Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LOGO klubas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų logopedei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
semke
P.S. dar norejau paklausti, kiek vaikuciu lopselyje-darzelyje priklauso vienam logopedo etataui? aciu uz pagalba smile.gif
Nome
QUOTE(semke @ 2005 07 05, 13:54)
P.S. dar norejau paklausti, kiek vaikuciu lopselyje-darzelyje priklauso vienam logopedo etataui? aciu uz pagalba  smile.gif
*

25-30 vaikuciu 4u.gif
semke
QUOTE(Nome @ 2005 07 05, 21:42)
25-30 vaikuciu  4u.gif
*

Hmm ax.gif tik 25-30 vaikuciu 1 etatui??? kazkaip itartinai mazai blush2.gif
as mokykloj dirbu 1 etatu ir turiu 56 vaikus smile.gif
Na gal darzelyje kitaip...
Mil@na
Tikrai-darželyje vaikučiu mažiau priklauso smile.gif
carramele
Teoriškai priklauso tiek, kiek ir sakė Nome, bet praktiškai beveik visos dirbam su kur kas didesniu vaikų kiekiu. cool.gif
Nome
Merginos, kad nekiltu jokiu gincu ar nesusipratimu su kiek vaiku dirbti, cituoju svietimo ministro isakyma:
"Logopedo etatas steigiamas:

11.1. mokykloje, vykdančioje ikimokyklinio ir priešmokyklinio
ugdymo programą, jei joje mokosi 25-30 kalbos ir kitų
komunikacijos sutrikimų turinčių mokinių (tarp jų kochlearinių
implantų naudotojų);
11.2. mokykloje-darželyje, jei joje mokosi 40-45 kalbos ir kitų
komunikacijos sutrikimų turintys mokiniai (tarp jų kochlearinių
implantų naudotojai);
11.3. bendrojo lavinimo (išskyrus mokyklą-darželį, mokyklą
kalbos ir kitų komunikacijos sutrikimų turintiems mokiniams),
profesinėje mokykloje, jei joje mokosi 55-60 kalbos ir kitų
komunikacijos sutrikimų turinčių mokinių (tarp jų kochlearinių
implantų naudotojų)"
semke
nome, aciu labai uz info mirksiukas.gif
Nome
QUOTE(semke @ 2005 07 21, 15:08)
nome, aciu labai uz info  mirksiukas.gif
*

Ner uz ka 4u.gif
Nome
Semke, jei nori, galiu tau atsiusti ta svietimo ministro isakyma, ten dar siek tiek yra info, ka logopedas turetu dirbti.
Parasyk savo el.pasto adresa-atsiusiu 4u.gif
semke
adresiukas: vaiva112@one.lt
aciu labai smile.gif
dar vienas klausimukas, kur galeciau rasti kalbos tyrimu korteles naujausias (man atrodo naujausios t.y. anos vasaros), neturiu, kazkaip nesugalvojau atsisviesti kai buvau gavusi, o dabar nebeturiu... sad.gif
Mil@na
Jei galima-ir aš norėčiau... blush2.gif ax.gif
rasyte31@yahoo.com
mamytuke3

