Miliunia
2006 09 21, 20:27
Sveikos, Mamytes Mes nuo rugsejo pradejome lankyti lopseli. Dukrytei 1,1 men. Maza, bet ka daryt. Is pradziu - SIAUBAS, verke, ji LABAI prie manes prisirysus, net vyrui neleidzia nei migdyt, nei maitint, bet dabar jau susitvarke, patinka, pati veda mane i darzeli, savaitgali visus kelia, sokineja ir saukia "EIME", bet... aukletojos negali jos uzmigdyt. Bandziau pora kartu ateit pamigdyti, tai prisedu salia, pasmibzdu ir uzmiega. Bet kai neateinu - tai aukletojos net paguldyti negali, ji rekia ir bega nuo lovos. Kita problema - kad miega tik 1,5 val. Ji ir namie tik tiek miega. Jau ir anksciau keliu, vistiek nemiega ilgiau. Pagulet ji ramiai nemoka, o zaisti neleidzia, tada pradeda verkt ir prizadina visus vaikus. Tada man paskambina "maloniai" papraso pasiimt ja namo. Bet juk negaliu visa laik taip daryt. Be to ir moku uz visa diena. Padekit, patarkit mamytes, ka daryt.
*valdonė*
2006 09 21, 21:44
QUOTE(Miliunia @ 2006 09 21, 20:27) Sveikos, Mamytes Mes nuo rugsejo pradejome lankyti lopseli. Dukrytei 1,1 men. Maza, bet ka daryt. Is pradziu - SIAUBAS, verke, ji LABAI prie manes prisirysus, net vyrui neleidzia nei migdyt, nei maitint, bet dabar jau susitvarke, patinka, pati veda mane i darzeli, savaitgali visus kelia, sokineja ir saukia "EIME", bet... aukletojos negali jos uzmigdyt. Bandziau pora kartu ateit pamigdyti, tai prisedu salia, pasmibzdu ir uzmiega. Bet kai neateinu - tai aukletojos net paguldyti negali, ji rekia ir bega nuo lovos. Kita problema - kad miega tik 1,5 val. Ji ir namie tik tiek miega. Jau ir anksciau keliu, vistiek nemiega ilgiau. Pagulet ji ramiai nemoka, o zaisti neleidzia, tada pradeda verkt ir prizadina visus vaikus. Tada man paskambina "maloniai" papraso pasiimt ja namo. Bet juk negaliu visa laik taip daryt. Be to ir moku uz visa diena. Padekit, patarkit mamytes, ka daryt.Beda man atrodo tame kad aukletojos gan pasyviai ziuri i tai...Ir joms lengviausia paskambint mamai  Turetu surasti budu kaip tai padaryti jos pacios.Paprasciausiai tingi turbut.Pakalbek su aukletojomis ir apgalvokit visus imanomus budus.Gal koks meskiukas is namu pagelbetu, ar siaip koks naminis daiktas
pas mus ta pati problema neuzmigdo vaiko lopselyje ir begioju pasiimti, nors jis ramiausiai sedi ir zaidzia. Neisivaizduoju kaip elgtis ar palikti kad rigdytu ar mesti darba, nes dirbti tik iki pietu neiseina...... Jau apima panika....
