Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LOGO klubas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų logopedei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mamytuke3

Didelio džiaugsmo pedagoginis darbas neteikia, ir ko gero daugeliui, nes jis neįvertintas. Jei dar tampa monotonija, tai visai prastai verysad.gif Japonai mokytojais gali dirbti 15m, paskui išleidžia į pensiją. Turbūt neveltui ploja.gif Savo srity pasiekiau nemažai - ir magistrantūra, ir kategorija aukšta, bet irgi aplanko mintys, kad jau atsidirbau. Sulaiko ilgos atostogos, dar + visokios papildomos , trumpesnė darbo diena. Būti funkcioniere, iš kurių pačios šaipomės ir pykstam, nenorėčiau. Man tie visi švietimo sk. ar kt. valdininkai tokie be ugnelės, sausi. Geriau jau vaikai, jie nors ir pasiutę, bet nuoširdūs.
Kai jau turi patirties , norisi būti nepriklausomu, dirbti sau. Ir mūsų specialybę turint tai įmanoma. Nu va, kad prisisvajojau thumbup.gif
Nome
[quote=aily,2006 02 14, 22:00]
[quote=Nome,2006 02 14, 21:50]
NOME, o kada tu baigei teisę?
*

[/quote]
2005 m.birželį gavau diplomą
klopedija
mamytuke3,2006 02 14, 23:12
Kai jau turi patirties , norisi būti nepriklausomu, dirbti sau.

Nepriklausomybė įpareigoja, tačiau aš jos nebijau ir beveik pavydžiu privačius kabinetus turinčioms logopedėms, manyčiau, ten ateina suinteresuoti tėvai. Aišku, reikalauja, dirbi išsijuosęs, bet labiau ... bash.gif abejingi tėvai. Su malonumu prisimenu tuos atvejus, kai teko dirbti privačiai.
Papildyta:
irmunda,2006 02 14, 16:10
Gal kada susiskambinam kita savaitę? Nes jau šitos kas čia beliko thumbup.gif

Gerai! ax.gif
light blue
QUOTE(Nome @ 2006 02 14, 20:50)
Light blue, toks jausmas, kad aprašei mano mintis. Aš taip pat lygiai galvojau, bet ne pensija ir ne senatvės baimė mane pastūmejo kažką keisti. Darbo iš pradžių nemečiau, bet paraleliai baigiau teisės studijas. Po to sau laiminga ir atsipūtusi, be jokio širdagraužio palikau logopedo darbą ir dirbu visai kitoj srity (bet nelabai nutolusioj nuo švietimo sistemos)
*

Nome, aš irgi pensijos kaupimą paminėjau tik šiaip sau, kad spalvas sutirštinti. Beje, aš Tavo jausmus aprašiau, o Tu įsigijai specialybę apie kurią šiuo metu labai rimtai galvoju thumbup.gif
Gal gali paatvirauti, kokį u-tetą baigei? Ar tu persikvalifikavai, ar viską nuo bakalauro I kurso pradėjai?
O gal galiu tau až parašyt ir labiau pakamantinėti šia tema? ax.gif
Nome
QUOTE(light blue @ 2006 02 15, 16:30)
Nome, aš irgi pensijos kaupimą paminėjau tik šiaip sau, kad spalvas sutirštinti. Beje, aš Tavo jausmus aprašiau, o Tu įsigijai specialybę apie kurią šiuo metu labai rimtai galvoju  thumbup.gif
Gal gali paatvirauti, kokį u-tetą baigei? Ar tu persikvalifikavai, ar viską nuo bakalauro I kurso pradėjai?
O gal galiu tau až parašyt ir labiau pakamantinėti šia tema?  ax.gif
*

