Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žirmūnai: Spragtukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
juratija
QUOTE(Vijolė @ 2009 02 13, 22:07)
viskas tvarkoj, tik siūlau soskę palikt spintelėj wink.gif maniškė irgi naktim dar soskę čiulpia, bet daržely išsiverčia puikiausiai  rolleyes.gif
*

tai kad apie soskę nieko nerašiau... g.gif
Bet jei jau užvedei temą, tai jau buvom visai atpratę nuo jos (net darželyje kelias dienas jos neturėjo), bet kai vėl prasidėjo depresija ir ligos soskė "sugrįžo". Be to, lauke mažiau šalto oro įkvepia kai buna su čiulptuku.
Namie nereikia jokių soskių ir jokių isterijų nebūna. Va ir dabar, trečia diena namie ir jau beveik pasveiko (nors visą šeštadienį ir sekmadienį temperatūros turėjo). Čia viskas į emocinę būseną atsiremia...
Smagurė
dėl temperatūros, maniškė irgi visas dienas karščiuoja, turbūt koks virusas daržely prasiautė, ir ar man vaidenasi ar tikrai, atsiranda bėrimas lyg raudoniukės g.gif
teks maniškei pasėdėt namie sad.gif
juratija
QUOTE(Vijolė @ 2009 02 16, 19:53)
dėl temperatūros, maniškė irgi visas dienas karščiuoja, turbūt koks virusas daržely prasiautė, ir ar man vaidenasi ar tikrai, atsiranda bėrimas lyg raudoniukės  g.gif
teks maniškei pasėdėt namie sad.gif
*

ir mes dabar jau ilgam liekam namie... Net giminė sukilo, kad tik vaikas neitų kurį laiką į darželį, nes jau trečią kartą nuo kalėdų su rimta temperatūra. Tai paliksiu su bobute, kad pilnai pasveiktų.

Ai, gi reikia gi darželiui Kaziuko mugei dekoracijas padaryt... doh.gif Tai jau lekiu...
Smagurė
aš irgi specialiai užėjau šiandien užnešiau tą vežimaitį smile.gif
Išberta maniškė, popiet kviesiu gydytoją, parašykit kaip laikotės 4u.gif sveikatos 4u.gif
juratija
žiūriu, tik dviese ir susirašinėjam tongue.gif
Mano vaikis vakar jau sveikas buvo (bent atrodė), bet naktį kažkas apsivertė ir šiandien vėl su temperatūra verysad.gif O daktarė nepatikėjo, kad tikrai sergam, tai tik Tavegil'io išrašė (kad ramesnis būtų) unsure.gif Ryte eisiu biuletenio prašyt ir parodyt vaiką, kad tikrai serga doctor.gif
Smagurė
šiaip tai darželio temoj čia mes apie savo vaikus kaip ir off topic bet kai viščiukų mamyčių čia mažai lankosi, tai atskirą temą bendraminčiuose kurti gal neapsimoka smile.gif
atsiprašom moderatorių 4u.gif

Ir kaip tą aukštą temperatūrą išginti verysad.gif taip nesinori antibiotikų ir vėl unsure.gif
MijaV
Tai kaip gi gyvuoja Spragtukas ir jo aukletiniai? biggrin.gif 4u.gif
MijaV
Ar yra gyvu??? ax.gif biggrin.gif
Smagurė
yra, tik tema truputį apmirus smile.gif
juratija
ir mes jau gyvi 4u.gif po poros menesiu atostogu grizom "i ritma" verysad.gif Bet jau vyrukas truputi paaugo, proto papildoma grama igavo, tai supranta, kad mamytei reikia dirbti, o vaikeliui reikia eiti i darzeli. Jau isbuna be asaru, bet meiles darzui dar neatsirado schmoll.gif Gal su laiku...

Jau i lauka mazuosius veda. Bet tik paskutinius kelis vaikus. thumbup.gif
bozena81
smile.gif sveikos,na maniske kazkeip siemet sirguliawo tej mazei ir lankem darzeli ,jau antradeni zadam eit... lotuliukas.gif nelabej ji norai ejo,vat jau uzrasiau maziuka tej gal jis eis be asaru.zadam pradet kita pavasari cool.gif o tej tej musu grupes aukletojos geros,tik geila bus skirtis nes jau rudeni eisim i psesmokykline i riesutelio grupe 4u.gif
juratija
Sveikos!

