Sveikos, pakalbekim nemalonia tema. Kiek zinau, kai vieno sutuoktinio kraujo grupe su R-, o kito su R+, yra negerai, nes yra apsigimimu tikimybe. Man taip yra, nes mano grupe su R-. Aciu dievui, dukryte sveika auga. Po gimdymo man suleido kazkokius brangius vaistus, kad nesigamintu antikuniai... Gal Jus galite ka nors pasakyti ta tema. As labai noreciau kada nors ateityje tureti vaikeli... Tik dabar prisiskaicius tiek visokiu nesamoniu apie rezus konfliktu tikimybe darosi baisu... Gal galite ka is patirties papasakoti.
Linute, jei tau suleido imunoglobulinoD (IgD), tai nėra ko pergyventi. Gali drąsiai planuoti antrą vaikelį, RH konfliktas neturėtų kilti, nes antikūnai prieš vaisiaus eritrocitus turėtų nebesigaminti. Jei tu tai žinojai pirmo nėštumo metu ir būtum informavus gydytojus, tai tau IgD būtų suleidę, jau 28 savaitę (max. iki 32 savaitės),kad ir pirmam vaikeliui nekiltų jokios grėsmės. dabar tau suleido po gimdymo ir šaunu. Tai reiškia, kad gali pagimdyti visiškai sveiką antrą vaikelį. galų gfale ir nėštumo metu ivsada lieka galimybė ištirti vaisiaus vandenis dėl bilirubino ir net perpilti kraują negimusiam mažyliui. tai puikiausiai daroma Lietuvoje, taigi nereikia bijoti to, kas pasaulyje jau senai žinoma ir praktikuojama. Sėkmės laukiantis antrojo mažylio ;)
Aciu, Rasma. Labai optimistiskai nuteikei. Kol kas tikrai neplanuoju nieko, bet ka gali zinoti... kada ir kaip tas gandras atskris ;D
Skirkiene
2003 05 10, 01:26
Linute, tai as esu buten is tokiu , ;) Mano kraujo grupe yra 4 ir Rezus - (siaip labai reta grupe). Mano vyro 1 ir Rezus + . Turim viena sveika vaikeli. Nestumo metu man tiesiog dazniau dazniau imdavo krauja is venos (jei sito nepakenti, niekur nedingsi ;) deja ). Ir paeme krauja tikrindavo ar nesigamina antikuniai kraujyje. Man nesigamindavo jie. 28 nestumo savaite suleido ampulyte i uzpakali Imuno gama Globulino (jie nemokami, nes kompensuoja valstybe). Gimus vaikui, paciuose gimdymo namuose nustate vaiko rezusa. Jis pasirodo paveldejo is tecio Rezus +, taigi automatiskai pas mane ir sunu gavosi "konfliktas" (mano minusas, o jo - pliusas). Tada gimd. namuose (ne veliau kaip 72 val., po gimdymo !!! ) suleido dar karta ta pacia ampulyte to gama globulino. Ir viskas ! Jei butu sunus paveldejes minusa , tai nebutu konflikto ir net nebutu leide to globulino. Esant tokiam kraujo grupiu nesuderinamumui, labai svarbu issaugoti ir planuoti kiekviena nestuma, nes su kiekvienu nestumu dideja rizika, kad vis del to prades gamintis tie antikuniai motinos kraujyje. Bet tokios nesciosios yra kruopsciai sekamos.