*valdonė*
2006 09 28, 19:36
QUOTE(sonata tolvaisiene @ 2006 09 28, 09:24) pas mus ta pati problema neuzmigdo vaiko lopselyje ir begioju pasiimti, nors jis ramiausiai sedi ir zaidzia. Neisivaizduoju kaip elgtis ar palikti kad rigdytu ar mesti darba, nes dirbti tik iki pietu neiseina...... Jau apima panika.... Tai ar negalima butu susitarti su aukletoja, nunesus ko, kad ir nemigdytu, o leistu zaisti kol kiti vaikai pamiegos
QUOTE(Ditė @ 2006 09 28, 20:36) Tai ar negalima butu susitarti su aukletoja, nunesus ko, kad ir nemigdytu, o leistu zaisti kol kiti vaikai pamiegos  tai kad tame ir problema tipo jis zaidzia ir kitiems miegoti trugdo (nemanau). o tipo tokia tvarka kad turi miegoti ir viskas. Jau daiktus is namu pradejau nesti kad tik pakviptu namais ir miegotu. Jei tik ko nors nunesime ( aukletojom) butu problema tai galva savo atiduociau  kad tik jo ten nekankintu
*valdonė*
2006 09 29, 08:49
QUOTE(sonata tolvaisiene @ 2006 09 29, 08:44) tai kad tame ir problema tipo jis zaidzia ir kitiems miegoti trugdo (nemanau). o tipo tokia tvarka kad turi miegoti ir viskas. Jau daiktus is namu pradejau nesti kad tik pakviptu namais ir miegotu. Jei tik ko nors nunesime ( aukletojom) butu problema tai galva savo atiduociau  kad tik jo ten nekankintu Aisku sudetinga situacija, sunku ka ir patarti  Bet zinau vienu pazystamu mergaite irgi nenoredavo miegi, tai su ja aukletojos zaisdavo, kad kitieks netrukdytu ir nemigdydavo  Tikrai viskas priklauso nuo aukletoju... Mes irgi nuo pirmadienio jau bandydim miegoti, bet turbut irgi sunkiai seksis, nes namuose sunku sunu uzmigdyti, o ka kalbet apie svetima vieta
grazina37
2006 09 29, 09:02
nesuprantu kaip vaikas tokio amziaus gali nemiegoti pietu miego,gal jis ir namie nemikdomas ,todel ir negali darzelyje uzmikti
QUOTE(grazina37 @ 2006 09 29, 10:02) nesuprantu kaip vaikas tokio amziaus gali nemiegoti pietu miego,gal jis ir namie nemikdomas ,todel ir negali darzelyje uzmikti  namuose jis migdomas ir be jokiu ciamcia liamce kuo puikiausiai uzmiega..... nedaryciau problemos jei jis namie nemiegotu tai viskas butu aisku.
grazina37
2006 09 29, 11:16
QUOTE(sonata tolvaisiene @ 2006 09 29, 10:13) namuose jis migdomas ir be jokiu ciamcia liamce kuo puikiausiai uzmiega..... nedaryciau problemos jei jis namie nemiegotu tai viskas butu aisku. tai negi jau jos negali vaikucio prikalbinti ,gal jam lovyte nepatinka ,tokio amziaus vaikutis juk pervarksta ,nu tikros vistos ne aukletojos kad negali jo uzmikdyti ,zinoma sunku palikti vaika kai zinai kad neviskas bus gerai
QUOTE(grazina37 @ 2006 09 29, 12:16) tai negi jau jos negali vaikucio prikalbinti ,gal jam lovyte nepatinka ,tokio amziaus vaikutis juk pervarksta ,nu tikros vistos ne aukletojos kad negali jo uzmikdyti ,zinoma sunku palikti vaika kai zinai kad neviskas bus gerai siandien pati likau su juo darzelyje ir nieko negalejau padaryti kad uzmigtu, jau atrodo migdosi tik blamt ir vel ziuri pasidairo kad ne namie ir viskas..... parejom namo paguldziau ir per 5 min atsijunge. Padariau isvada kad jam kas kas ten netinka ir viskas. aisku lovyteje tokioj kokia darzeli jis nuo 8 men. nemiegojo. Bandysiu pirmadieni anklode savo is namu nesti gal ta pades.......jau nebezinau ir ko griedtis...
Pas mus darželyje tai niekas neverčia miegoti, jei nenori (nors jie jau didesni 3 metų, o ne 1,1 m., tai gal tas pokaitis ir ne toks jau svarbus)-eina i kitą žaidimo kambarį (lego kambarį) ir ten žaidžia... Yra net sudaryta nemiegaliukų grupė (sąrašėlis pakabintas ant sienos), ir tuos vaikus, kai kiti miega, vedasi į žaidimo kambarį.
