Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepenėlės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
une
sveikos smile.gif

gal galetumet pasidalinti savo receptukais kaip skaniai paruosti kepeneles? siandien reikai butent is vistienos, bet dekinga buciau uz bet koki receptuka biggrin.gif
na nelabai man patinka kaip jos atrodo, bet skonis tai labai liux rolleyes.gif
gal turiu vilti ,kad iki vakarienes kokio receptelio sulauksiu... g.gif
aciu clap.gif
Jurgana
Man tai vištienos kepenėlės - nea dry.gif , bet vat veršiuko kepenis tai kertu, nes geležies kiek trūksta.

Ruošiu paprastai ir ganėtinai imprivizuodama.

Supjaustau kokius 800-1000 g kepenų nedideliais gabaliukais, apkepinu keptuvėj, kol jos pasidaro tokios... g.gif , nekruvinos... Tada dedu 1-2 smulkiai pjaustytus svogūnus, 2 stambiai tarkuotas morkas ir kai tos daržovės jau kiek suminkštėja, tada pilu didelę skardinę luptų savo sultyse konservuotų pomidorų.
Paskui - prieskoniai - druska, šiek tiek cukraus (kad jaustųsi šioks toks salsvumas), pipirai ir BŪTINAI džiovintas mairūnas. Sumažinu liepsną, uždengiu dangčiu ir troškinu kol ištrokšta biggrin.gif . Retkarčiais reikia atidengti, pamaišyti, gal dar kokį prieskoniuką įdėti.... Kažkada dėjau dar ir pievagrybių - tinka.

Valgom su klasika - bulvių koše, vyras bamba, kad "ir vėl žudanti lietuviška virtuvė" blink.gif , o aš jam - sorry - rytoj - itališka biggrin.gif

Etina
Sveika.

kazkur jau buvo apie kepeneles rasyta.
kepeneliu ir as nemegeja,o ypac,kai anyta daro is jaucio kepenu,tai feee.
as darau kotletukus is vistienos kepeneliu.
reikia:
kepeneliu,kiausiniu,lasinuku,kvepianciuju pipiru, svoguno galvutes, cesnako, druskos ir miltu.sumaltas kepeneles sumaisytis su sumaltais lasinukais, sudeti kiausinius, prieskonius ismaisyti viska. tada sudeti miltus ir viska gerai ismaisyti.
keptu ikaitintoje keptuveje, paskui patusinu puode su grietine.
une
atskiros temos apie jas tikrai nera, o ieskoti visose temose sudetinga unsure.gif

aciu uz receptukus, reikes vakarienei kazka kurpti thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1080045022[/mergetime]
stai dar per paieska suradau toki 'JolitaV' recepta, skamba laaaaabai skaniai :


visciuku kepeneliu apie 400g,
1 vidutine morka,
puse poro,
miltu, druskos, pipiru,
vistienos sultinio,
grietineles indelis.
Darau taip:kepeneles padalinu perpus ir nupjaunu riebaliukus.Apkepu jas aliejuje pries tai apvoliojusi miltuose su druska ir pipirais( druskos dedu nedaug).Tada burokine tarka sutarkuoju morkas, pusziedziais supjaustau pora.Darzoves sudedu i puoda,ipilu vandens stikline ir uzverdu.Tada sudedu i puoda su darzovemis apkeptas kepeneles,idedu kubeli vistienos sultinio.Viska patroskinu kol suminkstes darzoves.Pries gala ipilu grietinele,uzverdu ir dar kelias minutes patroskinu.
Garnyrui geriausiai tinka virtos bulves.
Uztenka 3- 4 zmonems.Labai skanu
ulaa
As taip troskinu sirdeles,mano brangiausias alpsta del sirdeliu troskinio biggrin.gif
krika
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif
ulaa
QUOTE (krika @ 2004 03 23, 16:33)
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif

