nematomu piktdžiugišku idiotu, kalančiu vinį jums į galvą.

Ko iš tiesų negalima daryti- tai mėginti gydytis tuo, nuo ko susirgote. Nes nuo pakartotino kad ir nedidelio kiekio alaus, degtinės ar kito alkoholio žmogus tik vėl apgirsta (lengviau ir greičiau) ir taip pamažu gali susirgti alkoholizmu. O teigiamas pagirių efektas tebūna veikiau placebo. Čia rimtai. Tikrai.

Dažniau švenčiant, reiktų vartoti B grupės vitaminų, ypač vitamino B1, kadangi alkoholis sukelia jų trūkumą (kad nesiatrofuotų jūsų regos bei kitokie nervai). Na, o vienintelė tikrai išgydysianti priemonė yra laikas. Ir, be abejo, saikas (čia buvo moralizuojančio pobūdžio teiginys, jei dar nesupratot).

Kita moralizuojančio turinio informacija

Labai įdomų (na, kaip čia pasakius...) pranešimą paskelbė Didžiosios Britanijos mokslininkai iš Ekseterio ir Plymuto universitetų.

Atrasta duomenų apie aštuonis skirtingus preparatus: propanololį (beta-blokatorių, arterinio kraujospūdžio reguliavimui skirtą preparatą, pasikuiskit savo bobulyčių vaistinėlėse- rasit), tropizetroną (vaistą pykinimui ir svaiguliui mažinti), tolfenamo rūgštį (vaistą skausmui malšinti), fruktozę ir gliukozę, o taip pat maisto papildus – agurklę, artišoką, opunciją ir iš mielių gaminamą preparatą. Daugumos tyrimų rezultatai nenurodė jokio teigiamo poveikio gydant pagirias, bet trys preparatai – limoleno rūgštis, gaunama iš agurklių, mielių gaminys ir tolfenamo rūgštis – „atrodo, buvo kažkiek veiksmingi, nors negalima to teigti kategoriškai“, - sakė analizę atlikęs mokslininkas Edzardas Ernstas.

„Tirtų preparatų spektras rodo, kad trūksta supratimo apie tai, kokiu būdu prasideda pagirios“, - sakė mokslininkas. E.Ernstas sakė manąs, kad vargu ar apskritai bus atrastas vaistas nuo pagirių bei nurodė etinį klausimą, kuris iškiltų atradus tokį vaistą: „Žmonės pradėtų gerti daugiau alkoholio, nes manytų, kad jis yra nekenksmingas. Pagirios – tai būdas, kuriuo gamta mums pasako, kad alkoholis yra blogai. Efektyviausias būdas siekiant išvengti pagirių simptomų – tai abstinencijos praktikavimas ir saikingumas“, - sakė mokslininkas.

Taigi, kiaulės ir kiaulaičiai, prie stalo ar bare būkime santūrūs (ir ją užmėtė bokalais), o gyvenime sveiki!

Į jūsų sveikatą, kriukt!
pumis
Nu sauniai cia priraset laugh.gif,prisijuokiau thumbup.gif ,o mane tai gelbsti aspirin C putojancios tabletes,kadangi esu balto vyno megeja,tai kartais buna ir padauginu,o ryte galva kvadratine umn.gif,burnoj atrodo simtas tukstanciu arkliu prabege buvo karsta.gif,aisku ir savijauta ir kordinacija tease.gif,ka cia sneket irnesakyk.gif,dar girdejau daro toki kokteili ryte-pomidoru sultys su alumi lygiomis dalimis sumaisyti ir isgerti stikliniate,nezinau gal kazkiek padeda ir aisku daug skysciu,saldi kava,saltas arbuzas,dusas-viskas cia teisingai,kam kas labiau tinka tongue.gif,nu dar pasizadejimas ,kad daugiau niekada......
Šnapsė
O mano stebuklingas receptas yra toks: jei jau planuojate eiti i baliukas ar siaip jau nosi niezti ir zinote kad teks su alkoholiu pabendrauti nuo dusios, dar pries baliuka reikia isgerti aktivuotos angies (tos senos geros juodosios tabletes). Proporcijos tokios 1 angliuko tablete 10 kg kuno svorio. Ir butinai tiek pat ryte atsikelus po baliuko. Na pvz. mano svoris 50 kg. tai as ikalu po 5 taletes iki ir po. Na manes dar nenuvyle. Kiek zinau anliukas sugeria visoki bruda, toksinus. Na blogiausiu atveju, kaip sake viena gydytoja, tai galbut vieninteles tabletes, kuorios nepades, bet ir nepakenks! drinks_cheers.gif
shopmania
Butinai reiks isbandyti kai prireiks smile.gif!
Aciu
wikke
Labai gerai pries vartojant alkoholi isgerti alkostopo kapsule, paskui baliaus metu viena kapsule ir po baliaus einant miegoti dar viena kapsule ir rytas tikrai garantuotas be sunkiu pagiriu, as jau keli metai taip darau smile.gif ir super smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.