Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žirmūnai: Spragtukas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Anita
Lankome darželi "Spragtukas" Žirmūnuose apie menesi, jau karta sirgome. Aukletojos šiap jau neblogos. Gal kas iš jusų žino ka apie ši darželi, o gal kas lanko ( jis yra Žirmūnų gale prie darželio "Pasakos"). Laukiu atsiliepimų. huh.gif
Galite rašyti į mano el. paštą.
smulkute
Ar sis darzelis priima nuo 1 m.? Gal kas zinot?
iCute
Taip, priima. Aš eisiu pasižvalgit ir jei patiks gal vesiu vaiką į šį daržą, bet jei kas ką žinot, atsiliepkit............ g.gif
daivaja
Gal zinote, ar yra siame darzelyje lopselinuku grupe? Mums 1m 8men---ar grupe labai perkrauta---yra sansu i ja patekti? g.gif
Aisku idomu ar verta eiti i si darzeli g.gif --parasykite, prasau, kas ji jau lankote, kaip jums sekasi ten smile.gif
byne
Mamytės, papasakokit apie darželį, kaip su tom lietuviškom vaikų grupėm g.gif ? Ar yra atskira lietuvių grupė lopšelyje?
jurgittaa
QUOTE(byne @ 2006 07 12, 13:33)
Mamytės, papasakokit apie darželį, kaip su tom lietuviškom vaikų grupėm g.gif ? Ar yra atskira lietuvių grupė lopšelyje?
*

Siandien buvau darzelyje kalbejausi su direktore (pasirode maloni), lopselinuku grupes bendros (lietuviai, lenkai, rusai), aukletojos rusaites, bet su lietuviu vaikuciais bendrauja lietuviskai. Tik kai yra kalbos barjeras sunkiau iseina papasakoti teveliams lietuviskai apie musu mazylius. Tep sake.

O grupes pagal tautybe sudaromos nuo triju metu atrodo teisingai supratau.
ainax
Sveikos mamytes,
Mes jau pora savaiciu lankome si darzeli, trimetinuku grupe. Kol kas viskuo kaip ir patenkinta, aukletojos neblogos, tik ta padejeja, tikriausiai auklyte, tokia jauna mergina, bet keleta kartu buvau pasiimti savo bebibi pries miegeli, tai kaip pamaciau, kaip ji tuos vaikus, na, nemoku papasakoti, tiesiog pasako varda ir grubiai tiesia ranka, mazdaug, vaikas turi susiprasti ir staigiai varyt ten, kur rodoma. Na, bet gal ji ir faina, tikrai dar nieko daugiau nezinau, o labai labai noreciau suzinoti): Direktore nuostabi, jokio issidirbinejimo, paprasta, geranoriska. As kai perejau gal kokia 10 darzeliu ir pabendravau su dirikem, kurios savo isbalintus dantis issiepusios laukia visos zinom ko ir kartoja kaip nera vietu, tai sita man buvo kazkoks atradimas. Vat kas jau tikrai mane neramina, tai, kad nuo pirmos dienos mes jau parsineseme slogyte ir issigydyti neimanoma, nes, kiek maciau, visi vaikuciai serga. Jau taip man gaila buvo i juos ziureti visus apsisnarglejusius, patys tu nosiuku nenusivalo, tai ir vaiksto tokie nabageliai. Gal cia visuose darzeliuose tokia beda, nezinau, tiesiog tai pirmas darzelis ir pirmos musu dienos): Bet palyginus su tais "prestiziniais" Antakalnio ir Zirmunu darzeliais, cia bent jau grupe paremontuota...
RitaRazi
Labas, mergaites
siandien buvom siame darzelyje uzsirasyti i lopseline grupe, tai man visai patiko tas darzelis, vedeja geranoriska ir visai miela. Kad vaikiukai lopselineje grupeje visu tautybiu kartu, as dideles bedos nematau. Vietu as taip supratau yra, nes mums liepe kitamet pazyma is gydytoju pasiimti, be to, birzelio menesi ispeti, ar noresim lankyti, ar ne. Ziuresim, kaip cia bus, nes mes ir i kitus darzelius bandem uzsirasyti, tai ten prasciau su tikimybe papulti.. ax.gif
Burka
Sveikutes 4u.gif
Mes po kokio menesio kelsimes i Zirmunus,tai sugalvojau pasidomet darzeliais thumbup.gif musu vyrukas dar nelanke darzelio,ale jau pradedu galvot,kad jau laikas thumbup.gif Sitas darzelis butu arciausiai musu namu,tai noreciau daugiau apie ji suzinoti 4u.gif
Kiek grupese vaiku,kokios aukletojos,atmosfera ir pan. 4u.gif
Labai lauksiu atsiliepimu bigsmile.gif
Ir pamirsau svarbiausia doh.gif Ar reikia is anksto uzsirasyt?Ar gali priimt iskart? g.gif
Ania
Gal kas nors galetu paaiskinti tiksliai kur tas darzelis randasi? Aciu
Burka
QUOTE(Ania @ 2007 04 18, 14:07)
Gal kas nors galetu paaiskinti tiksliai kur tas darzelis randasi? Aciu
*