Vistienos kepeneliu tai tikrai nereikia mirkyti,jautienos as pati nemirkau,tik gerai isplaunu...
Etina
QUOTE (krika @ 2004 03 23, 14:33)
As zalia kulinarijoj, o ypac kepeneliu gaminime. Bet vis del to noreciau paklausti, ar pries gaminant nereikia kepeneliu pamirkyti, ar kaip ten jas kitaip paruosti gaminimui? ph34r.gif

kepeneles mirkomos piene, kad nebutu tokio, net nezinau kaip pavadinti, stipraus kepeneliu skonio,tas skonis buna po to svelnesnis.vistienos kepeneles nemirkomos, o visos kitos - mirkomos.
Springlet
Virtas vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėles verdame kartu su morkomis ir prieskoniais (pipirai, lauru lapai), kai isverda sutriname su mikseriu, pridedame kepintu svogunu, jei per kietas, tai ipilame buljono, pridedame prieskoniu. Galima deti sviesto, bet nebutina.
une
QUOTE (Springlet @ 2004 03 23, 17:37)
Virtas vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėles verdame kartu su morkomis ir prieskoniais (pipirai, lauru lapai), kai isverda sutriname su mikseriu, pridedame kepintu svogunu, jei per kietas, tai ipilame buljono, pridedame prieskoniu. Galima deti sviesto, bet nebutina.

visada norejau savo pasteta pasidaryti...

springlet, aciu uz recepta, ir dar norejau paklausti: jis turi buti sustinges nors kiek ar tiesiog toks tepamas gaunasi? g.gif ir daugiau tikrai nei vistienos nereikia prideti, nieko?
ulaa
as pasteta is vistienos kepeneliu darau kitaip.Kepeneles apvolioju su prieskoniais,tada iskepu keptuveje ir sumalu mesmale.pakepinu smulkiai supjaustyta svoguna,kai jau baigia apkepti suverciu maltas kepeneles ir viska dar siek tiek pakepu,jei truksta iberiu prieskoniu,ipilu sultinio ir sudedu i plastikini induka su dangteliu.Kai sustingsta,gaunasi toks minkstai pjaustomas pastetas,niam...
Gosh
Jau kazkurioj temoj rasiau si recepta,tai va perkopijuoju i sia rolleyes.gif
KEPENELES GRIETINES PADAZE
Kepeneles(500gr) nuvalyti,nuplauti,perpjauti pusiau.Keptuveje pakaitinti sauksta aliejaus ir 3 saukstus sviesto,imesti ten kepeneles ir smulkiai supjaustyta svoguna,kepint ant vidutines ugnies.Tada sumaisom sauksta miltu stiklineje pieno ir supilam i keptuve kur kepa kepeneles,maisant uzvirinam ir pridengus troskinam 10 min.Baigiant troskintis supilam stikline plaktos grietines ir pasildom.Valgom su bulvemis ;D
une
o kokie prieskoniai tinka kepenelems? zinau ,kad labai dera rosmarinas. kas dar?
Saga
O pries apkepinant vistienos kepenes apvirti ju nereikia???
une
saga, as abieju receptu padariau viena, gavosi liux thumbup.gif
kepeles isviriau, o morkas su svoguniukais apkepiau.
Saga
aprasyk kaip darei ir ko dejai......gal reiks pabandyti saindien. beje man kazkaip grietinele skamba keistokai, as gal linkusi giretine deti buciau.....o gal as klystu, kaip tik skonio priduoda giretinele?

ulaa
QUOTE (Saga @ 2004 03 24, 11:03)
O pries apkepinant vistienos kepenes apvirti ju nereikia???

Tikrai nereikia.
une
QUOTE (Saga @ 2004 03 24, 11:11)
aprasyk kaip darei ir ko dejai......gal reiks pabandyti saindien. beje man kazkaip grietinele skamba keistokai, as gal linkusi giretine deti buciau.....o gal as klystu, kaip tik skonio priduoda giretinele?