Baigiau VU TF. Kadangi turėjau jau vieną aukštąjį išsilavinimą, tai man mokytis reikėjo 4 metus (vientisosios studijos). Bet kadangi mūsų kursas buvo tokių moksliukų, tai pagalvojom, kad vis tik būt geriau gauti magistro diplomą negu vientisųjų studijų. Tai be to, kad išlaikėm 3 valstybinius (dabar vadinasi-baigiamieji) egzus, parašėm ir magistrinį darbą (kiek tas kainavo nervų ir sveikatos-geriau nutylėsiu). Tai taip ir patapau logopede-teisinke biggrin.gif
light blue
O aš apie Riomerio u-tetą galvoju.
Nome, o Tu studijuodama dirbai? Aš tai niekaip negalėčiau mesti darbo. Vat ir kyla tuomet didžioji dilema, ar pavešiu. Gal todėl į Riomerį žvalgausi, gal ten ne taip stipriai mokslai spaus ax.gif
Nome
QUOTE(light blue @ 2006 02 16, 09:20)
O aš apie Riomerio u-tetą galvoju.
Nome, o Tu studijuodama dirbai? Aš tai niekaip negalėčiau mesti darbo. Vat ir kyla tuomet didžioji dilema, ar pavešiu. Gal todėl į Riomerį žvalgausi, gal ten ne taip stipriai mokslai spaus  ax.gif
*

2 pirmus studijų metus nedirbau, nes auginau vaiką, o kai perėjau į trečią kursą-įsidarbinau. Man labai pasisekė, kad turėjau labai puikią direktorę, su kuria sutardavau ir ji mane išleisdavo į paskaitas (o paskaitos pas mus trukdavo 5 savaites), tai tuo laiku nedirbdavau. Vaikams, aišku, nelabai gerai būdavo tokie mano išėjimai ilgalaikiai į sesijas, na bet ką darysi. Nenoriu užvesti diskusijų bereikalingų, bet kadangi aš pati baigiau VU, tai jį ir rekomenduočiau (plėtotis ta tema nenoriu, nes po to tik į konfliktus išsirutulioja tokios diskusijos-kuris univieras geresnis).
Jei dar kas domina-klausk.
Mil@na
Labas, merginos 4u.gif Gal turit kuri kompe pratybas garsų r-l diferencijacijai? Ne man reikia, bet labai skubiai, o aš kompe nieko neturiu. Būčiau dėkinga 4u.gif
light blue
Nenoriu užvesti diskusijų bereikalingų, bet kadangi aš pati baigiau VU, tai jį ir rekomenduočiau (plėtotis ta tema nenoriu, nes po to tik į konfliktus išsirutulioja tokios diskusijos-kuris univieras geresnis).
Jei dar kas domina-klausk.

Man tai u-tetas nėra svarbus ir aš taip pat nenoriu girti vienos ar kitos įstaigos. Mano apsisprendimą nulemtų sesijos ilgis. Nes mano direktorius supratingas, bet...bijau, kad keistai sureaguotų, jei pasakyčiau, kad žadu įsigyti specialybę, kuri jam nieko neduotų. Ta prasme, kad jis mane išleidinės, darbas aišku, kad nukentės, o galiausiai aš iš ten išeisiu.
Tai vat galvoju, kad geriausias variniantas pirma nestuke.gif, o tada ir mokslai ne taip problematiškai (sąlyginai) eitųsi.
aily
Aš taip pat baigiau teisę (M Romerio un), bet darbo keisti neskubu. Kai viską pasveri, pamatai, kad logopedo darbas turi daug privalumų. o ir baigusiems teisę niekas neskuba mokėti didelių atlyginimų, jų dabar yra labai daug, taigi, ir geresnį darba gauti sunku, nebent turi dėdę, kuris turi advokatų kontorą ar pan. jei tokių pažįstamų nėra, tai siūlyčiau šiai specialybei nemėtyti didelių pinigų ir laiko. Jei kas atsuktų tuos kelis metus atgal, aš geriau rinkčiaus kitą specialybę. Nors naudos sau gavau išties nemažai, be to- tai labai įdomu.
Nome
QUOTE(aily @ 2006 02 20, 16:28)
Aš taip pat baigiau teisę (M Romerio un), bet darbo keisti neskubu. Kai viską pasveri, pamatai, kad logopedo darbas turi daug privalumų. o ir baigusiems teisę niekas neskuba mokėti didelių atlyginimų, jų dabar yra labai daug, taigi, ir geresnį darba gauti sunku, nebent turi dėdę, kuris turi advokatų kontorą ar pan. jei tokių pažįstamų nėra, tai siūlyčiau šiai specialybei nemėtyti didelių pinigų ir laiko.  Jei kas atsuktų tuos kelis metus atgal, aš geriau rinkčiaus kitą specialybę. Nors naudos sau gavau išties nemažai, be to- tai labai įdomu.
*