Manguste
2006 09 30, 13:12
Dėl leidimo nemiegoti vienam vaikui, tai aš tikrai prieš. Jeigu nemiegos vienas, kitą dieną ateis į darželį kito vaiko mama ir pasakys, kad jos vaikas taip pat nenori miegoti. Tokių atsiras ne vienas ir ne du. O jau kai nemiega 2-3 vaikai, tai galima sakyti nemiega visa grupė.  Pas mus darželyje nėra atskiro kambario, kur galėtų būti nemiegantys vaikai, todėl visi vaikai miega. Dabar dėl to, kad auklėtoja žaidžia visą pietų miegą su vaiku.  Auklėtoja turi savo darbe užpildyti ir parašyti krūvas visokių popierių. Pietų miegas yra vienintelis laikas, kada tai galima padaryti. Juk nesėdėsi ir nerašysi popierizmų, kai vaikai žaidžia grupėje, reikia gi juos užimti, saugoti, o ne galvą palenkus rašyti. Manau, kad jeigu vaikui miegas yra tikrai rimta problema, tėvams reikėtų pasieškoti tokio darželio, kuriame vaikams yra suteikiama galimybė nemiegoti. Sonata, man atrodo, kad jūsų vaikui auklėtojos tiesiog skiria per mažai dėmesio.  Na negi tikrai tokio amžiaus vaiko neįmanoma užmigdyti. Na pasikankinti galima savaitę, dvi, bet vis tiek mažieji įpranta miegoti.
Na pakalbejau su aukletojom, atnesiau jo is namu antklode..... jau nuo pirmadienio migdo ir uzmiega ......kaip cia rase gal per mazai pastangu buvo..... na nenorejo jos su juom terliotis.....
As irgi turiu tokia beda.... Vaikui 1 m ir 3 men. Aukletojos sako, kad jis uzmiega, bet miega labai trumpai, o pabudes klykia ir kitus pazadina.... lopsely mes jau 2 savaites... vis dar tikiuosi, kad vaikas pripras, juk svetima aplinka, zmones, tvarka...
*valdonė*
2006 10 06, 12:22
QUOTE(saulutes mama @ 2006 10 05, 10:46) Na pakalbejau su aukletojom, atnesiau jo is namu antklode..... jau nuo pirmadienio migdo ir uzmiega ......kaip cia rase gal per mazai pastangu buvo..... na nenorejo jos su juom terliotis..... Saunu , kad jusu reikaliukai miego pagerejo  QUOTE(vilka1 @ 2006 10 06, 09:58) As irgi turiu tokia beda.... Vaikui 1 m ir 3 men. Aukletojos sako, kad jis uzmiega, bet miega labai trumpai, o pabudes klykia ir kitus pazadina.... lopsely mes jau 2 savaites... vis dar tikiuosi, kad vaikas pripras, juk svetima aplinka, zmones, tvarka...  Maniskis irgi buna kad susapnaves pradeda klykti, bet vel greitai nusiramina
Miliunia
2006 10 07, 21:32
Sveikos, mamytes. Noriu pasigirti. Musu reikaliukai zymiai pagerejo. O paslaptis tokia. Kiekviena ryta nunesu karstos vaikiskos arbateles termose, butinai megstamam buteliuke ir po poros dienu mes jau pradejom miegot. Taciau tik su viena aukletoja, kitai niekaip nepasidavem. Taciau dabar aukletoja pasikeite, miegam su kiekviena diena vis ilgiau ir jau penktadieni - 3 val. Tai gi linkiu visoms nenusiminti, bandyti ir ieskoti sprendimu, o toliau jau aukletoju pastangos, kai pasistengia geriau, netriuksmauja, neskuba pabegti isgert kavos ir paplepet, tai ir viskas OK.
Na va jau visai susitvarke reikalai , aukletoja sake kad pats po pietu nueina ir atsigula!!!!! Ir net nezinau kas cia padejo ar anklode atnesta ar kad veja pakeliau darzeli ( kalbejau su direktore). Bet kaskaip stebuklingai miega. Dar karta kartoju tai tik aukletoju kompetencijos reikalas, nenorejo su mano pipiru ilgiau terliotis tai tipo ir pasiimk. ( na viena aukletoja tikrai saunuole mes ten su ja visokiu planu buvom prikure ka daryti, ir dabar kai dirba ne pastovi aukletoja tai mano vaika seimininkute migdo). Na bet mama is nervu kokius tris kg numete....