pala, tai tu apie pasteta klausi? biggrin.gif nes grietineles ten neieina... smile.gif
Saga
nea........as apie karsta patiekala vistu kepeneles vakarienei.....
vija
Kepeneles pamirkau piene, tada paprieskoniuoju ir palieku keletui valandu. Paskui veriu ant mediniu iesmuku pakaitom su rukyta sonine (dar galima paprikos i tarpelius) ir kepu keptuveje arba ant groteliu. Sonine priduoda pikantiskumo svelniam kepeneliu skoniui. Ir atrodo graziai.
Doma
paskaiciau stai ka apie kepenis:
"Doc. Vaidotas Urbonas
Ar verta valgyti?
Kepenys yra lyg ir neblogas produktas, jose daug geležies. Tik iš šio produkto ji prastai pasisavinama.
Tačiau ne tik todėl pediatrai dabar nerekomenduoja vaikams valgyti kepenų… Ir suaugusiesiems jomis maitintis reikėtų labai atsargiai, nes kepenys - tai organizmo “detoksikacijos laboratorija”. Visos gerosios ir blogosios maiste esančios medžiagos iš žarnyno patenka į kraują ir visų pirma keliauja į kepenis. Perėjusios jas tarsi filtrą, jos tik tada patenka į kitus organus. Ir jei maiste buvo pesticidų, nuodingų organinių medžiagų, šios ištirpsta riebaluose ir lieka kepenyse. Todėl valgant kepenų galima “prisiragauti” daug nereikalingų ir kenksmingų medžiagų. Dėl tos pačios priežasties vaikui negalima duoti ir inkstų.
Nebent jei patys auginate gyvulius ar įsigyjate produktų “iš labai patikimų rankų”, vaikui retsykiais galima pagaminti jauno paršiuko ar veršiuko, dar nesiganiusio žaliose užterštose pievose, kepenėlių. Juo labiau nevertėtų mažyliui duoti vištų kepenėlių: daugelyje paukštynų naudojami antibiotikai, o jie nusėda kepenyse.
Visa tai apsvarsčius tikriausiai nekils ranka ir kepenų paštetų mažajam smaguriui siūlyti - nors parduotuvių lentynose jų tiek daug, o pavadinimai tokie smagiai vaikiški… "

Daugiau - http://www.mamostelefonas.lt/straipsnis.html?item_id=77
Springlet
Nu va ir rasyk veliau Velykini kepenu pasteta rolleyes.gif
Siulau dar prie saldumynu ka nors pacituoti, man labai praverstu smile.gif gal valgyti nustociau. O jei rimtai, tai tikrai butu nebloga ir tikrai reikalinga tema apie sveika mityba, joje ir galetume diskutuoti apie kepenis, mikrobanges ir pan. O receptai lai jais ir lieka wink.gif
Tučka
Sveikos. gal kas zinot receptu is menkiu kepeneliu ir esat isbandziusios? As tai gaminu tokias salotas:

Ryziai
menkiu kepeneles
poras
koncervuoti kukuruzai
virtas kiausinis
majonezas
LIUDAL
Skardine menkiu kepeneliu + skardine zirneliu + 3-4 kiausiniai + svoguno pagal skoni + majonezas thumbup.gif
Pauga
As tai darau paprastai:
kepeneles,
kiausinis,
svogunas.Viska supjaustau,sumaisau su paciu kepeneliu aliejum.Gaunas truputuka riebokos,bet uzkandziui visai nieko. thumbup.gif
Ir dar:
Virti makaronai,
menkiu kepeneles,
kiausinis ir svogunai.Patiekti su majonezu.
Skanaus!!! biggrin.gif
Springlet
QUOTE (Pauga @ 2004 04 07, 21:17)
As tai darau paprastai:
kepeneles,
kiausinis,
svogunas.Viska supjaustau,sumaisau su paciu kepeneliu aliejum.Gaunas truputuka riebokos,bet uzkandziui visai nieko. thumbup.gif

As panasiai, taciau kepeneles stengiuosi nuvarvinti, o svoguna dedu pakepinta keptuveje + virti kiausiniai, druska ir juodieji pipirai. Cia jau uztepas ant sumustiniu gaunasi.
ulaa
Pas mus kepeneles valgomos tik vienu budu:kepeneles+svogunas riekelem+juoda duona.Toks ispudis,kad nespeji atidaryti indelio o jis jau tuscias biggrin.gif
Pipone
O jus kepeneles tik skardinese perkat?
Mano mamka tai perka jas sviezias (kilogramas apie 5lt kainuoja).... Nuplauna ir deda jas i stiklainiukus, iberia ten druskos, lauro lapas, kvapnus pipirai.... NEPILA JOKIO VANDENS I STIKLAINIUKA.....
Tada sudeda tuos stiklainiukus i dideli puoda su vandeniu (ant dugno groteles padeda puode)..... Pridengia stiklainiukus.... ir taip paverda (po teisybei nzn kiek laiko)...... g.gif rolleyes.gif