Na kodėl jau taip kategoriškai? Juk yra ir valstybės tarnyba, ne tik advokatų kontoros.
Bet žiūriu, mes logopedų klubą tuoj paversim teisininkių klubu. Reikia maut lauk iš temos.
Vilmaja
Sveikos mergaitės. Po tiek laisvų dienų sunku vėl į darbo ritmą pereiti. Gal galite pasakyti, ar be mūsų "žaliojo " žurnalo dar rašote papildomai kokius nors planus atskirai kiekvienam vaikui ar pogupiui. g.gif
aily
[quote=Nome,2006 02 20, 20:00]
Na kodėl jau taip kategoriškai? Juk yra ir valstybės tarnyba, ne tik advokatų kontoros.

Valstybės tarnyboj nedideli atlyginimai. Be to as ten nenorėčiau dirbti, man atrodo, kad tai neįdomu, lyginant su logopedo darbu. Nors įsidarbinti čia lengviausia
aily

Nenorėjau aš kategoriškai teigti, kad nestudijuokit teisės. Paprasčiausiai noriu pasakyti, kad ne taip jau blogai dirbti logopede. Aš jau kuris laikas svarstau, keisti darbą ar ne. Ir prie logopedo darbo bent pakolkas dedu gerokai daugiau pliusų nei prie darbo valstybės tarnyboje. Bet Tavo pavyzdys, Nome, gal paskatins mane persigalvoti
Mil@na
Kur įsidarbinti lengviausia???????????????? blink.gif
Nome
[quote=aily,2006 02 21, 11:02]
[quote=Nome,2006 02 20, 20:00]
Valstybės tarnyboj nedideli atlyginimai. Be to as ten nenorėčiau dirbti, man atrodo, kad tai neįdomu, lyginant su logopedo darbu. Nors įsidarbinti čia lengviausia
*

[/quote]
Na drįstu iš esmės nesutikti-kur jau maži atlyginimai? Na nemilžiniški tie atlyginimai, bet dabartinė mano alga daugiau nei 2 kartus didesnė nei gaudavau dirbdama logopede.
Papildyta:
QUOTE(aily @ 2006 02 21, 11:44)
Nenorėjau aš kategoriškai teigti, kad nestudijuokit teisės. Paprasčiausiai noriu pasakyti, kad ne taip jau blogai dirbti logopede. Aš jau kuris laikas svarstau, keisti darbą ar ne. Ir prie logopedo darbo bent pakolkas dedu gerokai daugiau pliusų nei prie darbo valstybės tarnyboje. Bet Tavo pavyzdys, Nome, gal paskatins mane persigalvoti
*

Ko gero, kiekvienam savo. Man štai prireikė nemažai metų, kad suprasčiau pagaliau, kad aš nemėgstu šito darbo, jis man visai ne prie širdies. Pasirįžau ir pakeičiau specialybę-dabar esu patenkinta. O mano buvusi bendradarbė, kuri jau dirba 25 metus, atsidžiaugt negali logopedės darbu.
aily
QUOTE(Mil@na @ 2006 02 21, 22:27)
Kur įsidarbinti lengviausia???????????????? blink.gif
*