Turiu dideli klausima i ateiti, bet kai cia musu LAAAAABAI jau retai kas nors uzsuka, tai per pora menesiu gal gausiu atsakyma biggrin.gif 4u.gif

Gal kuri tiksliau zinot, kaip vasara jungiamos grupes? Kokios su kokiais? Pagal ka ir kurios aukletojos kada dirba?

Ai, dar vienas klausimukas... Kai tikrai jau silta- vasara, vaikus gal ilgiau jau ir lauke laiko? Gal grupej nelabai ir buna? Kalbu ir apie pacius maziausius... g.gif

Aciu!
Smagurė
į antrą klausimą galiu atsakyt kad tikrai veda laukan kai šilta. smile.gif apie 10 val ryte iki pietų ir poto po vakarienės apie 16 val. iki kol pasiima 4u.gif
Kaa
na ka, antradieni mes jungiames prie jusu ir einam pirma karta i lopseli. baisu.. bet mano dukrele labai draugiska visiemir jau tikrai zaluioja namuose. tikiuosi apsipras greitai, nors kai ja ten guldys tai as neisivaizduoju... man atrodo del jos nieks nemiegos:)
MijaV
Zuveliu grupe keliaus i virsu (nezinau kokia ten grupe), vien ais savu aukletoju visuomet bus, o kita -kol kas tokia jaunute mergaite. Marija atostogaus birzeli, liepa -tai tuo metu, matyt, Lena bus.
Drugeliu grupeje atsiras vaikuciai is kitu grupiu. Aukletojos zadejo pacios buti (Marina, Stasele), bet vistiek gi kazkada atostogaus.
Maciau skelbima, kad primygtinai praso vaikus vasarai atsiimt cool.gif
Smagurė
o lopšelinių grupės bus auklėtoja bent viena???
MijaV
Vakar dienos zienomis Zuveles kelsis i Cipolino grupe, birzeli liepa is savu aukletoju bus Lena, O Marija pavaduos Ania(jos dar nemačiau ir napažįstu)...Pokyčiai nuo birželio 1 d.
Drugeliu grupe lieka vietoje ir su savom aukletojom berods(del ju atostogu dar neklausiau, bet, matyt, vistiek gi atostogaus kazkada vasara), o prisijungs kazkokios kitos grupes vaikai... 4u.gif
Iloncikas
Sveikos mamos. Bandziau dukryte uzrasyti i si darzeli, bet kaip ir visur ta pati kalba, kad vietu nera. Gal kas zinote, ar kysius ima sita diorektore?
ramzyte
QUOTE(Iloncikas @ 2009 05 27, 14:32)
Gal kas zinote, ar kysius ima sita diorektore?

Nežinau ar ima,ir nežinau ar tai pagelbėtų.Žinau tik tai,kad pati yra labai geranoriška,ir jei yra laisvų vietų ar galima bent kažkaip paspausti tą grupę,tai visada įrašo.Kiek kartų teko kalbėtis dėl savo ar kitų vaikų,tai tikrai viską parodo kaip yra,ir padeda kuo gali.Niekad jokio kyšio nenešiau,tik kartą per kalėdas dovanytę 4u.gif
vakare22
QUOTE(Iloncikas @ 2009 05 27, 15:32)
Sveikos mamos. Bandziau dukryte uzrasyti i si darzeli, bet kaip ir visur ta pati kalba, kad vietu nera. Gal kas zinote, ar kysius ima sita diorektore?
*

sveika,as beroc balandzio men kreipiausi i si darzeli,tai mus uzrase.Beje vedeja tikrai pasirode labai maloni smile.gif ir uztikrino kad nuo rudens galesim pradeti lankyti si darzeli smile.gif o del kysiu tai kiek pati domejausi tai dabar be sansu nes visi duomenys yra perduodami savivaldybei.O su darzeliais siuo metu tikrai didele beda unsure.gif niekur nera laisvu vietu,mes gyvenam fabijoniskese ir aplinkiniuose rajonuose niekur nepatekom verysad.gif o dirbam zirmunuose,tai pabandem i si ir aciu dievui pasiseke smile.gif,sekmes ir jum kurnors patekti mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Iloncikas
QUOTE(vakare22 @ 2009 05 28, 03:42)
sveika,as beroc balandzio men kreipiausi i si darzeli,tai mus uzrase.Beje vedeja tikrai pasirode labai maloni smile.gif ir uztikrino kad nuo rudens galesim pradeti lankyti si darzeli smile.gif o del kysiu tai kiek pati domejausi tai dabar be sansu nes visi duomenys yra perduodami savivaldybei.O su darzeliais siuo metu tikrai didele beda unsure.gif niekur nera laisvu vietu,mes gyvenam fabijoniskese ir aplinkiniuose rajonuose niekur nepatekom verysad.gif o dirbam zirmunuose,tai pabandem i si ir aciu dievui pasiseke smile.gif,sekmes ir jum kurnors patekti  mirksiukas.gif  4u.gif  4u.gif
*

