kristina111
2006 09 22, 00:54
Sveikos, ar girdejote, kad Kaune norima padaryti nemokama vaziavima visuomeniniu transportu nescioms ir mamoms su vaikais iki 3 metu? toks kestutis mikenas tarybos narys pasiule. ka manote? va, is interneto kelis sakinius nukopinau. cia truputi ir apie pensininkus raso
Siūlau Kauno miesto Tarybai priimti sprendimą dėl visiško arba dalinio išlaidų kompensavimo visuomeniniu transportu (troleibusais ir autobusais) važiuojančioms besilaukiančioms moterims ir mamoms, vykstančioms su vaikais iki trejų metų. Taip pat asmenims, sulaukusiems 70 metų.
Išlaidų, skirtų visuomeniniam transportui, kompensavimas besilaukiančioms moterims ir mažamečius vaikus auginančioms mamoms ženkliai prisidėtų palengvinant šeimų buitį. Lengvata moterys galėtų naudotis vienu svarbiausių jų gyvenimo momentu laukiantis kūdikio ir auginant vaiką iki trejų metų. Vyresnio amžiaus žmonėms pagalba irgi neabejotinai reikalinga.
būtų liuks dalykas, bet abejoju kad tai bus priimta
bolivija
2006 11 01, 09:27
ash vilniete, bet kai buvau be mashinos -teko vazinet visuomeniniu transportu nesciai i darba, tai jau geriau 6km pesti eiti. moterys su vaikais tai normalus, bet jei tik vyras vaziuoja, tai koks prasmirdes, pachmielnas arba vis dar girtas. Buvo atvejis kai begancias seiles ranka nusivale, o poto uz tureklo paeme, nu kai pamaciau ta vaizdeli, tai vos neapsivemiau, nors nescia mane ir taip nuo autiku kvapo vymdydavo, o kai dar su vaizdeliais, tai eina...n. piko metu prispaudzia kaip silke prie silkes, niekas to tavo pilvo nemato, nieks neuzleidzia. Veidas ties kokio murziaus pazastim atsiranda...o viespatie...jei vyras koks neaukstas tai lyg shuva i veida kvepuoja...nu aciu... Gal kaune pas jus autobusai geresni ir zmoniu ne tiek daug bet vilniuj, tai pripirke autobusu, kurie turi buti ijungtais kondicionieriais, nes sandarus- langai neatsidaro, tai oras visai nesivedina, ash vazinejau vasara. tai tik ir laukdavau, kad koks senovinis kiaurais shonais atvaziuotu... o prisiziurejus kas tuos tureklus liecia, tai nenoreciau kad mano vaikai irgi juos liestu ash uz dviguba bilietelio kaina, bet kad vyru be kostiumu, i juos neileistu ne feministe esu, tik bais degradai nepatinka man
bolivija
2006 11 01, 09:45
ir dar- nors turiu tokia patirti-aishku kad pritarciau tokios lengvatos ivedimui,
sesuoToma
2006 11 27, 17:04
Taip yra Helsinkyje ir jo priemiesciuose. Jei mama su vezimu, uz kelia moketi nereikia. Jinai ilipa pro vidurines duris, kur yra daug vietos butent dviem vezimams arba invalido vezimeliui. Yra kabliukai ir juostos, kuriais galima pritvirtinti vezimeli del saugumo, nes atstumai dideli ir daznai autobusai vaziuoja gana greit, o ties posukiais ne itin delikaciai nuima greiti. As daznai pagalvoju mieste su vaiku bevaziuodama, kad Lietuvoj labai retai pamatysi tokiu vaizdu, kad mamos su vezimais galima sakyti, pulkeliais zuja, vaikstineja po prekybos centrus, parkus, parodas, muziejus.... Tiesiog kudikiu vezimeliu pasaulis!  Taciau jei vaziuoji kad ir su maziausiu vaikeliu, bet be vezimo, tada reikia moketi uz bilieta be jokiu nuolaidu. Nescioms moterims cia isvis niekur nera jokiu nuolaidu. Eilese taip pat. Beje, ir eiliu cia beveik nera, nebent kur oro uoste ar norint papulti i kino filmo premjera, tada galima eileje net ir gulet per visa nakti, kol ryte atsidarys kasa.
deja, mums iki Helsinkio 600km. Mes tegi ir turim zemagrindzius, jie daznai privaziuoja gan toli nuo saligatvio. O piko valandomis visuomeniniu transportu vaziuojant nesciosios ar ar mamos su vaikiukiu ne tik ne visada pasodinsi, bet ir nepasitrauksi, kiek buna priikimstas.
