Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokius vazonus naudojate kaktusams?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2
Orchideja
Kokius vazonus jus naudojate?As tai keturkampius biggrin.gif
Aga
As tai kaktusams stengiuos idomesnius nupirkti. Turiu tokia ilga karve su galva, ragais ir kasom thumbup.gif thumbup.gif
Ambro
Visi kaktusai pasodinti plastmasiniuose vazonuose. O jau vazoneliai sudeti i keturkampius, pailgus, apvalius "bliudus" biggrin.gif
Aušrinė
Labai įvairius - vieni auga po vieną kurie didesni. Mažesnius susodinau po kelis į molinius "bliūdus". Savaitgalį pirkau iš Senukų pailgą ryškiai raudoną lovelį ir apgyvendinau du kaktusus jame. Šiaip mėgstu ryškiaspalvius vazonus. Nesvarbu kokie jie - ar apvalūs, ar kvadratiniai. Svarbu, gražių spalvų smile.gif
Miglute
Didesnius auginu po viena, o mazesnius susodinau i ivairiu formu, bet vienodos rusies kaktusines (perku senukuose).
Darbe auginu stikliniame inde su daug akmenuku ir kriaukleliu .
melsva
tongue.gif mano kaktusai auga misriais miskeliais vonelese nuo fotochemikalu
jos keturkampes, neaukstos, bet placios rolleyes.gif
Jicky
QUOTE (viksrelis @ 2004 09 20, 00:39)
Visi kaktusai pasodinti plastmasiniuose vazonuose. O jau vazoneliai sudeti i keturkampius, pailgus, apvalius "bliudus" biggrin.gif

Vat as irgi girdejau, kad kaktusams taip geriau, t.y. plasmasiniuose vazoneliuose augt, nei moliniuose.
Orchideja
Moliniai isgarina daugiau vandens,tad kaktusus dazniau reikia laistyti!
slibe
QUOTE (Miglute @ 2004 09 20, 09:53)
Darbe auginu stikliniame inde su daug akmenuku ir kriaukleliu .

turetu buti labai grazu, gal gali pasidalinti kaip ir man taip pasidaryti
Miglute
QUOTE (slibe @ 2004 09 22, 22:31)
turetu buti labai grazu, gal gali pasidalinti kaip ir man taip pasidaryti

Labai paprastai - nusipirkau dailu stiklini indeli, idejau kaktuseli, aplink pripyliau zemes maisytos su rupiu smeliu(galima ir spec.z. zemes kaktusamas) , apdeju kriauklelem ir akmeneliais, ikisau sonuose prie sieneliu - per stikla matosi.