Dabar ir mes tokia pacia problema turim  Nemiega lopselyje nors tu ka. Net i lova nenori gultis. Nunesiau ir kaldryte, su kuria namuose miega, ir zaislu. Vis tiek tas pats...
Niu va maniske jau miega Tereikejo kad aukletojos daugiau su ja uzsiimtu ir pradejo miegoti.
sveikutes, mano mazius eina jau trecia savaitele i darzeli, bet pietu miegelio nemiega  aukletojos ji palieka zaisti. Bet yra baisiausia problema, kad kai pasiimu is darzelio jis buna baisiai pervarges, o tada nebesusitvarkau su juo. kaip ji priversti pamiegoti darzelyje net neisivaizduoju...
QUOTE(olyte @ 2007 10 05, 21:18) sveikutes, mano mazius eina jau trecia savaitele i darzeli, bet pietu miegelio nemiega  aukletojos ji palieka zaisti. Bet yra baisiausia problema, kad kai pasiimu is darzelio jis buna baisiai pervarges, o tada nebesusitvarkau su juo. kaip ji priversti pamiegoti darzelyje net neisivaizduoju... Mano dukra tai po menesio nuo pradejimo eiti i darzeli pradejo miegoti. Pirmas dvi savaites jos net nebande migdyti, kad jai nebutu didelio streso, o veliau - ji laukdavo manes ir neidavo miegoti. As tai i darzeli nunesiau ir minksta dekuti, kuriuo ji megdavo apsikloti, ir tris minkstus zaislus, ir dar buteliuka su snapeliu. Pabandyk pakalbeti su aukletojomis, gal jos ka patars.
Nataliuke
2007 10 18, 16:33
Ir mano suniukas pirmas trys savaites nemiegojo lopsely  Parvesdavau pavargusi, nervu kamuoliuka su pajuodusiom akim... Bet dabar kuo puikiausiai uzmiega, ir atsikelia vienas paskutiniuju  Su aukletoja daug snekejom, ieskojom priezasciu... matyt piprato palengva prie svetimos aplinkos, nebesvetima jau, atsipalaidavo... ir miega
Wildberry
2007 10 24, 10:27
Aš ir dėl miego bijojau,nes maniškė užmiega tik su buteliuku ir išgert pusę buteliuko mėgsta,tai galvojau ar duos jai,ar pačiai tą buteliuką suruošti Bet nieko viskas susitvarkė po savaitės lankymo,dabar išmiega 3valandas,kiek jai ten duoda atsigert nežinau,bet matyt užtenka
jurgita...
2007 11 03, 19:43
QUOTE(jovitah @ 2007 10 24, 12:27) Aš ir dėl miego bijojau,nes maniškė užmiega tik su buteliuku ir išgert pusę buteliuko mėgsta,tai galvojau ar duos jai,ar pačiai tą buteliuką suruošti Bet nieko viskas susitvarkė po savaitės lankymo,dabar išmiega 3valandas,kiek jai ten duoda atsigert nežinau,bet matyt užtenka  Na galiu patikinti,kad auklėtoja jai tikrai leidzia isgerti kiek nori, kad tik miegotų.
Dukryė darželį pralankė mėnesį , ašarų nebuvo, bet vakar pirmą kart palikau miegoti , nemiega ,verkia auklėtoja skambina pasimkit savo vaiką,Šiandien nusinešėm žaisliuką , arbatos gal padės.