Rigedora
2003 05 10, 01:56
Na ir aš esu minusinė  Turiu du vaikus. mano mama irgi yra minusinė, o tėtis buvo pliusinis. Čia tau jau viską paaiškino mamkos, kad nėra ko bijoti-anksčiau, sovietmečiu liepdavo daryti 5metų pertrauką tarp gimdymų, o dabar suleidžia tą globuliną ir ramu-su antru netgi kraują rečiau ėmė iš venos, o vaikai abu pliusiniai yra, kaip ir tėvas. Kai gimė pirmas -dar pačiai teko susimokėti už tą globuliną 112lt berods. O kai laukiausi antro-norėjo nėščiai leisti, bet kadangi man jau po pirmo buvo suleista-tai daugiau nebeleido. Tik kai gimė antras vėl gavau porciją, tik šį kart nemokamą į uodegą  , kad nebūtų problemų su trečiu... Na bet aš jo ir neplanuoju.... :-/
sveikos, as irgi Rh(-), o vyras (+), taigi as irgi atidziau buvau sekama gydytoju. labai blogai buna jei daromas abortas, persileidi, tuomet gali pasigamint antikuniu ir sekanti vaisiu zaloti. taciau jei suleidi imunoglobulino-tikimybe mazeja. pirmas mano nestumas utruko 10sav. taigi teko gauti porcija.... po to, nuo 12sav(kito nestumo) imdavo kas 1men krauja ir ieskojo, ar nedaugeja antikuniu. 28sav, dar suleido, o kadangi vaikas gime su mano rh(-), tai nieko daugiau leisti nereikejo. seke ligoninej dar ir del geltos ar neatsiras 1para po gimdymo. (nes normoje po 3 paru beveik visi naujagimiai pagelsta) tai tiek
mano III rh- , o vyro rh + siuo metu laukiuosi. na ka, ima krauja is venos kas menesi, tikrina. 7-ta menesi sake suleis imunoglobulino ir tiek. nematau jokio pavojaus :
Gera zinoti, kad ne as viena tokia minusine  Tik dar vienas dalykas, kad pirma vaika pagimdziau, o antras nestumas - buvo persileidimas, bet man suleido ir po to porcija...
Aš tai "minusas"(tikiuosi, nes nustatė tik po 4 kartų) ir vyras mano "minusas". Bet geriausia, kad tėvai mano abu "pliusai'. Esu tikra tėvo kopija, čia tiem kam kyla abejonės. [smiley=000136.gif] [smiley=000136.gif] ;DTaigi nieko nesuprantu. Turiu sūnų, turėtų būti "minusas". Beje esu vyriausi iš 4 vaikų, taigi mamai turėjo gamintis antikūniai. Po manęs mama po metų susilaukė sūnaus. Visi drūti , sveiki.
| QUOTE | Aš tai "minusas"(tikiuosi, nes nustatė tik po 4 kartų) ir vyras mano "minusas". Bet geriausia, kad tėvai mano abu "pliusai'. Esu tikra tėvo kopija, čia tiem kam kyla abejonės. [smiley=000136.gif] [smiley=000136.gif] ;DTaigi nieko nesuprantu. Turiu sūnų, turėtų būti "minusas". Beje esu vyriausi iš 4 vaikų, taigi mamai turėjo gamintis antikūniai. Po manęs mama po metų susilaukė sūnaus. Visi drūti , sveiki. |
Šiaip kaip man paaiškino gydytojas, kraujo grupe vaikas nebūtinai pavelda iš tėvų, kartais gali iš senelių, iš prosenelių, nes pas mane tokia pat istorija: tėvų abu grupės pliusinės 3 ir 2, mano yra minus 3, o brolio išviso minus 4!!!!!
Mano pries nestuma visa laika buvo + . Tikrino kraujo centre, nes as daviau krauja. Nestumo metu nustate - , tikrino gal 4 kartus ir ivairiose istaigose, o 2 nestumo metu nustate + ir vel tikrino ir irodinejo, kad taip negali buti ??? Ar taip kam buvo nutike ??? Mano vyro - ir pirmo vaiko -, o anto+
| QUOTE | mano III rh- , o vyro rh + siuo metu laukiuosi. na ka, ima krauja is venos kas menesi, tikrina. 7-ta menesi sake suleis imunoglobulino ir tiek. nematau jokio pavojaus : |
TauRe, mano irgi III rh - ;D ;D ;D Vyras 'pliusinis' , vaikai abu pliusiniai ir sveikuteliai. Vienintelis nepatogumas buvo, kad viso neshtumo metu kas 2 savaites iis venos buvo imamas kraujas, o per 24 val po gimdymo suleidziamas imunoglobulinas (su antraja uz ji net moketi nebereikejo).