Kaip gerai butu, kad tai patvirtintu.
QUOTE(Kribuk @ 2006 12 05, 21:23) Kaip gerai butu, kad tai patvirtintu.  žinoma, tegul ir mikriukus įtraukia į tą sąrašą, manau prieštaraujančių nebus, bent jau iš mamų pusės.
agniux911
2007 02 01, 09:48
vargiai tai bus, visi juk skundziasi ir taip kad nuostolingas viesasis transportas.kas dengs sias islaidas? mums jau nepasiseks jei igyvendins, jau manajam trys metai  bet tikrai jei bus taip, dziaugsiuosi uz galimybe kitoms mamoms  Mikenas daug zada, jaunas, idealistas, bet man gaila kai tokie entuziastai pamate musu salies aukstesniuju instanciju poziuri ir suteikiamas salygas ima veikti tik sau naudingu keliu ir nenori visuomenei padeti
Na butu gerai. nors man paciai tai nestumo metu labiau priimtini mikriukai. nereikia ilgai laukti. ir nuvaziuoja greiciau.ir pijoku visokiu maziau-vadinasi maziau smirda.
Margarita 25
2007 03 08, 15:47
labai faina butu jei taip padarytu, galetu netempti gumos ir dararyti nemokamai, as uz.
knielita
2007 03 28, 11:57
Ar tik nebuvo tai pries rinkiminiai pazadai? Daug ir visi zada, o kai ateina laikas net dorai nepamena ka ir kam zadejo...
d-krall
2007 05 12, 10:51
QUOTE(Vilka @ 2006 11 01, 11:27) ash vilniete, bet kai buvau be mashinos -teko vazinet visuomeniniu transportu nesciai i darba, tai jau geriau 6km pesti eiti. moterys su vaikais tai normalus, bet jei tik vyras vaziuoja, tai koks prasmirdes, pachmielnas arba vis dar girtas. Buvo atvejis kai begancias seiles ranka nusivale, o poto uz tureklo paeme, nu kai pamaciau ta vaizdeli, tai vos neapsivemiau, nors nescia mane ir taip nuo autiku kvapo vymdydavo, o kai dar su vaizdeliais, tai eina...n. piko metu prispaudzia kaip silke prie silkes, niekas to tavo pilvo nemato, nieks neuzleidzia. Veidas ties kokio murziaus pazastim atsiranda...o viespatie...jei vyras koks neaukstas tai lyg shuva i veida kvepuoja...nu aciu... Gal kaune pas jus autobusai geresni ir zmoniu ne tiek daug bet vilniuj, tai pripirke autobusu, kurie turi buti ijungtais kondicionieriais, nes sandarus- langai neatsidaro, tai oras visai nesivedina, ash vazinejau vasara. tai tik ir laukdavau, kad koks senovinis kiaurais shonais atvaziuotu... o prisiziurejus kas tuos tureklus liecia, tai nenoreciau kad mano vaikai irgi juos liestu ash uz dviguba bilietelio kaina, bet kad vyru be kostiumu, i juos neileistu ne feministe esu, tik bais degradai nepatinka man Nu čia tu "biški ne į temą". Gerai, kad tu turi galimybę važinėti savo mašina. O, vat, aš teisių neturiu ir tenka autobusais pasivažinėti. Ir niekuom neužsikrėčiau, ir nieko blogo nenutiko net nėščiai. O gal aš tiesiog ne taip išlepinta? Papildyta:QUOTE(kristina111 @ 2006 09 22, 02:54) Sveikos, ar girdejote, kad Kaune norima padaryti nemokama vaziavima visuomeniniu transportu nescioms ir mamoms su vaikais iki 3 metu? toks kestutis mikenas tarybos narys pasiule. ka manote? va, is interneto kelis sakinius nukopinau. cia truputi ir apie pensininkus raso Siūlau Kauno miesto Tarybai priimti sprendimą dėl visiško arba dalinio išlaidų kompensavimo visuomeniniu transportu (troleibusais ir autobusais) važiuojančioms besilaukiančioms moterims ir mamoms, vykstančioms su vaikais iki trejų metų. Taip pat asmenims, sulaukusiems 70 metų. Išlaidų, skirtų visuomeniniam transportui, kompensavimas besilaukiančioms moterims ir mažamečius vaikus auginančioms mamoms ženkliai prisidėtų palengvinant šeimų buitį. Lengvata moterys galėtų naudotis vienu svarbiausių jų gyvenimo momentu laukiantis kūdikio ir auginant vaiką iki trejų metų. Vyresnio amžiaus žmonėms pagalba irgi neabejotinai reikalinga. Nedaug sutauptumėm, jei taip būtų, bet dėmesys visada malonus.