Sveikos merginos,

kalbos korteles, kitus logopedams rekomenduojamu dokumentu pavyzdzius galima rasti Specialiosios pedagogines psichologines pagalbos centro tinklalapyje www.sppc.lt . Del korteliu neprisimenu, ar tikrai ten yra, jei nera , tai tuomet ieskoti svietimo ministerijos tinklalapyje smm.lt . Ten tai tikrai rasite. 4u.gif
semke
aciu uz pagalba smile.gif 4u.gif
klopedija
Sveikos kolegės ir visos mylinčios kalbą ir vaikučius.
Taip gavosi, kad baigėsi atostogos cry.gif . Visame darželyje mažai vaikų, o logopedinių... Nėra ką veikti, nebent naršyti popierius ir dalintis patirtimi. Pradžioje vasaros žadėjau ką nors parašyti apie dvikalbystę. Taigi, kas ta dvikalbystė? Tai - vaiko (ir aišku suaugusiojo) gebėjimas laisvai "persijunginėti" iš vienos kalbos į kitą skirtingose kalbinėse situacijose, vienodai gerai kalbėti (ir mąstyti) abiem kalbomis. Lingvistai teigia, kad tikri dvikalbiai yra tie, kurie kalbų išmoksta šeimoje arba gyvendami dvikalbėje aplinkoje iki 5 metų. Tikri dvikalbiai vaikai viename sakinyje gali vartoti skirtingų kalbų žodžius, ir tai nėra sutrikusios kalbos požymis. Pvz., mergaitė sako: "Aš turiu karyčvines (rudas) basutes". biggrin.gif
Turėjau du vaikus su labai specifiškomis problemomis. Jie nemokėjo nei savo gimtosios, nei lietuvių kalbos. Pasirodo, namuose mamos, pačios nemokėdamos lietuvių k., su vaikais bendraudavo ne gimtąja kalba, o "lietuviškai". Tai prieštarauja bet kokioms kalbos mokymo metodikoms, gali vaikui sukelti emocinių ir psichologinių problemų.
g.gif Taigi, jei vaikai turi kalbos problemų, jų tėvams pirmiausiai patartina lavinti gimtąją kalbą, kad tinkamai formuotųsi abstrakčios sąvokos ir vaiko gebėjimas jas vartoti. Jų pagrindu vėliau vaikas išmoks kitų kalbų, nebus dvikalbis, bet ir nebus "puskalbis". cool.gif
light blue
Sveikos "logopedijos" 4u.gif Aš irgi Jūsų kolegė iš Kauno. Visai šauniai čia kažkuri sumanėt klubelį įkurti. Noriu dalyvauti. Manau, kad ir naudinga galiu būti, nes dirbu jau 9metai. ax.gif
semke
Sveika prisijungus Light_blue 4u.gif
malonu,kad cia musu gretos dideja mirksiukas.gif kur dirbi: mokykloj ar darzelyje?
light blue
QUOTE(semke @ 2005 08 04, 15:12)
Sveika prisijungus Light_blue  4u.gif
malonu,kad cia musu gretos dideja  mirksiukas.gif  kur dirbi: mokykloj ar darzelyje?
*

Dirbu ir ten, ir ten. Bet...greičiausiai nuo rugsėjo darželio atsisakysiu. Matyt su mažiukais atsižaidžiau smile.gif
mamytuke3

Semke, ar radai kalbos korteles? Ten pat yra ir kt. dokumentai, pvz. logopedo darbo ataskaitos forma, kuri , mano manymu, yra visai patogi, nereikia sukti galvos ką rašyti. smile.gif Įdomu, ar mokykloje dirbančios logopedės braižote grafikus, kreives (įv. vadina) mokinių spec. poreikiams nustatyti? Ar jų reikalauja pavaduotojos ar PPT?
Mil@na
Sveika prisijungusi 4u.gif Aš tai norėčiau paklausti tų, kurios darželyje dirba-kaip jūs darote su individualiomis programomis? Pas mus reikalauja, kad vaikams su kalbos neišsivystymu bei mikčiojantiems būtų sukurtos individualios programos. Kaip jūs darote unsure.gif ? Kuriam laikui tas programas kuriate? Asmeniškai man kvailiausias reikalas yra tas, kad reikia numatyti konkrečias datas doh.gif -pavyzdžiui - 1 savaitė 1 pratybos-izoliuoto garso mokymas, o po dviejų savaičių jau to garso itvirtinimas. O jei tas vaikas sirgo ir nelankė daržo tongue.gif ????Koks absurdas, bet pas mus reikalauja surašyti savaičiu tikslumu. Ar ir pas jus tokios nesamonės.... blush2.gif
semke
taip, radau tas korteles ir tuos kitus dokumentus, viska atsisiunciau i kompa ir dar atsiprintinau smile.gif . As dar tik pradedanti esu todel daug klausimu visokiu iskyla... g.gif
mokykloj dirbau dar tik 3 men.(dabar atostogos) tai patirties tikrai nedaug turiu....o nuo rugsejo dar ir darzelyje puse etato pradesiu dirbti...oi, sunku jauciu bus pradzioj... blink.gif
klopedija
Nieko, Semke, įprasi. rolleyes.gif
Individualios programos - "slidus reikalas". Aš rašau priešmokyklinukams ir tik labai apibendrintas, skirtas auklėtojoms ir tėvams. Juk yra individualūs užduočių sąsiuviniai kiekvienam vaikui, manau, visos juos praktikuojame. O mikčiojimo ir kitais atvejais, pvz. rinolalijos, dizartrijos (mano praktikoje buvo ir tokių, nors dirbu bendros paskirties įstaigoje), privalu rašyti individualias programas. Jei administracija reikalauja "konkrečių datų", reiktų aiškinti, kad spec. poreikiai yra individualūs ir jų tenkinimas priklauso nuo vaiko individualumo: temperamento, patirties kaupimo būdo ir t.t. Tik tvirto įgūdžio pagrindu galima formuoti naują įgūdį.
Esu girdėjusi, kad pavaduotoja ugdymui (vadybininkė schmoll.gif ) kritikavo logopedę, kad ši pratybų metu panaudojo vaikams nežinomų žodžių. O vienas iš kalbos ugdymo tikslų - žodyninis darbas! Negaliu pakęsti, kai vadovauja nieko neišmanantis mulkis cry.gif
light blue
[quote=klopedija,2005 08 05, 11:07]
Juk yra individualūs užduočių sąsiuviniai kiekvienam vaikui, manau, visos juos praktikuojame.