turėjau galvoje, kad su teisininko diplomu įsidarbinti lengviausia valstybės tarnyboje. Na, aisku, nėra taip, kad nueini ir tave priima. Vyksta konkursai, į viena vietą pretenduoja ne vienas, žmonės dalyvauja ne viename konkurse, kol pagaliau pavyksta. Matyt Nomei pavyko gerai, o mano keli kolegos dar nelaimėjo nei vieno konkurso ir dirba sename darbe, kartais tokiame, kur nereikia netgi aukštojo išsilavinimo! Kiti dirba valstybės tarnyboje ir gauna atlyginimą tokį, kokį aš gaunu tik už 1 logopedo etatą, arba šiek tiek didesnį. bet jei logopedu dirbi 1,5 etato... Aišku, priklauso nuo to, kokią kvalifikaciją turi. Ne paslaptis, ten, kur valstybės tarnyboje didesni atlyginimai (aukštesnės kategorijos), kad įsidarbinti reikia pažinčių.
klopedija
Sveikos! Šiandien buvau saminare, demonstravo kompiuterinę programą Breath Maker. Ji taikoma mikčiojimo šalinimui. Jei pasitaikys proga, siūlyčiau pasidomėti good.gif Kaune su ja dirba V.Katinienė, dar kažkas Vilniuje.
mamytuke3
QUOTE(klopedija @ 2006 02 22, 15:52)
Sveikos! Šiandien buvau saminare, demonstravo kompiuterinę programą Breath Maker. Ji taikoma mikčiojimo šalinimui. Jei pasitaikys proga, siūlyčiau pasidomėti  good.gif  Kaune su ja dirba V.Katinienė, dar kažkas Vilniuje.
*

Sveikos! klopedija , o kur vyko tie kursai ir kas vedė? Kiek kainavo? Gal dar kada bus?Man l. įdomu, esu apie tą programą šiek tiek girdėjusi. Ar norint ją taikyti reikia nusipirkti programą? Girdėjau, kad galima tik nuo 14m. taikyti, ar tiesa?
klopedija
Sminaras vyko Kauno pedagogų kvalifikacijos centre, kaina - 15 Lt., vedė logop.eksp. V.Katinienė. Programa kainuoja apie 400 "žalių", pirkti reikia, pritaikoma individualiai pagal asmens balso tembrą ir t.t., kitas asmuo ja pasinaudoti negali, kadangi programa, reaguodama į svetimą balsą, kažką daro "netaip". Nesiplėsiu, nes neviską sugebėsiu paaiškinti. Taikoma nuo 13-14 metų dėl tam tikrų psichinės raidos ypatumų, be to, vaikas turi turėti pakankamai motyvacijos ir valios, kadangi pratybos trunka 1,5 val., dirbama "po prakaitu".
Programą galima įsigyti Homeopatijos centre, Rygos 15, Vilnius. tel: 852128283; 861475167. Įsigijus programą, logopedė apmoko, kaip su ja dirbti. Manau, už tai t.p. reikia mokėti.
Kas beviltiškai išbandė visus pagalbos būdus ir niekas nepadėjo, kas turi pinigėlių, verta bandyti, nes teigiama, kad mičiojimas ištaisomas 96-98 %.
Beje, čia ne reklama schmoll.gif , čia išsakau, ką vakar išgirdau.
mamytuke3
[.
Kas beviltiškai išbandė visus pagalbos būdus ir niekas nepadėjo, kas turi pinigėlių, verta bandyti, nes teigiama, kad mičiojimas ištaisomas 96-98 %.
Beje, čia ne reklama schmoll.gif , čia išsakau, ką vakar išgirdau.
*

[/quote]

Visiškai sutinku, kad čia ne reklama, girdėjau, kad tikrai geri rezltatai pasiekiami. Tik kyla klausimas ar tai visam laikui, ar neatsinaujins mikč. vėl po kiek laiko. O tą programą turi logopedė ar pats mikčiojantysis? Juk reikia kompo, o mokyklose juk ne visos logopedės turi.Gaila, kad nežinojau, labai norėčiau patekti į tuos kursus.
mamytuke3
QUOTE(Vilmaja @ 2006 02 20, 20:29)
Sveikos mergaitės. Po tiek laisvų dienų sunku vėl į darbo ritmą pereiti. Gal galite pasakyti, ar be mūsų "žaliojo " žurnalo dar rašote papildomai kokius nors planus atskirai kiekvienam vaikui ar pogupiui. g.gif
*