Kazkur maciau pasodinta agava panasiai. Tik ten indas aukstesni, sluoksniais priplta dekoratyviniu ivairiu spalvu akmeneliu (buna pirkti geliu parduotuvese), o agava - paciam virsuje auga smeliukyje. Irgi grazu.
siaubute
As turiu septynis kaktusus- kiekvienai savaites dienai biggrin.gif . Ir visi pagal save turi molinius vazonelius: vienas keturkampi, kitas toki raizyta, dar yra su gelytem piestom, su boruzelem, zmogucio formos , yra margutis ir t.t. As visada vazonus derinu prie geles ir kad kartu kruvoj idomiai atrodytu.
Kukė
Jei moliniai ir glazūruoti, tada drėgmė ne taip greit išgaruoja. Aš kelis esu pasodinusi į molinius maisto dubenėlius po kelis kaktusiukus į vieną dubenėlį, apdedu akmenukais. Tik reikia drenažą iš keramzito padaryti ir neperlaistyti.
Dar vazonėlius esu sudėjusi į pintus žemus krepšelius, prieš tai juos išklojau plėvele, kad krepšeliai nedrėktų. Tada jie visi krūvoj kažkaip gražiau atrodo, nei po vieną, ypač kol nedidukai.
WodaLaznik
stengiuos kad vazonai butu panashus y dubeni, tokiu budu zemes plotas yra didesnis ir saule sviecianti gereu yshildo zeme ir tai manau patinka kaktusams. vazonas butinai su skyle kad neuzsilaikytu dregmes perteklius. pagrinde moliniai, o kad shaknys nepershaltu nuo shaltu palangiu po lekshtutem padedu putoplasto plono.
Gregorij L.
pirkau siandien ne kaktusams bet visom gelem tinkanti vazoneli kazkur senukuose gal pramones gatvej unsure.gif toks liuksinis -ozys ir dar su barzdele laugh.gif jei mokeciau tai nuotrauka cia imesciau thumbup.gif
Orchideja
Zalioje stoteleje maciau toki dideli dideli plastmasini kaktusu puoda ir visai neprangiai ar bene 9 litai.Bet prisizadejau sau kad pirksiu nuo siol tik kvadratinius biggrin.gif
Tina*
As tai turiu jau apie 20 kaktusu kolekcija ir visi jie auga moliniuose vazonuose atitinkamai pagal savo dydi. Niekada jokiu geliu neauginu plastmasiniuose,nes manau,kad moliniai naturalesni,geriau zeme kvepuoja ir t.t. Na bet cia mano tokia nuomone.manau tinkamai priziurint auga ir plastmasiniuoe,ir stikliniuose.
Tik va penktadieni vienas mano didelis kaktusas salto nuo spinteles dejo,nes as vis neturejau laiko persodinti i didesni vazona doh.gif tai net verkiau po to. sad.gif sad.gif sad.gif bet kaip bebutu keista - tik siek tiek apsilamde.uztat dabar turi nauja,grazu ir tvirtai stovinti vazona.O man pamoka wink.gif
Sinuhe
visi kaktusai auga plastmasiniuose vazonėliuose wink.gif Tikrai atsimenu, kad skaičiau, tik nepamenu kur - bet būtent kaktusus ir geriausia auginti tokiuose rolleyes.gif
Tina*
Pas mane,kaip jau minejau,kuo puikiausiai auga moliniuose.Kazkur esu skaiciusi (berods http://www.botany.com),kad nusipirkus-iskart reikia persodinti,nes augalui reikia geresniu salygu,parduotuvese jie pasodinami tik laikinai i plastmasinius. Na bet jau cia jums kiekvienam pagal save spresti.Dziaukimes kad jie puikiai auga ir ten, ir ten thumbup.gif
Orchideja
Kas uzsiimineja rimta kaktusininkyste tai sodina i plastmasinius vazonelius.Viksrelis sinuhe as ir dar kiti kas buvo nkkm ir kaktusuose pazysta ta zmogu...
Tina*
Nu gal as ir nerimta kaktusininke, bet pas mane ju daug ir toks mano poziuris kad taip reikia auginti.Auginu kaktuselius sekmingai jau gal 4 metus moliniuose vazonuose. Juk tai ne 10 dievo isakymu- rimti botanikai kaktusus auginkite tik plastmasiniuose vazonuose smile.gif O be to kai jie puikiai auga ir kitur. Tik nesupyk,Orchideja uz mano sita pastabele.Beje isvardinkite man bent 10 pranasumu plastamasiniu vazonu, pries molinius.Ir galbut as patikesiu smile.gif
Orchideja
Kopijuosiu nuo vieno Gero zmogeliuko Rkaktuso
... reikia rečiau laistyti, tai ypač aktualu jei neturi kokybiško vandens.
... drėgmė tolygiai pasiskirsto visame vazone, todėl šaknys vienodai auga visame vazonėlio tūryje.
... ant vazonėlio sienelių nesikaupia visokios druskos ir kalkės.
... auginant plastmasiniuose galima rečiau persodinėti kaktusus.
... juos žymiai paprasčiau išplauti ir jie ilgesnį laiką išlieka gražūs.
... žemės temperatūra tokiuose vazonėliuose paprastai būna keliais laipsniais aukštesnė nei moliniuose.
... jie lengvesni, o tai labai aktualu jei turi ne vieną dešimtį kaktusų.
... nelinkę sudužti pačiu netinkamiausiu momentu.
... galiausia jie kiek pigesni...

Cia tik devyni,bet vis tiek pranasumai
Tina*
smile.gif turbut
vilmuxe
kadangi darau kompozicijas is kaktusu, tai pailgi tam tinka geriau, juose paprasciausiai daugiau vietos, o jei paimsi apvalu dideli, tai jau nelabai grazu, ypac jei kaktusiukai mazi.
merepopins
Mano draugė tai kaktusams padarė labai neblogus vazonus iš parduotuvėse parduodamų nemažų keramikinių dubenėlių. Ji per išpardavimą "Maximoje"nusipirko tokių žalsvų, su japoniškais hieroglifais indų, jų dugne su grąžtu vyras išgręžė skyles vandeniui išbėgti, o po apačia nupirko padėti tos pačios serijos lėkšteles. Žinot, kaktusų kompozicijos juose atrodo thumbup.gif
Vėtružė
o pas mane kaktusai auga šiuo metu bile kokiuose, kokių turėjau.
ateity planuoju isigyti kokių originalių
Nerytė
Dabar namuose turiu tris kaktusus, tai vienas auga keturkampiam vazonėlyje, kitas apvaliam ant tokių 3 kojyčių, o kitas pailgam aukštam vazone, nes tas kaktusas auga į viršų su tokiais lapeliais (nežinau kaip jis vadinasi) wink.gif visi vazonai moliniai. Tik du be skylės apačioj, tai visada dedu drenažą mirksiukas.gif
Crassula
Kaktusu ir sukulentu auginu apie 70 , Taciau tai darau, ne del kolekcijos...o del sirdies. Vazonelius dazniausiai darau pati- turiu pasakyti, kad kaktusai man uz tai atsidekoja su kaupu- manau, kad per ta puoda mes ir susisnekam.

