mano mazyliui trys menesiai ir nezinau nuo kada pradeti pirkti tyriles.vieni sako nuo keturiu menesiu,kiti nuo tryju.to pasiklausai ir nezinai kuo tiketi
As tai nuo 4,5 pradejau duoti po mazu vaisiu: bananu, oboliu, kriausiu ir t.t. Is pat pradziu tik vienos rusies, po to ir kartu
Nuo 5 men jau valgome drazoviu tyrele. Pradejau nuo molugio, po to dedau ir morka, kopusta ir t.t. Mums jau greit 6 ir ryte mes valgeme vaisius, pietums darzoves Dabar planuoju ivedineti koses Visa maista gaminu pati ir apie pirkta ir negalvojau, gaus chemijos ir be to
mums 5,5 men nuo 5 valgom darzoviene, o vakar daviau kose avizu, jau nuo 6 duosiu tyreles o nuo 7 mesytes. is tikruju mano manymu pradeti nuo tyreliu vaisiu tai rizika kad vaikas paskui nenores darzovienes o cia jau blogai butu
kai sukaks 6 mėn. pradėsiu virti daržovienes ir tik vėliau vaisines tyreles ir žalius vaisius. dabar gauna tik MP
as nors ir turejau savo pienelio,bet nuo 5 men daviau banano,po to ir kitokiu vaisiu.O dabar jau gauna vaisines koses,dribsniu kosytes verdu ir pirktines valgom(vaisiu,jogurtukus kur nuo 6 men)ir kai vakar buvom pas gydytoja sake jau det mesytes i darzovines tik duot vel mazom porcijom
QUOTE(meile0409 @ 2006 09 22, 17:49) mano mazyliui trys menesiai ir nezinau nuo kada pradeti pirkti tyriles.vieni sako nuo keturiu menesiu,kiti nuo tryju.to pasiklausai ir nezinai kuo tiketi Aš nuo 3,5 men.pradėjau duot mišinukus su ryžiais,grikiais (labai skystos košės),ir va dabar noriu pradėt duot tirštesnę košytę HIPP nuo 4 mėn.su vaisiais (bet čia jau reikės maitint su šaukšteliu).Keletą kartų daviau paragaut obuolių-kriaušių tyreles (pirkau).
Nuo kokio amziaus pradeti primaitineti kudyki priklauso ar vaikutis geria mamos piena ar misinukus.Jei vaikiukas geria misinuka tai galima kazko duoti ir nuo 3.5men-4-men.Geriausia pradeti nuo nekaltu, nealergizuojanciu produktu "pvz ryziai".O jei vaikutis valgo mamos piena tai iki 5-6men galima visai nieko neduoti primaitinimui, isskyrus jei vaikui nebeuztenka mamos pieno, mazai priiauga svorio.As pradejau po truputi duoti ragauti ( po saukteli ar du) nuo 5men. O rimtai valgyti pradejome nuo 6men.
Papildyta: QUOTE(meile0409 @ 2006 09 22, 17:49) mano mazyliui trys menesiai ir nezinau nuo kada pradeti pirkti tyriles.vieni sako nuo keturiu menesiu,kiti nuo tryju.to pasiklausai ir nezinai kuo tiketi As manau kad dar ankstoka, jei pati maitini.Juk zarnynas tik tik susitvarke, manau reikia truputeli pilvukui pailseti Papildyta: QUOTE(vitalija... @ 2006 09 28, 11:41) Nuo kokio amziaus pradeti primaitineti kudyki priklauso ar vaikutis geria mamos piena ar misinukus.Jei vaikiukas geria misinuka tai galima kazko duoti ir nuo 3.5men-4-men.Geriausia pradeti nuo nekaltu, nealergizuojanciu produktu "pvz ryziai".O jei vaikutis valgo mamos piena tai iki 5-6men galima visai nieko neduoti primaitinimui, isskyrus jei vaikui nebeuztenka mamos pieno, mazai priiauga svorio.As pradejau po truputi duoti ragauti ( po saukteli ar du) nuo 5men. O rimtai valgyti pradejome nuo 6men. Papildyta: As manau kad dar ankstoka, jei pati maitini.Juk zarnynas tik tik susitvarke, manau reikia truputeli pilvukui pailseti Velnias kad tos tyreles taip gudriai pagamintos, kad pati namie niekaip negaliu butent tokios konsistebcijos padaryti.Na manau kad chemijos kazkokios labai ten tikrai nera, juk tai maistas kudykiams!!!
Musu suneliui 4,5 men. Nuo 4 duodu paragauti banano, obuoliuko(oi, kaip nuo jo raukosi ir purtosi!
o kiek kartu per diena primaitinti? pvz jei mano leliui 4 men ir jis valgo 5 kartus per para tai kiek kartu duoti tyreles ar kosytes? viea, du? ??
Kažkur girdėjau, kad vaikui rimto maisto reikia pradėti duoti tada, kai išdygsta pirmasis dantukas, atseit organizmas jau pasiruošęs tirštam maistui. Aišku, būna visaip, bet mes tai taip ir elgėmės, o gal ir sutapo.