Vilmaja, nelabai supratau tavo klausimo g.gif "Žaliasis" žurnalas tai dėl finansinės pusės labiau svarbus.Jei patikrina kokie finansininkai ir randa neužpildytą už praeitas dienas, tai gali ir atlyginimą "nubraukti" schmoll.gif Tipo nevedei pratybų. Čia teoriškai, nežinau ar taip yra buvę kam praktiškai. O programos ar planai rašomi kiekvienam pogrupiui, kiek jų turi pagal tvarkaraštį ir individualios programos tiems vaikams, su kuriais dirbi individualiai ir rodai tvarkaraštyje ind.pratybas.Žodžiu, kiek pogrupių - tiek programų. Gali būti, kad dviem ar net keliems pogrupiams tinka ta pati programa, tada taip ir nurodai. Programas mokykloje rašau pusmečiui, jas tvirtina pavaduotoja. Darbo daug, aišku naudojuosi išleistomis ir ministerijos patvirtintomis programomis.
aily
Aš skaičiau atsiliepimuose, kad dirbama savarankiškai namuose, be logopedų. Nors čia rasė vyresni, 18-20mečiai. kaip rašo, jau po pirmųjų pratybų kelias valandas gali kalbėti nemikčiodami. Taip pat , kad nusipirkę programą gali išbandyti , jei nepatinka, pinigai grąžinami.
Įdomu, neišeitų kaip nors pirkti iš mokinių krepšelio pinigų?
klopedija
mamytuke3,2006 02 23,
Tik kyla klausimas ar tai visam laikui, ar neatsinaujins mikč. vėl po kiek laiko.  O tą programą  turi logopedė ar pats mikčiojantysis? Juk reikia kompo, o mokyklose juk ne visos logopedės turi.

Teigiama, kad visam laikui. g.gif Tais atvejais, kai mikčiojimas atsinaujina, dirbama vėl su ta pačia programa, kadangi šitą programą perka ne logopedas, o mikčiojantysis sau ir turi visą laiką savo PC savo namuose. Kitas asmuo, jau minėjau, ja nepasinaudos. Logopedė atvyksta į mikčiojančiojo namus ir dirba individualiai.
Elvita
Naujoji tema čia smile.gif
light blue
Iki susitikimo kitoje vietoje biggrin.gif Tikiuosi, kad ir ten visos jaukiai įsikursime nail.gif
mamytuke3
QUOTE(aily @ 2006 02 24, 12:13)
Aš skaičiau atsiliepimuose, kad dirbama savarankiškai namuose, be logopedų. Nors čia rasė vyresni, 18-20mečiai. kaip rašo, jau po pirmųjų pratybų kelias valandas gali kalbėti nemikčiodami. Taip pat , kad nusipirkę programą gali išbandyti , jei nepatinka, pinigai grąžinami.
Įdomu, neišeitų kaip nors pirkti iš mokinių krepšelio pinigų?
*

Nė neįsivaizduoju, kad būtų galima pirkti iš krepšelio. Reikalingų mokymo priemonių nenuperka pakankamai, ką kalbėti apie kažką daugiau. Gal kitur geresnė situacija, bet pas mus rolleyes.gif
Mil@na
O mums iš krepšio nupirko LOGICO PRIMO rinkinius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
mamytuke3
QUOTE(Mil@na @ 2006 02 24, 22:24)
O mums iš krepšio nupirko LOGICO PRIMO rinkinius thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Vaje kaip smagu, kur čia tokia gera "valdžia biggrin.gif Pas mus kop.popieriaus, įmaučių, segtuvų pakankamai nenuperka. Prašom flomasterių, pieštukų , gaunam po metų ir tai šešių spalvų, žodžiu minimum schmoll.gif
Nome
QUOTE(Mil@na @ 2006 02 24, 22:24)
O mums iš krepšio nupirko LOGICO PRIMO rinkinius thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Šitą priemonę GALIMA pirkti iš mokinio krepšelio lėšų.