Nuo Zirmunu-Kareiviu sankryzos i kalna,ten eit iki 72 namo,uz jo pesciuju pasivaiksciojimo takas,tuo taku einant tiesiai bus darzelis Pasaka,o uz jo Spragtukas 4u.gif
Burka
Sian ir mes nukeliavom i "Spragtuka" su tikslu uzsirasyti, cia kai pasakem kur gyvenam , iskart paklause kodel neinam i "Pasaka",nes jiems priklausom g.gif pasakem,kad nepriima doh.gif tai sake, kad ir pas juos nelabai su vietom reikalai didesniems doh.gif ale uzrase ir pasake ateit rugpjuti,tada bus aisku ar pateksim ar ne ax.gif aisku dar patare uzsirasyt i dar koki darzeli,jei ka cool.gif
ramzyte
Žiūriu mažai atsiliepimų apie šį darželį ir daug norinčių informacijos....Mes irgi planuojam vesti savo mažių į šį darželį,tikėjausi rasti čia nemažai informacijos,bet....taigi teks patiems eiti ir pamatyti viską savomis akimis cool.gif
dewy
sveiki,
mes lankome gintarėlių grupę nuo rugsėjo. gal yra kas dar lanko šią grupę ilgesnį laiką? norėčiaų pasiklausti apie auklėtojas.
ainax
Na, mes jau siemet antri metai lankome si darzeli ir niekur kitur kol kas nezadu "kraustytis":-) Bet, turiu pasakyti, kad viskas priklauso ne nuo darzelio, o nuo aukletoju. Pernai i si darzeli savo berniuka vede viena mano pazistama, tai jai laaabai nepatiko aukletojos, sake, aukletojos nesutaria, neperduoda viena kitai info, vaikams nesibaigia nelaimes, nespeja gyti zaizdos, tai buvo jau dideliu vaiku grupe, taigi jos vaikinas jau sugebedavo papasakoti, kad aukletojos nuolat budavo uzsieme tik savo reikalais. Na, o musu grupes aukletojom as labai dziaugiuosi. Aisku, kaip visada, viena geresne, kita grieztesne, bet mes patenkinti ir abejoju ar vesciau i ta pati darzeli, jei, neduok Dieve, atimtu is musu sitas aukletojas. Kiek teko matyti vaikuciu pietus, tai maistelis man nelabai... Bet tas maistelis tikriausiai visur panasus:-( Na, uztai namo grizta isalkes mano vaikinas, tai kerta net zandai plysta:-) Visumoj viskas sitam darzelyje gerai, vedeja labai puiki, muzikos mokytoja nuostabi. Pasibaisejusi buvau tik vasara, kai musu aukletojos atostogavo, grupes buvo sujungtos ir kazkokios nusene bobos dirbo, tai per dvi savaites net du kartus issivaziau vaika is darzelio (buvo lauke tuo metu) aukletojoms net nepastebejus. Jos tiek daug apie ka pasisneketi matyt moteriskes turejo, kad galejo tikriausiai nors ir visa grupe dingti, abejoju ar butu ka maciusios:-( Bet, aciu Dievui, trumpai i ta grupe mus reikejo eiti. Darzelyje nera praktiskai jokiu rinkliavu, superki priemones pradzioj metu ir tiek. Tai man irgi keistoka, nes kiek zinau, daugelyje darzeliu nesibaigia "mokejimai uz ta ar ana". Cia tikriausiai nuo direktores priklauso, o musiske tikrai puiki, paprasta moteris, pazista visus vaikucius, bet kada pas ja galima uzeiti, yra dar gal kokia metodininke, nezinau tiksliai kas ji tokia, bet visa darzeli apziuri, nuostabi moteris, visada uzkalbins, paklaus kaip sekasi, zino kiekvieno vaiko ligas, bedas, na, super:-)
dewy
QUOTE(ainax @ 2007 09 26, 06:41)
Na, mes jau siemet antri metai lankome si darzeli ir niekur kitur kol kas nezadu "kraustytis":-) Bet, turiu pasakyti, kad viskas priklauso ne nuo darzelio, o nuo aukletoju. Pernai i si darzeli savo berniuka vede viena mano pazistama, tai jai laaabai nepatiko aukletojos, sake, aukletojos nesutaria, neperduoda viena kitai info, vaikams nesibaigia nelaimes, nespeja gyti zaizdos, tai buvo jau dideliu vaiku grupe, taigi jos vaikinas jau sugebedavo papasakoti, kad aukletojos nuolat budavo uzsieme tik savo reikalais. Na, o musu grupes aukletojom as labai dziaugiuosi. Aisku, kaip visada, viena geresne, kita grieztesne, bet mes patenkinti ir abejoju ar vesciau i ta pati darzeli, jei, neduok Dieve, atimtu is musu sitas aukletojas. Kiek teko matyti vaikuciu pietus, tai maistelis man nelabai... Bet tas maistelis tikriausiai visur panasus:-( Na, uztai namo grizta isalkes mano vaikinas, tai kerta net zandai plysta:-) Visumoj viskas sitam darzelyje gerai, vedeja labai puiki, muzikos mokytoja nuostabi. Pasibaisejusi buvau tik vasara, kai musu aukletojos atostogavo, grupes buvo sujungtos ir kazkokios nusene bobos dirbo, tai per dvi savaites net du kartus issivaziau vaika is darzelio (buvo lauke tuo metu) aukletojoms net nepastebejus. Jos tiek daug apie ka pasisneketi matyt moteriskes turejo, kad galejo tikriausiai nors ir visa grupe dingti, abejoju ar butu ka maciusios:-( Bet, aciu Dievui, trumpai i ta grupe mus reikejo eiti. Darzelyje nera praktiskai jokiu rinkliavu, superki priemones pradzioj metu ir tiek. Tai man irgi keistoka, nes kiek zinau, daugelyje darzeliu nesibaigia "mokejimai uz ta ar ana". Cia tikriausiai nuo direktores priklauso, o musiske tikrai puiki, paprasta moteris, pazista visus vaikucius, bet kada pas ja galima uzeiti, yra dar gal kokia metodininke, nezinau tiksliai kas ji tokia, bet visa darzeli apziuri, nuostabi moteris, visada uzkalbins, paklaus kaip sekasi, zino kiekvieno vaiko ligas, bedas, na, super:-)
*