Kadangi maitinu MP, jo sočiai, kai buvo 4 mėn, gydytojos paklausiau, nuo kada reikia įvedinėti papildomą maistą. Ji pasakė, kad jei pieno užtenka, tada nuo 6 mėn. Bet kai būdamos penkių mėnesių nuėjom pas ją pasitikrinti, liepė pradėti įvedinėti daržoves. Įdomu, kad po nepilnos savaitės išdygo pirmasis dantukas, o mes pradėjom ragaut garuose virtą morkytę (saldžiausia daržovė) ir HIPP ankstyvųjų morkų tyrelę. Po savaitės - morka ir bulvė, dar po savaitės - morka, bulvė, kalafioras. O dar po savaitės ir mėsytė. Tik po to, kai įprato prie daržovių, į meniu įtraukėm vaisių tyreles. aišku, primaitinti pradedama teoriškai 4-6 mėnesių, bet praktiškai gal reiktų stebėt kūdikio raidą. Ir siūlymas pradėt nuo daržovių, kad po to mažieji smaližiai, paragavę saldžių tyrelių, neatsisakytų nesaldžių košių. Na mes pradėjom nuo 5mėn 1sav. pradžioje bulvytė, po kelių dienų bulvytė-morkytė, dar po kelių dienų bulvytė-morkytė-cukinija. Sutinku su tom mamom kurios sako, kad reikia pradėt nuo daržovių, nes paragavus vaisių tyrelių, kurios yra saldžios, vaikutis daržovių dažniausiai atsisako. Po kelių savaičių įtrauksim į valgeraštį ir mėsytes, kruopų košelias ir tik tada vaisių tyreles. QUOTE(anastazas @ 2006 09 28, 21:59) Ir siūlymas pradėt nuo daržovių, kad po to mažieji smaližiai, paragavę saldžių tyrelių, neatsisakytų nesaldžių košių. Aš gydytojos klausiau, nuo ko geriausiai primaitint. Ji pasakė taip: anksčiau siūlydavo pradėt nuo daržovių, o dabar jau rekomenduojama pirma kruopų košeles išmėgint, o paskui jau įvest daržoves. Mums beveik 5,5 mėn tai šiandien pirmą kartą paragavom ryžių košės. O nuo maždaug 5 mėn pavalgom pakaišto banano arba obuolio. Iš pradžių bandėm morkų sultis (arba morkų ir obuollių maišytas - bet šitos labai nepatiko) Ir šiaip matau, kad obuoliukas jau skaniau pakaištas. O morkų sultyčių tik kartą per savaitę bedarom ir tai nelabai noriai geria, tai ir neprievartaujam labai. Be to teko girdėt, kad jos nėra jau tokios labai reikalingos.
mano vyrukui pipiriukui 6mėn ir 2d. iki šiol nėra ragavęs nei vieno šaukštelio kieto maisto, tik MP.
šiandien didžioji diena ir mažyliui ir tėveliams. pradėsim nuo bulvytės skiestos su MP.
jeigu vaikutis priauga normaliai svorio, manau, tikrai neverta skubeti primaitinti. juk ju skarndukai, zarnynai dar tik pratinasi "dirbti". jei maitini misinuku, tai nuo 4men. gali duoti paragavimui keleta kartu per diena po saukstuka pvz. morkos, obuolio ar pan. svarbiausia pradzioje nemaisyti keliu darzoviu ar vaisiu, nes jei alergizuos, tai nezinosi kuri. o paskui po truputi didinsi kieki. is pradziu tyreles duodi pries misinuka. o kai jau pamegs, tada duosi atsigerus misinuko.
saviskei as is pradziu pirkadavau Hipp tyreles, tai indelio uztekdavo 2 dienoms. valge noriai. po menesio pradejau pratinti prie kruopiniu kosiu. o nuo 7men. valgo ir mesyte. bet misinuka vistiek geria 2-3 kartus dienoje po200ml.
aš primaitinti pradėjau nuo 4 mėn ir valgė labai noriai.aš manau jei vaikas nori,tai kodėl ne
mums 5,5 menesio,valgom tik MP
Mes valgome darzoviu kosytes nuo 4 men.
mum 6men., maitinu MP, o kosiu kaip nenori valgit nei darzoviu nei kruopu suka galvyte, arba isstumia viska liezuveliu
o mes pradejom koses valgyt nuo 5 men,aisku pirma buvo darzoviu
Mums jau 4men. ir mes jau po truputi pradesim ragauti kosytes,tyrelias.
mano mazyle raugauti kitokio maisto pradejo nuo 3,5 men. iki tol, nuo 1,5 men. maitinosi tik misinukais.pradejom nuo banano,po savaites pradejom darzoviene,o po 3 savaiciu ir grudine kosyte.tik tiek,kad musu panele valgo tik 4 kartus,miega visa nakti-5 karto neina ikisti
Mes nuo 4men valgom,viskas puiku
as pradejau primaitinti nuo 5,5 men, iki tol buvo vien mp
manau, šiuo klausimu geriausia tartis su savo gydytoju
mano maziukui arbata sultys koses vaisiai ir darzove buvo priesai iki metu nuo metu isiuliau jam truputi arbatytes o kosytes pirmas kasnis buvo bepykcio tai 1,1m
o mes kosytes jogurtukus nuo 3,5 men pradejom valgyti.mazoji rami soti ir nieko jai netruksta
Maitinu MP. prie kitokio maisto pradėjom pratintis- ragauti nuo 5 mėn. vieną maitinimą iš MP į daržovių košę pakeičiau 6 mėn. suėjus
Mums greit 5 mėn. naktimis neramiai miega sakau gal neprivalgo tai šiandien ragausim košytės
Kiekvienam mazyliui individualiai - geriausia tartis su gyd
Mes valgome misinuka, tad primaitinti pradejau beveik 5 men
Aš košytėmis ir tyrelėmis primaitinėjau nuo 4 mėn., o gerdavo ir iki šiol dar geria tik MP
vat galvoju su gydytoju pasitarti, nes mishinukas ziuriu nebelabai pasotina, o kai pati banana shalia valgiau tai tik uosto ir seiles bega
mes pradejom nuo 4men duoti tyreles vaisiu,kiek veliau darzoviu
Mes pradejom bandyti duoti po vos vos darzoviu tyreliu nuo 5 men. Reke, nevalge
|