PVZ. aš nepersistengiu su tomis individualiomis užduotimis. Nes...ar labai jau daugelis tėvų kartu su vaikais jas atlieka? Pas mane yra 30 vaikų, tai namuose vaiku užsiiminėja gal kokie 4 tėvai. Tai kam man sau pačiai apsunkinti darbą, penktadienį keletą valandų rašinėti užduotis ir pirmadienį sulaukti tuščio lapo? Atsimenu vieną atvejį, kuomet buvo prašoma namuose atlikti užduotį: nupiešti į apskritimus keturis metų laikus ir žinoti kelis jų požymius. Tie apskritimai išbuvo tušti 4 savaites. Kai man atsibodo aš į juos nupiešiau išsišiepusią fizionomiją smile.gif ir parašiau prierašą, kažką panašaus, kad aš atidirbu darbą kabinete, o balvonu būti nesirengiu. Aišku viską padariau korektiškai, ir po to su tais tėveliais smagiai bendraudavom, bet...užduotis nuo tada skiriu tik tiems vaikams, kurių tėveliai po individualių pokalbių rugsėjo mėnesį pažada jas atlikti kartu su vaiku.
light blue
[quote=klopedija,2005 08 05, 11:07]
Nieko, Semke, įprasi. rolleyes.gif
Individualios programos - "slidus reikalas".
Pas mus įstaigoje individualios programos rašomos TIK tims vaikams, kurie iš PPT gauna rekomendaciją - ugdyti pagal individualias programas. Tuomet sėda auklėtojos, spec.ped., logopedė, tėvai ir rašoma programa.
O pas jus kitaip, ar aš kažko nesupratau?
Mil@na
Pas mus taip pat rašomos tik ,,sunkiems" vaikams, tik mane nervina, kad turi būti data su tiksliu įrašu, kada tu pvz išmokysi tą vaiką tarti garsą R, o kada jau įtvirtinsi rišliojoje kalboje. O gal jis visus metus to neišmoks padaryti.... Tada išeina, kad popieriai sau, o darbas sau blink.gif . O tie užduočių sąsiuvinukai kaip supratau skirti užduotims, kurias sugalvojate pačios?
Elvita
Sveikutes mirksiukas.gif , prisijungiu ir as prie jusu thumbup.gif . Dirbu l/d logopede smile.gif
semke
sveikos koleges 4u.gif
noreciau jusu vieno dalyko paklausti: tai vat, pradesiu neuzilgo dirbti darzelyle logopede, ten direktore sako, kad yra tik puse etato ir apie 40 vaiku,kuriems reikalingas logopedas. tai ka, as turesiu dirbt su visais 40 vaiku, o pinigu gausiu tik kaip uz puse etato???? ar dirbsiu taip kaip priklauso- su 15 vaiku??? o ka kiti veiks? kas nustatys, kuriems vaikams eit pas mane, o kuriems ne? sako, kad gal veliau gales gauti ir visa etata, bet neaisku kada, gal kitais metais. juk jei istaigoje yra vaiku etatui, tai ir turi buti isteigiamas tas etatas. ar as cia paistau ar direktore kalba vejus? g.gif blink.gif
light blue
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 12:37)
sveikos koleges  4u.gif
noreciau jusu vieno dalyko paklausti: tai vat, pradesiu neuzilgo dirbti darzelyle logopede, ten direktore sako, kad yra tik puse etato ir apie 40 vaiku,kuriems reikalingas logopedas. tai ka, as turesiu dirbt su visais 40 vaiku, o pinigu gausiu tik kaip uz puse etato???? ar dirbsiu taip kaip priklauso- su 15 vaiku??? o ka kiti veiks? kas nustatys, kuriems vaikams eit pas mane, o kuriems ne? sako, kad gal veliau gales gauti ir visa etata, bet neaisku kada, gal kitais metais. juk jei istaigoje yra vaiku etatui, tai ir turi buti isteigiamas tas etatas. ar as cia paistau ar direktore kalba vejus?  g.gif  blink.gif
*