kiek shiame darzelyje yra lietuvishku grupiu? ir kur mazdaug yra vedejos kabinetas (jei ka:)
ramzyte
Sveikutės,

žiūriu visai apmirus šita tema.Mes užirašėme,ir žadame lankyti trimetinukų grupę nuo rugsėjo mėnesio.Kaip supratau bus vienintelė lietuvių grupė.Gerai tai,jog auklėtoja paėmusi šią grupę su jais bus jau iki paruošiamosios klasės,tai nereikės vaikų traumuoti pratinant vis prie kitų,aišku visko gali būti,auklėtoja nepatiks,išeis į kokią pensiją ar dekretą,ar šiaip iš darbo.Auklėtojos dar nematėm ir net nežinau kokia šiai grupei bus.
MijaV
Man tai viskas liuks siame darzelyje, na bent kol kas ax.gif Vyresnelis lanko nuo 2007 rugsejo, mazute eis siu metu rugpjucio vidury i lopseline grupe 4u.gif Vyresnelio aukletojos ir seimininkute -liuks, o i kokia grupe eis mazute ir pas ka dar nezinau. Visumoj darzelis kaip darzelis.
MijaV
Nuo pirmadienio 18 d. mazoji keliaus i Zuveliu grupe (pas Marija ir Lena), vyresnelis lanko Drugeliu grupe (Stasele ir Marina).
smile.gif
ramzyte
Mums irgi žadėjo jau nuo 18d leisti,bet kai nunešiau likusius dokumentus šį pirmadienį,tai sakė gal nuo kokios 25d,nes nelabai spės tuos langus pabaigti ir grupes sutvarkyti.
Gėda prisipažinti,bet net nepaklausiau grupės pavadinimo doh.gif tik žinau,kad lygtais antrame aukšte grupė.Nuo 3 metukų lietuviška grupė,auklėtoja sakė tokia energinga.Tai tikiuosi viskas bus gerai 4u.gif
ramzyte
Na,va eisime į "Gintarėlius".Gal kas žino kaip ten auklėtojos? 4u.gif
Kaa
mes uzsiraseme i si darzeli, nors aisku dar peranksti. bet kaip ten poto su tom vietom nezine
gaila mazai atsiliepimu.. lyg ir vaiku ten yra:) kur mamytes?smile.gif
ramzyte
Mes jau trečia diena bandom po porą valandų eiti.Nepasakyčiau,kad labai blogai,bet ir ne puiku.Blogiausia,kad per tris dienas,pasikeitė trys auklėtojos blink.gif Tai vaikas kaskart kaip į naują aplinką patenka verysad.gif
Geriausiai ir be ašarų jaučiasi išėjęs į lauką,nes dar prieš pradedant lankyti vis užeidavom aplink darželį pasivaikščioti 4u.gif
MijaV
QUOTE(ramzis69 @ 2008 09 03, 15:41)
Mes jau trečia diena bandom po porą valandų eiti.Nepasakyčiau,kad labai blogai,bet ir ne puiku.Blogiausia,kad per tris dienas,pasikeitė trys auklėtojos  blink.gif  Tai vaikas kaskart kaip į naują aplinką patenka  verysad.gif
Geriausiai ir be ašarų jaučiasi išėjęs į lauką,nes dar prieš pradedant lankyti vis užeidavom aplink darželį pasivaikščioti  4u.gif
*