mamytuke3, jei reiks nuorodos į dokumentą, kur tai parašyta-duok žinoti.
light blue
Sakykit, o kur tą LOGICO PRIMO galima įsigyti? Ir kokio mažiaus vaikams jis tinka?
Man tai administracija pasiūlė išsirinkti kompiuterinių programų į kabinetą. Gavau seną kiužą kompą smile.gif Bet kad pasižiūrėjau aš į tų programų pasiūlą ir...nieko neužsisakiau, nes vienos per lengvos, kitos per sunkios. Pažadėjo informatikė porą programų iš namų atnešti. Tai pradžia bus padaryta.
Aš dabar kiek tik galiu, tiek ir sodinu savo vaikus prie kompo. Man lengviau, o ir jiems thumbup.gif
Papildyta:
Elvita, aš dar naujų užduotėlių pasidariau, apie dvibalsius smile.gif Gal nori tongue.gif
mamytuke3
QUOTE(Nome @ 2006 02 25, 00:20)
Šitą priemonę GALIMA pirkti iš mokinio krepšelio lėšų.

mamytuke3, jei reiks nuorodos į dokumentą, kur tai parašyta-duok žinoti.
*

Nome, parašyk, labai noriu žinoti.
Elvita
QUOTE(light blue @ 2006 02 25, 10:33)
Elvita, aš dar naujų užduotėlių pasidariau, apie dvibalsius smile.gif Gal nori  tongue.gif
*

Nugi noriu labai mirksiukas.gif
klopedija
Dėl rekomenduojamų įsigyti spec. mokymo priemonių žiūrėti čia: SPM sarasas
book.gif
Pavad: Rekomenduojamų įsigyti specialiųjų mokymo priemonių 2005 m. sąrašas (DOC). Ten paminėtas ir LOGICO PRIMO (Nr.88).
Alchemie
Cia adresiukas, kur galima isigyti ir aprasas, nuo kokio amziaus vaikams tinka. Esme yra lenta, o paskui jau rinkiniai korteliu pagal amziu ir temas. Mano vaikis tai valandu valandas gali su juo zaisti thumbup.gif
http://www.kronta.lt/?cat_id=13
Vilmaja
Sveikos kolegės. Norėčiau paklausti, gal žinote, ar turi ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje iš priešmokyklinuko krepšelio skirti lėšų ugdymo priemonėms ir logopediniam kabinetui,jei užsiėmimus lanko nemaža dalis priešmokyklinės grupės vaikų.
klopedija
Vilmaja,2006 03 08, 23:18
ar turi ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje iš priešmokyklinuko krepšelio skirti lėšų ugdymo priemonėms ir logopediniam kabinetui,jei užsiėmimus lanko nemaža dalis priešmokyklinės grupės vaikų.