Šiaip tai Tu pati renkiesi su kuriais vaikais pirmiausia dirbti, o kurie ir eilėje gali palaukti. Direktorei turėtum paaiškinti, kad pirmiausia reikia taisyti vyresnių, priešmokyklinukų kalbą. Nes būna bjaurių atvejų, kai vaikas lankęs darželį išeina į mokyklą neištaisyta kalba (o tai visai nenaujiena, tikrai visų neįmanoma "išblizginti"), o ten pradeda aiškintis, kokį jis daržą lankė, o kokia logopedė dirbo, tai ko jis taip prastai kalba...Tiesiog daržui minusas. Tai jei direktorei svarbus jos įstaigos prestižas ji pritars, kad prioritetu turi būti 5-7 metų vaikai.
Ir manau, kad Tau su 15 "švepliukų" prasisukti nepavyks biggrin.gif , bent 20 susirink. Kartais verta ir truputį vaidybos "įjungti" mirksiukas.gif Geri darbuotojai visiems reikalingi tongue.gif Pasiimk keletą mažytukų, su jais lengviau, daugeliui dar ir foziologinis šveplavimas būna...tai gal koks tėvelis už tokio "moksleivio" ištaisymą ir gėlyčių atneš... thumbup.gif
O dėl viso etato įsteigimo, tai juos nepuola taip dosniai steiginėti. Juk švietimas ir taip ubagų kontora. Nežinau iš kur esi, bet pas mus dėl šito reikalo ir pačiam pasijudinti reikia smile.gif
Elvita
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 11:37)
direktore sako, kad yra tik puse etato ir apie 40 vaiku,kuriems reikalingas logopedas. tai ka, as turesiu dirbt su visais 40 vaiku, o pinigu gausiu tik kaip uz puse etato???? ar dirbsiu taip kaip priklauso- su 15 vaiku??? o ka kiti veiks? kas nustatys, kuriems vaikams eit pas mane, o kuriems ne? sako, kad gal veliau gales gauti ir visa etata, bet neaisku kada, gal kitais metais. juk jei istaigoje yra vaiku etatui, tai ir turi buti isteigiamas tas etatas. ar as cia paistau ar direktore kalba vejus?  g.gif  blink.gif
*

Pirmiausia, jei vaiku yra etatui, direktore tikrai gali gauti etata. Tik noro reikia. Antra, jei dirbi puse etato, pirmiausia reiketu imti priesmokyklinius vaikus, o tik paskui mazesnius.
Jei ne paslaptis i koki darzeli darbinies mirksiukas.gif

semke
aciu uz pagalba smile.gif
pradesiu dirbti lopselyje darzelyje Eglute (seskinej). as ir manau,kad esant vaiku etatui ir daugiau- etata direktore tikrai gali gauti, bet man atrodo, ji kazkodel to nenori daryti. labai atsainiai ziuri i sita reikala. o juk vaiku tai apie 40 kuriems reikia logopedo! teko girdeti, kad ten logopedes jau pora gal metu nera, nors ir labai reikalinga vaikams. tevai del to nepatenkinti ziauriai, bet direktore iniciatyvos del logopedes nerodo jokios. gavosi taip, kad as is vienos mamos suzinojau, kad ten nera logopedes, nuejau ir mane iskart pazadejo priimt (nuo rugpjucio pab.) pusei etato. tai turbut jei nebuciau pasisiuliusi tai logopedes ten dar pora metu nebutu buve... blink.gif
nu nzn kaip cia bus. tikiuos manes nevers dirbti su visais 40 vaiku uz puse etato... o sarasus su vaikais sudarys direktore ar as pati rinksiuos su kuo dirbti? ji pati tai gerai, bet jei sudarines direktore, tai... blink.gif g.gif
Elvita
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 13:58)
aciu uz pagalba  smile.gif
pradesiu dirbti lopselyje darzelyje Eglute (seskinej). o sarasus su vaikais sudarys direktore ar as pati rinksiuos su kuo dirbti? ji pati tai gerai, bet jei sudarines direktore,  tai...  blink.gif  g.gif
*

