pagal gydytojos prognozes turejau gimdyt balandzio 18d.kai padare echoskopa,nusprende,kad 16d.o as vis laukiau ir laukiau.jau pavargau nesiot savo pilveli,nors ir kaip ji mylejau.jau atsibodo frazes "o,kokia tu stora" (jie matyt,isivaizdavo,kad nesciosios tampa kaip manekenes),"kada gimdysi"ir pan.o stora is tiesu buvau-per nestuma priaugau apie 20kg ir is 48kilogramus sveriancios coliukes virtau 73kg sveriancia begemote.nors dauguma sake,kad isgrazejau.kur neisgrazesi,kai istisai miegi
taigi,pagal prognozes paskutine mano savaite su pilvu.ir lyg tycia visa pirmadienio nakti pykaus su viduriais.nulekiau pas gydytoja,israse vaistuku,laseline...tiek baisu buvo,kad maziukui kas neatsitiktu...dar sesute paklause bestatydama laseline,kada gimdysiu.sakau "uz keliu dienu".
aciu dievui,viduriai susitvarke ir as vis laukiau ir laukiau.kalbinau savo mazule (nezinojau,kas gims,bet buvau isitikinus,kad ten JI) list lauk,pasirodyt taip baisiai nekantriai jos laukianciam teveliui,pradziugint senelius.o ji,pasirodo,isitaise ten labai gerai.
atejo penktadienis,16d.as vis dar su pilvu.kadangi susikloscius aplinkybems tuo metu su teveliu gyvenom atskirai ir jis penktadieni turejo dirbt,leidau vakara prie tv.kai sugalvojau,kad pavargau,atsigulus pajutau kazka keisto.pasirode...o gal ne?griebiu lapeli,laikrodi ir tusinuka.ale ka jus sau manot-prasidejo!tai as sau ramiai nuejau gult.kadangi saremiai vis stiprejo ir negalejau miegot,parasiau teveliui musu,kad matyt sianakt taps realiu teciu.apie trecia nakties atvaziavo pas mane.daugiau niekas nieko nezinojo.pragulejom per nakti kartu.as jau lipau sienom,o jis mane ramino.laukiau,kol saremiai taps daznesni,kad jau skambint gydytojui(buvau susitarus).penkta atsikele i darba ruostis mama.pamate sviesa ir uzejo i kambari.pasakiau,kad gimdysiu.pabludus liepe skambitn daktarui,o sis pasake atvaziuot apie astunta.na ka,siaip ne taip drebanciais dantim atsigeriau kelis gurksnius arbatos (ir kaip puodelio nesukramciau?),i kisene isimeciau obuoli ir isvaziavom.kelias duobetas,pilva ojojoj kaip nemaloniai raizo.
daktaro dar nera.na ka,pasakiau,kad gimdysiu.sesytes tuoj mane ruost.o as su baime laukiu tos bjauriosios klizmos.velniop tuos velnio pramanus.kadangi dar buvo nenubege vandenys,tai pirma sugalvojo nuleist juos,o tada keliaut daryt klizmos.ir varau as sau i pirma auksta su paklode tarp koju (vandenys tai bega
ooo,ir daktariukas atsirado.jaunas tox,visas i komika nesantis,pastoviai su sypsena.o gal siek tiek gejus?aj,nesvarbu,kad tik greiciau gimdyt.paguldo gimdykloj ant lovos."kai pajusi nora tustintis,pasakyk-keliausim paskutiniam etapui".aha,o as noriu epiduro arba cezario!kol sulaksciau klizmutei ir t.t.,laikas epidurui praejo-kaklelis labai jau atsidares.samone temsta,temsta.mano brangusis stovi salia,o as jam i delna suvarau nagucius.vsio,apsi...dar jie tikejos,kad pati paeisiu.vezkit tik ant to stalo!nuveza,paguldo.prasideda sokis su kardais.pavyzdingai mazai rekiu.o velnias,kieno cia balsas?mamos dar betruko.liepiu vaziuot namo.nereikia,kad dar ir jin mane rekiancia matytu.steniu steniu.uuups,nusikeikiau
pagaliau mes visi trys kartu.buvau tiek nuvargus,kad net pamirsau paklaust,ar sveika.nieko,paklausiau,kai mane siuvo-buvau taip plysus,kad oho.
mazule gavo 9-10 balu pagal apgar.ir,kaip gydytojas pasake,gime ziuredama i dangu...ir tebeziuri dabar.gal del to jos akys tokios melynos melynos...mano angelo