Geras. O mes puse Vilniaus aplakstem, tai visur ta pati kalba, kad priima tik pagal gyvenamaja vieta. As prie savo darbo irgi norejau, man ten dar patogiau butu, bet kad nepriima, nes ne tam rajone gyvenam.
aurejavi
Sveikos, mamos verysad.gif aš, deja, su prasta naujiena. Vakar savo vaikinuko galvoje aptikau, o siaube! utėlių g.gif Nulėkėm į vaistine, prisipirkom vaistų, dabar neinam, gydomės. Prieš kurį laiką auklėtojos minėjo, kad grupėje pas kažką rado tų gyvių, tada tikrinom, nieko neradom, o štai vakar ėmėm ir aptikom! Kažkas klaikaus. Mamos, tikrinkite vaikučių galvas, nesvarbu kokioje grupėje jie yra (maniškis Gaidelių), nes kai pasiskaičiau kokios jos prazitės užkrečiamos ir bjaurios, tai net kaukti norisi. Spėju, kad apie šitą problemą niekas viešai kalbėti nenori, bet bent jau šiuo metu tai aš įsiutus ir neplanuoju visko palikti ramybėje. Linkiu jums nensusidurti su šia bėda.
ainax
O Dieve... blink.gif
Man tik jau idomu pasidare, ar visuose darzeliuose, ar tik "Spragtuke" sitoks utelynas? Gal grubiai as cia, bet man jau pikta darosi. Nesibaigiancios ten problemos - tai vejaraupiai, tai skarlatina, tai salmonelioze, tai uteles kokius 5 kartus per metus, tai tarakonai... Siaip labai fainas tas darzelis, aukletojos geros, bet va su higiena jie tikrai "nedraugauja".
Man kieciausias ju bajeris tai buvo, kai daug vaiku sirgo vejaraupiais, veliau dar suzinojo apie skarlatinos atveji (kas apskritai labai baisu) ir nebuvo aisku kiek vaiku sirgo ja, "Spragtukas" pakviecia i miuzikla kito darzelio vaikus blink.gif Mazdaug, WELCOM!!! Sveiki atvyke!!! Aukletojos uz pedagogine veikla sau pliusiuka uzsidejo, o dabar metas visiems, jau is dvieju darzeliu, atostogu! Juodas jumoras, pikta as labai, vel tokias naujienas suzinojusi verysad.gif
liepaxxx
QUOTE(ainax @ 2009 06 12, 18:37)
O Dieve...  blink.gif
Man tik jau idomu pasidare, ar visuose darzeliuose, ar tik "Spragtuke" sitoks utelynas? Gal grubiai as cia, bet man jau pikta darosi. Nesibaigiancios ten problemos - tai vejaraupiai, tai skarlatina, tai salmonelioze, tai uteles kokius 5 kartus per metus, tai tarakonai... Siaip labai fainas tas darzelis, aukletojos geros, bet va su higiena jie tikrai "nedraugauja".
Man kieciausias ju bajeris tai buvo, kai daug vaiku sirgo vejaraupiais, veliau dar suzinojo apie skarlatinos atveji (kas apskritai labai baisu) ir nebuvo aisku kiek vaiku sirgo ja, "Spragtukas" pakviecia i miuzikla kito darzelio vaikus  blink.gif  Mazdaug, WELCOM!!! Sveiki atvyke!!! Aukletojos uz pedagogine veikla sau pliusiuka uzsidejo, o dabar metas visiems, jau is dvieju darzeliu, atostogu! Juodas jumoras, pikta as labai, vel tokias naujienas suzinojusi verysad.gif
*