Keista, kad direktorei nereik logopedes darzelyje g.gif , paprastai tevai reikalauja logopedo, net zinau tokiu atveju, kad jei nera darzelyje logopedo, tai vaika veda i kita darzeli.
Semke, as irgi dirbu Seskineje, busime kaimynes mirksiukas.gif
Sarasus atejus dirbti susidarysi pati, atsirinksi vaikus ir paskui turesi vezti i PPT, kad patvirtintu. Is saraso, vaikus su kuriais dirbsi, taip pat rinksies pati smile.gif
Taigi, gero starto mirksiukas.gif
semke
siaubas, kol dar nepradejau dirbti tai tiek kalusimu kyla, tiek neaiskumu, kad blink.gif ... nu bet tikiuosi kai pradesiu tai viskas paaiskes ax.gif .
Elvita, kaimynai- geras dalykas mirksiukas.gif smile.gif
Elvita
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 15:42)
Elvita, kaimynai- geras dalykas  mirksiukas.gif  smile.gif
*

Jep biggrin.gif
light blue
Užuojauta, Semke. Tavo dirikės požiūris į Tavo darbo reikalingumą jau aiškus. Jei esi atkakli ir sumani, ir apsukri, o manau tokia Tu ir esi, gal sugebėsi jį pakeisti. Kitokiu atveju...ups...o juk kabinetui visko reikia...Ne tik Tavo gerų norų ir gero darbo...
Stiprybės. Jei ką, šauk HELP. Gal padėsim smile.gif Jei kaunietiška pagalba tinka tongue.gif
semke
jo... sad.gif
light_blue, as is vilniaus. kazkaip motyvacija ir nusiteikimas dirbt po truputi dingsta cry.gif ... bet nieko nepadarysi, kai pradesiu dirbti tai paaiskes kaip ten reikalai... tikiuosi viskas bus gerai verysad.gif
Elvita
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 16:06)
jo...  sad.gif
light_blue, as is vilniaus. kazkaip motyvacija ir nusiteikimas dirbt po truputi dingsta  cry.gif ... bet nieko nepadarysi, kai pradesiu dirbti tai  paaiskes kaip ten reikalai... tikiuosi viskas bus gerai  verysad.gif
*

Aisku viskas bus gerai mirksiukas.gif , visada baisu, kol nepradejai, po truputi isivaziuosi smile.gif , jei reikes pagalbos kreipkis, visada padesiu mirksiukas.gif
Elvita
Klausykit, koleges, o gal cia ir kursiokiu esama g.gif . Gal parasom, kada baigem SU, bus dar fainiau bendrauti ax.gif
As baigiau 2000m. smile.gif
semke
as dabar 5 kurse 4u.gif
studijuoju dieniniam skyriuj, i neakivaizdini pereit nenorejau del paskutiniu metu, tai bandysiu viska suderinti blink.gif gausiu laisva paskaitu lankomuma... vat unsure.gif Taip darau todel, kad man patinka sitas darbas ir negaliu praleisti progos ji gavusi, nes paskui galiu ir nebegauti... blink.gif
light blue
QUOTE(semke @ 2005 08 09, 17:06)
jo...  sad.gif
light_blue, as is vilniaus. kazkaip motyvacija ir nusiteikimas dirbt po truputi dingsta  cry.gif ... bet nieko nepadarysi, kai pradesiu dirbti tai  paaiskes kaip ten reikalai... tikiuosi viskas bus gerai  verysad.gif
*