Nepanikuok 4u.gif Kiekvienoje grupeje 2 aukletojos(dirba po puse dienos) ir seimininkute (dirba visa diena). Tai jei viena diena, pvz, Rita buvo is ryto, tai kita diena ji bus po pietu ir atvirksciai. Be to ne visos dar is po atostogu buvo grizusios, o kur dar praktikantes.Kadangi ejot dar tik kelias dienas -tai taip ir pasirode.
Manoji eina trecia savaite ir vis su asarom, bet kai iseinam -nusiramina, po to vel paverkslena, ai, kaip ir visi (sirdi man spaudzia, bet reik paciai laikytis)>>

VISKAS BUS GERAI 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ramzyte
QUOTE(MijaV @ 2008 09 04, 14:21)
Kiekvienoje grupeje 2 aukletojos(dirba po puse dienos) ir seimininkute (dirba visa diena). Tai jei viena diena, pvz, Rita buvo is ryto, tai kita diena ji bus po pietu ir atvirksciai.

O man šiandien taip paaiškino,kad viena yra pagrindinė,kuri dirba iš ryto ir tik vieną dieną po pietų,o kitos pora keičiasi tarpusavyje ir dirba po pietų. 4u.gif
MerGele^
QUOTE(MijaV @ 2008 08 14, 09:56)
Nuo pirmadienio 18 d. mazoji keliaus i Zuveliu grupe (pas Marija ir Lena), vyresnelis lanko Drugeliu grupe (Stasele ir Marina).
smile.gif
*

mes irgi einam i zuvelius ax.gif bet vat niekaip negalim priprasti verysad.gif manau viskas butu daug lengviau jei ne ta ackarike, kur dirbo vietoj Lenos. doh.gif
kaip galima antra diena atejusi vaika kratyti ir jega sodinti ant grindu doh.gif be to ne vien mano sunu, o dar tokia miela garbanota mergaite ( kuri lygtai irgi buvo neseniai pradejusi lankyti), ir viskas tik del to kad vaikai verke ir klause kur mama, tuom maisydami jai kalbeti telefonu. aukletoja nemate, kad mano drauge, atejusi paziuret kaip atrodo grupe viska stebi. as buvau gatava ja sudraskyti i gabalusO po to ji man aiskina kad jis paslido, bet drauge kuri viska mate tikrai sugeba atskirt kada vaikas paslido o kada jis jega pasodintas
ramzyte
Aš ten tik vieną nemalonią su akinukais sutikus esu - Daiva unsure.gif
MijaV
QUOTE(MerGele^ @ 2008 10 03, 11:22)
mes irgi einam i zuvelius  ax.gif  bet vat niekaip negalim priprasti  verysad.gif  manau viskas butu daug lengviau jei ne ta ackarike, kur dirbo vietoj Lenos.  doh.gif
kaip galima antra diena atejusi vaika kratyti ir jega sodinti ant grindu  doh.gif  be to ne vien mano sunu, o dar tokia miela garbanota mergaite ( kuri lygtai irgi buvo neseniai pradejusi lankyti), ir viskas tik del to kad vaikai verke ir klause kur mama, tuom maisydami jai kalbeti telefonu. aukletoja nemate, kad mano drauge, atejusi paziuret kaip atrodo grupe viska stebi. as buvau gatava ja sudraskyti i gabalusO po to ji man aiskina kad jis paslido, bet drauge kuri viska mate tikrai sugeba atskirt kada vaikas paslido o kada jis jega pasodintas
*