ir kurioje grupeje to dziaugsmo yra? o siaip manau, kad kiekvienas darzelis daugiau ar maziau turi vaiku, kurie yra uzsikrete tais vabaliukais verysad.gif
miglius
labas,
kas liecia ligas... visur yra tas pats!!! juk ne aukletojos tas visas vaikiskas ligas uznesa!!! o patys vaikai! na, gerai, atrodo, jusu vaikai patys paciausi... bet jus gi del kitu - tai garantuoti nesat! va cia ir prasideda visas grozis... teveliai mato, kad kazkas negerai, makt tablete - tipo vaikas sveikas - ir i darzeli, nesvarbu, kad tabletei veikt nustojus, ta pati temperatura pakyla... tada pasiima is darzelio , tipo, ajaja viskas ryte buvao gerai.... ne velnio!!!! taip kad, ne visada tik darzelis kaltas. o jei kam ten labaio blogai - lai pasiiesko geriau smile.gif ar ne tiesa?
mano zuikis vaiksto nuo lapkricio menesio - pas ta pacia daiva (meskuciu grupe) ir as esu labai patenkinta sia pedagogu komanda. liuks! ir o kosmare, kai pradejom eit i sujungta vasarai visciuku grupe... nu kosmaras visiskas. taip kad, kiek zmoniu tiek nuomoniu. o direktore - tai jo - liuks moteriske smile.gif ir apie jokius kysius nebuvo ir nera jokiu kalbu! va smile.gif
MijaV
Labux,
o as maniau ,kad uteles tik pramanyta istorija, kad kuo maziau vaikuciu vasara atvestu... Koks siaubas!!!!! unsure.gif
Kas girdet naujo?
aniulelis
QUOTE(ainax @ 2009 06 12, 18:37)
O Dieve...  blink.gif
Man kieciausias ju bajeris tai buvo, kai daug vaiku sirgo vejaraupiais, veliau dar suzinojo apie skarlatinos atveji (kas apskritai labai baisu) ir nebuvo aisku kiek vaiku sirgo ja, "Spragtukas" pakviecia i miuzikla kito darzelio vaikus  blink.gif  Mazdaug, WELCOM!!! Sveiki atvyke!!! Aukletojos uz pedagogine veikla sau pliusiuka uzsidejo, o dabar metas visiems, jau is dvieju darzeliu, atostogu! Juodas jumoras, pikta as labai, vel tokias naujienas suzinojusi verysad.gif
*

O mums labai patiko tas muzikinis spektaklis 4u.gif . Ir nieko panasaus, kad niekas nieko neispejo!!!! Musu aukletoja pranese, tik prase nepabegti ir vis pranesineti, kada pasirodysim. Mes net visa menesi kaima nukeleme, kad mergaite tame spektaklyje galetu padainuoti. Ir kiek zinau repeticijos net buvo del karantino nutrauktos. Idomu kas kaltas, kad sergantys vaikai i darzely vedami????? Pati asmeniskai girdejau, kaip aukletoja ispejo viena teva ryte, kad itaria jo vaikiukui vejaraupius, o jis tik akis ispute.....Na gi aukletoja tokia kvaila..... Oveliau paaiskejo, kad ji visai jau ne tokia kvaila!!!! Po to ir maniske susirgo....
MijaV
Kas naujo sitame kiemelyje? rolleyes.gif
miglius
QUOTE(aniulelis @ 2009 07 04, 17:07)
O mums labai patiko tas muzikinis spektaklis 4u.gif .  Ir  nieko  panasaus, kad niekas nieko neispejo!!!! Musu aukletoja  pranese, tik prase nepabegti ir vis pranesineti, kada pasirodysim.  Mes net visa menesi kaima nukeleme, kad mergaite tame spektaklyje galetu padainuoti.  Ir kiek zinau repeticijos net buvo del karantino  nutrauktos.  Idomu kas kaltas, kad sergantys  vaikai  i darzely vedami????? Pati asmeniskai girdejau, kaip aukletoja ispejo viena teva  ryte, kad itaria jo vaikiukui vejaraupius, o jis tik akis ispute.....Na gi aukletoja tokia kvaila.....  Oveliau paaiskejo, kad ji visai jau ne tokia kvaila!!!! Po to ir maniske susirgo....
*