Ir galiu pasakyti gan grieztoka minti. Vazonelis yra ne tik augalo saknu prieglauda, bet ir interjiero dalis. Galu gale ji perkate ne vieneriems metams. Juk nevalgote is plasmasiniu indu,Juk prie kostiumelio neavyte sliuriu, nes jos pigesnes.

Taip, zinau, kad tikra keramika yra brangi...man irgi, gana brangu juos lipdyti.

Taigi- mano kaktusines kaikada turi dviguba dugna- tai labai patinka mano mylimuciams. Kai kada neturi- tuomet nemaziau ,kaip trecdalis drenazo. Glazuruoju isorine dali. ir jokiu skyliu- nes labai greitai isbega vanduo.
Vėtružė
QUOTE(Crassula @ 2005 11 19, 22:40)
Kaktusu ir sukulentu auginu apie 70 , Taciau tai darau, ne del kolekcijos...o del sirdies. Vazonelius dazniausiai darau pati- turiu pasakyti, kad kaktusai man uz tai atsidekoja su kaupu- manau, kad per ta puoda mes ir susisnekam.

Ir galiu pasakyti gan grieztoka minti. Vazonelis yra ne tik augalo saknu prieglauda, bet ir interjiero dalis. Galu gale ji perkate ne vieneriems metams. Juk nevalgote is plasmasiniu indu,Juk prie kostiumelio neavyte sliuriu, nes jos pigesnes.
Taip, zinau, kad tikra keramika yra brangi...man irgi, gana brangu juos lipdyti.

Taigi- mano kaktusines kaikada turi dviguba dugna- tai labai patinka mano mylimuciams. Kai kada neturi- tuomet nemaziau ,kaip trecdalis drenazo. Glazuruoju isorine dali. ir jokiu skyliu- nes labai greitai isbega vanduo.
*

Gerai, kad moki juos gaminti. Mielai ir aš pasigaminčiau ir pasidekoruočiau, bet nei sąlygų, nei suvokimo turiu kaip tai daryt...
Lelija33
O aš pabandžiau stikliniuose induose kaktusus sodint. Kol kas auga normaliai smile.gif
user posted image
Augė
Anksčiau sodinau į molinius neglazuruotus, kiek suprantu neblogai
Paskui gražius pirkau glazuruotus , o jie ėmė ir pasidarė visai netinkami , nuo vandens pagelto pažaliavo , o bliudukai visai ne kas , niu teko visus mest lauk

dabar daugelis auga plastmasiniuose, vienuoduos , tik pagal dydį skirtinguose
ziezirba1
QUOTE(Lelija33 @ 2008 03 04, 10:12)
O aš pabandžiau stikliniuose induose kaktusus sodint. Kol kas auga normaliai smile.gif
user posted image
*

kaip graziai atrodo thumbup.gif
o maniskiai auga moliniuose su skylutemis apacioje, vazoneliai ivairiu formu. bet kazkaip niekada nesusimasciau kokie vazonai, moliniai ar plastmasiniai, kaktusams yra geriau, svarbiausia, kad auga wub.gif
kubilina
Turiu tik pora kaktusų, vinas auga keturkampiame vazone, kitas apvaliame, bet man kažkodėl kaktusai asocijuojasi su keturkampiais smile.gif
2rasa5
as auginu apvaliuose moliniuose vazose spec. kaktusiukams, bet neauga man jie truputuka perlaisciau blush2.gif , o dabar perskaiciau, kad drenazo reikia , na teks ieskoti informacijos apie tai g.gif
JuzTea
QUOTE(2rasa5 @ 2008 03 23, 21:22)
as auginu apvaliuose moliniuose vazose spec. kaktusiukams, bet neauga man jie truputuka perlaisciau blush2.gif , o dabar perskaiciau, kad drenazo reikia , na teks ieskoti informacijos apie tai  g.gif
*