Visos cia minusiukes, o vyrai pliusai, o pas mus atvirksciai, as +, o vyras minusinis, kaip tada, ar man yra ko baimintis ???
| QUOTE | | Visos cia minusiukes, o vyrai pliusai, o pas mus atvirksciai, as +, o vyras minusinis, kaip tada, ar man yra ko baimintis ??? |
Ne, nebent nedidukes tikimybes, kad dukra 'minusine' gims, ir ja kada nors besilaukiancia 'badys' ir tirs ;) ;D
man irgi taip pat as pliusas, vyras minusas. Jokiu problemu nekilo, va del dukros dar nezinau kokia ji :-/ Tikiuosi kad pliusas.
na mum minusinem tai is karto po gimdymo naujagimio krauja ishtiria ir grupe nustato, kad zinoti, leisti vaistus ar ne. Kai sunu gimdziau is viso cirkai buvo - mano grupe III, vyro II, vaiko nustate I+, ir prie manes ir vyro pradejo sneketi, kad taip nebuna, matyt tevas ne sitas!!!  Teko dar gulinciai ant stalo gerosioms gydytojoms paskaita apie kraujo grupes beigi taktiskuma atskaityt.
Ginte_J
2003 08 08, 21:28
Deja mano situacija kitokia ir verkti labai norisi visas pasaulis apsiverte aukstyn kojom dvasine prasme. Nestumo metu nustate R- visa gyvenima nebuvo poreikio nei duoti nei tikrinti kraujo grupes, nes tevai su R+, tad toks sokas buvo kai nustate R-. Pasirodo paveldejau senelio R- ir paveldimas savo vaikui perduodamas ligas man nieko, bet vaikui. Aisku buna gyvenime blogiau mano vaikui padare operacija dabar lyg viskas gerai aisku yra kalbos sutrikimu. Bet kaip nestumo metu gydytojai nepastebejo. Prisimenu, kad pries pat gimdyma gydytoja labai ilgai echoskopu ziurejo, bet neidryso pasakyti. Nestumo metu savijauta tokia puiki buvo, kad maniau gimdysiu kokius 3 vaikus. Jokiu pykinimu jokiu problemu su sveikata dirbau iki 8 menesio. Taciau tai buvo tyla pries audra. Mintyse buvo kazkas, kad negali taip fantastiskai buti. Po gimdymo grizau i tikra "ziauru gyvenima".
Ginte_J
2003 08 08, 23:43
YRA TIK VIENAS KELIAS I LAIME, LIAUTIS NERIMAVUS DEL DALYKU, ESANCIU NE TAVO VALIOJE.
SIDDIQA
2004 02 02, 20:46
Linute, as tokioj pacioj valty sedziu kaip ir tu.... esu nescia.. labai laukiam leliaus su vyru, taciau sis mano nestumas ne pirmas, o trecias... kaip bebutu gaila, butent del kraujo grupiu neatitikimo negalejau isnesioti pirmuju dvieju.... (mano Rh(-), o vyro Rh (+) ). Pirmuosius nestumus mano organizmas, taciau as labai meldziuosi ir prasau Dievulio, kad sis nestumas butu sekmingas.... viska zinau apie tuos vaistukus, kuriuos reikia suleisti, ir manau, kad svarbiausia islaukti 4 menesius, jei juos pratempsiu - tikiu, jog viskas bus gerai... labiau save prisiziuriu.... ir tikiu gerais dalykais...