blink.gif blink.gif blink.gif maza miela garbanota mergaite greiciausiai yra mano dukra, kuri dabar ir naktim keliasi paklausti ar ir darzeli reikes eiti verysad.gif
ir kaip dabar tiesa issiaiskinti...
bozena81
Sveiki.mes irgi lankom ta darzeli jau nepirmus metus.darzelis mums labei patinka,musu aukletojos ir auklite tikrei labei saunios,vaikei visko ismoksta,muzikos mokytojsa Svetlana irgi gerei zino savo darba,ir mano dukra patentinta kad lanko si darzeli,direktore labei maloni ir svetinga tikrei keip cia raset ji visus vaikus pazista visada galma pas ja kreiptis,tik beda maniske nekeip megot nenori,cia gal vis daugiau mano kalte kad grezti nepasakau likt, ;)kas man ten nepatiko tei mokytojas ponas Aleksandras kuris moko sokt,jis tikrei nemoka elgtis su vaikei ;maniske pernei sirgo ilga laika o kei atejo i uzseemimus tei jis jai pasake kad ji cia nereikalinga ir isvijo is sokiu,vaikui buvo sokas visa men siusiavi i lova ir nenorejo lankit darzelio.zinau kad nevini tevei turejo su jo konfliktu mes neejom konfliktot daven d.... kelia.o teip tei mes visko patenkinti. clap.gif thumbup.gif thumbup.gif
Smagurė
gal kasnors yra iš mamyčių vedančių vaikus į lopšelinę viščiukų grupę?
ainax
Na, sokiu mokytojui Aleksandrui tai jau tikrai reikia kokiu metu kitu atostogu:-) Suprantu, kad jam reikia "rodyti rezultatus", bet juk su mazais vaikiukais dirba... Manyciau, kad jei ir toliau jis taip netaktiskai elgsis, greitai pats vienas ten ir soks:-) Pati turiu choreografes specialybe, nenoriu kritikuoti Aleksandro, bet su tokia metodika, manau, gali visam gyvenimui vaikui nora sokti "atmusti":-(((
Peledziukas
Sveikos mamytes,

labai noreciau daugiau suzinoti apie si darzeli. Ar lietuviskose grupese aukletojos lietuves ar ne? Jeigu ne, tai kokia kalba jos bendrauja su vaikuciais. Kazin ar imanoma butu uzsirasyti i darzeli nuo ateinancio pavasario?
Is anksto labai didelis aciu uz atsakymus mirksiukas.gif
ramzyte
Kalbant apie grupę nuo 3m,tai tik viena lietuviška.Pagrindinė auklėtoja lietuvė ir šneka lietuviškai,yra pora vaikučių iš rusų šeimų,tai kartais jiems rusiškai dar pasako,kad būtų aiškiau.Šeimininkutė - rusė, ir lietuviškai kiek pastebėjau sunkokai šneka,bet ji su vaikais ir nebūna.Po pietų ateina kitos auklytės,lyg ir ne lietuvės,bet lietuviškai šneka 4u.gif Dabartinėje, lietuviškoje trimečių grupėje yra 27 vaikai,tai į šią abejoju ar dar priimtų unsure.gif
juratija
na nežinau, kaip su vyresnių vaikų grupėmis, bet į mažiukus priėmė iš karto blink.gif Šiandien nuėjau užsirašyt, tai jau nuo pirmadienio eisim pabandyt pabūti abu kartu.
Direktorė tikrai labai miela ir draugiška. Viską paaiškino, žmoniškai patarė, išsiaiškino apie mano vaiką thumbup.gif Kažkaip miela ir malonu...
Kas dėl auklėtojų, tai jų sąrašas kaba koridoriuj prie direktorės ant sienos. Tai tame sąraše tik pora lietuviškų pavardžių. g.gif Bet juk ir pati direktorė ne lietuvė, bet lietuviškai puikiai kalba 4u.gif Tai jei ir su mano vaiku teiksis auklėtoja kalbėti lietuviškai, nors ir su akcentu, aš nieko prieš... tongue.gif
Be to, tame darželyje yra ir anglų kalbos pamokėlės (nuo vyresnio amžiaus truputį), muzikos užsiėmimų tvarkaraštis...
Iš pirmo žvilgsnio tikrai panašus į tvarkingą darželį. Tik keista, kad šalia esantis darželis vadinamas prestižiniu... g.gif Kuo anas toks ypatingesnis? unsure.gif Gal ten kiekvienam vaikui po auklėtoją tenka, kad jau eilės trim metam į priekį? unsure.gif