Kol kas nepanikuok. Pamatysi darbo eigoje. Gal "prisijaukinsi" dirikę ir susidraugausit... Visgi esi "prie administracijos" smile.gif
O kad esi iš Vilniaus, tai nieko. Mes ir su sostine draugaujam. Aš su keliom kolegėm jau nemažai rajonų apmaišiau vesdama seminarus. tai kad bent morališkai galiu "pabalėlinti" už Tavo startą naujoje darbovietėje. Beje, kartais ir atestacijos metu galima šiuo tuo pagelbėti...Pvz. pranešimai, planai pamokėlių. Man negaila smile.gif
light blue
O, liuks mintis, Elvita. Šu, tiksliau ŠPI aš baigiau 1997m. O praeitais metais ten pat ir magistrantūra išmūčinau smile.gif
Elvita
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 16:31)
O, liuks mintis, Elvita. Šu, tiksliau ŠPI aš baigiau 1997m. O praeitais metais ten pat ir magistrantūra išmūčinau smile.gif
*

Tai reiskia as baigiau pirma, tu 4 kursa. Manau, bendru pazistamu irgi rastume thumbup.gif
O tai gal tu studinai su Jurga Saukaite mirksiukas.gif
P.s. man rods, kad jau SU turejai baigti, nes as 1996m. jau stojau i SU mirksiukas.gif
light blue
QUOTE(Elvita @ 2005 08 09, 17:33)
Tai reiskia as baigiau pirma, tu 4 kursa. Manau, bendru pazistamu irgi rastume  thumbup.gif
O tai gal tu studinai su Jurga Saukaite  mirksiukas.gif

*

Lyg ir taip smile.gif Tik mūsų grupės skirtingos buvo
Elvita
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 16:34)
*

Nu va, matai, greit bendru pazistamu rasim, nes Jurga mano vyro sesuo ax.gif
Dar is tavo kurso pazinojau Eglute, Virga smile.gif
light blue
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 17:34)
*

Galvoju, kad ir Tavo kažkokių grupiokių žinau. Gal kurią nors gali paminėt, kuri Kaune dirba?
light blue
QUOTE(Elvita @ 2005 08 09, 17:35)
Nu va, matai, greit bendru pazistamu rasim, nes Jurga mano vyro sesuo  ax.gif
*

Tai gal nuo jos ir specialybę nusižiūrėjai? smile.gif
light blue
Semke, o kaip Tu mokslus su darbu derinsi? Juk ten dėstytuvai dėl lankomumo pablūdę.
Elvita
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 16:35)
Galvoju, kad ir Tavo kažkokių grupiokių žinau. Gal kurią nors gali paminėt, kuri Kaune dirba?
*

Man rods Inga Aleknaviciute Kaune dirba g.gif
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 16:36)
Tai gal nuo jos ir specialybę nusižiūrėjai? smile.gif
*

Ne, ne nuo jos, jos dar tada nepazinojau biggrin.gif Nuo mamos savo nusiziurejau, nes ji irgi logopede smile.gif
light blue
QUOTE(Elvita @ 2005 08 09, 17:35)
Nu va, matai, greit bendru pazistamu rasim, nes Jurga mano vyro sesuo  ax.gif
Dar is tavo kurso pazinojau Eglute, Virga smile.gif 

*

O su Virga tai mes ir po šiai dienai bendraujam smile.gif Nes ji Kaune dirba. Mes ir seminarus partizanės kartu vedam smile.gif
Nu ir radom čia pažinčių, faina thumbup.gif
Elvita
light blue, o tu priemones daugiau pati darais ar perki?
light blue
QUOTE(Elvita @ 2005 08 09, 17:39)
Man rods Inga Aleknaviciute Kaune dirba  g.gif
Ne, ne nuo jos, jos dar tada nepazinojau  biggrin.gif Nuo mamos savo nusiziurejau, nes ji irgi logopede  smile.gif
*

na tos Tavo grupiokės lyg ir nežinau, matai mes dirbam ir bendraujam mikrorajonuose daugiau. Tai gal ji ne mūsų rateliui priklauso.
O dėl mamos...Čia gi klanas smile.gif
Elvita
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 16:40)
O su Virga tai mes ir po šiai dienai bendraujam smile.gif Nes ji Kaune dirba. Mes ir seminarus partizanės kartu vedam smile.gif
Nu ir radom čia pažinčių, faina  thumbup.gif
*

Nu kaip faina thumbup.gif , o mes su Virga bendrabutyje tame paciame bloke gyvenom, kaip sakoma, jos sefavo mus fukses biggrin.gif Faina mergicka, perduok nuo manes linkejimus, gal dar atsimena Jurga ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.