Prisidedu prie minusiniu kompanijos  Kaip matot, turiu tris berniukus - visi pliusiukai, vyras irgi. Per pirma nestuma pati turejau pirkti imunoglobulina, kuri suleido po gimdymo, su antru - klinikose jau nemokamai suleido, su treciu - irgi nemokamai. Be to, isvalyma dare, irgi teko suleisti... Bet siaip vaikai sveiki, be apsigimimu. Savo minusa paveldejau is tevo, mama buvo pliusine. Jai net ir nereikejo leisti, nes konfliktas gali kilti, kai mama minusine
Na va pas mane irgi minusas pas vyrą pliusas. Turėjau du persileidimus, tai o ką jei dabar man nesuleido to imunoglobulino? Nesuprantu nieko, gal kas paaiškins, ar galėjo pas mane (labai ankstyvi nutrūko nėštumai) susidaryti tas kraujo konfliktas?
nesta-g
2004 02 20, 09:52
pas mus tai vienoda kraujo grupe,tai kiek girdejau problemu kaip ir neturetu buti
Mano taip pat minusine, vyro pliusine. Irgi turiu tris sunus, visi pliusiukai. Pirmi du yra dvyniai, bet jiems jau 17m., tais laikais niekas per daug neziurejo, tu pliusas ar minusas. Tai, aisku, niekas jokiu vaistu neleido. O dabar po gimdymo turbut ta pacia para suleido, kai pasake, kad sunus pliusiukas. Visi sveiki, jokiu problemu. Man gydytoja sake, kad cia didesnis burbulas, nei pati problema.
| QUOTE (Linute @ 2003 05 16, 18:02) | Gera zinoti, kad ne as viena tokia minusine Tik dar vienas dalykas, kad pirma vaika pagimdziau, o antras nestumas - buvo persileidimas, bet man suleido ir po to porcija... |
Oi, tikrai ne viena, as irgi II rezus-.........
Jolkiux
2004 02 20, 20:03
mano irgi minusiukas vyro pliusas  pirmoji mergina sveika pliusas siaip manau kad is tikro cia burbulas didesnis nei pati problema
Su tais pliusais ir minusais kartais tikri kuriozai gaunasi. Aš visada galvojau jog mano Rh-. Tačiau kai pastojau, reikėjo daryti tyrimus kraujo grupei bei rezusui nustatyti paaiškėjo kad mano Rh+. Pradžioje buvau labai pasimetusi. Ejau tirtis antrą kartą, tačiau atsakymas buvo tas pat. Pasidarė ramu dėl vaikelio, kadangi ir vyras - pliusas. O po gimdymo vėl akibrokštas mano mažulės Rh- (minusas). Gydytojai pareiškė jog galėjo paveldėti iš senelių. Tai sužinojusi juokavau, kad kai jai ateis laikas gimdyti ir pasikeis.
Na gerai, o jei abu ir vyras ir zmona rh - , tai viskas OK? nereikia leisti ten jokiu imunoglobulinu?
carramele
2004 08 20, 23:43
Nereikia, nes konfliktas nesusidaro Papildyta @ [mergetime]1093038513[/mergetime] As irgi minusiukas, prisijungiu prie jusu kompanijos  Gerai, kad medicina truputi pasivyste, kol as uzaugau  Bet vistiek truputi baisoka del to. Ech, pirmiausia bijosiu, ar iseis pastot, paskui nerimausiu, ar neivyks persileidimas, po to drebesiu, kad vaikiukas sveikas islystu  Tikiuosi, kad viskas bus ciki
Renacikas
2004 08 21, 15:01
Mano - o vyro +  Aciu Dievui mergytei viskas gerai ir jos + KAi as gimiau, tai gydytojai juokais mamai sake, kad prikabintu man lentele ant nugaros kai jau bernu ieskosiu , kad "ieskau vyro -
Sveikos minusytės, matau pamiršote mokyklos biologiją  ? Jums ką nedėstė apie resesyvinius ir dominantinius požymius  ? Mes tai žagsėjome su "muselėmis drozofilomis"  , todėl atsimenu iki šiol: tarkim požymis Rh susideda iš 2-jų dalių ++ ar --. o dabar sukryžminkite įvairius variantus, laikant kad + yra dominuojantis ir darinys +- gaunasi Rh+. Jei tėvai abu +- tai kiek variantų gautis --vaikui? - 25%; ++ 25%, +- 50%.