Na nueisim pirmadienį su vaiku į grupę, tai daugiau galėsiu parašyti...
ramzyte
Mažiukų grupė,tai čia lopšelinukų? unsure.gif
Papildyta:
Dabar jau pamačiau,kad vaikutis 2007m gimimo,tai vadinasi lopšelinukai.O aš kiek pamenu,tai sakė jog lopšelinių grupių neskirsto į lietuviškas ar kitas,kartu būna ir lietuviai ir lenkai ir rusai 4u.gif
Peledziukas
Aciu labai uz info. Reikes pabandyti nueiti. Nes mus turbut rasytu ne i dabartiniu trimeciu grupe, o i tu kuriems kitamet bus tris metai, nes ir mano berniukui tris metai sueis tik sausyj g.gif
aurejavi
Sveikos, mamytes. Mano vyresnelis sita darzeli lanko nuo 1,5 metuku ir jam labai patinka. Pasitaiko, kad ryte nelabai nori, bet ne del darzelio, o del to, kad keltis anksti, mat dabar gyvename tolokai. Nuo rudens ir mazyli leisiu, tik jis jau nepaklius pas "Visciukus", greiciausiai pas "Zuvytes". Visciukuose mums labai patiko, ir aukletojos (Tania ir Vera) su vaiku kalbėjo kiek galejo, lietuviskai, bet tai, kad jis ismoko "V lesu radilas jolacka" tai mano manymu, tik i nauda. Paskui grupe persokom, nes maniskis laisvai kalbejo, o pabuves su savo vaikais, kuriems tai dar nelabai sekesi, ir jis pradejo svepluoti. Teko pereiti pas vyresnius, bet jis greitai priprato. Dabar jis "gaideliu" grupeje, pas Oksana ir Nedezda. Viena aukletoju man ne labai prie "dusios", bet ji tikrai rupinasi vaiku lavinimu. Kita labai draugiska, miela, bet abi tikrai stebgiasi, rupinasi. As is esmes labai dziaugiuosi pasirinkusi sita darzeli. O kazkas klause, kodel salia esanti "Pasaka" vadina save prestiziniu darzeliu... tik todel, kad pakliuti ten gali ne visi... uz rankos nepagavau, bet speju, kad ir ne uz aciu... Be to, jei "Spragtuko" vedejai visi vaikai lygus, tai "Pasakos" pazista gal ir visus, bet sveikinasi ir pakalbina tik turtingesniu, gal daugiau sumokejusiu tevu vaikus. Toks vaizdelis buvo per siu dvieju darzeliu surengta sporto svente. Tai "Pasakos" vedeja vieniems laimetojams tik ranka paspaude, o kitus ir apkabino, ir išbuciavo... slykstu ziureti... Be to, mano drauge, kuriai priklauso tas darzelis pagal gyvenama vieta, ten pateko tik paskambinusi i svietimo ministerija, kitaip, mat, vietu nebuvo, nors savo vaika ten uzrase tik gimusi, ir sarase buvo atrodo, astunta, o kai atejo laikas lankyti, tapo dvidešimt kazkelinta... zodziu, jei idomu, ar dar noresite kokios info, rasykit smile.gif
ramzyte
O aš norėčiau nors nedidelės info apie Drugelių grupę,kaip ten auklėtojos? 4u.gif
juratija
na va... Mes jau viščiukai tongue.gif Nors dar nelabai pareigingi, bet jau kelis kartus buvom apsilankę...
Pirmiausia, tai man nelabai patiko, kad mamai net pirmą kartą negalima su vaiku į grupę eiti... unsure.gif O maniškis labai jautrus, tai jam buvo labai didelis stresas naujoj aplinkoj, o dar iš mano rankų auklėtoja vaiką išpėšė ir be jokių ceremonijų mane išvarė verysad.gif Vaikas, aišku, visą valandą verkė taip, kad kiti vaikai negalėjo ramiai žaisti, o ir šiaip visas darželis skambėjo sad.gif
Kitą dieną vaikas jau net žodžio "darželis" nenorėjo girdėti. Bet šiaip ne taip nusigavom iki grupės. Žinoma, vėl ašarų kalnas ir -"mamytė ateina"... Bet buvo kita auklėtoja, tai manęs pačios nevarė iš grupės. Tad aš galėjau su vaiku kalbėtis, po truputį jį nukalbinti, supažindinti su kitais vaikais, žaislais ir auklėtoja. Nereikėjo net į grupę eiti- užteko ant slenksčio patupėt, bet vaikas mane matė, girdėjo, aš jam pasakojau suprantama kalba apie suprantamus žaislus (juk aš puikiai žinau, kas vaikui labiausiai patinka). Galiausiai jis tada įsidrasino nueiti pats vienas žaisti, pradėjo bendrauti su kitais vaikais ir auklėtoja, o aš "nusiploviau". Tą dieną ašarų nebuvo. thumbup.gif
Deja, kitą rytą vėl buvo pirmoji auklėtoja, tad išsiskirti vėl teko skausmingai... Galiausiai po savaitės pasigavom slogą (nenuostabu, nes vaikai grupėje su snargliais iki žemės ir kosti baisiausiai), tad pora dienų pabuvom namie. Auklėtoja, aišku nepatikėjo, kad sirgom g.gif Bet man vaiko sveikata svarbiau.
Kitą visą savaitę pravaikščiojom tvarkingai, iki pietų miego prabūdavo, o tada pasiimdavau. Bet po savaitgalio vėl kosmaras... Per tas ašaras lauke pasigavom ne tik slogą ir kosulį, bet ir akių uždegimą verysad.gif Ne kokios šventės nusimato... Bandysim iš naujo po švenčių pratintis prie draugų...