Tai keramzito akmenėlių sluoksnis apačioje 4u.gif
Gyromitra
QUOTE(Lelija33 @ 2008 03 04, 08:12)
*

gražu wub.gif
donata60
labas wink.gif gal galite man pasakyti kaip ydeti nuotraukas i www.public.fotki.com , nes as uzsiregistravau ir niekaip neiseina idėti nuotrauku..
snail
QUOTE(donata60 @ 2009 02 21, 19:10)
labas wink.gif gal galite man pasakyti kaip ydeti nuotraukas i www.public.fotki.com , nes as uzsiregistravau ir niekaip neiseina idėti nuotrauku..
*

mamos kompiuteryje yra viskas, kas susije su nuotraukom. O idet tai susikuri albuma create new folder ir tada add photos.

mano kaktusai auga keli moliniam vazone, bet ji jau per ankštas, o kiti plasmasiniuose.
Vesty
aš ir ruošiuosi kaip tik persodinti kaktusus tai nenusprendžiu į kokius vazonėlius ax.gif
Augė
jei yra galimybė ir noras , tai į molinius paprastus vazonus thumbup.gif
aišku jei norisi gražesnių tada į molinius glazūruotus , o jei kaktusų daug gerokai daug ir norisi į vienodus ar panašius ,tada lieka plastmasiniai
pas mane plastmasiniuos daugelis auga , ir mažuma paprastuos moliniuos , visi gražiai rudi panašūs , man taip gerai , o ir kaktusai nesiskundžia ax.gif
Vesty
aš it taip galvojau, nes jai puošnius spalvotus pirkti tai labai daug spalvų būtų... o kaip vienodesni man ir atrodo graziai, mažiukus arba kai kurias atzalas manau plasmasiniuose mažiukuose sodinsiu o kitus moliniuose 4u.gif aš kaip visada mėstu ir kitų nuomonės pasiklausyt taip lengviau apsispręst thumbup.gif
Papildyta:
o kaktusus auginant iš sėklų kur geriausia juos sėti būtų? g.gif
Vesty
O kur pačios perkate vazonus? ax.gif ir kokę įtaka kaktusams turi vazono forma? 4u.gif
donata60
kokiam vazoneli kaktusas geriausiai auga? g.gif
Vesty
blush2.gif ar galima sodinti į didesnį vazonėlį kaktusą ir pridėti daug drenažo ant dugno... kad nebūtų labai per didelis? mirksiukas.gif
donata60
o gal vietoje drenazo butu galima naudoti orchideju zeme? ax.gif juk vistiek ji yra iš medzio kamieno.. rolleyes.gif ka patartumet 4u.gif
nojura
O aš va kokiam "vazone" auginu: kaktusas. Gavau tą puodelį nuo draugo (dabar jau vyras) per mūsų pirmą valentiną smile.gif Paskui jis suskilo ir nei kavai nei arbatai nebetiko smile.gif. O kaktusui ten visai gerai, pusė puodelio užima "drenažas", pusę žemės.

biggrin.gif
Vesty
labai gražu, o tikriausiai ir vyras patenkintas thumbup.gif aš ir skiau keletą puodelių panaudosiu ax.gif
donata60
user posted image
user posted imagepadandziau su piesimu ant vazonu 4u.gif ..įvertinkit, pasakykit klaidas ax.gif
Vesty
gal yra koke sena tema apie kaktusų vazonus? blush2.gif
nirce
pas mane kaktusai auga moliniuose vazonuose,pirkau tokius didelius apvalius su kojytem ax.gif Bent jau etiketeje buvo parasyta,kad skirta kaktusam auginti blush2.gif
Siaip idomu,ar reikia kad butu vazonas su skylute vandeniui isbegti ar nebutinai g.gif nes sitie tai be skyliu g.gif
Canaria
QUOTE(nirce @ 2009 05 28, 14:07)
pas mane kaktusai auga moliniuose vazonuose,pirkau tokius didelius apvalius su kojytem  ax.gif  Bent jau etiketeje buvo parasyta,kad skirta kaktusam auginti blush2.gif 
Siaip idomu,ar reikia kad butu vazonas su skylute vandeniui isbegti ar nebutinai g.gif  nes sitie tai be skyliu g.gif
*

Mano manymu skylutė vazone būtina. Svarbu, kad vanduo gerai sudrėkintų kaktusų šaknis ir neužsistovėtų vazone, išbėgtų. Gėlėms nepatinka užsistovėjęs vanduo vazonėlyje, ypač kaktusams. Aš tai išgręžiu skyles smile.gif o jei bijote, kad gali suskilti (jei glazūruotas), tuomet į jį įstatykite plastikiniuose induose susodintus kaktusus. Reikės palieti - išimsite, vanduo išbėgs ir vėl atgal įstatysite 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.