Upsiukas
2004 08 21, 16:20
As taip pat minusiuke, mano kraujo grupe liaudiskai tariant -3. Paveldejau is mamos, jos grupe -4. O mano vyrukas +3. Ir man ziauriai baisu, nes poliklinikoje imunoglobulino nebeleidzia (kazkoks Oleko isakymas isleistas). Gydytoja sake, jei bus butinybe, vaistukus suleis po gimdymo. Nezinau...gal jie taip taupo ar kazkas pan. Tai vaikstau dabar kaip narkomane kokia subadytom venom, nes kas savaite tiria ar neatsirado kraujyje antikuniu
| QUOTE (Upsiukas @ 2004 08 21, 16:21) | As taip pat minusiuke, mano kraujo grupe liaudiskai tariant -3. Paveldejau is mamos, jos grupe -4. O mano vyrukas +3. Ir man ziauriai baisu, nes poliklinikoje imunoglobulino nebeleidzia (kazkoks Oleko isakymas isleistas). Gydytoja sake, jei bus butinybe, vaistukus suleis po gimdymo. Nezinau...gal jie taip taupo ar kazkas pan. Tai vaikstau dabar kaip narkomane kokia subadytom venom, nes kas savaite tiria ar neatsirado kraujyje antikuniu |
Na tai nueik į kraujo perpylimo stotį(prieš 7m aš ten pirkau) ar gauk to globulino ir susileisk. Negi dabar kad neapmoka ligonioų rizikuosi? Šiaip jau prieš 7m nebuvo tokios praktikos - leisti nėštumo 28sav., būčiau žinojusi - būčiau susileidusi, o tai suleido tik po gimdymo, ir tą pati pirkausi ( vyras šeštadienį po visą Vilnių davėsi - bet gavo  ).
delfinas
2004 08 23, 00:57
As irgi "minusas", vyras - "pliusas". Pries gimstant sunui, turejau negimdini nestuma, po kurio niekas jokiu globulinu man nesuleido (nes pamirso). Nestumo metu niekas manes daznai nebade, o tos injekcijos apie 28 nestumo savaite atsisakiau. Vaikutis gime su mano krauju, t.y. "minusiukas" (krauja eme is virksteles iskart po gimimo), todel man to vaisto ir po gimdymo nereikejo. Pakankamai skeptiskai ziuriu i visokias "profilaktines injekcijas"... Jeigu vaikutis bute gimes "pliusas", ta injekcija buciau emusi po gimdymo.
O dabar ar butina 28 savaite leistis? Mano gydytoja nieko padeti negali, kaip ji pasake, reikia imtis iniciatyvos...Ar uztenka globulino tik po gimdymo??? Pasidalinkit patirtimi, mamytes! Nes blaskausi, ir nezinau ar lekti ieskoti to globulino, ar pasiduoti gydytoju ir seseliu itikinejimams...o laiko nebedaug.Help..
man suleido 28 savaitę, apmokėjo ligonių kasos. Visą nėštumą tikrino, ar nėra antikūnių ir sakė kad jei reikės gimdymo namuose suleis per 78 valandas. Kai mažoji gimė , paėmė kraujo ir nustatė, kad ji irgi Rh-, tai nebereikėjo nieko leisti. O nejaugi dabar nebefinasuoja ligonių kasos, man prieš suleidžiant kelis kartus pasakė, kaip man jau esą pasisekę kad nebereikia mokėti.
dalia, tas globulinas po gimdymo yra kito , būsimo vaikučio apsaugai, o per nėštumą - dabartinio. Mano nuomone, tai svarbu
ŠOKOLADĖ9
2004 09 23, 19:13
Mano minusiukas,vyro pliusiukas.Vaikas gime su minusiuku.Bet kodel man niekas nieko neleido?Bendrai zinau kodel,mano gydytoja buvo pati neatsakingiausia,pati abejingiausia kokia tik gali buti.Aciu Dievui,ji jau simet isejo i pensija,negadins nervu kitoms busimoms mamoms.