Kažkuri mamytė klausė dėl kalbų pas viščiukus... Dirėktorė sake, kad grupė mišri. Auklėtoja ją vadina rusų grupe, nors iš 12 ją lankančių vaikų tik trys rusakalbiai, visi kiti lietuvių vaikai g.gif Su vaikais auklėtojos kalba jų gimtąja kalba, tik su tėveliais rusiškai doh.gif Bendrosios komandos, aišku, rusų kalba, bet visi vaikai supranta.
Smagurė
jo, dėl ligų liūdna verysad.gif bet deja, jei vaikas be temperatūros, jis eina į darželį, nors sloga ir kosulys baisinis, nesuprantu kaip vaikas tokioj aplinkoj nesirgs doh.gif praėjom ir mes tą pūlingą slogą-gerklę-akių uždegimą verysad.gif

mano viščiukė niekaip neišsiskiria ir nepasitinka be ašarų verysad.gif
anikka
Lankome sita darzeli 3 metus. Nebuvo dideliu susirgimu, apart slogos, ir bendrazygio ikandimo i zanda zuveliu grupeje. Manau kad sirgs ar nesirgs priklauso nuo vaiko sveikatos, imuniteto Sirgs ir "Pasakoj" jeigu silpnas imunitetas!Nuo rugsejo perejome i priesmokykline grupe, tai tik va dabar pirma karta supirkome reikalingas kanceliarines priemones. Viskas ten gerai, ir maistas, ir aukletojos, nu gal yra prie ko prisikabinti, bet nedarau is to problemu.Smulkmenos. Rinkliavu nera.Mes, teveliai, tik pries Kaledas superkam vaikamas zaidimu, zaislu i grupe, savanoriskai, niekas nepraso ir nereikalauja. Vienintelis minusas, kad per mazas pasirinkimas papildomu uzsiemimu, pvz piesimo burelio noretusi, ar dar kokio nors. Cia galima pasirinkti tarp 3:anglu, sokiu ir dainavimo. kazkas pasakys kad tai yra daug...bet tai ne tas ko reikia mums:((((((. Lankome "Nykstukus"(lenku kalba)Kvieciu i sita darzeli. Planuoju savo antra vaikuti leisti taip pat i sita darzeli. thumbup.gif
ramzyte
Kas liečia rinkliavas,tai pas mus grupėje jau berods porą kartų nuo rugsėjo rinko po 50lt 4u.gif Pradžioj kanceliarinėms reikmėms ir loginiams žaidimams,antrą kartą mačiau pirkti naujametiniai papuošimai,eglutė ir t.t 4u.gif
aurejavi
Juratija, ta nelabai miela ir is ranku vaika lupanti aukletoja Tania ir man nelabai is pradziu patiko, tokia gruboka pasirode, ir su vaikais ji rusiskai kalba, na, nebent vaikas visai nesupranta. Bet po to, kai isiprasiau i ju kaledini vakareli (nors siaip teveliu jie neleidzia) kiek pakeiciau nuomone, pamaciau kaip jos abi, o Tania gal net labiau del vaiku stengesi, kaip jiems seke pasaka ir vaidino, nors tie dar visai pypliukai... bet visa laika sedejo issizioje is nuostabos. O ir tas vaizdelis kai aukletojos su tais visciukais bande sokti, dainuoti... net asara spaudzia... Zodziu, maniskiui ten patiko smile.gif