Ir ka jus manot? Ten issikiria tas aliejus ir kepeneles super skanios gaunasi.... apsirijimas..... mes kartais paprasciausiai imam kepenele, dedam ant batono.... ir sotus pusryciai..... Nors jusu parasyti recepteliai tai jauciu skaniau wink.gif thumbup.gif
Gosh
Kazkada pas drauge ragavau jos vyro gamintas menkiu kepeneles thumbup.gif skonis.Nereikejo jokiu papildomu man priedu prie ju,nes skonis tikrai pasakiskas buvo ir ant duonos thumbup.gif thumbup.gif
Tučka
Tai gal gali zuzinot kaip vyras gamino? Butu labai idomu wink.gif
Pipone
Pasitikslinau laika ... kai vanduo puode uzverda.... pavirti kokias 6min,,,, nu taip mazdaug iki 10minuciu.... thumbup.gif
Bandykit kas megsta kepeneles..... skonis geras.... Svarbiausia iseina daug ir pigiai thumbup.gif
RAMAŠKA
O man taip skanu:

obuolys
marinuotas agurkas
kiausinis
fermentinis suris
Viska sumaisyti su nedaug majonezo

Dedu i lekste salotos lapa. Ant jo tos misraines+ salia menkes kepeneles( nemaisau ju kartu, nes labai jau patyzta) Valgom su kokia bandele ar tiesiog su batonu. rolleyes.gif
Man tai niam niam biggrin.gif

Iva
vilniuje sviezios maksimoj karoliniskiu, tiksliau turgelyje kainuoja apie 7Lt

darau taip:
nuplaunu, supjaustau gabaliukais+ druska+pipirai (ne kvapnieji, nors pamaistyti irgi gerai turbut butu)+ lauro lapai, ismaisau, sudedu i stiklainius ne iki visaus ,po to verdu tuos stiklainius vandenyje, kad apsemtu beveik iki kepeneliu bvirsutines ribos apie 30-40min, priklausomai nuo stiklainiu dydzio

niam niam, perku kilogramais, bet suvalgoma kazkaip labai greitai
Pipone
QUOTE (Iva @ 2004 04 08, 19:22)
vilniuje sviezios maksimoj karoliniskiu, tiksliau turgelyje kainuoja apie 7Lt

darau taip:
nuplaunu, supjaustau gabaliukais+ druska+pipirai (ne kvapnieji, nors pamaistyti irgi gerai turbut butu)+ lauro lapai, ismaisau, sudedu i stiklainius ne iki visaus ,po to verdu tuos stiklainius vandenyje, kad apsemtu beveik iki kepeneliu bvirsutines ribos apie 30-40min, priklausomai nuo stiklainiu dydzio

niam niam, perku kilogramais, bet suvalgoma kazkaip labai greitai

Tiek ilgai verdi? g.gif Mes tai nuo uzvirimo iki 10min.... Visa kita panasiai rolleyes.gif
ely
Peržiūrėjau, bet neradau nieko apie kepenėles unsure.gif
Įdomu, kaip jas gaminate rolleyes.gif

Aš daugiausia darau kotletukus: sumalu, dar įmalu svogūną, porą šaukštų manų, porą kiaušinių, prieskonių ir kepu kaip blynus keptuvėje. Ypač tinka bulvių košė ir burokėlių salotos tongue.gif

Dabar sumaniau troškinti, bet gal turite kokių idėjų? smile.gif
Ulė
aha,kotletukus tokius ir as darau thumbup.gif o dar darau super toki skanu receptuka,ir bare ji turim wink.gif
kepeneles apkepu,i puoda,svoguna apkepu i puoda ir viska troskinu koki 30min.gale indeli grietineles,prieskoniu...
patiekti su ryziais ir zirneliais thumbup.gif
kol rasiau seiliu kiek prisikaupe rolleyes.gif laugh.gif
Kite
QUOTE (meduza @ 2004 06 07, 13:21)

kol rasiau seiliu kiek prisikaupe rolleyes.gif laugh.gif [/b]