va va, apie ka as ir kalbejau ax.gif aniuleli, 4u.gif
aniulelis
Sveiki!!!!!! Kas vasara lankote lietuviuku grupe? Gal pasakysit kokios dabar ten aukletojos dirba... Gal jau Lina pasirode???... Nes birzelyje ten buvo kosmaras.... Suzinojau, kad viena pavaduojanti aukletoja taip primaitino viena vaikiuka, kad sis net apsiveme doh.gif Prievarta sugrudo visa kose. Gal kas zinote apie si nutikima???????
liepaxxx
gal kartais yra mamu, kurios nuo rugsejo savo vaikucius is meskuciu grupes leis i vyresniu grupe? gal kartais jau zinote kaip ta grupe vadinsis ir kokios aukletojos bus? smile.gif
juratija
QUOTE(liepaxxx @ 2009 08 11, 19:58)
gal kartais yra mamu, kurios nuo rugsejo savo vaikucius is meskuciu grupes leis i vyresniu grupe? gal kartais jau zinote kaip ta grupe vadinsis ir kokios aukletojos bus? smile.gif
*

o as maniau, kad pernykscius meskiukus jau i mokykla isleido... g.gif Nes vasara dar lanko sia grupe pora dideliu mergaiciu smile.gif

O del aukletoju, tai esam cia labai patenkinti 4u.gif Labai skiriasi nuo visciuku... Net ir dabar, kai visciuku auklyte kazka pavaduoja meskiukuose vel prasidejo nenorejimai i darzeli ir asaros, kurias per puse metu buvo pavyke isdziovinti... verysad.gif
liepaxxx
I kokia mokykla isejo meskiukai, cia juk lopseline grupe buvo? tai kad seimininkute yra Yra meskiukuose dabar.... As taip pat buvau sia grupe patenkinta, niekada ir mano vaikas cia neverkdavo likdamas.
Damiani
Sveiki,esam uzsirase savo beveik 5metu mergaite i si darzely 4u.gif Galvojam vesti nuo spalio-lapkricio,idomu i kokia grupe pateksim,rasemes i lietuviu lyg grupe g.gif
Dar norejau paklausti,ar atvyksta i darzely teatriukai su spektakliais,ar gerai vaikus per metus aukleja,ta prasme daineles eilerastukus visokiom progom ismokina?
Papildyta:
Dar pridursiu,kad ir mes kazkur pries puse metu nuejom ir mus be problemu uzrase i si darzely,kai "Pasakos"vedeja nustebus pasake,oi,ka jus,mes tokio amziaus vaiku grupe jau seniai suformavom.. rolleyes.gif
Del uteliu-mes dabar lankom kita darziuka,tai noriu pasakyti,kad tu 'gyviu'irgi esam 2kartus namo atnese schmoll.gif Ir vejaraupiais jau esam persyrge,norint viso sito isvengt,geriau nevest isvys vaiko niekur,tik jei vaikystei nepersirgs,ateity bus tik sunkiau 4u.gif
maliutka
labas vakaras 4u.gif

ziuriu kad temuke apmirus, bet vistiek uzduosiu kelis klausimukus blush2.gif
gal kas zinot kokios aukletojos riesuteliu grupej (trimeciu)? kaip su vaikais jos elgiasi kazin? g.gif

pradedam nuo rugsejo lankyt, labai bijau, nes maniske pati nevalgo ir labai mazai kalba verysad.gif bet siaip labai draugiska ir daug demesio nereikalaujanti mergyte, tik kazkaip baisu kad liks nepavalgius ir niekas ten su ja nesiterlios verysad.gif
Anletika
Mes antra diena einam i Spragtuko gruoe "visciukai" Virsuj skaiciau vienos mamos nuomone, kad tagiskos aukletojos. Jau bijau. Vaikui mani 1,9. Verkia tagiskai. Vos antra diena isparsiau pabuti su juo. Neleidzia, nors ir turiu pilna teise. Tai pasilikau, veliau isejau. Po valandos paemiau. Vaikas buvo verkiantis. Nei jie jam "dantis" kalbina, nei ka.
O baisiausiai, kad aukletoju padejaje, ta "nianecka" tai is vis daugiau vadovauja, negu aukletoja.