Be abejo taip, kadangi priešmokyklinukas, turintis spec. poreikių, "atsineša" didesnį krepšelį. Tik nežinau, kokia jo dalis priklauso spec. poreikių tenkinimui. Reikėtų klausti SMM. g.gif
klopedija
Klausiau SMM dėl vaiko, turinčio kalbos ir komunikacijos sutrikimą, mokinio krepšelio, formulavau klausimą gal pusvalandį, kad būtų aiškus, gavau labai "išsamų" atsakymą: "Šiais metais priešmokyklinio ugdymo grupės specialiojo ugdymo vaikui priklauso 3450 Lt / metams (mokinio krepšelyje)." Kaip nori, taip skaičiuokis, kiek priklauso. g.gif
lapukas
Sveikos, merginos. Prieš metus su carramele įkūrę šitą klubelį taip sunkiai irėmės -manė, kad tik dvi ir tebūsim. Metelius dingau iš kompo ribų, netyčia grįžtu -o čia bigsmile.gif -49 puslapiai. Ačiū Dievui, yr dar Lietuvėlėj logopedžių. Ir svarbiausia - visai jos draugiškos, o ne tokios, kurios metodikom ir idėjom nesidalina (kaip Šiauliuose).
Smagu, kad įsivažiavom, gyvuokim...
Daržely visai smagu buvo dirbti, nors atsakomybė didesnė. Jau pusmetis dirbu vaikų poliklinikoje -vėl nauji popieriai, nauji reikalavimai.
O kai dirbau ten, niekas priemonių ir metodinės medžiagos neduodavo -jei paskaičiuočiau, kiek išleidau tiems dalykams per 13 metų (nes dirbu su mažiukais, priemonių trūks plyš reikia), tai išeitų kalnų dviratis geras, o tai -ir motociklas senesnio modelio. Nuo savo vaiko nešdavau paslapčiom. Net gėda dabar....
O žaislų krautuvėse man jau bile ko neįkiši -pardavėja žiūrėk man aiškina apie žaislo funkcijas, o aš staigiai pereinu per visus ir jau užmetus akį žinau, ar čia bus kas nors naujo. Galėčiau įkurti net žaislų biblioteką (girdėjau, kad jos užsienio švietimo sistemoje populiarios), konsultantė būčiau ne blogiausia biggrin.gif
klopedija
Beje, Carramele visai dingo iš akiračio... Viena ausim girdėjau gossip.gif , jog ištekėjo. Jei tai - ne gandai, tai sveikinu!!! 4u.gif
Vilmaja
[ačiū už atsakymą, bet tai neguodžia. Mano direktorė sako, kad man kaip logopedei iš to krepšelio nieko nepriklauso, nors kai neša tvirtinti sąrašus tai visada reikalauja pažymėti vaikus, turinčius sutrikimų. Tai man ir darosi keista, kaip čia išeina, nes grupės pedagogės kiekvienais metais priperka kalnus priemonių, o kabinetui nieko. Tai va. kur galima būtų išsiaiškinti konkrečiai. g.gif
lapukas
QUOTE(Vilmaja @ 2006 03 16, 20:09)
[ačiū už atsakymą, bet tai neguodžia. Mano direktorė sako, kad man kaip logopedei iš to krepšelio nieko nepriklauso, nors kai neša tvirtinti sąrašus tai visada reikalauja pažymėti vaikus, turinčius sutrikimų. Tai man ir darosi keista, kaip čia išeina, nes grupės pedagogės kiekvienais metais priperka kalnus priemonių, o kabinetui nieko. Tai va. kur galima būtų išsiaiškinti konkrečiai.  g.gif
*

Jaučiu, čia kvepia korupcija blink.gif Viskas priklauso nuo vedėjos sąžiningumo -pinigėlius gali "pasukti" kur tik nori. Gal su ja nelabai sutari, ar kieno nors vietą užėmei...gal etato pinigėlius nuo kokio viršininko nuėmei...Žodžiu, aš tuose dalykėliuose 13 metų murkdžiausi, tai tos simpatijų -antipatijų subtilybės....Oi, oi...
juk žinai, kad viską galima gauti - nelygu kaina...Nors aš su tuo iš principo nesutinku- tai pirkliškas požiūris. Bet tokia jau ta mūsų visuomenė unsure.gif
light blue
QUOTE(Vilmaja @ 2006 03 16, 19:09)
[ačiū už atsakymą, bet tai neguodžia. Mano direktorė sako, kad man kaip logopedei iš to krepšelio nieko nepriklauso, nors kai neša tvirtinti sąrašus tai visada reikalauja pažymėti vaikus, turinčius sutrikimų. Tai man ir darosi keista, kaip čia išeina, nes grupės pedagogės kiekvienais metais priperka kalnus priemonių, o kabinetui nieko. Tai va. kur galima būtų išsiaiškinti konkrečiai.  g.gif
*

O Tu pabandyk kitaip reikalą pateikti. Juk turit SUK, kuriam vadovauja kažkas iš valdžios. Tai prašykit paramos komisijai, įjunk į tą reikalą SUK pirmininkę. Pas mus tai pinigus direktorius skirsto metodinėms grupėms, o mes irgi kaip metodinė grupė šį tą gaunam.
Beje, gali dar vieną metodą pabandyti. Mano viena kolegė pabandė ir padėjo thumbup.gif Ji pasikvietė pas save į "svečius" logopedžių iš metodinės tarybos. Prieš jų vizitą buvo įspėta direktorė, paaiškintas jai apsilankymo tikslas: kabineto apžiūra. Aišku, čia reikia gerai sutarti su metodine taryba, kad pačiai dar ir bėdos nepridarytų. Bet jei santykiai geri, tai padėti jos tikrai gali. Nes po apžiūros pastabas surašė ir pateikė direktorei smile.gif
Vėta
Sveikos kolegės. Jau seniai naršau po Jūsų sukurtą klubą ir tik šiandien išdrįsau prisiregistruoti. Dirbu tolimame nuo Vilniaus ir Kauno rajone, mokykloje - darželyje specialiąja pedagoge ir logopede. Vaikai labai įvairūs, tačiau dauguma sunkūs. Todėl iškyla daug problemų. Ir aš tikiuosi, kad Jūs padėsite man su jomis susidoroti. Dirbu su neprigirdinčiais, VCP ir didelę negalią , mišrų raidos sutrikimą turinčiais. 4u.gif
Mil@na
Labas 4u.gif Smagu, kad mūsų daugėja bigsmile.gif jei nepaslaptis-kur dirbi? blush2.gif
Vėta
QUOTE(Mil@na @ 2006 03 22, 16:16)
Labas 4u.gif Smagu, kad mūsų daugėja bigsmile.gif jei nepaslaptis-kur dirbi? blush2.gif
*