o man kol skaičiau laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif AČIŪ clap.gif clap.gif clap.gif
Bėgu pirkti kepenėlių biggrin.gif
ely
Ačiū, Medūza, liux receptukas thumbup.gif reiks prašyt, kad grietinėlės dar nupirktų rolleyes.gif O prieš tai jų numirkyti nereikia? Turiu broilerių kepenėlių, mirkysiu vandenį, bet žinau, kad mirkoma ir piene g.gif
juva
As kepeneliu niekada nemirkau, bet gaminu labai daznai, nes visa seima labai megsta. Imu kiaules arba jaucio kepeneles, supjaustau gabaliukais ir apvoliojus miltuose apkepinu (Druska nebarstau kepdama) Pakepinu svoguno, dedu y puoda svoguna, kepeneles, griezineliais pjaustyta morka, ypilu vandens, prieskoniu ir patroskinu apie pusvalandy. Pries gala ydedu grietines, truputy kecupo ir svieziu krapiuku. Valgom visada su bulviu kose.
ely
Na aš irgi paprastai nemirkau, bet dabar dar teks mirkyt, kad ir atšiltų greičiau rolleyes.gif
Aha, tiksliai, mano mama kepa apvoliojusi miltuose rolleyes.gif
Springlet
cia keletas ideju smile.gif
http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...?showtopic=4223
ely
Ačiū, Springlet smile.gif O aš, žiopla boba doh.gif lygtais visus 10 puslapių peržiūrėjau ir apie kepenėles neradau rolleyes.gif
Springlet
QUOTE (ely @ 2004 06 07, 11:43)
O prieš tai jų numirkyti nereikia? Turiu broilerių kepenėlių, mirkysiu vandenį, bet žinau, kad mirkoma ir piene g.gif

as is pradziu mirkau vandeny, veliau piene, tada jos minkstesnes gaunasi smile.gif
Mudra
Gal kas galit pasidalinti kaip greit ir skaniai pagaminti kepeneles?
buciau labai dekinga biggrin.gif
Bitulka
QUOTE (Giega @ 2004 09 21, 13:34)
Gal kas galit pasidalinti kaip greit ir skaniai pagaminti kepeneles?
buciau labai dekinga biggrin.gif

O kepeneles paukstienos ar "gyvulienos" laugh.gif
Shiduh
yra receptų temoje, kaip pigiai pavalgyti ir dar kazkur maciau wink.gif
Mudra
kepeneles pirkau paukstienos smile.gif

Papildyta @ [mergetime]1095769783[/mergetime]
hobo, aciu, paieskosiu ten. smile.gif
Bitulka
QUOTE (Giega @ 2004 09 21, 14:29)
kepeneles pirkau paukstienos smile.gif

Papildyta @ [mergetime]1095769783[[b]*Bitulka rgetime] [/b]
hobo, aciu, paieskosiu ten. smile.gif

Paukstienos kepeneles galima sumalti, prideti truputi farso (paukstienos arba kiaulienos) ir viska ruosti kaip paprestiems kotletams tik mase gaunasi skystoka, tai as i keptuve dedu saukstu thumbup.gif
Arba kepeneles pamirkyti, pavolioti miltuose, galima ir kiausinyje, apkepti. Tada deti i puoda uzpilti vandens prideti megstamu prieskoniu ir patroskinti. Kol troskinas keptuveje su aliejumi pakepinti morke su svogunu ir supilti i kepeneles. Dar patroskinti viska, pries pabaiga ideti arba grietines sauksta arba keciupo (kas labiau patinka). Valgyti su bulvemis arba bulviu kose. thumbup.gif

Skanaus clap_1.gif laugh.gif
*Smilga*
Mano greičiausias firminis receptėlis :

Pasipjaustau svogūnų žiedeliais, pakepinu aliejuje. Sudedu vištos kepenėles, patroškinu uždengus. Įdedu grietinės, pabarstau prieskoniais ir viskas. Greita ir skanu thumbup.gif Beje kuo daugiau svogūnų ir grietinės tuo skaniau - gaunasi daugiau padažiuko.

Dar skaniau taip paruoštos kalakutų kepenėlės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
vija
Labai skaniai paruostas vistienos kepeneles estragono padaze valgiau Vilniuje "Keistuose zenkluose" Traku g. Rekomenduoju.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.