anzelmute
Mes viščiukų grupę lankom jau antrus metus. Buvo mus perkėlę į vyresniųjų grupę, pas tą pačią Daivą su akinukais, bet pabėgom schmoll.gif Kiek per vasarą, kai keitėsi auklėtojos, jų matėm, nei viena neprilygo Verai, Svetai ir Taniai. Pagalvojom, tegu jau buna mūsų dukrytė su mažesniais vaikiukais, bet apsupta tokio tikro, nuoširdaus rūpestingumo. Ir vėl su baime laukiam rudens, nes visgi teks keliauti į kitą grupę verysad.gif
Smagurė
ar nėra jokios galimybės, kad mažiai viščiukuose liksim antriems metams?
unsure.gif
anzelmute
Man atrodo, kad visa grupę kelia. Tik va šiemet rudenį mažiau vaikučių į viščiukus atėjo, tai ir leido mum sugrįžt. smile.gif Vaikas nuo tos Daivos pats pabėgdavo ir į seną grupę ateidavo, sakė: "Noriu pas Verą". biggrin.gif
jakasj
nuo vienu metuku priima, labai geras darzelis ir labai saunios aukletojos, geras maitinimas,
MijaV
QUOTE(ramzis69 @ 2008 12 12, 18:32)
O aš norėčiau nors nedidelės info apie Drugelių grupę,kaip ten auklėtojos?  4u.gif
*

Geros ir seimininkute gera 4u.gif
juratija
Vat auklėtojų vardų tai aš iki šiol nepamenu doh.gif Viena, tikrai Sveta (čia, kur grubesnė ir tik rusiškai kalba, ane?). Na bet nieko... Jau baigiam apsiprasti... Vakare kai pasiimam, tai jau lyg ir viskas gerai būna- jau ir su auklėtojom draugauja ir net pasižada sugrįžti iš ryto tongue.gif Bet ryte vėl viskas iš naujo- isterijos, ašaros ir t.t. doh.gif
Atsiprašom kitų vaikučių, kad taip ilgai nepriprantam, dėl to kenčia auklėtojų dėmesys jiems- nesinori gi bliaunančio vaiko grupėj laikyt, tai labiau glosto maniškį...
Smagurė
QUOTE(juratija @ 2009 02 13, 20:21)
Vat auklėtojų vardų tai aš iki šiol nepamenu  doh.gif Viena, tikrai Sveta (čia, kur grubesnė ir tik rusiškai kalba, ane?). Na bet nieko... Jau baigiam apsiprasti... Vakare kai pasiimam, tai jau lyg ir viskas gerai būna- jau ir su auklėtojom draugauja ir net pasižada sugrįžti iš ryto  tongue.gif Bet  ryte vėl viskas iš naujo- isterijos, ašaros ir t.t.  doh.gif
Atsiprašom kitų vaikučių, kad taip ilgai nepriprantam, dėl to kenčia auklėtojų dėmesys jiems- nesinori gi bliaunančio vaiko grupėj laikyt, tai labiau glosto maniškį...
*

viskas tvarkoj, tik siūlau soskę palikt spintelėj wink.gif maniškė irgi naktim dar soskę čiulpia, bet daržely išsiverčia puikiausiai rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.