Papildyta:
QUOTE(juratija @ 2009 08 12, 10:17)
o as maniau, kad pernykscius meskiukus jau i mokykla isleido...  g.gif Nes vasara dar lanko sia grupe pora dideliu mergaiciu  smile.gif

O del aukletoju, tai esam cia labai patenkinti  4u.gif  Labai skiriasi nuo visciuku... Net ir dabar, kai visciuku auklyte kazka pavaduoja meskiukuose vel prasidejo nenorejimai i darzeli ir asaros, kurias per puse metu buvo pavyke isdziovinti...  verysad.gif
*

Skaitau ir vos neverkiu. Aukletojos man nepatiko net pirma diena. Bendravo negraziai. Vaikas verkia. Bijau ir vesti.
aniulelis
SVEIKI, pirmos dienos visada sunkios verysad.gif
Mūsų mažoji taip pat sunkiai nuėjo. Taip ir nesmagu pasidarė unsure.gif Pernai labai sunkiai ėjo... Vis ašaros ir ašaros... Net gaila vaiko buvo verysad.gif
Kiek kitaip su vyresne. Ji jau keturių metukų, drąsiai ėjo į darželį. Auklėtoja pasitiko su šypsenomis, sveikinimais (kaip visuomet). Mes labai ja patenkinti 4u.gif Visada tokia dėmesinga. Viskuo labai domisi, apie viską informuota kas naujausia. Apie kiekvieną vaiką gali papasakoti...
Įdomu ar ir antroji bus tokia ? Ji pernai :Riešutėlių: grupėje dirbo su priešmokykliniais vaikais.
Kalbėjau su kai kuriais tėvais, tai džiaugiasi, kad bus nuolatinės auklėtojos.. O tai svetimos, nei paklausi, nei pakalbėsi.... O ir lietuviškai nelabai jau kalba...
Smagurė
Kiek žmonių tiek nuomonių žiūriu ax.gif Mes antri metai einam į viščiukus ir jokių bėdų smile.gif niekad nesiskundžiau auklėtojomis unsure.gif pirmas savaites bliovė kruvinom ašarom, ale tikrai priprato ir sunku beišvest.

Na aš manau jei ateina naujai į darželį - kokios bebūtų auklėtojos jūsų akimis, vaikas juk nepažįsta jų ir NATŪRALU kad ir verkia, ir pasimetęs yra, ir nepasitiki..
Manoji kai įprato (po 2 savaičių maždaug) tai ne pas vaikus o pas auklėtojas bėga, ant kelių pasėdi, laukia visad kol ryte į grupę pakvies. smile.gif

taip, kad neleidžia būt su vaiku grupėj mamai yra šokas dvigubas, aš irgi pasimečiau kai pirmądien išvarė neleidus atsisveikint su vaiku, bet man rodos būčiau ilgiau įkalbinėjus kad nebijok ir panašiai - būtų buvę tik blogiau.

Tikrai manau įprasit, svarbiau kad nesirgtų, sėkmės, grupiokai mirksiukas.gif
Damiani
QUOTE(Lux Lady @ 2009 08 21, 21:45)
Sveiki,esam uzsirase savo beveik 5metu mergaite i si darzely 4u.gif Galvojam vesti nuo spalio-lapkricio,idomu i kokia grupe pateksim,rasemes i lietuviu lyg grupe g.gif
Dar norejau paklausti,ar atvyksta i darzely teatriukai su spektakliais,ar gerai vaikus per metus aukleja,ta prasme daineles eilerastukus visokiom progom ismokina?