abc, Tau po gimdymo ir neturėjo leisti globulino, nes kadangi mažiukas Rh-, tai reiškia, kad jo kraujyje nėra tam tikro baltymo, kuris būtų sukėlęs Tavo organizmo reakciją. Po gimdymo leidžia tik tada, kai vaikelis yra Rh +
Oi abc gausi dabar atsiprasyt savo gydytojos.., buciux cia viska gerai parase, pas mane irgi taip pat buvo ir man nieko neleido
Debesiukas
2004 09 23, 21:33
Ash irgi Rh(-). Dar mokykloje biologijos mokytoja kale i galva, kad vyro reikia ieshkoti irgi Rh(-) (per tas pachias genetikos pamokas, kurias chia lauma taip taikliai paminejo), o geriausia drauge ramino, kad jos teta su Rh(-) turi tris sunus azhuolus ir jokiu problemu. Tragedijos nedariau, bet 'potecialiu' vaikinu paklausdavau kraujo grupes  . Ir nepasisekt tu man taip - ne vienas ish mano pazhistamu nebuvo Rh(-). Vyras irgi +. Na, o kad dukrele Rh(+) tai gerai - nereiks jai per neshtuma subadytom venom vaikshchioti (nors tuomet medicina gal jau gerokai bus pazhengusi)
Ir aš minusinė, o vyras +.Nėštumo metu kraują ėmė dažnai, bet 28 sav. neleido nieko, nes nebuvau aš Lietuvoje nuo 20 iki 36 savaitės  .Dukrytė gimė sveika, o po gimdymo aišku gavau gerą dūrį į uodegą
Na va o as iki konflikto iki vyr. gydytojo jau nuejau, nesuleidzia man to antirezus ir viskas, neturi, niekuo padeti negali. Vaistinej jau radau Vilniuj, tik suzinojau kad ta skiepa reikia tam tikromis salygomis atsivezti, kazkioj zemesnej temperaturoj nei kambario ir kainuoja tai 310 lt. Dabar reikia suspeti laiku, nes uzsakymas irgi trunka savaite ir daugiau, vaistu nekompensuos
spaNguolė
2004 09 24, 08:32
| QUOTE (dalia @ 2004 09 24, 08:03) | | Na va o as iki konflikto iki vyr. gydytojo jau nuejau, nesuleidzia man to antirezus ir viskas, neturi, niekuo padeti negali. Vaistinej jau radau Vilniuj, tik suzinojau kad ta skiepa reikia tam tikromis salygomis atsivezti, kazkioj zemesnej temperaturoj nei kambario ir kainuoja tai 310 lt. Dabar reikia suspeti laiku, nes uzsakymas irgi trunka savaite ir daugiau, vaistu nekompensuos |
Tai tegul kuri nors tavo miesto vaistinė užsisako ir atveš. firma kuri prekiauja šiais skiepais turi užtikrinti transportavimo sąlygas, na nesu tikra, bet turbūt paprasčiausio šaldytuvo reikia +5 laipsniai.
ŠOKOLADĖ9
2004 09 24, 14:57
| QUOTE (buciux @ 2004 09 23, 19:39) | | abc, Tau po gimdymo ir neturėjo leisti globulino, nes kadangi mažiukas Rh-, tai reiškia, kad jo kraujyje nėra tam tikro baltymo, kuris būtų sukėlęs Tavo organizmo reakciją. Po gimdymo leidžia tik tada, kai vaikelis yra Rh + |
Po gimdymo tai viskas aisku,kad neturejo leist,o nestumo metu?Irgi nereikia?