Ramunelyte
2007 05 21, 14:53
manau tai puiki mintis, nes kolkas nescioms mamoms ir mamoms su vaikais jokiu lengvatu nera. o dar sako, kad Lietuvos pagrindas - seima. taciau ne manau, kad seima valdziai rupi.
miurdock
2007 07 18, 13:08
Manau į temą  Viešasis transportas brangsta Kaune straipsnis
Niceday
2008 04 15, 14:06
Aišku, kad būtų labai gerai!!! Dar galetų būti, kad mamai su 2 vaikais būtų galima važiuot nemokamai autobusais... , bet nemanau, kad Lietuvoj taip nusprestų  Tikrai labai jau nustebintų jei tokį šstatymą priimtų Na bet kaip sakoma viltis mirsta paskutine
dzordzikas
2008 04 16, 13:07
As pritariu, kad darytu kuo daugiau lengvatų mamytems
_Tabata_
2008 05 22, 13:24
Tai kad man atrodo visur ir taip vaikams iki 3 metų nemokamai.Ar čia pas jus Kaune dar mamoms, lydinčioms vaikus nemokamai žada padaryt?
ingeborge
2008 05 26, 21:15
QUOTE(Vaira_1 @ 2008 05 22, 14:24) Tai kad man atrodo visur ir taip vaikams iki 3 metų nemokamai.Ar čia pas jus Kaune dar mamoms, lydinčioms vaikus nemokamai žada padaryt? Taigi vaikams iki 7 metu ir taip nemokamai, bent jau Vilniuje
as maniau kad ir kaune iki 7 metu nemokamai su autobusais ir troleibusais vazineti galima, nes mano sunui jau 4 su puse, bet nei karto nepirkau bilietelio, ir nei karto kontrolieriai neprase, vadinasi nereikia
Karolina-karoliok
2008 10 07, 17:57
Labas mergaites ir ne tik! As irgi manau, kad tai puiki mintis! Lengvatų mamytems labai reikia - Lietuvoj artėja krizė. Ir galvoju kad zmones sulaikancios 70m., kurie visa gyvenima dirbo i gera Valstybei galetu nors vazineti nemokamai
rainiukas
2008 10 12, 19:17
QUOTE(Karolina-karoliok @ 2008 10 07, 17:57) Labas mergaites ir ne tik! As irgi manau, kad tai puiki mintis! Lengvatų mamytems labai reikia - Lietuvoj artėja krizė. Krize tai arteja, bet kur logika: iki 2 metu valstybe moka mamoms pinigus, o dar ir vaziuot nemokamai?... Nu rysio nerasta. O tai staigiai po 2 ar 3 metu lengviau pasidaro gyvent, kai pasalpos baigiasi?
 geras sumanymas
knielita
2008 11 26, 17:13
QUOTE(ierika @ 2008 09 13, 19:31) as maniau kad ir kaune iki 7 metu nemokamai su autobusais ir troleibusais vazineti galima, nes mano sunui jau 4 su puse, bet nei karto nepirkau bilietelio, ir nei karto kontrolieriai neprase, vadinasi nereikia  Jei mama vaziuoja su vaiku iki 7 m. tai uz ji moket nereikia, o vat uz antra ir daugiau vaiku tenka susimoketi
|
|