*

g.gif biggrin.gif
Smagurė
Lux Lady, maniškė jaunesnė tai negaliu apei vyresnėlių grupių veiklą parašyt.
Bet kad ankydama lopšelį išmoko dainuot krūvą dainelių tai patvirtint galiu smile.gif Šnekėjo dar neaiškiai, o jau dainavo biggrin.gif
Šventės per Kalėdas, Velykas, Kaziuką organizuotos buvo, mamytes gėlėmis sveikino per Mamos dieną . 4u.gif
Anletika
Nu nezinau.
Dukrete pirmakart nuiejo budama 1,4. Super. Leido pabuti su ja kiek noriu. Eijau savaite. Aukletojos ja kalbina, be jokiu asoru pragyvenom. Bet tai buvo kitas darzelis.
Su antru vaiku (1,9 dabar) patekom i si darzeli i visciukus. Bet cia, kaip kalejime, nori i pasimatymas turi vos neleidima tureti. Kaip as galiu palikti vaika nepazistamaj tetai. Aiksu vers. Ir sutinku kad gali verkti apie 2 savaites. Bet kada i vaika net nereaguoja, kad mama negali nors valanda pabuti. Vobscem isreikalavau as siandien ta "kalejimo" valanda (i pasimatyma). smile.gif Atejau vaika paimti po valandos. Vaikuciai buvo lauke. Aujletoja sedi, vaikai smelynej zaidzia, maniskes jai uz nugaros stovi ir zliumba. Ta, be jokios reakcijos. Jis gali nueiti kur nors, Dzin. Klausiu "kaip sekasi"? Sako, bet tokiu tonu: Siandien geriau negu vakar. As sakau, va ka reiskia mama pabuvo kazkiek pries paliekant.
O siandien vakare pirmas vaikas (dukryte) man sako, mergaitei dabar 6 metai. O ji vakar mate ta seimininke. "Mama, as zinojau, kad broliukui ta teta nepatiks, ji neskirta dirbti su vaikais.
Taig padariau isvada: Tai ka gali galvoja maziukas, jeigu 6 metu vaikas bijo tetos 1 kar matydamas. Ir antra: Nera nieko vertingesnio, negu mano vaiku sypsena.
Tai gi velniop ta spragtuka, ryt atsiimsiu dokumentus.
Turejau geros patirteis su dukra. Kaip ji pripratus eiti i darzeli pateko vasara i maisuta grupe, kur buvo naujos aukletojos. Vaikui is vis pradingo noras vasara eiti i darzeli. Verkia, drebejo. As buvau liudinke, kaip elgesi su vaikais. Po didelio skandalo, mums vasarai pakeite aukletoja. Vaikas vel pradejo lankyti darzeli. Bet mergaites psichika man teko gydyti metus.

As UZ Laimingus VAIKUS
P. S. Brangios mamytes, reikalaukit save teises. Viasdami vaika pirma kart i darzeli, mes TURIM teise su juo pasilikti kiek norim.
Damiani
As kai pratinau irgi nepasilikdavau,nes istikruju,kol as buvau,tol ji verke,kai iseidavau jau nebereikejo,as skambindavau aukletojai ir klausinedavau,bet..mano vaikas istikruju yra drasesnis,aktivesnis,jai be problemu visa tai buvo,paskui pirma vasara,sujungtos grupes..eit nenorim,bet...vel tik viena diena,paskui perprantam,susipazystam,ir tuoliau bendraujam su kokiu nors vaiku ar keliais,susidraugaudavo..Bet cia tik mano atvejis,bet juk visi skirtingi,todel darykim taip kaip galvojam bus tik geriau jums ir jusu vaikuciams,sekmes!

Ir dabar atlankius jau esam 3metus,3vasaros,taigi visas darzelis mus pazysta,o ji visus vaikus,istikruju labai viskas yra liuks,bet vis svarstau ar vesti i Spragtuka,kadangi gyvensim salia jo g.gif mums vedeja musu darzelio patare vest prie namu,atseit juk ir i mokykla eis kazkur netoli,greiciausiai su visa savo grupe tiesiai i pirma klase,tai nezinau,kadangi dar darzelio 2metsi,gal ir vest i spragtuka,kaip jus patartumet mamytes? g.gif

Idomu kiek pinigeliu lupa is teveliu reikmem visokiom?
bozena81
sveikos mamos kazkeip paskeit jusu komentarus tej tikrej atrodo kad veikus vedat i kaleima o ne i darzeli.cia mano nuomone;mano sunus irgi tokio amziaus 1.8 m mes teip pat uzsirase bet skaitau kad dar per anksti leist kada veikas pats nevalgo ir nekalba.dukra leidom nuo 2.5m bet normalej pradejo eit tik nuo 3m,jaj dabar 6m,visko buvo ir verksmo i nenorejimo ,nes vena aukle geresne uz kita,semet nezinau keip bus bet eina kolkas nuoriai,mes patenkinti savo grupe aukletojomis ir auklite,manau kad semet vis delto dazniau eisim ir gal jau pagaliau liks visa diena. 4u.gif thumbup.gif
juratija
Skaitau ir vel isgyvenu pirmasias darzelio dienas... verysad.gif

Ir mes dar 2m neturedimi isejom. Ir verkem visus 6men iki vasaros (su didelem ligom- savaite lankom darzeli, tris savaites sergam sad.gif ), kol nepasikeite grupe ir aukletojos. Dabar esam be galo patenkinti!!! 4u.gif Meskiuku aukletojos (nuolatines) atsidave vaikams ir savo darbui. Atrodo, grupe vos uz sienos, o kalejimo dvasios jau nesijaucia smile.gif
Buna dar visokiu liudnadieniu, bet siaip jau linksmas vaikas, patenkintas darzeliu (iki draugu dar toli, nes uzdaraus budo vaikas, bet bent jau zaidzia, o ne guli lovytej visa diena ir nelaukia manes).