Ačiū, kad priimate. Dirbu šiaurės Lietuvos miestely. Kadangi jis nedidelis, iš karto taps aišku kas aš tokia. O visiškai atsiskleisti nenoriu, nes jei nusišnekėsiu ar pavarysiu ant valdžios, bus gėda. Juk sakiau, čia ne Kaunas ir ne Vilnius. Mes provincijoje kaip ant delno, o ir visos naujos žinios ne taip greit pasiekiamos, todėl baisu nusišnekėti. Šiaip kyla daug ir profesinių ir teisinių klausimų. Dar vienas dalykas, dėl kurio gėda blush2.gif . Aš pirmą kartą įlindau taip giliai į pokalbių svetainę, tai dar nemoku elgtis. O vaikai mokykloje, tai nėra kas pamoko.
light blue
QUOTE(Žemaika @ 2006 03 22, 16:17)
Ačiū, kad priimate. Dirbu šiaurės Lietuvos miestely. Kadangi jis nedidelis, iš karto taps aišku kas aš tokia. O visiškai atsiskleisti nenoriu, nes jei  nusišnekėsiu ar pavarysiu ant valdžios, bus gėda. Juk sakiau, čia ne Kaunas ir ne Vilnius. Mes provincijoje kaip ant delno, o ir visos naujos žinios ne taip greit pasiekiamos, todėl baisu nusišnekėti. Šiaip kyla daug ir profesinių ir teisinių klausimų. Dar vienas dalykas, dėl kurio gėda blush2.gif . Aš pirmą kartą įlindau taip giliai į pokalbių svetainę, tai dar nemoku elgtis. O vaikai mokykloje, tai nėra kas pamoko.
*

Sveika prisijungusi 4u.gif
Mažiausiai jaudinkis dėl nusišnekėjimų ar nežinojimų. Negi Tu manai, kad Vilnius ar Kaunas duoda tokias privilegijas daugiau išmantyti? schmoll.gif O gal Tu kaip tik labiau patyrusi, labiau iškalbinga ir žymiai geresnė už mus biggrin.gif Paskaičius su kokiais vaikais dirbi, tai mes čia...kažin ar ką labai galėtumėm Tau patarti, nes Tavo vaikiukai tikrai atrodo itin sunkūs. Bet...bent jau pasitarti, apsitarti, biški pabambėti ant valdžios čia visada galima ir net reikia thumbup.gif
Jei
[quote=lapukas,2006 03 15, 18:10]
Sveikos, merginos. Prieš metus su carramele įkūrę šitą klubelį taip sunkiai irėmės -manė, kad tik dvi ir tebūsim. Metelius dingau iš kompo ribų, netyčia grįžtu -o čia bigsmile.gif -49 puslapiai. Ačiū Dievui, yr dar Lietuvėlėj logopedžių. Ir svarbiausia - visai jos draugiškos, o ne tokios, kurios metodikom ir idėjom nesidalina (kaip Šiauliuose).

Sveikos, nesutinku, kad Šiauliuose logopedės nedraugiškos. Yra visokių, bet draugiškų - daugiau 4u.gif Smagu bendrauti ir dalintis patirtimi. thumbup.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.