Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reikalinga teisininko konsultacija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Klarencija
Mano senelis parašė man 2003m. testamentą kuriuo man paliko buta, tačiau po to buvo dar vienas testamentas, kuriuo butą paliko savo žmonai - mano močiutei. Senelis mirė 2005m. kovo menesį, bei močiutę priziureti pas ją gyventi atsikėlė mano sesuo, su kuria mes susitarėme, kad ji su močiute tvarkosi buto dokumetus taip kaip jom patogiau, o as seseriai siunčiu po 250Lt. kas savaite, kad močiutę priziuretu. Praėjus trims menesiams, mano sesuo pasakė, kad jai močiutė negali užrasyti testamentu buto, kadangi reikalingas mano sutikimas nes man, kaip notarė sakė buvo nekarta uzrasytas, tačiau po keliu savaičiu man sesuo vel paskambinusi pasakė, kad viskas gerai, kad notarė jai pasiūlė kita sprendimą t.y. močiutė gali užrašyti buta testamentu- t.y. kadangi ją prižiūri, koks tai tiksliai testamentas aš nežinau, bei mano sutikimo nebereikia. Mano močiute mire rugpjūčio mėn., bei dabar mano sesuo atsisako vykdyti žodinį susitarimą, kad aš jai siūsiu kas menesi iki močiutės mirties kas savaite 250Lt., o ji močiutei mirus man atiduos puse buto vertės pinigų sumą. Ar yra koks nors teisinis būdas išsireikalauti savo dalies, ar apskųsti testamentą ar paduoti sesę į teismą už žodinio susitarimo nesilaikymą (jeigu aišku tai įmanoma).
Išanksto dėkoju už konsultaciją.
Gedmantas Gedminas
Pagal Jūsų aprašytą situaciją butą senelis testamentu paliko savo žmonai, o ji testamentu paliko savo dukrai. Deja aš abejoju ar Jūs laimėsit šį ginčą teisme, bet tai tik mano nuomonė galite kreiptis ir į advokatus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.