2004 03 19 6.30 val. Keliames, ruosiames i ligonine apziurai. Iki nustatytos gimdymo datos liko dar savaitele. Vyras pasiciumpa fotoaparata ir plykst

nufotkina. Sako, gal paskutine diena kai tu

... Nuvaziuojam. gydytojas sako, kad viskas gerai, organizmas ruosiasi, kaklelis atsidares jau per 4 cm

(lygiai tiek pat buvo pries savaite, ir pries dvi ). Kitaip sakant, nieko naujo

. Vaziuojam namo. Vyras iseina darban, sedziu namie su mazaja

, greitai tapsiancia didziaja sese. Nu kokia ji didzioji

, vaikui tik trys metukai bus po keliu savaiciu

, bet kai bus mazesniu, tai pataps didziaja

... Kazko maudzia nugara. Buvau sau pasakius, kad per antra nestuma tiek daug svorio nebepriaugsiu, bet kur tau

, vel prie 25 kg artejam... O ko man tas pilvas taip sukietejo

. Ir vel

. Jau koks pusvalandis, kaip pilvas kieteja ir kieteja pastoviai. Gal gimdau

... Nu bet gi turi skaudeti, ne pirmakart gimdau, viska zinau

... Sako, kad nekietetu reikia maktelt konjako sauksta. Makteliu

. Nepadeda. Skambina vyras (jau gal desimtakart), liepia skambint gydytojui. Nu bet kam as jam skambinsiu, juk pirmakart viskas kitaip buvo, tai ir dabar laukiu bent jau kol skaudes ar vandenys nubegs... O kaip gi vis delto buvo pirmakart

:
...
Papildyta @ [mergetime]1095764364[/mergetime] "2001 04 10 7.00 val. pagulde ligoninen. Ta diena buvo nustatyta gimdymo data. gydytojas pareiske, kad jei siandien nepagimdysiu, ryt skatins

, nes placenta jau subrendusi... Kaklelis visiskai uzdaras, kietas. I gera vieta pridejo kazkokiu super brangiu vaistu minkstinanciu kakleli ir liepe guleti bent pora valandu. Taigi, miegu. Del viso pikto pasidejus laikrodi salia, nes knugose raso, kad prasidejus saremiams reikia skaiciuoti, kas kiek laiko kartojasi

. Pazadina 11 val., apziuri - nieko. Paskui pazadina 14 val. - vel nieko

. 14.30 staiga

kad suims skaudeti. ciumpu laikrodi, juk reiks skaiciuot

... Kazkokia nesamone, jau nebegaliu tvert kaip skauda, nenurimsta jau istisas 15 minuciu, be jokios pertraukos. Kaip cia skaiciuot? Lyg nujausdamas pasirodo vyras, abu nueinam pas gydytoja. Tas nustebes sako, kad pries pusvalandi apziurinejo, bet liepia lipt ant lektuvo. belipant nubega vandenys ir ... dabar jau tikrai prasideda. Saremiai

kas 3-4 minutes, sesutes darancios priesgimdymines proceduras ramina, kad puikiai laikausi... 15.30 nupedinam i gimdykla. Pamatau vyra persirengusi ligonines drabuziais

. Ant kisenes raudonais siulais issiuvineta "svecias"

. Pasidaro juokinga, koks gi tada mano statusas sitoje gimdykloje, ryskiai ne seimininke. |Seimininkas cia gydytojas, reguliuoja kur kokius pypsikus prisegti, sustato visokius kateterius. Buvom taresi del epiduro, bet sako, jau nera laiko. Per valanda kaklelis atsidare per 5-6 cm

. Taigi, kvepuoju, spaudziu vyro ranka. Gydytojas klausia ar nenoriu pasivaikscioti, gal bus lengviau

. Nea, galvoju, man kaimynka sake, kad vaikiuko galvyte isistato, jei judesi daug, jai vel reiks kelia is naujo susirast, taigi, viskas tik ilgiau uzsites

... Bet... ko tai labai noriu "ant didelio"

. Pasakau. visi sujunda, sako, reikia stumt. Sunku stumt, bandau su riksmu

. Gydytojas ramiai paaiskina, kad tas jegas, kurias eikvoju rekimui, geriau butu panaudoti stumimui

. Stumiu. Staiga gydytojas paima dideles zirkles

, cikst... kazkodel neskauda. Dar karta stumteliu ir ...

stai ji, mano pirmoji dukryte. Gydytojas ir akusere vienu balsu pasako "tevelis"

. Mergyte tikrai stebetinai panasi i teveli

, mano nieko negavo..."
Papildyta @ [mergetime]1095764418[/mergetime] .. Tai va taip buvo pirmakart. Skausmingoji dalis tetruko 2,5 val., kaip pirmakart, labai trumpai. Gydytojas perspejo, kad antrakart gali buti dar greiciau, bet... kol neskauda nenoriu niekur vaziuot

, dar apsijuoksiu

. Parvaziuoja vyras, vos ne prievarta "supakuoja" mane, prikelia mazaja greit tapsiancia didziaja ir isvaziuojam. Pakeliui pilvas ne tik kieteja, bet po truputeli ima mausti

, jauciu grizt tuscuim neteks. Atvaziuojam, gydytojas apziuri ir liepia seselei mane greit ruost, nes atsidarymas per 6 cm

. Sesele perklausia, per kiek

. Per 6, sakau. Oi, priseskit, greit pildo popierius (idomu, paskui perskaite ka prikeverzojo is geritumo

). Nueinam gimdyklon. Atsidarymas jau 7 cm, nuleidzia vandenis, kvepuojam (su brangiausiuoju kartu), vyrui ant rankos jau melyne, nes po vandenu nubegimo saremiai staiga ne tik "atsirado", bet ir pasidare vooooos pakenciami

. Dar truputi ir jau stumiu. Staiga, man uzdeda deguonies kauke

, suprantu, kad kazkas negerai. Liepia stumt. Per antra stumima gimsta mazoji

, net nesupratau, kad kirpo. Pasirodo, virkstele apsisuko apie kakliuka, vat kam reikejo deguonies, bet... viskas gerai. Jokiu blogu pasekmi... Kiek uztrukom gimdykloje? Ogi lygiai 20 minuciu.
Ir stai mes jau keturiese

. Apie penktaji pagalvosim po 6-7 metu