Cia jau tikrai ne darzelio reikalas, o aukletoju. Aisku, direktore aukletojas renka, bet reiktu keisti grupe, o ne darzeli nepatikus grupei. wink.gif

tigra_111
Sveiki 4u.gif

Mes siandiena pradejom lankyti si darzeli, meskiuku grupe thumbup.gif Pakoklkas patenkinta ir aukletojomis ir aplinka unsure.gif Dukrytej labai patiko, nenorejo net namo grizti, nes jau draugiu susirado biggrin.gif
liepaxxx
Mes treti metai lankome si darzeli, atejome pusantru metu budami i visciuku grupe, negaliu skustis niekuo, vaikas tikrai priziuretas buvo, daug darbeliu dare. Pradzioje ir mums buvo sunku ir tiek mamai tiek vaikui yra sunku ryte atsisveikinti, todel ir nereikia ilgai nervuotis su tais ilgais atsisveikinimais.
Kitais metais buvom meskiuku grupej, vaikui labai patiko thumbup.gif , bet ir vaikas jau didesnis buvo. Dabar esam drugeliuose, taip pat labai gerai yra... bent kolkas thumbup.gif, tikiuosi ir toliau taip bus 4u.gif .

O keista, kad Jums Anna ir su vyresnia dukrele buvo problemu ir dabar su mazaja, gal jau labai isrankios esat g.gif
Smagurė
man rodos nereikia taip labai karščiuotis, labai retas atvejis kai pripranta be ašarų, na ko norėt juk pirmąkart atplėšiamas nuo mamos ar kitų artimųjų kuriuos dažnai matė unsure.gif
Mamai reik stiprybės ne mažiau nei vaikui 4u.gif
Anletika
Su dukrele buvo viskas gerai. Tik vasarai pasikeiitus aukletojoms jos vaika sugadino. Ir mano mergaite buvo ne viena. Ir kiti tevai sake, dar atsirado problemu.

O del visciuku, mes isejom. Gal ir isranki esu, bet kikekviena mama savo vaikui nori kuo geresnio. O kada seimininke vadovauja daugiau, o aukletoja stovi ir tyli, tai sorry.
Papildyta:
Kad vaikas verks, tai as zinau. Bet kaip matai, kad net "dantis" nekalbina, tai vaikas vers iki tol kol uzmigs be jegu ant kokio kilimo. Man toks budas yra nepriimtinas.
As gi isreikalavau kazkiek pabuti su juo. Ir isejau veliau valandai. Tai ka - verke maziau. Taip dar savaie dvi ir butu viskas ok. Bet cia gi kaip kalejime - negalima i pasimatyma eiti.

Visos mano drauges, kas turi mazu vaiku, pratino vaika prie darzelio eidami kartu. Ir asaru buvo maziau, ir mama proga susipazinti su aukletojom. O taip, ka as zinau, kam as palieku savo vaika. Pirma diena net aukletojos nemaciau. Pareigos pasisikirste taip, kad seimininke vadovauja smile.gif

liepaxxx
[quote=Anna.a,2009 09 04, 15:46]

O del visciuku, mes isejom. Gal ir isranki esu, bet kikekviena mama savo vaikui nori kuo geresnio. O kada seimininke vadovauja daugiau, o aukletoja stovi ir tyli, tai sorry.

Sekmes kitame darzelyje smile.gif
Kaa
dukrai 1 ir 10 men, mes jau savaite lankomes Visciuku grupej, pirmas 2 dienas paverke, bet ir ant ranku buvo paimta dukra, ir nuraminta, jau dvi dienas buvom pasilike dienos miegui
aukles man normalios, gal kiek per grieztos atrodo, bet su vaikais susitvarko gerai, nesiusiukina daug tai tiesa, bet ar to reikia?
kad neleido pasilikt man- tai paaiskino nes kiti vaikai iskart irgi pradeda mamos ieskot.. gal.. be asaru manau niekam neapsejo, bet gi pripranta. o kuo daugiau kartu su vaiku verksit, tuo daugiau ir vaikas verks.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.