ŠOKOLADĖ9
2004 09 24, 15:11
| QUOTE (eglek @ 2004 09 23, 20:46) | Oi abc gausi dabar atsiprasyt savo gydytojos.., buciux cia viska gerai parase, pas mane irgi taip pat buvo ir man nieko neleido |
Na jau ne,as savo gydytojos tai tikrai neatsiprasysiu.Buvau jauna,18m,baigiamieji egzaminai,cia stojamieji laukia,kaip tik mama buvo isvykus i uzsieni.Ner su kuo pasitart,kieno pasiklaust.Ateinu pas ginekologe,ji man nieko nesako.As klausiu del vitaminu,prieziuros ir pan,o ji tik mobiliu sneka.Apie foline rugsti suzinojau pati ir tai per velai,Ant "samalioto" per visa nestuma gulejau tik viena karta,Paziurejus ultragarsu pasake,kad gims mergaite ir labai maza,vos 2kg.Gime berniukas,4152g.Spaudimas pries gala baisiai aukstas,ji sako,kad eik dar namo,viskas gerai.Atsitiktinai nuejau i mazyli,mane skubiai pagulde i ligonine,pernesiojau data,nors pagal jos skaiciavimus gimdyt dar po 3sav.Ryte dare cezari,nes nebuvo gimdymo veiklos.Vaikutis gime sveikas,ivertintas 9-10balu.Bet su zuikio lupyte.Defektas ypac mazas(aciu Dievui),bet vaikuciui reikejo kest narkoze,operacija.Susiuvo kauno klinikose,dekoju gyd uz profesionalu darba.Nieko nesimato,o berniukui tai butu netrukde,bet jus turbut galit numanyt kaip as jauciausi,kai vyras pasake,jog vaikuciui kazkas negerai.Visi daktarai sako,kad kalta gyd,jog nepasake,kada reikia gerti foline rugsti.Labai noriu antro,noriu mergaites,bet dabar ieskosiu atsakingesnes gydytojos.
siaubute
2004 09 24, 15:36
Kad neleidzia to gamaglobulino netiesa- praejusia savaite draugei suleido. Nemokamai poliklinikoje. As irgi - , o vyras +. Todel domiuosi. O siaip ir kaina 310 Lt. kazkokia nereali, geguzi gimde- tokia pazistama minusiuke, su vyru pliusu. Tai leidosi necia ir po gimdymo. Mokejo pati -viena ampule kazkur apie 100 lt. kainavo. Ir mokejo tik todel, kad visa preziura ir gimdymas privaciai buvo.
Tokia kaina man pasake, kai skambinau i vokieciu vaistine. 310 Lt. Jie seniau tikrai kainavo apie 100 ar truputi virs. O kad poliklinikos neleidzia antirezuso, tai tiesa, tiksliau visos normalios leidzia, o manoji, (as is mazo miesto) neleidzia, ir visas atkalbineja neleisti, sako, kad as pirmoji tokia uzsispyrusi. Del to labai liudna...Kita savaite tikiuosi viskas isaiskes ir pagaliau mane paskiepys...Man ie del gimdymo neramu, pas tokius zioplus gydytojus gimdyti, tai gal ir po gimdymo nenores suleisti antirezuso
| QUOTE (dalia @ 2004 09 25, 16:29) | O kad poliklinikos neleidzia antirezuso, tai tiesa, tiksliau visos normalios leidzia, o manoji, (as is mazo miesto) neleidzia, ir visas atkalbineja neleisti, sako, kad as pirmoji tokia uzsispyrusi. Del to labai liudna...Kita savaite tikiuosi viskas isaiskes ir pagaliau mane paskiepys...Man ie del gimdymo neramu, pas tokius zioplus gydytojus gimdyti, tai gal ir po gimdymo nenores suleisti antirezuso |
Šaunuolė  , ir būk užsispyrusi  . Jei gyveni rajone, tai dar nereiškia kad ir blogesnę priežiūrą turi gauti. Tegul mokosi tenykščiai gydyti pagal paskutinius medicinos pasiekimus. O kad rajonai apsileidę, tai žinau iš patirties. Visko bijo, o dar labiau - nusiųsti pacientą į kitą med. įstaigą, kur pagalba geresnė.
Aciu Lauma. mano istorija dar nesibaige, siandien vyr. gydytojas sake, kad jeigu noriu man suleis gamaglobulina, jei parasysiu rastiska sutikima, mat informaciniame lapelyje gamaglobulino, nera nurodyta, kad jis naudotinas nesciom. As perklausiau ar jis isitikines, kad tas pats globulinas leidziamas ir po aborto, ir po gimdymo ir 28 nestumo savaite...Lyg ir taip... Pasak gydytojo, gamaglobulino nepatartina leisti nestukem, na as jau nieko nesuprantu,
|
|