mažas irgi nenoriai miegojo, dažnai vartydavos, verkdavo. Nunešiau jo vadinamą Niūnią  , nu toks merliukas, kurio mums reikia nuo gimimo nusiraminimui. Tai va, nežinau ar ji čia mums pagelbėjo, ar šiaip apsiprato ir apsiramino daržely
petrovna
2009 10 07, 14:11
man atrodo,kad i tema paklausiu: ar buvo dar kam taip: maniskis,l.drasus vaikis,visur dalyvauja pirmas, dedziu,tetu nebijo, nus atrodo super drasus..ir ka..4 dienas darzelyje iki pietu viskas buvo super, net iseit nenorejo,5 diena norejau jau visai dienai palikt,ale jau tos dienos ryta prasidejo verkimas,"nenoriu","nebusiu" ir t.t,kadangi mano vyras veda,tai tipo su juo vaziuos,na,tai neatsisveikines paliko,tai diena prabuves normaliai,o miegot neina ir tiek,tipo,vaziuosiu su tetciu,ir ka...skambina tetciui:pasiimkit vaika,nes nemiega....kita diena scenarijus kartojasi,vet pasiimkit vaika,na,bet as nesuprantu,taip iseina,kad mano piplys jau stroina aukletojas,sakydamas "ne",o sios ir pasiduoda lengviausiu keliu,skambindamos teciui,gi jis ten niekad tada visai dienai neliks,gi zinos,kai vaikai eina miegot,ateina tetis ir vezasi namo,nesamone kazkokia, gi jis taip niekad nepripras,ar dar kam taip buvo?
(Lelija)
2010 11 06, 15:14
Gaivinam temą, Laukiu nuoširdžių patarimų, kaip iki darželio pripratinti vaiką užmigti lovytėje, nes iki šiol užmiega tik maitinama MP ir tik su manimi  Reikia ir maitinimą nutraukti...Anksčiau džiaugiausi, kad ilgas maitinimas yra pliusas, bet šiuo atveju, tai jau problema
SIVERIJA
2010 11 08, 14:36
QUOTE(petrovna @ 2009 10 07, 15:11) man atrodo,kad i tema paklausiu: ar buvo dar kam taip: maniskis,l.drasus vaikis,visur dalyvauja pirmas, dedziu,tetu nebijo, nus atrodo super drasus..ir ka..4 dienas darzelyje iki pietu viskas buvo super, net iseit nenorejo,5 diena norejau jau visai dienai palikt,ale jau tos dienos ryta prasidejo verkimas,"nenoriu","nebusiu" ir t.t,kadangi mano vyras veda,tai tipo su juo vaziuos,na,tai neatsisveikines paliko,tai diena prabuves normaliai,o miegot neina ir tiek,tipo,vaziuosiu su tetciu,ir ka...skambina tetciui:pasiimkit vaika,nes nemiega....kita diena scenarijus kartojasi,vet pasiimkit vaika,na,bet as nesuprantu,taip iseina,kad mano piplys jau stroina aukletojas,sakydamas "ne",o sios ir pasiduoda lengviausiu keliu,skambindamos teciui,gi jis ten niekad tada visai dienai neliks,gi zinos,kai vaikai eina miegot,ateina tetis ir vezasi namo,nesamone kazkokia, gi jis taip niekad nepripras,ar dar kam taip buvo? žinokit, pirmąsyk šitoj temoj perskaičiau, kad jeigu vaikas nemiega- skambina tėvams, kad ateitų pasiimti  mūsų darželyje tai neregėtas dalykas, mūsų grupėj nėr buvę. Man kaip tik sakydavo, kai pratinau, ko jūs čia lakstot, vargstat, palikt miegot jau, tegul pratinasi, ateisit po pietų miegelio....Čia gal auklėtojos kompetencijos klausimas......arba paprasčiausiai nenori varginti,s o gal kokios dovanėlės tikisi? bandyčiau aš su ja kalbėt, kame reikalas, jei kas- ir į direktorę kreipčiaus......gi ne kiekvienas tėvas gali iš darbo prilakstyt....
Bitute1977
2010 11 08, 15:34
na,pas mus darzelyje irgi tas pats,jei vaikas neuzmiega,neramus,skambina tevams,tipo,negalima vaiku traumuoti,labai jau psichologais patapo aukletojos siais laikais,kai norejau dukryte palikti nuo pirmos dienos,tai labai jau keistai i mane pasiziurejo aukletoja,bet dukryte 2 savaites kuo linksmiausia ejo i darzeli ir isbudavo visa diena,bet,deja,prasidejo ligos ir noro eiti nebera
|
|